Politika
66 feliratkozó
több mint 3 éve
Persze, csak ami evidencia volt, az mostanság már nem az.egészen beteg, hogy társadalmi csoportok közötti "kiegyezés" a téma. Alapvető dolog kéne, hogy legyen az elemi szolidaritás, emellett a ratio is azt diktálja, hogy legyenek megfizetve a tanárok, ugyanis nélkülük nincs minőségi oktatás.Elsősorban egy szülő tanár társadalmi kiegyezés kellene. Amit nem bont meg a politika. A tanár igyekszik a tőle telhető legjobb módon oktatni a gyermeket (ez a legtöbb esetben így van szvsz most is)de ha mégis hibázik azon kész javítani, a szülő pedig 1. bizalommal van a tanár iránt és kész együtt működni vele, 2. ő is hajlandó foglalkozni a gyerekével!!! és nem elégszik meg azzal, hogy az iskola "mindent megold". Egy esti fél órás meseolvasás vagy beszélgetés mindennél többet ér és ebbe még nem halt bele senki....mindjárt kevesebb lenne a figyelemzavaros stb gyermek. Csak az a baj szép lassan már azok a szülők vannak akik nem rendelkeznek ezekkel a szülői kompetenciákkal és nem látják ezt be, hogy erre van szükség. De ebben csak cirka 20 év lemaradásban vagyunk....Nem tudom...Általában egyetértek veled, de ezt most nem vágom:Ja, igazad lehet. De akkor mi a teendő?
Aki azért aggódik iskola témában, hogy hol lesz a gyerek megőrizve, amíg ő dolgozik, az pont leszarja, hogy milyen a pedagógus kompetenciája, nem? És ezt szerintem a tanárok is értik. Kurva könnyű lenne 2 hétre kibaszni a gyereket a suliból, csak az nem szülne megértést, nem értetné meg a szülővel a tanári kompetencia fontosságát. Hogy ők azok, akik felkészítik a gyereket az életre. A legtöbb szülő azt hiszi, hogy ő van hatással a gyerekre... Hát ja. Kb 2-3 éves koráig. Utána a tanár, a többi gyerek, meg a haverja Pistike, akivel délutánonként focizik.
Lecsó
Gyurma Pappa
Folytatni kell ezt, amit elkezdtek, aztán majd lesz valahogy. Szerintem egy ilyen kormányzattal és egy ilyen társadalommal nagyon nehéz bármit kezdeni. Tegnap meghallgattam Poginál Bíró-Nagy Andrást, és megint megerősített abban, hogy a mai Magyarország a 22-es csapdájában vergődik.
Az embereket oktatni kellene, hogy felismerjék, mennyire fontos az oktatás. Mivel maguktól nem ismerik fel, ezért az oktatást senki nem tartja fontosnak. Sakk-matt.
Lecsó
dande2
Tudom, nincs rá igény, de akkor is.
Amadeus von Dollárbaloldal
Egyébként 20 éve vagy még régebbi időben ha valaki tanárnak ment az kiemelkedést is jelentett a környezetéből, mert valóban ők birtokoltak egyfajta tudást is. Ma már ez messze nem így van (gondolja az átlagpolgár) mert ma mindenki megtanulhat és megtaníthat mindent, mindent tudhat autodidakta módon is az internetnek/technikának köszönhetően. Újra kellene gombolni a kabátot, ha tetszik, ha nem.
Szerkesztette: dande2
több mint 3 éve
egészen beteg, hogy társadalmi csoportok közötti "kiegyezés" a téma. Alapvető dolog kéne, hogy legyen az elemi szolidaritás, emellett a ratio is azt diktálja, hogy legyenek megfizetve a tanárok, ugyanis nélkülük nincs minőségi oktatás.Elsősorban egy szülő tanár társadalmi kiegyezés kellene. Amit nem bont meg a politika. A tanár igyekszik a tőle telhető legjobb módon oktatni a gyermeket (ez a legtöbb esetben így van szvsz most is)de ha mégis hibázik azon kész javítani, a szülő pedig 1. bizalommal van a tanár iránt és kész együtt működni vele, 2. ő is hajlandó foglalkozni a gyerekével!!! és nem elégszik meg azzal, hogy az iskola "mindent megold". Egy esti fél órás meseolvasás vagy beszélgetés mindennél többet ér és ebbe még nem halt bele senki....mindjárt kevesebb lenne a figyelemzavaros stb gyermek. Csak az a baj szép lassan már azok a szülők vannak akik nem rendelkeznek ezekkel a szülői kompetenciákkal és nem látják ezt be, hogy erre van szükség. De ebben csak cirka 20 év lemaradásban vagyunk....Nem tudom...Általában egyetértek veled, de ezt most nem vágom:Ja, igazad lehet. De akkor mi a teendő?
Aki azért aggódik iskola témában, hogy hol lesz a gyerek megőrizve, amíg ő dolgozik, az pont leszarja, hogy milyen a pedagógus kompetenciája, nem? És ezt szerintem a tanárok is értik. Kurva könnyű lenne 2 hétre kibaszni a gyereket a suliból, csak az nem szülne megértést, nem értetné meg a szülővel a tanári kompetencia fontosságát. Hogy ők azok, akik felkészítik a gyereket az életre. A legtöbb szülő azt hiszi, hogy ő van hatással a gyerekre... Hát ja. Kb 2-3 éves koráig. Utána a tanár, a többi gyerek, meg a haverja Pistike, akivel délutánonként focizik.
Lecsó
Gyurma Pappa
Folytatni kell ezt, amit elkezdtek, aztán majd lesz valahogy. Szerintem egy ilyen kormányzattal és egy ilyen társadalommal nagyon nehéz bármit kezdeni. Tegnap meghallgattam Poginál Bíró-Nagy Andrást, és megint megerősített abban, hogy a mai Magyarország a 22-es csapdájában vergődik.
Az embereket oktatni kellene, hogy felismerjék, mennyire fontos az oktatás. Mivel maguktól nem ismerik fel, ezért az oktatást senki nem tartja fontosnak. Sakk-matt.
Lecsó
dande2
Tudom, nincs rá igény, de akkor is.
több mint 3 éve
Erről van szó. Felbasznak azok a reklámok amikben hangoskönyvet meg olyan éjszakai fényt árulnak, ami esti mesét mond. Hát egy mese vagy éneklés elalvás előtt ne essen már nehezére az embernek. Ha meg már egy mesét nem tud elolvasni a gyereknek lefekvés előtt, mi lesz amikor egy ketismeretlenes egyenletben kell segítenie?Elsősorban egy szülő tanár társadalmi kiegyezés kellene. Amit nem bont meg a politika. A tanár igyekszik a tőle telhető legjobb módon oktatni a gyermeket (ez a legtöbb esetben így van szvsz most is)de ha mégis hibázik azon kész javítani, a szülő pedig 1. bizalommal van a tanár iránt és kész együtt működni vele, 2. ő is hajlandó foglalkozni a gyerekével!!! és nem elégszik meg azzal, hogy az iskola "mindent megold". Egy esti fél órás meseolvasás vagy beszélgetés mindennél többet ér és ebbe még nem halt bele senki....mindjárt kevesebb lenne a figyelemzavaros stb gyermek. Csak az a baj szép lassan már azok a szülők vannak akik nem rendelkeznek ezekkel a szülői kompetenciákkal és nem látják ezt be, hogy erre van szükség. De ebben csak cirka 20 év lemaradásban vagyunk....Nem tudom...Általában egyetértek veled, de ezt most nem vágom:Ja, igazad lehet. De akkor mi a teendő?
Lecsó
Gyurma Pappa
Lecsó
dande2
több mint 3 éve
Elsősorban egy szülő tanár társadalmi kiegyezés kellene. Amit nem bont meg a politika. A tanár igyekszik a tőle telhető legjobb módon oktatni a gyermeket (ez a legtöbb esetben így van szvsz most is)de ha mégis hibázik azon kész javítani, a szülő pedig 1. bizalommal van a tanár iránt és kész együtt működni vele, 2. ő is hajlandó foglalkozni a gyerekével!!! és nem elégszik meg azzal, hogy az iskola "mindent megold". Egy esti fél órás meseolvasás vagy beszélgetés mindennél többet ér és ebbe még nem halt bele senki....mindjárt kevesebb lenne a figyelemzavaros stb gyermek. Csak az a baj szép lassan már azok a szülők vannak akik nem rendelkeznek ezekkel a szülői kompetenciákkal és nem látják ezt be, hogy erre van szükség. De ebben csak cirka 20 év lemaradásban vagyunk....Nem tudom...Általában egyetértek veled, de ezt most nem vágom:Ja, igazad lehet. De akkor mi a teendő?
Lecsó
Gyurma Pappa
Lecsó
Szerkesztette: dande2
több mint 3 éve
Jaja. Szerinted egy két hetes tanársztrájknál apuanyu a kormányra és OV-ra lenne dühös, vagy Rózsi nénire a négybéből, hogy miakurvaanyjátképzel, hogymerészeli, hovategyemagyereket?Általában egyetértek veled, de ezt most nem vágom:Ritka ostobák az emberek, főleg amikor komplex rendszereket kell megérteni. Konkrétan nehézséget okoz megérteni, hogy a kukás azért keres sokat meg van zsarolási potencia, mert mindenki szereti, ha tiszta az utca. A társadalmi megbecsültség és a fizetés között nem feltétlenül van egyenes arányosság. A mozdonyvezető is azért keres jóval többet a MÁV-nál, mint a többi MÁV-os dolgozó, mert 1) egyetlen szakszervezetben van az összes 2) nélkülük nem megy a vonat. Ha kaller sztrájkol, akkor lyukaszt jegyet a másik szakszervezetben tag kaller/műszakis/leltáros. Vonatot vezetni viszont nem annyira triviális. Na, mondj valakit, aki szerint a mozdonyvezető egy megbecsülendő szakma.mondjuk a kukásokat tényleg ok nélkül nézik semmibeJa, az hogy lenézünk bizonyos szakmákat ez szerintem sem követendő, nem is modntam hogy lenézném bármelyik szakmát is, de a nő szerint konkrétan a kukások mindig is a dupláját keresték mint az átlag, és amúgy is kurva nehéz oda bekerülni, mert nagy a várólista, van olyan ismerőse aki 2 mérnöki diplomával kukás, mert ott többet keres. Eleve ha ez mind igaz lenne, nem sztrájkolnának, mert bőven lenne más is aki elvégezze a munkát helyettük. Ezt ha lehet akkor nem hiszem el.
nekem az egyik legdurvább beszélgetésem az egy MÁVnál dolgozó csávóval volt akinek az a dolga hogy a sineket takarítsa a vértől (kisállat, ember ...)
ők nem kapnak pszihomókusi segítséget, a bér a minimál környékén van cserébe kevesen bírják félévnél tovább
én senkitől nem sajnálom a pénzt amit keres és a sajátomat se más foglalkozáshoz hasonlítom, hanem az IT-n belüli fejlesztőkhöz képest érdekel mennyit keresek
Negritis, a vajda
A tanároknak meg régen sem volt jobb, különben sem csinálnak semmit, heti 24 órát dolgoznak, 3 hónap szabadság meg mifaszom, aztán mégis évről-évre nagyobb hiány van belőlük. Kurvára nem logikus, de azért hajtják reggeltől estig a faszságot 😀
Én sem sajnálom mástól, de azért divat lett sajnálni az IT-soktól, attól a szakmától, amire a társadalom kilencvenX %-a eleve alkalmatlan gyárilag (nekem nem lesz jobb attól, amiért másnak jobb vagy éppen szarabb), csak felbasz ha faszságot hallok, mivel olyan pozícióban dolgozom, hogy látom hogy ki mennyit keres a cégnél, elég sok faszság jön szembe nap mint nap.
És igazuk van, ha jogos akkor sztrájkoljanak, és kapják meg amit szeretnének, de nekem ez nem érv hogy ők a legfontosabbak, mert ha nem lennének akkor megenne minket a szemét. Az nem számít, hogy max 1 hét alatt betanul rá kb. akárki. És nem, nem nézem le a kukásokat, de kurva nagy divat lett lenézni az IT-sokat, kb. az az egy szakma amit semmi pénzért sem tudnék és nem is szeretnék csinálni. Kukás, bolti eladó és tehénpásztor is hamarabb lennék, ha nem értenék máshoz ami jobban érdekel/jövedelmez.
Ennyi erővel, ha nem lenne mezőgazdász akkor mind éhen halnánk, azelőtt mielőtt megehetne minket a szemét.
eaglesmcnabb
Folytathatnám. Amíg az iskolára a szülők melegedőként tekintenek, ne legyünk meglepődve a nagy semmin. Sokadszorra is elmondom: amíg nem lesz 2 hetes sztrájk a tanároknál, és nem lesz kénytelen minden szülő elgondolkodni, hogy hova tegye a gyerekét arra a két hétre, nem lesz megértés.
Ja, és a tudás mindennél fontosabb, hogy ne irkáljanak ennyi faszságot.
Gyurma Pappa
Lecsó

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
Nem tudom...Általában egyetértek veled, de ezt most nem vágom:Ja, igazad lehet. De akkor mi a teendő?
Lecsó
Gyurma Pappa
több mint 3 éve
Általában egyetértek veled, de ezt most nem vágom:Ja, igazad lehet. De akkor mi a teendő?
Lecsó

több mint 3 éve
Általában egyetértek veled, de ezt most nem vágom:Ritka ostobák az emberek, főleg amikor komplex rendszereket kell megérteni. Konkrétan nehézséget okoz megérteni, hogy a kukás azért keres sokat meg van zsarolási potencia, mert mindenki szereti, ha tiszta az utca. A társadalmi megbecsültség és a fizetés között nem feltétlenül van egyenes arányosság. A mozdonyvezető is azért keres jóval többet a MÁV-nál, mint a többi MÁV-os dolgozó, mert 1) egyetlen szakszervezetben van az összes 2) nélkülük nem megy a vonat. Ha kaller sztrájkol, akkor lyukaszt jegyet a másik szakszervezetben tag kaller/műszakis/leltáros. Vonatot vezetni viszont nem annyira triviális. Na, mondj valakit, aki szerint a mozdonyvezető egy megbecsülendő szakma.mondjuk a kukásokat tényleg ok nélkül nézik semmibeJa, az hogy lenézünk bizonyos szakmákat ez szerintem sem követendő, nem is modntam hogy lenézném bármelyik szakmát is, de a nő szerint konkrétan a kukások mindig is a dupláját keresték mint az átlag, és amúgy is kurva nehéz oda bekerülni, mert nagy a várólista, van olyan ismerőse aki 2 mérnöki diplomával kukás, mert ott többet keres. Eleve ha ez mind igaz lenne, nem sztrájkolnának, mert bőven lenne más is aki elvégezze a munkát helyettük. Ezt ha lehet akkor nem hiszem el.
nekem az egyik legdurvább beszélgetésem az egy MÁVnál dolgozó csávóval volt akinek az a dolga hogy a sineket takarítsa a vértől (kisállat, ember ...)
ők nem kapnak pszihomókusi segítséget, a bér a minimál környékén van cserébe kevesen bírják félévnél tovább
én senkitől nem sajnálom a pénzt amit keres és a sajátomat se más foglalkozáshoz hasonlítom, hanem az IT-n belüli fejlesztőkhöz képest érdekel mennyit keresek
Negritis, a vajda
A tanároknak meg régen sem volt jobb, különben sem csinálnak semmit, heti 24 órát dolgoznak, 3 hónap szabadság meg mifaszom, aztán mégis évről-évre nagyobb hiány van belőlük. Kurvára nem logikus, de azért hajtják reggeltől estig a faszságot 😀
Én sem sajnálom mástól, de azért divat lett sajnálni az IT-soktól, attól a szakmától, amire a társadalom kilencvenX %-a eleve alkalmatlan gyárilag (nekem nem lesz jobb attól, amiért másnak jobb vagy éppen szarabb), csak felbasz ha faszságot hallok, mivel olyan pozícióban dolgozom, hogy látom hogy ki mennyit keres a cégnél, elég sok faszság jön szembe nap mint nap.
És igazuk van, ha jogos akkor sztrájkoljanak, és kapják meg amit szeretnének, de nekem ez nem érv hogy ők a legfontosabbak, mert ha nem lennének akkor megenne minket a szemét. Az nem számít, hogy max 1 hét alatt betanul rá kb. akárki. És nem, nem nézem le a kukásokat, de kurva nagy divat lett lenézni az IT-sokat, kb. az az egy szakma amit semmi pénzért sem tudnék és nem is szeretnék csinálni. Kukás, bolti eladó és tehénpásztor is hamarabb lennék, ha nem értenék máshoz ami jobban érdekel/jövedelmez.
Ennyi erővel, ha nem lenne mezőgazdász akkor mind éhen halnánk, azelőtt mielőtt megehetne minket a szemét.
eaglesmcnabb
Folytathatnám. Amíg az iskolára a szülők melegedőként tekintenek, ne legyünk meglepődve a nagy semmin. Sokadszorra is elmondom: amíg nem lesz 2 hetes sztrájk a tanároknál, és nem lesz kénytelen minden szülő elgondolkodni, hogy hova tegye a gyerekét arra a két hétre, nem lesz megértés.
Gyurma Pappa
Szerkesztette: Lecsó
több mint 3 éve
Ha ehhez hasonló mondatokat nem hallottál még, akkor jó helyen, jó közegben élsz:Vidéken lakom, én (a kiemelt részt) még ezt nem hallottam. A dögöljön meg a szomszéd tehene viszont sajnos jelen van, a szolidaritás kevesek kenyere.Valahol hallottam, (valami marketing guru mondhatta) hogy egy üzenetet napi hatszor hallod, akkor az elkezd valósággá válni.Ez nem csak arról szól, hogy (bocs) a nagyid már butuska, és csak az egyszerű üzeneteket érti. Ez igaz, de egyszerű üzenetekből is mindig van ilyen és olyan is. Még akkor is, ha a hivatalos propaganda csak az egyiket sulykolja.Tényleg csak a legegyszerűbb üzenetek mennek át. Nem csak nála. Munkatársaim, ismerőseim jelentős százalékának is.És az ilyenekkel az a baj, hogy - és elnézést dédimamádtól, de - mivel nincs eszük, így nem tudsz észérvekkel sem hatni rájuk. Nekem nagymamám ugyanez. Így tényleg nincs értelme elkezdeni sem a "vitát".Dédi:Komolyan bizony, nem semmi hogy egy sima magántársalgásban egy pohár bor mellett, az emberek szidják a pedagógusokat, mert mit tüntetnek, amikor 3 hónap szabadságuk van, meg sosem kerestek jól, most miért akarnak. Elég elkeserítő..444.hu/2022/10/31/bencsik-andras-szerint-sopredek-lepte-el-a-pedagogusi-palyat-akik-csak-rombolni-akarnakszerintem ezeket ők komolyan hiszik is. Ezek nem a pártutasításra mondogató emberek hanem a termékei a rendszernek akik már azt hiszik amit kell...
Ejha, kifittyent a kultúra itt is.
Mikey
Janek
Klaci79
"néztem a tv-t, azt mondta a tanár, hogy 200 ezret keres. Akkor mire fel hisztizik?"
Nem szóltam, de csak mondta tovább, lassan elborult az agyam.
"-Mama, jó pénz a havi 200 ezer?
-az nagyon jó
-a fiacskája meg tudna belőle élni Pesten?
-nem
-akkor miről beszélünk?
-hát lehet. De nekik akkor is ott van a nyári szünet!"
