Politika

66 feliratkozó

több mint 3 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 9 045
Meg a katonák se szerelhetnek le vagy tagadhatnak meg parancsot.
Lúdas Solymi
Miért, ha nincs háború vagy hadiállapot akkor szerinted megtagadhatnak parancsot?
Őszentsége Sobri Jóska
Akkor is megtagadhatnak parancsot, de hogy jön ez ide?
Itt arról van szó, hogy a folyamatos vészhelyzetek és válsághelyzetek országában szépen lassan eljutunk oda, ahol már részben tartunk, hogy a rendőrségtől nem lehet normálisan leszerelni, azt hiszem a katonaságtól se, és ha tovább csűrik-csavarják a dolgot akkor már abban se bízhatsz, hogy normális módon megtagadhatod a parancsot, legyen az bármi, mondjuk kiküldenek Mucsaröcsögére kerítést őrizni, akkor nem elbocsátanak a szolgálattól, hanem még börtönbe is küldenek.

De semmi probléma, ezt a posztmodern...

Lúdas Solymi
Nem, ez a katonaság.
A parancsot végre kell hajtani.
Illetve bizonyos esetekben meg lehet tagadni, de ritka, hogy annak jogossága indokolható.
(Nem ezektől a módosításoktól kell tartania egy katonának ha parancsot kap és nem hajtja végre.)
Őszentsége Sobri Jóska
Akkor ha ezektol nem kell tartania, akkor miert lett ez a torveny?

Ott van leirva, Kosa Lali szajabol hangzott el h abban az esetben ha a buntetes csak elbocsatas lenne az nekik nem oke.

Gondolom le van irva h miert bocsathatnak el katonakat, szerzodeseseket vagy hadkoteleseket foleg.
több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 57 046 — The Mathematician
Ez a döntés úgy ahogy van értelmetlen.
peterk2005 udvari bolond
És akkor mi van? Ez az első értelmetlen politikai döntés a világon? Európában? Magyarországon? A rendszerváltás óta? Orbántól? Ugyan. Ez nem értelmetlen, ez p o s z t m o d e r n. Vagy hagyományos kifejezéssel: szürreális. Ilyen világban élünk. El kell fogadni, mert mi mást tehetnél?
Őszentsége Sobri Jóska
Nem ilyen világban élünk, nem ez a postmodern. A posztmodern nem annyi, hogy twittert meg facebookot használ a propaganda, és hülyék irányítanak. A posztmodern egy összetett társadalmi jelenség ami kihat a rendszer működésére, a társadalmi csoportok egymáshoz való viszonyára, a döntéshozatali metódusokra, stb. Az amerikai helyzetre lehet azt mondani, hogy posztmodern. A nyugat-európai demokráciákra lehet azt mondani, hogy posztmodern. (Hiszen az ottani jelenségek leírására született meg maga a fogalom is.) A NER-nek is vannak posztmodern vonásai, de sok tekintetben / jóval inkább kádári ill tradícionális autoriter elemeket hordoz, mint posztmodernt.

Másrészt miért is kellene elfogadni? Putyint - aki egy sokkal, de sokkal erőteljesebb szereplő a világban - sem fogadom el. Sőt, maga a posztmodern nyugat se teszi. Bőven megtehetem, és meg is teszem, hogy a NER-t sem fogadom el. A nem elfogadás fogja eltakarítani majd egyszer a ***csába. Lehet, hogy nem azonnal, lehet, hogy ebben a kis botvégi nihilben nem most fog ez megtörténni. De meg fog. Azért, mert eljön majd a pont amikor _elegen_ nem fogják elfogadni.
peterk2005 udvari bolond
Oké, nem fogadod el a valóságot, szíved joga.
Akkor válaszolhatsz akár a zárókérdésemre is.
Mi mást tehetnél?
Őszentsége Sobri Jóska
Te mit teszel amikor "elfogadod a valóságot"? Na, én is azt teszem, amikor nem.
Ez a vita is átment érvelés helyett fárasztóba....
peterk2005 udvari bolond
Úgy cirka 10 ève 😏😉
dande2
de néha szórakoztató a fingreszelés

