Politika
66 feliratkozó
több mint 3 éve
németek után most más van soron 😊)))Ezt még tegnap éjszaka láttam, olyanokat mondtam félhangosan, hogy belepirult a klaviatúra.
www.origo.hu/gazdasag/20221102-britek-millioi-hagynak-ki-etkezeseket.html?utm_medium=Social&utm_campaign=Origo&utm_source=Facebook#Echobox=1667430325
NB2
több mint 3 éve
Pláne hogy a rezsicsökkentett, de fixált ár is elég sokáig magasabb volt, mint a piaci, szóval erősen lehetett volna még azon csökkenteni - vagy nem kitalicskázni a pénzt, hanem beruházni, vagy eredménytartalékba tenniA rezsicsökkentés jött, látott, eltűnt. Miért? Mert kamu volt az egész. Az állam csóró. Ha igazán felmegy az energia ára, akkor azt nem tudja fizetni a pógár helyett, Ahogy a devizahitel kamatát se tudta. Addig jár csak az állam szája, amíg alacsony a frank árfolyam és olcsó a gáz. Addig "csökkent" neked. Aztán ha felmegy, akkor bocsi pógár, most már fizesd te.Amilyen egyszerű, annyira zseniális párhuzam. Nekem még nem jutott eszembe.
peterk2005 udvari bolond
nagylaza, főpohárnok
több mint 3 éve
németek után most más van soron 😊)))Hanyatló birodalom, megmondták már, nem? Ki is volt az, az is a Kancsal Mari volt?
www.origo.hu/gazdasag/20221102-britek-millioi-hagynak-ki-etkezeseket.html?utm_medium=Social&utm_campaign=Origo&utm_source=Facebook#Echobox=1667430325
NB2
több mint 3 éve
németek után most más van soron 😊)))mondjuk itt ugye jöhet a brexit narratíva, szal a huxit mégse kell hanem be kell pucsítani az eunak 😀
NB2
A NÉGY ÉVTIZEDES CSÚCSON LÉVŐ 10,1 SZÁZALÉKOS INFLÁCIÓS RÁTÁT IS MEGHALADÓ MÉRTÉKBEN EMELKEDNEK AZ ÉLELMISZERÁRAK AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁGBAN – SZÁMOLT BE A VG.HU.itt 20% az elismert baszod
Szerkesztette: Negritis, a vajda
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
ennyire félelmetes, mikor már csak a cinizmus marad, mint az egyetlen védekező mechanizmus, ugyanezt tettem szóvá számtalanszor itt isMármint ki az a mind együtt? Ők fennakadnak az ibizai vagy a svájci védőhálón, az tuti.
ezektől már tényleg bármi elképzelhető, a gödörnek nincs alja, kivéve majd mikor mind együtt koppanunk egy hatalmasat
r.baggio
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 3 éve
németek után most más van soron 😊)))www.origo.hu/gazdasag/20221102-britek-millioi-hagynak-ki-etkezeseket.html?utm_medium=Social&utm_campaign=Origo&utm_source=Facebook#Echobox=1667430325
több mint 3 éve
“ a hatalmi ágak függetlenségének intézménye megköti a kormány kezét,”en azt kivanom, hogy igy kosse meg bki kezet a smasszer.
hahahaha
Amadeus von Dollárbaloldal
Szerkesztette: csebi
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
ennyire félelmetes, mikor már csak a cinizmus marad, mint az egyetlen védekező mechanizmus, ugyanezt tettem szóvá számtalanszor itt isezektől már tényleg bármi elképzelhető, a gödörnek nincs alja, kivéve majd mikor mind együtt koppanunk egy hatalmasat

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
telex.hu/belfold/2022/11/02/iskola-pszichologus-ovoda-kozlemeny-kiallas-oktatas-terhek-tanarok-dolgozok-pedagogusok

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
“ a hatalmi ágak függetlenségének intézménye megköti a kormány kezét,”hahahaha
több mint 3 éve
hvg.hu/itthon/20221103_NATO_Finnorszag_Svedorszag_haboru_csatlakozas_magyar_kormanySajnos meg van kötve a kormány keze a parlament által. 😕 😕
Vezették már ezt a nyomorult országot korábban is aljas, cinikus, tolvaj rablógyilkos gecik, de ez a mostani rezsim is odabasz azért.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
A rezsicsökkentés jött, látott, eltűnt. Miért? Mert kamu volt az egész. Az állam csóró. Ha igazán felmegy az energia ára, akkor azt nem tudja fizetni a pógár helyett, Ahogy a devizahitel kamatát se tudta. Addig jár csak az állam szája, amíg alacsony a frank árfolyam és olcsó a gáz. Addig "csökkent" neked. Aztán ha felmegy, akkor bocsi pógár, most már fizesd te.Amilyen egyszerű, annyira zseniális párhuzam. Nekem még nem jutott eszembe.
