Politika
64 feliratkozó
több mint 4 éve
Továbbra is ki hagysz egy lépcsőfokot:Nem érted itt a lényeget. Igen nekem már ezzel a saját frakcióval gondom volt. Az ellenzéki pártoknak amúgy nem. De az h miután megkapja amit kert elkezd meg többet követelni az pontosan azt vetíti elore amit josoltunk, és itt ez a baj. Schiffer mondta azt Orbánról h amit ő megígért -akar két szemközt- azt betartotta. Na MZP úgy látszik nem ilyen lesz. Épp ezért lehet könnyen ebből az h vele csak OVt valtod le nem a nert. Sőt meg nerebb lesz a NER.LOL, erről szerintem a néhai Torgyán Józsi bácsinak más a véleménye. 😊 Nem beszélve mondjuk Ángyán Józsefről, és hagyjuk is a felsorolást, hosszú lenne.
csebi
MZP meg többet követel, mert nyert, és ha kormányt kellene esetleg alakítania valamikor, akkor nem akar belemenni egy sokpárti játékba úgy, hogy nincs lapja. Az lenne a meglepő, ha nem "követelőzne".
peterk2005
1: MZP nyert, követel saját frakciót
2: partok megadják
3: MZPnek ez nem elég ő még ennél is tobbet követel
Itt az utóbbival van probléma sztem hosszútávon és nem szabad ezt leegyszerűsíteni h nyert ezért követel.
Schiffer: nem én mondtam asszem partizanos vagatlanban van benne.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Nem érted itt a lényeget. Igen nekem már ezzel a saját frakcióval gondom volt. Az ellenzéki pártoknak amúgy nem. De az h miután megkapja amit kert elkezd meg többet követelni az pontosan azt vetíti elore amit josoltunk, és itt ez a baj. Schiffer mondta azt Orbánról h amit ő megígért -akar két szemközt- azt betartotta. Na MZP úgy látszik nem ilyen lesz. Épp ezért lehet könnyen ebből az h vele csak OVt valtod le nem a nert. Sőt meg nerebb lesz a NER.LOL, erről szerintem a néhai Torgyán Józsi bácsinak más a véleménye. 😊 Nem beszélve mondjuk Ángyán Józsefről, és hagyjuk is a felsorolást, hosszú lenne.
csebi
MZP meg többet követel, mert nyert, és ha kormányt kellene esetleg alakítania valamikor, akkor nem akar belemenni egy sokpárti játékba úgy, hogy nincs lapja. Az lenne a meglepő, ha nem "követelőzne".

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Akkor ez a misztikus szavatartás lehet csak a sifire vonatkozott, mert pl utoljára csak a pécsi stadiont szóban és írásban is megígérte az igazmondó, szavatartó viktor a helyi fidesz vezetőinek is, de egy szó nélkül visszavonta. Gondolom most fordulhatott elő először, vagy csak schiffer nem tudott a többi hazugságról amit megígért vagy tett v nem tett meg Nyíltan vagy négyszemközt. 😊Gondolom azért az erkölcsi iránytűn /schifferen/ kívül a Fidesz, MDF, FKGP, stb volt politikusai valahogy majd másként emlékeznek meg a ‘szava-tartásról’
Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
Nem érted itt a lényeget. Igen nekem már ezzel a saját frakcióval gondom volt. Az ellenzéki pártoknak amúgy nem. De az h miután megkapja amit kert elkezd meg többet követelni az pontosan azt vetíti elore amit josoltunk, és itt ez a baj. Schiffer mondta azt Orbánról h amit ő megígért -akar két szemközt- azt betartotta. Na MZP úgy látszik nem ilyen lesz. Épp ezért lehet könnyen ebből az h vele csak OVt valtod le nem a nert. Sőt meg nerebb lesz a NER.Nálad meg az lesz, hogy MZP a hülye, és a pártok nem tehetnek semmiről. 😊És pontosan ezért nem fog ez így működni.Jobbiktól teljesen érthető. Ok azért is vittek el sok fideszes körzetet hogy majd listán kompenzálják őket majd. Azt meg úgy nehéz ha listán már nem csak az lmp párbeszéd kap helyeket mint 2% körüli part hanem jön MZP hasonló erejű akármilye, ráadásul követelve nem 5 hanem ennél több biztos bejutó helyet …Az hallottam (pletyka, de nekem hihető forrás) hogy felajánlottak neki 4 tuti helyet, hogy akkor vele együtt megvan az 5. De ő 7et akar - a sajátján kívül, azaz összesen 8at. Ami nyilván nevetséges, és ezen megy az összefeszülés. A 6 párt (igazából az MSZP- dk - jobbik hármas) nem akar engedni a 4ből az lmp - p semleges, örül hogy luk van a fenekén, a momentum meg próbál kompromisszumot keresni, kevés sikerrel, merthogy MzP se akar engedni. Nagyrészt ezért nincs nyilvános közös lista.
