OFF topik
31 feliratkozó
több mint 12 éve
Témát , törvényt ismerők segítsetek ha tudtok !Amennyiben félig-meddig szemtanúja az ember egy komoly balesetnek ( többekkel együtt úgy hogy az elsősegélynyújtást már elkezdi valaki és a mentőket is értesítették mások ) akkor automatikusan ott kell azért maradnia a helyszínen tanuként?
Kösz!
több mint 12 éve
www.dailymail.co.uk/news/article-2437208/Is-Saddam-Husseins-fortune-warehouse-Moscow-Mystery-16-75bn-piles-cash-left-airport-years.htmla vilagon forgalomban levo 100 eurosok cirka 12 %-a ezekben a ladakban van. sztem ez meg kemenyebb teny, a egyaltalan lehet ezt hova fokozni.
Ez úgy az év legdurvább híre szerintem.Schleck
the area dividing the brain and the soul/is affected in many ways by experience –/some lose all mind and become soul: insane./some lose all soul and become mind: intellectual./some lose both and become: accepted.
több mint 12 éve
Mind az 1,2 milliárd facebook felhasználó egy képen. Én a 24188901. felhasználó voltam 😀több mint 12 éve
Benne lesz a Csomagcsaták pár év múlva esedékes részében. 😀
több mint 12 éve
www.dailymail.co.uk/news/article-2437208/Is-Saddam-Husseins-fortune-warehouse-Moscow-Mystery-16-75bn-piles-cash-left-airport-years.htmlEz úgy az év legdurvább híre szerintem.
több mint 12 éve
Nálam 10 pontos válaszok, lehet szörnyülködni:Steiner Kristóf válaszol
1. Honnan voltál biztos benne, hogy meleg vagy?
Ugyanonnan, ahonnan te biztosan tudod, hogy szereted a kakaóscsigát, a spenótot meg nem. Vagy hogy a rádióban felcsendülő zenét fel akarod hangosítani, vagy épp elkapcsolni onnan. Bár vannak teóriák azzal kapcsolatban, hogy az ember a környezete hatására, vagy épp "divatból" lesz meleg, az igazság az, hogy nem reprezentatív kutatásnak is beillő baráti beszélgetéseim tanulsága szerint melegnek bizony születik az ember. Már gyerekkoromban is kizárólag lány barátaim voltak, a kisfiúkat max megnéztem, de közös témám nem sok volt velük, majd nyolc-kilencéves korom körül az is gyanús volt, hogy míg a fiúk az osztályomból Samatha Foxra gerjednek, engem a Roxette férfi tagja, Per nyűgözött le.
Mire felsőtagozatos lettem, már egészen biztos voltam benne, hogy hajlamom van a homoszexualitásra, de azért még nem akartam elhamarkodott következtetéseket levonni, így aztán kivártam, milyen is lesz maga a szex - fiúval és lánnyal. Ez volt az a pont, amikor már egészen bizonyos voltam benne: visszafordíthatatlanul és kétségtelenül meleg vagyok.
2. Undorodsz a lányoktól?
Miért undorodnék tőlük? Ahogy azt sem tartom helyes magatartásnak, ha egy heteroszexuális viszolyog a melegektől, én sem engedem meg magamnak, hogy bárkit is undorítónak nevezzek. Nem beszélve arról, hogy a lányok a melegek számára is rendkívül fontosak: általában bennük találjuk meg a legjobb barátainkat - hiszen egyformán érzékenyek vagyunk, és egyformán rajongunk a pasikért. Emellett a meleg srácok gyakran idolizálják is a nőket: elég belegondolni abba, milyen sok díva van, akiért megőrülnek a melegek - Judy Garlandtól Barbra Streisandon át Madonnáig.
Ami pedig a szexualitást illeti, a legtöbbünk próbálkozott csajokkal is - van, akinek bejön, van, aki köszöni, de inkább nem kér belőle. Ismerek meleget, akik akkor sem szexelnének lánnyal, ha ő lenne az utolsó ember a földön, de az én személyes tapasztalatom az, hogy nővel szeretkezni egyáltalán nem rossz, ám ha már választani lehet, akkor inkább egy pasi mellett teszem le a voksomat.
