Koronavírus 2024
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
Nem, hanem ezt:Abban azt írják, hogy 23:00-tól 05:00-ig van?Azért nézd meg a 11. paragrafust is. 😉Képzeld el, hogy a tilalom nem éjféltől ötig tart, hanem 23:00-tól 05:00-ig.
Ha ez nov 5-től hatályos, akkor az első 23 óra amikor el tud kezdődni az 5-én 23 óra, nem visszamenőleg negyedike 23 óra.
Sobri Jóska
case closed
Borbinho
Sobri Jóska
Borbinho
(11. § (2) Az 1. § és a 12. § 2020. november 5-én lép hatályba.)
Abban azt írják, hogy 23:00-tól 05:00-ig van?Azért nézd meg a 11. paragrafust is. 😉Képzeld el, hogy a tilalom nem éjféltől ötig tart, hanem 23:00-tól 05:00-ig.
Ha ez nov 5-től hatályos, akkor az első 23 óra amikor el tud kezdődni az 5-én 23 óra, nem visszamenőleg negyedike 23 óra.
Sobri Jóska
case closed
Borbinho
Sobri Jóska
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
Értem.Ez esetben nov 4 23 órától éjfélig még nem tartozik bele, viszont éjféltől már igen, hiszen az már abba az időszakba tartozik, amikor hatályos a rendelet.Képzeld el, hogy a tilalom nem éjféltől ötig tart, hanem 23:00-tól 05:00-ig.Ezt most ugye Te sem gondolod komolyan? 😀Ha 0:00-tól lenne a szövegben igen.Ha valami november 5-én már hatályos, akkor aznap már alkalmazni kell, azaz november 5. 0:00-tól reggel 5-ig mar évényben lesz a korlátozás.Ha már a végtelenül sértett és keserű Egri Viktor elkezd jogászkodni, akkor megjegyzem, hogy a törvény ezen része (az 1. §), mely az éjfél és reggel öt óra közötti kötelező otthontartózkodásról szól, csak novembner 5-től lép hatályba (11. § (2) Az 1. § és a 12. § 2020. november 5-én lép hatályba.), vagyis az első időpont, amikortól az első ilyen kötelezettség indul az november 5., 24 óra.Eltaláltam. A meccs felmentést ad az éjfél utáni utcai jelenlétre.
— Egri Viktor (@viktor_egri) November 4, 2020
A Fradi közleménye: "kijárási korlátozás szempontjából...ellenőrzéskor be tudja mutatni a jegyét ... ezzel tudják igazolni, hogy jelen voltak a Juventus elleni mérkőzésen"
Minden alóli felmentés: foci.
Negritis
Minden gondolkodás és fröcsögés alóli felmentés: orbánfóbia.
Sobri Jóska
Jughead
De éjféltől van.
5-én először éjfél 24:00-kor van.
Sobri Jóska
De tudod mit? Legyen, a mai éjfél még nem számít, de 0:01-től 5-ig mi a kibúvó, vagy az se november 5 még?
Jughead
Sobri Jóska
Jughead
Hát nekem nem ez a jogértelmezésem, de eléggé valószínűtlen, hogy bíróság előtt kelljen ezt megvitatnunk. Oda se megyek. 😊
Hat az en interpretaciomban a nap vege, eleve nehezen ertelmezheto a 24:00 mivel 23:59 utan 00:00 kell legyen, nincs 24:00 ha azt irod 24:00 akkor explicit annak a napnak a vegere utalsz.Mint programozo aki ezzel mar szivott:Most akkor hova tartozik éjfél? Egyik nap vége vagy másik nap eleje?
en.m.wikipedia.org/wiki/12-hour_clock
24:00 - Midnight (end of day)
or shown as start of next day
rokaur
0:00 vagy 24:00?
