Politika
66 feliratkozó
több mint 3 éve
Akkor ha ezektol nem kell tartania, akkor miert lett ez a torveny?Nem, ez a katonaság.Akkor is megtagadhatnak parancsot, de hogy jön ez ide?Meg a katonák se szerelhetnek le vagy tagadhatnak meg parancsot.Miért, ha nincs háború vagy hadiállapot akkor szerinted megtagadhatnak parancsot?
Lúdas Solymi
Őszentsége Sobri Jóska
Itt arról van szó, hogy a folyamatos vészhelyzetek és válsághelyzetek országában szépen lassan eljutunk oda, ahol már részben tartunk, hogy a rendőrségtől nem lehet normálisan leszerelni, azt hiszem a katonaságtól se, és ha tovább csűrik-csavarják a dolgot akkor már abban se bízhatsz, hogy normális módon megtagadhatod a parancsot, legyen az bármi, mondjuk kiküldenek Mucsaröcsögére kerítést őrizni, akkor nem elbocsátanak a szolgálattól, hanem még börtönbe is küldenek.
De semmi probléma, ezt a posztmodern...
Lúdas Solymi
A parancsot végre kell hajtani.
Illetve bizonyos esetekben meg lehet tagadni, de ritka, hogy annak jogossága indokolható.
(Nem ezektől a módosításoktól kell tartania egy katonának ha parancsot kap és nem hajtja végre.)
Őszentsége Sobri Jóska
Ott van leirva, Kosa Lali szajabol hangzott el h abban az esetben ha a buntetes csak elbocsatas lenne az nekik nem oke.
Gondolom le van irva h miert bocsathatnak el katonakat, szerzodeseseket vagy hadkoteleseket foleg.
több mint 3 éve
de néha szórakoztató a fingreszelésÚgy cirka 10 ève 😏😉Te mit teszel amikor "elfogadod a valóságot"? Na, én is azt teszem, amikor nem.Oké, nem fogadod el a valóságot, szíved joga.Nem ilyen világban élünk, nem ez a postmodern. A posztmodern nem annyi, hogy twittert meg facebookot használ a propaganda, és hülyék irányítanak. A posztmodern egy összetett társadalmi jelenség ami kihat a rendszer működésére, a társadalmi csoportok egymáshoz való viszonyára, a döntéshozatali metódusokra, stb. Az amerikai helyzetre lehet azt mondani, hogy posztmodern. A nyugat-európai demokráciákra lehet azt mondani, hogy posztmodern. (Hiszen az ottani jelenségek leírására született meg maga a fogalom is.) A NER-nek is vannak posztmodern vonásai, de sok tekintetben / jóval inkább kádári ill tradícionális autoriter elemeket hordoz, mint posztmodernt.Ez a döntés úgy ahogy van értelmetlen.És akkor mi van? Ez az első értelmetlen politikai döntés a világon? Európában? Magyarországon? A rendszerváltás óta? Orbántól? Ugyan. Ez nem értelmetlen, ez p o s z t m o d e r n. Vagy hagyományos kifejezéssel: szürreális. Ilyen világban élünk. El kell fogadni, mert mi mást tehetnél?
peterk2005 udvari bolond
Őszentsége Sobri Jóska
Másrészt miért is kellene elfogadni? Putyint - aki egy sokkal, de sokkal erőteljesebb szereplő a világban - sem fogadom el. Sőt, maga a posztmodern nyugat se teszi. Bőven megtehetem, és meg is teszem, hogy a NER-t sem fogadom el. A nem elfogadás fogja eltakarítani majd egyszer a ***csába. Lehet, hogy nem azonnal, lehet, hogy ebben a kis botvégi nihilben nem most fog ez megtörténni. De meg fog. Azért, mert eljön majd a pont amikor _elegen_ nem fogják elfogadni.
peterk2005 udvari bolond
Akkor válaszolhatsz akár a zárókérdésemre is.
Mi mást tehetnél?
Őszentsége Sobri Jóska
Ez a vita is átment érvelés helyett fárasztóba....
peterk2005 udvari bolond
dande2
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Úgy cirka 10 ève 😏😉Te mit teszel amikor "elfogadod a valóságot"? Na, én is azt teszem, amikor nem.Oké, nem fogadod el a valóságot, szíved joga.Nem ilyen világban élünk, nem ez a postmodern. A posztmodern nem annyi, hogy twittert meg facebookot használ a propaganda, és hülyék irányítanak. A posztmodern egy összetett társadalmi jelenség ami kihat a rendszer működésére, a társadalmi csoportok egymáshoz való viszonyára, a döntéshozatali metódusokra, stb. Az amerikai helyzetre lehet azt mondani, hogy posztmodern. A nyugat-európai demokráciákra lehet azt mondani, hogy posztmodern. (Hiszen az ottani jelenségek leírására született meg maga a fogalom is.) A NER-nek is vannak posztmodern vonásai, de sok tekintetben / jóval inkább kádári ill tradícionális autoriter elemeket hordoz, mint posztmodernt.Ez a döntés úgy ahogy van értelmetlen.És akkor mi van? Ez az első értelmetlen politikai döntés a világon? Európában? Magyarországon? A rendszerváltás óta? Orbántól? Ugyan. Ez nem értelmetlen, ez p o s z t m o d e r n. Vagy hagyományos kifejezéssel: szürreális. Ilyen világban élünk. El kell fogadni, mert mi mást tehetnél?
peterk2005 udvari bolond
Őszentsége Sobri Jóska
Másrészt miért is kellene elfogadni? Putyint - aki egy sokkal, de sokkal erőteljesebb szereplő a világban - sem fogadom el. Sőt, maga a posztmodern nyugat se teszi. Bőven megtehetem, és meg is teszem, hogy a NER-t sem fogadom el. A nem elfogadás fogja eltakarítani majd egyszer a ***csába. Lehet, hogy nem azonnal, lehet, hogy ebben a kis botvégi nihilben nem most fog ez megtörténni. De meg fog. Azért, mert eljön majd a pont amikor _elegen_ nem fogják elfogadni.
peterk2005 udvari bolond
Mi mást tehetnél?
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
több mint 3 éve
Te mit teszel amikor "elfogadod a valóságot"? Na, én is azt teszem, amikor nem.Oké, nem fogadod el a valóságot, szíved joga.Nem ilyen világban élünk, nem ez a postmodern. A posztmodern nem annyi, hogy twittert meg facebookot használ a propaganda, és hülyék irányítanak. A posztmodern egy összetett társadalmi jelenség ami kihat a rendszer működésére, a társadalmi csoportok egymáshoz való viszonyára, a döntéshozatali metódusokra, stb. Az amerikai helyzetre lehet azt mondani, hogy posztmodern. A nyugat-európai demokráciákra lehet azt mondani, hogy posztmodern. (Hiszen az ottani jelenségek leírására született meg maga a fogalom is.) A NER-nek is vannak posztmodern vonásai, de sok tekintetben / jóval inkább kádári ill tradícionális autoriter elemeket hordoz, mint posztmodernt.Ez a döntés úgy ahogy van értelmetlen.És akkor mi van? Ez az első értelmetlen politikai döntés a világon? Európában? Magyarországon? A rendszerváltás óta? Orbántól? Ugyan. Ez nem értelmetlen, ez p o s z t m o d e r n. Vagy hagyományos kifejezéssel: szürreális. Ilyen világban élünk. El kell fogadni, mert mi mást tehetnél?
peterk2005 udvari bolond
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
Mi mást tehetnél?
Őszentsége Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Nem, ez a katonaság.Akkor is megtagadhatnak parancsot, de hogy jön ez ide?Meg a katonák se szerelhetnek le vagy tagadhatnak meg parancsot.Miért, ha nincs háború vagy hadiállapot akkor szerinted megtagadhatnak parancsot?
