Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
De amúgy ez a gyonyoru ebben h akik felállnak azokat olyan szépen be lehet állítani hálátlan szemétnek kommunikáció szempontjából h tényleg őket lincselik majd meg az átlagemberek. Egy vidéken élő ember atkopog a szomszéd palotában levő orvoshoz h mi az h te mostantól maganban rendelsz és a köz kórházban nem így nekem nincs idopontom pedig ott is annyi pénzt keresnél mint én hat hónap alatt? Sikeresen kreálnak egy újabb ellenség képet, és ebben igazam lett 2015bol. Mondtam akkor h lehet h most a migrancsok az ellenség de ez nem lesz elég hosszú évekre, aztán mikor fogy el a levegő akkor lehet h idővel honfitársaink egy csoportjához nyúlnak.Igazából nincsennek. Mert a jó alkupoziciot kb. Mi akkor most felállunk es csá. Ami rövidtávon még vírushelyzet nélkül is necces és szembe megy a küldetés tudatukkal.Azért az orvosok elég jó alkupozicióban vannak elméletileg, csak a gyakorlatban tudni kellene ezzel élni.Én most azért az orvosok helyében a MOK-ot is alaposan megszorongatnám, mert belementek a csapdába. Az egy dolog, hogy beszopták Orbán csaliját, de ezek szerint az orvos társadalommal sem egyeztettek róla? Ha ez igaz, az egyértelműen az ő hibájuk.mint mondtam: nem ez az első alkalom, hogy látszólag elfogadja a kormány egy réteg kérését, csak hozzácsapja a saját - a kérdéses réteget elég rossz helyzetbe hozó - feltételeit, és azt tűzön-vízen át elfogadja.
peterk2005
persze az a hülye, aki azt hiszi, hogy bármit is enged ez a kormány. jobb kézzel kezet ráz veled, de bal kézzel vagy kiveszi a brifkót a farzsebedből, vagy hátba szúr.
slowmotion
ender1112
Hosszútávon persze lehet, de ez perpill nem érdekli a Fideszt.
Ez egy remek csapda volt, ha nagyon nagy közfelháborodás lesz majd visszalépnek.
Persze a remeket, ne az orvosok vagy a mi szemszogunkbol nézd. Ők és mi is inkább jól megszívták.
Toca
Jóska írta a lényeget és egy nagyon értelmes barátom is ezt mondta: majd jönnek más orvosok, friss diplomások, Kárpátaljáról, Vajdaságból stb. Lehet h a bonyolult műtéteket nem fogjak tudni olyan százalékos hatékonysággal elvégezni mint diver de vszeg ezt nem is fogjak reklámozni, így az átlagember nem fog ebből részt venni. Ha sajnálatosan nem sikerül a műtét, meg elmondják h bonyolult volt és amúgy is figyelmeztettünk elore h x% esélye van a sikernek. Aztán vszeg évek/évtizedek múlva az a % szép lassan feljebb kúszik, de addig igazából imadkozhatunk h ne legyen ilyen súlyos problémánk. Vagy egy csomoan nem lépnek ki mert hivatás tudatuk van és összeszorított fogakkal de gyógyítanak tovább.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Többi is ilyen volt, nem újdonság.Én most azért az orvosok helyében a MOK-ot is alaposan megszorongatnám, mert belementek a csapdába. Az egy dolog, hogy beszopták Orbán csaliját, de ezek szerint az orvos társadalommal sem egyeztettek róla? Ha ez igaz, az egyértelműen az ő hibájuk.mint mondtam: nem ez az első alkalom, hogy látszólag elfogadja a kormány egy réteg kérését, csak hozzácsapja a saját - a kérdéses réteget elég rossz helyzetbe hozó - feltételeit, és azt tűzön-vízen át elfogadja.
peterk2005
persze az a hülye, aki azt hiszi, hogy bármit is enged ez a kormány. jobb kézzel kezet ráz veled, de bal kézzel vagy kiveszi a brifkót a farzsebedből, vagy hátba szúr.
slowmotion
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Igen, és aztán sokszor bele is buknak.Megjegyzem, akkor elég merész lépés volt Orbántól pont most ekkorát csapni. Nem lehet azért mindent megoldani azzal, hogy majd úgy kommunikáljuk, hogy nekünk jó legyen. peterk2005De. Főleg ha akár 3 nap múlva lehet az ellenkezéjét úgyanúgy kommunikálni. Te egy olvasott, értelmes, tájékozott ember vagy, mégse tudja a tudatod befogadni, hogy vannak emberek, politikusok, akik mindig tovább mernek menni, mint ameddig szerinted lehet, illik, ajánlott. Sokkal tovább.Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Igazából nincsennek. Mert a jó alkupoziciot kb. Mi akkor most felállunk es csá. Ami rövidtávon még vírushelyzet nélkül is necces és szembe megy a küldetés tudatukkal.Azért az orvosok elég jó alkupozicióban vannak elméletileg, csak a gyakorlatban tudni kellene ezzel élni.Én most azért az orvosok helyében a MOK-ot is alaposan megszorongatnám, mert belementek a csapdába. Az egy dolog, hogy beszopták Orbán csaliját, de ezek szerint az orvos társadalommal sem egyeztettek róla? Ha ez igaz, az egyértelműen az ő hibájuk.mint mondtam: nem ez az első alkalom, hogy látszólag elfogadja a kormány egy réteg kérését, csak hozzácsapja a saját - a kérdéses réteget elég rossz helyzetbe hozó - feltételeit, és azt tűzön-vízen át elfogadja.
peterk2005
slowmotion
ender1112
Hosszútávon persze lehet, de ez perpill nem érdekli a Fideszt.
Ez egy remek csapda volt, ha nagyon nagy közfelháborodás lesz majd visszalépnek.
Persze a remeket, ne az orvosok vagy a mi szemszogunkbol nézd. Ők és mi is inkább jól megszívták.
több mint 5 éve
Azért az orvosok elég jó alkupozicióban vannak elméletileg, csak a gyakorlatban tudni kellene ezzel élni.Már többször is leírtam egyik kedvenc népi bölcseségem, ismét idekívánkozik:
ender1112
Tudod mi a különbség az elmélet meg a gyakorlat között?
Elméletben semmi...
több mint 5 éve
De hogy sakkozol ügyesebben, mint Fischer, hogy bokszolsz ügyesebben, mint Ali?Minden negatív felhang nélkül, őszinte sajnálattal mondom: nem lett volna szabad belemenni az aktuálpolitikába.Természetesen bele kellett menni, csak ügyesebben kellett volna csinálni. Még most sem késő javítani, szvsz.
Ott mindenkit megbasznak. Aki nem hagyja, azt kétszer is.
Sobri Jóska
ender1112
Ezt csak az hiheti, aki módfelett naív.
Megbasszuk, mert kikövetelték maguknak, és pont akkor okoskodtak, amikor tényleg szükség lett rájuk. Ejnye no.Minden negatív felhang nélkül, őszinte sajnálattal mondom: nem lett volna szabad belemenni az aktuálpolitikába.Kiváncsi lennék a véleményedre: ez most új ellenségkép kreálás vagy csapda lett volna az ellenzéknek h ne szavazzak meg vagy mi a cél ezzel? Mert én úgy gondolom h arra sztem senkinek sincs szüksége h a kórházak teljes személyzete mki felduhodjon ki ezért ki másért. Egy világjárvány közepén épp az orvosokat kell kirakatba tenni mint ellenség/hálátlan népség? Mi lehet itt az elgondolás? Vagy szimplán megbasszuk őket mert már régen dugtunk?
Sobri Jóska
csebi
Egyébként már írtam, nem cél a jó kormányzás, a hatalommegtartás a cél.
Orvosok meg minden évben képződnek, és aki államilag dotálva jutott diplomához, az amúgyis ezer évre röghözkötődik. Lezajlik az orvostársadalomban egy, a természetesnél gyorsabb lecserélődés, fiatalodás, mennyiségre, darabra megleszünk, minőségre nyilván nem. Aki erről döntött, azt (a 3-4 embert) ez így nem érdekli, nem rajta csapódik le.
Kommunikációs demokrácia, hatalomtechnikai döntés.
Akkor most kell felállnia a MOK-nak és a szakmának együtt.peterk2005Közszolgáltatás akadályozása, veszélyhelyzet előidézése, hazaárulás, terrorizmus, bizonyára van (vagy lesz iziben) valami § ami alapján nincs hova felállni.
Meg azt ne feledd el, hogy az orvos nem politikus.
Gyógyítani akar, segíteni, és nem pedig harcolni, meg demonstráni.
Megjegyzem, akkor elég merész lépés volt Orbántól pont most ekkorát csapni. Nem lehet azért mindent megoldani azzal, hogy majd úgy kommunikáljuk, hogy nekünk jó legyen. peterk2005De.
Főleg ha akár 3 nap múlva lehet az ellenkezéjét úgyanúgy kommunikálni.
Te egy olvasott, értelmes, tájékozott ember vagy, mégse tudja a tudatod befogadni, hogy vannak emberek, politikusok, akik mindig tovább mernek menni, mint ameddig szerinted lehet, illik, ajánlott. Sokkal tovább.
Szóval nem elképzelhetetlen, hogy nem volt ez annyira tudatos, hanem a NER tolta automatikusan túl magát, mert ehhez szokott hozzá. Ebben az esetben tudtok mit csinálni, ha elég határozottan csináljátok, fújt már ilyesmiben Orbán visszavonulót utólag.Ez elméletben nyilván igaz, mindig lehet mit tenni.
peterk2005
Gyakorlatban némileg nehezebb. Mondjuk kb. százszor. Vagy ezerszer. Hajrá. De sutianap plasztikusan leírta a konklúziót: itt már baszás után vagyunk, oda a szép, nagy csillogó tök.
több mint 5 éve
mese a tököspinásrulParti Nagy Lajoshoz van szerencsénk?
Ecce fogjamagát a kincses sfölüzen a kerálnak - Na te Kerál, nemülök ám csak úgy a satupadon, me növesztem a tökeim, smégbaszlak, nem most, de ecce igen. Hát a Kerál meg csak csűri igyaferkó ugyaferkó maraggyá a bugyidban tekincses.
Stetmútazidő hát gyötta Kovid smegrágta a kiráj gúnyáját, ajj a Kerál szalatt a Pintérhez, a Pintér furmányos embör vót, mint a koponyányi monyók, fogt egy körözvényt meglóbálta jóleldugta s akko montáka kincsesnek, hoty előbujhat, megnéznék a tökeit, vajon érc-e vagy agyag.
Hát ménakincses a Királhoz, dagatt a gatyája mint a takarmánytök, mikó fölért lenarrág...
... na akkor előugrott a Pintér a vázábúl súgymegdugta hoty pináváváltozott azonnyomba azanagy tökösember, a Kerál csak somojgott, hákincses szép tökök vótak amíg nem lettek pinákok, zannyaúristenitneki, te cica!
sutianap
több mint 5 éve
Akkor most kell felállnia a MOK-nak és a szakmának együtt. Megjegyzem, akkor elég merész lépés volt Orbántól pont most ekkorát csapni. Nem lehet azért mindent megoldani azzal, hogy majd úgy kommunikáljuk, hogy nekünk jó legyen. Szóval nem elképzelhetetlen, hogy nem volt ez annyira tudatos, hanem a NER tolta automatikusan túl magát, mert ehhez szokott hozzá. Ebben az esetben tudtok mit csinálni, ha elég határozottan csináljátok, fújt már ilyesmiben Orbán visszavonulót utólag.Én most azért az orvosok helyében a MOK-ot is alaposan megszorongatnám, mert belementek a csapdába. Az egy dolog, hogy beszopták Orbán csaliját, de ezek szerint az orvos társadalommal sem egyeztettek róla? Ha ez igaz, az egyértelműen az ő hibájuk.Szerinted a tárgyaláson ezeket elmondták a MOK-nak? Dehogy. Sőt Kincses nyilatkozta is, hogy nem. Még a szavazás előtt megküldtek egy gyors módosítási indítványt, és MINDEN parlamenti képviselőnek elküldték a levelüket, amiben kérték, hogy ne fogadják el a javaslatot. A tárgyalás az volt, hogy emeljék a bért és szűnjön meg a paraszolvencia. Ennyi. A többi az derült égből villámcsapás és oktrojátum, semmi egyeztetés nem volt róla.
peterk2005
diverdoc

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Azért az orvosok elég jó alkupozicióban vannak elméletileg, csak a gyakorlatban tudni kellene ezzel élni.Én most azért az orvosok helyében a MOK-ot is alaposan megszorongatnám, mert belementek a csapdába. Az egy dolog, hogy beszopták Orbán csaliját, de ezek szerint az orvos társadalommal sem egyeztettek róla? Ha ez igaz, az egyértelműen az ő hibájuk.mint mondtam: nem ez az első alkalom, hogy látszólag elfogadja a kormány egy réteg kérését, csak hozzácsapja a saját - a kérdéses réteget elég rossz helyzetbe hozó - feltételeit, és azt tűzön-vízen át elfogadja.
peterk2005
slowmotion
több mint 5 éve
Én most azért az orvosok helyében a MOK-ot is alaposan megszorongatnám, mert belementek a csapdába. Az egy dolog, hogy beszopták Orbán csaliját, de ezek szerint az orvos társadalommal sem egyeztettek róla? Ha ez igaz, az egyértelműen az ő hibájuk.mint mondtam: nem ez az első alkalom, hogy látszólag elfogadja a kormány egy réteg kérését, csak hozzácsapja a saját - a kérdéses réteget elég rossz helyzetbe hozó - feltételeit, és azt tűzön-vízen át elfogadja.
peterk2005
több mint 5 éve
Kiváncsi lennék a véleményedre: ez most új ellenségkép kreálás vagy csapda lett volna az ellenzéknek h ne szavazzak meg vagy mi a cél ezzel? Mert én úgy gondolom h arra sztem senkinek sincs szüksége h a kórházak teljes személyzete mki felduhodjon ki ezért ki másért. Egy világjárvány közepén épp az orvosokat kell kirakatba tenni mint ellenség/hálátlan népség? Mi lehet itt az elgondolás? Vagy szimplán megbasszuk őket mert már régen dugtunk?Minden negatív felhang nélkül, őszinte sajnálattal mondom: nem lett volna szabad belemenni az aktuálpolitikába.Nekem ez tetszik tőle:azonnali.hu/cikk/20201007_a-magyar-orvosok-a-beremelest-elfogadnak-de-kivaltsagaikbol-nem-engednenekTechet, azonnali-n lévő cikkét nem javaslom, ha nem akarsz drasztikus vérnyomásemelkedést.hát ezzel kurvára mellélőtt
VanillaSky
slowmotion
Pár idézet a cikkből:
Sobri Jóska
a rossz körülményekért nem mindig a kormány a felelős, elvégre mégsem moshat fel Orbán Viktor minden kórtermet személyesen, esetleg az osztályos orvosoknak is lehetne e téren feladatuk.
Igen a kurva anyánkat, miért nem mosunk fel?
Nagyon el vagyok keseredve, hogy ömlik ránk a szar és a mocskolódás.
diverdoc
Sobri Jóska
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Én most azért az orvosok helyében a MOK-ot is alaposan megszorongatnám, mert belementek a csapdába. Az egy dolog, hogy beszopták Orbán csaliját, de ezek szerint az orvos társadalommal sem egyeztettek róla? Ha ez igaz, az egyértelműen az ő hibájuk.Szerinted a tárgyaláson ezeket elmondták a MOK-nak? Dehogy. Sőt Kincses nyilatkozta is, hogy nem. Még a szavazás előtt megküldtek egy gyors módosítási indítványt, és MINDEN parlamenti képviselőnek elküldték a levelüket, amiben kérték, hogy ne fogadják el a javaslatot. A tárgyalás az volt, hogy emeljék a bért és szűnjön meg a paraszolvencia. Ennyi. A többi az derült égből villámcsapás és oktrojátum, semmi egyeztetés nem volt róla.
peterk2005

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Én most azért az orvosok helyében a MOK-ot is alaposan megszorongatnám, mert belementek a csapdába. Az egy dolog, hogy beszopták Orbán csaliját, de ezek szerint az orvos társadalommal sem egyeztettek róla? Ha ez igaz, az egyértelműen az ő hibájuk.

több mint 5 éve
DE!Természetesen bele kellett menni, csak ügyesebben kellett volna csinálni. Még most sem késő javítani, szvsz.Minden negatív felhang nélkül, őszinte sajnálattal mondom: nem lett volna szabad belemenni az aktuálpolitikába.Nekem ez tetszik tőle:azonnali.hu/cikk/20201007_a-magyar-orvosok-a-beremelest-elfogadnak-de-kivaltsagaikbol-nem-engednenekTechet, azonnali-n lévő cikkét nem javaslom, ha nem akarsz drasztikus vérnyomásemelkedést.hát ezzel kurvára mellélőtt
VanillaSky
slowmotion
Pár idézet a cikkből:
Sobri Jóska
a rossz körülményekért nem mindig a kormány a felelős, elvégre mégsem moshat fel Orbán Viktor minden kórtermet személyesen, esetleg az osztályos orvosoknak is lehetne e téren feladatuk.
diverdoc
Sobri Jóska
ender1112
Akkor éreztem a kénkőszagot mikor a niszes honlapon niszes generált emiles belépéssel "anonim" válaszívet kellet tölteni, én mondottam, hogyugye ezt nem fogom még dedikált gépen is kitölteni - ezé kőcsőnkértem az igi gépét, majd ledaráltam a kódolást, gondolom az 1%ba vagyok akit nem mért be a Sanyi - illetve de, mer azt má nem nehéz kimatekozni, viszont jó megoldó kulcsot adtam, így békén hajtom párnára a fejem...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
mindenképpen.
Negritis
"Van egy ajánlatom a számodra, doki.
Kereshetsz feleannyit, mint kint, cserébe nem lehet magánpraxisod, bármikor elvezényelhetnek a világ végétől félnapi járásra egy évre, és ezt öt éven belül kétszer is.
Rád hergeltük a közhangulatot, nem adunk elég eszközt és anyagot, és a kívánt műtéteknek csak a felére adunk pénzt, úgyhogy mindig tömkelegével lesznek olyanok, akik úgy gondolják, hogy az ő kárukra kivételezel másokkal.
És hát a nővérekkel és ápolókkal is kibasztunk, ezekért is Nektek kell elvinni a balhét.
Viszont használhatod a gyönyörű anyanyelvedet, és a recsegő-ropogó euró helyett fantasztikus és erős, a száguldó gazdaság által megtámogatott forintban kapod a fizetésed.
Hazajössz?"
több mint 5 éve
vigyedsutianapEz zseniális és sajnos igaz. Név nélkül, de elloptam, mert ez közkincs.
diverdoc

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
24.hu/kulfold/2020/10/07/koronavirus-jarvany-masodik-hullam-pandemias-faradtsag/
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Természetesen bele kellett menni, csak ügyesebben kellett volna csinálni. Még most sem késő javítani, szvsz.Minden negatív felhang nélkül, őszinte sajnálattal mondom: nem lett volna szabad belemenni az aktuálpolitikába.Nekem ez tetszik tőle:azonnali.hu/cikk/20201007_a-magyar-orvosok-a-beremelest-elfogadnak-de-kivaltsagaikbol-nem-engednenekTechet, azonnali-n lévő cikkét nem javaslom, ha nem akarsz drasztikus vérnyomásemelkedést.hát ezzel kurvára mellélőtt
VanillaSky
slowmotion
Pár idézet a cikkből:
Sobri Jóska
diverdoc
Sobri Jóska
több mint 5 éve
A kórház nem bírja az ügyeletből fakadó adókat és járulékokat fizetni, ezért nővérünk vállalkozó lesz, hogy havonta kiszámlázzon 100-120 000 forintot, amit amúgy munkabérként kellett volna megkapnia.Anesztes kolléga egy kincs, mert van belőle a megyében x (x=nagyon kevés), járja körbe a megye kórházait. Van a megyeszékhelyen egy főállása, a többi kórháznak számláz, mert másként a kórházkaban nem lenne altatóorvos.
Na most túl azon, hogy ezekért a civil szférában meghágna a Nav, velük mi lesz? Vagy nem lesz ügyeletes nővér és orvos, kisebb kórházkban orvos? Vagy adósodjanak el megint a kórházak?
több mint 5 éve
sutianapEz zseniális és sajnos igaz. Név nélkül, de elloptam, mert ez közkincs.

több mint 5 éve
valószínűleg nem hallottak a komparatív előnyök elméletéről.Nekem ez tetszik tőle:azonnali.hu/cikk/20201007_a-magyar-orvosok-a-beremelest-elfogadnak-de-kivaltsagaikbol-nem-engednenekTechet, azonnali-n lévő cikkét nem javaslom, ha nem akarsz drasztikus vérnyomásemelkedést.hát ezzel kurvára mellélőtt
VanillaSky
slowmotion
Pár idézet a cikkből:
Sobri Jóska
diverdoc
mondjuk az a szép, hogy a (hím)tag a faszbúk oldala szerint Nyújorkban él - na most onnan aztán főleg lehet mondani a frankót, csak sok valóságalapja nincs
több mint 5 éve
Ja, simán csendben mindenkinek el kellett volna menni külföldreMinden negatív felhang nélkül, őszinte sajnálattal mondom: nem lett volna szabad belemenni az aktuálpolitikába.Nekem ez tetszik tőle:azonnali.hu/cikk/20201007_a-magyar-orvosok-a-beremelest-elfogadnak-de-kivaltsagaikbol-nem-engednenekTechet, azonnali-n lévő cikkét nem javaslom, ha nem akarsz drasztikus vérnyomásemelkedést.hát ezzel kurvára mellélőtt
VanillaSky
slowmotion
Pár idézet a cikkből:
Sobri Jóska
diverdoc
Sobri Jóska

több mint 5 éve
meszk.hu/hirek.aspx?nid=101442&cid=32&fbclid=IwAR3BNGttwEZjdHBhvcmOcQvXkAGB7L4KRgiRqJfSnfTrJouLm54QI6Op6zs#101442Az a végső tarkónlövés, a nővérek/asszisztensek szerencsésebbjei eddig a magánokban tudtak egy kis mellékest összeszedni, ha ezt is kiszedik alóluk...de őket is érinti, csak fizetésemelést nem kapnakDoki, még egy kérdés, ez a magán-állami tiltás és az átvezénylési lehetőség a szakdolgozókra is vonatkozik?szakdolgozók nincsenek az eszj-ben, egyelőre
somoskovig
sutianap
diverdoc
somoskovig
Itt a Magyar Egészségügyi Szakdolgozók levele a MOK-hoz