Politika
64 feliratkozó
több mint 4 éve
amugy Novak Katalin ferfibb nagyon sok ferfi miniszternel is, nem beszelve allamtitkarokrol vagy mezei kepviselokrol.Yepp. Egyébként a Fideszre értettem hogy trollok, kevés hímsovinisztább párt van mint a fidesz és hónapokig lehet majd hallgatni, hogy bezzeg ők a legmagasabb közjogi méltóságra nőt jelöltek 😊nyilvan latom ezeket, csak trollkent jegyeztem ezt meg 😊 amugy Feri akarta eloszor ezt a pozit egy nonek adni, amit erdekessegkeppen epp az Szdsz furt meg.Optikailag jó döntés. Nem erodálta még annyira magát, mint Kövér, nem antipatikus, mint Trócsányi de jogász és készséges, hűséges végrehajtó. Valamint nő. Tehát a rendszerváltás óta a Fidesz adja a legmagasabb pozíciót nőnek 😉 😀 trollok.Novák Katika lesz az új államférfi...ennyire nem volt egy ferfi sem a Fidesz tajan? 😊 szegeny banhatja a COVIDot, mert ha az nincs akkor mar regen kulugyminiszter lenne.
Klaci79
csebi
MC12
csebi
MC12
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Yepp. Egyébként a Fideszre értettem hogy trollok, kevés hímsovinisztább párt van mint a fidesz és hónapokig lehet majd hallgatni, hogy bezzeg ők a legmagasabb közjogi méltóságra nőt jelöltek 😊nyilvan latom ezeket, csak trollkent jegyeztem ezt meg 😊 amugy Feri akarta eloszor ezt a pozit egy nonek adni, amit erdekessegkeppen epp az Szdsz furt meg.Optikailag jó döntés. Nem erodálta még annyira magát, mint Kövér, nem antipatikus, mint Trócsányi de jogász és készséges, hűséges végrehajtó. Valamint nő. Tehát a rendszerváltás óta a Fidesz adja a legmagasabb pozíciót nőnek 😉 😀 trollok.Novák Katika lesz az új államférfi...ennyire nem volt egy ferfi sem a Fidesz tajan? 😊 szegeny banhatja a COVIDot, mert ha az nincs akkor mar regen kulugyminiszter lenne.
Klaci79
csebi
MC12
csebi
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
nyilvan latom ezeket, csak trollkent jegyeztem ezt meg 😊 amugy Feri akarta eloszor ezt a pozit egy nonek adni, amit erdekessegkeppen epp az Szdsz furt meg.Optikailag jó döntés. Nem erodálta még annyira magát, mint Kövér, nem antipatikus, mint Trócsányi de jogász és készséges, hűséges végrehajtó. Valamint nő. Tehát a rendszerváltás óta a Fidesz adja a legmagasabb pozíciót nőnek 😉 😀 trollok.Novák Katika lesz az új államférfi...ennyire nem volt egy ferfi sem a Fidesz tajan? 😊 szegeny banhatja a COVIDot, mert ha az nincs akkor mar regen kulugyminiszter lenne.
Klaci79
csebi
MC12
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Optikailag jó döntés. Nem erodálta még annyira magát, mint Kövér, nem antipatikus, mint Trócsányi de jogász és készséges, hűséges végrehajtó. Valamint nő. Tehát a rendszerváltás óta a Fidesz adja a legmagasabb pozíciót nőnek 😉 😀 trollok.Novák Katika lesz az új államférfi...ennyire nem volt egy ferfi sem a Fidesz tajan? 😊 szegeny banhatja a COVIDot, mert ha az nincs akkor mar regen kulugyminiszter lenne.
Klaci79
csebi
több mint 4 éve
Novák Katika lesz az új államférfi...Aláírni tud. Bólogatni is. Amúgy meg egy teljesen elvtelen, gazdáját gondolkodás nélkül szolgáló báb.
