Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 408 — Do Your Job
Nem mindegy a címválasztás'
 demokrata.hu/magyarorszag/egy-nap-alatt-695-en-gyogyultak-meg-hazankban-299040/

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 080 — Слава Україні! Героям слава!
905/11,

6424 db tesztből, 14%-a pozitív

Szerkesztette: Brouwerij van de Vrij

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 542 — zászló zászló szív
Ettől meg faszok, felelőtlenek, beleszarósak, de nem tudnak másmilyenek lenni, nincs opciójuk arra, hogy ne legyenek agyhalottak, nincs kompromisszumpotenciáljuk, hogy ne ugyanúgy tudjanak csak élni, viselkedni, ahogy eddig.
Sobri Jóska
Pontosan ugyanezt mondom évek óta, amikor a városi liberális barátaim azon hözöngenek, hogy a közmunkások miért szavaznak a Fideszre, meg hogy miként hiszik el a kormánypropagandát. Mert nincs más választásuk. Azért. Nagy az átfedés a normális életet akarók és az említett alsó középosztály között....
Gyurma Pappa
Mi a különbség a közmunkások azon 30%-a között aki nem a Fideszre szavaz, és azon 70%-a között, aki a Fideszre?

Nekem ez túl leegyszerűsítő magyarázat.
peterk2005
1) Kétlem, hogy a közmunkások 30%-a nem szavaz a fideszre 😀
2) Persze, hogy leegyszerűsítő, pont ez a lényeg, hogy bonyolult folyamatokat modellezünk. Természetesen a XY és ZW és YZ között van különbség, de ez lényegtelen a nagy átlag szempontjából.
3) A vírus tagadók és az alsóközéposztály között sem 100% az átfedés, de azt gondolom, hogy az alsóközéposztály jelentős része "normális életet" akar. De ez is csak modell, tehát szükségszerűen egyszerűsít.

Egy történt a saját ügyfélkörből: kicsi utazási iroda, jól szituált, kedves házaspár vezeti, 3 ügyes, okos gyermek, és tényleg jó emberek is. Az apuka FB-on nagyon aktív. Kezdte kétkedőként, majd okos emberként belátta, hogy igen, a vírus létezik. Ezután elkezdett kételkedni a súlyosságában, majd hirtelen maszkellenes lett, aki egyébként lelkesen osztja akár a dezinformációs propagandát vagy az Apaszív egyesületet is. Meghülyült volna? Nem. Csak végigéli azt, hogy a keservesen felépített kisvállalkozását kivisz alól a járvány és a kapcsolatos intézkedések. Kire tud haragudni? A POLITIKÁRA, nem a tud haragudni a vírusra, azt nem lehet látni. Folyamatos és szétfeszítő a kognitív disszonancia, ami nyomasztja, ez látszik, amikor beszélgetünk (a gyerekem osztálytársa az egyik gyereke ráadásul), de annyira erős benne a túlélési ösztön, hogy elnyomja a józan eszét.

Na, ezt képzeld el hatványozottan ott, ahol még agy sincs hozzá, csak egy reménybeli élet, ami legalább nem a teljes nihil. Inni, baszni, bulizni, a szomszédhoz átmenni, ennyit akarnak az emberek. Nincs Maslow piramis csúcsa, nincs önmegvalósítás, alapvető emberi ösztönök, mindent szétfeszítő nyomor és kilátástalanság. Ennek a vámszedői a Gődény-félék és a politika.

Modellszerűen igazak a fentiek. Amikor majd a közvetlen környezetükben hal meg valaki, akkor talán átjön majd a személyes tragédia, és akkor talán majd lesz valami hatása.

több mint 5 éve
Törölt felhasználó
905/11
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 613 — The Mathematician
én értem hogy ő a kemény csávó, de ez b+

www.youtube.com/watch?v=rBKd-TXvr6Y

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 839 — Steelers fan
Ezt bazd meg....
Összetereltek a cégnél vagy 50 embert és közölték, mivel covid19 pozitív tesztet produkált az egyik művezető, tartsunk távolságot és használjunk maszkot.
És még majdnem én voltam a hülye, hogy nem fogom hátulról hallani a fontos bejelentést. 😡

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 129 — #NoStress
Ettől meg faszok, felelőtlenek, beleszarósak, de nem tudnak másmilyenek lenni, nincs opciójuk arra, hogy ne legyenek agyhalottak, nincs kompromisszumpotenciáljuk, hogy ne ugyanúgy tudjanak csak élni, viselkedni, ahogy eddig.
Sobri Jóska
Pontosan ugyanezt mondom évek óta, amikor a városi liberális barátaim azon hözöngenek, hogy a közmunkások miért szavaznak a Fideszre, meg hogy miként hiszik el a kormánypropagandát. Mert nincs más választásuk. Azért. Nagy az átfedés a normális életet akarók és az említett alsó középosztály között....
Gyurma Pappa
Mi a különbség a közmunkások azon 30%-a között aki nem a Fideszre szavaz, és azon 70%-a között, aki a Fideszre?

peterk2005
Valami személyes motiváció, "juszt se szavazok arra a köcsög Kareszra" vagy "a fidesz miatt halt meg a nagyanyám, nem segítettek nekia gecik", családi háttér "mink mindig az emeszempére szavazunk", csak a Jobbikot ismeri, neki az a magyar, meg sima protest "ezekre nem" alapon, bárki is az "ezek". Meg lehet még sok egyéb egyéni "rendszeranomália" is.

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 558 — The only discipline that lasts, is self discipline
Sobri Jóska
Gyurma Pappa

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 542 — zászló zászló szív
Sobri Jóska

több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 268 — Cowboys fan
Mi most nézünk a karantén elé, gimis lányom és nejem is beteg, mindketten sima, átlagos felsőlégútival. Viszont lányom már nem érez ízeket, holnap indul a protokoll.
És nem, nem volt gólyatáborban, sem fertőző kórházban, sem szinte sehol. Egyszerűen közlekedett és bejárt az iskolába, ahol pedig mindent megtettek, hogy me kapják el a ragyát. Szóval most várunk mi is, önkéntes karanténban.
Charlie Firpo
kitartást! és persze jobbulást is.
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 558 — The only discipline that lasts, is self discipline
Én tényleg nem értem min csodálkoztok, ez az ország évek óta egy pöcegödör, amelyiket néha szándékosan pezsegtetnek a náci típusú hergeléssel, hogy a teteje ne kemenyedjen meg.

Nulla onuralom és önkontroll, vagy ne adj isten társadalmi szolidaritás vagy szociális érzékenység. Most van valami, ami nem kérdez feleslegesen vagy korlátozzák a jogszabályok, és szépen megmutatja az ország gyengesegeit.
FLZOLI
Az emberek másutt is ilyenek. Kiszámíthatóak, irányíthatóak, megvezethetőek. És ismeretszegények. Próbálok nem túl durván általánosítani, mert sértené azokat, akik nem ilyenek, de a többség ilyen. Mégis ugyanazt a birka tömeget bele lehet vezetni fasizmusba, gulág bolsevizmusba és szociális demokráciába is. A világot mindig az elit irányította, és fogja is irányítani. A baj akkor van, ha az elit butul le. Aminek az egyik biztos jele, ha elveszti a moralitását. Ha csak az érdek elvet kezdi alkalmazni / isteníteni. Amikor ez történik abból általában baj szokott lenni.

(Egyébként a butaság relatív. Sok ismerethiányos ember nem veszti el a realitás érzékét, miközben sok tanult ember hajlandó / hajlamos rá. Kíváncsi lennék például egy olyan felmérésre, hogy a _tanult_ emberek között hány százalék van, aki direkt, tudatosan küzd az ellen, hogy a saját vélemény buborékja ne korlátozza be. Mert mindenki buborékban él, a buta is meg az okos is. És nem az okos tud a talajon két lábbal megmaradni, hanem az akit nem visz el a buborékja.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Peszinter Ferenc 811 — 中国加油
Én talán az átlagnál több japán műsort nézek, úgyhogy nekem inkább a kreatív és szórakoztató jut eszembe, mint a perverz. A candy or not candy meg nem is értem hogy kerül egy ilyen listába. A személyes kedvencem meg benne sincs 😊
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 613 — The Mathematician
Inkább ilyesmikre gondolok:
 youtu.be/N37ibkGowWA
Sobri Jóska
mondjuk az hogy a perverzió ide jutott az nagyban köszönhető a post war cenzúrának
"kreatív"nak kell lenniük a szexuális tartalom terén is így lesz egyre inkább szélsőséges a dolog

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Japán társadalma számunkra teljesen torz, beteg, érthetetlen. Nyilván emberek, de az ő kultúrájuk számomra -nagy jóindulattal fogalmazva-értelmezhetetlen.
Sobri Jóska
a te ajánlásodra megvettem most Mérőtől a csodák logikáját, te pedig akkor szerezd be ezt (ha nem megy, átküldöm ebook olvasóra)

r.baggio
Régebben James Clavell regényein felbuzdulva olvastam sokat Japánról, nem az én viIlágom se a hajlongással leplezett idegengyűlöletük, se a tévés vetelkedőik perverzitásai, se az ostoba pacsinkó, se a szervilis munkamánia, se a vidék feudalizmusa, se a nagyvárosok embertelensége, vagy az óriásvállalataik sivár lélektelensége, de fent van ez a könyv az ncore-on, letöltöm, bár azt írják, hogy ez csak 45-ig írja le Japánt, Tokugaváról, meg a kínai háborúkról, vagy az európaiak kibaszásáról, a gésákról, szamurájokról, bushidóról , Toyotáról már sokat olvastam korábban.
De rövid könyv, ha olvasmányos ledarálom gyorsan.
Sobri Jóska
Például:
 www.youtube.com/watch?v=Fend1-nnNKk
bcsarli
Inkább ilyesmikre gondolok:
 youtu.be/N37ibkGowWA

több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Japán társadalma számunkra teljesen torz, beteg, érthetetlen. Nyilván emberek, de az ő kultúrájuk számomra -nagy jóindulattal fogalmazva-értelmezhetetlen.
Sobri Jóska
a te ajánlásodra megvettem most Mérőtől a csodák logikáját, te pedig akkor szerezd be ezt (ha nem megy, átküldöm ebook olvasóra)

r.baggio
Régebben James Clavell regényein felbuzdulva olvastam sokat Japánról, nem az én viIlágom se a hajlongással leplezett idegengyűlöletük, se a tévés vetelkedőik perverzitásai, se az ostoba pacsinkó, se a szervilis munkamánia, se a vidék feudalizmusa, se a nagyvárosok embertelensége, vagy az óriásvállalataik sivár lélektelensége, de fent van ez a könyv az ncore-on, letöltöm, bár azt írják, hogy ez csak 45-ig írja le Japánt, Tokugaváról, meg a kínai háborúkról, vagy az európaiak kibaszásáról, a gésákról, szamurájokról, bushidóról , Toyotáról már sokat olvastam korábban.
Sobri Jóska
Például:
 www.youtube.com/watch?v=Fend1-nnNKk

több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 123
De hát élni akarnak. Aztán páran majd belehalnak a nagy élni akarásba.
Mikey
Illetve ma beszélgettem egy barátommal, es rádöbbentem, hogy azért ezeknek az általunk megvetett agyhalottaknak sok opciójuk nincs.
Vagy élnek, dolgoznak, gyereketterelgetnek, szórakoznak ahogy tettek eddig, vagy megpusztulnak.
Nekem (nekünk) a megváltozott, lekorlátozott életem is sokkal jobb, szórakoztatóbb, tartalmasabb, mint nekik a basic. Nekik az alap is egy kalap szar, nyilván ebbe kapaszkodnak, ez az egy utuk van, ezért gondolom, hogy az agyhalott bóklászók kényszerpályán bóklásznak. A 20 éves beleszaró bulizó is, a 40-es "vírusszkeptikus" fasz is, a felelőtlen nyugger is.
Sobri Jóska
Ez így van. Az emberek túlnyomó többsége képtelen elképzelni saját magát a komfortzónáján kívül, és ami rosszabb, hogy nem is akarja, legyen az akármennyire szürke és sivár. Pont emiatt nyivákol mindegyik az egyébként minimális kényelmetlenséget okozó maszkhasználat miatt is, és pont emiatt is mondják indokként azt, hogy úgyse véd semmit, mert valami gyökér ezt mondta, és ez illik bele az ő kis világukba.

Szerkesztette: Mikey

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 670 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Én tényleg nem értem min csodálkoztok, ez az ország évek óta egy pöcegödör, amelyiket néha szándékosan pezsegtetnek a náci típusú hergeléssel, hogy a teteje ne kemenyedjen meg.

Nulla onuralom és önkontroll, vagy ne adj isten társadalmi szolidaritás vagy szociális érzékenység. Most van valami, ami nem kérdez feleslegesen vagy korlátozzák a jogszabályok, és szépen megmutatja az ország gyengesegeit.

több mint 5 éve
Rendszeresen beszélek Angliában élő barátommal, ott kb. ugyanaz az attitűd, mint itthon.
Az emberek döntő része "normálisan akar élni", hagyják békén a gecibe dolgozni, szórakozni, majd ők tudnak magukra vigyázni, miközben a kormányzat kb. sodródik az árral, 13ezres napi esetszám, és érdemben semmi szigorítás, semmi zárás, csak remélik, hogy előbb-utóbb olthatnak. Barátomat ez nyilván felbassza, de a legtöbb ember szerint "nem lehet bezárni egy egész országot".

A másik, hogy tegnap későeste vittem át pár dolgot a szüleimnek. Vagyis egész pontosan a kocsijuk csomagtartójába, 6.kerület, Nagymező utca.
Ha nem látom, nem hiszem el, fürtökben lógtak az emberek, egymás hegyén hátán, négyzetméterenként 4-5-en a kocsmák, szórakozóhelyek előtt, mellett, bejáratánál, ahova be lehetett látni, a Peaches and Cream-nél nem tudom mi volt, kb. 5 rendőrautó, ezer ember a kereszteződésben, ahogy végiggurultam kb. mintha valami utcafesztivál lett volna - lehet az is volt.
Nem úgy tűnt, mintha világjárvány lenne, de még csak annak szele se volt érzékelhető. Nyilván ez nem az általános, hiszen azért az mégiscsak szórakoztatónegyed, csak ugye turisták alig, szóval ezek nagy része mi vagyunk, magyarok.
Nyilván, ha ezek a helyek zárva lennének, akkor nem így lenne, de hogy nagy igény nincs arra, hogy zárva legyenek, az nyilvánvaló.

És ezügyben lényegtelen, hogy ki az, aki el se hiszi, hogy van vírus, ki az, aki elhiszi, de szerinte túl van lihegve, és ki az, aki hiszi is, meg fél is tőle, de "bátor" és leszarja, mert "a Ferike pont most 26 éves", vagy "annak a tejnek fakadnia kell", és ott tobzódik a többiekkel, a lényeg, hogy egyetlen társadalom se "okos" társadalmi szinten, nem korlátozza be önmagát, ha rajta múlik, szarik mindenre.
A kormányzatok meg csak a legvégső esetben mernek ennek ellentmenni, Angliában, Magyarországon egyaránt.
Sobri Jóska
Üdv Budapesten. Egész nyáron ez ment.
Amadeus
De nyáron nem voltak napi ezres esetszámok. 5-10 volt. Akkor nem is lett volna szükség teljes lezárásra.
Ne legyél te is olyan tuflinger, hogy bármi van, a válaszod ugyanaz.
Pont ez a lényeg, hogy a mostra nem illik a voltra, meg nem illik a leszre alkalmazandó optimális megoldás.
Hisz ha most teljes zárlat lesz egy hónapig, utána emiatt megint lemegy az esetszám, es megint nem kell a teljes zárlat.
Sobri Jóska
én csak azt mondom, hogy kurva felelőtlenül viselkedett, viselkedik a társadalom.
Amadeus
Mikey
Illetve ma beszélgettem egy barátommal, es rádöbbentem, hogy azért ezeknek az általunk megvetett agyhalottaknak sok opciójuk nincs.
Vagy élnek, dolgoznak, gyereketterelgetnek, szórakoznak ahogy tettek eddig, vagy megpusztulnak.
Nekem (nekünk) a megváltozott, lekorlátozott életem is sokkal jobb, szórakoztatóbb, tartalmasabb, mint nekik a basic. Nekik az alap is egy kalap szar, nyilván ebbe kapaszkodnak, ez az egy utuk van, ezért gondolom, hogy az agyhalott bóklászók kényszerpályán bóklásznak. A 20 éves beleszaró bulizó is, a 40-es "vírusszkeptikus" fasz is, a felelőtlen nyugger is.

több mint 5 éve
Charlie Firpo Dallas Cowboys TCU Horned Frogs 4 576
Rendszeresen beszélek Angliában élő barátommal, ott kb. ugyanaz az attitűd, mint itthon.
Az emberek döntő része "normálisan akar élni", hagyják békén a gecibe dolgozni, szórakozni, majd ők tudnak magukra vigyázni, miközben a kormányzat kb. sodródik az árral, 13ezres napi esetszám, és érdemben semmi szigorítás, semmi zárás, csak remélik, hogy előbb-utóbb olthatnak. Barátomat ez nyilván felbassza, de a legtöbb ember szerint "nem lehet bezárni egy egész országot".

A másik, hogy tegnap későeste vittem át pár dolgot a szüleimnek. Vagyis egész pontosan a kocsijuk csomagtartójába, 6.kerület, Nagymező utca.
Ha nem látom, nem hiszem el, fürtökben lógtak az emberek, egymás hegyén hátán, négyzetméterenként 4-5-en a kocsmák, szórakozóhelyek előtt, mellett, bejáratánál, ahova be lehetett látni, a Peaches and Cream-nél nem tudom mi volt, kb. 5 rendőrautó, ezer ember a kereszteződésben, ahogy végiggurultam kb. mintha valami utcafesztivál lett volna - lehet az is volt.
Nem úgy tűnt, mintha világjárvány lenne, de még csak annak szele se volt érzékelhető. Nyilván ez nem az általános, hiszen azért az mégiscsak szórakoztatónegyed, csak ugye turisták alig, szóval ezek nagy része mi vagyunk, magyarok.
Nyilván, ha ezek a helyek zárva lennének, akkor nem így lenne, de hogy nagy igény nincs arra, hogy zárva legyenek, az nyilvánvaló.

És ezügyben lényegtelen, hogy ki az, aki el se hiszi, hogy van vírus, ki az, aki elhiszi, de szerinte túl van lihegve, és ki az, aki hiszi is, meg fél is tőle, de "bátor" és leszarja, mert "a Ferike pont most 26 éves", vagy "annak a tejnek fakadnia kell", és ott tobzódik a többiekkel, a lényeg, hogy egyetlen társadalom se "okos" társadalmi szinten, nem korlátozza be önmagát, ha rajta múlik, szarik mindenre.
A kormányzatok meg csak a legvégső esetben mernek ennek ellentmenni, Angliában, Magyarországon egyaránt.
Sobri Jóska
Amadeus
De nyáron nem voltak napi ezres esetszámok. 5-10 volt. Akkor nem is lett volna szükség teljes lezárásra.
Pont ez a lényeg, hogy a mostra nem illik a voltra, meg nem illik a leszre alkalmazandó optimális megoldás.
Hisz ha most teljes zárlat lesz egy hónapig, utána emiatt megint lemegy az esetszám, es megint nem kell a teljes zárlat.
Sobri Jóska
én csak azt mondom, hogy kurva felelőtlenül viselkedett, viselkedik a társadalom.
Amadeus
Szerintem meg nem.

- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 123

Sobri Jóska
Amadeus
Sobri Jóska
Amadeus

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Charlie Firpo Dallas Cowboys TCU Horned Frogs 4 576
Mi most nézünk a karantén elé, gimis lányom és nejem is beteg, mindketten sima, átlagos felsőlégútival. Viszont lányom már nem érez ízeket, holnap indul a protokoll.
És nem, nem volt gólyatáborban, sem fertőző kórházban, sem szinte sehol. Egyszerűen közlekedett és bejárt az iskolába, ahol pedig mindent megtettek, hogy me kapják el a ragyát. Szóval most várunk mi is, önkéntes karanténban.

Szerkesztette: Charlie Firpo

- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 5 éve
Sobri Jóska

r.baggio

több mint 5 éve
riley South Alabama Jaguars 66 — .

Sobri Jóska
Amadeus
Sobri Jóska
Elleben egyedül nyáron volt egy bizonyítottan "tiszta" országunk! Ha akkor nem kérünk, hanem utasítunk, tiltjuk a szórakozásjellegű kóficálást, tesztelünk minden beérkezőt, és kicsit szabályozzuk a teljesen fölösleges tömegrendezvényeket, relatíve kényelmes életet élhetnénk most úgy, hogy nem kockáztatunk elképesztően nagyot.
Ez viszont kevésnek bizonyult. Több kellett és kell még most is...én a július-augusztusi elkényelmesedés legitimizálását tartom a legnagyobb kormányzati/emberi hibának!
Kíváncsi leszek, hogy mi lesz az ingerküszöb, lesz -e egyáltalán?
clbass
 youtu.be/QT13kk8HDDo
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 848 — no es importante
Sobri Jóska

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve

Sobri Jóska
Amadeus
Sobri Jóska
Elleben egyedül nyáron volt egy bizonyítottan "tiszta" országunk! Ha akkor nem kérünk, hanem utasítunk, tiltjuk a szórakozásjellegű kóficálást, tesztelünk minden beérkezőt, és kicsit szabályozzuk a teljesen fölösleges tömegrendezvényeket, relatíve kényelmes életet élhetnénk most úgy, hogy nem kockáztatunk elképesztően nagyot.
Ez viszont kevésnek bizonyult. Több kellett és kell még most is...én a július-augusztusi elkényelmesedés legitimizálását tartom a legnagyobb kormányzati/emberi hibának!
Kíváncsi leszek, hogy mi lesz az ingerküszöb, lesz -e egyáltalán?
clbass
Igen, a határzárat fenn kellett volna tartani. Ez utólag egyértelmű.
Abban tévedett Orbán, hogy nem "kevesebb Adria" kellett volna, hanem "nulla Adria". Biztos sokan örültek volna, ha így dönt. Több ezer ember. Több millióból.
Sobri Jóska
Majd atertekelik amikor tobb szaz halott helyett tobb ezer lesz, tobb tiz/szazezer eletet erintve igy.

Japanban nem emberek elnek?
Borbinho
Nem értékelik át.

Japán társadalma számunkra teljesen torz, beteg, érthetetlen. Nyilván emberek, de az ő kultúrájuk számomra -nagy jóindulattal fogalmazva-értelmezhetetlen. Teljesen más világ. És csak 1 db ország a 200 pluszból, és 125millió ember a 8milliárdból. Még szabályt erősítő kivételnek is kevés.
Sobri Jóska
Hagyjuk Japánt. Az igazi különbség az, hogy ebbe a sztoriba - a rossz döntéseikbe - a nyugat-európai kormányok zöme bele fog bukni. Orbán? Majd meglátjuk, de ....
peterk2005
Szerintem Orbán is, ahogy mindegyik demokratikus rendszer kormányzata. Ezt mondom március óta.
Ha nem bukik bele, akkor inkább vagyunk autokrácia, mint demokrácia.
Hülyeségnek fogod tartani, de én azt gondolom, hogy Orbán inkább megbukik demokrataként, mint maradjon autokrataként, mert akkor visszatérhet és közben élvezheti eddigi sikereinek gyümölcsét, valamint akkor a NER is marad, csak vissza kell majd ülni a tutiba, illetve lesznek új oligarchák is, és a lényeg, hogy "is" és nem "helyett".