Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Ha itt 800-1000 halott lesz naponta, arra már a vágóhíd is enyhe jelző lenne, az már világháborús szám lenne basszus. Sokkal rosszabb, mint a legrosszabb tavaszi new yorki / lombardiai számok. Még gondolatkísérletnek is rossz, a legsz*rabb helyzetbe került franciáknál, cseheknél is egy _nagyságrendnyivel_ lenne magasabb a halálozási ráta. Lakosság arányosan már ez a 100-as szám is sajnos qva magas, csak a belgáké és cseheké rosszabb, de az se tízszeresen. (Már a 100 is azt jelenti, hogy 3.5-ször annyian halnak meg nálunk lakosság arányosan, mint a covidot totál bedobott gyeplővel kezelő USA-ban...)Vitya számolta ki, hogy december közepén a mostanihoz képest 10-szeres lesz kb. az intenzíven kezeltek száma (de legyen 8-szoros). Nem látom, hogy halálozásban mitől lenne jobb az arány, mint most, vagyis napi 800-1000 halottat ő számolt ki. Ennek tükrében nem intézkedni némi szélsőséges felfogással tekinthető vágóhídnak.Na jó azért ne fesd ezt úgy le mintha vágóhidra küldenéVan egy szint, ami alá màr nem kéne lemenni. 10.000 ember halálba küldése pedig ilyen.Nem, ebben most egyetértek Sobrival, politikus. Csak ugye a nemzeti konzultációban azt nem mérték meg, hogy mi van, ha jönnek olyan képek, mint tavasszal Olaszországból a halmokban álló koporsókról, vagy New Yorkban a hűtőkocsiról a kórház mellett, amibe pakolják a holttesteket, akkor annak milyen hatása lesz az össz morálra.Ha ez igaz, akkor Orbán egy közönséges hentes.www.zsiday.hu/blog/tervEz valószínűleg így van, legalább is nem nagyon látszik más értelmes magyarázat az eddig történtekre. Viszont ezzel szerintem baromira mellé lőnek politikailag is, mert ezt az egészet nem lehet majd pusztán nyers számokként kezelni, szerintem sokkal nagyobb hatása lesz ennek a társadalomra, mint gondolják. De persze simán lehet, hogy nem lesz igazam.
A tomboló Sobrizmus hazája.
Amadeus
Szesze
Amadeus
somoskovig
Amadeus
davemayer
somoskovig

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Sobri fórumtárs kedvéért:"Európa nagyot lendített a koronavírus terjedésén"
infostart.hu/tudomany/2020/11/06/europa-nagyot-lenditett-a-koronavirus-terjedesen
több mint 5 éve
www.fradi.hu/labdarugas/elso-csapat/hirek/felhivas-etel-es-italt-ne-fogyasszanak-a-lelaton?fbclid=IwAR2JN_Tc3htVau0ULDwdQVXSrq8dv1dtYZhg6NoiAVHykJl8naxIl5WqNCwmagyarán a lelátón KÖTELEZŐ a maszk, nincs ivászat, nincs semmi
több mint 5 éve
Kiszámolta, vagyis ő a felelős?!Vitya számolta ki, hogy december közepén a mostanihoz képest 10-szeres lesz kb. az intenzíven kezeltek száma (de legyen 8-szoros). Nem látom, hogy halálozásban mitől lenne jobb az arány, mint most, vagyis napi 800-1000 halottat ő számolt ki. Ennek tükrében nem intézkedni némi szélsőséges felfogással tekinthető vágóhídnak.Na jó azért ne fesd ezt úgy le mintha vágóhidra küldenéVan egy szint, ami alá màr nem kéne lemenni. 10.000 ember halálba küldése pedig ilyen.Nem, ebben most egyetértek Sobrival, politikus. Csak ugye a nemzeti konzultációban azt nem mérték meg, hogy mi van, ha jönnek olyan képek, mint tavasszal Olaszországból a halmokban álló koporsókról, vagy New Yorkban a hűtőkocsiról a kórház mellett, amibe pakolják a holttesteket, akkor annak milyen hatása lesz az össz morálra.Ha ez igaz, akkor Orbán egy közönséges hentes.www.zsiday.hu/blog/tervEz valószínűleg így van, legalább is nem nagyon látszik más értelmes magyarázat az eddig történtekre. Viszont ezzel szerintem baromira mellé lőnek politikailag is, mert ezt az egészet nem lehet majd pusztán nyers számokként kezelni, szerintem sokkal nagyobb hatása lesz ennek a társadalomra, mint gondolják. De persze simán lehet, hogy nem lesz igazam.