Sobri Jóska
Ez esetben nov 4 23 órától éjfélig még nem tartozik bele, viszont éjféltől már igen, hiszen az már abba az időszakba tartozik, amikor hatályos a rendelet.Képzeld el, hogy a tilalom nem éjféltől ötig tart, hanem 23:00-tól 05:00-ig.Ezt most ugye Te sem gondolod komolyan? 😀Ha 0:00-tól lenne a szövegben igen.Ha valami november 5-én már hatályos, akkor aznap már alkalmazni kell, azaz november 5. 0:00-tól reggel 5-ig mar évényben lesz a korlátozás.Ha már a végtelenül sértett és keserű Egri Viktor elkezd jogászkodni, akkor megjegyzem, hogy a törvény ezen része (az 1. §), mely az éjfél és reggel öt óra közötti kötelező otthontartózkodásról szól, csak novembner 5-től lép hatályba (11. § (2) Az 1. § és a 12. § 2020. november 5-én lép hatályba.), vagyis az első időpont, amikortól az első ilyen kötelezettség indul az november 5., 24 óra.Eltaláltam. A meccs felmentést ad az éjfél utáni utcai jelenlétre.
A Fradi közleménye: "kijárási korlátozás szempontjából...ellenőrzéskor be tudja mutatni a jegyét ... ezzel tudják igazolni, hogy jelen voltak a Juventus elleni mérkőzésen"
Negritis
Sobri Jóska
Jughead
De éjféltől van.
Sobri Jóska
De tudod mit? Legyen, a mai éjfél még nem számít, de 0:01-től 5-ig mi a kibúvó, vagy az se november 5 még?
Jughead
Sobri Jóska
Azért nézd meg a 11. paragrafust is. 😉Képzeld el, hogy a tilalom nem éjféltől ötig tart, hanem 23:00-tól 05:00-ig.Ezt most ugye Te sem gondolod komolyan? 😀Ha 0:00-tól lenne a szövegben igen.Ha valami november 5-én már hatályos, akkor aznap már alkalmazni kell, azaz november 5. 0:00-tól reggel 5-ig mar évényben lesz a korlátozás.Ha már a végtelenül sértett és keserű Egri Viktor elkezd jogászkodni, akkor megjegyzem, hogy a törvény ezen része (az 1. §), mely az éjfél és reggel öt óra közötti kötelező otthontartózkodásról szól, csak novembner 5-től lép hatályba (11. § (2) Az 1. § és a 12. § 2020. november 5-én lép hatályba.), vagyis az első időpont, amikortól az első ilyen kötelezettség indul az november 5., 24 óra.Eltaláltam. A meccs felmentést ad az éjfél utáni utcai jelenlétre.
Negritis
Sobri Jóska
Jughead
De éjféltől van.
Sobri Jóska
Jughead
Sobri Jóska
case closed
Borbinho
Képzeld el, hogy a tilalom nem éjféltől ötig tart, hanem 23:00-tól 05:00-ig.Ezt most ugye Te sem gondolod komolyan? 😀Ha 0:00-tól lenne a szövegben igen.Ha valami november 5-én már hatályos, akkor aznap már alkalmazni kell, azaz november 5. 0:00-tól reggel 5-ig mar évényben lesz a korlátozás.Ha már a végtelenül sértett és keserű Egri Viktor elkezd jogászkodni, akkor megjegyzem, hogy a törvény ezen része (az 1. §), mely az éjfél és reggel öt óra közötti kötelező otthontartózkodásról szól, csak novembner 5-től lép hatályba (11. § (2) Az 1. § és a 12. § 2020. november 5-én lép hatályba.), vagyis az első időpont, amikortól az első ilyen kötelezettség indul az november 5., 24 óra.Eltaláltam. A meccs felmentést ad az éjfél utáni utcai jelenlétre.
Negritis
Sobri Jóska
Jughead
De éjféltől van.
Sobri Jóska
Jughead
Sobri Jóska

case closed
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
Mint programozo aki ezzel mar szivott:Most akkor hova tartozik éjfél? Egyik nap vége vagy másik nap eleje?
rokaur
0:00 vagy 24:00?
Képzeld el, hogy a tilalom nem éjféltől ötig tart, hanem 23:00-tól 05:00-ig.Ezt most ugye Te sem gondolod komolyan? 😀Ha 0:00-tól lenne a szövegben igen.Ha valami november 5-én már hatályos, akkor aznap már alkalmazni kell, azaz november 5. 0:00-tól reggel 5-ig mar évényben lesz a korlátozás.Ha már a végtelenül sértett és keserű Egri Viktor elkezd jogászkodni, akkor megjegyzem, hogy a törvény ezen része (az 1. §), mely az éjfél és reggel öt óra közötti kötelező otthontartózkodásról szól, csak novembner 5-től lép hatályba (11. § (2) Az 1. § és a 12. § 2020. november 5-én lép hatályba.), vagyis az első időpont, amikortól az első ilyen kötelezettség indul az november 5., 24 óra.Eltaláltam. A meccs felmentést ad az éjfél utáni utcai jelenlétre.