csebi
MC12
Kijön választás után egy nappal h frakciót akar amiről eddig szó sem volt. Partok belemennek erre ő nagyobb frakciót akar. Így nem lehet egy ilyen sok parti koalíciót vezetni hosszú távon, ez látszott már elore is ahogy páran jeleztük hogy MZP erre alkatilag képtelen. Csak amíg Karácsonnyal szemben ez bejött addig ez Ferivel szemben nem fog sőt a Jobbiknál sem hiszen tőlük veszi el az értékes helyeket jó részt.
Nyilván a szavazok egy jó részénél ebből megint az lesz h az ellenzéki partok a szemetek MZP meg az isten szokas szerint…
csebi
Ez van. Egy "sokpárti" ellenzék mindig ilyen. Mindig káoszos, mindig úgy tűnik, hogy minden résztvevő csak a saját kis pecsenyéjét sütögeti, a "közösre" nem gondol. Ami jelentős részben így is van, de egy nagy néppárton belül is így van, csak az egészet elfedi a párt árnyéka. Nézz meg más országokat, sokpárti koalíciókban mindenütt ez van. Kiugrók, "renitensek", rosszfiúk, jófiúk.
Nekem ez kifejezetten tetszik. Valahol ez a demokrácia, amikor nem arról szól a hatalom, hogy van két leválthatatlan, lecserélhetetlen, belül ugyanúgy egyébként millió kis egyéni érdek által mozgatott, belső helyezkedésekkel teli nagy halmaz, és csak annyit tudsz csinálni, hogy a két halmaz valamelyikét választod, vagy kimaradsz. Sok pici pártocska esetén legalább az orrod előtt zajlik a kisstílű egyezkedés, az alkuk. És előbbre tudod tolni a nagy halmazon belül egyik picit vagy másik picit, ha akarod (úgy értem, hogy a "választó" előre tudja). A nagy halmazban esélyed nincs megmondani, hogy ki lépjen előre. Nem tudsz MZP vagy Gyurcsányné közül választani. Lefocizzák belül, aztán kapod amit kapsz.
Persze ez is csak annyira működik, amennyire a választó érett, az meg hát tudjuk, hogy "mérsékelten érett", úgyhogy ennyire működik. De ez is jobb, mint a nagy halmaz. Szerintem. Legalábbis számomra. Én ugyanis nem a Fideszt / Orbánt akarom leváltani, hanem a NER-t. Ha lenne egy nagy durhó balos, egységes tömb, akkor sokkal jobban tartanék attól, hogy Orbánt váltottam csak le - ami kevésbé érdekel -, a NER meg maradt.
peterk2005
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Nálad meg az lesz, hogy MZP a hülye, és a pártok nem tehetnek semmiről. 😊És pontosan ezért nem fog ez így működni.Jobbiktól teljesen érthető. Ok azért is vittek el sok fideszes körzetet hogy majd listán kompenzálják őket majd. Azt meg úgy nehéz ha listán már nem csak az lmp párbeszéd kap helyeket mint 2% körüli part hanem jön MZP hasonló erejű akármilye, ráadásul követelve nem 5 hanem ennél több biztos bejutó helyet …Az hallottam (pletyka, de nekem hihető forrás) hogy felajánlottak neki 4 tuti helyet, hogy akkor vele együtt megvan az 5. De ő 7et akar - a sajátján kívül, azaz összesen 8at. Ami nyilván nevetséges, és ezen megy az összefeszülés. A 6 párt (igazából az MSZP- dk - jobbik hármas) nem akar engedni a 4ből az lmp - p semleges, örül hogy luk van a fenekén, a momentum meg próbál kompromisszumot keresni, kevés sikerrel, merthogy MzP se akar engedni. Nagyrészt ezért nincs nyilvános közös lista.
