Politika
66 feliratkozó
több mint 3 éve
Szerintem mindenkivel meg lehet találni a megfelelő hangot, és talán az a kulcs hogy nem azzal kell indítani hogy a Fidesz egy szar, és minden amit tesznek szar.Többen írtátok, és a saját környezetemben is érzem hogy annyira polarizáltak már a családi kapcsolatok is, hogy a politika teljesen tabu témává vált.az a baj hogy sok esetben hiába hozol bármi tényt mikor a másik fél teljesen érzelemvezérelt
Én azt gondolom hogy aki ezt elfogadja és még a saját, közeli hozzátartozóit sem próbálja meghallgatni / megérteni / meggyőzni, az a könnyebb utat választja és valamilyen szinten asszisztál a mostani rendszerhez.
Igen, rohadt sok energia adatokat gyűjteni, megmagyarázni, érvelni, viszont attól tartok nincs más út, mert ezt a "munkát" valakinek el kell végeznie, nincs mese...
#vitaindító 😊
Kexandro
Negritis, a vajda
- El kell ismerni (akár eltúlozva is) a pozitív / előnyös intézkedéseit a Fidesznek, hogy a másik fél gondolatai ne legyenek 100%-ban meghazudtolva már az első percben. Na ettől lesznek érzelem vezéreltek és "bezárkóznak"
- Nem rábeszélni kell őket egy másik oldalra, egész egyszerűen felnyitni a szemüket hogy mi történik valójában a világban, és legalább 10-20%-ban fogyasszanak mást is az M1-en kívül
- Tények, adatok (közérthető formában) "bemutatása", amikkel effektíve bizonyíthatóak a Fidesz hazugságai
Nyilván nem kell preziket gyártani a rokonoknak, de én személy szerint mindig igyekszem meghallgatni a másik oldalt, akár még rá is játszani az ellenzékiek töketlenségének elismerésére (nem az a cél hogy megtérjenek, hanem hogy GONDOLKOZZANAK), és ha ez a közös pont megvan, utána befogadóbbak az érvekre is 😊
Ha a gondolkodó réteg legalább a saját, szűk családi körében el tudja indítani ezeket a folyamatokat, annak pár év alatt már lehetne egy látható hatása.
több mint 3 éve
Többen írtátok, és a saját környezetemben is érzem hogy annyira polarizáltak már a családi kapcsolatok is, hogy a politika teljesen tabu témává vált.az a baj hogy sok esetben hiába hozol bármi tényt mikor a másik fél teljesen érzelemvezérelt
Én azt gondolom hogy aki ezt elfogadja és még a saját, közeli hozzátartozóit sem próbálja meghallgatni / megérteni / meggyőzni, az a könnyebb utat választja és valamilyen szinten asszisztál a mostani rendszerhez.
Igen, rohadt sok energia adatokat gyűjteni, megmagyarázni, érvelni, viszont attól tartok nincs más út, mert ezt a "munkát" valakinek el kell végeznie, nincs mese...
#vitaindító 😊
Kexandro
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Többen írtátok, és a saját környezetemben is érzem hogy annyira polarizáltak már a családi kapcsolatok is, hogy a politika teljesen tabu témává vált.Én azt gondolom hogy aki ezt elfogadja és még a saját, közeli hozzátartozóit sem próbálja meghallgatni / megérteni / meggyőzni, az a könnyebb utat választja és valamilyen szinten asszisztál a mostani rendszerhez.