Klaci79
Szerkesztette: Brouwerij van de Vrij
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
azert ehhez kell pofa:Fudan-népszavazás csak a választások után lehet alkotmányjogi okokból – mondta a kormányfő.
milyen alkotmanyjogi ok van?
több mint 4 éve
szerencsére nem fideszes lesz az új KE. Oh, wait.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Novák Katika lesz az új államférfi...ennyire nem volt egy ferfi sem a Fidesz tajan? 😊 szegeny banhatja a COVIDot, mert ha az nincs akkor mar regen kulugyminiszter lenne.
Klaci79
több mint 4 éve
Csak ablakot ne kelljen majd mosni a Sándor Palotánál... 🙂
több mint 4 éve
Novák Katika lesz az új államférfi...
több mint 4 éve
ez elmond mindent az elmult 12 evrol ...amennyire ralatsz ilyeneket rendelt korabban az ellenzek 18ban vagy 14ben?csebiNem dolgoztam sosem a magyar politikában. De tudom, hogy nem 😉 Konkrétan kutatásokat sem rendeltek úgy igazán, csak kifizették a "kötelezőt".
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
amennyire ralatsz ilyeneket rendelt korabban az ellenzek 18ban vagy 14ben?csebiNem dolgoztam sosem a magyar politikában. De tudom, hogy nem 😉 Konkrétan kutatásokat sem rendeltek úgy igazán, csak kifizették a "kötelezőt".
amugy minel elobb meg kell keresni, hogy ezt ki adta ki a 444nek? mert azert ez nagyon nem mokas, hogy egy ilyen kicsuszik nyilvanossagba, ez komolyabban is visszauthet.Régen tudják. A 21 gyakorlatilag felügyelni volt ott, de az Iránytű adta a legolcsóbb ajánlatot.
csebi
24.hu/kozelet/2021/11/19/volner-janos-jobbik-kormanyvaltas-ugynok/

több mint 4 éve
igy olvasva igen is volt ertelme ezt megrendelni, mar ha jol ertem h lenyegeben a soft fideszeseket es a bizonytalanokat akartak merni a billegokben, hogy mi mozgatja oket, mi szamit nekik. akkor legalabb MZP tisztaban van azzal, hogy az O1G nem lesz eleg.index.hu/belfold/2021/12/20/az-index-megszerezte-a-kozvelemeny-kutatas-reszleteit-amely-felkavarta-az-allovizet-az-ellenzekben/Nos. Először arra gondoltam, hogy végigmegyek pontról pontra, hogy hol a logikai hiba, bukfenc stb., de annyira szar és vállalhatatlan ez a kivonat, hogy elengedtem. Csak egy rövid "mit-is-nézünk" feljegyzés:
NB2
Ezek a regressziós modellek semmilyen tekintetben nem számítanak újdonságnak - csak nem szoktak nyilvánosságra kerülni. Az "amerikai módszer" részen kicsit felsírtam, a Medián 20 éve csinál ilyen kutatásokat, ezeknek az online verzióját mi is csináltuk. 80-as évektől
Az, hogy a teljes magyar lakosságot reprezentatívan tartalmazza a minta, nem jelent semmit, sőt nagy valószínűséggel nem is igaz. A megállapításokból, a kérdőív hosszából arra következtetek, hogy szándékosan felülmérték a Fideszes szavazókat, tehát azt gyanítom, hogy amit kihagyott az Index a szemlézésből az pont a területi korlát, és olyan körzeteket kerestek meg, ahol a Fidesz előreláthatólag vezet vagy billegő körzetekről van szó. Ha megnézitek a kiszedetett képeket, nagyon úgy tűnik, hogy ez a minta összetétele és nem egy becslés a várható választási eredményekre.