És itt meg vagyok lőve. Komolyabb érvelésbe nincs értelme bele menni, csak a legegyszerűbb üzenetet képes befogadni. (nem csak ő, a társadalom 80%-a)
Néha azt érzem, hogy ilyen téren a 4 éves fiam is elérte a már az átlagember szintjét.
kittli
Mikey
Öregszem és már igyekszem nem beleállni ilyen vitába. De néha kihozzák az emberből.
kittli
Az igazi baj az, hogy a magyar társadalomnak több generáció óta nem volt esélye megtanuini szolidárisnak lenni. A boldogulj, ügyeskedj ahogy tudsz és ne törődj a másikkal - illetve utáld ha sikeres - az uralkodó attitűd több generáció óta, amit a Fidesz az utóbbi 12 évben alaposan fel is erősített. Emiatt reagálnak ezek az idős emberek is úgy egy tanár tüntetésre, hogy ne akarjon sokat, elég az neki.
A társadalmi szolidaritás a tömegek legerősebb fegyvere. Ahol működik, ott az egyszerű üzenetekből sem csak a nyári szabira rezonál a nagyid, hanem mondjuk arra is, hogy a kisunokájának nincs töri tanára, mert elment pizzafutárnak, nebasszamármeg. Vagy, ha nem fizetik meg a kórházi nővéreket, akkor a nagypapa ágytálát nem lesz aki kicserélje, és húgyos ágyban fog feküdni a kórházban.
Meg kell tanulnunk szolidárisnak lenni. Manapság már a középosztály számára is ez lényegében az egyetlen lehetőség arra, hogy erős legyen.
peterk2005 udvari bolond
És a kormány üzenete sokszorosa a napi 6 alkalomnak.
A szolidaritás meg nem is tud működni olyan közegben, ahol alap tézis a "dögöljön meg a szomszéd tehene is". Azt már ne is mondjam, hogy vidéken a tanár, értelmiségi, szellemi munkát végző ember az NEM DOLGOZIK, az naplopó.
Az nem munka. A munka az, amibe megszakadsz, belerokkansz, megdöglesz. Finomabban mondva fizikai produktum a végeredmény.
kittli
csi77
"Tanuljon ki (a gyerek) valami rendes munkát, legyen kőműves vagy pék..."
Kétségeid ne legyenek, a mérnök, informatikus, tanár szakmák nem fognak elhangozni.
"Áhh! Egész nap nem csinál semmit, csak játszik a számítógépen"
Ezt speciel egy apától hallottam, lenézően nyilatkozva fiáról.
2 családos fiú szebb lakással, újabb autóval mint apu aki egész életében vasas munkát csinált.
Az egyik kedvencem, egy kisöreg dicsérte a szomszédját:
"Ahhoz képest, hogy tanárember egész sokat dolgozik. Van kertje, tyúkjai, birkája"
Tiszántúl, tizpárezres kisvárosi szemezgetés, így hirtelen ezek jutottak eszembe de biztos lenne még.
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 3 éve
Ritka ostobák az emberek, főleg amikor komplex rendszereket kell megérteni. Konkrétan nehézséget okoz megérteni, hogy a kukás azért keres sokat meg van zsarolási potencia, mert mindenki szereti, ha tiszta az utca. A társadalmi megbecsültség és a fizetés között nem feltétlenül van egyenes arányosság. A mozdonyvezető is azért keres jóval többet a MÁV-nál, mint a többi MÁV-os dolgozó, mert 1) egyetlen szakszervezetben van az összes 2) nélkülük nem megy a vonat. Ha kaller sztrájkol, akkor lyukaszt jegyet a másik szakszervezetben tag kaller/műszakis/leltáros. Vonatot vezetni viszont nem annyira triviális. Na, mondj valakit, aki szerint a mozdonyvezető egy megbecsülendő szakma.mondjuk a kukásokat tényleg ok nélkül nézik semmibeJa, az hogy lenézünk bizonyos szakmákat ez szerintem sem követendő, nem is modntam hogy lenézném bármelyik szakmát is, de a nő szerint konkrétan a kukások mindig is a dupláját keresték mint az átlag, és amúgy is kurva nehéz oda bekerülni, mert nagy a várólista, van olyan ismerőse aki 2 mérnöki diplomával kukás, mert ott többet keres. Eleve ha ez mind igaz lenne, nem sztrájkolnának, mert bőven lenne más is aki elvégezze a munkát helyettük. Ezt ha lehet akkor nem hiszem el.
Negritis, a vajda
eaglesmcnabb

több mint 3 éve
mondjuk a kukásokat tényleg ok nélkül nézik semmibeJa, az hogy lenézünk bizonyos szakmákat ez szerintem sem követendő, nem is modntam hogy lenézném bármelyik szakmát is, de a nő szerint konkrétan a kukások mindig is a dupláját keresték mint az átlag, és amúgy is kurva nehéz oda bekerülni, mert nagy a várólista, van olyan ismerőse aki 2 mérnöki diplomával kukás, mert ott többet keres. Eleve ha ez mind igaz lenne, nem sztrájkolnának, mert bőven lenne más is aki elvégezze a munkát helyettük. Ezt ha lehet akkor nem hiszem el.
Negritis, a vajda
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
mondjuk a kukásokat tényleg ok nélkül nézik semmibeNa látod. 😀Így van!!! Csak 6 órát dolgoznak naponta basszameg, miközben a raktárban 200ezerért tonnákat pakolnak ukránok napi 8 órában hajnali 4-től...na ezt csinálná meg egy tanár...A tanároknak nem csak a nyaruk szabad, hanem az összes délutánjuk is.Tényleg csak a legegyszerűbb üzenetek mennek át. Nem csak nála. Munkatársaim, ismerőseim jelentős százalékának is.És az ilyenekkel az a baj, hogy - és elnézést dédimamádtól, de - mivel nincs eszük, így nem tudsz észérvekkel sem hatni rájuk. Nekem nagymamám ugyanez. Így tényleg nincs értelme elkezdeni sem a "vitát".Dédi:Komolyan bizony, nem semmi hogy egy sima magántársalgásban egy pohár bor mellett, az emberek szidják a pedagógusokat, mert mit tüntetnek, amikor 3 hónap szabadságuk van, meg sosem kerestek jól, most miért akarnak. Elég elkeserítő..444.hu/2022/10/31/bencsik-andras-szerint-sopredek-lepte-el-a-pedagogusi-palyat-akik-csak-rombolni-akarnakszerintem ezeket ők komolyan hiszik is. Ezek nem a pártutasításra mondogató emberek hanem a termékei a rendszernek akik már azt hiszik amit kell...
Mikey
Janek
Klaci79
"néztem a tv-t, azt mondta a tanár, hogy 200 ezret keres. Akkor mire fel hisztizik?"
-az nagyon jó
-nem
-akkor miről beszélünk?
És itt meg vagyok lőve. Komolyabb érvelésbe nincs értelme bele menni, csak a legegyszerűbb üzenetet képes befogadni. (nem csak ő, a társadalom 80%-a)
Néha azt érzem, hogy ilyen téren a 4 éves fiam is elérte a már az átlagember szintjét.
kittli
Mikey
Öregszem és már igyekszem nem beleállni ilyen vitába. De néha kihozzák az emberből.
kittli
nagylaza, főpohárnok
😕
Klaci79
Magyarországon, kurva kevesen értik azt a szót hogy értéktöbblet, nem értik, hogy miért gázos, hogy a kukás lassan kétszer annyit keres mint egy tanár, a legtöbben szarba nézik még az IT-sokat is. A kukás sztrájk margójára, (szó szerinti idézetek):
"Senkit nem érdekel mennyi iskola kell hozzá, ha nem vállalnák be, a társadalmi megvetéssel együtt akkor megfulladnál a szemétben te is. Jelenleg az ő munkájuk még mindig fontosabb mint a 86 milliomodik IT zsenié. Illetve mindenki kényelmes, nyugodt, tiszta,jó illatú munkát akar ezt kevesen vállalják be. Van tanár ismerősöm aki diplomával húzkod kukát, mert jobban fizet, és igen, sok "barát" lemorzsolódott emiatt. Baromira megérdemlik a magas fizetést. Konkrétan a mi életünket könnyítik meg, nélkülük bele fulladnánk a mocsokba. Ennyire egyszerű."
"De ha a kukás nem dolgozik a tanár bele fullad a mocsokba ugyanúgy. Nem csak a tudás az érték. Ez nyugaton is így van, a kukás keress többet, mert ahogy látszik is őket a társadalom is megveti, meg is érdemlik amit kapnak, minden centet, mindegyik. Na ez mondjuk nem minden tanárról mondható el ugyanúgy, egy kedves ismerősöm tanár, soha nem engedném, hogy emberekkel foglalkozzon, mentálisan nagyon nem kerek, de taníthat, mert nincs pszichológiai alkalmassági vizsgálat, és azért lett tanár, mert oda kellet a legkisebb pontszám abban ami őt érdekelte. 🙄"
eaglesmcnabb
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Na látod. 😀Így van!!! Csak 6 órát dolgoznak naponta basszameg, miközben a raktárban 200ezerért tonnákat pakolnak ukránok napi 8 órában hajnali 4-től...na ezt csinálná meg egy tanár...A tanároknak nem csak a nyaruk szabad, hanem az összes délutánjuk is.Tényleg csak a legegyszerűbb üzenetek mennek át. Nem csak nála. Munkatársaim, ismerőseim jelentős százalékának is.És az ilyenekkel az a baj, hogy - és elnézést dédimamádtól, de - mivel nincs eszük, így nem tudsz észérvekkel sem hatni rájuk. Nekem nagymamám ugyanez. Így tényleg nincs értelme elkezdeni sem a "vitát".Dédi:Komolyan bizony, nem semmi hogy egy sima magántársalgásban egy pohár bor mellett, az emberek szidják a pedagógusokat, mert mit tüntetnek, amikor 3 hónap szabadságuk van, meg sosem kerestek jól, most miért akarnak. Elég elkeserítő..444.hu/2022/10/31/bencsik-andras-szerint-sopredek-lepte-el-a-pedagogusi-palyat-akik-csak-rombolni-akarnakszerintem ezeket ők komolyan hiszik is. Ezek nem a pártutasításra mondogató emberek hanem a termékei a rendszernek akik már azt hiszik amit kell...
Mikey
Janek
Klaci79
-az nagyon jó
-nem
-akkor miről beszélünk?
kittli
Mikey
kittli
nagylaza, főpohárnok
😕
Klaci79
Magyarországon, kurva kevesen értik azt a szót hogy értéktöbblet, nem értik, hogy miért gázos, hogy a kukás lassan kétszer annyit keres mint egy tanár, a legtöbben szarba nézik még az IT-sokat is. A kukás sztrájk margójára, (szó szerinti idézetek):
"Senkit nem érdekel mennyi iskola kell hozzá, ha nem vállalnák be, a társadalmi megvetéssel együtt akkor megfulladnál a szemétben te is. Jelenleg az ő munkájuk még mindig fontosabb mint a 86 milliomodik IT zsenié. Illetve mindenki kényelmes, nyugodt, tiszta,jó illatú munkát akar ezt kevesen vállalják be. Van tanár ismerősöm aki diplomával húzkod kukát, mert jobban fizet, és igen, sok "barát" lemorzsolódott emiatt. Baromira megérdemlik a magas fizetést. Konkrétan a mi életünket könnyítik meg, nélkülük bele fulladnánk a mocsokba. Ennyire egyszerű."
"De ha a kukás nem dolgozik a tanár bele fullad a mocsokba ugyanúgy. Nem csak a tudás az érték. Ez nyugaton is így van, a kukás keress többet, mert ahogy látszik is őket a társadalom is megveti, meg is érdemlik amit kapnak, minden centet, mindegyik. Na ez mondjuk nem minden tanárról mondható el ugyanúgy, egy kedves ismerősöm tanár, soha nem engedném, hogy emberekkel foglalkozzon, mentálisan nagyon nem kerek, de taníthat, mert nincs pszichológiai alkalmassági vizsgálat, és azért lett tanár, mert oda kellet a legkisebb pontszám abban ami őt érdekelte. 🙄"
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
Amikor a tökéletes ötlethez tökéletes megvalósítás is társul:telex.hu/gazdasag/2022/11/02/ismet-orult-begepelesi-verseny-volt-magyarorszagon-husz-percig-volt-nyitva-a-gyarmento-program
több mint 3 éve
Vidéken lakom, én (a kiemelt részt) még ezt nem hallottam. A dögöljön meg a szomszéd tehene viszont sajnos jelen van, a szolidaritás kevesek kenyere.Valahol hallottam, (valami marketing guru mondhatta) hogy egy üzenetet napi hatszor hallod, akkor az elkezd valósággá válni.Ez nem csak arról szól, hogy (bocs) a nagyid már butuska, és csak az egyszerű üzeneteket érti. Ez igaz, de egyszerű üzenetekből is mindig van ilyen és olyan is. Még akkor is, ha a hivatalos propaganda csak az egyiket sulykolja.Tényleg csak a legegyszerűbb üzenetek mennek át. Nem csak nála. Munkatársaim, ismerőseim jelentős százalékának is.És az ilyenekkel az a baj, hogy - és elnézést dédimamádtól, de - mivel nincs eszük, így nem tudsz észérvekkel sem hatni rájuk. Nekem nagymamám ugyanez. Így tényleg nincs értelme elkezdeni sem a "vitát".Dédi:Komolyan bizony, nem semmi hogy egy sima magántársalgásban egy pohár bor mellett, az emberek szidják a pedagógusokat, mert mit tüntetnek, amikor 3 hónap szabadságuk van, meg sosem kerestek jól, most miért akarnak. Elég elkeserítő..444.hu/2022/10/31/bencsik-andras-szerint-sopredek-lepte-el-a-pedagogusi-palyat-akik-csak-rombolni-akarnakszerintem ezeket ők komolyan hiszik is. Ezek nem a pártutasításra mondogató emberek hanem a termékei a rendszernek akik már azt hiszik amit kell...
Mikey
Janek
Klaci79
-az nagyon jó
-nem
-akkor miről beszélünk?
kittli
Mikey
kittli
Az igazi baj az, hogy a magyar társadalomnak több generáció óta nem volt esélye megtanuini szolidárisnak lenni. A boldogulj, ügyeskedj ahogy tudsz és ne törődj a másikkal - illetve utáld ha sikeres - az uralkodó attitűd több generáció óta, amit a Fidesz az utóbbi 12 évben alaposan fel is erősített. Emiatt reagálnak ezek az idős emberek is úgy egy tanár tüntetésre, hogy ne akarjon sokat, elég az neki.
A társadalmi szolidaritás a tömegek legerősebb fegyvere. Ahol működik, ott az egyszerű üzenetekből sem csak a nyári szabira rezonál a nagyid, hanem mondjuk arra is, hogy a kisunokájának nincs töri tanára, mert elment pizzafutárnak, nebasszamármeg. Vagy, ha nem fizetik meg a kórházi nővéreket, akkor a nagypapa ágytálát nem lesz aki kicserélje, és húgyos ágyban fog feküdni a kórházban.
Meg kell tanulnunk szolidárisnak lenni. Manapság már a középosztály számára is ez lényegében az egyetlen lehetőség arra, hogy erős legyen.
peterk2005 udvari bolond
A szolidaritás meg nem is tud működni olyan közegben, ahol alap tézis a "dögöljön meg a szomszéd tehene is". Azt már ne is mondjam, hogy vidéken a tanár, értelmiségi, szellemi munkát végző ember az NEM DOLGOZIK, az naplopó.
Az nem munka. A munka az, amibe megszakadsz, belerokkansz, megdöglesz. Finomabban mondva fizikai produktum a végeredmény.
kittli
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 3 éve
Valahol hallottam, (valami marketing guru mondhatta) hogy egy üzenetet napi hatszor hallod, akkor az elkezd valósággá válni.Ez nem csak arról szól, hogy (bocs) a nagyid már butuska, és csak az egyszerű üzeneteket érti. Ez igaz, de egyszerű üzenetekből is mindig van ilyen és olyan is. Még akkor is, ha a hivatalos propaganda csak az egyiket sulykolja.Tényleg csak a legegyszerűbb üzenetek mennek át. Nem csak nála. Munkatársaim, ismerőseim jelentős százalékának is.És az ilyenekkel az a baj, hogy - és elnézést dédimamádtól, de - mivel nincs eszük, így nem tudsz észérvekkel sem hatni rájuk. Nekem nagymamám ugyanez. Így tényleg nincs értelme elkezdeni sem a "vitát".Dédi:Komolyan bizony, nem semmi hogy egy sima magántársalgásban egy pohár bor mellett, az emberek szidják a pedagógusokat, mert mit tüntetnek, amikor 3 hónap szabadságuk van, meg sosem kerestek jól, most miért akarnak. Elég elkeserítő..444.hu/2022/10/31/bencsik-andras-szerint-sopredek-lepte-el-a-pedagogusi-palyat-akik-csak-rombolni-akarnakszerintem ezeket ők komolyan hiszik is. Ezek nem a pártutasításra mondogató emberek hanem a termékei a rendszernek akik már azt hiszik amit kell...
Mikey
Janek
Klaci79
-az nagyon jó
-nem
-akkor miről beszélünk?
kittli
Mikey
kittli
peterk2005 udvari bolond
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 3 éve
Ez nem csak arról szól, hogy (bocs) a nagyid már butuska, és csak az egyszerű üzeneteket érti. Ez igaz, de egyszerű üzenetekből is mindig van ilyen és olyan is. Még akkor is, ha a hivatalos propaganda csak az egyiket sulykolja.Tényleg csak a legegyszerűbb üzenetek mennek át. Nem csak nála. Munkatársaim, ismerőseim jelentős százalékának is.És az ilyenekkel az a baj, hogy - és elnézést dédimamádtól, de - mivel nincs eszük, így nem tudsz észérvekkel sem hatni rájuk. Nekem nagymamám ugyanez. Így tényleg nincs értelme elkezdeni sem a "vitát".Dédi:Komolyan bizony, nem semmi hogy egy sima magántársalgásban egy pohár bor mellett, az emberek szidják a pedagógusokat, mert mit tüntetnek, amikor 3 hónap szabadságuk van, meg sosem kerestek jól, most miért akarnak. Elég elkeserítő..444.hu/2022/10/31/bencsik-andras-szerint-sopredek-lepte-el-a-pedagogusi-palyat-akik-csak-rombolni-akarnakszerintem ezeket ők komolyan hiszik is. Ezek nem a pártutasításra mondogató emberek hanem a termékei a rendszernek akik már azt hiszik amit kell...
Mikey
Janek
Klaci79
-az nagyon jó
-nem
-akkor miről beszélünk?
kittli
Mikey
kittli

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
www.valaszonline.hu/2022/10/31/moldova-chisinau-transznisztria-gagauzia-ukrajna-haboru-riport/
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
24.hu/kozelet/2022/11/01/csanyi-vilmos-hiedelem-kozosseg-haboru-nagyinterju/Nagyszerű interjú. Amit a NER-ről mond, szóról szóra igaz, de az a lényegtelenebb.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 3 éve
könyörtelen lesz, amit mondok, de őket el kell engedni, egy napon majd átsiklanak az örökké valóságba ebben a tudatállapotukban. Én így vagyok a saját megborult nagyszüleimmel. Ők is lövetnének a határon a migránsokra, ukránokra, "homokosokra".És az ilyenekkel az a baj, hogy - és elnézést dédimamádtól, de - mivel nincs eszük, így nem tudsz észérvekkel sem hatni rájuk. Nekem nagymamám ugyanez. Így tényleg nincs értelme elkezdeni sem a "vitát".Dédi:Komolyan bizony, nem semmi hogy egy sima magántársalgásban egy pohár bor mellett, az emberek szidják a pedagógusokat, mert mit tüntetnek, amikor 3 hónap szabadságuk van, meg sosem kerestek jól, most miért akarnak. Elég elkeserítő..444.hu/2022/10/31/bencsik-andras-szerint-sopredek-lepte-el-a-pedagogusi-palyat-akik-csak-rombolni-akarnakszerintem ezeket ők komolyan hiszik is. Ezek nem a pártutasításra mondogató emberek hanem a termékei a rendszernek akik már azt hiszik amit kell...
Mikey
Janek
Klaci79
-az nagyon jó
-nem
-akkor miről beszélünk?
kittli
Mikey
Fejben végül is már halottak.
több mint 3 éve
Bencsik egy igazi elvtelen, szarházi kis geci. Mint a Stefka haverja. Más: Hodosán Róza interjú nagyon jó Marcinál.
több mint 3 éve
Bencsikről elég annyi, hogy mikor a Blahán a szerkesztőségben a Népszabinál v Népszavánál, mindegy is melyik mert egy helyen volt,Hű maradt a 80-as évekbeli önmagához, most is a ruszkik f@szát szopja.
az öreg rókák mivel elmúlt dél ezért mentek is át piálni a
Metropol szálloda bárjába és mellé, akkor mindig a gyakornokokra, vagy kezdőkre bízzák az olyan cikkek megírását, mint pl a Május 1 hatása a termelésre, vagy hasonló nyalonc cikkek megírása.
Ez 35 évesen önként jelentkezett, hogy menjetek majd ő megcsinálja. A
Nyolcvanas évek második felében folyamatosan.
Ezeknek mindegy milyen rendszer van, mindig ott lesznek, örökké.
ozibozi

Elkötelezetten a barátságért
Sorrendben nyolcadik országos értekezletére készül a Magyar Szovjet Baráti Társaság. A jelentős eseményre, amely öt év munkáját értékeli, a társaság elnöksége írásos beszámolót adott ki, amelyben részletesen ismerteti mindazokat a tudnivalókat és tényeket, amelyek öt év távlatában adnak lehetőséget összegezésre, értékelésre De a jelentés tartalmának részletes ismertetése nélkül csupán a sajtó és már hírközlőszervek híradásaira, illetve személyes tapasztalatokra támaszkodva is megállapíthatja a társaság életét figyelemmel kísérő, hogy az MSZBT az öt évvel ezelőtt tartott országos értekezletén elfogadott határozattal és az időközben sok szempontból megváltozott feltételekkel összhangban eleget tett küldetésének. Szolgálni tudta a két nép barátságának ügyét.
Kétségtelen tény, hogy a Magyar-Szovjet Baráti Társaságnak jól körülhatárolható, fontos szerep jut a magyar közéletben. Hiszen a társaság az MSZMP céljainak szellemében tevékenykedő, a párt politikájának megvalósítását segítő, széles tömegbázisra épülő olyan politikai tömegmozgalom, amelynek munkájában áldozatkész, a magyar-szovjet barátságot felelősséggel, önzetlenül szolgáló tisztségviselők társadalmi munkások népes tábora vesz részt.
Élő kapcsolat
Hazánkban a különböző társadalmi és állami szerveknek kiterjedt kapcsolataik vannak szovjet partnerekkel, s a maguk területén részt vesznek abban a sokrétű munkában, amely a két ország eredményeinek kölcsönös népszerűsítésére, kulturális értékeinek kicserélésére irányul. Ezzel együtt az MSZBT korábban is, most is nagy súlyt fektetett arra, hogy élő kapcsolatot alakítson ki számos társadalmi és állami szervvel a munka jobb végzésének érdekében. Az együttműködő szervek és intézmények, a közös rendezvények lajstromán hosszasan sorolni lehetne. Mindet ismertetni itt, e hasábokon hely hiányában aligha volna célszerű. De mindenképpen említést érdemel a már harmadszor megrendezett „Kell a jó könyv” olvasópályázat, a hagyományos 'Auróra” vers- és prózamondóverseny, az orosz-szovjet zenetáborok, Barátság koncertek, vagy akár az „Orion expedícióval a föld körül” című gyermekrajz pályázat. E rendezvények mindegyikének lebonyolításában egy sereg társintézmény közreműködése, irányító, szervező együttdolgozása adta a siker kulcsát.
A magyar-szovjet barátság ma már tömegmozgalom, amelynek bázisa, alapegysége a tagcsoport. Ezek révén a mozgalom átfogja a társadalom minden rétegét, kiterjed az ország egész területére. Jelenleg közel kétezer ilyen tagcsoport működik az országban és számuk (...) nő.
[Hiányzik legalább egy sor, esetleg több is az oszlop alján.]
Egyre nagyobb szerepet vállalnának környezetükben a Szovjetunióval kapcsolatos reális ismeretek terjesztésében, a magyar-szovjet barátság elmélyítésében.
A korszerűség kihívása
Az ipari és a mezőgazdasági üzemek tagcsoportjainál mind elterjedtebb az a gyakorlat, hogy munkatervük konkrét ajánlásokat tartalmaz a szocialista brigádok vállalásaihoz, amelyek mindinkább kapcsolódnak a hétköznapok gazdasági, politikai munkájához is. Részt vállalnak a termelési célok elérését segítő munkaversenyben, a szocialista brigádmozgalomban. Az üzemi tagcsoportok a meglévő szakmai kapcsolatokat kihasználva, a volt szovjet ösztöndíjasok személyes élményeire is támaszkodva segítik a szovjet termelési és műszaki tapasztalatok széles körű felhasználását, miközben az emberi kapcsolatok szálait is szorosabbra fűzik. Az oktatási intézményekben működő tagcsoportokra pedig az a jellemző, hogy az elnökségek munkája mind jobban a tanulókra, hallgatókra irányul. Kezd gyakorlattá válni, hogy a helyi elnökségben helyet kap az ifjúsági szervezet és a tanulóifjúság képviselője is.
Mindez azért jelentős, mert a tagcsoportok munkájának eredményessége, színvonala nagymértékben függ az elnökség összetételétől. Általános tapasztalatként szűrhető le, hogy azok az aktivisták, akiknek az egyéb gazdasági, politikai funkciójukból adódóan kellő tájékozottságuk, hatáskörük van, nagyobb hatékonysággal képesek irányítani a tagcsoport tevékenységét is. Összességében megállapítható, hogy a tagcsoportok elnökségeinek a munkája az elmúlt években tovább fejlődött, s igazolta a mozgalmi forma létjogosultságát. A kialakult munkamódszerek helyesnek bizonyultak, megfelelnek a mai követelményeknek. S ez a tény, hogy a változások jó következményeként egyre több fiatal került az elnökségekbe, tovább növelte tevékenységük dinamizmusát, fokozta a helyi kezdeményezőkészséget.
A korszerűség kihívásának az MSZBT igyekezett az elmúlt években is eleget tenni. Tömegpolitikai tevékenységében fölismerhető a késztetés hatása, s eredménye. Ennek a törekvésnek a jele egyebek között a visszakérdezésre, párbeszédre lehetőséget adó vitafórumok, kiscsoportos beszélgetések számának növelése az előadásos propagandában. Érthető módon elsőrendűen az ifjúság megnyerése volt a cél. S mint az elnökségi beszámolóból kitűnik, az MSZBT a beszámolási időszakban a tömegfelvilágosítás eszközeivel az ifjúsági és gyermekszervezettel együttműködve törekedett eredményesebbé tenni a fiatalok internacionalista nevelését, az ifjúság körében végzett tudatformá...
[Legalább egy sor hiányzik az oszlop alján.]
(...) sor nagyobb szabású tömegpolitikai rendezvényre, 1982 decemberében az „Egy nap barátunkkal” címmel rendezett tömegpolitikai akciót a KISZ Központi Bizottságával együttműködve a Szovjetunió megalakulásának 60. évfordulója alkalmából szervezték. Magyarország felszabadulása és a társaság megalakulásának 40. évfordulója jó lehetőséget teremtett a magyar-szovjet barátság erősítésére. Az elmúlt években rendezvényeken emlékeztek meg többek között a Szovjet Baráti Társaságok Szövetsége jogelődje, a VOKSZ megalakulásának 60.., a Szovjet-Magyar Baráti Társaság megalakulásának 25., valamint Jurij Gagarin születésének 50. és űrrepülésének 25. évfordulójáról.
Reális értékelés
Különböző vetélkedők, pályázatok segítették elmélyíteni a két nép kölcsönös megismerését a műszaki haladás és a kultúra területén egyaránt. Az üzemi, vállalati szintű rendezvények mellett feltétlenül említést érdemelnek azok a központi rendezvények, amelyek során neves szovjet vendégművészek, vendégegyüttesek, színházak mutatkoztak be a magyar közönség előtt. A Művelődési Minisztérium például az MSZBT és a Szovjet Kultúra és Tudomány Háza kezdeményezése alapján három évre szóló színházi rendezvénysorozatot indított „Barátaink, kortársaink” címmel, amelynek célja az új szovjet drámák bemutatása, népszerűsítése. A sorozat nagyságát jelzi, hogy az 1984/85-ös színházi évadban negyven, az 1985/86-os évadban hatvan bemutatóra került sor az ország különböző területein. S e sorozat a tervek szerint a következő színházi évadban újabb művek színrevitelével, bemutatójával folytatódik.
Kiállítások, koncertek, kulturális rendezvények egészítették ki ezt a felsorolást, nem hagyva ki a számításból a szovjet filmek széles körű magyarországi propagálását sem. Mindezek együtt és külön is összefüggnek azzal a tevékenységgel, amely hazánkban az orosz nyelv oktatásának fejlesztését hivatott elősegíteni, hiszen egy nép kultúráját a legjobban akkor ismerhetjük meg, ha jártasak vagyunk nyelvében is.
Az mszbt országos elnöksége mellett működő orosz nyelv- és irodalomtanárok magyarországi társasága ezért legfontosabb feladatának azt tekintette, hogy hozzájáruljon az orosz nyelv- és irodalomtanárok továbbképzéséhez, a nyelvtanárok közötti kapcsolat és együttműködés megteremtéséhez, a nyelvtanítás jó módszereinek elterjesztéséhez. E téren kétségtelenül a legrangosabb esemény az ez év augusztusában „Tudományos tradíciók és új irányzatok az orosz nyelv- és irodalomoktatásban” témakörrel megrendezett az Orosz Nyelv és Irodalomtanárok Nemzetközi Szövetsége (MAPRJAL) kongresszusa volt, amelyen a világ 66 országából több...
[Az oszlop alján legalább egy sor hiányzik.]
(...) sikere is igazolta, hogy az MSZBT eredményesen az országaink javát szolgáló magyar-szovjet testvéri kapcsolatok és együttműködés ápolását, s a mozgalom tevékenyen vett részt a szocialista hazafiság és internacionalizmus szellemének erősítésében.
Ezeknek a tényeknek az ismeretében értékelhető majd reálisan a két nép kapcsolatainak ápolását célul tűző Magyar-Szovjet baráti Társaság most sorra kerülő VIII. országos értekezlete is.
Bencsik András
több mint 3 éve
Sokat nem javít a helyzeten, hogy nyíltan elismerik...Igen, erre. Azért nem mindennapi, hogy írásba adják, miszerint félkegyelműnek tekintik a választóikat.24.hu/fn/gazdasag/2022/10/31/spar-heiszler-gabriella-interju-inflacip/Erre gondolsz?
A közepén, amikor a miniszternek panaszkodik, na, azt érdemes elolvasni.
Dzsokijuing
“A kormányzati válasz az érveinkre az, hogy nekik a választó a fontos, aki olcsón akarja venni a csirkemellet. És a választó úgysem érti, hogy a hatósági árat megfizeti máshol.”
Ez amugy tipik, nem kell a tudatos polgar, mert az kerdezoskodik es azt nem szeretjuk. Ugy nem lehet lop..ize, kormanyozni.
Lúdas Solymi
Még ha másodlagos közlés is.
Dzsokijuing
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
Igen, erre. Azért nem mindennapi, hogy írásba adják, miszerint félkegyelműnek tekintik a választóikat.24.hu/fn/gazdasag/2022/10/31/spar-heiszler-gabriella-interju-inflacip/Erre gondolsz?
A közepén, amikor a miniszternek panaszkodik, na, azt érdemes elolvasni.
Dzsokijuing
“A kormányzati válasz az érveinkre az, hogy nekik a választó a fontos, aki olcsón akarja venni a csirkemellet. És a választó úgysem érti, hogy a hatósági árat megfizeti máshol.”
Ez amugy tipik, nem kell a tudatos polgar, mert az kerdezoskodik es azt nem szeretjuk. Ugy nem lehet lop..ize, kormanyozni.
Lúdas Solymi
Még ha másodlagos közlés is.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 3 éve
www.youtube.com/watch?v=nI_KpeTgrvoúj Adam Curtis doku, itt fent van az egész
www.youtube.com/channel/UCtmHxIu2b5VQnkbuLKxLPeg
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal