Politika
64 feliratkozó
több mint 4 éve
Feleségem szerette volna aláírni az ellenzéki népszavazási kezdeményezést. Elvileg a Nyugati pályaudvarnál és a Jászai Mari térnél is van stand, de hiába mentünk el mindkét helyszínre, a gyakorlatban egyik helyen se volt. Megjegyzem, az Oktogonnál sincs.Gondold el milyen nehéz szervezés, hogy mindig elkeruljenek titeket. 😀
Annyit tudok mondani: így nehéz lesz.
nagylaza
több mint 4 éve
Feleségem szerette volna aláírni az ellenzéki népszavazási kezdeményezést. Elvileg a Nyugati pályaudvarnál és a Jászai Mari térnél is van stand, de hiába mentünk el mindkét helyszínre, a gyakorlatban egyik helyen se volt. Megjegyzem, az Oktogonnál sincs.Annyit tudok mondani: így nehéz lesz.
több mint 4 éve
‘Amikor Vajna Tímeát szidjátok, hogy mekkora aranyásó, gondoljatok egy pillanatra Orbán vejére, aki most megvette a Gránit Bank többségét. Tiborcz István 35 éves, foglalkozása: Orbán Ráhel férje, a Miss Golddigger of the World verseny első helyezettje. De őt nem bántjátok. Rá senki nem mondja, hogy b..dös k..rva. Hogy is tennétek ilyet? Hiszen férfi. És a vagyonát tőletek lopta. A Miss Golddigger of the World versenyen Vajna Timea max a második udvarhölgye lehetne ennek a királynőnek. Ki lehetne szerintetek az első udvarhölgy?’
E. Cica
több mint 4 éve
Kínától már megkapta az állami plecsnijét, az oroszok kissé lemaradtak. Sebaj, jobb későn, mint soha. Ha van valaki, aki megérdemli, akkor az ő:Kitüntették az oroszok Szijjártót: Barátságért érdemrendet vehetett át a magyar külügyminiszter
www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/kituntettek-az-oroszok-szijjartot-baratsagert-erdemrendet-vehetett-at-a-magyar-kulugyminiszter/
több mint 4 éve
Más miattVagy esetleg más miatt váltak el, amit meg belengettetek az kamu volt vagy "kivásárolták". Életszerűtlen hogy azért ne hoznának nyilvánosságra valamit ami politikailag tönkre tehetne vkit mert az azóta már elvált az asszonytól.Fogalmam sincs, csak én nem emlékeztem már a történések sorrendjére...de akkor valami tényleg lehetett Tónival, lehet nem volt rá bizonyíték, csak kiugrott a nyuszi...Azt értem, de ez miért akadályozta meg az "ördög ügyvédjét" hogy közzé tegye azt ami miatt "felkészül Rogán"?Bevallom egyre kevésbé követem a politika "bulvárvilágát", de miután megfenyegette Tónit, el is vált az asszonytól, nem? Lehet volt ott valami ami bűzlött és miután inkább beszámolt az asszonynak róla, az nem akarta a hálószobában tudni többet.1: Mindenki a leszbi-szálról beszél, pedig a Völner-ügyben való részvétel is be lett lengetve. Ez érdekesebb szál, nem?Hol élsz te? Maradjunk annyiban, hogy Borkai videó kurvákkal volt, Rogán Antal leleplezése meg annyiban maradt 😉 😆 szóval a leszbi dologban lehet is valami, a másik meg vagy lesz, inkább meg nem hiszem.