#vitaindító 😊
több mint 3 éve
és a párhuzamos valóság:ha mar igazan parhuzamos valosag
metropol.hu/aktualis/fkf-kukessztrajk-karacsony-gergely-kirugassal-fenyegetik-825486/
braxa88
444.hu/2022/10/05/ures-utcakat-mutogatott-az-elolancrol-tudosito-hirtv
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
és a párhuzamos valóság:metropol.hu/aktualis/fkf-kukessztrajk-karacsony-gergely-kirugassal-fenyegetik-825486/
több mint 3 éve
Tamogassuk-e tovabbra is Ukrajnat?Hogy fogalmaztad volna meg a kérdést?pontosabban: Tovabbra is tamogassuk-e Ukrajnat a novekvo energiaarak ellenere? nem tetszik nekem ez a kerdes amugy.Hogy az energiaválság ellenére támogatja-e az ukránok támogatását.Mi a kérdés? A Ja-t, a Nein, meg az Ukraine-t értem. 😀raadasul egy eleg mocsok modon iranyitott kerdes is 😊
#ujeuropa
Gyurma Pappa
csebi
Zsellértelkes Vrij
Gyurma Pappa
csebi
Zsellértelkes Vrij
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Hogy fogalmaztad volna meg a kérdést?pontosabban: Tovabbra is tamogassuk-e Ukrajnat a novekvo energiaarak ellenere? nem tetszik nekem ez a kerdes amugy.Hogy az energiaválság ellenére támogatja-e az ukránok támogatását.Mi a kérdés? A Ja-t, a Nein, meg az Ukraine-t értem. 😀raadasul egy eleg mocsok modon iranyitott kerdes is 😊
#ujeuropa
Gyurma Pappa
csebi
Zsellértelkes Vrij
Gyurma Pappa
csebi
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
majd a parbeszed.Az van, hogy a tanárok most jókor vannak jóhelyen. Kezd a rezsi miatti elégedetlenség összeérni az ő tüntetésükkel.országos pedagústüntetés, ezzel foglalakozik az összes független sajtó.remelem Pinter nem hunyaszkodik meg es minden resztvevo tanart kirug, sot a gyerekeket is ki lehetne rugni a sulibol ...
megnézem én balga hogy a csodaorigon ezekről mit ír, ctr+f: 'pedagósus'- nincs találat, esetleg 'tanár,' na van is egy találat: "Péniszeket osztályoz az egykori tanárnő."
braxa88
csebi
Egy a baj még mindig: nincs aki irányítsa a haragot. Az MSZP még mindig a két skandináv ország ratifikálásával van elfoglalva, ahelyett, hogy eltakarodna a picsába és átadná a helyet normális politikai erőnek, aki tud is tenni valamit.
Gyurma Pappa
több mint 3 éve
pontosabban: Tovabbra is tamogassuk-e Ukrajnat a novekvo energiaarak ellenere? nem tetszik nekem ez a kerdes amugy.Hogy az energiaválság ellenére támogatja-e az ukránok támogatását.Mi a kérdés? A Ja-t, a Nein, meg az Ukraine-t értem. 😀raadasul egy eleg mocsok modon iranyitott kerdes is 😊
#ujeuropa
Gyurma Pappa
csebi
Zsellértelkes Vrij
Gyurma Pappa
Szerkesztette: csebi
több mint 3 éve
Hogy az energiaválság ellenére támogatja-e az ukránok támogatását.Mi a kérdés? A Ja-t, a Nein, meg az Ukraine-t értem. 😀raadasul egy eleg mocsok modon iranyitott kerdes is 😊
#ujeuropa
Gyurma Pappa
csebi
Zsellértelkes Vrij

több mint 3 éve
Mi a kérdés? A Ja-t, a Nein, meg az Ukraine-t értem. 😀raadasul egy eleg mocsok modon iranyitott kerdes is 😊
#ujeuropa
Gyurma Pappa
csebi
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Az van, hogy a tanárok most jókor vannak jóhelyen. Kezd a rezsi miatti elégedetlenség összeérni az ő tüntetésükkel.országos pedagústüntetés, ezzel foglalakozik az összes független sajtó.remelem Pinter nem hunyaszkodik meg es minden resztvevo tanart kirug, sot a gyerekeket is ki lehetne rugni a sulibol ...
megnézem én balga hogy a csodaorigon ezekről mit ír, ctr+f: 'pedagósus'- nincs találat, esetleg 'tanár,' na van is egy találat: "Péniszeket osztályoz az egykori tanárnő."
braxa88
csebi
Egy a baj még mindig: nincs aki irányítsa a haragot. Az MSZP még mindig a két skandináv ország ratifikálásával van elfoglalva, ahelyett, hogy eltakarodna a picsába és átadná a helyet normális politikai erőnek, aki tud is tenni valamit.

több mint 3 éve
raadasul egy eleg mocsok modon iranyitott kerdes is 😊
#ujeuropa
Gyurma Pappa
több mint 3 éve
országos pedagústüntetés, ezzel foglalakozik az összes független sajtó.remelem Pinter nem hunyaszkodik meg es minden resztvevo tanart kirug, sot a gyerekeket is ki lehetne rugni a sulibol ...
braxa88
több mint 3 éve
Igazi csőcselékhomogenizáló tumor egy oldal ahogy néztem, ennyi elég is volt 😊A Vadhajtások, mint a NER-véleménybuborék objektív szelete 😊országos pedagústüntetés, ezzel foglalakozik az összes független sajtó.És ebben mi az újdonság? Mivel még nem látják, hogy pontosan mekkora is lesz a dolog, nyilván zsigerből nem állhatnak bele a pedagógusokba és az emberekbe, egyelőre még nincs kiadva a központból a narratíva, várják, hogy hová fut ki a dolog.
braxa88
Sztrájk, élőlánc, hídfoglalás – ma az egész országban cirkuszolnak a komcsi tanárokA durva viszont az, hogy a cikkben tök korrekten leírják, hogy mi történt és fog történni.
Vadhajtások
bobi0092
Aztán majd ők hajtják ki az ellendrukkereket a frontvonalba.
Dzsokijuing
több mint 3 éve
face-n beleolvastam a kommentekbe.... bár ne tettem volna, most 200 a vérnyomásomországos pedagústüntetés, ezzel foglalakozik az összes független sajtó.És ebben mi az újdonság? Mivel még nem látják, hogy pontosan mekkora is lesz a dolog, nyilván zsigerből nem állhatnak bele a pedagógusokba és az emberekbe, egyelőre még nincs kiadva a központból a narratíva, várják, hogy hová fut ki a dolog.
braxa88
Sztrájk, élőlánc, hídfoglalás – ma az egész országban cirkuszolnak a komcsi tanárokA durva viszont az, hogy a cikkben tök korrekten leírják, hogy mi történt és fog történni.
Vadhajtások
bobi0092
több mint 3 éve
Elsőre nem kockáztattak, két ilyen cikk gondolom a beugró-szint a KESMA-hoz mint tartalomgyártó gyakornokA Vadhajtások, mint a NER-véleménybuborék objektív szelete 😊országos pedagústüntetés, ezzel foglalakozik az összes független sajtó.És ebben mi az újdonság? Mivel még nem látják, hogy pontosan mekkora is lesz a dolog, nyilván zsigerből nem állhatnak bele a pedagógusokba és az emberekbe, egyelőre még nincs kiadva a központból a narratíva, várják, hogy hová fut ki a dolog.
braxa88
Vadhajtások
bobi0092
Dzsokijuing
Elviselhetetlen a dugó Budapest belvárosában
A tüntetés apropója, hogy Budapesten kirúgtak öt olyan tanárt, aki - polgári engedetlenségre hivatkozva - nem vette fel a munkát, azaz nem tartotta meg az óráit. A tüntetést egyébként a Gyurcsány vezette baloldal támogatja.
Szerkesztette: bobi0092
több mint 3 éve
A Vadhajtások, mint a NER-véleménybuborék objektív szelete 😊országos pedagústüntetés, ezzel foglalakozik az összes független sajtó.És ebben mi az újdonság? Mivel még nem látják, hogy pontosan mekkora is lesz a dolog, nyilván zsigerből nem állhatnak bele a pedagógusokba és az emberekbe, egyelőre még nincs kiadva a központból a narratíva, várják, hogy hová fut ki a dolog.
braxa88
Vadhajtások
bobi0092
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 3 éve
országos pedagústüntetés, ezzel foglalakozik az összes független sajtó.És ebben mi az újdonság? Mivel még nem látják, hogy pontosan mekkora is lesz a dolog, nyilván zsigerből nem állhatnak bele a pedagógusokba és az emberekbe, egyelőre még nincs kiadva a központból a narratíva, várják, hogy hová fut ki a dolog.
braxa88
Vadhajtások
több mint 3 éve
országos pedagústüntetés, ezzel foglalakozik az összes független sajtó.megnézem én balga hogy a csodaorigon ezekről mit ír, ctr+f: 'pedagósus'- nincs találat, esetleg 'tanár,' na van is egy találat: "Péniszeket osztályoz az egykori tanárnő."
több mint 3 éve
nagyon jó volt, végigtoltam a 7 órátAmúgy a partizános nagy interjúkból nekem a Verebessel és az Enyedi Ildikóval készítettek a kedvenceim. Idén szerintem a Ledvai ildikós a legjobb magasan.Lendvai Ildikóval könnyű jót csinálni, hetveniksz évesen is sziporkázik, vág az agya, mint a borotva, van humora, stílusa, ha kap egy mikrofont, kb. egyedül megcsinálja a "show"-t.
andree
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 3 éve
Amúgy a partizános nagy interjúkból nekem a Verebessel és az Enyedi Ildikóval készítettek a kedvenceim. Idén szerintem a Ledvai ildikós a legjobb magasan.Lendvai Ildikóval könnyű jót csinálni, hetveniksz évesen is sziporkázik, vág az agya, mint a borotva, van humora, stílusa, ha kap egy mikrofont, kb. egyedül megcsinálja a "show"-t.
andree
több mint 3 éve
www.youtube.com/watch?v=Y91J6jyLMR4&t=399sHát nem tudom, van benne igazság, hogy GM tompábban jött vissza a szünetről, de őszintén meglep, hogy sokan még mindig csalódnak, mert az ellenpólushoz tartozó személy nem omlik össze zokogva az interjú végén. Azt el kell fogadni, hogy nagyon kevés olyan ember van a világon, aki belenéz a tükörbe és azt mondja: "én egy szar ember vagyok". Az ember racionalizálja a helyzetét és a tetteit, minél intelligensebb annál jobban csinálja, minél butább annál kevésbé érzi ennek szükségét. Hiába zavarod össze, alázod meg, csapdosod a földhöz egy beszélgetés során, biztos lehetsz benne, hogy másnapra már úgy áll össze a fejében, hogy neki volt igaza. Az én egy szar ember vagyok vallomás így se-úgy se fog megtörténni, de ebből a két interjúból a néző számára legalább egyértelmű lett a dolog, az alanyok tekintetében. A racionalizálás folyamata is jól látható volt. Feri csak politikus aki politikuskodik, építi a pártot, nő a népszerűség ez a politika, Német Balázs meg csak beolvassa híreket, azt se tudja mi történik a csatornánál. Ha tudná se érdekelné mert ő maga írja a kommentárokat, a saját értékrendje szerint, ami pedig kifogástalan. Szerencsére nem voltak hosszúak, nem is értek többet, nem is volt bennük több. Ez a két ember ennyi.
Tony Adams
Ha jövőre összeomlik a költségvetés/kidobnak az EU-ból/elfoglal Oroszország/Viktor elmenekül Mexikóba/kiderül, hogy a Fidesz egy pedofil szekta, nehogy azt higgye bárki, hogy lesz olyan szavazó, aki a fejét fogva sipákol majd, hogy barátom igazad volt, őrült voltam, hogy nem láttam. Mindenki elmondja majd, hogy ott voltak Gyurcsányék, a tehetségtelen Fegyőrék, jól ment a gazdaság, senki nem látta, ügyesen csinálták, stb... Így megy ez.
Amúgy a partizános nagy interjúkból nekem a Verebessel és az Enyedi Ildikóval készítettek a kedvenceim. Idén szerintem a Ledvai Ildikós a legjobb magasan.
Szerkesztette: andree