OFF topik

30 feliratkozó

több mint 13 éve
Gogo New England Patriots Army Black Knights 2 428 — Tuskó Hopkins
Nehéz úgy meghúzni a ravaszt hogy látod a cékeresztben a másik embert...JayB
1. Nem hiszem, hogy a második világháborúban mindenki távcsöves puskával rohangászott volna fel-alá a frontvonalon. (célkereszt)
2. Azt, hogy nem célzott volt egy lövés, sok minden okozhatja. (nem tudod pontosan, honnan lőnek, nem mered kidugni a fejed a fedezék mögül, nincs időd pontosan célozni, fedezőtüzet lősz stb.)

Menj el paintballozni párszor, rájössz néhány dologra. (és ott még be sem fog jönni a lőfegyverekből adódó akár több száz méteres távolság lövő és cél között...)

I swung a saber and I was a young Hussar

"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 13 éve
JéBé Green Bay Packers 7 035
Bárkit ki lehet képezni ölni puszta kézzel, vagy fegyverrel, akár az utcáról is. De; hogy élesben akár önvédelemből, akár parancsra fog e ölni, az egy másik kérdés. Érdekes tanulmányok vannak a témában, érdemes olvasgatni! Pl. ez az ember állítja, hogy a katonák döntő többsége pszichológiailag alkalmatlan az ölésre, és 90% a valószínűsége, hogy közvetlenül nem ölne (még az élete árán sem). toxique
érdekes, de ennek erősen ellentmondanak a szociálpszichológiai kísérletek, szinte az összes. (Ash, Milgram, stb.)
Az ember egy ösztönlény, mindig is az volt/lesz. és a túlélési ösztön sokkal erősebb bárminél.sapka
Én úgy mondanám, hogy egy ordas nagy baromság.
A pszichológiai kisérleteken kívül a tények, a háborúk is ellentmondanak ennek.
Az emberek 90 százaléka pont, hogy alkalmas az ölésre, az más kérdés, hogy a civilizáció - mondhatni érthetően - erős gátlásokat épített belénk ezügyben.Sobri Jóska
History tv-n hallottam hogy a második vh-ban a konkrét emberre célzott lövés kevesebb mint 10% volt. A 90% csak abba az irányba lőtt de nem mérte be pontosan. Nehéz úgy meghúzni a ravaszt hogy látod a cékeresztben a másik embert...
több mint 13 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 437 — #NoStress
Bárkit ki lehet képezni ölni puszta kézzel, vagy fegyverrel, akár az utcáról is. De; hogy élesben akár önvédelemből, akár parancsra fog e ölni, az egy másik kérdés. Érdekes tanulmányok vannak a témában, érdemes olvasgatni! Pl. ez az ember állítja, hogy a katonák döntő többsége pszichológiailag alkalmatlan az ölésre, és 90% a valószínűsége, hogy közvetlenül nem ölne (még az élete árán sem). toxique
érdekes, de ennek erősen ellentmondanak a szociálpszichológiai kísérletek, szinte az összes. (Ash, Milgram, stb.)
Az ember egy ösztönlény, mindig is az volt/lesz. és a túlélési ösztön sokkal erősebb bárminél.sapka
Én úgy mondanám, hogy egy ordas nagy baromság.
A pszichológiai kisérleteken kívül a tények, a háborúk is ellentmondanak ennek.
Az emberek 90 százaléka pont, hogy alkalmas az ölésre, az más kérdés, hogy a civilizáció - mondhatni érthetően - erős gátlásokat épített belénk ezügyben.

több mint 13 éve
JéBé Green Bay Packers 7 035
Budapest városfotók 1945-ből és 2008-ból. A képek pontosan ugyanazon a helyen ugyanolyan szögből készültek 63 év különbséggel. Érdekes.

http://vimeo.com/707753
több mint 13 éve
sapka Washington Commanders 6 614 — sapka
Az ember egy ösztönlény, mindig is az volt/lesz. és a túlélési ösztön sokkal erősebb bárminél.

Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 13 éve
toxique Las Vegas Raiders 1 440 — A Cowboys szimpatizáns
Ne vedd személyeskedésnek, de ha jól emlékszem veled tárgyaltam a Gripenről pro-kontra egy-két hónapja, szóval az intézményesített aggresszió tőled sem áll olyan távol mint mondjuk Gandhitól. Persze, minden civil joggal és könnyen mondhatja, hogy a háború rossz, de idősebb mint a történelem szóval biztosan lehet állítani a volt és van mellé hogy lesz is. Igazából egy katonának kellene megszólalnia az ügyben, nekik a hivatásuk és bizony arra lettek kiképezve mind, hogy így vagy úgy de öljenek. Civilként lehet magánvéleményük, de a hierarchiában olyannak ugye nincs helye.gyeek
Nem veszem annak, és teljesen igazad van. A civil és a katona közötti "szakadék" nem igazán a kiképzés, hanem a lelkület.
A spetnaz egy legendás kiképzője mondta (most Ryabko jut eszembe - dagi és könyvet írt a systemáról (de ő nem biztos, hogy spetnazos... ő belügyes kiképző volt tán), de nem ő az, hanem a kopasz, nagyon oroszosan kinéző, youtube-on tojásokon állva üvegeket tördelő emberke aki a spetnazról írt), hogy a kommandós kiképzés 6 hét, legfeljebb 8. Bárkit ki lehet képezni ölni puszta kézzel, vagy fegyverrel, akár az utcáról is. De; hogy élesben akár önvédelemből, akár parancsra fog e ölni, az egy másik kérdés. Érdekes tanulmányok vannak a témában, érdemes olvasgatni! Pl. ez az ember állítja, hogy a katonák döntő többsége pszichológiailag alkalmatlan az ölésre, és 90% a valószínűsége, hogy közvetlenül nem ölne (még az élete árán sem). Ez ugyan ellentmond a kulavúdi eksönmúvik "háziasszonyból kickboxninja-amazon" elméletnek, de a civileknél még ennél is jobb(?) az arány. Akik lelki sérülések nélkül (vagyis konstans módon, a saját állományra veszélyt nem jelentve) alkalmasak a gyilkolásra pl. a hadsereg állományából, azok kerülnek pl. az elit(ebb) egységekbe (spetnaz, zöld sapkások vagy az FFL).

Szerintem; egy katonában mindíg van annyi kraft, hogy bevallja, ha meghúzta a ravaszt és ölt. A politikusban sose lesz annyi gerinc, hogy elismerje az ő saját tv.-ét, ami miatt nem tudta fizetni pl. a nyugdíjas a fűtésszámlát, és halálra fagyott. Ölés ez is, ölés az is. Az egyik késsel, a másik tollal tette, de a végeredményben van vmi különbség?
több mint 13 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 965 — we almost always almost win
Ma átestem a kötelező munkavédelmi tűzvédelmi információvédelmi stb kötelező oktatásokon és 'vizsgákon'.
Tudtátok, hogy A munkaasztalnak kötelezően szilárdnak kell lennie.
Ez halál komolyan így benne volt. Jogilag elő van írva. Hogy valaki erre kapja a pénzt...

Vazz felülmúlja a default bme-s laborhasználati baleset megelőzési izé legfontosabb pontját is // "A forrasztópákát csak a hideg felénél szabad megfogni"

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nothing is more permanent than a temporary solution

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 13 éve
gyeek LSU Tigers 8 189 — Faith, Fight, Fold
http://www.pulitzer.org/imported-data/year/2005/breaking-news-photography/works/warzone%20015.jpg

Pár éves Pulitzer díjas fotó. Nagyon el lett találva, jogos a díjazás. :cool:gyeek
A pusztítás-rombolás fotózása hálás téma. Minden fotódíjat ilyesmi nyer. Nem rossz fotó, de azért nem egy művészi kaliber.toxique
Ha akarsz böngészni a többi között, akkor visszafejtheted a linket, hozzáteszem, hogy két kategóriában díjazzák a fotósokat, a breaking news photography és a feature photography. Nem nehéz kitalálni melyik kategóriából mutattam a nyertest, az meg szerintem egyértelmű, hogy az embereket a háború érdekli a legjobban a hírek között. Ennek mondjuk pont ellent mond a tavalyi győztes.

Ne vedd személyeskedésnek, de ha jól emlékszem veled tárgyaltam a Gripenről pro-kontra egy-két hónapja, szóval az intézményesített aggresszió tőled sem áll olyan távol mint mondjuk Gandhitól. Persze, minden civil joggal és könnyen mondhatja, hogy a háború rossz, de idősebb mint a történelem szóval biztosan lehet állítani a volt és van mellé hogy lesz is. Igazából egy katonának kellene megszólalnia az ügyben, nekik a hivatásuk és bizony arra lettek kiképezve mind, hogy így vagy úgy de öljenek. Civilként lehet magánvéleményük, de a hierarchiában olyannak ugye nincs helye.