2: Videót! 😀
Szokol
MC12
Klaci79
MC12
Klaci79
davemayer

több mint 4 éve
Vagy esetleg más miatt váltak el, amit meg belengettetek az kamu volt vagy "kivásárolták". Életszerűtlen hogy azért ne hoznának nyilvánosságra valamit ami politikailag tönkre tehetne vkit mert az azóta már elvált az asszonytól.Fogalmam sincs, csak én nem emlékeztem már a történések sorrendjére...de akkor valami tényleg lehetett Tónival, lehet nem volt rá bizonyíték, csak kiugrott a nyuszi...Azt értem, de ez miért akadályozta meg az "ördög ügyvédjét" hogy közzé tegye azt ami miatt "felkészül Rogán"?Bevallom egyre kevésbé követem a politika "bulvárvilágát", de miután megfenyegette Tónit, el is vált az asszonytól, nem? Lehet volt ott valami ami bűzlött és miután inkább beszámolt az asszonynak róla, az nem akarta a hálószobában tudni többet.1: Mindenki a leszbi-szálról beszél, pedig a Völner-ügyben való részvétel is be lett lengetve. Ez érdekesebb szál, nem?Hol élsz te? Maradjunk annyiban, hogy Borkai videó kurvákkal volt, Rogán Antal leleplezése meg annyiban maradt 😉 😆 szóval a leszbi dologban lehet is valami, a másik meg vagy lesz, inkább meg nem hiszem.
Szokol
MC12
Klaci79
MC12
Klaci79
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Fogalmam sincs, csak én nem emlékeztem már a történések sorrendjére...de akkor valami tényleg lehetett Tónival, lehet nem volt rá bizonyíték, csak kiugrott a nyuszi...Azt értem, de ez miért akadályozta meg az "ördög ügyvédjét" hogy közzé tegye azt ami miatt "felkészül Rogán"?Bevallom egyre kevésbé követem a politika "bulvárvilágát", de miután megfenyegette Tónit, el is vált az asszonytól, nem? Lehet volt ott valami ami bűzlött és miután inkább beszámolt az asszonynak róla, az nem akarta a hálószobában tudni többet.1: Mindenki a leszbi-szálról beszél, pedig a Völner-ügyben való részvétel is be lett lengetve. Ez érdekesebb szál, nem?Hol élsz te? Maradjunk annyiban, hogy Borkai videó kurvákkal volt, Rogán Antal leleplezése meg annyiban maradt 😉 😆 szóval a leszbi dologban lehet is valami, a másik meg vagy lesz, inkább meg nem hiszem.
Szokol
MC12
Klaci79
MC12
több mint 4 éve
Azt értem, de ez miért akadályozta meg az "ördög ügyvédjét" hogy közzé tegye azt ami miatt "felkészül Rogán"?Bevallom egyre kevésbé követem a politika "bulvárvilágát", de miután megfenyegette Tónit, el is vált az asszonytól, nem? Lehet volt ott valami ami bűzlött és miután inkább beszámolt az asszonynak róla, az nem akarta a hálószobában tudni többet.1: Mindenki a leszbi-szálról beszél, pedig a Völner-ügyben való részvétel is be lett lengetve. Ez érdekesebb szál, nem?Hol élsz te? Maradjunk annyiban, hogy Borkai videó kurvákkal volt, Rogán Antal leleplezése meg annyiban maradt 😉 😆 szóval a leszbi dologban lehet is valami, a másik meg vagy lesz, inkább meg nem hiszem.
Szokol
MC12
Klaci79
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Bevallom egyre kevésbé követem a politika "bulvárvilágát", de miután megfenyegette Tónit, el is vált az asszonytól, nem? Lehet volt ott valami ami bűzlött és miután inkább beszámolt az asszonynak róla, az nem akarta a hálószobában tudni többet.1: Mindenki a leszbi-szálról beszél, pedig a Völner-ügyben való részvétel is be lett lengetve. Ez érdekesebb szál, nem?Hol élsz te? Maradjunk annyiban, hogy Borkai videó kurvákkal volt, Rogán Antal leleplezése meg annyiban maradt 😉 😆 szóval a leszbi dologban lehet is valami, a másik meg vagy lesz, inkább meg nem hiszem.
Szokol
MC12
több mint 4 éve
Bízom benne, hogy a fideszes szavazókhoz is eljut a hír, és maradéktalan örömet vált ki:"Még várunk, hogy a Fidesz-központ megmondja, mik a jó válaszok"
forbes.hu/extra/50-leggazdagabb-magyar-2021/1-meszaros-lorinc-es-csaladja
nagylaza
több mint 4 éve
Bízom benne, hogy a fideszes szavazókhoz is eljut a hír, és maradéktalan örömet vált ki:és még a 3. is felcsuti
forbes.hu/extra/50-leggazdagabb-magyar-2021/1-meszaros-lorinc-es-csaladja
nagylaza
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
Bízom benne, hogy a fideszes szavazókhoz is eljut a hír, és maradéktalan örömet vált ki:forbes.hu/extra/50-leggazdagabb-magyar-2021/1-meszaros-lorinc-es-csaladja
több mint 4 éve
Kedd estig 50k körüli aláírás gyűlt össze az ellenzék népszavazási kérdéseihez. Ezért nem kell irreális butaságokat mondani, hogy karácsonyra meglesz, meg újévre meglesz. Oké, hogy MzP mondjuk nem csinált még ilyet, de Karácsony már igen. Szar az idő, nálunk megyeszékhelyen 23-n összepakoltak a főtéren és azóta se állították fel az aláíró standot. Ráadásul ha jól hallottam - és a számokból is ez látszik - nincs door-to-door kampány amit nem is értek. Több százezer ellenzéki cím van az előválasztás miatt az adatbázisukban, a talpasok is sokkal jobban szeretnek d2d-ozni mert legalább lehet menni, még teljesítmény értékelni is egyszerűbb, karban tartod a listát stb. Egy régen talpas barátom mondta, hogy ez az egyik legjobb módszer az adatbázis karbantartásra, mert aki aláír neked az jellemzően olyan címeket meg neveket is tud mondani, akik nincsnenek a listádon pedig mondjuk ellenzékiek (“a Józsihoz is kopogjatok be fiúk, az is ruhelli az Orbánt”). MzP esetleg a beszólásain kívül ezt is hazahozhatta volna Ámerikából.Én ahogy kivettem Karacsonynak ehhez már nincs sok köze, MZP átvette tőle, innentől ő dont. KariGeri max azt mondhatja amit a kampány stáb megenged neki.
MC12
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Kedd estig 50k körüli aláírás gyűlt össze az ellenzék népszavazási kérdéseihez. Ezért nem kell irreális butaságokat mondani, hogy karácsonyra meglesz, meg újévre meglesz. Oké, hogy MzP mondjuk nem csinált még ilyet, de Karácsony már igen. Szar az idő, nálunk megyeszékhelyen 23-n összepakoltak a főtéren és azóta se állították fel az aláíró standot. Ráadásul ha jól hallottam - és a számokból is ez látszik - nincs door-to-door kampány amit nem is értek. Több százezer ellenzéki cím van az előválasztás miatt az adatbázisukban, a talpasok is sokkal jobban szeretnek d2d-ozni mert legalább lehet menni, még teljesítmény értékelni is egyszerűbb, karban tartod a listát stb. Egy régen talpas barátom mondta, hogy ez az egyik legjobb módszer az adatbázis karbantartásra, mert aki aláír neked az jellemzően olyan címeket meg neveket is tud mondani, akik nincsnenek a listádon pedig mondjuk ellenzékiek (“a Józsihoz is kopogjatok be fiúk, az is ruhelli az Orbánt”). MzP esetleg a beszólásain kívül ezt is hazahozhatta volna Ámerikából.
több mint 4 éve
Ha csak nem pedofíliarol beszélünk akkor semmi. De ez az ügy el fog menni vádemelésig az biztos plusz hoznak törvényt h fideszes parttagokrol tilos AZt mondani h melegek különben fegyház.Ha én azt mondom rád, hogy meleg vagy akkor azt te úgy veszed, hogy a becsületed csorbult?Ezt mintha nem egy jogismerő ember kérdezné...VJ a létező legrosszabb választ adta, azzal hogy feljelentést tesz. Ha nem igaz, akkor meg minek? Eddig a Telex nem hozott le semmit az ügyről, de ezzel most ők is tudtak írni róla.Amúgy ez is elképesztő.
Gyurma Pappa
Rágalmazás valakiről azt mondani, hogy meleg?
Amadeus
Btk. 226. § (1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást
a) aljas indokból vagy célból,
b) nagy nyilvánosság előtt, vagy
c) jelentős érdeksérelmet okozva
követik el.
A becsület csorbíthatósága a lényeg, nem az, hogy mi a rágalmazás módja.
Egy tudósra, mérnökre, orvosra ha azt mondod, hogy ateista, az nem rágalmazás, de ha egy katolikus papra mondod, abból lehet rágalmazás.
Sobri Jóska
Mi köze a szexualis orientációnak a becsülethez?
Amadeus
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Szóval az USA atomcsapással whiffel, a Fidesz meg leszbi szex-szel. Ebben az összevetésben nem is állunk rosszul, ha Lenin elvtársra gondolok. 😀

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
VJ a létező legrosszabb választ adta, azzal hogy feljelentést tesz. Ha nem igaz, akkor meg minek? Eddig a Telex nem hozott le semmit az ügyről, de ezzel most ők is tudtak írni róla.Szted a legrosszabbat, sztem, ha nem is a legjobbat (korai), de relevánst. A "feljelentés" megemlítése (nem megtette, megteszi, ergo jövő idő) az csak egy "whiff", ugyanakkor megemelése az ügynek.
Gyurma Pappa
A "whiff", a fuvallat anno az amerikai külpolitikai security memorandumokban a nukleáris csapásmérés "lehetőségének" meglebegtetését jelentette, mint potenciális lépést az adott helyzetben.
Ahogy én látom
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Definiciálnád egy parlamentáris rendszeren belül 2/3-os parlamenti többséggel rendelkező erő túlhatalmát? mitől túl?Hogyne lenne.És akkor hol a valós különbség? Az alternatíva?Ha egy szoci, libsi, zöld politikus esetén nem érdekel a szexuális orientációja, akkor nem érdekel egy fideszesnél sem. Leszarom.Újra: nem érdekes a szexuális orientációja. Az az érdekes, hogy a Fidesz meleghibáztatós stratégiája (ahogy azt pontosan előre megmondtam) visszaüt.
Varga Judittal, mint igazságügyi miniszterrel több problémám van. Van politikai, van szakmai. Ezek alapján van róla egy véleményem. Ezt a szexuális orientációja nem befolyásolja se pro, se kontra.
Az, hogy egy olyan politikai erő emblematikus tagja, amely igenis hozott melegellenes intézkedést, miközben ő maga is - minimum - biszex, az őt emberileg minősíti, ezzel majd ő elszámol magában, ha el akar.
Amadeus
Azt mérte alul a Fidesz, hogy az ellenzék beleszáll ebbe a témába. Teljesen mindegy, hogy igaz-e, teljesen mindegy minden. Nincs jó válaszuk.
Ez a nagy tévedése a morálizálóknak, hogy a Fideszt le lehet nyomni finomkodva. Az a hit, hogy az ellenzéki szavazók mind finomkodó úri kisasszonyok, egy tévedés. Kicsi ország vagyunk, egy sleppel kell megoldani mindent.
Tetszik-e ez? Nem. Exitus acta probat. Lehet Machiavellinél reklamálni, hogy behozta a politikába...
Gyurma Pappa
Amadeus
Sosem szabad hagyni egy embernek ekkora túlhatalmat. A politikai kommunikáció pedig az egész világon ilyen
Gyurma Pappa
az ilyen felszínes faszságok - már bocsánat - mögé a szellemi lustaság útja vezet. Csak, hogy érzékeltessem, mit is értek ez alatt:
1993-94 a liberális sajtó által felmagasztalt, mi több piedesztálra emelt (40+%-os népszerűségnek örvendő) Fidesz egyik pillanatról a másikra átmegy zuhanórepülésbe, miután OV felvetette az "MDF-KDNP-Fidesz-SZDSZ potenciális koalíciójának gondolatkísérletét" eredmény 7%, alig bejutás. Következtetés: nem lehet csak a médiára hagyatkozni, szisztematikus építkezés kell.
1997-98 A Bokros csomag, a privatizáció, a 20+%-ot meghaladó infláció, a Tocsik-botrány, és még sok mindennek köszönhetően meginog a Horn-kabinetbe vetett társadalmi bizalom, de közben már Stumpf istván vezetésével a Századvég szellemi műhelyében megy a szisztematikus felkészülés a kormányzásra, rendszerszintűen, egyes szakpolitikai területekre vonatkozóan kidolgozva.
2002 Nem várt vereség után első a tábor egyben tartása, jön a "polgári körök" innovációja, "tartani a lángot", egy baloldali, vagy liberrált soha nem fogja ezt az érzést megérteni. Megyó aszongya közben, nem szó szerint, de lényegileg: "ha a jobboldal akar egy tévét, vegyen magának". Ha nem is vett, de alapított, s ellenzékből szervezett gazdasági hátteret.
Utána 2006, a hazugság választásának éve, majd 2010 Caligula lovának éve.
Nem tudom, érezhető-e a különbség? Ki mit cselekszik a háttérben ellenzékben? És ez csak nagyon felszínes, széljegyzetes kapirgálása a dolgoknak. De erre mondtam már korábban, hogy az ellenzék nem úszhatja, nem sumákolhatja el a melót. A szisztematikus készülést. Az érzelmi habverés, az alkotmányozásos, IFA-platózásos, jakobinus hevület nem más csak a felkészületlenség, az intellektuális lustaság elfedése. Ferenc testvérék legalább beletették a munkát az elmúlt pár évbe. Soha nem leszek vele egy politikai platformon, de amit az elmúlt években szervezetépítésileg letett az asztalra, azt tisztelem.
Juteszembe....anno még Ferenc testvér kormányzása alatt volt egy Demos Politikai Iskola kezdeményezés. Tud valaki erről valamit?
több mint 4 éve
telex.hu/gazdasag/2021/12/28/mire-jok-a-karacsonyi-unnepnapok-peldaul-gyorsan-lezavarhato-egy-gigantikus-de-nagyon-furcsa-kozbeszerzesNem semmi, hogy az ev utolso 1.5 hetebe ez meg gyorsan belefer 😀
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 4 éve
1: Mindenki a leszbi-szálról beszél, pedig a Völner-ügyben való részvétel is be lett lengetve. Ez érdekesebb szál, nem?Hol élsz te? Maradjunk annyiban, hogy Borkai videó kurvákkal volt, Rogán Antal leleplezése meg annyiban maradt 😉 😆 szóval a leszbi dologban lehet is valami, a másik meg vagy lesz, inkább meg nem hiszem.
Szokol
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
1: Mindenki a leszbi-szálról beszél, pedig a Völner-ügyben való részvétel is be lett lengetve. Ez érdekesebb szál, nem?ugyan, ez több évtizedes bevett gyakorlat, hogy egy miniszter azon jogkörét, amivel nem akar/nincs ideje bíbelődni, kiadja az ügykörben illetékes helyettesének. Ez általános gyakorlat, s lássuk be, racionális dolog. Felfújni fel lehet bármit.
Szokol
a 2. ponttal egyetértek. Férfiszemmel a leszbikusokat annyiban teljesen megértem, hogy - elvileg - van igényük az esztétikai élményekhez, s bánásmódhoz egyaránt 😀
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Csak hogy valami a szexualitáson túl is legyen, azért szépen lassan eldőlni látszik, hogy nem lesz MzP-nek frakciója:Ez csak valami árulói aknamunka eredménye lehet. Ne legyen jobboldali frakciója egy baloldali előválasztást megnyerő jobboldali pártélkülinek? Kimondani is szörnyű. És ez így demokratikus, amúgy?
“Márki-Zay Péter többször is beszélt egy új, jobbközép párt létrehozásáról, ami az ellenzéki összefogás hetedik frakcióját jelenthetné a parlamentben. Jakab Péter ezzel kapcsolatban kifejtette: Márki-Zay Péter arra kapott felhatalmazást, hogy összehangolja a hatpárti sokaságot, az emberek pedig nem még több pártot akarnak, hanem egységes ellenzéket.”
Nyilván öngyilkos taktika lenne egy elvileg jobboldali párttól, hogy egy 0% támogatottságú szintén jobbra hajló frakciót bevigyen a Parlamentbe és engedje leszalámizni magát csak mert MzP szeretné. Érdekes lesz az a közös lista.
MC12
Juteszembe: pro forma, ki, milyen testület dönt a közös listáról? Mea culpa, de nem ástam bele magam annyira az ellenzéki együttműködés sajátos jogvilágába
több mint 4 éve
1: Mindenki a leszbi-szálról beszél, pedig a Völner-ügyben való részvétel is be lett lengetve. Ez érdekesebb szál, nem?2: Videót! 😀
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Keress rá első körben a DK és macska szavakra, ha jól értem csipkelli kollégát.Sajnos én ezzel nem vagyok előrébb."Az ördög ügyvédje facebook oldalon megjelent állítás valótlan, ezért ismeretlen tettes ellen rágalmazás vétsége miatt feljelentést teszek."Hont András elég pontosan körülírta. A téma és a stílus stimmelhet.
Hagyjuk már ezt 😀 2021-ben két éve nem tudják kideríteni ki ez a fazon 😀 nevetséges 😀
#JC6
csipkelli
#JC6
"Dicséret. A 24, a 444, az ATV és a Telex nem tudósított a posztról. S noha ez csak egy Fb-oldal, és annak ellenére, hogy nem is információként kezeltem az egészet, hanem éppen ellenkezőleg, megjegyzem, én sem írtam nevet. Ugyanis a célba vett személynek (akiről mindegy, hogy ki és mit gondol) van több gyereke is. Akire ezt az Fb-oldalt rázúdították végül, és ellátja ezt az aljafeladatot, pedig csak egy macskája. Az se itthon."
Hont bejegyzése a faszbukon
Btw a téma és a stílus asszem tényleg stimmel, nekem eszembe sem jutott, mert az ilyeneket skippelem, max szekunder olvasás van. De sztem "ő is csak egy szem a láncban", egy orgánum a közéleti hányadék megjelenítéséhez. HA van, vagy lesz bármi konkrétum.
HA nem lesz konkrétum, akkor a macskás marad az input, a feldolgozó szerv és az output egyben.
több mint 4 éve
Csak hogy valami a szexualitáson túl is legyen, azért szépen lassan eldőlni látszik, hogy nem lesz MzP-nek frakciója:“Márki-Zay Péter többször is beszélt egy új, jobbközép párt létrehozásáról, ami az ellenzéki összefogás hetedik frakcióját jelenthetné a parlamentben. Jakab Péter ezzel kapcsolatban kifejtette: Márki-Zay Péter arra kapott felhatalmazást, hogy összehangolja a hatpárti sokaságot, az emberek pedig nem még több pártot akarnak, hanem egységes ellenzéket.”
Nyilván öngyilkos taktika lenne egy elvileg jobboldali párttól, hogy egy 0% támogatottságú szintén jobbra hajló frakciót bevigyen a Parlamentbe és engedje leszalámizni magát csak mert MzP szeretné. Érdekes lesz az a közös lista.