Ez egy választói viselkedés profilozó kérdőív. A regressziós modell az egy becslés, ahol azt vizsgáljuk, hogy az egyes tényezők miként hatnak várható választási viselkedésre. Tehát ha tudjuk, hogy a bizonytalanok között több a kormányváltást akaró, akkor boldogok vagyunk, de látjuk, hogy nem hisznek benne, tehát van min dolgozni. Itt most nem az egészet akarták vizsgálni, hanem a részeket akarták felmérni, pont hogy arra voltak kíváncsiak, hogy mik a mozgatók, és nem a várható eredmény érdekelte őket.
Fontos, hogy ezek korrelációs tényezők, nem feltétlenül egyértelmű ok-okozati összefüggések. A laikusok (de a profik közt is sokat) szeretik összekeverni ezt a kettőt vagy még inkább ugyanolyan értelemben használni, de ez nem igaz. A korreláció lényege, hogy vannak a sokaságnak tulajdonságai, amik valamilyen valószínűséggel egy adott eredményt fognak hozni. Tehát ha valaki nyugdíjas, akkor a sokaságból véletlenül kiválasztott nyugdíjasok közül valószínűleg Fideszes lesz vagy kisebb valószínűséggel DK-s. Amik ennél is fontosabbak, hogy milyen motivációs tényezői vannak az adott sokaságnak, mert ezeknek az üzeneteknek a mentén lehet megváltoztatni a tevékenységüket.
Ezek a fajta kutatások nagyon fontos szerepet játszanak egy kampányban. Sokat segítenek abban, hogy miként targeteljen egy képviselő, melyik területen dolgozzanak keményebben, hol kell haladni. Jó eséllyel ezt ugye a szombati képviselőjelöltes gyűlésre rendelte meg MZP. Abban viszont igaza van, hogy ez senkinek nem volt érdeke, hogy kikerüljön, csak annak, aki zavart akart kelteni.
Azért is gondolom igaznak ezt a meglátásomat, mert egyrészt ismerem a politikai kutatás módszertanát, másrészt erősíti azt a narratívát, hogy MZP kimondottan adatvezérelten dolgozik.
Gyurma Pappa
amennyire ralatsz ilyeneket rendelt korabban az ellenzek 18ban vagy 14ben?
amugy minel elobb meg kell keresni, hogy ezt ki adta ki a 444nek? mert azert ez nagyon nem mokas, hogy egy ilyen kicsuszik nyilvanossagba, ez komolyabban is visszauthet.
több mint 4 éve
index.hu/belfold/2021/12/20/az-index-megszerezte-a-kozvelemeny-kutatas-reszleteit-amely-felkavarta-az-allovizet-az-ellenzekben/Nos. Először arra gondoltam, hogy végigmegyek pontról pontra, hogy hol a logikai hiba, bukfenc stb., de annyira szar és vállalhatatlan ez a kivonat, hogy elengedtem. Csak egy rövid "mit-is-nézünk" feljegyzés:
NB2
Ezek a regressziós modellek semmilyen tekintetben nem számítanak újdonságnak - csak nem szoktak nyilvánosságra kerülni. Az "amerikai módszer" részen kicsit felsírtam, a Medián 20 éve csinál ilyen kutatásokat, ezeknek az online verzióját mi is csináltuk. 80-as évektől
Az, hogy a teljes magyar lakosságot reprezentatívan tartalmazza a minta, nem jelent semmit, sőt nagy valószínűséggel nem is igaz. A megállapításokból, a kérdőív hosszából arra következtetek, hogy szándékosan felülmérték a Fideszes szavazókat, tehát azt gyanítom, hogy amit kihagyott az Index a szemlézésből az pont a területi korlát, és olyan körzeteket kerestek meg, ahol a Fidesz előreláthatólag vezet vagy billegő körzetekről van szó. Ha megnézitek a kiszedetett képeket, nagyon úgy tűnik, hogy ez a minta összetétele és nem egy becslés a várható választási eredményekre.