Lúdas Solymi
Őszentsége Sobri Jóska
Itt arról van szó, hogy a folyamatos vészhelyzetek és válsághelyzetek országában szépen lassan eljutunk oda, ahol már részben tartunk, hogy a rendőrségtől nem lehet normálisan leszerelni, azt hiszem a katonaságtól se, és ha tovább csűrik-csavarják a dolgot akkor már abban se bízhatsz, hogy normális módon megtagadhatod a parancsot, legyen az bármi, mondjuk kiküldenek Mucsaröcsögére kerítést őrizni, akkor nem elbocsátanak a szolgálattól, hanem még börtönbe is küldenek.
Lúdas Solymi
A parancsot végre kell hajtani.
Illetve bizonyos esetekben meg lehet tagadni, de ritka, hogy annak jogossága indokolható.
(Nem ezektől a módosításoktól kell tartania egy katonának ha parancsot kap és nem hajtja végre.)
több mint 3 éve
Akkor is megtagadhatnak parancsot, de hogy jön ez ide?Meg a katonák se szerelhetnek le vagy tagadhatnak meg parancsot.Miért, ha nincs háború vagy hadiállapot akkor szerinted megtagadhatnak parancsot?
Lúdas Solymi
Őszentsége Sobri Jóska
"A Btk. egy nyári módosításával egy 2012-ben elfogadott rendelkezést változtattak meg, miszerint a kibúvás a katonai szolgálat alól és a hadkötelezettség teljesítésének korlátozására vonatkozó rendelkezések akkor is alkalmazhatóvá válnak, ha a kormány még csak benyújtotta a hadiállapotról szóló javaslatot, így nem kell megvárni, míg hivatalosan is hadiállapotot hirdetnek."
"azon esetkörök számát, amelyek különleges jogrend esetén bevezethetők: hadiállapot, szükségállapot és vészhelyzet."
"Bevezettek egy egészen új fogalmat is: az összehangolt védelmi tevékenységet. Ennek az indoklása szerint az a célja, hogy „súlyos, elhúzódó, kormányzati beavatkozást igénylő válsághelyzetekben az ország védelmét és biztonságát szolgáló erők közös, összehangolt igénybevétele biztosított legyen”. Ebben a védelmi tevékenységi időszakban megmaradnak a kormánynak a rendkívüli jogrendben is érvényes felhatalmazásai."
Kósa Lajos a Btk. módosítására egy példát hozott: „Ha rendkívüli jogrendi helyzetben mondjuk hadiállapot van, és érvénybe lép a hadkötelezettség, akkor azok számára, akik a honvédség kötelékében teljesítenek szolgálatot, lehetséges büntetés ugye a szolgálattól való eltiltás, na most hadi helyzetben ennek nincs sok értelme, ide más típusú büntetési tételek kellettek.”
több mint 3 éve
Gondolom békeidőben az ilyesmit olcsóbban megúszhatják.Meg a katonák se szerelhetnek le vagy tagadhatnak meg parancsot.Miért, ha nincs háború vagy hadiállapot akkor szerinted megtagadhatnak parancsot?
Lúdas Solymi
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 3 éve
Meg a katonák se szerelhetnek le vagy tagadhatnak meg parancsot.Miért, ha nincs háború vagy hadiállapot akkor szerinted megtagadhatnak parancsot?
Lúdas Solymi
több mint 3 éve
Keletre?Egy mozgósításnál a törvényalkotók meg amúgy az egész Országház rég 6ezer kilométerrel arrébb lenne.Garantálom, hogyha engem besoroznak és fegyvert adnak a kezembe akkor nagyobb veszélyben lesz a besorozóm meg a törvényalkotó mint az ellenség.És készüljetekÉn abban bízom/azt gondolom, hogy hamarabb süt el fegyvert egy külföldi nato katona itt, mint én, akinek még csak a gyerek műanyag puskája volt a kezében.
telex.hu/belfold/2022/10/28/honvedelmi-torveny-modositas-bunteto-torvenykonyv-katonaijog-november
zemanla
Stoki
Kurvaannnnyukat.
Bazzani
Nemes samu09
több mint 3 éve
Egy mozgósításnál a törvényalkotók meg amúgy az egész Országház rég 6ezer kilométerrel arrébb lenne.Garantálom, hogyha engem besoroznak és fegyvert adnak a kezembe akkor nagyobb veszélyben lesz a besorozóm meg a törvényalkotó mint az ellenség.És készüljetekÉn abban bízom/azt gondolom, hogy hamarabb süt el fegyvert egy külföldi nato katona itt, mint én, akinek még csak a gyerek műanyag puskája volt a kezében.
telex.hu/belfold/2022/10/28/honvedelmi-torveny-modositas-bunteto-torvenykonyv-katonaijog-november
zemanla
Stoki
Kurvaannnnyukat.
Bazzani
több mint 3 éve
Így van, vagy még ő sem, az a legjobb forgatókönyv.Én is abban bízok. Vagy még ő sem!És készüljetekÉn abban bízom/azt gondolom, hogy hamarabb süt el fegyvert egy külföldi nato katona itt, mint én, akinek még csak a gyerek műanyag puskája volt a kezében.
zemanla
Stoki
😕
zemanla
több mint 3 éve
Garantálom, hogyha engem besoroznak és fegyvert adnak a kezembe akkor nagyobb veszélyben lesz a besorozóm meg a törvényalkotó mint az ellenség.És készüljetekÉn abban bízom/azt gondolom, hogy hamarabb süt el fegyvert egy külföldi nato katona itt, mint én, akinek még csak a gyerek műanyag puskája volt a kezében.
zemanla
Stoki
Kurvaannnnyukat.
több mint 3 éve
Én is abban bízok. Vagy még ő sem!És készüljetekÉn abban bízom/azt gondolom, hogy hamarabb süt el fegyvert egy külföldi nato katona itt, mint én, akinek még csak a gyerek műanyag puskája volt a kezében.
zemanla
Stoki
😕

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 3 éve
És készüljetekÉn abban bízom/azt gondolom, hogy hamarabb süt el fegyvert egy külföldi nato katona itt, mint én, akinek még csak a gyerek műanyag puskája volt a kezében.
zemanla
több mint 3 éve
Pont ez a lényege 😛Tisztában vagyok vele, de nem mindig jön elő ennyire plasztikusan.Elszegényedőben a világ egyik leggazdagabb országaNem tanultad még meg, hogy az index az origo-light?
Az elszabaduló árak közepette – kiváltképp az élelmiszer és az energia esetében – egyre nagyobb a szakadék a gazdagok és a szegények között a tehetős Németországban. A szociális biztonsági hálók fokozatos kiterjesztése nem sokat segít a gondok enyhítésében.
És ez nem az Origo, hanem az Index:
index.hu/kulfold/2022/10/28/szegenyseg-szegenysegi-kuszob-nemetorszag-magyarorszag/
Elképesztő, hogy Németországban elszabadultak az élelmiszer- és energiaárak. Modellezni se tudom magamban, hogy az milyen lehet.
Jó, azért az Origo is kitett magáért:
Óriási bajban van Németország
www.origo.hu/nagyvilag/20221028-nemetorszag-dramai-bejelentese-europa-jovojerol.html
nagylaza, főpohárnok
Lúdas Solymi
nagylaza, főpohárnok
Bújtatva tolják a kormánypropagandát, aztán a figyelmetlenebbje meg beszopja.
több mint 3 éve
Tisztában vagyok vele, de nem mindig jön elő ennyire plasztikusan.Elszegényedőben a világ egyik leggazdagabb országaNem tanultad még meg, hogy az index az origo-light?
Az elszabaduló árak közepette – kiváltképp az élelmiszer és az energia esetében – egyre nagyobb a szakadék a gazdagok és a szegények között a tehetős Németországban. A szociális biztonsági hálók fokozatos kiterjesztése nem sokat segít a gondok enyhítésében.
index.hu/kulfold/2022/10/28/szegenyseg-szegenysegi-kuszob-nemetorszag-magyarorszag/
Elképesztő, hogy Németországban elszabadultak az élelmiszer- és energiaárak. Modellezni se tudom magamban, hogy az milyen lehet.
www.origo.hu/nagyvilag/20221028-nemetorszag-dramai-bejelentese-europa-jovojerol.html
nagylaza, főpohárnok
Lúdas Solymi
több mint 3 éve
Elszegényedőben a világ egyik leggazdagabb országaNem tanultad még meg, hogy az index az origo-light?
nagylaza, főpohárnok
több mint 3 éve
Majd utánad küldik Máltára mint az Erzsi utalványokat.És készüljetekamugy ezen gondolkoztam, hogy ilyen esetben velem mi tortenne igy, hogy a benyujtas elott mar eljottem hazulrol? nem tudom atvenni a tertit oke. mit csinalnanak velem utana? tavolletemben mondjuk fel is akaszthatnak mint Kossuthot ...
zemanla
csebi
Amúgy ez azért érdekes, mert gondolom akkor így lehet biztosítani, hogy elég ember legyen a határon a kerítéseknél, meg az utcákon, aztán nem kell ezekért fizetni, lehet kevesebb rendőr meg akár biztonsági őr is.
Meg a katonák se szerelhetnek le vagy tagadhatnak meg parancsot.
több mint 3 éve
Elszegényedőben a világ egyik leggazdagabb országaAz elszabaduló árak közepette – kiváltképp az élelmiszer és az energia esetében – egyre nagyobb a szakadék a gazdagok és a szegények között a tehetős Németországban. A szociális biztonsági hálók fokozatos kiterjesztése nem sokat segít a gondok enyhítésében.
több mint 3 éve
És készüljetekamugy ezen gondolkoztam, hogy ilyen esetben velem mi tortenne igy, hogy a benyujtas elott mar eljottem hazulrol? nem tudom atvenni a tertit oke. mit csinalnanak velem utana? tavolletemben mondjuk fel is akaszthatnak mint Kossuthot ...
zemanla
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
És készüljetektelex.hu/belfold/2022/10/28/honvedelmi-torveny-modositas-bunteto-torvenykonyv-katonaijog-november

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 3 éve
Egyébként már elkezdték nyomni, hogy a nekünk járó pénzt kapja Ukrajna. Persze még csak óvatosan, de nem lesz itt se finnyáskodás.magyaroknak jaro penzbol bontottak le a turult.
csipkelli
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
csipkelli
4 010
Egyébként már elkezdték nyomni, hogy a nekünk járó pénzt kapja Ukrajna. Persze még csak óvatosan, de nem lesz itt se finnyáskodás.
több mint 3 éve
Ez valami fideszes népi sportág, hogy melyik barom tudja jobban felbaszni az épeszű emberek agyát? Egyébként érdekes játék, csak picit túlzásba viszik. Naponta többször talán nem kéne.
több mint 3 éve
De menjenek már a büdös pcsába komolyan, tényleg ennyi telik tőlük, már egy jó kis cinizmusba csomagolt hazugságra se futja? Micsoda egy agyhalott sleppet sikerült kitermelni, bár a pénteki orbán interjúk után sincs értelme semmin meglepődni, a józan ész szikrája is végleg eltűnt arrafelé"Az oktatás közös ügyünk. A gyerekek mindannyiunk közös gyerekei, a tanáraink a mi tanáraink, és mi nem adjuk a jövőnket! Legyen szabad az ország, legyen szabad az oktatás!" – írta Karácsony Gergely főpolgármester a csütörtöki élőlánc után a Facebookon.szóval ha amúgy nem tudsz vitatkozni a mondandó egészének lényegével, akkor ragadj ki belőle egy részt, és vitatkozz azzal.
Erre reagált Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az alábbi gondolatsorral:
"Karácsony politikai pedofíliája: „A gyerekek mindannyiunk közös gyerekei” Gergely! Az én gyerekeim kicsit sem a tieid. Rohadtul tartsd magad távol tőlük!"
kocsis amúgy nem szíjjártó-jellegű?
slowmotion

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal