Politika
66 feliratkozó
több mint 3 éve
😀😀😀DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDhvg.hu/gazdasag/20220925_Mar_millios_negyzetmeterara_van_a_hasznalt_budapesti_garzonoknakNyilván muszáj Bp-n élni
Az a baj, hogy beengeditek az életetekbe.
Posztmodern.
Amadeus
csi77
több mint 3 éve
Illetve hogy a választások között a mindenkori hatalmat ellenőrizni és számonkérni hivatott független intézmények mennyire tudják ellátni a feladatukat.Egyszer már beraktam ide egy táblázatot, hogy mi a különbség demokrácia, autokrácia és diktatúra között, berakhatom újra.Nem attól lesz demokrácia egy ország, hogy mennyire lehet szidni a rendszert, hanem leginkább attól, hogy milyen simán le leváltani választásokon. Mo. nem demokrácia többé.kádár alatt is megtűrt volt a rendszer szidása, mégse mondanám demokráciánakHát nyilvánosan nem fejezhetted volna ki a Kádár és az oroszok iránti ellenszenvedet retorziók nélkül.
Negritis, a vajda
Kampman
ender1112
Nálunk semennyire. Innentől nincs miről beszélni.
Az végtelen leegyszerűsítés, hogy van a körömletépős diktatúra, meg van a mindenben szabad demokrácia, és ha mi nem az egyik vagyunk, akkor nyilván a másik.
Szerkesztette: Lecsó
több mint 3 éve
Olyan vicces mikor azzal takaróztok, hogy leírhatod a véleményed, és ha nem visznek el a gulágra akkor ez demokrácia.kádár alatt is megtűrt volt a rendszer szidása, mégse mondanám demokráciánakHát nyilvánosan nem fejezhetted volna ki a Kádár és az oroszok iránti ellenszenvedet retorziók nélkül.
Negritis, a vajda
Kampman
Igen, valóban nem visz el a tek egy kommentért, de ha olyan kedvük van akkor ez is megtörténhet. Covid idején volt rá nem 1 példa, hogy fb kommentekért fogdán kötött ki 1-1 ember.
Amennyiben nagy nyilvánosságot kapsz, akkor pedig kicsinálnak, össze berkiznek stb. De igazad van, tarkón nem lőnek. Tényleg mi vagyunk a demokrácia csúcsa. grat
Szerkesztette: thebeke
több mint 3 éve
Egyszer már beraktam ide egy táblázatot, hogy mi a különbség demokrácia, autokrácia és diktatúra között, berakhatom újra.Nem attól lesz demokrácia egy ország, hogy mennyire lehet szidni a rendszert, hanem leginkább attól, hogy milyen simán le leváltani választásokon. Mo. nem demokrácia többé.kádár alatt is megtűrt volt a rendszer szidása, mégse mondanám demokráciánakHát nyilvánosan nem fejezhetted volna ki a Kádár és az oroszok iránti ellenszenvedet retorziók nélkül.
Negritis, a vajda
Kampman
több mint 3 éve
kádár alatt is megtűrt volt a rendszer szidása, mégse mondanám demokráciánakHát nyilvánosan nem fejezhetted volna ki a Kádár és az oroszok iránti ellenszenvedet retorziók nélkül.
Negritis, a vajda
több mint 3 éve
kádár alatt is megtűrt volt a rendszer szidása, mégse mondanám demokráciánakjóval kevésbé szerintem mint ittkínában és oroszországban is tudod szidni a kormányt random fórumokonattól még igazEz elég kétbites érvelés.Nem demokráciában ezen a fórumon nem lehetne a kormányt szidni.Demokrácia.Melyik?Demokrácia, kulturált közösség van ma Mo-n? 😀Kettőből egy.
ender1112
Kampman
empty taxi
Kampman
empty taxi
Kampman
Lecsó
Kampman
Negritis, a vajda
Szerintem én itt probléma nélkül leírhatnám, ha pl. egy fasiszta/kommunista/corporate diktatúrát látnék legszívesebben Magyarországon, az általad említett helyeken ez már büntetési tétel lenne.
Kampman
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Ahogy vesszük...attól még igazEz elég kétbites érvelés.Nem demokráciában ezen a fórumon nem lehetne a kormányt szidni.Demokrácia.Melyik?Demokrácia, kulturált közösség van ma Mo-n? 😀Kettőből egy.
ender1112
Kampman
empty taxi
Kampman
empty taxi
Kampman
Lecsó
Kampman
A demokrácia nyilván nem egy digitális van vagy nincs dolog, hanem egy analóg valami. Fokozatai léteznek, ahogy minőségi különbségek is. De semmiképpen nem az a definíciója, hogy ahol lehet szidni a kormányt nyilvános fórumon, az demokrácia, ahol meg nem az nem az.
több mint 3 éve
jóval kevésbé szerintem mint ittkínában és oroszországban is tudod szidni a kormányt random fórumokonattól még igazEz elég kétbites érvelés.Nem demokráciában ezen a fórumon nem lehetne a kormányt szidni.Demokrácia.Melyik?Demokrácia, kulturált közösség van ma Mo-n? 😀Kettőből egy.
ender1112
Kampman
empty taxi
Kampman
empty taxi
Kampman
Lecsó
Kampman
Negritis, a vajda
Szerintem én itt probléma nélkül leírhatnám, ha pl. egy fasiszta/kommunista/corporate diktatúrát látnék legszívesebben Magyarországon, az általad említett helyeken ez már büntetési tétel lenne.
több mint 3 éve
kínában és oroszországban is tudod szidni a kormányt random fórumokonattól még igazEz elég kétbites érvelés.Nem demokráciában ezen a fórumon nem lehetne a kormányt szidni.Demokrácia.Melyik?Demokrácia, kulturált közösség van ma Mo-n? 😀Kettőből egy.
ender1112
Kampman
empty taxi
Kampman
empty taxi
Kampman
Lecsó
Kampman
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
attól még igazEz elég kétbites érvelés.Nem demokráciában ezen a fórumon nem lehetne a kormányt szidni.Demokrácia.Melyik?Demokrácia, kulturált közösség van ma Mo-n? 😀Kettőből egy.
ender1112
Kampman
empty taxi
Kampman
empty taxi
Kampman
Lecsó
több mint 3 éve
Ez elég kétbites érvelés.Nem demokráciában ezen a fórumon nem lehetne a kormányt szidni.Demokrácia.Melyik?Demokrácia, kulturált közösség van ma Mo-n? 😀Kettőből egy.
ender1112
Kampman
empty taxi
Kampman
empty taxi
Kampman
több mint 3 éve
hvg.hu/gazdasag/20220925_Mar_millios_negyzetmeterara_van_a_hasznalt_budapesti_garzonoknakNyilván muszáj Bp-n élni
Posztmodern.
Amadeus
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 3 éve
YoungZeeZee
9 531
Nem akartak eladni a folduket.Na dehát demokráciában, kultúrált közösségben nem tartasz kést a nyakához.Ez a két ember fixen tudja, kik és mit akarnak melléjük építeni, el kell érni, hogy beszéljenek, vagy így... vagy úgy.Ezt kicsit kifejtenéd bővebben?hvg.hu/kkv/20220924_Nem_kernek_a_gyorszentivaniak_a_falu_melletti_ipari_parkbol_de_hangjuk_nem_er_el_a_donteshozokig__videoriportValahogy nem tudom őket sajnálni... Jön a rák, vagy elmenekülnek, micsoda opciókat adnak maguknak... Közben meg több ezren vannak.... két ember ellen (önkormányzati / országos képviselő)... Szánalom, gyáva emberek, megérdemlik a sorsukat.
04.03.
Parasztok.
Amadeus
Go Vikings!
kittli
Go Vikings!
Mondjuk alföldi gyerekként a képviselő úr azon felvetésére, hogy ózdról és az alföldről betelepültek milyen betegségeket hurcolhattak be a faluba , jól pofán ba..nám.
kittli
A polgarmesterek megszavaztak a kisajatitast ami mit jelent?elvettek a folduket es nem adtak penzt?
több mint 3 éve
Azért ez nem egy ilyen ON-OFF kapcsolós dolog, hogy vagy demokrácia van és írhatok ide bármit, vagy totalitárius diktatúra, és jön a TEK az elküldés gomb megnyomása után, és előbb beleveri a fejem a billentyűzetbe, mielőtt leveri a vesém, bevisz egy központba, majd ott börtönbe vet, és utána tarkón lő. De ezt te is pontosan tudod. Nem hiába nevezik az itthoni berendezkedést hibrid rezsimnek. Persze, ha az a kérdés, hogy ez a jelenlegi képződmény a liberális demokráciákhoz, vagy a totalitárius diktatúrákhoz áll közelebb, akkor világos, hogy az előbbihez.Nem demokráciában ezen a fórumon nem lehetne a kormányt szidni.Demokrácia.Melyik?Demokrácia, kulturált közösség van ma Mo-n? 😀Kettőből egy.
ender1112
Kampman
empty taxi
Kampman
empty taxi
Kampman
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Erről mindig ez jut eszembe.És ez bizony sokáig így is fog maradni, mert még mindig sokan gond nélkül kifizetik ezt az összeget is, ha nem akkor majd jön a kínai, orosz, arab stb akinek ez még mindig aprópénz ahhoz képest amennyibe neki otthon kerül. Az meg hogy az átlag magyar így nem fog tudni egy lakást sem venni, az sajnos a kutyát sem érdekli, marad a bérlés...hvg.hu/gazdasag/20220925_Mar_millios_negyzetmeterara_van_a_hasznalt_budapesti_garzonoknakMindjárt beesik, megjön a válság, bedőlnek a hitelek (Oh, wait…) stb. és féláron lesz minden, nem tudtad? (5 éve hallgatom ezt, azt hiszem, ‘17 körül olvastam először, hogy túlfűtött az ingatlanpiac és esés következik hamarosan, tiszta szerencse, hogy inkább magamra és nem a tanácsadókra hallgattam. Mondjuk, ha minden évben elmondják, hogy most aztán tényleg bedől a szektor, akkor a piac törvényszerűsége miatt egyszer valóban igazuk lesz, hogy ‘23ban vagy 31ben hát, mit számít az? 😊 )
Posztmodern.
Amadeus
MC12
kapitnono
- Te Abdul (Cseng, Ivan), nem tudsz valami jó befektetést?
- Most épül valami új sziget lakópark az Öbölben csak 4 percre a Burj Khalifától. Mohamed komám, ha most beszállsz, dús gazdag leszel.
- Abdul, én inkább valami külföldi befektetésben gondolkodok. Genfi tó, London vagy valami ilyesmi.
- Hmm. Ha tényleg tutira vágysz, tegnap láttam egy hirdetést: 1+2 félszoba, 52 nm, kelenföldi panellakás: 59,9 millió. A lakás a 4. emeleten van egy 4 emeletes házban.
- Köszi Abdul (Cseng, Iván), megyek is megveszem a magyarok elől, mert kivételese befektetésnek tűnik.
- Allah kisérjen utadon!
több mint 3 éve
Nem demokráciában ezen a fórumon nem lehetne a kormányt szidni.Demokrácia.Melyik?Demokrácia, kulturált közösség van ma Mo-n? 😀Kettőből egy.
ender1112
Kampman
empty taxi
Kampman
empty taxi
több mint 3 éve
Demokrácia.Melyik?Kettőből egy.Demokrácia, kulturált közösség van ma Mo-n? 😀Na dehát demokráciában, kultúrált közösségben nem tartasz kést a nyakához.Ez a két ember fixen tudja, kik és mit akarnak melléjük építeni, el kell érni, hogy beszéljenek, vagy így... vagy úgy.Ezt kicsit kifejtenéd bővebben?hvg.hu/kkv/20220924_Nem_kernek_a_gyorszentivaniak_a_falu_melletti_ipari_parkbol_de_hangjuk_nem_er_el_a_donteshozokig__videoriportValahogy nem tudom őket sajnálni... Jön a rák, vagy elmenekülnek, micsoda opciókat adnak maguknak... Közben meg több ezren vannak.... két ember ellen (önkormányzati / országos képviselő)... Szánalom, gyáva emberek, megérdemlik a sorsukat.
04.03.
Parasztok.
Amadeus
Go Vikings!
kittli
Go Vikings!
Mondjuk alföldi gyerekként a képviselő úr azon felvetésére, hogy ózdról és az alföldről betelepültek milyen betegségeket hurcolhattak be a faluba , jól pofán ba..nám.
kittli
ender1112
Kampman
empty taxi
Kampman

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
Demokrácia.Melyik?Kettőből egy.Demokrácia, kulturált közösség van ma Mo-n? 😀Na dehát demokráciában, kultúrált közösségben nem tartasz kést a nyakához.Ez a két ember fixen tudja, kik és mit akarnak melléjük építeni, el kell érni, hogy beszéljenek, vagy így... vagy úgy.Ezt kicsit kifejtenéd bővebben?hvg.hu/kkv/20220924_Nem_kernek_a_gyorszentivaniak_a_falu_melletti_ipari_parkbol_de_hangjuk_nem_er_el_a_donteshozokig__videoriportValahogy nem tudom őket sajnálni... Jön a rák, vagy elmenekülnek, micsoda opciókat adnak maguknak... Közben meg több ezren vannak.... két ember ellen (önkormányzati / országos képviselő)... Szánalom, gyáva emberek, megérdemlik a sorsukat.
04.03.
Parasztok.
Amadeus
Go Vikings!
kittli
Go Vikings!
kittli
ender1112
Kampman
empty taxi
több mint 3 éve
Melyik?Kettőből egy.Demokrácia, kulturált közösség van ma Mo-n? 😀Na dehát demokráciában, kultúrált közösségben nem tartasz kést a nyakához.Ez a két ember fixen tudja, kik és mit akarnak melléjük építeni, el kell érni, hogy beszéljenek, vagy így... vagy úgy.Ezt kicsit kifejtenéd bővebben?hvg.hu/kkv/20220924_Nem_kernek_a_gyorszentivaniak_a_falu_melletti_ipari_parkbol_de_hangjuk_nem_er_el_a_donteshozokig__videoriportValahogy nem tudom őket sajnálni... Jön a rák, vagy elmenekülnek, micsoda opciókat adnak maguknak... Közben meg több ezren vannak.... két ember ellen (önkormányzati / országos képviselő)... Szánalom, gyáva emberek, megérdemlik a sorsukat.
04.03.
Parasztok.
Amadeus
Go Vikings!
kittli
Go Vikings!
kittli
ender1112
Kampman

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
Kettőből egy.Demokrácia, kulturált közösség van ma Mo-n? 😀Na dehát demokráciában, kultúrált közösségben nem tartasz kést a nyakához.Ez a két ember fixen tudja, kik és mit akarnak melléjük építeni, el kell érni, hogy beszéljenek, vagy így... vagy úgy.Ezt kicsit kifejtenéd bővebben?hvg.hu/kkv/20220924_Nem_kernek_a_gyorszentivaniak_a_falu_melletti_ipari_parkbol_de_hangjuk_nem_er_el_a_donteshozokig__videoriportValahogy nem tudom őket sajnálni... Jön a rák, vagy elmenekülnek, micsoda opciókat adnak maguknak... Közben meg több ezren vannak.... két ember ellen (önkormányzati / országos képviselő)... Szánalom, gyáva emberek, megérdemlik a sorsukat.
04.03.
Parasztok.
Amadeus
Go Vikings!
kittli
Go Vikings!
kittli
ender1112
több mint 3 éve
Demokrácia, kulturált közösség van ma Mo-n? 😀Na dehát demokráciában, kultúrált közösségben nem tartasz kést a nyakához.Ez a két ember fixen tudja, kik és mit akarnak melléjük építeni, el kell érni, hogy beszéljenek, vagy így... vagy úgy.Ezt kicsit kifejtenéd bővebben?hvg.hu/kkv/20220924_Nem_kernek_a_gyorszentivaniak_a_falu_melletti_ipari_parkbol_de_hangjuk_nem_er_el_a_donteshozokig__videoriportValahogy nem tudom őket sajnálni... Jön a rák, vagy elmenekülnek, micsoda opciókat adnak maguknak... Közben meg több ezren vannak.... két ember ellen (önkormányzati / országos képviselő)... Szánalom, gyáva emberek, megérdemlik a sorsukat.
04.03.
Parasztok.
Amadeus
Go Vikings!
kittli
Go Vikings!
kittli
több mint 3 éve
Na dehát demokráciában, kultúrált közösségben nem tartasz kést a nyakához.Ez a két ember fixen tudja, kik és mit akarnak melléjük építeni, el kell érni, hogy beszéljenek, vagy így... vagy úgy.Ezt kicsit kifejtenéd bővebben?hvg.hu/kkv/20220924_Nem_kernek_a_gyorszentivaniak_a_falu_melletti_ipari_parkbol_de_hangjuk_nem_er_el_a_donteshozokig__videoriportValahogy nem tudom őket sajnálni... Jön a rák, vagy elmenekülnek, micsoda opciókat adnak maguknak... Közben meg több ezren vannak.... két ember ellen (önkormányzati / országos képviselő)... Szánalom, gyáva emberek, megérdemlik a sorsukat.
04.03.
Parasztok.
Amadeus
Go Vikings!
kittli
Go Vikings!
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 3 éve
Ez a két ember fixen tudja, kik és mit akarnak melléjük építeni, el kell érni, hogy beszéljenek, vagy így... vagy úgy.Ezt kicsit kifejtenéd bővebben?hvg.hu/kkv/20220924_Nem_kernek_a_gyorszentivaniak_a_falu_melletti_ipari_parkbol_de_hangjuk_nem_er_el_a_donteshozokig__videoriportValahogy nem tudom őket sajnálni... Jön a rák, vagy elmenekülnek, micsoda opciókat adnak maguknak... Közben meg több ezren vannak.... két ember ellen (önkormányzati / országos képviselő)... Szánalom, gyáva emberek, megérdemlik a sorsukat.
04.03.
Parasztok.
Amadeus
Go Vikings!
kittli
több mint 3 éve
Ezt kicsit kifejtenéd bővebben?hvg.hu/kkv/20220924_Nem_kernek_a_gyorszentivaniak_a_falu_melletti_ipari_parkbol_de_hangjuk_nem_er_el_a_donteshozokig__videoriportValahogy nem tudom őket sajnálni... Jön a rák, vagy elmenekülnek, micsoda opciókat adnak maguknak... Közben meg több ezren vannak.... két ember ellen (önkormányzati / országos képviselő)... Szánalom, gyáva emberek, megérdemlik a sorsukat.
04.03.
Parasztok.
Amadeus
Go Vikings!
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 3 éve
Most én ezeket hol írtam?hvg.hu/gazdasag/20220925_Mar_millios_negyzetmeterara_van_a_hasznalt_budapesti_garzonoknakMindjárt beesik, megjön a válság, bedőlnek a hitelek (Oh, wait…) stb. és féláron lesz minden, nem tudtad? (5 éve hallgatom ezt, azt hiszem, ‘17 körül olvastam először, hogy túlfűtött az ingatlanpiac és esés következik hamarosan, tiszta szerencse, hogy inkább magamra és nem a tanácsadókra hallgattam. Mondjuk, ha minden évben elmondják, hogy most aztán tényleg bedől a szektor, akkor a piac törvényszerűsége miatt egyszer valóban igazuk lesz, hogy ‘23ban vagy 31ben hát, mit számít az? 😊 )
Posztmodern.
Amadeus
MC12