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 524 — Így remélem megfelelek nektek.....
peterk2005 udvari bolond
És akkor mi van? Ez az első értelmetlen politikai döntés a világon? Európában? Magyarországon? A rendszerváltás óta? Orbántól? Ugyan. Ez nem értelmetlen, ez p o s z t m o d e r n. Vagy hagyományos kifejezéssel: szürreális. Ilyen világban élünk. El kell fogadni, mert mi mást tehetnél?
Őszentsége Sobri Jóska
Nem ilyen világban élünk, nem ez a postmodern. A posztmodern nem annyi, hogy twittert meg facebookot használ a propaganda, és hülyék irányítanak. A posztmodern egy összetett társadalmi jelenség ami kihat a rendszer működésére, a társadalmi csoportok egymáshoz való viszonyára, a döntéshozatali metódusokra, stb. Az amerikai helyzetre lehet azt mondani, hogy posztmodern. A nyugat-európai demokráciákra lehet azt mondani, hogy posztmodern. (Hiszen az ottani jelenségek leírására született meg maga a fogalom is.) A NER-nek is vannak posztmodern vonásai, de sok tekintetben / jóval inkább kádári ill tradícionális autoriter elemeket hordoz, mint posztmodernt.

Másrészt miért is kellene elfogadni? Putyint - aki egy sokkal, de sokkal erőteljesebb szereplő a világban - sem fogadom el. Sőt, maga a posztmodern nyugat se teszi. Bőven megtehetem, és meg is teszem, hogy a NER-t sem fogadom el. A nem elfogadás fogja eltakarítani majd egyszer a ***csába. Lehet, hogy nem azonnal, lehet, hogy ebben a kis botvégi nihilben nem most fog ez megtörténni. De meg fog. Azért, mert eljön majd a pont amikor _elegen_ nem fogják elfogadni.
peterk2005 udvari bolond
Mi mást tehetnél?
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
Úgy cirka 10 ève 😏😉
több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 637 — The only discipline that lasts, is self discipline
peterk2005 udvari bolond
Őszentsége Sobri Jóska

peterk2005 udvari bolond
Mi mást tehetnél?
Őszentsége Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 420 — #NoStress
Lúdas Solymi
Miért, ha nincs háború vagy hadiállapot akkor szerinted megtagadhatnak parancsot?
Őszentsége Sobri Jóska
Itt arról van szó, hogy a folyamatos vészhelyzetek és válsághelyzetek országában szépen lassan eljutunk oda, ahol már részben tartunk, hogy a rendőrségtől nem lehet normálisan leszerelni, azt hiszem a katonaságtól se, és ha tovább csűrik-csavarják a dolgot akkor már abban se bízhatsz, hogy normális módon megtagadhatod a parancsot, legyen az bármi, mondjuk kiküldenek Mucsaröcsögére kerítést őrizni, akkor nem elbocsátanak a szolgálattól, hanem még börtönbe is küldenek.

Lúdas Solymi
Nem, ez a katonaság.
A parancsot végre kell hajtani.
Illetve bizonyos esetekben meg lehet tagadni, de ritka, hogy annak jogossága indokolható.
(Nem ezektől a módosításoktól kell tartania egy katonának ha parancsot kap és nem hajtja végre.)

több mint 3 éve
Lúdas Solymi
Őszentsége Sobri Jóska

"A Btk. egy nyári módosításával egy 2012-ben elfogadott rendelkezést változtattak meg, miszerint a kibúvás a katonai szolgálat alól és a hadkötelezettség teljesítésének korlátozására vonatkozó rendelkezések akkor is alkalmazhatóvá válnak, ha a kormány még csak benyújtotta a hadiállapotról szóló javaslatot, így nem kell megvárni, míg hivatalosan is hadiállapotot hirdetnek."

"azon esetkörök számát, amelyek különleges jogrend esetén bevezethetők: hadiállapot, szükségállapot és vészhelyzet."

"Bevezettek egy egészen új fogalmat is: az összehangolt védelmi tevékenységet. Ennek az indoklása szerint az a célja, hogy „súlyos, elhúzódó, kormányzati beavatkozást igénylő válsághelyzetekben az ország védelmét és biztonságát szolgáló erők közös, összehangolt igénybevétele biztosított legyen”. Ebben a védelmi tevékenységi időszakban megmaradnak a kormánynak a rendkívüli jogrendben is érvényes felhatalmazásai."

Kósa Lajos a Btk. módosítására egy példát hozott: „Ha rendkívüli jogrendi helyzetben mondjuk hadiállapot van, és érvénybe lép a hadkötelezettség, akkor azok számára, akik a honvédség kötelékében teljesítenek szolgálatot, lehetséges büntetés ugye a szolgálattól való eltiltás, na most hadi helyzetben ennek nincs sok értelme, ide más típusú büntetési tételek kellettek.”
több mint 3 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 777
Lúdas Solymi
Őszentsége Sobri Jóska
Gondolom békeidőben az ilyesmit olcsóbban megúszhatják.

több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 420 — #NoStress
Lúdas Solymi

több mint 3 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 567 — Patriot
És készüljetek
 telex.hu/belfold/2022/10/28/honvedelmi-torveny-modositas-bunteto-torvenykonyv-katonaijog-november
zemanla
Én abban bízom/azt gondolom, hogy hamarabb süt el fegyvert egy külföldi nato katona itt, mint én, akinek még csak a gyerek műanyag puskája volt a kezében.
Stoki
Garantálom, hogyha engem besoroznak és fegyvert adnak a kezembe akkor nagyobb veszélyben lesz a besorozóm meg a törvényalkotó mint az ellenség.
Kurvaannnnyukat.
Bazzani
Egy mozgósításnál a törvényalkotók meg amúgy az egész Országház rég 6ezer kilométerrel arrébb lenne.
Nemes samu09
Keletre?
több mint 3 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 576 — I like the Texans, I like who we are
És készüljetek
 telex.hu/belfold/2022/10/28/honvedelmi-torveny-modositas-bunteto-torvenykonyv-katonaijog-november
zemanla
Én abban bízom/azt gondolom, hogy hamarabb süt el fegyvert egy külföldi nato katona itt, mint én, akinek még csak a gyerek műanyag puskája volt a kezében.
Stoki
Garantálom, hogyha engem besoroznak és fegyvert adnak a kezembe akkor nagyobb veszélyben lesz a besorozóm meg a törvényalkotó mint az ellenség.
Kurvaannnnyukat.
Bazzani
Egy mozgósításnál a törvényalkotók meg amúgy az egész Országház rég 6ezer kilométerrel arrébb lenne.
több mint 3 éve
Stoki Jacksonville Jaguars Nebraska Cornhuskers 3 133 — Einhorn és Finkle...Finkle és Einhorn
És készüljetek
zemanla
Stoki
Én is abban bízok. Vagy még ő sem!
😕
zemanla
Így van, vagy még ő sem, az a legjobb forgatókönyv.
több mint 3 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 156 — Axel Foley
És készüljetek
zemanla
Stoki
Kurvaannnnyukat.

több mint 3 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 409 — Do Your Job
És készüljetek
zemanla
Stoki
Én is abban bízok. Vagy még ő sem!
😕

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 3 éve
Stoki Jacksonville Jaguars Nebraska Cornhuskers 3 133 — Einhorn és Finkle...Finkle és Einhorn
És készüljetek
zemanla
több mint 3 éve
Elszegényedőben a világ egyik leggazdagabb országa
Az elszabaduló árak közepette – kiváltképp az élelmiszer és az energia esetében – egyre nagyobb a szakadék a gazdagok és a szegények között a tehetős Németországban. A szociális biztonsági hálók fokozatos kiterjesztése nem sokat segít a gondok enyhítésében.
És ez nem az Origo, hanem az Index:
 index.hu/kulfold/2022/10/28/szegenyseg-szegenysegi-kuszob-nemetorszag-magyarorszag/
Elképesztő, hogy Németországban elszabadultak az élelmiszer- és energiaárak. Modellezni se tudom magamban, hogy az milyen lehet.
Jó, azért az Origo is kitett magáért:
Óriási bajban van Németország
 www.origo.hu/nagyvilag/20221028-nemetorszag-dramai-bejelentese-europa-jovojerol.html
nagylaza, főpohárnok
Nem tanultad még meg, hogy az index az origo-light?
Lúdas Solymi
Tisztában vagyok vele, de nem mindig jön elő ennyire plasztikusan.
nagylaza, főpohárnok
Pont ez a lényege 😛
Bújtatva tolják a kormánypropagandát, aztán a figyelmetlenebbje meg beszopja.
több mint 3 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 413 — beers & Packers
Az elszabaduló árak közepette – kiváltképp az élelmiszer és az energia esetében – egyre nagyobb a szakadék a gazdagok és a szegények között a tehetős Németországban. A szociális biztonsági hálók fokozatos kiterjesztése nem sokat segít a gondok enyhítésében.
 index.hu/kulfold/2022/10/28/szegenyseg-szegenysegi-kuszob-nemetorszag-magyarorszag/
Elképesztő, hogy Németországban elszabadultak az élelmiszer- és energiaárak. Modellezni se tudom magamban, hogy az milyen lehet.
 www.origo.hu/nagyvilag/20221028-nemetorszag-dramai-bejelentese-europa-jovojerol.html
nagylaza, főpohárnok
Lúdas Solymi
Tisztában vagyok vele, de nem mindig jön elő ennyire plasztikusan.
több mint 3 éve
nagylaza, főpohárnok
több mint 3 éve
És készüljetek
zemanla
amugy ezen gondolkoztam, hogy ilyen esetben velem mi tortenne igy, hogy a benyujtas elott mar eljottem hazulrol? nem tudom atvenni a tertit oke. mit csinalnanak velem utana? tavolletemben mondjuk fel is akaszthatnak mint Kossuthot ...
csebi
Majd utánad küldik Máltára mint az Erzsi utalványokat.

Amúgy ez azért érdekes, mert gondolom akkor így lehet biztosítani, hogy elég ember legyen a határon a kerítéseknél, meg az utcákon, aztán nem kell ezekért fizetni, lehet kevesebb rendőr meg akár biztonsági őr is.
több mint 3 éve
több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 920 — Lucas Scott
És készüljetek
zemanla
amugy ezen gondolkoztam, hogy ilyen esetben velem mi tortenne igy, hogy a benyujtas elott mar eljottem hazulrol? nem tudom atvenni a tertit oke. mit csinalnanak velem utana? tavolletemben mondjuk fel is akaszthatnak mint Kossuthot ...

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 409 — Do Your Job
És készüljetek

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 920 — Lucas Scott
Egyébként már elkezdték nyomni, hogy a nekünk járó pénzt kapja Ukrajna. Persze még csak óvatosan, de nem lesz itt se finnyáskodás.
csipkelli
magyaroknak jaro penzbol bontottak le a turult.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
csipkelli 4 010
Egyébként már elkezdték nyomni, hogy a nekünk járó pénzt kapja Ukrajna. Persze még csak óvatosan, de nem lesz itt se finnyáskodás.
több mint 3 éve
Ez valami fideszes népi sportág, hogy melyik barom tudja jobban felbaszni az épeszű emberek agyát? Egyébként érdekes játék, csak picit túlzásba viszik. Naponta többször talán nem kéne.
több mint 3 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 978 — no es importante
"Az oktatás közös ügyünk. A gyerekek mindannyiunk közös gyerekei, a tanáraink a mi tanáraink, és mi nem adjuk a jövőnket! Legyen szabad az ország, legyen szabad az oktatás!" – írta Karácsony Gergely főpolgármester a csütörtöki élőlánc után a Facebookon.

Erre reagált Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az alábbi gondolatsorral:
"Karácsony politikai pedofíliája: „A gyerekek mindannyiunk közös gyerekei” Gergely! Az én gyerekeim kicsit sem a tieid. Rohadtul tartsd magad távol tőlük!"
szóval ha amúgy nem tudsz vitatkozni a mondandó egészének lényegével, akkor ragadj ki belőle egy részt, és vitatkozz azzal.
kocsis amúgy nem szíjjártó-jellegű?
slowmotion
De menjenek már a büdös pcsába komolyan, tényleg ennyi telik tőlük, már egy jó kis cinizmusba csomagolt hazugságra se futja? Micsoda egy agyhalott sleppet sikerült kitermelni, bár a pénteki orbán interjúk után sincs értelme semmin meglepődni, a józan ész szikrája is végleg eltűnt arrafelé

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal