Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Sobri, ha az az egyetlen helyes védekezés, hogy lezárjuk az országot, akkor Vitya nem a rossz megoldást választotta? Sehol nem jön be semmilyen intézkedés, de miért kell nekünk az osztrákokat figyelni? Ő is tudja, hogy az a legjobb védekezés, ha mindenki karanténba megy, de nem tette, mert a gazdaságnak mennie kell. Járvány elleni védekezés szempontjából rossz döntést hozott. Politikailag jót. Rád a döntés melyik oldala van hatással? Mert annyiszor mondod, hogy közvetlen hatása a kormánynak nincs az életünkre, akkor egyértelmű a válasz. Zárni kellene. Mindig azzal mosdatod orbant, hogy máshol se jobb a helyzet mindegy mit csinálnak. A szüleid Németországban élnek? Mennyire van rad, a szuleidre hatással a nemet járványügyi intézkedés akármelyik fajtája? Jelenleg egy emberen múlik, hogy a magyar emberek védve legyenek a vírustól, és ez Orbán. Mert maradhatsz te otthon akar egy évig is önként, rajtad kívül a lakosság 1% sem dönt hasonlóan. Szabályozni kell.
több mint 5 éve
Azt javaslom olvasd vissza magad Jóska. Csak ezt az oldalt. Állítsd 100-ra a postok számát, és csak ezt az oldalt. Rá fogsz jönni, hogy semmiben nem különbözik az amit csinálsz attól, ahogy egy G5 hívő fut ámokot a facebookon / twitteren. Semmi értelme. Ha azért csinálod, mert nem tudod elfogadni ha nincs igazad akkor azért. Ha azért csinálod mert őszintén hiszel abban amit leírsz akkor meg azért. Előtted megjelent Isten, szólt hozzád, megvilágosodtál. Fogadd el, hogy nem mindenki ilyen szerencsés, sokunk sötétségre van ítélve. A sötétek nem értenek, ők csak félnek vagy nem félnek. Bocsásd meg nekik / nekünk, ha félünk.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Ha egy döntéshozó meghallgatja egy adott szektor szakmai véleményét (eü), majd azt ütközteti egy másik szektor szakmai véleményével (gazdaság) és hoz egy döntést akkor az szakmaiatlan?Segítek. Azért tőle várom, mert nála van minden törvényi és anyagi forrás ahhoz, hogy döntéseket hozzon és finanszírozást biztosítson bármilyen intézkedéshez, emellett ő rendelkezik szabadon hozzáférhető részletes információval mindenről. Ha Gyurcsánynál lenne, tőle várnám, vagy Horn Gyulától, Antalltól, esetleg Gömbös Gyulától, Tisza Kálmántól vagy Kossuth Lajostól. Bárkitől, akinek válsághelyzet esetén az a dolga, hogy meghozza a lehető legjobb döntéseket. Nem biztos, hogy jó döntéseket, mert ismeretlen helyzetben nem biztos, hogy lehet, de a körülményekhez képest a lehető legjobbakat. Jelenleg itthon nem ez történik az én értékítéletem/véleményem, valamint minden szakmai vélemény szerint is, amit érintettek fogalmaznak meg. Azt is tudom, hogy a politkus politikai döntéseket tud hozni, hiába mondja neki orvos, virológus, járványügyi szakember, akárki, hogy mit kellene tenni, de sajnos nekem van az a becsípődésem, hogy szeretem, ha valaki szakmai döntéseket hoz. Ha bort akarok választani, akkor is inkább egy sommelier véleménye érdekel, nem egy hídépítő mérnöké, ellenben ha hidat akarok építtetni a telkemre, akkor meg nem egy sommelier véleménye alapján gondolnám megépíteni. De gondolom Te se úgy vezeted a cégedet, hogy döntéshozatal előtt random hülyékkel konzultálsz, és azt csinálod, amit ők mondanak (aka nemzeti konzultáció), sőt, ha a random hülyéket a vevőidnek tekinted, és azt akarják, hogy tedd tönkre a cégedet, akkor se hiszem, hogy megteszed.Fogadni merek veled hogy ezeknek az intézkedéseknek 2 hét múlva kb semmi érdemi hatása nem lesz - mondjuk ha a mostani számaik ha csökkennek is, akkor is max 10%-kal. Ennek a hatása csak később, 3-4 hét múlva kezd majd el látszódni és drasztikus csökkenésre csak sokkal később, 2-3 hónap múlva lehetne számítani (minimális fertőződés).Ez is egy életszerű forgatókönyv, és ebben sincs benne, hogy majd Orbán fogja, és megmenti az országot.
És abban a pillanatban hogy lazítanak ugyanúgy elindul az egész emelkedés újra.
davemayer
Miért van az, hogy pont azok várják most Orbántól a megoldást, akik 10 éve azt kommunikálják (ráadásul nagyrészt még igazuk is van), hogy Orbán a pénzével törődik, szarik ránk, a hatalmával törődik, a méréseire támaszkodik, cinikus, utilitarista geci?
Majd pont most megistenül és pragmatikus maffiafőnökből átvált Terézanyába?
De miért tenné ezt?
Se motiváció, se kényszer, se indíttatás.
somoskovigTényleg segíthetnél megérteni.
Sobri Jóska
Ha pedig elbaszok valamit, akkor igyekszem általában helyrehozni a hibámat (mint véleményed szerint a nyári császkálás engedélyezése ilyen elbaszás volt).
Plusz hiába zárkózom beiotthonra, ha egy ilyen diskurzus során megüt a guta, akkor se lesz, aki ellásson lassan. De édesapádat sem.
somoskovig
Pont hogy az ő szakmájában ezt kell tennie a legtöbbször, sokszor áldozatokat is hozva sajnos.
Ez minden politikusra igaz, legyen az bárki. Nem értem ezek után hogy milyen alapon gondolod hogy nem szakmai indokok alapján hoz döntést, maximum nem egy szektor szakmai indokai alapján.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Jelenleg Ausztriában 2.97 az 1 millió főre jutó napi halálozási szám heti mozgóátlaga. Nálunk 8.15. (a svédeknél meg 0,38, just for fun). Plusz az osztrákok a 800 intenzív ágy megtelésétől tartanak december közepére, nálunk meg 4400 ágyról beszélt Orbán. Ha ez Neked X, illetve 1,05x arány, és lényegében, nagyságrendjében ugyanaz, akkor értem, hogy tök mindegy, mit csinál bárki.De legyen 3-4 hét, amíg elérik a platót, mi 6 héten belül hatszoros növekedéssel számolunk, ez nem érdemi eltérés?Nálunk lesz kurva sok halott/fertőzött, nem sikerül laposítani a görbét, bedől az eü.
somoskovig
Ausztriában, Belgiumban, Angliában, németeknél, olaszoknál, cseheknél, egész Európában mindenütt ugyanez lesz.
Ez nem érdemi eltérés.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Azt már hozzá sem teszem inkább hogy ha Orbán lenne a legnagyobb zseni a földön akkor sem tudná megoldani ezt a helyzetet úgy hogy az mindenkinek jó legyen.Mert nyáron egész Európa elbaszta, szétbóklászta magát, mert élni kell.
davemayer
És tegyük hozzá, hogy Orbán nem a legnagyobb válságkezelő zseni, hanem egy demokráciát zseniálisan meghackelő, a kommunikációs demokráciát meghonosító, abból a vagyonosodást kimaxoló, a családi, baráti üzletet kimaxoló üzletember, aki a politikát, mint ágazatot választotta a gyarapodásra.
És ezt itt kábé százan kismilliószor leírták.
És mégis, most ugyanezek az emberek a kormányzattól, ami nyilván maga Orbán várnak szakszerű, előremutató, emberileg, erkölcsileg és gazdaságilag egyaránt helyes, az ország érdekeire tekintettel lévő intézkedéscsomagokat.
Nonszensz.
Kiváncsi vagyok, hogy az elmúlt 10 (vagy akár 30) évből ugyan mégis mi a faszra alapozva?
több mint 5 éve
Segítek. Azért tőle várom, mert nála van minden törvényi és anyagi forrás ahhoz, hogy döntéseket hozzon és finanszírozást biztosítson bármilyen intézkedéshez, emellett ő rendelkezik szabadon hozzáférhető részletes információval mindenről. Ha Gyurcsánynál lenne, tőle várnám, vagy Horn Gyulától, Antalltól, esetleg Gömbös Gyulától, Tisza Kálmántól vagy Kossuth Lajostól. Bárkitől, akinek válsághelyzet esetén az a dolga, hogy meghozza a lehető legjobb döntéseket. Nem biztos, hogy jó döntéseket, mert ismeretlen helyzetben nem biztos, hogy lehet, de a körülményekhez képest a lehető legjobbakat. Jelenleg itthon nem ez történik az én értékítéletem/véleményem, valamint minden szakmai vélemény szerint is, amit érintettek fogalmaznak meg. Azt is tudom, hogy a politkus politikai döntéseket tud hozni, hiába mondja neki orvos, virológus, járványügyi szakember, akárki, hogy mit kellene tenni, de sajnos nekem van az a becsípődésem, hogy szeretem, ha valaki szakmai döntéseket hoz. Ha bort akarok választani, akkor is inkább egy sommelier véleménye érdekel, nem egy hídépítő mérnöké, ellenben ha hidat akarok építtetni a telkemre, akkor meg nem egy sommelier véleménye alapján gondolnám megépíteni. De gondolom Te se úgy vezeted a cégedet, hogy döntéshozatal előtt random hülyékkel konzultálsz, és azt csinálod, amit ők mondanak (aka nemzeti konzultáció), sőt, ha a random hülyéket a vevőidnek tekinted, és azt akarják, hogy tedd tönkre a cégedet, akkor se hiszem, hogy megteszed.Fogadni merek veled hogy ezeknek az intézkedéseknek 2 hét múlva kb semmi érdemi hatása nem lesz - mondjuk ha a mostani számaik ha csökkennek is, akkor is max 10%-kal. Ennek a hatása csak később, 3-4 hét múlva kezd majd el látszódni és drasztikus csökkenésre csak sokkal később, 2-3 hónap múlva lehetne számítani (minimális fertőződés).Ez is egy életszerű forgatókönyv, és ebben sincs benne, hogy majd Orbán fogja, és megmenti az országot.
davemayer
Miért van az, hogy pont azok várják most Orbántól a megoldást, akik 10 éve azt kommunikálják (ráadásul nagyrészt még igazuk is van), hogy Orbán a pénzével törődik, szarik ránk, a hatalmával törődik, a méréseire támaszkodik, cinikus, utilitarista geci?
De miért tenné ezt?
Sobri Jóska
Ha pedig elbaszok valamit, akkor igyekszem általában helyrehozni a hibámat (mint véleményed szerint a nyári császkálás engedélyezése ilyen elbaszás volt).
Plusz hiába zárkózom beiotthonra, ha egy ilyen diskurzus során megüt a guta, akkor se lesz, aki ellásson lassan. De édesapádat sem.
több mint 5 éve
Na látod ez egy olyan érdekes kérdés amit én speciel itt ezen a fórumon már fel sem mertem volna tenni.Fogadni merek veled hogy ezeknek az intézkedéseknek 2 hét múlva kb semmi érdemi hatása nem lesz - mondjuk ha a mostani számaik ha csökkennek is, akkor is max 10%-kal. Ennek a hatása csak később, 3-4 hét múlva kezd majd el látszódni és drasztikus csökkenésre csak sokkal később, 2-3 hónap múlva lehetne számítani (minimális fertőződés).Ez is egy életszerű forgatókönyv, és ebben sincs benne, hogy majd Orbán fogja, és megmenti az országot.
davemayer
De miért tenné ezt?
Sobri Jóska
De mellé lehet fűzni Sobri "miért várjátok egy politikustól hogy ne politikai döntést hozzon?" című értekezését, az is süket fülekre talált itt.
Azt már hozzá sem teszem inkább hogy ha Orbán lenne a legnagyobb zseni a földön akkor sem tudná megoldani ezt a helyzetet úgy hogy az mindenkinek jó legyen.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Tehát nem azt mondtad, hogy pont ugyanannyit ér, hanem azt, hogy lényegében ugyanannyit ér. Tényleg elképesztő, hogy libernyák csúsztatással mennyire kiforgatták a szavaidat.Én megértem, ha nem látod az óriási különbséget, de számomra ez az.
nagylaza
Ha mindenhol összeomlik az eü., irreálisan sok halott, fertőzött lesz, de ez valahol x/1000 fő, máshol 1.05x/1000 fő az nem pont ugyanaz, de lényegében, nagyságrendjében ugyanaz.
több mint 5 éve
De legyen 3-4 hét, amíg elérik a platót, mi 6 héten belül hatszoros növekedéssel számolunk, ez nem érdemi eltérés?Nálunk lesz kurva sok halott/fertőzött, nem sikerül laposítani a görbét, bedől az eü.
somoskovig
Ausztriában, Belgiumban, Angliában, németeknél, olaszoknál, cseheknél, egész Európában mindenütt ugyanez lesz.
Ez nem érdemi eltérés.
több mint 5 éve
Fogadni merek veled hogy ezeknek az intézkedéseknek 2 hét múlva kb semmi érdemi hatása nem lesz - mondjuk ha a mostani számaik ha csökkennek is, akkor is max 10%-kal. Ennek a hatása csak később, 3-4 hét múlva kezd majd el látszódni és drasztikus csökkenésre csak sokkal később, 2-3 hónap múlva lehetne számítani (minimális fertőződés).Ez is egy életszerű forgatókönyv, és ebben sincs benne, hogy majd Orbán fogja, és megmenti az országot.
davemayer
De miért tenné ezt?
több mint 5 éve
Tehát nem azt mondtad, hogy pont ugyanannyit ér, hanem azt, hogy lényegében ugyanannyit ér. Tényleg elképesztő, hogy libernyák csúsztatással mennyire kiforgatták a szavaidat.Némíts le nyugodtan, túlélem, ha be tudok írni úgy valamit a fórumra, hogy nem kommentálod hozzá, hogy szemellenzősen Orbánellenes vagyok.Tipikus libernyák csúsztatás.
Egyébként ha végig is olvasnád az osztrák dolgokat, akkor abból kiderülne, hogy mivel egész Európa egyformán elbaszta, ezért mindenki más módon próbálja kezelni a dolgokat. Segítek, ők így:
...
Mivel szerinted ez pont ugyanannyit ér, mint amit itthon csinál a kormány (hiszen egy járvány közepén nem lehet ugyebár megítélni az egyes lépések sikerességét, majd csak utólag lehet elemezni, ezért igazából ha semmi nem történik, az is pont ugyanannyira hatékony, mintha sokminden történik, így azt tudom javasolni, hogy majd 2 hét múlva vessük össze az osztrák és a magyar számokat, akkor látszanak kb. az eltérő intézkedések hatásai.
somoskovig
Nem azt mondom, hogy pont ugyanannyit ér, hanem azt, hogy markánsan nincs nagy különbség, vagyis lényegében ugyananyit ér. Kb. semmit. Elbaszták. Nem most, hanem nyáron.
És az a durva, hogy ezt már egyszer leírtam ugyanígy.
És az is, hogy én mindig igyekszem válaszolni a hozzám intézett kérdésekre, te nem.
Valamint végigolvasom a linkelt cikkeket mindig, és nyilván azt emelem ki, ami szerintem a lényegi, nem azt, ami szerinted a lényegi. Azt majd kiemeli, aki azzal akar érvelni.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Ez igaz, de ezt csinálják mindenhol. Maximum annyi az oktatással kapcsolatban a különbség hogy ahol financiálisan megengedhető ott több a HO+otthon tanulás, erre otthon minimális lehetőség van csak (ezt úgy értem hogy pl Németo anyukád financiálisan megengedhetné magának hogy a saját döntése legyen h tartósan otthon marad, vagy hogy az irányítók sokkal könnyebben bezáratnak iskolákat mert a szülők könnyebben otthon tudnak/mernek maradni).Akkor azt minek neveznéd, hogy a 62 éves anyám így 1 évvel nyugdíj előtt kénytelen bejárni minden nap tanítani?Na jó azért ne fesd ezt úgy le mintha vágóhidra küldenéVan egy szint, ami alá màr nem kéne lemenni. 10.000 ember halálba küldése pedig ilyen.Nem, ebben most egyetértek Sobrival, politikus. Csak ugye a nemzeti konzultációban azt nem mérték meg, hogy mi van, ha jönnek olyan képek, mint tavasszal Olaszországból a halmokban álló koporsókról, vagy New Yorkban a hűtőkocsiról a kórház mellett, amibe pakolják a holttesteket, akkor annak milyen hatása lesz az össz morálra.Ha ez igaz, akkor Orbán egy közönséges hentes.www.zsiday.hu/blog/tervEz valószínűleg így van, legalább is nem nagyon látszik más értelmes magyarázat az eddig történtekre. Viszont ezzel szerintem baromira mellé lőnek politikailag is, mert ezt az egészet nem lehet majd pusztán nyers számokként kezelni, szerintem sokkal nagyobb hatása lesz ennek a társadalomra, mint gondolják. De persze simán lehet, hogy nem lesz igazam.
A tomboló Sobrizmus hazája.
Amadeus
Szesze
Amadeus
somoskovig
Amadeus
davemayer
Mikor volt az osztályába pozitív eset, akkor karanténba mehetett, de csak a rendőrségtől jártak ki ellenőrizni h betartja-e, tesztelés nuku. Rá 2 hétre a főnöke lett beteg, ott közölték vele h nem számít szoros kontaktnak, mert hogy a tanáriban csak rövid ideig szoktak a pedagógusok tartózkodni. Nah ekkor döntött úgy h magánteszt, ami negatív lett...
Jövő héten pl. azért megyek haza mert sajna simán benne van h utoljára látom személyesen ha ez így folytatódik...
Ez ha nem is vágóhíd, akkor minimum oroszrulett, ahol minden egyes kör után raknak még 1 plusz golyót a tárba...
empty taxi
Sajnos ezeknek az egészségügyi döntések mögött mind financiális, gazdasági okok vannak.
Én személy szerint a gazdaságra fittyet hányva bezártam volna mindent és segíteném az embereket a túlélésben, de lehet hogy hosszú távon többet ártottam volna az országnak mint ami így fennáll.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Én nem kérdeztem tőled semmit.Némíts le nyugodtan, túlélem, ha be tudok írni úgy valamit a fórumra, hogy nem kommentálod hozzá, hogy szemellenzősen Orbánellenes vagyok.Tipikus libernyák csúsztatás.
Egyébként ha végig is olvasnád az osztrák dolgokat, akkor abból kiderülne, hogy mivel egész Európa egyformán elbaszta, ezért mindenki más módon próbálja kezelni a dolgokat. Segítek, ők így:
...
Mivel szerinted ez pont ugyanannyit ér, mint amit itthon csinál a kormány (hiszen egy járvány közepén nem lehet ugyebár megítélni az egyes lépések sikerességét, majd csak utólag lehet elemezni, ezért igazából ha semmi nem történik, az is pont ugyanannyira hatékony, mintha sokminden történik, így azt tudom javasolni, hogy majd 2 hét múlva vessük össze az osztrák és a magyar számokat, akkor látszanak kb. az eltérő intézkedések hatásai.
somoskovig
Nem azt mondom, hogy pont ugyanannyit ér, hanem azt, hogy markánsan nincs nagy különbség, vagyis lényegében ugyananyit ér. Kb. semmit. Elbaszták. Nem most, hanem nyáron.
És az is, hogy én mindig igyekszem válaszolni a hozzám intézett kérdésekre, te nem.
Valamint végigolvasom a linkelt cikkeket mindig, és nyilván azt emelem ki, ami szerintem a lényegi, nem azt, ami szerinted a lényegi. Azt majd kiemeli, aki azzal akar érvelni.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Fogadni merek veled hogy ezekek az intézkedéseknek 2 hét múlva kb semmi érdemi hatása nem lesz - mondjuk ha a mostani számaik ha csökkennek is, akkor is max 10%-kal. Ennek a hatása csak később, 3-4 hét múlva kezd majd el látszódni és drasztikus csökkenésre csak sokkal később, 2-3 hónap múlva lehetne számítani. És abban a pillanatban hogy lazítanak ugyanúgy elindul az egész emelkedés újra.1. Ha a mostani számaik csökkennek 10%-kal, miközben a miénk a kormány előrejelzése szerint (nem valami libernyák sorosista riogató mondta, hanem Orbán személyesen) 3 héten belül nálunk duplázódik az intenzíven lévők száma, 6 héten belül pedig 6-szoros számmal számolnak a kórházban lévőkre, azt tekinthetjük jelentős különbségnek. De legyen 3-4 hét, amíg elérik a platót, mi 6 héten belül hatszoros növekedéssel számolunk, ez nem érdemi eltérés?
Mark my word.
davemayer
2. Nyomkodd egy kicsit itt a grafikonokat, érdekes dolgokat lehet találni (érdemes 1 millió főre vetíteni, úgy összehasonlíthatóbb). Én most a heti mozgóátlagú halálozási adatokat raktam be Magyarország, Ausztria, Svédország viszonylatában. De egyébként Belgium és Csehország után a 3.legrosszabb itthon a helyzet.
ourworldindata.org/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=2020-08-01..latest&country=HUN~SWE~AUT®ion=World&deathsMetric=true&interval=smoothed&hideControls=true&perCapita=true&smoothing=7&pickerMetric=location&pickerSort=asc
több mint 5 éve
A vitákat megfejelve az én prognózisom a következő:Így van, ez pl. egy teljesen életszerű forgatókönyv, mert figyelembe veszi a valóságot, illetve az aktorok képességeit, hozzáállását egyaránt.
A gazdaság védelmének bűvkörében addig nem szigorítunk érdemben amíg már késő nem lesz, majd egy huszárvágással szarunk mindenre, mert mégiscsak az emberi élet az első, és a bedőlő egészségügyre rádöntjük a gazdaságot...
T-2~3 hét
clbass
több mint 5 éve
Némíts le nyugodtan, túlélem, ha be tudok írni úgy valamit a fórumra, hogy nem kommentálod hozzá, hogy szemellenzősen Orbánellenes vagyok.Tipikus libernyák csúsztatás.
...
somoskovig
több mint 5 éve
Fogadni merek veled hogy ezeknek az intézkedéseknek 2 hét múlva kb semmi érdemi hatása nem lesz - mondjuk ha a mostani számaik ha csökkennek is, akkor is max 10%-kal. Ennek a hatása csak később, 3-4 hét múlva kezd majd el látszódni és drasztikus csökkenésre csak sokkal később, 2-3 hónap múlva lehetne számítani (minimális fertőződés).Némíts le nyugodtan, túlélem, ha be tudok írni úgy valamit a fórumra, hogy nem kommentálod hozzá, hogy szemellenzősen Orbánellenes vagyok.Kiszámolta, vagyis ő a felelős?!Vitya számolta ki, hogy december közepén a mostanihoz képest 10-szeres lesz kb. az intenzíven kezeltek száma (de legyen 8-szoros). Nem látom, hogy halálozásban mitől lenne jobb az arány, mint most, vagyis napi 800-1000 halottat ő számolt ki. Ennek tükrében nem intézkedni némi szélsőséges felfogással tekinthető vágóhídnak.Na jó azért ne fesd ezt úgy le mintha vágóhidra küldenéVan egy szint, ami alá màr nem kéne lemenni. 10.000 ember halálba küldése pedig ilyen.Nem, ebben most egyetértek Sobrival, politikus. Csak ugye a nemzeti konzultációban azt nem mérték meg, hogy mi van, ha jönnek olyan képek, mint tavasszal Olaszországból a halmokban álló koporsókról, vagy New Yorkban a hűtőkocsiról a kórház mellett, amibe pakolják a holttesteket, akkor annak milyen hatása lesz az össz morálra.Ha ez igaz, akkor Orbán egy közönséges hentes.www.zsiday.hu/blog/tervEz valószínűleg így van, legalább is nem nagyon látszik más értelmes magyarázat az eddig történtekre. Viszont ezzel szerintem baromira mellé lőnek politikailag is, mert ezt az egészet nem lehet majd pusztán nyers számokként kezelni, szerintem sokkal nagyobb hatása lesz ennek a társadalomra, mint gondolják. De persze simán lehet, hogy nem lesz igazam.
Amadeus
Szesze
Amadeus
somoskovig
Amadeus
davemayer
somoskovig
Brávó.
Én ha kiszámolom, hogy mennyi a várható átlagéletkorod, azzal nem én öllek meg??
Tudom, nehéz felfogni, hogy Orbán és a kormányzat se mindenható, de nincs mit intézkedni.
Nyáron álltunk válaszúton, elindultunk az egyiken és ennyi.
Már nincs választási opció.
Se nálunk, se Ausztriában, se sehol.
Rudolf Anschober osztrák egészségügyi miniszter pénteken sajtótájékoztatóján azt mondta, két héten belül az összes rendelkezésre álló intenzív osztályos ágy megtelhet az országban.
...
Az osztrák egészségügyi kutatóintézet számításai szerint a jelenlegi korlátozások mellett november 18-ra a rendelkezésre álló 800 intenzív osztályos ágyból 750-en betegeket fognak kezelni.
444.hu/2020/11/06/az-osztrakoknal-a-szigoru-korlatozasok-ellenere-is-annyira-sulyos-a-jarvany-hogy-lassan-elfogynak-az-intenzives-agyak
Akkor most ez az Anschober nevű osztrák fószer küldi vágóhídra az osztrákokat? Vagy Kurz?
Elárulod, hogy a szemellenzős Orbánellenességen túl miért nehéz felfogni, hogy a nyári bóklászással elbasztuk (és egész Európa), és ami most történik, az már csak következmény, és nem korrigálható?
Sobri Jóska
Este nyolc és reggel hat között kijárási korlátozás van. Az otthonokat csak akkor lehet elhagyni ebben az időben, aki dolgozni vagy tanulni megy, boltba vagy gyógyszertárba, vagy pedig rászoruló családtagot megy gondozni, ugyanakkor éjszakai sétákat is lehet tenni. Aki ezt megszegi, akár 1450 eurós büntetésre is számíthat.
Minden rendezvényt és csoportosulást betiltanak, kertekben, garázsokban sem lehet privát bulikat tartani. Két háztartás hat felnőtt tagja ugyanakkor találkozhat egymással, hozzájuk maximum hat kiskorú csatlakozhat még. Üzleti találkozások is lehetnek.
Bezártak a hotelek a turisták és látogatók előtt, csak az üzleti utakra érkező emberek mehetnek ezekbe.
Az éttermekbe és bárokba nem lehet beülni, csak elvitelre lehet rendelni.
Bezártak a mozik, színházak, múzeumok, edzőtermek, fürdők és állatkertek.
Koncerteket, kiállításokat, előadásokat nem lehet tartani.
A síközpontokat bezárták.
November 30-ig a karácsonyi vásárok sem nyithatnak meg.
Az egyetemeken és középiskolákban távoktatást rendeltek el, de az általános iskolák és óvodák nyitva maradtak.
Az üzletek nyitva maradhatnak, de tíz négyzetméterre csak egy vendég juthat, a fodrászatok, kozmetikusok szintén működhetnek.
Temetéseket lehet tartani, maximum 50 ember lehet rajta, akiknek kötelező maszkot viselni.
Az idősotthonok nyitva maradnak, a dolgozókat heti egyszer kötelezően kell tesztelni, és csak az látogathat, akin a megelőző 24 órában negatív antigéntesztet, vagy 48 órában negatív PCR-tesztet csináltak.
Bővítik az állami bérkiegészítést (kurzarbeit), hogy így csökkentsék a munkanélküliséget.
Javasolták, hogy aki csak teheti, otthonról dolgozzon tovább.
Ezek csak a legújabb intézkedések, de például a beltéri maszkhasználatot már szeptember közepén kötelezővé tették (Magyarországon október közepén). Ráadásul az osztrákoknál már szeptemberben kötelező volt az éttermekben is maszkot hordani, a magyar kormány ezt épp csak a napokban lépte meg.
somoskovig
Mark my word.
Szerkesztette: davemayer
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Alig varom a "minek ment tanarnak?" kerdest...Akkor azt minek neveznéd, hogy a 62 éves anyám így 1 évvel nyugdíj előtt kénytelen bejárni minden nap tanítani?+10000000000000000000000000000000000000000
Mikor volt az osztályába pozitív eset, akkor karanténba mehetett, de csak a rendőrségtől jártak ki ellenőrizni h betartja-e, tesztelés nuku. Rá 2 hétre a főnöke lett beteg, ott közölték vele h nem számít szoros kontaktnak, mert hogy a tanáriban csak rövid ideig szoktak a pedagógusok tartózkodni. Nah ekkor döntött úgy h magánteszt, ami negatív lett...
Jövő héten pl. azért megyek haza mert sajna simán benne van h utoljára látom személyesen ha ez így folytatódik...
Ez ha nem is vágóhíd, akkor minimum oroszrulett, ahol minden egyes kör után raknak még 1 plusz golyót a tárba...
empty taxi
Egyébként ahhoz képest, hogy már kb 10 tanár halt meg itthon a COVID miatt eszméletlenül keveset beszélnek a rájuk leselkedő kockázatokról. Örülök, hogy anyám (aki szintén tanár volt) már évek óta nyugdíjban van.
iktriad
Ugy is kurva ijeszto ez a helyzet ha nincs az embernek erintett hozzatartozoja... De ugy meg egy remalom
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Akkor azt minek neveznéd, hogy a 62 éves anyám így 1 évvel nyugdíj előtt kénytelen bejárni minden nap tanítani?+10000000000000000000000000000000000000000
empty taxi
Egyébként ahhoz képest, hogy már kb 10 tanár halt meg itthon a COVID miatt eszméletlenül keveset beszélnek a rájuk leselkedő kockázatokról. Örülök, hogy anyám (aki szintén tanár volt) már évek óta nyugdíjban van.
több mint 5 éve
A vitákat megfejelve az én prognózisom a következő:Vagy behuznak egy olyat, hogy nem lesz teljes zaras, es tenyleg eszak-olasz allapotok lesznek, vagy hoznak egy teljes zarast egy honapon belul (de lehet akkor is olyan allapotok lesznek par hetig...). A jelenlegi trendeket nezve ez a ket lehetoseg van (nyilvan az h most 1-2 heten belul zarjanak, fel se merul...)
A gazdaság védelmének bűvkörében addig nem szigorítunk érdemben amíg már késő nem lesz, majd egy huszárvágással szarunk mindenre, mert mégiscsak az emberi élet az első, és a bedőlő egészségügyre rádöntjük a gazdaságot...
T-2~3 hét
clbass
Nem szamithat annyit az a par het amig "teljes gozzel robog a gazdasag", hogy megerje...
Ha igy is ugy is a teljes zaras az egyetlen ut, akkor miert nem lepik meg minel elobb?
De van egy olyan erzesem, hogy majd karacsonykor zarnak, hogy otthon amikor egyutt a csalad, az unnepek alatt a kereszteny szeretet erejevel gyozzuk le a virust.
Kurva sokba fog kerulni, de ezzel meg a valasztasokon is mutogathatnanak, hogy amikor igazan a let volt a tet, akkor az eletet valasztottak.
Amugy ha tenyleg volt koze a jo idonek is ahhoz, hogy nyaron alig terjedt a virus (nem csak nalunk), akkor az se biztato, h az igazan rossz ido meg el se kezdodott.
Sorry a negativ hangvetelu kommentert, bizzunk a legjobbakban.
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Akkor azt minek neveznéd, hogy a 62 éves anyám így 1 évvel nyugdíj előtt kénytelen bejárni minden nap tanítani?Na jó azért ne fesd ezt úgy le mintha vágóhidra küldenéVan egy szint, ami alá màr nem kéne lemenni. 10.000 ember halálba küldése pedig ilyen.Nem, ebben most egyetértek Sobrival, politikus. Csak ugye a nemzeti konzultációban azt nem mérték meg, hogy mi van, ha jönnek olyan képek, mint tavasszal Olaszországból a halmokban álló koporsókról, vagy New Yorkban a hűtőkocsiról a kórház mellett, amibe pakolják a holttesteket, akkor annak milyen hatása lesz az össz morálra.Ha ez igaz, akkor Orbán egy közönséges hentes.www.zsiday.hu/blog/tervEz valószínűleg így van, legalább is nem nagyon látszik más értelmes magyarázat az eddig történtekre. Viszont ezzel szerintem baromira mellé lőnek politikailag is, mert ezt az egészet nem lehet majd pusztán nyers számokként kezelni, szerintem sokkal nagyobb hatása lesz ennek a társadalomra, mint gondolják. De persze simán lehet, hogy nem lesz igazam.
Amadeus
Szesze
Amadeus
somoskovig
Amadeus
davemayer
Mikor volt az osztályába pozitív eset, akkor karanténba mehetett, de csak a rendőrségtől jártak ki ellenőrizni h betartja-e, tesztelés nuku. Jah és a vele egy háztartásban élő fateromra meg öcsémre nem vonatkozik a karantén ők csámborogjanak nyugodtan, nah erre mondták azt h fenéket, mindenki marad otthon.
Rá 2 hétre a főnöke lett beteg, ott közölték vele h nem számít szoros kontaktnak, mert hogy a tanáriban csak rövid ideig szoktak a pedagógusok tartózkodni. Nah ekkor döntött úgy h magánteszt, ami negatív lett...
Szerkesztette: empty taxi

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
A vitákat megfejelve az én prognózisom a következő:A gazdaság védelmének bűvkörében addig nem szigorítunk érdemben amíg már késő nem lesz, majd egy huszárvágással szarunk mindenre, mert mégiscsak az emberi élet az első, és a bedőlő egészségügyre rádöntjük a gazdaságot...
T-2~3 hét
több mint 5 éve
Hogy mennyire is valos veszely (lesz) az EU szemelyzet elfogyasa:Van egy orvos, aki tobb muteten is jelen van egy nap. Masnapra belazasodik, letesztelik, harmadnapra kiderul hogy pozitiv, karantenba megy (meg nem igenyel ellatast).
A kontaktokat osszeszedik es letesztelik, otodik napra visszajon hogy mind pozitiv (8fo).
Karanten nekik is, es kezdik a kontaktok kutatasat. Hatodik napra megvannak a kontaktok (elkepzelesem sincs hany fo lehet) , de a sok mutet miatt nincs ido mindenkit letesztelni. Hetedik nap letesztelik oket, de az eredmeny valoszinuleg csak harom nap mulva lesz meg (jovo hetfo).
Amig nem jottek meg a pozitiv eredmenyek, mindenki dolgozott /dolgozik (ertsd beteget apol(t), mut(ott), altat(ott)), hiaba volt evidens, hogy kontaktok.
En Orbanek helyeben surgosen korbekerdeznem elsosorban Europat (Nemeto), de akar Kinat v a ruszkikat, h tudnanak e nelkulozni egeszsegugyi embererot.
