Olimpia
23 feliratkozó
több mint 1 éve
Gondolatok az olimpiai vívóversenyek bíráskodásáról…!A sikeres versenyzői pályafutásom befejezése után nyolc éven keresztül a világ egyik legmagasabban jegyzett nemzetközi „A” kategóriás versenybírója voltam 1979-86 között, olimpiai, világbajnoki, világ kupadöntőket vezettem, de úgy éreztem, hogy két olimpiai ciklus elég, mert tisztán és becsületesen, emelt fővel kell kiszállni függetlenül attól, hogy elismert voltam. Már akkor működött a bírói maffia, aminek én nem akartam tagja lenni, inkább itthon a sportágamért dolgoztam 27 évet a Magyar Vívó Szövetségben. Döbbenten látom a párizsi olimpián, hogy még mindig azok a versenybírók a legfuttatottabbak, akik már 15-20 éve is a top gárdában voltak. Ez elfogadhatatlan, mert elkerülhetetlen az összefogás, a pártatlanság és az is, hogy kialakult egy „megélhetési bírói gárda”, akik hétről-hétre járják a világ kupa versenyeket. A párizsi olimpián nagyon sok és igazságtalan döntés született, ami nagyban befolyásolták a versenyzők hosszú, kemény felkészülésének eredményeségét! Egy versenybíró soha nem lehet főszereplő, mert ha igen, akkor nagyon nagy baj van! A konvencionális fegyvernemekben tőr és főleg kardban – vissza kell hozni a látványos, technikás vívást, azt kell erősíteni és nem a „lottó” vívást, ahol a mérkőzés elsősorban a versenybíró döntésein dől el, mert vívásban a közönség nem látja a legfontosabbat: a találatot!!! Látja a szép mozgást, gyorsaságot, a mozdulatokat, de a lényeget a „gólt” azt nem!! A bírói összefonodások miatt, barátságokon alapuló bíráskodást azonnal be kell szüntetni azzal, hogy maximum két olimpiai ciklusra lehet valaki nemzetközi bíró és nem évtizedekre!!! Ez a Nemzetközi Vívó Szövetség feladata, valamint az, hogy a kardvívásban az akciókat értékeljék a bírók és nem a minimális, megkérdőjelezhető megelőzéseket, mert ez az út egy abszolút igénytelen kardvívás zsákutcájába vezeti ezt a tradicionálisan kiemelkedően szép fegyvernemet! A Magyar Vívó Szövetség feladata az elmúlt évek hibáit korrigálni azzal, hogy a három legfontosabb bizottságban - végrehajtó, technikai és bírók bizottságában - nem az elnök szája íze, szimpátiája szerint kell delegáltat javasolni a Nemzetközi Vívó Szövetség felé, mert ő ehhez, mint politikus nem ért, nem kinyírni Szabó Bencét és Kulcsár Krisztiánt olimpiai bajnokokat, hanem igazi szakembereket támogatni, akik korrektül a fair play szellemében segíteni tudják versenyzőinket a páston mivel ismertek, a jelenlegi elnökkel szemben! Van mit tenni a bíráskodás terén a Nemzetközi és a Magyar Vívó Szövetség háza táján!!!
Kovács Tamás
több mint 1 éve
A kézibe is csak öntjük a pénzt és semmi…
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 1 éve
Ez milyen elbaszott Judo döntő volt a nőknél. Az egyik örül, videó a másik nyer.
több mint 1 éve
női judo bronzot megnyerte a horvát. aztán visszanézték, bocs mégse, a koszovói nyert.
buhloone mindstate
több mint 1 éve
A férfi soccert is vedd be.Ezt hozták össze a végén.Nem nézünk magyar női csapatsportot. (Kézi, Röpi, vízi, kosár) Soha, semmilyen körülmények között. Én ehhez éppen idén október 1-én lesz 24 éve, hogy tartom magam.
Baszoódjak még, ha még egyszer leülök női kézit nézni. Én hülye barom.
zinedine5
MC12
több mint 1 éve
16-ban pár hónap alatt volt egy Imre Géza, egy Veszprém-Kielce, (egy tizikkel bukott BL döntő), egy Győr-Bukarest..Komoly időszak volt.
Poloska vagyok.
több mint 1 éve
Lol, mondtam hogy szopó lesz, jó hogy nem néztem.Az amúgy segíthet elkerülni a franciákat a döntőig a spanyoloknak.