Amadeus
Szesze
Amadeus
somoskovig
Amadeus
davemayer
somoskovig
Brávó.
Én ha kiszámolom, hogy mennyi a várható átlagéletkorod, azzal nem én öllek meg??
Tudom, nehéz felfogni, hogy Orbán és a kormányzat se mindenható, de nincs mit intézkedni.
Nyáron álltunk válaszúton, elindultunk az egyiken és ennyi.
Már nincs választási opció.
Se nálunk, se Ausztriában, se sehol.
Rudolf Anschober osztrák egészségügyi miniszter pénteken sajtótájékoztatóján azt mondta, két héten belül az összes rendelkezésre álló intenzív osztályos ágy megtelhet az országban.
...
Az osztrák egészségügyi kutatóintézet számításai szerint a jelenlegi korlátozások mellett november 18-ra a rendelkezésre álló 800 intenzív osztályos ágyból 750-en betegeket fognak kezelni.
444.hu/2020/11/06/az-osztrakoknal-a-szigoru-korlatozasok-ellenere-is-annyira-sulyos-a-jarvany-hogy-lassan-elfogynak-az-intenzives-agyak
Akkor most ez az Anschober nevű osztrák fószer küldi vágóhídra az osztrákokat? Vagy Kurz?
Elárulod, hogy a szemellenzős Orbánellenességen túl miért nehéz felfogni, hogy a nyári bóklászással elbasztuk (és egész Európa), és ami most történik, az már csak következmény, és nem korrigálható?
több mint 5 éve
Vitya számolta ki, hogy december közepén a mostanihoz képest 10-szeres lesz kb. az intenzíven kezeltek száma (de legyen 8-szoros). Nem látom, hogy halálozásban mitől lenne jobb az arány, mint most, vagyis napi 800-1000 halottat ő számolt ki. Ennek tükrében nem intézkedni némi szélsőséges felfogással tekinthető vágóhídnak.Na jó azért ne fesd ezt úgy le mintha vágóhidra küldenéVan egy szint, ami alá màr nem kéne lemenni. 10.000 ember halálba küldése pedig ilyen.Nem, ebben most egyetértek Sobrival, politikus. Csak ugye a nemzeti konzultációban azt nem mérték meg, hogy mi van, ha jönnek olyan képek, mint tavasszal Olaszországból a halmokban álló koporsókról, vagy New Yorkban a hűtőkocsiról a kórház mellett, amibe pakolják a holttesteket, akkor annak milyen hatása lesz az össz morálra.Ha ez igaz, akkor Orbán egy közönséges hentes.www.zsiday.hu/blog/tervEz valószínűleg így van, legalább is nem nagyon látszik más értelmes magyarázat az eddig történtekre. Viszont ezzel szerintem baromira mellé lőnek politikailag is, mert ezt az egészet nem lehet majd pusztán nyers számokként kezelni, szerintem sokkal nagyobb hatása lesz ennek a társadalomra, mint gondolják. De persze simán lehet, hogy nem lesz igazam.
Amadeus
Szesze
Amadeus
somoskovig
Amadeus
davemayer
több mint 5 éve
Nem zárják be az iskolákat, mert különben a gyerekek mászkálnának szabadon...ezt mondja a m.elnök? Szánalmas gondolat....
több mint 5 éve
Na jó azért ne fesd ezt úgy le mintha vágóhidra küldenéVan egy szint, ami alá màr nem kéne lemenni. 10.000 ember halálba küldése pedig ilyen.Nem, ebben most egyetértek Sobrival, politikus. Csak ugye a nemzeti konzultációban azt nem mérték meg, hogy mi van, ha jönnek olyan képek, mint tavasszal Olaszországból a halmokban álló koporsókról, vagy New Yorkban a hűtőkocsiról a kórház mellett, amibe pakolják a holttesteket, akkor annak milyen hatása lesz az össz morálra.Ha ez igaz, akkor Orbán egy közönséges hentes.www.zsiday.hu/blog/tervEz valószínűleg így van, legalább is nem nagyon látszik más értelmes magyarázat az eddig történtekre. Viszont ezzel szerintem baromira mellé lőnek politikailag is, mert ezt az egészet nem lehet majd pusztán nyers számokként kezelni, szerintem sokkal nagyobb hatása lesz ennek a társadalomra, mint gondolják. De persze simán lehet, hogy nem lesz igazam.
Amadeus
Szesze
Amadeus
somoskovig
Amadeus
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Ha így gondolod, akkor minden másik EUs miniszterelnök is azHa ez igaz, akkor Orbán egy közönséges hentes.www.zsiday.hu/blog/tervEz valószínűleg így van, legalább is nem nagyon látszik más értelmes magyarázat az eddig történtekre. Viszont ezzel szerintem baromira mellé lőnek politikailag is, mert ezt az egészet nem lehet majd pusztán nyers számokként kezelni, szerintem sokkal nagyobb hatása lesz ennek a társadalomra, mint gondolják. De persze simán lehet, hogy nem lesz igazam.
Amadeus
Szesze
Amadeus
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
www.independent.co.uk/news/science/coronavirus-r-rate-school-closures-lockdown-lancet-study-b1251617.html
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Epp vonatozom.de eddig mindenki jol hasznalja, kuriozum. 😊Igy hogy mar napi ~100 halott van, hirtelen mindenki tudja hogy kell hordani a maszkot.Járj vonattal. Sokat fogsz látni.
Most a 2es metron hering van, van v 150 ember 1 kocsiban, de egyet se latok akin rosszul lenne.
Borbinho
Mikey
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Igy hogy mar napi ~100 halott van, hirtelen mindenki tudja hogy kell hordani a maszkot.Járj vonattal. Sokat fogsz látni.
Most a 2es metron hering van, van v 150 ember 1 kocsiban, de egyet se latok akin rosszul lenne.
Borbinho
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Igy hogy mar napi ~100 halott van, hirtelen mindenki tudja hogy kell hordani a maszkot.Most a 2es metron hering van, van v 150 ember 1 kocsiban, de egyet se latok akin rosszul lenne.
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Én megértem, hogy az országot, a gazdaságot működtetni kell, melynek alapköve, hogy a gyerek iskolába járjon, hogy az aktív lakosság dolgozhasson, ezt a világ sok országában meg tudták oldani, de sokkal szigorúbb szabályozásokkal, szűréssel, kontakt kutatással, következetes protokollokkal.Melyik európai országra gondolsz, ahol kevésbbé durva a vírus és hatása? Amelyik nem tövig kapja a faszt? Ahol nincs rengeteg random, adhoc, próbaszerencse alapú döntés, nem töketlen fecskeként röpködnek összevissza?
Ehhez képest nálunk nagyjából egy ember-kísérlet folyik, kimondatlanul valami svédhez hasonló nemlétező nyájimmunitás kialakításféle lehetett a cél, de valakik kurvára elszámolták magukat és közelebb vagyunk jelenleg a bergamói helyzethez, mint a svéd elgondoláshoz.
Nem tudom, mi lenne a helyes, a dél-koreai, a szlovák, vagy svéd minta, de nekem úgy tűnik, hogy két szék közül a földre ülünk.
Pari
Tudod, a helyes döntéshez elégséges adat- és információmennyiség szükségeltetik.
Ha az nincs, akkor se helyesen dönteni nem lehet (csak véletlenül), se a döntést megítélni.
Az ázsiai modellek Európában működésképtelenek a sokkal individuálisabb kulturális háttér miatt, a szlovákok az 1 százalékos kimutatott átfertőződésük miatt vírusszkeptikusabbak, mint valaha, a svédek pedig sokszor erősebb gazdasággal, kb. 10 millió emberrel ötször akkora területen élnek, mint mi, vagyis mindhárom ország egyedi és nem általános tendenciákat mutat.
több mint 5 éve
Hogyan vegyünk vért youtube videó és kész. Nem kell túlgondolni a képzést, max szúrsz még párat a nyomorultba 😊
több mint 5 éve
index.hu/belfold/2020/11/06/segedapolok_mutosseged_nyolc_altalanos/Igazság szerint a segédápolói jelentkezésnek eddig is ugyanezek voltak a feltételei, nyilván kiemelt bérezés nélkül. Ha az tényleg meglesz, az korrekt, és szerencsés esetben segíthet is valamit.
Vrij6
több mint 5 éve
Nem, én inkább Zsukov marsallt mondanék. A feladatot végrehajtja, a saját veszteség meg nem érdekli.Ha ez igaz, akkor Orbán egy közönséges hentes.www.zsiday.hu/blog/tervEz valószínűleg így van, legalább is nem nagyon látszik más értelmes magyarázat az eddig történtekre. Viszont ezzel szerintem baromira mellé lőnek politikailag is, mert ezt az egészet nem lehet majd pusztán nyers számokként kezelni, szerintem sokkal nagyobb hatása lesz ennek a társadalomra, mint gondolják. De persze simán lehet, hogy nem lesz igazam.
Amadeus
Szesze
Amadeus
több mint 5 éve
Ma voltam vérvételen.Protekciós úton jutottam be (amúgy másfél hónap), egyik haverom betegápoló/beteghordó.
Marhára be van szarva, hogy kit mikor hová pakolnak majd el. Ma reggel szóltak az egyik kollégájának, hogy irány Kiskunhalas.
Mellékszál, hogy már szinte csak tanulók vannak levenni a vért, meg is szúrtak háromszor.
Nem szoktam szarul lenni de itt most leizzadtam...
több mint 5 éve
index.hu/belfold/2020/11/06/segedapolok_mutosseged_nyolc_altalanos/
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Orban Balazs fogalmazza mar a bocsanatkero nyilatkozatat Jakab Ferencnek? Vagy az majd akkor jon ha elertuk a 150et?300 lehet a határ, covid-mentes időkben kb annyian haltak meg egy nap átlagosan, afelett már talán látszani fog a statisztikákban
Vrij6

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Orban Balazs fogalmazza mar a bocsanatkero nyilatkozatat Jakab Ferencnek? Vagy az majd akkor jon ha elertuk a 150et?
több mint 5 éve
nekem úgy tűnik, hogy két szék közül a földre ülünkDe mi így ülünk le! 😀
Pari
kepmester.silihost.hu/beci/a6301/00000128
több mint 5 éve
Én megértem, hogy az országot, a gazdaságot működtetni kell, melynek alapköve, hogy a gyerek iskolába járjon, hogy az aktív lakosság dolgozhasson, ezt a világ sok országában meg tudták oldani, de sokkal szigorúbb szabályozásokkal, szűréssel, kontakt kutatással, következetes protokollokkal. Ehhez képest nálunk nagyjából egy ember-kísérlet folyik, kimondatlanul valami svédhez hasonló nemlétező nyájimmunitás kialakításféle lehetett a cél, de valakik kurvára elszámolták magukat és közelebb vagyunk jelenleg a bergamói helyzethez, mint a svéd elgondoláshoz.
Nem tudom, mi lenne a helyes, a dél-koreai, a szlovák, vagy svéd minta, de nekem úgy tűnik, hogy két szék közül a földre ülünk. És amikor már katasztrofális lesz a helyzet, akkor jön majd az ország leállítása és a két legrosszabb forgató könyv egyessül (összeomló gazdaság, összeomló egészségügy-halottak)
Jelenleg a fiam osztályának fele hiányzik (lassan két hete 50% körüli a hiányzók száma), napi három lyukas órája van, mert a tanári kar nagy részét helyettesíteni kell(tesztre vár, beteg, stb), szóval ettől még a távoktatás is hasznosabb!!!
(halkan jegyezem meg, hogy a gyerek amúgy digitális osztályba (6 osztályos gimi) jár, két éve laptopon jegyzetelnek, pdfbe kapják a tananyagot, online/elektronikusan írják a dolgozatot és a házit is, szóval nekik nem téma az átállás)
Szerkesztette: Pari
több mint 5 éve
telex.hu/belfold/2020/11/05/2-8-millio-maszk-gyartasat-igertek-4600-lett-beloleígy kell hiányt létrehozni a piacon, aminek tudjuk mi a hatása.
Mer má nem kell annyira... Nyomorultak! 😕
nagir
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
telex.hu/belfold/2020/11/05/2-8-millio-maszk-gyartasat-igertek-4600-lett-beloleMer má nem kell annyira... Nyomorultak! 😕

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 510
Van. A riporterek mutatjak be.Nem nézek (köz)tévét, de az RTL-en láttam ma vmeik magyar színésszel maszkhasználatra felszólító reklámot.Lehet van, csak mint a mellékelt ábra mutatja senki nem nézi... 😀
A közpénzből működő állami médiában is van ilyen?
Borbinho
roberto23