peterk2005 udvari bolond
több mint 3 éve
Más. Beszéltetek róla, hogy milyen nehéz (lehetetlen) idős emberekkel megértetni, hogy mi is a helyzet. Na, nekem a minap sikerült. Ismerős idős házaspár, a szüleim barátai. Mindkettő stabil fidesz szavazó, de szerintem nem a fanatizált / fanatikus féléből, hanem "csak" mára természetessé vált, hogy "rájuk kell szavazni", mert a faluban is minden ösmerős rájuk szavaz. És persze az M1 (rádió, helyi újság) is kb. az egyetlen információ forrás. Lényeg a lényeg, hogy náluk jártam, és kellett várnom kb. 1 órát, így leültünk beszélgetni a bácsival, a nénike meg körülöttünk sertepeltélt. Rövid időn belül előjött persze a "politika", ukrán háború, infláció, áremelkedések, és persze a rezsi költségek. A két öreg felmondta a szokásos szöveget, egy pici de nem túl erős Brüsszellel, és dejó, hogy még azért maradt valamennyi a rezsicsökkentésből, ha sok nem is ésatöbbi. Az öreg úgy mondta, hogy szerintem arra számított, hogy bólogatok és egyetértek. De én meghallgattam, aztán válaszul csak megkérdeztem, hogy biztos ebben Elek bácsi? Az öreg felhúzta a szemét, kérdően, hogy miben? Mondom abban, amit elmondott. Aszongya miért, nem jól mondtam valamit? Mondom dehogynem, de van itt azért néhány trükk is a levegőben. Mi? Picit gondolkodnom kellett, hogy mit is mondjak, aztán végül rákérdeztem, hogy emlékszik-e a devizahiteles bajokra. Aszongya hogyne, a fia is jól megszívta, nagy szemétség volt, megszenvedte a család. Na, mondom neki, akkor nézze a rezsicsökkentést úgy, mint a Fidesz devizahitelét. Az öreg szemöldöke még jobban felszaladt, nem értette. Mondom neki, mi volt a gond a devizahitelekkel annak idején? Hát az, hogy oltották a népet, hogy van olcsó hitel, vegyétek fel, fasza lesz, kicsi a kamat, jól jársz vele ésatöbbi. És elfelejtettek szólni, hogy a világ bármikor változhat, és elmegy az árfolyam, akkor ordas nagy torkos lehet a vége. És torkos is lett, tövig. Na, a Fidesz ugyanezt csinálta a rezsivel. Amíg olcsó volt a gáz és olaj, tolta a rezsicsökkentést. Nesztek az olcsó gáz és villany, ne aggódj kisember, használd csak. Mi gondoskodunk rólad, olcsón adjuk neked. És közben elfelejtettek szólni, hogy a világ változhat, az energia árak bármikor elszállhatnak, és akkor ordas nagy torkos lehet a vége. És most itt vagyunk. Megint jön a torkos, megint tövig. Felment az energia ára, és mi történt egyből? A rezsicsökkentés jött, látott, eltűnt. Miért? Mert kamu volt az egész. Az állam csóró. Ha igazán felmegy az energia ára, akkor azt nem tudja fizetni a pógár helyett, Ahogy a devizahitel kamatát se tudta. Addig jár csak az állam szája, amíg alacsony a frank árfolyam és olcsó a gáz. Addig "csökkent" neked. Aztán ha felmegy, akkor bocsi pógár, most már fizesd te.
Az öreg ült, ült, nem szólt egy ideig, majd annyit mondott, hogy tényleg a k**a anyjukat. Három perc alatt úgy fordult fel vele a világ, hogy magam is meglepődtem. Ki is szakadt belőle. Kádár kockában laknak, alig szigetelt, 70-80 négyzetméter. Az ismerőseikkel már számolgattak, és 7-800 ezer körüli összeg jött nekik ki. Azon okoskodnak, hogy hogyan tudják majd összehúzni magukat egy helységbe, mert kifizetni nem tudják az a 7-800-at. Szerencsére megvan még a régi kémény, igaz vagy 25 éve nem használták. (Javasoltam nekik, hogy gondolkodjanak el egy fűteni is tudó klímán. 400-450 ezerből megvan egy beszereléssel együtt, és az egy szobában kényelmes, jó meleget tud csinálni, viszonylag szolíd áron. A H tarifáról már lecsúsztak idénre, de ha jövőre megigénylik, vissza tudnak menni 100 körülre ...... azt az 1 szobát fűtve. És nyáron hűt is nekik, ami abban a kádár kockában ugyanolyan gond az egyre melegebb nyarakon.)
Lényeg a lényeg, hogy előfordul, hogy valakiben felgyullad a villany. Valószínűleg ez a ritka, és valószínűleg jó pillanatban kaptam el az öreget. Gondolom az is segített, hogy szerintem az öreg végig azt hitte, hogy én is Fideszes szavazó vagyok - hiszen "mindenki az, nemde?". 😊 Persze ez egy eset, nem akarom a jelentőségét túlnagyítani. De egyrészt amikor megtörténik akkor üdítő látni az arcokat. Másrész sok eset máshogy nem lesz, mint úgy, hogy sok kis egy eset történik. Egy eseten jómagam túl vagyok. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Szerintem inkább skizofrén a helyzet, mint értelmiség ellenes. Ha megnézzük, hogy hányan járnak mostanság felsőoktatásba és hányan jártak a rendszerváltás korában, akkor ma sokkal többen. Azaz ugyanaz az átlag szülő, aki esetleg szidja a lusta tanárt, azért elküldi főiskolába a gyerekét. A tanár szakma presztízse mondjuk ezzel együtt sincs ott, ahoil lennie kellene. Ez több generációs probléma nálunk, a kádári időkben is így volt már,Persze, csak ami evidencia volt, az mostanság már nem az.egészen beteg, hogy társadalmi csoportok közötti "kiegyezés" a téma. Alapvető dolog kéne, hogy legyen az elemi szolidaritás, emellett a ratio is azt diktálja, hogy legyenek megfizetve a tanárok, ugyanis nélkülük nincs minőségi oktatás.Elsősorban egy szülő tanár társadalmi kiegyezés kellene. Amit nem bont meg a politika. A tanár igyekszik a tőle telhető legjobb módon oktatni a gyermeket (ez a legtöbb esetben így van szvsz most is)de ha mégis hibázik azon kész javítani, a szülő pedig 1. bizalommal van a tanár iránt és kész együtt működni vele, 2. ő is hajlandó foglalkozni a gyerekével!!! és nem elégszik meg azzal, hogy az iskola "mindent megold". Egy esti fél órás meseolvasás vagy beszélgetés mindennél többet ér és ebbe még nem halt bele senki....mindjárt kevesebb lenne a figyelemzavaros stb gyermek. Csak az a baj szép lassan már azok a szülők vannak akik nem rendelkeznek ezekkel a szülői kompetenciákkal és nem látják ezt be, hogy erre van szükség. De ebben csak cirka 20 év lemaradásban vagyunk....Nem tudom...Általában egyetértek veled, de ezt most nem vágom:Ja, igazad lehet. De akkor mi a teendő?
Aki azért aggódik iskola témában, hogy hol lesz a gyerek megőrizve, amíg ő dolgozik, az pont leszarja, hogy milyen a pedagógus kompetenciája, nem? És ezt szerintem a tanárok is értik. Kurva könnyű lenne 2 hétre kibaszni a gyereket a suliból, csak az nem szülne megértést, nem értetné meg a szülővel a tanári kompetencia fontosságát. Hogy ők azok, akik felkészítik a gyereket az életre. A legtöbb szülő azt hiszi, hogy ő van hatással a gyerekre... Hát ja. Kb 2-3 éves koráig. Utána a tanár, a többi gyerek, meg a haverja Pistike, akivel délutánonként focizik.
Lecsó
Gyurma Pappa
Folytatni kell ezt, amit elkezdtek, aztán majd lesz valahogy. Szerintem egy ilyen kormányzattal és egy ilyen társadalommal nagyon nehéz bármit kezdeni. Tegnap meghallgattam Poginál Bíró-Nagy Andrást, és megint megerősített abban, hogy a mai Magyarország a 22-es csapdájában vergődik.
Az embereket oktatni kellene, hogy felismerjék, mennyire fontos az oktatás. Mivel maguktól nem ismerik fel, ezért az oktatást senki nem tartja fontosnak. Sakk-matt.
Lecsó
dande2
Tudom, nincs rá igény, de akkor is.
Egyébként 20 éve vagy még régebbi időben ha valaki tanárnak ment az kiemelkedést is jelentett a környezetéből, mert valóban ők birtokoltak egyfajta tudást is. Ma már ez messze nem így van (gondolja az átlagpolgár) mert ma mindenki megtanulhat és megtaníthat mindent, mindent tudhat autodidakta módon is az internetnek/technikának köszönhetően. Újra kellene gombolni a kabátot, ha tetszik, ha nem.
dande2

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
www.theguardian.com/technology/shortcuts/2018/apr/15/australia-doesnt-exist-and-other-bizarre-geographic-conspiracies-that-wont-go-awayA kenguruk is valójában Ausztriában vannak.pedig mind tudjuk hogy ausztrália a hoaxTwitteren én ma azt olvastam, hogy Ukrajna sem létezik.Na várjatok, most nem értem. Eddig nem úgy volt, hogy Németország hanyatlik, és mindenki éhen fog fázni? Kicsit eltévedtem a fényességes párt infóiban.Németország nem létezik.
Hanni
a hanyatló birodalom az az Egyesült Királyság lenne.
slowmotion
Kemény ez a 2022-as év na.
gamerkr
Negritis, a vajda
Kampman
ez kb a balaton tagadók szint
Szerkesztette: Negritis, a vajda
több mint 3 éve
A kenguruk is valójában Ausztriában vannak.pedig mind tudjuk hogy ausztrália a hoaxTwitteren én ma azt olvastam, hogy Ukrajna sem létezik.Na várjatok, most nem értem. Eddig nem úgy volt, hogy Németország hanyatlik, és mindenki éhen fog fázni? Kicsit eltévedtem a fényességes párt infóiban.Németország nem létezik.
Hanni
slowmotion
gamerkr
Negritis, a vajda
több mint 3 éve
pedig mind tudjuk hogy ausztrália a hoaxTwitteren én ma azt olvastam, hogy Ukrajna sem létezik.Na várjatok, most nem értem. Eddig nem úgy volt, hogy Németország hanyatlik, és mindenki éhen fog fázni? Kicsit eltévedtem a fényességes párt infóiban.Németország nem létezik.
Hanni
slowmotion
gamerkr
több mint 3 éve
Twitteren én ma azt olvastam, hogy Ukrajna sem létezik.Na várjatok, most nem értem. Eddig nem úgy volt, hogy Németország hanyatlik, és mindenki éhen fog fázni? Kicsit eltévedtem a fényességes párt infóiban.Németország nem létezik.
Hanni
slowmotion
több mint 3 éve
Na várjatok, most nem értem. Eddig nem úgy volt, hogy Németország hanyatlik, és mindenki éhen fog fázni? Kicsit eltévedtem a fényességes párt infóiban.Németország nem létezik.
Hanni
több mint 3 éve
Na várjatok, most nem értem. Eddig nem úgy volt, hogy Németország hanyatlik, és mindenki éhen fog fázni? Kicsit eltévedtem a fényességes párt infóiban.?
Hanni
több mint 3 éve
Na várjatok, most nem értem. Eddig nem úgy volt, hogy Németország hanyatlik, és mindenki éhen fog fázni? Kicsit eltévedtem a fényességes párt infóiban.
több mint 3 éve
Persze, csak ami evidencia volt, az mostanság már nem az.nem tudom, szerintem mindig is megvolt az a réteg akivel szemben hiányzott a szolidaritás, annyi hogy ez most bővült
dande2
de nem a semmiből került elő
több mint 3 éve
Nnna, vagy pénzügyes vagy HR-es vagy, a másik két semmirekellő szakma 😉 😛mondjuk a kukásokat tényleg ok nélkül nézik semmibeJa, az hogy lenézünk bizonyos szakmákat ez szerintem sem követendő, nem is modntam hogy lenézném bármelyik szakmát is, de a nő szerint konkrétan a kukások mindig is a dupláját keresték mint az átlag, és amúgy is kurva nehéz oda bekerülni, mert nagy a várólista, van olyan ismerőse aki 2 mérnöki diplomával kukás, mert ott többet keres. Eleve ha ez mind igaz lenne, nem sztrájkolnának, mert bőven lenne más is aki elvégezze a munkát helyettük. Ezt ha lehet akkor nem hiszem el.
nekem az egyik legdurvább beszélgetésem az egy MÁVnál dolgozó csávóval volt akinek az a dolga hogy a sineket takarítsa a vértől (kisállat, ember ...)
ők nem kapnak pszihomókusi segítséget, a bér a minimál környékén van cserébe kevesen bírják félévnél tovább
én senkitől nem sajnálom a pénzt amit keres és a sajátomat se más foglalkozáshoz hasonlítom, hanem az IT-n belüli fejlesztőkhöz képest érdekel mennyit keresek
Negritis, a vajda
A tanároknak meg régen sem volt jobb, különben sem csinálnak semmit, heti 24 órát dolgoznak, 3 hónap szabadság meg mifaszom, aztán mégis évről-évre nagyobb hiány van belőlük. Kurvára nem logikus, de azért hajtják reggeltől estig a faszságot 😀
Én sem sajnálom mástól, de azért divat lett sajnálni az IT-soktól, attól a szakmától, amire a társadalom kilencvenX %-a eleve alkalmatlan gyárilag (nekem nem lesz jobb attól, amiért másnak jobb vagy éppen szarabb), csak felbasz ha faszságot hallok, mivel olyan pozícióban dolgozom, hogy látom hogy ki mennyit keres a cégnél, elég sok faszság jön szembe nap mint nap.
És igazuk van, ha jogos akkor sztrájkoljanak, és kapják meg amit szeretnének, de nekem ez nem érv hogy ők a legfontosabbak, mert ha nem lennének akkor megenne minket a szemét. Az nem számít, hogy max 1 hét alatt betanul rá kb. akárki. És nem, nem nézem le a kukásokat, de kurva nagy divat lett lenézni az IT-sokat, kb. az az egy szakma amit semmi pénzért sem tudnék és nem is szeretnék csinálni. Kukás, bolti eladó és tehénpásztor is hamarabb lennék, ha nem értenék máshoz ami jobban érdekel/jövedelmez.
Ennyi erővel, ha nem lenne mezőgazdász akkor mind éhen halnánk, azelőtt mielőtt megehetne minket a szemét.
eaglesmcnabb
Vicc vót, mielőtt...
Én a cégnél azt utálom, hogy sokan képtelenek a mosogatóig elvinni a poharukat vagy betenni a mosogatógépbe, mert ő most épp rohan vagy mert ez a takarítónő dolga.
Elhiszem, hogy néha előfordul h sietni kell, de nem egyszerre ennyi embernél...
Az a baj, hogy sok embernek nagy az arca, mert vagy papírja, szakmája van vagy mert taxis...
Miközben senki se különb a másiknál.
Jah, ahogy többen mondták, nincs itt szolidaritás, csak arc meg kivagyiság.
több mint 3 éve
Nagy lett, mert a szakma kényszerpályán van. Ha meg lenne fizetve és mondjuk 5-6x lenne a túljelentkezés, akkor lehetne emelni a szintet, meg válogatni a jelentkezők közt. Most nem lehet, meg kell tölteni a tanárképzőket, mert különben nem lesz utánpótlás.Az igazság az, hogy azért a tanárok között is nagy lett a szórás. Vannak tényleg idióták, de az biztos, hogy először a szülők fejében kéne rohadt nagy rendet rakni. Sajnos az idióta kolléganőim nagyon hülye véleménnyel vannak a tanárokról.Persze, csak ami evidencia volt, az mostanság már nem az.egészen beteg, hogy társadalmi csoportok közötti "kiegyezés" a téma. Alapvető dolog kéne, hogy legyen az elemi szolidaritás, emellett a ratio is azt diktálja, hogy legyenek megfizetve a tanárok, ugyanis nélkülük nincs minőségi oktatás.Elsősorban egy szülő tanár társadalmi kiegyezés kellene. Amit nem bont meg a politika. A tanár igyekszik a tőle telhető legjobb módon oktatni a gyermeket (ez a legtöbb esetben így van szvsz most is)de ha mégis hibázik azon kész javítani, a szülő pedig 1. bizalommal van a tanár iránt és kész együtt működni vele, 2. ő is hajlandó foglalkozni a gyerekével!!! és nem elégszik meg azzal, hogy az iskola "mindent megold". Egy esti fél órás meseolvasás vagy beszélgetés mindennél többet ér és ebbe még nem halt bele senki....mindjárt kevesebb lenne a figyelemzavaros stb gyermek. Csak az a baj szép lassan már azok a szülők vannak akik nem rendelkeznek ezekkel a szülői kompetenciákkal és nem látják ezt be, hogy erre van szükség. De ebben csak cirka 20 év lemaradásban vagyunk....Nem tudom...Általában egyetértek veled, de ezt most nem vágom:Ja, igazad lehet. De akkor mi a teendő?
Aki azért aggódik iskola témában, hogy hol lesz a gyerek megőrizve, amíg ő dolgozik, az pont leszarja, hogy milyen a pedagógus kompetenciája, nem? És ezt szerintem a tanárok is értik. Kurva könnyű lenne 2 hétre kibaszni a gyereket a suliból, csak az nem szülne megértést, nem értetné meg a szülővel a tanári kompetencia fontosságát. Hogy ők azok, akik felkészítik a gyereket az életre. A legtöbb szülő azt hiszi, hogy ő van hatással a gyerekre... Hát ja. Kb 2-3 éves koráig. Utána a tanár, a többi gyerek, meg a haverja Pistike, akivel délutánonként focizik.
Lecsó
Gyurma Pappa
Folytatni kell ezt, amit elkezdtek, aztán majd lesz valahogy. Szerintem egy ilyen kormányzattal és egy ilyen társadalommal nagyon nehéz bármit kezdeni. Tegnap meghallgattam Poginál Bíró-Nagy Andrást, és megint megerősített abban, hogy a mai Magyarország a 22-es csapdájában vergődik.
Az embereket oktatni kellene, hogy felismerjék, mennyire fontos az oktatás. Mivel maguktól nem ismerik fel, ezért az oktatást senki nem tartja fontosnak. Sakk-matt.
Lecsó
dande2
Egyébként 20 éve vagy még régebbi időben ha valaki tanárnak ment az kiemelkedést is jelentett a környezetéből, mert valóban ők birtokoltak egyfajta tudást is. Ma már ez messze nem így van (gondolja az átlagpolgár) mert ma mindenki megtanulhat és megtaníthat mindent, mindent tudhat autodidakta módon is az internetnek/technikának köszönhetően. Újra kellene gombolni a kabátot, ha tetszik, ha nem.
dande2
NB2
Ez az állam feladata lenne, itt kellene kezdeni, nála pattog a labda.
több mint 3 éve
Az igazság az, hogy azért a tanárok között is nagy lett a szórás. Vannak tényleg idióták, de az biztos, hogy először a szülők fejében kéne rohadt nagy rendet rakni. Sajnos az idióta kolléganőim nagyon hülye véleménnyel vannak a tanárokról.Persze, csak ami evidencia volt, az mostanság már nem az.egészen beteg, hogy társadalmi csoportok közötti "kiegyezés" a téma. Alapvető dolog kéne, hogy legyen az elemi szolidaritás, emellett a ratio is azt diktálja, hogy legyenek megfizetve a tanárok, ugyanis nélkülük nincs minőségi oktatás.Elsősorban egy szülő tanár társadalmi kiegyezés kellene. Amit nem bont meg a politika. A tanár igyekszik a tőle telhető legjobb módon oktatni a gyermeket (ez a legtöbb esetben így van szvsz most is)de ha mégis hibázik azon kész javítani, a szülő pedig 1. bizalommal van a tanár iránt és kész együtt működni vele, 2. ő is hajlandó foglalkozni a gyerekével!!! és nem elégszik meg azzal, hogy az iskola "mindent megold". Egy esti fél órás meseolvasás vagy beszélgetés mindennél többet ér és ebbe még nem halt bele senki....mindjárt kevesebb lenne a figyelemzavaros stb gyermek. Csak az a baj szép lassan már azok a szülők vannak akik nem rendelkeznek ezekkel a szülői kompetenciákkal és nem látják ezt be, hogy erre van szükség. De ebben csak cirka 20 év lemaradásban vagyunk....Nem tudom...Általában egyetértek veled, de ezt most nem vágom:Ja, igazad lehet. De akkor mi a teendő?
Lecsó
Gyurma Pappa
Lecsó
dande2
dande2