csebi
MC12
Kijön választás után egy nappal h frakciót akar amiről eddig szó sem volt. Partok belemennek erre ő nagyobb frakciót akar. Így nem lehet egy ilyen sok parti koalíciót vezetni hosszú távon, ez látszott már elore is ahogy páran jeleztük hogy MZP erre alkatilag képtelen. Csak amíg Karácsonnyal szemben ez bejött addig ez Ferivel szemben nem fog sőt a Jobbiknál sem hiszen tőlük veszi el az értékes helyeket jó részt.
Nyilván a szavazok egy jó részénél ebből megint az lesz h az ellenzéki partok a szemetek MZP meg az isten szokas szerint…
csebi
Ez van. Egy "sokpárti" ellenzék mindig ilyen. Mindig káoszos, mindig úgy tűnik, hogy minden résztvevő csak a saját kis pecsenyéjét sütögeti, a "közösre" nem gondol. Ami jelentős részben így is van, de egy nagy néppárton belül is így van, csak az egészet elfedi a párt árnyéka. Nézz meg más országokat, sokpárti koalíciókban mindenütt ez van. Kiugrók, "renitensek", rosszfiúk, jófiúk.
Nekem ez kifejezetten tetszik. Valahol ez a demokrácia, amikor nem arról szól a hatalom, hogy van két leválthatatlan, lecserélhetetlen, belül ugyanúgy egyébként millió kis egyéni érdek által mozgatott, belső helyezkedésekkel teli nagy halmaz, és csak annyit tudsz csinálni, hogy a két halmaz valamelyikét választod, vagy kimaradsz. Sok pici pártocska esetén legalább az orrod előtt zajlik a kisstílű egyezkedés, az alkuk. És előbbre tudod tolni a nagy halmazon belül egyik picit vagy másik picit, ha akarod (úgy értem, hogy a "választó" előre tudja). A nagy halmazban esélyed nincs megmondani, hogy ki lépjen előre. Nem tudsz MZP vagy Gyurcsányné közül választani. Lefocizzák belül, aztán kapod amit kapsz.
Persze ez is csak annyira működik, amennyire a választó érett, az meg hát tudjuk, hogy "mérsékelten érett", úgyhogy ennyire működik. De ez is jobb, mint a nagy halmaz. Szerintem. Legalábbis számomra. Én ugyanis nem a Fideszt / Orbánt akarom leváltani, hanem a NER-t. Ha lenne egy nagy durhó balos, egységes tömb, akkor sokkal jobban tartanék attól, hogy Orbánt váltottam csak le - ami kevésbé érdekel -, a NER meg maradt.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
És pontosan ezért nem fog ez így működni.Az hallottam (pletyka, de nekem hihető forrás) hogy felajánlottak neki 4 tuti helyet, hogy akkor vele együtt megvan az 5. De ő 7et akar - a sajátján kívül, azaz összesen 8at. Ami nyilván nevetséges, és ezen megy az összefeszülés. A 6 párt (igazából az MSZP- dk - jobbik hármas) nem akar engedni a 4ből az lmp - p semleges, örül hogy luk van a fenekén, a momentum meg próbál kompromisszumot keresni, kevés sikerrel, merthogy MzP se akar engedni. Nagyrészt ezért nincs nyilvános közös lista.Brenner Koloman (jobbik, ogy alelnök) nem cáfolta az ATV-n(most láttam az ismétlést) hogy a jobbik és a dk nem támogatja MzP 7. frakciójának ötletét. Hát igen, úgy nehéz barátokat szerezni, ha két naponta belerúgok és leárulózom a “szovetségeseimet” élőben. Mégha ezt azért teszi is, mert nem akar Botka 2. lenni. Azt én is hallottam, hogy a dk meg a jobbik csak az egyéni képviselőire koncentrál és kb. szarnak bele a abba amit MzP csinál, de így azért nehéz lesz.Jobbiktól teljesen érthető. Ok azért is vittek el sok fideszes körzetet hogy majd listán kompenzálják őket majd. Azt meg úgy nehéz ha listán már nem csak az lmp párbeszéd kap helyeket mint 2% körüli part hanem jön MZP hasonló erejű akármilye, ráadásul követelve nem 5 hanem ennél több biztos bejutó helyet …
MC12
csebi
MC12
több mint 4 éve
Én megmondtam előre.Az hallottam (pletyka, de nekem hihető forrás) hogy felajánlottak neki 4 tuti helyet, hogy akkor vele együtt megvan az 5. De ő 7et akar - a sajátján kívül, azaz összesen 8at. Ami nyilván nevetséges, és ezen megy az összefeszülés. A 6 párt (igazából az MSZP- dk - jobbik hármas) nem akar engedni a 4ből az lmp - p semleges, örül hogy luk van a fenekén, a momentum meg próbál kompromisszumot keresni, kevés sikerrel, merthogy MzP se akar engedni. Nagyrészt ezért nincs nyilvános közös lista.Brenner Koloman (jobbik, ogy alelnök) nem cáfolta az ATV-n(most láttam az ismétlést) hogy a jobbik és a dk nem támogatja MzP 7. frakciójának ötletét. Hát igen, úgy nehéz barátokat szerezni, ha két naponta belerúgok és leárulózom a “szovetségeseimet” élőben. Mégha ezt azért teszi is, mert nem akar Botka 2. lenni. Azt én is hallottam, hogy a dk meg a jobbik csak az egyéni képviselőire koncentrál és kb. szarnak bele a abba amit MzP csinál, de így azért nehéz lesz.Jobbiktól teljesen érthető. Ok azért is vittek el sok fideszes körzetet hogy majd listán kompenzálják őket majd. Azt meg úgy nehéz ha listán már nem csak az lmp párbeszéd kap helyeket mint 2% körüli part hanem jön MZP hasonló erejű akármilye, ráadásul követelve nem 5 hanem ennél több biztos bejutó helyet …
MC12
csebi
MC12
több mint 4 éve
Az hallottam (pletyka, de nekem hihető forrás) hogy felajánlottak neki 4 tuti helyet, hogy akkor vele együtt megvan az 5. De ő 7et akar - a sajátján kívül, azaz összesen 8at. Ami nyilván nevetséges, és ezen megy az összefeszülés. A 6 párt (igazából az MSZP- dk - jobbik hármas) nem akar engedni a 4ből az lmp - p semleges, örül hogy luk van a fenekén, a momentum meg próbál kompromisszumot keresni, kevés sikerrel, merthogy MzP se akar engedni. Nagyrészt ezért nincs nyilvános közös lista.Brenner Koloman (jobbik, ogy alelnök) nem cáfolta az ATV-n(most láttam az ismétlést) hogy a jobbik és a dk nem támogatja MzP 7. frakciójának ötletét. Hát igen, úgy nehéz barátokat szerezni, ha két naponta belerúgok és leárulózom a “szovetségeseimet” élőben. Mégha ezt azért teszi is, mert nem akar Botka 2. lenni. Azt én is hallottam, hogy a dk meg a jobbik csak az egyéni képviselőire koncentrál és kb. szarnak bele a abba amit MzP csinál, de így azért nehéz lesz.Jobbiktól teljesen érthető. Ok azért is vittek el sok fideszes körzetet hogy majd listán kompenzálják őket majd. Azt meg úgy nehéz ha listán már nem csak az lmp párbeszéd kap helyeket mint 2% körüli part hanem jön MZP hasonló erejű akármilye, ráadásul követelve nem 5 hanem ennél több biztos bejutó helyet …
MC12
csebi
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Gattyán - MZP összefonódás kéne, az szólna nagyot. 😀
több mint 4 éve
Ha nem ismerném, hogy mennyire balfasz az ellenzék, azt hinném kb elkonyvelték a vereséget és majd rahuzzak MZP-re a kudarcot.Ha nem ismerném akor aszondanám nehéz elfogadni a valóságot, ami szembe jött az előválasztáson - ezé most egy kicsit szabotálgatnak, mer asziszik a kereszthuzat nem viszi ki őket az ablakon. Pediglen huzat van, az hozta be MZPt is, aztán, ha nem MZP akkor jön egy vadabb verzió, akár telibefosva az ellenzéki szövetséget...