Közben focin a spanyolok kikaptak Egyiptomtól, az is lol, ezt csak csebi látta előre
warr_b
Poloska vagyok.
több mint 1 éve
Ezeket is mind átéltem, de a magyar sport örök, ultimate chokersége úgyis 1954, a többi már mind szócséplés.Az újdonság, hogy van ilyen 😊A dánok elleni fájóbb volt, az még kvázi a semmiből jött, utána a 2003-as ismétlés már ilyen ismétlés jellegű, közel sem volt annyira nyomorúságos.Nekem az volt.Akkor keverednek a dolgok. Ott negyed óra alatt ment el a 6, az semmi extra.Sydney, Magyarország - Dánia, Olimpiai döntő, dán időkérés a vége előtt 10 perccel, 6 gólos magyar vezetésnél.Egyrészt nézhetünk, mahohizmusból, vagy ilyen dolgokra várva.Ezt hozták össze a végén.Nem nézünk magyar női csapatsportot. (Kézi, Röpi, vízi, kosár) Soha, semmilyen körülmények között. Én ehhez éppen idén október 1-én lesz 24 éve, hogy tartom magam.
zinedine5
MC12
Másrészt mi volt az a katalizátor 2000.10.01-én?
zacknorb
MC12
2003 Zágráb, na az esetleg.
csipkelli
MC12
Kampman
De 2003, Veszprém-Kielce, vagy Imre Géza se tudja ezek szerint feledtetni 😀
csipkelli
több mint 1 éve
Lol, mondtam hogy szopó lesz, jó hogy nem néztem.A spanyolok már alapból továbbjutottak 2 meccs után, beleszartak szerintem.
Közben focin a spanyolok kikaptak Egyiptomtól, az is lol, ezt csak csebi látta előre
warr_b
több mint 1 éve
csipkelli
4 010
Az újdonság, hogy van ilyen 😊A dánok elleni fájóbb volt, az még kvázi a semmiből jött, utána a 2003-as ismétlés már ilyen ismétlés jellegű, közel sem volt annyira nyomorúságos.Nekem az volt.Akkor keverednek a dolgok. Ott negyed óra alatt ment el a 6, az semmi extra.Sydney, Magyarország - Dánia, Olimpiai döntő, dán időkérés a vége előtt 10 perccel, 6 gólos magyar vezetésnél.Egyrészt nézhetünk, mahohizmusból, vagy ilyen dolgokra várva.Ezt hozták össze a végén.Nem nézünk magyar női csapatsportot. (Kézi, Röpi, vízi, kosár) Soha, semmilyen körülmények között. Én ehhez éppen idén október 1-én lesz 24 éve, hogy tartom magam.
zinedine5
MC12
zacknorb
MC12
csipkelli
MC12
Kampman
De 2003, Veszprém-Kielce, vagy Imre Géza se tudja ezek szerint feledtetni 😀
több mint 1 éve
Férfi soccerben Marokkó 1 félidő alatt elintézni látszik Irakot, így az ő továbbjutások valószínűleg megvan.Innentől viszont az argentin-ukrán meccsen dől el a második továbbjutó, az argentinoknak jó az x.
több mint 1 éve
Lol, mondtam hogy szopó lesz, jó hogy nem néztem.Közben focin a spanyolok kikaptak Egyiptomtól, az is lol, ezt csak csebi látta előre

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 1 éve
A dánok elleni fájóbb volt, az még kvázi a semmiből jött, utána a 2003-as már ilyen ismétlés jellegű, közel sem volt annyira nyomorúságos.Nekem az volt.Akkor keverednek a dolgok. Ott negyed óra alatt ment el a 6, az semmi extra.Sydney, Magyarország - Dánia, Olimpiai döntő, dán időkérés a vége előtt 10 perccel, 6 gólos magyar vezetésnél.Egyrészt nézhetünk, mahohizmusból, vagy ilyen dolgokra várva.Ezt hozták össze a végén.Nem nézünk magyar női csapatsportot. (Kézi, Röpi, vízi, kosár) Soha, semmilyen körülmények között. Én ehhez éppen idén október 1-én lesz 24 éve, hogy tartom magam.
zinedine5
MC12
zacknorb
MC12
csipkelli
MC12
Szerkesztette: Kampman
több mint 1 éve
Akkor kezdjem el nézni és nyerünk? 🤔Akkor lehet, hogy miattad nem jutottak ki. Néhányan a hazaáruló jelzőt keresnék!Idén majdnem megszegtem, a női kosarasoknál, győzni kellett ugye egy olyan csapat ellen, akinek tökmindegy volt a meccs, és ott vagyunk az olimpián. De aztán mondtam, hogy ezt a szép sorozatot nem szegjük meg. Jól is tettem.És totálisan igazad van.Ezt hozták össze a végén.Nem nézünk magyar női csapatsportot. (Kézi, Röpi, vízi, kosár) Soha, semmilyen körülmények között. Én ehhez éppen idén október 1-én lesz 24 éve, hogy tartom magam.
zinedine5
MC12
Én is próbálom, de olimpián néha visszaesek.
zinedine5
MC12
csipkelli
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 1 éve
csipkelli
4 010
Akkor lehet, hogy miattad nem jutottak ki. Néhányan a hazaáruló jelzőt keresnék!Idén majdnem megszegtem, a női kosarasoknál, győzni kellett ugye egy olyan csapat ellen, akinek tökmindegy volt a meccs, és ott vagyunk az olimpián. De aztán mondtam, hogy ezt a szép sorozatot nem szegjük meg. Jól is tettem.És totálisan igazad van.Ezt hozták össze a végén.Nem nézünk magyar női csapatsportot. (Kézi, Röpi, vízi, kosár) Soha, semmilyen körülmények között. Én ehhez éppen idén október 1-én lesz 24 éve, hogy tartom magam.
zinedine5
MC12
zinedine5
MC12
több mint 1 éve
Nekem az volt.Akkor keverednek a dolgok. Ott negyed óra alatt ment el a 6, az semmi extra.Sydney, Magyarország - Dánia, Olimpiai döntő, dán időkérés a vége előtt 10 perccel, 6 gólos magyar vezetésnél.Egyrészt nézhetünk, mahohizmusból, vagy ilyen dolgokra várva.Ezt hozták össze a végén.Nem nézünk magyar női csapatsportot. (Kézi, Röpi, vízi, kosár) Soha, semmilyen körülmények között. Én ehhez éppen idén október 1-én lesz 24 éve, hogy tartom magam.
zinedine5
MC12
zacknorb
MC12
csipkelli
több mint 1 éve
Két epic atlantázás, a vb-döntőn viszont még OT is volt.Akkor keverednek a dolgok. Ott negyed óra alatt ment el a 6, az semmi extra.Sydney, Magyarország - Dánia, Olimpiai döntő, dán időkérés a vége előtt 10 perccel, 6 gólos magyar vezetésnél.Egyrészt nézhetünk, mahohizmusból, vagy ilyen dolgokra várva.Ezt hozták össze a végén.Nem nézünk magyar női csapatsportot. (Kézi, Röpi, vízi, kosár) Soha, semmilyen körülmények között. Én ehhez éppen idén október 1-én lesz 24 éve, hogy tartom magam.
zinedine5
MC12
zacknorb
MC12
csipkelli
több mint 1 éve
Idén majdnem megszegtem, a női kosarasoknál, győzni kellett ugye egy olyan csapat ellen, akinek tökmindegy volt a meccs, és ott vagyunk az olimpián. De aztán mondtam, hogy ezt a szép sorozatot nem szegjük meg. Jól is tettem.És totálisan igazad van.Ezt hozták össze a végén.Nem nézünk magyar női csapatsportot. (Kézi, Röpi, vízi, kosár) Soha, semmilyen körülmények között. Én ehhez éppen idén október 1-én lesz 24 éve, hogy tartom magam.
zinedine5
MC12
zinedine5
több mint 1 éve
Amugy ha 2x nyerunk nincs baj. Spanyolokat sztem verjuk.

több mint 1 éve
csipkelli
4 010
Akkor keverednek a dolgok. Ott negyed óra alatt ment el a 6, az semmi extra.Sydney, Magyarország - Dánia, Olimpiai döntő, dán időkérés a vége előtt 10 perccel, 6 gólos magyar vezetésnél.Egyrészt nézhetünk, mahohizmusból, vagy ilyen dolgokra várva.Ezt hozták össze a végén.Nem nézünk magyar női csapatsportot. (Kézi, Röpi, vízi, kosár) Soha, semmilyen körülmények között. Én ehhez éppen idén október 1-én lesz 24 éve, hogy tartom magam.
zinedine5
MC12
zacknorb
MC12
Szerkesztette: csipkelli
több mint 1 éve
Sydney, Magyarország - Dánia, Olimpiai döntő, dán időkérés a vége előtt 10 perccel, 6 gólos magyar vezetésnél.Egyrészt nézhetünk, mahohizmusból, vagy ilyen dolgokra várva.Ezt hozták össze a végén.Nem nézünk magyar női csapatsportot. (Kézi, Röpi, vízi, kosár) Soha, semmilyen körülmények között. Én ehhez éppen idén október 1-én lesz 24 éve, hogy tartom magam.
zinedine5
MC12
zacknorb
több mint 1 éve
kézilabda olimpiai döntőEgyrészt nézhetünk, mahohizmusból, vagy ilyen dolgokra várva.Ezt hozták össze a végén.Nem nézünk magyar női csapatsportot. (Kézi, Röpi, vízi, kosár) Soha, semmilyen körülmények között. Én ehhez éppen idén október 1-én lesz 24 éve, hogy tartom magam.
zinedine5
MC12
zacknorb
több mint 1 éve
Egyrészt nézhetünk, mahohizmusból, vagy ilyen dolgokra várva.Ezt hozták össze a végén.Nem nézünk magyar női csapatsportot. (Kézi, Röpi, vízi, kosár) Soha, semmilyen körülmények között. Én ehhez éppen idén október 1-én lesz 24 éve, hogy tartom magam.
zinedine5
MC12
Poloska vagyok.
több mint 1 éve
És totálisan igazad van.Ezt hozták össze a végén.Nem nézünk magyar női csapatsportot. (Kézi, Röpi, vízi, kosár) Soha, semmilyen körülmények között. Én ehhez éppen idén október 1-én lesz 24 éve, hogy tartom magam.
zinedine5
MC12
több mint 1 éve
Ezt hozták össze a végén.Nem nézünk magyar női csapatsportot. (Kézi, Röpi, vízi, kosár) Soha, semmilyen körülmények között. Én ehhez éppen idén október 1-én lesz 24 éve, hogy tartom magam.
zinedine5