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.

"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 13 éve
http://www.pulitzer.org/imported-data/year/2005/breaking-news-photography/works/warzone%20015.jpg

Pár éves Pulitzer díjas fotó. Nagyon el lett találva, jogos a díjazás. :cool:gyeek
A pusztítás-rombolás fotózása hálás téma. Minden fotódíjat ilyesmi nyer. Nem rossz fotó, de azért nem egy művészi kaliber.
több mint 13 éve
miilann Philadelphia Eagles 395 — Eagles fan
A jobbik képviselője szerint manapság a kamerák nem adják vissza az országgyűlés hangulatát, mert néha olyan zsibvásár van pl. hogy még egymás hangját sem lehet LÁTNI 😀fetomy
akkor jól hallottam 😀
késő volt, azt hittem már én nem látom hogy mit mond 😛
de akkor nem 😀

child please!
több mint 13 éve
A jobbik képviselője szerint manapság a kamerák nem adják vissza az országgyűlés hangulatát, mert néha olyan zsibvásár van pl. hogy még egymás hangját sem lehet LÁTNI 😀fetomy
Bobakrome klasszikus: "Csodapisti lát!". :cool:
több mint 13 éve
Dub New Orleans Saints 1 019
Akit esetleg lázba hoznak az ilyen dolgok 13 perc múlva startol a Discovery űrsikló, élő közvetítés a NASA honlapján.

szerk: kééésneeeek..szokás szerint 😀Hanni
Beszarás, mintha csak a Magyar Állatvasutak lenne 😀
több mint 13 éve
gyeek LSU Tigers 8 189 — Faith, Fight, Fold

Pár éves Pulitzer díjas fotó. Nagyon el lett találva, jogos a díjazás. :cool:

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.

"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 13 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
A jobbik képviselője szerint manapság a kamerák nem adják vissza az országgyűlés hangulatát, mert néha olyan zsibvásár van pl. hogy még egymás hangját sem lehet LÁTNI 😀
több mint 13 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 309 — Je suis kobranadrág
Akit esetleg lázba hoznak az ilyen dolgok 13 perc múlva startol a Discovery űrsikló, élő közvetítés a NASA honlapján.

szerk: kééésneeeek..szokás szerint 😀
több mint 13 éve
szaba Los Angeles Chargers 10 547
mondtam neki, hogy térjen vissza, mint Undertaker, de hajthatatlan.shawnka
Mi a kiváltó ok?
Már ha nem titok.Bazzani
szerintem, majd elmondja ha visszatér vagy ha úgy érzi. én nem akarom.shawnka
Akkor nem college-net beszarás.
több mint 13 éve
shawnka Buffalo Bills Washington Huskies 15 297 — Tyrone Creek
konqueror meddig tervezi távolmaradását az internet világától?kristof
Mi a kiváltó ok?
Már ha nem titok.Bazzani
szerintem, majd elmondja ha visszatér vagy ha úgy érzi. én nem akarom.
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
én sem tudom hol van. mi van vele? azonnal jöjjön vissza
több mint 13 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Mi a kiváltó ok?
Már ha nem titok.Bazzani
Már én is hiányolom egy ideje....
több mint 13 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 647 — Axel Foley
Mi a kiváltó ok?
Már ha nem titok.

több mint 13 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
ma Raiders dzseki-s a kálvinon lévő Tao-ban
vki?.brk
Az újpesti hiperrapper gyerek is olyat hordott a fókuszban. 😀 Meg volt egy Bettis mez is, amit láttam.

több mint 13 éve
shawnka Buffalo Bills Washington Huskies 15 297 — Tyrone Creek
mondtam neki, hogy térjen vissza, mint Undertaker, de hajthatatlan.
több mint 13 éve
.brk Green Bay Packers 1 890
ma Raiders dzseki-s a kálvinon lévő Tao-ban
vki?
több mint 13 éve
Bébé Philadelphia Eagles 6 509 — rabszolga
Az új fórumon talán ide illik:
Az utóbbi napokban többször is láttam a PTE Pollack-on egy Falcons sapkás tagot.
több mint 13 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
Úristen Berényi Miki college focit néz 😀JayB
Úristen valaki Barátok Köztöt néz 😀😀fetomy
bekapcsolva maradt (a vv után 😛)
JayB
na, ezzel se sokat mentettél magadon 😀😀😛