Toca

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
Ha nem ismerném, hogy mennyire balfasz az ellenzék, azt hinném kb elkonyvelték a vereséget és majd rahuzzak MZP-re a kudarcot.
több mint 4 éve
Brenner Koloman (jobbik, ogy alelnök) nem cáfolta az ATV-n(most láttam az ismétlést) hogy a jobbik és a dk nem támogatja MzP 7. frakciójának ötletét. Hát igen, úgy nehéz barátokat szerezni, ha két naponta belerúgok és leárulózom a “szovetségeseimet” élőben. Mégha ezt azért teszi is, mert nem akar Botka 2. lenni. Azt én is hallottam, hogy a dk meg a jobbik csak az egyéni képviselőire koncentrál és kb. szarnak bele a abba amit MzP csinál, de így azért nehéz lesz.Jobbiktól teljesen érthető. Ok azért is vittek el sok fideszes körzetet hogy majd listán kompenzálják őket majd. Azt meg úgy nehéz ha listán már nem csak az lmp párbeszéd kap helyeket mint 2% körüli part hanem jön MZP hasonló erejű akármilye, ráadásul követelve nem 5 hanem ennél több biztos bejutó helyet …
MC12
több mint 4 éve
Brenner Koloman (jobbik, ogy alelnök) nem cáfolta az ATV-n(most láttam az ismétlést) hogy a jobbik és a dk nem támogatja MzP 7. frakciójának ötletét. Hát igen, úgy nehéz barátokat szerezni, ha két naponta belerúgok és leárulózom a “szovetségeseimet” élőben. Mégha ezt azért teszi is, mert nem akar Botka 2. lenni. Azt én is hallottam, hogy a dk meg a jobbik csak az egyéni képviselőire koncentrál és kb. szarnak bele a abba amit MzP csinál, de így azért nehéz lesz.
több mint 4 éve
Azért aki a lendvaiban kitalálta, hogy a Austin Powers - Mini me-re húzzák fel a Gyurcsány-show-t ráadásul szándékosan olyan rohadt gagyi kivitelezésben….kemény cuccon lehet rajta 😊én biztos erre húztam volna fel
MC12
m.youtube.com/watch?v=xLviAYXLOUA

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
Azért aki a lendvaiban kitalálta, hogy a Austin Powers - Mini me-re húzzák fel a Gyurcsány-show-t ráadásul szándékosan olyan rohadt gagyi kivitelezésben….kemény cuccon lehet rajta 😊
több mint 4 éve
kötöttfogásban ma azért tesztet a poén hogy örüljön mindenki Novák Katalinnak"poén"
hisz akár Várkonyi Andreát is jelölhették volna 😊
yooker
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
ja! és megnézve itt a korábban linkelt videót Tölgyessy akkora alfa és omega továbbra is hogy kb rajta kívül senkit sem érdemes a politikáról meghallgatni !Nagyjából pont. Sztem Tölgyessy, illetve Stumpf István hajlandó és képes a saját értékrendjétől valamennyire elvonatkoztatva, quasi (hehe) objektív elemzést adni a magyar politikai helyzet kapcsán, pláne nemzetközi kontextusba helyezve. Bizonyos szempontból érdekes, hogy mindketten - sztem - klasszik konzervatív- liberális szemüvegen át tekintik a dolgokat. De pl. Orbán politikájához ez szükséges is.
yooker
Török Gábort pár éve még olyan elemzőnek tekintettem, aki idővel elérhet a szintjükre, de a folyamatos "egyrészt-másrészt" elemzéseivel speciel nálam a szó szerint "semmitmondó" kategóriába került. Nem, mintha ne lennének érdekes gondolatai, de semmi markáns. A többiek meg annyira "oldalasotították" magukat, hogy ab ovo irreleváns, ill. megint csak max. "érdekes gondolatok", ha feltűnnek itt, vagy ott, de ülésponttól függően. Karakteres, autonóm, értelmiségi politikai gondolkodás és véleményalkotás jelenleg a Tölgyessy-Stumpf kettősnél van. Gerő Andrást is megemlíteném még, de nála elég, ha M. Dobos Marianne tesz fel egy kérdést, s kész van. 😀 Mindenesetre rájuk érdemes odafigyelni.
PS Üdítő kivétel még talán Gyurgyák János, csak ő nincs reflektorfényben, kerüli a rivaldafényt, s nagyon ritkán szólal meg. Btw, ha már volt ez a historizáló szakasz itt az elmúlt napokban a magyar(országi) zsidóság sorsa kapcsán, újabb ajánló: Gyurgyák János: A zsidókérdés Magyarországon.
www.antikvarium.hu/konyv/gyurgyak-janos-a-zsidokerdes-magyarorszagon-180284
több mint 4 éve
Te meghallgatod, de én azt írtam nekem befolyásolja a véleményemet is...Azt írtam, hogy vlsz pont ezért is,Neki köszönhető az MDF-SZDSZ paktum mellett meg sok disznóság, Antallba is jóval többet látott bele, mint ami benne volt, a folyamatos hisztizéssel sértődéssel vegyes hatalomvágya pedig édes kevés volt még a sajátjai között is. Gyakorlatilag kiszorították. Annyira tűpontos meglátásai vannak elméletben, hogy a gyakorlatban alkalmatlan volt később már bármire. Erre gyorsan rávezették a harcostársa i is…kiszorították mert nem a politikusok közé való...tévedéseit meg hajlandó belátni (beszél is erről a videóban)
Ha vlk-re igaz, hogy aki nem tudja az tanítja, az kb ő.
Volt rá lehetősége, de elqrta.
Ettől meg láthatja / véleményézheti a dolgokat sokaknak tetszően.
ozibozi
+ , naprakész,felkészült + globális kontextusnba helyezi a történéseket...
hány ilyen van még?
nyilván nem orákulum de mondj mást aki jobb ha az ember elfogulatlanul szeretne tájékozódnI??
yooker
/mindig meghallgatom/
ozibozi
mert nekem bizony nincs stabil kialakult elkötelezett megingathatatlan képem a politikáról és a benne szereplőkról mint itt kb mindenkinek, általa sem köteleződöm el sehová de azért úgy közelít a dolgokhoz ó is ami szimpatikus...
több mint 4 éve
Azt írtam, hogy vlsz pont ezért is,Neki köszönhető az MDF-SZDSZ paktum mellett meg sok disznóság, Antallba is jóval többet látott bele, mint ami benne volt, a folyamatos hisztizéssel sértődéssel vegyes hatalomvágya pedig édes kevés volt még a sajátjai között is. Gyakorlatilag kiszorították. Annyira tűpontos meglátásai vannak elméletben, hogy a gyakorlatban alkalmatlan volt később már bármire. Erre gyorsan rávezették a harcostársa i is…kiszorították mert nem a politikusok közé való...tévedéseit meg hajlandó belátni (beszél is erről a videóban)
ozibozi
hány ilyen van még?
nyilván nem orákulum de mondj mást aki jobb ha az ember elfogulatlanul szeretne tájékozódnI??
yooker
/mindig meghallgatom/
több mint 4 éve
Neki köszönhető az MDF-SZDSZ paktum mellett meg sok disznóság, Antallba is jóval többet látott bele, mint ami benne volt, a folyamatos hisztizéssel sértődéssel vegyes hatalomvágya pedig édes kevés volt még a sajátjai között is. Gyakorlatilag kiszorították. Annyira tűpontos meglátásai vannak elméletben, hogy a gyakorlatban alkalmatlan volt később már bármire. Erre gyorsan rávezették a harcostársa i is…kiszorították mert nem a politikusok közé való...tévedéseit meg hajlandó belátni (beszél is erről a videóban)
ozibozi
hány ilyen van még?
több mint 4 éve
Neki köszönhető az MDF-SZDSZ paktum mellett meg sok disznóság, Antallba is jóval többet látott bele, mint ami benne volt, a folyamatos hisztizéssel, sértődéssel vegyes hatalomvágya pedig édes kevés volt még a sajátjai között is. 92-ig kb majd Gyakorlatilag kiszorították. Annyira tűpontos meglátásai vannak elméletben, hogy a gyakorlatban alkalmatlan volt később már bármire.Erre gyorsan rávezették a harcostársai is…
Ettől meg, vagy pont ezért még láthatja, véleményézheti a dolgokat sokaknak tetszően.
több mint 4 éve
ja! és megnézve itt a korábban linkelt videót Tölgyessy akkora alfa és omega továbbra is hogy kb rajta kívül senkit sem érdemes a politikáról meghallgatni !
több mint 4 éve
kötöttfogásban ma azért tesztet a poén hogy örüljön mindenki Novák Katalinnak hisz akár Várkonyi Andreát is jelölhették volna 😊
több mint 4 éve
Egy szovjet állampolgár.Már bocs, de Rákosi zsidóságának semmi köze nem volt az eltávolításhoz. Amikor kirendelték a főnök halála után Moszkvába, és Berija úgy beszélt vele mint egy utolsó senkivel, ami mellesleg egy héttel volt azelőtt mielőtt az öreg Lavrentijt letartóztatták.Oké, én csak a megbeszéléseikről készült jegyzőkönyvből indultam ki, ahol a rengeteg szakmai és emberi hibája mellett a származását is felrótták, nem direkt módon, személyesen neki, de azért érezhetően mégis
Rákosit Ulbricht a bolgár meg a cseh és román vezetőkkel együtt kellett volna leváltani. /ulbricht pont a berlini zavargások miatt maradhatott./
A Mikojan, Berija, Molotov, Hruscsov meg még valaki akinek nem ugrik be a neve, aki eldöntötte hogy nem maradhat, és inkább egy szovjet állampolgárt, nevezett Nagy Imrét kell oda tenni, mert ő jobban irányítható, Rákosi túl önálló lehet Stalin halála után. Csak ezért váltották le.
Semmi köze nem volt a zsidóságának a Kreml hatalmi játszmáihoz.
ozibozi
Nagy elvtárs megfelelő lenne a Minisztertanács elnökének (párthű, magyar, ismeri a mezőgazdaságot).
Olyan vélemény alakult ki, hogy a Minisztertanács elnöke magyar legyen
www.rev.hu/sulinet45/szerviz/dokument/jegyzokonyv.htm
Kampman
Amúgy Itt jöttek a trükkök hogy a párt vezetője első titkár vagy/meg az addig értelmetlen parlament, miniszterelnökség, kormányfő és stb. Ami országonként változott. Ketté választottak pozíciókat, hogy hatalom technikailag legyen mozgástér. Amikor erős voltál mindkettő meg volt, de az elmozdításnak is iránya lehetett, ha vlmelyik megerősödött a másik rovására.
több mint 4 éve
Már bocs, de Rákosi zsidóságának semmi köze nem volt az eltávolításhoz. Amikor kirendelték a főnök halála után Moszkvába, és Berija úgy beszélt vele mint egy utolsó senkivel, ami mellesleg egy héttel volt azelőtt mielőtt az öreg Lavrentijt letartóztatták.Oké, én csak a megbeszéléseikről készült jegyzőkönyvből indultam ki, ahol a rengeteg szakmai és emberi hibája mellett a származását is felrótták, nem direkt módon, személyesen neki, de azért érezhetően mégis
Rákosit Ulbricht a bolgár meg a cseh és román vezetőkkel együtt kellett volna leváltani. /ulbricht pont a berlini zavargások miatt maradhatott./
A Mikojan, Berija, Molotov, Hruscsov meg még valaki akinek nem ugrik be a neve, aki eldöntötte hogy nem maradhat, és inkább egy szovjet állampolgárt, nevezett Nagy Imrét kell oda tenni, mert ő jobban irányítható, Rákosi túl önálló lehet Stalin halála után. Csak ezért váltották le.
Semmi köze nem volt a zsidóságának a Kreml hatalmi játszmáihoz.
ozibozi
Nagy elvtárs megfelelő lenne a Minisztertanács elnökének (párthű, magyar, ismeri a mezőgazdaságot).
Olyan vélemény alakult ki, hogy a Minisztertanács elnöke magyar legyen
www.rev.hu/sulinet45/szerviz/dokument/jegyzokonyv.htm