3. Ha pszichológushoz mennél, vagy templomba járnál, az heteróvá változtathatna, nem?
Nem, és nem. Ez a kártékony és barbár gondolkodásmód nem csak sértő a melegekre nézve - hiszen olyan, mintha valami betegségünk volna, vagy megszállt volna minket az ördög -, de évtizedekkel veti vissza a melegek egyenjogúságáért folytatott küzdelmet. Azt erősíti, hogy ahelyett, hogy elfogadnánk magunkat és egymást, és az igazán fontos dolgokra fókuszálnánk - mint a szeretet, az együttérzés és a békesség -, megpróbáljuk mesterségesen elnyomni magunkban a személyiségünk egy hatalmas részét.
Szerencsére ma már nagyon kevés olyan pszichológus van, aki vállalná melegek "megtértítését", a terapeuták is inkább az elfogadásban hisznek. Ami pedig a vallást illeti, Isten nevében félelemben és rettegésben tartani valakit, és azzal fenyegetni, hogy a pokolra jut... nos, ennek nem sok köze van ahhoz, amit Jézus tanított: "szeresd a felebarátod, ahogy önmagad szereted", és "ne ítélj, hogy te ítéltess".
4. Nálatok ki a fiú és ki a lány?
Bár a heteroszexuális kapcsolatokban kevésbé szembetűnő, de az igazság az, hogy egy egészséges kapcsolatban mindenki mer fiú és lány is lenni, ha a kapcsolat dinamikája ezt kívánja. Mire gondololok? Arra, hogy még a legmacsóbb macsó is elmorzsolhat időnként pár könnycseppet, ha mondjuk a barátnője meglepi valamivel, vagy beállhat elmosogatni az edényeket, miután a csaja vacsorát főzött neki. Ugyanígy, egy igazán nőcis nőnek sem kell, hogy derogáljon, ha időnként ő kezdeményezi a szexet, vagy mondjuk le kell mosnia a kocsit. Ráadásul heteroszexuális férfiak között is akad, aki mondjuk odavan a balettért, és van hetero lány, aki imádja a focit. Most akkor "ki a fiú és ki a lány"? Ezek mind-mind sztereotípiák, és két külön dolog férfi/női testbe születni, és maszkulin/feminin kvalistásokkal bírni. Ennek megfelelően a homoszexuális kapcsolatokban nincs fiú és lány - két fiú van, akik a heterókhoz hasonlóan érzékenyek egymás és a világ rezdüléseire.
5. Na jó, de mi van a szexszel? Ott csak el kell dönteni, hogy ki fiú és ki lány, nem?
Bármily meglepő, nem. Bár vannak melegek, akik csak aktívak - azaz egyáltalán nem szeretik, ha bárki megközelíti a hátsójukat -, és olyanok is, akik csak passzívak - azaz egyáltalán nem izgatja őket, hogy a farkukat bármiféle lyukba dugják -, az esetek jelentős részében a meleg srácok nyitottak mindkét opcióra attól függően, hogy milyen a "kémia" két ember között, vagy épp milyen hangulatban vannak aznap.
6. Nem fáj, amikor...? Tudod, az! És különben is, mi abban a jó?
Először nem biztos, hogy kellemes - de ebben nincs semmi meglepő, hiszen a lányoknak se mindig az a szüzesség elvesztése. A későbbiekben pedig a behatolás - épp úgy, mint a nőknek - akkor fáj, ha nem tudsz lazítani, agyban máshol jársz, vagy ha az aktív fél érzéketlen, és nem figyel oda rád. Síkosító nélkül persze neki sem állunk a dolognak.
És hogy mi a jó benne? Erre leginkább azt tudnám mondani: próbáld ki. A rektum tele van idegvégződésekkel, így rendkívül érzékeny, és az izgatása férfiakat és nőket egyaránt eljuttathat az orgazmusig.
7. Jársz ilyen meleg partikra, ahol mindenki bőrtangában van, és mindenki mindenkivel szexel?
Láttam én már karón varjút, de ilyen bulit élőben még soha - hacsak nem a Rendőrakadémia "Kék Osztriga" bárjában. A meleg szórakozóhelyek látogatóira semmivel jellemzőbb a promiszkuitás, mint egy "hagyományos" bár, vagy klub vendégeire, és mindenki normálisan fel van öltözve - ha valaki latex shortban, mellbimbócsipesszel a bimbin próbálna beibbenni egy gay szórakozóhelyre, minimum kinéznék onnan, de az is lehet, hogy be se engednék.