Negritis
Sobri Jóska
Jughead
De éjféltől van.
Sobri Jóska
Jughead
Pont ezt írtam az előbb.Mellesleg a Fradi közleménynek se lenne értelme, ha nem vonatkozna már a mai meccsre..Gulyás Gergely is azt mondta ma, hogy a kijárási korlátozás csütörtöktől van érvényben. Elég egyértelműnek tűnik, hogy szerda éjfél után már csütörtök van. (Ha a Fidesz még nem vezetett be unortodox időszámítást.)Ezt most ugye Te sem gondolod komolyan? 😀Ha 0:00-tól lenne a szövegben igen.Ha valami november 5-én már hatályos, akkor aznap már alkalmazni kell, azaz november 5. 0:00-tól reggel 5-ig mar évényben lesz a korlátozás.Ha már a végtelenül sértett és keserű Egri Viktor elkezd jogászkodni, akkor megjegyzem, hogy a törvény ezen része (az 1. §), mely az éjfél és reggel öt óra közötti kötelező otthontartózkodásról szól, csak novembner 5-től lép hatályba (11. § (2) Az 1. § és a 12. § 2020. november 5-én lép hatályba.), vagyis az első időpont, amikortól az első ilyen kötelezettség indul az november 5., 24 óra.Eltaláltam. A meccs felmentést ad az éjfél utáni utcai jelenlétre.
Negritis
Sobri Jóska
Jughead
De éjféltől van.
Sobri Jóska
Jughead
nagylaza
Szesze
Mellesleg a Fradi közleménynek se lenne értelme, ha nem vonatkozna már a mai meccsre..Gulyás Gergely is azt mondta ma, hogy a kijárási korlátozás csütörtöktől van érvényben. Elég egyértelműnek tűnik, hogy szerda éjfél után már csütörtök van. (Ha a Fidesz még nem vezetett be unortodox időszámítást.)Ezt most ugye Te sem gondolod komolyan? 😀Ha 0:00-tól lenne a szövegben igen.Ha valami november 5-én már hatályos, akkor aznap már alkalmazni kell, azaz november 5. 0:00-tól reggel 5-ig mar évényben lesz a korlátozás.Ha már a végtelenül sértett és keserű Egri Viktor elkezd jogászkodni, akkor megjegyzem, hogy a törvény ezen része (az 1. §), mely az éjfél és reggel öt óra közötti kötelező otthontartózkodásról szól, csak novembner 5-től lép hatályba (11. § (2) Az 1. § és a 12. § 2020. november 5-én lép hatályba.), vagyis az első időpont, amikortól az első ilyen kötelezettség indul az november 5., 24 óra.Eltaláltam. A meccs felmentést ad az éjfél utáni utcai jelenlétre.
Negritis
Sobri Jóska
Jughead
De éjféltől van.
Sobri Jóska
Jughead
nagylaza
Gulyás Gergely is azt mondta ma, hogy a kijárási korlátozás csütörtöktől van érvényben. Elég egyértelműnek tűnik, hogy szerda éjfél után már csütörtök van. (Ha a Fidesz még nem vezetett be unortodox időszámítást.)Ezt most ugye Te sem gondolod komolyan? 😀Ha 0:00-tól lenne a szövegben igen.Ha valami november 5-én már hatályos, akkor aznap már alkalmazni kell, azaz november 5. 0:00-tól reggel 5-ig mar évényben lesz a korlátozás.Ha már a végtelenül sértett és keserű Egri Viktor elkezd jogászkodni, akkor megjegyzem, hogy a törvény ezen része (az 1. §), mely az éjfél és reggel öt óra közötti kötelező otthontartózkodásról szól, csak novembner 5-től lép hatályba (11. § (2) Az 1. § és a 12. § 2020. november 5-én lép hatályba.), vagyis az első időpont, amikortól az első ilyen kötelezettség indul az november 5., 24 óra.Eltaláltam. A meccs felmentést ad az éjfél utáni utcai jelenlétre.
Negritis
Sobri Jóska
Jughead
De éjféltől van.
Sobri Jóska
Jughead
Ezt most ugye Te sem gondolod komolyan? 😀Ha 0:00-tól lenne a szövegben igen.Ha valami november 5-én már hatályos, akkor aznap már alkalmazni kell, azaz november 5. 0:00-tól reggel 5-ig mar évényben lesz a korlátozás.Ha már a végtelenül sértett és keserű Egri Viktor elkezd jogászkodni, akkor megjegyzem, hogy a törvény ezen része (az 1. §), mely az éjfél és reggel öt óra közötti kötelező otthontartózkodásról szól, csak novembner 5-től lép hatályba (11. § (2) Az 1. § és a 12. § 2020. november 5-én lép hatályba.), vagyis az első időpont, amikortól az első ilyen kötelezettség indul az november 5., 24 óra.Eltaláltam. A meccs felmentést ad az éjfél utáni utcai jelenlétre.
Negritis
Sobri Jóska
Jughead
De éjféltől van.
Sobri Jóska
Az FTC közleményét nem Egri Viktor álmodta, hanem az FTC adta ki. Nehéz máshogyan értelmezni:Ha 0:00-tól lenne a szövegben igen.Ha valami november 5-én már hatályos, akkor aznap már alkalmazni kell, azaz november 5. 0:00-tól reggel 5-ig mar évényben lesz a korlátozás.Ha már a végtelenül sértett és keserű Egri Viktor elkezd jogászkodni, akkor megjegyzem, hogy a törvény ezen része (az 1. §), mely az éjfél és reggel öt óra közötti kötelező otthontartózkodásról szól, csak novembner 5-től lép hatályba (11. § (2) Az 1. § és a 12. § 2020. november 5-én lép hatályba.), vagyis az első időpont, amikortól az első ilyen kötelezettség indul az november 5., 24 óra.Eltaláltam. A meccs felmentést ad az éjfél utáni utcai jelenlétre.
Negritis
Sobri Jóska
Jughead
De éjféltől van.
Sobri Jóska
www.fradi.hu/labdarugas/elso-csapat/hirek/a-meccs-utan-azonnal-induljon-haza-mindenki
Ha 0:00-tól lenne a szövegben igen.Ha valami november 5-én már hatályos, akkor aznap már alkalmazni kell, azaz november 5. 0:00-tól reggel 5-ig mar évényben lesz a korlátozás.Ha már a végtelenül sértett és keserű Egri Viktor elkezd jogászkodni, akkor megjegyzem, hogy a törvény ezen része (az 1. §), mely az éjfél és reggel öt óra közötti kötelező otthontartózkodásról szól, csak novembner 5-től lép hatályba (11. § (2) Az 1. § és a 12. § 2020. november 5-én lép hatályba.), vagyis az első időpont, amikortól az első ilyen kötelezettség indul az november 5., 24 óra.Eltaláltam. A meccs felmentést ad az éjfél utáni utcai jelenlétre.
Negritis
Sobri Jóska
Jughead
De éjféltől van.
Ha valami november 5-én már hatályos, akkor aznap már alkalmazni kell, azaz november 5. 0:00-tól reggel 5-ig mar évényben lesz a korlátozás.Ha már a végtelenül sértett és keserű Egri Viktor elkezd jogászkodni, akkor megjegyzem, hogy a törvény ezen része (az 1. §), mely az éjfél és reggel öt óra közötti kötelező otthontartózkodásról szól, csak novembner 5-től lép hatályba (11. § (2) Az 1. § és a 12. § 2020. november 5-én lép hatályba.), vagyis az első időpont, amikortól az első ilyen kötelezettség indul az november 5., 24 óra.Eltaláltam. A meccs felmentést ad az éjfél utáni utcai jelenlétre.
Negritis
Sobri Jóska
Az egészségügyi adat szenzitív adat, nem lehet csak úgy közzétenni.Valószínűleg megkapom valakitől, hogy elvakult Fidesz-ellenes vagyok, de szerintem ez büntetőjogi kategória. Aztán eszembe jut még néhány jelző: erkölcstelen, felelőtlen, gusztustalan, undorító.Nyilván...Naiv leszek: írásban?Tankerület.Gyerek osztalyabol ma hárman hiányoztak. Az iskola és a tanító néni nem adhat információt hivatalosan, meg van tiltva. Telefonon elárulta, hogy COVID érintettek, így holnaptól nem megy a gyerek.Ki tiltotta meg?
Miért nem lehet legalább nyíltan kommunikálni?
somoskovig
nagylaza
somoskovig
nagylaza
somoskovig
nagylaza
Szerintem mind a kettőt nyugodtan...dulikáltad, aegyiket törőd pls.Ha már a végtelenül sértett és keserű Egri Viktor elkezd jogászkodni, akkor megjegyzem, hogy a törvény ezen része (az 1. §), mely az éjfél és reggel öt óra közötti kötelező otthontartózkodásról szól, csak novembner 5-től lép hatályba (11. § (2) Az 1. § és a 12. § 2020. november 5-én lép hatályba.), vagyis az első időpont, amikortól az első ilyen kötelezettség indul az november 5., 24 óra.Eltaláltam. A meccs felmentést ad az éjfél utáni utcai jelenlétre.
Negritis
Sobri Jóska
sutianap
dulikáltad, aegyiket törőd pls.Ha már a végtelenül sértett és keserű Egri Viktor elkezd jogászkodni, akkor megjegyzem, hogy a törvény ezen része (az 1. §), mely az éjfél és reggel öt óra közötti kötelező otthontartózkodásról szól, csak novembner 5-től lép hatályba (11. § (2) Az 1. § és a 12. § 2020. november 5-én lép hatályba.), vagyis az első időpont, amikortól az első ilyen kötelezettség indul az november 5., 24 óra.Eltaláltam. A meccs felmentést ad az éjfél utáni utcai jelenlétre.
Negritis
Sobri Jóska

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
Ha már a végtelenül sértett és keserű Egri Viktor elkezd jogászkodni, akkor megjegyzem, hogy a törvény ezen része (az 1. §), mely az éjfél és reggel öt óra közötti kötelező otthontartózkodásról szól, csak novembner 5-től lép hatályba (11. § (2) Az 1. § és a 12. § 2020. november 5-én lép hatályba.), vagyis az első időpont, amikortól az első ilyen kötelezettség indul az november 5., 24 óra.Eltaláltam. A meccs felmentést ad az éjfél utáni utcai jelenlétre.
Negritis
Végülis csak be kell bizonyítani.Valószínűleg megkapom valakitől, hogy elvakult Fidesz-ellenes vagyok, de szerintem ez büntetőjogi kategória. Aztán eszembe jut még néhány jelző: erkölcstelen, felelőtlen, gusztustalan, undorító.Nyilván...Naiv leszek: írásban?Tankerület.Gyerek osztalyabol ma hárman hiányoztak. Az iskola és a tanító néni nem adhat információt hivatalosan, meg van tiltva. Telefonon elárulta, hogy COVID érintettek, így holnaptól nem megy a gyerek.Ki tiltotta meg?
Miért nem lehet legalább nyíltan kommunikálni?
somoskovig
nagylaza
somoskovig
nagylaza
somoskovig
nagylaza
Ott csúszik el nálad sokszor a dolog, hogy készpénznek veszel sajtóban, médiumokban leírtakat, elmondottakat, ellenzéki politikusok által kinyilvánítottakat, nem hivatalosan, hallomásból tudomásodra jutott infókat.
Aztán az vagy úgy történt, vagy nem.
Vagy ellopta, vagy törvényileg rendben volt minden.
Vagy utasították, kérték, vagy nem.
És így tovább.
Attól, hogy valaki egy egyébként hihető, mitöbb, valószínűsíthető infót közöl egy szerinted korrupt vagy dilettáns politikusról, hivatalnokról, fidesznyikről, még jogállamban ezt jogilag be is kell bizonyítani, és addig az ártatlanség vélelme áll fenn.
És ez az, amit te mindig nagyvonalúan átugrasz.
És így dobálózni korrupcióval, büntetőjogi kategorizálással még csak nem is Fidesz-ellenesség, hanem sima felszínesség vagy elfogultság.
Mint a Tanúban, hogy előbb van meg nálad az ítélet, mintsem lezajlik a tárgyalás.
nem kérdés volt, tényközlés 😀Van kérdés?Eltaláltam. A meccs felmentést ad az éjfél utáni utcai jelenlétre.
Negritis
nagylaza
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
Van kérdés?Eltaláltam. A meccs felmentést ad az éjfél utáni utcai jelenlétre.
Negritis