Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Ki számít krónikus betegnek?Akinek régóta és hosszan elhúzódó betegsége van.
Amadeus
Pl. cukorbetegség, COPD, magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegségek, daganatos betegségek, stb.
több mint 5 éve
Miert bizik mindenki abban, hogy eleg lesz az oltas a virus ellen?Marmint eleg = vegleges megoldas.
Foleg azok utan, hogy vannak olyan hirek, hogy nem vegleges vedettseget ad (van ahol azt irtak h csak fel evig jo egyik masik, meg h az egyentol is fugg), illetve hogy a kulonbozo mutaciok ellen nem biztos, hogy ved (ahogy Del-Afrikaban lealltak az oltassal, mert hatastalan).
Mi van, ha mostantol ez lesz a vilag? Korlatozasok, maszk mindenhova, es ennyi.
En el tudnek viselni par ev HO-t 😀
Vagy mindenkit be kell oltani minden letezo valtozat ellen, amiket valahogy (digitalisan) nyilvan is kellene tartani, hogy adott helyekre (tomegkozlekedes, uzletek, barmi) csak a digitalis oltottsagi igazolassal lehessen menni. Akkor azt mindenkinek intezni kell evi 2x mondjuk? Mindegyiket?
Nem ertem az elmult bo 1 ev utan miert lenne barki is optimista...
Vagy el lehet engedni majd az egeszet, aztan a kovi verzio elterjedese utan zarkozhat be a bolygo. Aztan nyithat egy fel evre, amig megint megjelenik egy ujabb verzio 😀...
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Elfogadtam, Orbán a felelős.Dehogynem felelős. Én is felelős vagyok, ha elkaptam a covidot, és olyan barom vagyok, hogy azok után maszk nélkül bemegyek a kollégáim közé.Végtelenül egyszerű a válasz. Mindenki, aki elb*szta. Csak a szomszédomat nem választják...Vagyis akkor egy balfasz, gyáva orvos vagy egy bóklászó, utazgató, bulizó, gődénykedő, aki nyilván elbassza, de -ahogy az eredeti kérdésben szerepelt- nem felelős szerinted? Mert őket senki nem választja? Csak annak van felelőssége, akit választanak?
peterk2005
Vagyis -leegyszerűsítve- neked meg nekem az égvilágon semmi felelősségünk nincsen társadalmi folyamatokban, történésekben mert minket nem választottak?
Sobri Jóska
De az én hibámat nem ezen a fórumon fogjuk tudni kibeszélni. A műhibát vétő orvosét sem. Arra megvannak az eljárási módok. A vírus szkeptikusok már közügy, ők (legalábbis az ész nélkül szkeptikus meg a chip hívő) meg is kapja a magáét.
Ahogy a választott vezető döntése is közügy. És annak is meg kell kapnia a magáét, ha a vírus szkeptikus is megkapja.
peterk2005
Kicsit leegyszerűsítő megoldás, de tagadhatatlanul frappáns.
több mint 5 éve
Ki számít krónikus betegnek?
több mint 5 éve
Dehogynem felelős. Én is felelős vagyok, ha elkaptam a covidot, és olyan barom vagyok, hogy azok után maszk nélkül bemegyek a kollégáim közé.Végtelenül egyszerű a válasz. Mindenki, aki elb*szta. Csak a szomszédomat nem választják...Vagyis akkor egy balfasz, gyáva orvos vagy egy bóklászó, utazgató, bulizó, gődénykedő, aki nyilván elbassza, de -ahogy az eredeti kérdésben szerepelt- nem felelős szerinted? Mert őket senki nem választja? Csak annak van felelőssége, akit választanak?
peterk2005
Vagyis -leegyszerűsítve- neked meg nekem az égvilágon semmi felelősségünk nincsen társadalmi folyamatokban, történésekben mert minket nem választottak?
Sobri Jóska
De az én hibámat nem ezen a fórumon fogjuk tudni kibeszélni. A műhibát vétő orvosét sem. Arra megvannak az eljárási módok. A vírus szkeptikusok már közügy, ők (legalábbis az ész nélkül szkeptikus meg a chip hívő) meg is kapja a magáét.
Ahogy a választott vezető döntése is közügy. És annak is meg kell kapnia a magáét, ha a vírus szkeptikus is megkapja.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Akkor ezt körbe is jártuk.Az.lényegtelen, hogy szerintünk erről ki tehet, ki felelős.
És erről szerinted ki tehet? Ki ezért a felelős?
Sobri Jóska
a lényeg az, hogy Magyarország miniszterelnöke kijelentette, hogy ezért ő a felelős, ráadásul ő még sosem hazudott.
www.miniszterelnok.hu/orban-viktor-a-kossuth-radio-jo-reggelt-magyarorszag-cimu-musoraban-23/
csebi
Elfogadható válasz, bár kicsit súlytalan, de ha ezzel a többség beéri, akkor ki vagyok én, hogy ezt megkérdőjelezzem?
Orbán a felelős, és mindenki megnyugodhat, hisz majd ő elviszi a balhét.
Felesleges a további nyígás, nyafogás, panaszkodás, ócsárlás, hisz megvan a hunyó.
több mint 5 éve
Az.lényegtelen, hogy szerintünk erről ki tehet, ki felelős.
Sobri Jóska
a lényeg az, hogy Magyarország miniszterelnöke kijelentette, hogy ezért ő a felelős, ráadásul ő még sosem hazudott.
www.miniszterelnok.hu/orban-viktor-a-kossuth-radio-jo-reggelt-magyarorszag-cimu-musoraban-23/
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Végtelenül egyszerű a válasz. Mindenki, aki elb*szta. Csak a szomszédomat nem választják...Vagyis akkor egy balfasz, gyáva orvos vagy egy bóklászó, utazgató, bulizó, gődénykedő, aki nyilván elbassza, de -ahogy az eredeti kérdésben szerepelt- nem felelős szerinted? Mert őket senki nem választja? Csak annak van felelőssége, akit választanak?
peterk2005
több mint 5 éve
A covid jött, látott, mindenütt győzött. De azért nem mindegy, hogy milyen áron. Mi jelenleg a világon top10-ben vagyunk egy főre vetített halálozási számban, ha kiveszem a Gibraltár féle pár ezres miniállamokat. Ha tudjuk is, hogy a lista nem pontos, országonként eltérő, hogy mit mikor hol könyvelnek el, ez a pozíció így is borzasztó. És tudjuk, hogy a mi számaink is ugye olyanok, amilyenek. (A listán ugye úgy vagyunk top10-ben, hogy a hivatalos covid halálokat számolják csak. Az nincs beszámolva, hogy a covidban meghaltak és a tavalyi évhez viszonyított megnövekedett halálozási számok között nálunk is havi ezres különbségek vannak. Ha a bruttó halálozási adatokat hasonlítjuk össze, covid és minden egybe, akkor még rosszabb a helyzet.)Ehhez egy észrevétel:
peterk2005
Egyáltalán nem mindegy, hogy nálunk mindenkit beírnak covid-halottnak, máshol meg még azt se, aki tényleg abban halt meg.
Szerintem tök irreleváns emiatt hogy ötödikek vagy ötvenedikek vagyunk egy olyan listán ami kicsit sem koherens, se nem egységes.
Ha azt mondod, "kurva sokan haltak meg feleslegesen" azt egyből aláírom, de ha egy ilyen kaotikusan adatolt listával támasztod alá, akkor jelzem: nem ez a lényeges.
több mint 5 éve
Ha ez nagyjából pontos, akkor nyilvánvaló:Ha oltanak a kínaival, akkor lehetne nyitás nyárra, ha nem oltanak, akkor nem.
(Nyilván lesz nyitás ettől függetlenül.)
6 millió oltás júniusra vagy 9 millió, ennyit számít ezek szerint.
De én attól tartok, hogy ez az egész csak egyfajta optimista becslés, álomszcenárió.
több mint 5 éve
Végtelenül egyszerű a válasz. Mindenki, aki elb*szta. Csak a szomszédomat nem választják...Kollégám feleségéről kiderült hogy tüdőrákja van. Ma kezdték volna a kemót. Tegnap kiderült hogy az osztályon van covidos, így a kemót ma nem kezdik el, tíz napra lezárnak. Az orvos bent akarta tartani a kollégám feleségét, de a kollégám azt mondta hogy akkor hazahozza, aztán tíz nap múlva visszamennek kemóra. Ezt úgy oldják meg, hogy az orvos covidosként hazaengedi (hiába nem az), és így tíz nap házi karanténban marad a kollégám is.Az.
Ez annyira kibaszottul szürreális, hogy egyszerűen elhinni sem bírom, hiába történik kvázi a szemem előtt.
Mikey
Az állam? A kormányzat? Akik -összegezve a fórum közvélekedését- nemcsak balfaszok és dilettánsok gyülekezete, hanem geci, harpagon, önző szarháziak, akik csak a saját érdekeiket, gyarapodásukat nézik?
Azok az orvosok, intézményvezetők, egészségügyi szakemberek, akik ennek a problémának a megoldását a fent leírt megbízhatatlan államtól, kormányzattól várják, és nekik szerintük nincs lehetőségük, képességük a saját szakterületükön kevésbbé szürreális módon kezelni a fenti helyzetet?
Azok az emberek, akik nyáron, ősszel vagy akár most is vírustagadók, oltásellenesek, bagatelizálók, vagy egyszerűen csak ostobák, figyelmetlenek és önzők, és basznak bele az egészbe vagy szarházi geci módjára kizárólag csak a saját érdekeiket nézik, és nem törődnek azzal, hogy egy világjárvány tombol, ami megváltoztatja a hétköznapokat, a protokollokat, átarja a prioritásokat és nem teszi lehetővé, hogy NORMÁLIS ÉLET-et éljenek?
Vagy kurvamindegy, hiszen nem is a felelőskereséstől függ a szerencsétlen asszony egészsége?
Sobri Jóska
Egyébként a Pats topicban éppen egy ugyanilyen kérdésre válaszoltam .... foci témában. 😊 Ott valaki belinkelte a Rams utóbbi 3 (vagy 4) évi draftjait, a sok bevált játékossal. És erre elindult a vita, hogy a Pats rossz draftjait akkor hogy is kell ennek fényében értékelni. A válasz nagyon egyszerű erre is: irreális elvárás egy GM-től, ha azt várjuk, hogy superbowl rostert rakjon össze három-négy év alatt. Ehhez szerencse is kell. De ez nem jelenti azt, hogy ha három-négy évig egyfojtában sz*rul draftol, akkor ne kellene kirúgni a *****csába.
A covid jött, látott, mindenütt győzött. De azért nem mindegy, hogy milyen áron. Mi jelenleg a világon top10-ben vagyunk egy főre vetített halálozási számban, ha kiveszem a Gibraltár féle pár ezres miniállamokat. Ha tudjuk is, hogy a lista nem pontos, országonként eltérő, hogy mit mikor hol könyvelnek el, ez a pozíció így is borzasztó. És tudjuk, hogy a mi számaink is ugye olyanok, amilyenek. (A listán ugye úgy vagyunk top10-ben, hogy a hivatalos covid halálokat számolják csak. Az nincs beszámolva, hogy a covidban meghaltak és a tavalyi évhez viszonyított megnövekedett halálozási számok között nálunk is havi ezres különbségek vannak. Ha a bruttó halálozási adatokat hasonlítjuk össze, covid és minden egybe, akkor még rosszabb a helyzet.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Hát így mindenki akit felsoroltál, kisebb-nagyobb mértékben.Kollégám feleségéről kiderült hogy tüdőrákja van. Ma kezdték volna a kemót. Tegnap kiderült hogy az osztályon van covidos, így a kemót ma nem kezdik el, tíz napra lezárnak. Az orvos bent akarta tartani a kollégám feleségét, de a kollégám azt mondta hogy akkor hazahozza, aztán tíz nap múlva visszamennek kemóra. Ezt úgy oldják meg, hogy az orvos covidosként hazaengedi (hiába nem az), és így tíz nap házi karanténban marad a kollégám is.Az.
Ez annyira kibaszottul szürreális, hogy egyszerűen elhinni sem bírom, hiába történik kvázi a szemem előtt.
Mikey
Az állam? A kormányzat? Akik -összegezve a fórum közvélekedését- nemcsak balfaszok és dilettánsok gyülekezete, hanem geci, harpagon, önző szarháziak, akik csak a saját érdekeiket, gyarapodásukat nézik?
Azok az orvosok, intézményvezetők, egészségügyi szakemberek, akik ennek a problémának a megoldását a fent leírt megbízhatatlan államtól, kormányzattól várják, és nekik szerintük nincs lehetőségük, képességük a saját szakterületükön kevésbbé szürreális módon kezelni a fenti helyzetet?
Azok az emberek, akik nyáron, ősszel vagy akár most is vírustagadók, oltásellenesek, bagatelizálók, vagy egyszerűen csak ostobák, figyelmetlenek és önzők, és basznak bele az egészbe vagy szarházi geci módjára kizárólag csak a saját érdekeiket nézik, és nem törődnek azzal, hogy egy világjárvány tombol, ami megváltoztatja a hétköznapokat, a protokollokat, átarja a prioritásokat és nem teszi lehetővé, hogy NORMÁLIS ÉLET-et éljenek?
Vagy kurvamindegy, hiszen nem is a felelőskereséstől függ a szerencsétlen asszony egészsége?
Sobri Jóska
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Kollégám feleségéről kiderült hogy tüdőrákja van. Ma kezdték volna a kemót. Tegnap kiderült hogy az osztályon van covidos, így a kemót ma nem kezdik el, tíz napra lezárnak. Az orvos bent akarta tartani a kollégám feleségét, de a kollégám azt mondta hogy akkor hazahozza, aztán tíz nap múlva visszamennek kemóra. Ezt úgy oldják meg, hogy az orvos covidosként hazaengedi (hiába nem az), és így tíz nap házi karanténban marad a kollégám is.Az.
Mikey
több mint 5 éve
a "Ewing fiúk" lesz az, nem csak BobbyÍgy van, Sobri nélkül a fórum olyan lenne , mint a Dallas Bobby nélkül.......😊Én a filmes, sorozatos, könyves ajánlatait szeretem. A politikát másképp látja.Ezzel a kommentel Sobri egy szinttel lejjebb ment a szokásosnál. Kicsit kevesebb Magyar Nemzet, Origo, MTVA jót tenne.Sóbri am is a béka segge alatti színvonalon van, amit a fórumon művel, szóval nem újdonság.
zinedine5
Beki
De lássuk be, nélküle max fele ennyi komment lenne a covid, és politika topicban 😊
bcsarli
| Idősebbek, ha esetleg emlékeznek, honnan az idézet....😊 |
csi77
Szerkesztette: slowmotion
több mint 5 éve
Kollégám feleségéről kiderült hogy tüdőrákja van. Ma kezdték volna a kemót. Tegnap kiderült hogy az osztályon van covidos, így a kemót ma nem kezdik el, tíz napra lezárnak. Az orvos bent akarta tartani a kollégám feleségét, de a kollégám azt mondta hogy akkor hazahozza, aztán tíz nap múlva visszamennek kemóra. Ezt úgy oldják meg, hogy az orvos covidosként hazaengedi (hiába nem az), és így tíz nap házi karanténban marad a kollégám is.de legalább a maffiamódszerek hatékonyak!Kolléganőm férjének 4hetet kell várnia életmentő (onkológiai) műtétre. Talán megéli....
hvg.hu/itthon/20210210_muteti_varolista_neak_koronavirus_jarvany
r.baggio
Gyurcsány!
Bazzani
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Azt mondod, hogy a Szputnyik is eltéved egy Fekete Lyukban?Neki az eredeti testéből kb 10% maradt meg, ő elpusztíthatatlan. A Sputnyik el lesz tévedve a sok implantátum között.Fideszesek akkor beadatják a Sputnyikot és nekünk nem marad, mi ezzel a probléma. Aki meri az tegye meg, csak lesz annyi ember. Max annyival több lesznek beoltva, és kiderülhet mennyire legit az oltás.kelemen annával az élen 😀
Heisman
Negritis
Heisman
több mint 5 éve
Egy vágóhidat nem ítélhetsz meg állatvédelmi szempontok alapján.a politika topicban már azzal érvel, hogy legalább azt értékeljük már, milyen hatékony maffiamódszerekkel dolgoznak, szóval az általa szóvá tett cinizmusának tényleg nincs határaAz ilyen szöveg inkább ostobaság... a maffia módszerek csak a maffia tagjainak jók, mindenki más szív, nem véletlen, hogy Dél-Olaszország képtelen felzárkózni Északhoz.
r.baggio
ender1112
Ha már működik, akkor hasznosabb, ha hatékonyan teszi.
Az is egy legitim vita, hogy kell e húst ennünk, és kellenek e vágóhidak, de az meg egy másik, hogy ha már húst eszünk, és vannak vágóhidak, akkor miként hatékony egy vágóhíd.
Én azt érzem álszentségnek, ha valaki eszi is a húst meg rinyál is a vágóhidak kegyetlensege miatt - egyszerre.
R.baggio nincs tisztában a cinizmus szó jelentésével, ha azt gondolja, hogy ez jellemzi a szemléletmódomat.
Nem vagyok cinikus, sose voltam.
több mint 5 éve
a politika topicban már azzal érvel, hogy legalább azt értékeljük már, milyen hatékony maffiamódszerekkel dolgoznak, szóval az általa szóvá tett cinizmusának tényleg nincs határaAz ilyen szöveg inkább ostobaság... a maffia módszerek csak a maffia tagjainak jók, mindenki más szív, nem véletlen, hogy Dél-Olaszország képtelen felzárkózni Északhoz.
r.baggio
több mint 5 éve
de legalább a maffiamódszerek hatékonyak!Kolléganőm férjének 4hetet kell várnia életmentő (onkológiai) műtétre. Talán megéli....
hvg.hu/itthon/20210210_muteti_varolista_neak_koronavirus_jarvany
r.baggio
Gyurcsány!
több mint 5 éve
de legalább a maffiamódszerek hatékonyak!hvg.hu/itthon/20210210_muteti_varolista_neak_koronavirus_jarvany

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Na jó, Ő azért legyen inkább Jockey 😀Így van, Sobri nélkül a fórum olyan lenne , mint a Dallas Bobby nélkül.......😊Én a filmes, sorozatos, könyves ajánlatait szeretem. A politikát másképp látja.Ezzel a kommentel Sobri egy szinttel lejjebb ment a szokásosnál. Kicsit kevesebb Magyar Nemzet, Origo, MTVA jót tenne.Sóbri am is a béka segge alatti színvonalon van, amit a fórumon művel, szóval nem újdonság.
zinedine5
Beki
De lássuk be, nélküle max fele ennyi komment lenne a covid, és politika topicban 😊
bcsarli
csi77
több mint 5 éve
Így van, Sobri nélkül a fórum olyan lenne , mint a Dallas Bobby nélkül.......😊Én a filmes, sorozatos, könyves ajánlatait szeretem. A politikát másképp látja.Ezzel a kommentel Sobri egy szinttel lejjebb ment a szokásosnál. Kicsit kevesebb Magyar Nemzet, Origo, MTVA jót tenne.Sóbri am is a béka segge alatti színvonalon van, amit a fórumon művel, szóval nem újdonság.
zinedine5
Beki
bcsarli
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
SzokásosÚgyhogy érdemes azért tudni, hogy amikor majd 130 milliárdot elköltünk az 5 millió kínai vakcinára "az élet nem megfizethető" címszóval, akkor két hónappal azelőtt 15 milliárdot sokalltunk, hogy a Pfizerből / Moderna-ból kössünk le többet, az Astra / Jansen helyett.nem sokallták, csak látták előre, hogy így kimaradnak a haverok a buliból, ami nem lehetett, ezért inkább nem kötöttek le mindent, amit megrendeltek, hogy legyen alap az újabb mutyira.
peterk2005
csebi
több mint 5 éve
És nem kiröhögték őket?És még egy fun fact:fun fact bazmeg!
Tudod miért van beoltva egész Izrael már most?
Mert amikor még semmilyen vakcina nem volt, ők duplaáron -pedig zsidók!- vettek Pfizert, nem szarakodtak a pénzen, nem garasoskodtak, nem spúrkodtak.
Az EU meg emberéletenként/oltásonként pár eurón gecizett.
Hogy megspórolja az európai adófizetőknek, majd mondjuk odaadhassa Orbánnak, hogy hazavihesse.
Örülsz neki?
Akkor kell venni vakcinát/életet amikor lehet, annyiért amennyiért lehet, onnan ahonnan lehet, és remélni a legjobbakat.
Egy EU szintű gazdaság ha beindulhatna végre, kb. 2 óra alatt visszahozná, amit az EU bürokrata faszfejei megspóroltak. De így, hogy nincs átoltottság Európában egy egy hónappal hosszabb zárás miatti veszteségből kb. 800 trilliárd oltóanyagot lehetne venni.
Sobri Jóska
tudod milyen előlegeket rakott le az eu a vakcinafejesztésekre?
millárd eurót - és ezekkel kapacitást is kötöttek le
aztán mikor kijött vakcina az okos bibsik kezdték felverni az árat, na akkor hívatta be az eu az összes gyárat, mer kibaszott okosgyerekek, akkor most hogy van, beszállunk nem kicsit a büdzsébe, cserébe csak virtuális keretet kapunk, és az előre kialkudott ár éppen annak szólt baszod, hogy beszálltunk a büdzsébe, most meg hogy kézzelfogható elkezdtek árversenyezni?? hogyisvanez?
sutianap
BEARS BABY!
Sir Alex immortal