több mint 5 éve
Némíts le nyugodtan, túlélem, ha be tudok írni úgy valamit a fórumra, hogy nem kommentálod hozzá, hogy szemellenzősen Orbánellenes vagyok.Kiszámolta, vagyis ő a felelős?!Vitya számolta ki, hogy december közepén a mostanihoz képest 10-szeres lesz kb. az intenzíven kezeltek száma (de legyen 8-szoros). Nem látom, hogy halálozásban mitől lenne jobb az arány, mint most, vagyis napi 800-1000 halottat ő számolt ki. Ennek tükrében nem intézkedni némi szélsőséges felfogással tekinthető vágóhídnak.Na jó azért ne fesd ezt úgy le mintha vágóhidra küldenéVan egy szint, ami alá màr nem kéne lemenni. 10.000 ember halálba küldése pedig ilyen.Nem, ebben most egyetértek Sobrival, politikus. Csak ugye a nemzeti konzultációban azt nem mérték meg, hogy mi van, ha jönnek olyan képek, mint tavasszal Olaszországból a halmokban álló koporsókról, vagy New Yorkban a hűtőkocsiról a kórház mellett, amibe pakolják a holttesteket, akkor annak milyen hatása lesz az össz morálra.Ha ez igaz, akkor Orbán egy közönséges hentes.www.zsiday.hu/blog/tervEz valószínűleg így van, legalább is nem nagyon látszik más értelmes magyarázat az eddig történtekre. Viszont ezzel szerintem baromira mellé lőnek politikailag is, mert ezt az egészet nem lehet majd pusztán nyers számokként kezelni, szerintem sokkal nagyobb hatása lesz ennek a társadalomra, mint gondolják. De persze simán lehet, hogy nem lesz igazam.
Amadeus
Szesze
Amadeus
somoskovig
Amadeus
davemayer
somoskovig
Brávó.
Én ha kiszámolom, hogy mennyi a várható átlagéletkorod, azzal nem én öllek meg??
Tudom, nehéz felfogni, hogy Orbán és a kormányzat se mindenható, de nincs mit intézkedni.
Nyáron álltunk válaszúton, elindultunk az egyiken és ennyi.
Már nincs választási opció.
Se nálunk, se Ausztriában, se sehol.
Rudolf Anschober osztrák egészségügyi miniszter pénteken sajtótájékoztatóján azt mondta, két héten belül az összes rendelkezésre álló intenzív osztályos ágy megtelhet az országban.
...
Az osztrák egészségügyi kutatóintézet számításai szerint a jelenlegi korlátozások mellett november 18-ra a rendelkezésre álló 800 intenzív osztályos ágyból 750-en betegeket fognak kezelni.
444.hu/2020/11/06/az-osztrakoknal-a-szigoru-korlatozasok-ellenere-is-annyira-sulyos-a-jarvany-hogy-lassan-elfogynak-az-intenzives-agyak
Akkor most ez az Anschober nevű osztrák fószer küldi vágóhídra az osztrákokat? Vagy Kurz?
Elárulod, hogy a szemellenzős Orbánellenességen túl miért nehéz felfogni, hogy a nyári bóklászással elbasztuk (és egész Európa), és ami most történik, az már csak következmény, és nem korrigálható?
Sobri Jóska
Este nyolc és reggel hat között kijárási korlátozás van. Az otthonokat csak akkor lehet elhagyni ebben az időben, aki dolgozni vagy tanulni megy, boltba vagy gyógyszertárba, vagy pedig rászoruló családtagot megy gondozni, ugyanakkor éjszakai sétákat is lehet tenni. Aki ezt megszegi, akár 1450 eurós büntetésre is számíthat.
Minden rendezvényt és csoportosulást betiltanak, kertekben, garázsokban sem lehet privát bulikat tartani. Két háztartás hat felnőtt tagja ugyanakkor találkozhat egymással, hozzájuk maximum hat kiskorú csatlakozhat még. Üzleti találkozások is lehetnek.
Bezártak a hotelek a turisták és látogatók előtt, csak az üzleti utakra érkező emberek mehetnek ezekbe.
Az éttermekbe és bárokba nem lehet beülni, csak elvitelre lehet rendelni.
Bezártak a mozik, színházak, múzeumok, edzőtermek, fürdők és állatkertek.
Koncerteket, kiállításokat, előadásokat nem lehet tartani.
A síközpontokat bezárták.
November 30-ig a karácsonyi vásárok sem nyithatnak meg.
Az egyetemeken és középiskolákban távoktatást rendeltek el, de az általános iskolák és óvodák nyitva maradtak.
Az üzletek nyitva maradhatnak, de tíz négyzetméterre csak egy vendég juthat, a fodrászatok, kozmetikusok szintén működhetnek.
Temetéseket lehet tartani, maximum 50 ember lehet rajta, akiknek kötelező maszkot viselni.
Az idősotthonok nyitva maradnak, a dolgozókat heti egyszer kötelezően kell tesztelni, és csak az látogathat, akin a megelőző 24 órában negatív antigéntesztet, vagy 48 órában negatív PCR-tesztet csináltak.
Bővítik az állami bérkiegészítést (kurzarbeit), hogy így csökkentsék a munkanélküliséget.
Javasolták, hogy aki csak teheti, otthonról dolgozzon tovább.
Ezek csak a legújabb intézkedések, de például a beltéri maszkhasználatot már szeptember közepén kötelezővé tették (Magyarországon október közepén). Ráadásul az osztrákoknál már szeptemberben kötelező volt az éttermekben is maszkot hordani, a magyar kormány ezt épp csak a napokban lépte meg.
több mint 5 éve
Ismerősöm a kórházból:"Oxigén kell most is. A következő két napban sokmindennek el kell dőlnie a javulást illetően. Most nem mondok semmit, mert ez a szarság gyógyulása teli van hullámvölggyel. Már megtapasztaltam és csókoltatom at összes vírustagadót a laposföld hívőkkel karöltve. Uff, szia!"

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