Vannak persze fétispartik, ahol a sportruházattól a bőrszerkón át a matrózegyenruháig minden belefér, de ez egy totál más műfaj, és egyáltalán nem a melegek specialitása: fétispartikat hetero közönségnek is rendeznek.
8. Ha van egy meleg legjobb barátom, jön majd velem kozmetikushoz, shoppingolni, meg musicaleket nézni?
Erre azért nem vennék mérget. A meleg fiúk nagyrésze nem tölt sokkal több időt szépítkezéssel, mint egy ápolt hetero srác, és bár azt elismerem, sok boltkóros van köztünk, azért rengeteg olyan meleg férfit ismerek, akik számára egy áruház ruhaosztályánál sokkal izgalmasabb az elektronkai kütyük részlege - ahol a te heteró pasid is éppúgy órákat képes eltölteni. Ami pedig a musical-rajongást illeti, sajnos ez egy óriási közhely - amire én, mint musical fan csak azt tudom mondani, bár ne így lenne...! Rengeteg meleg srácot ismerek, de nagyon kevesen vannak köztük, akiket nem idegesít halálra, ha a Chicago-ból éneklek etűdöket az utcán, fennhangon. Ha pedig az ember kicsit körülnéz a londoni Westend egyik színházának nézőterén, leginkább családokat és házaspárokat lát - nem pedig tollboával a nyakukban bevonuló melegeket.
9. Hogy ismered fel, hogy egy srác benne lenne a mókában? És azt, hogy meleg?
Vannak sztereotípiák, mely szerint ha egy srác szereti Kylie-t, be van lőve a haja, és affektálva beszél, akkor meleg - ám a valóságban ez egy buta általánosítás, hiszen vannak affektáló hetero srácok, és persze vannak tök maszkulin melegek is. Ismerek fiúkat, akik vallják, hogy tévedhetetlen "gaydar"-ral, azaz melegradarral rendelkeznek, de én a magam részéről onnan tudom, ha egy srác meleg, hogy rákérdezek - ebben pedig semmi kivetnivalót nem találok.
Ami pedig a vonzalmat illeti: van ez a bizonyos teória, hogy az emberek nagy része valójában nem homo- vagy heteroszexuális, hanem szinte mindenki valahol a kettő között van. Vegyünk egy tízes skálát: aki el sem tudja képzelni, hogy azonos neművel szexeljen, az egy, aki el sem tudja képzelni, hogy tőle eltérő neművel szexeljen, az tíz, ám ha igazán őszinték vagyunk magunkhoz, még a heteroszexuálisok is inkább valahol kettes-hármas között vannak, a melegek pedig mondjuk nyolcas-kilencesnél. És persze vannak biszexuálisok is - mondjuk négyes és hatos között. Ennek fényében a vonzalmat felismerni éppen olyan nehéz vagy könnyű, mint a hetero kapcsolatok esetében.
10. A közös öltözőben/zuhanyzóban csekkolod a pasikat?
Azért lássuk be, az uszodában vagy edzőteremben sem mindenki adonisz - és ahogy egy koedukált szaunában sem jut eszébe egyetlen nőnek sem, hogy vehemensen rávesse megát a vadidegen férfiakra, mi sem vágyunk minden egyes férfi közelségére csak azért, mert az illető történetesen meztelen. Ha mégis akad egy elképesztően vonzó pasi, talán rá-rá pillantgatunk, de nem bámulunk csorgó nyállal, mint ahogy azt sokan elképzelik. Nem célunk zavarba hozni senkit, és ha az illető nem viszozza az érdeklődést, egészen biztosan nem fogjuk erőltetni a dolgot - ugyanis, ahogy a heterók, mi sem vágyunk rá, hogy hülyét csináljunk magunkból.
11. Egy meleg pasi el tud hódítani egy hetero srácot egy lánytól?
Ez megint nem homo- vagy heteroszexualitás kérdése: nem szép kikezdeni olyasvalakivel, akinek párja van, ennek ellenére sajnos millióan megteszik klasszikus férfi-női felállásban is. Sok lány lazán elcsábít házas embereket, és rengeteg pasi van, akinek szintén nem okoz morális gondot férjes asszonnyal kikezdeni - ez inkább gusztus és gerinc kérdése, mint nemi beállítottságé. Amikor pedig magukat heteroszexuálisnak valló férfiak belecsúsznak egy-egy görbe éjszakába, nem arról van szó, hogy a meleg srác orvul hátbatámadva a megcsalt asszonyt, elcsábítja a kedvesét, sokkal inkább arról, hogy a "hetero" srácot valójában évek óta izgatja a dolog, és ő maga az, aki lehetőséget teremt magának arra, hogy végre kiélje a fantáziáját.
12. És mit csináljak, ha az a gyanúm, hogy a pasim titkon férfiakkal kívánja a szexet?
Ez az a kérdés, amit rengetegszer megkaptam már - sokszor vadidegen nőktől, akik Facebookon kerestek fel, teljesen összetörve, mintha a harmadik világháború súlyával vetekedne a problémájuk. Ilyenkor mindig elmondom: az embernek két választása van. Az első számú: elismeri önmaga és a párja előtt, hogy az emberi szexualitás nem fekete-fehér, hanem millió árnyalata van, egyetlen emberrel szexelni egy egész életen át pedig gyakorlatilag lehetetlen - így aztán ne is várjuk ezt el egymástól. Ebben az esetben két ember egymás egészen nyugodtan leülhet beszélgetni egymással a szexuális fantáziáikról, és eldönthetik, mi fér bele a kapcsolatba - lehet, hogy egy édeshármas már ki is elégíti az elnyomott vágyakat.
És aztán ott a kettes számú megoldás, amely arra alapszik, hogy önmagunkkat és a párunkat is meggyőzzük róla: a mi szexuális fantáziánk kizárólag a közös hálószobánk falaiig terjed, és egy egész életet élünk le abban a tudatban, hogy egyrészt mélyen elnyomjuk magunkban a vágyainkat, másrészt pedig "ha nem tudom, nem fáj" alapon egyszerűen ignoráljuk a témát.
13. Nem szomorít el, hogy sosem lehet gyereked?
Elszomorítana, ha nem lehetne, de szerencsére lehet - még akkor is, ha ez egyeseknek piszkálja a csőrét. Ma már a világ fejlett országaiban Amerikától Európán át egészen Ausztráliáig számos lehetősége van a homoszexuális pároknak a gyermekvállalásra. A legnépszerűbben az örökbefogadás, a dajkaanya és petesejtdonor segítségével történő meserséges megtermékenyítés, és az alternatív családmodellek, ahol például két leszbikus nő és két meleg férfi áll össze egy nagy családként.
Bár Magyarországon, sőt, általában véve Kelet-Európában a melegek családalapításhoz való joga gyerekcipőben jár, idén Budapesten is megrendezték a Szivárványcsaládok Napját, ahol a lehetséges alternatívákról tartottak előadást ügyvédek, orvosok, aktivisták.
+1 Hogy viseled a beszólásokat?
Baromi jól, ugyanis lehetőségnek tartom őket arra, hogy kommunikáció induljon el két egymástól - ebben a pillanatban még - meglehetősen távol álló szubkultúra közt. Ami a szülővé válás kérdését illeti, sosem hibáztatom azokat, akik nem tudják elképzelni, milyen is lehet egy "szivárvány család" - hiszen sokak előtt semmiféle példa nincs erre vonatkozólag.
Éppen ezért mindig türelmesen elmagyarázom: a jó szülőt nem a szexualitása különbözteti meg a rossz szülőtől, hanem az, hogy hogyan neveli a gyermekét. Nem homo- vagy vagy heteroszexualitásra, és nem arra, hogy "ez normális, az pedig abnormális", hanem elfogadásra, nyitottságra, és mindenekfelett az élet szeretetére. Ha nem így teszünk, csak egy újabb olyan generációt nevelünk fel, melynek tagjai minden okot megragadnak rá, hogy kirekesszék, cikizzék és megvessék a másikat - ehhez pedig nem kell, hogy egy gyerek meleg szülőkkel nőjön fel, elég, ha valaki mondjuk duci, szeplős, vöröshajú, vagy épp nincs menő iskolatáskája.
Általános igazság, hogy azért ítélkezünk olyan élesen mások felett, mert nehezen mondunk le a nagy nehezen, hosszú évek tapasztalatai álltal kialakított értékrendünkről. Pedig a valódi értékek nem a dogmák és berögződések, hanem az elfogadás, az önzetlenség, és a szeretet.
több mint 12 éve
Pontosan ezért nem kellene 3 milliárd. Halál komolyan mondom. Ekkora összeg teljese mértékben megváltoztat. 3 milliárddal az emberek 99%-a akkora lábon élne mintha a saját cégéből venné ki évente. 3 milliárddal nem lehet mértéktartóan élni ezért csak arra jó hogy lesz 5 király éved ami után elfogy a pénz és megkeseredett emberként éled le hátralevő életed. (Ahogy a visszavonult játékosok nagy része teszi) Én biztos hogy el adományoznám és egy 100-150 milliót hagynék meg, megcsinálnám a saját kis vállalkozásomat és annyit hagynék meg amennyi biztonságot nyújt de folyamatos munkára és ambícióra kötelez.JayBAzt gondolom, hogy akik nem tudják kezelni a pénzt, azoknak a világ minden pénze kevés (a profi sportolók nagy része nem az IQ-ról híres 😉 ). Ám azt kétlem, hogy minden főnyeremény-nyertes ész nélkül kezdené elszórni a nyereményét. Az egyensúlyt kell ebben is megtalálni a vágyak és az ésszerű lehetőségek között; ha nyersz egy rakat pénzt és ésszerűen belefér egy világ körüli út (mert arról álmodoztál), akkor miért ne? Vagy sportBMW-vel akarsz furikázni? Okés... legyen! De a kérdés az, hogy mivel kerülsz újra egyensúlyba? Ha visszakeresed a pénzt a budgetbe és emeled a lécet (a nagyobb élvezet ára a nagyobb biznisz, a nagyobb biznisz jutalma a nagyobb élvezeti értékű dolog 😀 - álmok...) persze: ez csak az én elméletem.
Amúgy: nekik legalább volt 5 jó évük az életükben... az csóróéknál már fegyvertény. 😉
több mint 12 éve
Azt mondják, hogy jelentősen csökkent a legálisan eladott cigaretta mennyisége.Meglepő?
több mint 12 éve
Pontosan ezért nem kellene 3 milliárd. Halál komolyan mondom. Ekkora összeg teljese mértékben megváltoztat. 3 milliárddal az emberek 99%-a akkora lábon élne mintha a saját cégéből venné ki évente. 3 milliárddal nem lehet mértéktartóan élni ezért csak arra jó hogy lesz 5 király éved ami után elfogy a pénz és megkeseredett emberként éled le hátralevő életed. (Ahogy a visszavonult játékosok nagy része teszi) Én biztos hogy el adományoznám és egy 100-150 milliót hagynék meg, megcsinálnám a saját kis vállalkozásomat és annyit hagynék meg amennyi biztonságot nyújt de folyamatos munkára és ambícióra kötelez.Pontosan.Jajj... Most komolyan egy Csányit hasonlítasz egy borsodi, vagy nyírségi talpashoz? 😊 Csányi köztudottan nem a zsebében hordja a pénzét ellentétben az ilyen szerencsemilliárdosok többségével. A kapcsolatairól nem is beszélve. Meddig lenne közszereplő ez az ember? Talán háromszor-négyszer megjelenne a Blikkben. Ettől közszereplővé válna?apeszosjajj... Csányi is köztudottan milliárdos, miért nem nyírta ki még senki? a közszereplés sok esetben épp védőburok lehet, mivel az adott ember szem előtt vanjjncaaMa már alapvetés. Lehet, hogy neked nem érv, de amikor 1000 forintért ütnek agyon embereket, gyanítom, nem sokáig lenne milliárdos....apeszosBudapest Hoteles felszolgálók meg 2005 tájékán szintén a hatost (ismertem is őket, szinte mindegyik elfolyatta a pénzt hamar), de maradjunk az ötösnél. Ez a "mindenki félti magát" számomra nem érv, szépen el van hintve a köztudatba, te meg fogadd el, mintha valami alapvetés lenne...jjncaaKérheti, de csak számomra furcsa, hogy míg pl. az USA-ban és több más országban a győztes általában tv-kamerák előtt veszi át nyereményét, itthon soha nem volt még senki, aki felfedte volna kilétét? Legalább egyszer...jjncaaDe volt. A paksi kosarasok nyertek egyszer a hatoson ( www.origo.hu/itthon/20020121apaksi.html)Matthew99
Ha most valaki nyer egy rakás pénzt, akkor a semmiből lenne milliárdos.
Míg egy ember míg eljut a milliárdokig, közben szerez rengeteg kapcsolatot, és sok érdek sérülne, ha simán ki akarnák rabolni, arról nem is beszélve, hogy meg tudja magát védeni, mert fokozatosan rákényszerült, ahogy egyre több pénz, nagyobb felelősség és hatalom került a kezébe.
És még így is vannak emberrablások, zsarolások, rablások.
Teljesen illogikus kiállni a nyereménnyel.
Egyébként volt egy ember aki megnyerte a lottóötöst, és még könyvet is írt belőle.
Elég szomorú történet.
www.libri.hu/konyv/_istvan.lotton-nyertem.html
Ez meg egy érdekes cikk a témában:
www.origo.hu/nagyvilag/20130725-csodbe-ment-lottonyertesek.html
A legtöbb lottónyertes néhány év alatt csődbe megy, pedig a hétmilliárdos nyeremények sem ritkák külföldön. A könnyen jött pénz hamar megváltoztatja az embert, ha nem tudja, mihez akar kezdeni vele. A költekezési vággyal és a kapzsi rokonok hadával is fel kell venni a harcot. Van, aki meg tudja valósítani az álmait, mások korábbi munkahelyükön végzik, megint mások még rosszabbul járnak.Sobri Jóska
több mint 12 éve
bowl.hu
48
Szavazzatok a sig battle hatodik fordulójára! A téma Tyrann Mathieu volt, voksolni itt (katt!) lehet, a sigek "lájkolásával".A szavazási határidő: 2013.10.01.
Ugyanezen topicba várjuk a "pályaműveket" a 7. hétre (téma: Jerod Mayo, Pats LB) akár újoncoktól is!
több mint 12 éve
És Magyarországon az állam annyira rossz gazda, hogy még a Szerencsejáték Rt.-t is privatizáltatták volna egyesek.
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 12 éve
Jajj... Most komolyan egy Csányit hasonlítasz egy borsodi, vagy nyírségi talpashoz? 😊 Csányi köztudottan nem a zsebében hordja a pénzét ellentétben az ilyen szerencsemilliárdosok többségével. A kapcsolatairól nem is beszélve.apeszosA pénztárcája felét a kapcsolatai teszik ki (ezt irigylem tőle én is...).
több mint 12 éve
Elég nehezen kivitelezhető szerintem, hogy befolyásolják a sorsolás eredményét. Ráaádásul annyira nagy haszon van az egészen, hogy szerintem nem érné meg kockáztatni a Szerencsejáték Zrt.-nek. Elég lenne egyszer egy sértődött volt dolgozó, és kiteregethetné a szennyest. Mivel elég kicsi az esélye, hogy telitalálat lesz egy adott héten, nem kell ahhoz manipulálás, hogy hetekig, hónapokig halmozódjon a nyeremény.GRAFIAlapvetően... én, ha ott lennék és próbálkoznék, akkor a sorsolás után (közvetlenül) kreálnék a rendszerben egy nyertes szelvényt. Vagyis nem magát a sorsolás folyamatát buherálnám, hanem a meg nem nyert főnyereményre kreálnék egy nyertes szelvényt... persze ehhez kellene a rendszer "mesterkulcsa". De én így csinálnám...
Abban egyetértek, hogy - üzleti szemmel - nem kockáztatnám a cég jó hírét rongyos 3 milliárdért ( 😊 Óóóóó bárcsak!), ha egyébként hetente behúzok ennyit ebből az egy játéktípusból.
több mint 12 éve
Jogos.Keleten sem a NAV-tól félnek, hogy felteszi a kérdést: "ez most miből van", hanem Igortól, aki még hozzá is teszi azt, hogy: "és mennyit kapok belőle".toxiqueKikérem magamnak...Igor
Igor tudja mennyi az ő része, kiszámolja fillérre pontosan.
több mint 12 éve
Keleten sem a NAV-tól félnek, hogy felteszi a kérdést: "ez most miből van", hanem Igortól, aki még hozzá is teszi azt, hogy: "és mennyit kapok belőle".toxiqueKikérem magamnak...
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 12 éve
Pontosan.Jajj... Most komolyan egy Csányit hasonlítasz egy borsodi, vagy nyírségi talpashoz? 😊 Csányi köztudottan nem a zsebében hordja a pénzét ellentétben az ilyen szerencsemilliárdosok többségével. A kapcsolatairól nem is beszélve. Meddig lenne közszereplő ez az ember? Talán háromszor-négyszer megjelenne a Blikkben. Ettől közszereplővé válna?apeszosjajj... Csányi is köztudottan milliárdos, miért nem nyírta ki még senki? a közszereplés sok esetben épp védőburok lehet, mivel az adott ember szem előtt vanjjncaaMa már alapvetés. Lehet, hogy neked nem érv, de amikor 1000 forintért ütnek agyon embereket, gyanítom, nem sokáig lenne milliárdos....apeszosBudapest Hoteles felszolgálók meg 2005 tájékán szintén a hatost (ismertem is őket, szinte mindegyik elfolyatta a pénzt hamar), de maradjunk az ötösnél. Ez a "mindenki félti magát" számomra nem érv, szépen el van hintve a köztudatba, te meg fogadd el, mintha valami alapvetés lenne...jjncaaKérheti, de csak számomra furcsa, hogy míg pl. az USA-ban és több más országban a győztes általában tv-kamerák előtt veszi át nyereményét, itthon soha nem volt még senki, aki felfedte volna kilétét? Legalább egyszer...jjncaaDe volt. A paksi kosarasok nyertek egyszer a hatoson ( www.origo.hu/itthon/20020121apaksi.html)Matthew99
Ha most valaki nyer egy rakás pénzt, akkor a semmiből lenne milliárdos.
Míg egy ember míg eljut a milliárdokig, közben szerez rengeteg kapcsolatot, és sok érdek sérülne, ha simán ki akarnák rabolni, arról nem is beszélve, hogy meg tudja magát védeni, mert fokozatosan rákényszerült, ahogy egyre több pénz, nagyobb felelősség és hatalom került a kezébe.
És még így is vannak emberrablások, zsarolások, rablások.
Teljesen illogikus kiállni a nyereménnyel.
Egyébként volt egy ember aki megnyerte a lottóötöst, és még könyvet is írt belőle.
Elég szomorú történet.
www.libri.hu/konyv/_istvan.lotton-nyertem.html
Ez meg egy érdekes cikk a témában:
www.origo.hu/nagyvilag/20130725-csodbe-ment-lottonyertesek.html
A legtöbb lottónyertes néhány év alatt csődbe megy, pedig a hétmilliárdos nyeremények sem ritkák külföldön. A könnyen jött pénz hamar megváltoztatja az embert, ha nem tudja, mihez akar kezdeni vele. A költekezési vággyal és a kapzsi rokonok hadával is fel kell venni a harcot. Van, aki meg tudja valósítani az álmait, mások korábbi munkahelyükön végzik, megint mások még rosszabbul járnak.
több mint 12 éve
Jajj... Most komolyan egy Csányit hasonlítasz egy borsodi, vagy nyírségi talpashoz? 😊 Csányi köztudottan nem a zsebében hordja a pénzét ellentétben az ilyen szerencsemilliárdosok többségével. A kapcsolatairól nem is beszélve. Meddig lenne közszereplő ez az ember? Talán háromszor-négyszer megjelenne a Blikkben. Ettől közszereplővé válna?jajj... Csányi is köztudottan milliárdos, miért nem nyírta ki még senki? a közszereplés sok esetben épp védőburok lehet, mivel az adott ember szem előtt vanjjncaaMa már alapvetés. Lehet, hogy neked nem érv, de amikor 1000 forintért ütnek agyon embereket, gyanítom, nem sokáig lenne milliárdos....apeszosBudapest Hoteles felszolgálók meg 2005 tájékán szintén a hatost (ismertem is őket, szinte mindegyik elfolyatta a pénzt hamar), de maradjunk az ötösnél. Ez a "mindenki félti magát" számomra nem érv, szépen el van hintve a köztudatba, te meg fogadd el, mintha valami alapvetés lenne...jjncaaKérheti, de csak számomra furcsa, hogy míg pl. az USA-ban és több más országban a győztes általában tv-kamerák előtt veszi át nyereményét, itthon soha nem volt még senki, aki felfedte volna kilétét? Legalább egyszer...jjncaaDe volt. A paksi kosarasok nyertek egyszer a hatoson ( www.origo.hu/itthon/20020121apaksi.html)Matthew99
több mint 12 éve
Elég nehezen kivitelezhető szerintem, hogy befolyásolják a sorsolás eredményét. Ráaádásul annyira nagy haszon van az egészen, hogy szerintem nem érné meg kockáztatni a Szerencsejáték Zrt.-nek. Elég lenne egyszer egy sértődött volt dolgozó, és kiteregethetné a szennyest. Mivel elég kicsi az esélye, hogy telitalálat lesz egy adott héten, nem kell ahhoz manipulálás, hogy hetekig, hónapokig halmozódjon a nyeremény.
több mint 12 éve
jajj... Csányi is köztudottan milliárdos, miért nem nyírta ki még senki? a közszereplés sok esetben épp védőburok lehet, mivel az adott ember szem előtt vanjjncaa😀 szerinted?
Egy ember, akinek mindenben benne van a keze. Mindenből és minden érában hasznot húz... szerintem a... szerintem a portás tette. Nem is! A sofőr. Mindig a sofőr a gyilkos. Vagy a nagymama... de neeem a pszichotata a véres ingben a véres bárddal a kezében! 😀
több mint 12 éve
Törölt felhasználó
mert 3 milliárdból nem tud olyan helyre költözni ahol ilyen nem történik meg?
több mint 12 éve
Keleten sem a NAV-tól félnek, hogy felteszi a kérdést: "ez most miből van", hanem Igortól, aki még hozzá is teszi azt, hogy: "és mennyit kapok belőle". Főleg, hogy - már csóró szinten - rezesbandák zsarolják ki a pénzt a nyuggerekből (ha nem adják oda, akkor agyonütik, oszt épp leszarják, mert max 5 év és kinn vannak): először a postás érkezik, aztán Dezső és társulata.Ma már alapvetés. Lehet, hogy neked nem érv, de amikor 1000 forintért ütnek agyon embereket, gyanítom, nem sokáig lenne milliárdos....apeszosBudapest Hoteles felszolgálók meg 2005 tájékán szintén a hatost (ismertem is őket, szinte mindegyik elfolyatta a pénzt hamar), de maradjunk az ötösnél. Ez a "mindenki félti magát" számomra nem érv, szépen el van hintve a köztudatba, te meg fogadd el, mintha valami alapvetés lenne...jjncaaKérheti, de csak számomra furcsa, hogy míg pl. az USA-ban és több más országban a győztes általában tv-kamerák előtt veszi át nyereményét, itthon soha nem volt még senki, aki felfedte volna kilétét? Legalább egyszer...jjncaaDe volt. A paksi kosarasok nyertek egyszer a hatoson ( www.origo.hu/itthon/20020121apaksi.html)Matthew99
több mint 12 éve
jajj... Csányi is köztudottan milliárdos, miért nem nyírta ki még senki? a közszereplés sok esetben épp védőburok lehet, mivel az adott ember szem előtt vanMa már alapvetés. Lehet, hogy neked nem érv, de amikor 1000 forintért ütnek agyon embereket, gyanítom, nem sokáig lenne milliárdos....apeszosBudapest Hoteles felszolgálók meg 2005 tájékán szintén a hatost (ismertem is őket, szinte mindegyik elfolyatta a pénzt hamar), de maradjunk az ötösnél. Ez a "mindenki félti magát" számomra nem érv, szépen el van hintve a köztudatba, te meg fogadd el, mintha valami alapvetés lenne...jjncaaKérheti, de csak számomra furcsa, hogy míg pl. az USA-ban és több más országban a győztes általában tv-kamerák előtt veszi át nyereményét, itthon soha nem volt még senki, aki felfedte volna kilétét? Legalább egyszer...jjncaaDe volt. A paksi kosarasok nyertek egyszer a hatoson ( www.origo.hu/itthon/20020121apaksi.html)Matthew99

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
Ma már alapvetés. Lehet, hogy neked nem érv, de amikor 1000 forintért ütnek agyon embereket, gyanítom, nem sokáig lenne milliárdos....Budapest Hoteles felszolgálók meg 2005 tájékán szintén a hatost (ismertem is őket, szinte mindegyik elfolyatta a pénzt hamar), de maradjunk az ötösnél. Ez a "mindenki félti magát" számomra nem érv, szépen el van hintve a köztudatba, te meg fogadd el, mintha valami alapvetés lenne...jjncaaKérheti, de csak számomra furcsa, hogy míg pl. az USA-ban és több más országban a győztes általában tv-kamerák előtt veszi át nyereményét, itthon soha nem volt még senki, aki felfedte volna kilétét? Legalább egyszer...jjncaaDe volt. A paksi kosarasok nyertek egyszer a hatoson ( www.origo.hu/itthon/20020121apaksi.html)Matthew99