Ez egy választói viselkedés profilozó kérdőív. A regressziós modell az egy becslés, ahol azt vizsgáljuk, hogy az egyes tényezők miként hatnak várható választási viselkedésre. Tehát ha tudjuk, hogy a bizonytalanok között több a kormányváltást akaró, akkor boldogok vagyunk, de látjuk, hogy nem hisznek benne, tehát van min dolgozni. Itt most nem az egészet akarták vizsgálni, hanem a részeket akarták felmérni, pont hogy arra voltak kíváncsiak, hogy mik a mozgatók, és nem a várható eredmény érdekelte őket.
Fontos, hogy ezek korrelációs tényezők, nem feltétlenül egyértelmű ok-okozati összefüggések. A laikusok (de a profik közt is sokat) szeretik összekeverni ezt a kettőt vagy még inkább ugyanolyan értelemben használni, de ez nem igaz. A korreláció lényege, hogy vannak a sokaságnak tulajdonságai, amik valamilyen valószínűséggel egy adott eredményt fognak hozni. Tehát ha valaki nyugdíjas, akkor a sokaságból véletlenül kiválasztott nyugdíjasok közül valószínűleg Fideszes lesz vagy kisebb valószínűséggel DK-s. Amik ennél is fontosabbak, hogy milyen motivációs tényezői vannak az adott sokaságnak, mert ezeknek az üzeneteknek a mentén lehet megváltoztatni a tevékenységüket.
Ezek a fajta kutatások nagyon fontos szerepet játszanak egy kampányban. Sokat segítenek abban, hogy miként targeteljen egy képviselő, melyik területen dolgozzanak keményebben, hol kell haladni. Jó eséllyel ezt ugye a szombati képviselőjelöltes gyűlésre rendelte meg MZP. Abban viszont igaza van, hogy ez senkinek nem volt érdeke, hogy kikerüljön, csak annak, aki zavart akart kelteni.
Azért is gondolom igaznak ezt a meglátásomat, mert egyrészt ismerem a politikai kutatás módszertanát, másrészt erősíti azt a narratívát, hogy MZP kimondottan adatvezérelten dolgozik.

több mint 4 éve
epp ezert hiszek egyre kevesbe abba, hogy a DKnak van plafonja. szep lassan kivarjak a sorukat es szalamizzak eloszor az ellenzeki partokat (ez mar most folyamatban van), majd szep lassan ramennek bizonytalanokra es akar kiabrandult fideszesekre is (nem most, lehet tomegesen meg 2026ra sem), mert Feribol kinezem, hogy van hosszutavu terve es meg is tudja valositani. ha nem vigyazunk par valasztas mulva tenyleg 2 polus lesz: Fidesz es DK.Ráadásul - bár még csak félig sem barátom a Feri - de a DK az a pártalakulat, amelyik nem sajnálta belefeccölni az időt, pénzt, energiát a szervezetépítésbe az elmúlt években. Nem véletlen, hogy az egyetlen, hosszú távon életképes szervezeti erőt jelenti a "baloldalon", liberális alakulatként. Én specielRemek, akkor megállapítottuk hogy a republikon is szar 😊 pár szó a világbékéről? 😊itt egy "szar" elemzes:
MC12
telex.hu/valasztas-2022/2021/12/20/republikon-a-negyedik-hullam-es-a-volner-botrany-ellenere-erosodessel-zarja-az-evet-a-fidesz
amugy az erdekes, hogy MZP azt a Ferit allitja partvonalon kivulre, akinek a partja folyamatosan erosodik lenyegeben 2018 ota, es ebben azert Ferinek is szerepe van.
csebi
személyesen riszpektelem ezért.
A többi alakulat, illetve szereplő meg egyszerűen lusta és intellektuális kihívásokkal küszködik. Ez manifesztálódik az indulatgerjesztésekben, miközben Ferenc testvér somolyog.
Fungus
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Vannak még hidak. Pont. 😀A Bizalom Fukuyama legfontosabb könyvepedig a bizalom kulcskérdés, s szoktam volt legott itt ajánlani olvasmányokat. ld. Hayek és az individualizmus(Sose értettem, hogy a magyar cégek miért nem hívják őket ha baj van, nyugaton ez tök szokásos)Általános bizalmatlanság. Itthon mindenki fosik mindenkitől. Főleg ha nyakig ér a szar, senki nem akarja bevallani, hogy válságban van.
MC12
Gyurma Pappa
assszem jórészt tök fölöslegesen tettem, de rákapcsolódván Gyurma Pappa, mint itteni tekintély hozzászólására, talán több sikerrel járok:
bookline.hu/product/home.action?_v=Francis_Fukuyama_Bizalom_A_tarsadalmi&type=22&id=62533
Fungus
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
A Bizalom Fukuyama legfontosabb könyvepedig a bizalom kulcskérdés, s szoktam volt legott itt ajánlani olvasmányokat. ld. Hayek és az individualizmus(Sose értettem, hogy a magyar cégek miért nem hívják őket ha baj van, nyugaton ez tök szokásos)Általános bizalmatlanság. Itthon mindenki fosik mindenkitől. Főleg ha nyakig ér a szar, senki nem akarja bevallani, hogy válságban van.
MC12
Gyurma Pappa
assszem jórészt tök fölöslegesen tettem, de rákapcsolódván Gyurma Pappa, mint itteni tekintély hozzászólására, talán több sikerrel járok:
bookline.hu/product/home.action?_v=Francis_Fukuyama_Bizalom_A_tarsadalmi&type=22&id=62533
Fungus

több mint 4 éve
Általában. Minden évben 16 vagy 17 óta kiadnak egy összefoglalót a PR szövetségnél Krízístérkép címen, ahol szépen végigvesznek egy csomó szitut a leghétköznapibb-tól egészen odáig, hogy letépte a kezét a gyárban gép - mit kellett volna csinálni a kommunikációban-ig. És tökéletesen kiviláglik, hogy cégmérettől, tulajdonostól "vállalati filozófiától" függetlenül az összes cég, hárít, terel, hazudik, áldozathibáztat és Ő nem tehet semmiről. És a végén mindig belesülnek. Ez a T-comtól a sarki ácsig így van. Nálunk ez az általános eljárás, nyugaton meg ez a ritka kivétel.A kríziskommunikátorok idehaza egyébént ha nem a legnépszerűrebbeket hivod fel (Bőhm) azért nem olyan drágák, ennek a tanulmánynak talán a tizede maximum. (Sose értettem, hogy a magyar cégek miért nem hívják őket ha baj van, nyugaton ez tök szokásos)MC12Egy ilyen sztorihoz? Ez a történet a kutyát nem érdekli pár ezer / pár tízezer napi szinten politikán élőn kívül.
peterk2005
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
pedig a bizalom kulcskérdés, s szoktam volt legott itt ajánlani olvasmányokat. ld. Hayek és az individualizmus(Sose értettem, hogy a magyar cégek miért nem hívják őket ha baj van, nyugaton ez tök szokásos)Általános bizalmatlanság. Itthon mindenki fosik mindenkitől. Főleg ha nyakig ér a szar, senki nem akarja bevallani, hogy válságban van.
MC12
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
(Sose értettem, hogy a magyar cégek miért nem hívják őket ha baj van, nyugaton ez tök szokásos)Általános bizalmatlanság. Itthon mindenki fosik mindenkitől. Főleg ha nyakig ér a szar, senki nem akarja bevallani, hogy válságban van.
MC12

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Ráadásul - bár még csak félig sem barátom a Feri - de a DK az a pártalakulat, amelyik nem sajnálta belefeccölni az időt, pénzt, energiát a szervezetépítésbe az elmúlt években. Nem véletlen, hogy az egyetlen, hosszú távon életképes szervezeti erőt jelenti a "baloldalon", liberális alakulatként. Én specielRemek, akkor megállapítottuk hogy a republikon is szar 😊 pár szó a világbékéről? 😊itt egy "szar" elemzes:
MC12
telex.hu/valasztas-2022/2021/12/20/republikon-a-negyedik-hullam-es-a-volner-botrany-ellenere-erosodessel-zarja-az-evet-a-fidesz
amugy az erdekes, hogy MZP azt a Ferit allitja partvonalon kivulre, akinek a partja folyamatosan erosodik lenyegeben 2018 ota, es ebben azert Ferinek is szerepe van.
csebi
személyesen riszpektelem ezért.
A többi alakulat, illetve szereplő meg egyszerűen lusta és intellektuális kihívásokkal küszködik. Ez manifesztálódik az indulatgerjesztésekben, miközben Ferenc testvér somolyog.
több mint 4 éve
A kríziskommunikátorok idehaza egyébént ha nem a legnépszerűrebbeket hivod fel (Bőhm) azért nem olyan drágák, ennek a tanulmánynak talán a tizede maximum. (Sose értettem, hogy a magyar cégek miért nem hívják őket ha baj van, nyugaton ez tök szokásos)MC12Egy ilyen sztorihoz? Ez a történet a kutyát nem érdekli pár ezer / pár tízezer napi szinten politikán élőn kívül.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Valaki előbb utóbb csak közzéteszi mind a 68 oldalt…szórakozásból mindenképp el kell olvasni.Ezt most én magyarázzam meg? 😂Ezt én értem, de akkor a 21-től a Fidesz rendelte? 😊 mert MzP azt mondta tegnap, hogy a kutatás elkészítése és kiszivárogtatása a Fidesz érdeke - miközben az ellenzéki kampány-főnökség rendelte meg és a 444-en szivárgott ki, egy hagyományosan a Jobbikhoz sorolt kutatócég (Iránytű) készítette, bevonva egy inkább a baloldalhoz sorolt elemző központtal (21) 😊Az index - ki más - “megszerezte” a kutatási anyagot. Vannak benne érdekes - mondjuk nekem nem túl meglepő - dolgok:Hát, nem csoda hogy ezt senki nem akarta a nevére venni. Ilyen szétesett, széttartó, semmit mondó kutatást nagyon régen láttam. Ha ez igazi, akkor gyorsan ki kell rúgni mindenkit.
“AZ ELLENZÉKI SZAVAZÓK EGY JELENTŐS RÉSZE VALÓJÁBAN NEM AKAR KORMÁNYVÁLTÁST ÉS A KÖZÖS LISTÁN VÁRHATÓAN NEM VOKSOLNÁNAK AZ ELLENZÉKRE.
Ennek egy lehetséges okaként a kutatás azt jelölte meg, hogy sokan úgy érzik, nem járnának anyagilag jól vele. A bizonytalanok között ugyanakkor az ellenzék tartaléka nagyobb, mint a kormánypártoké, 50 százalékuk ugyanis kormányváltást akar, s csak 30 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy nem.“
“AMI A MINISZTERELNÖK-JELÖLTEK SZEMÉLYES TULAJDONSÁGAIT ILLETI, MÁRKI-ZAY PÉTERT HITELESEBB, TISZTAKEZŰBB POLITIKUSNAK TARTJÁK, AKI KEVÉSBÉ CSAK A KIVÁLTSÁGOSOKAT KÉPVISELI, UGYANAKKOR ORBÁN VIKTORRÓL ÚGY GONDOLJÁK, HOGY SOKAT DOLGOZIK, KOMPETENS, ÉS HOGY „ANYAGILAG JÓL JÁRNAK VELE”
“A lakosság anyagi helyzetére vonatkozóan a felmérés arra a megállapításra jutott, hogy a teljes népesség majdnem felét érzékenyen érinti az infláció és a kórházi várólisták. Az érintettek 40 százaléka ennek felelőseként a kormányt jelölte meg, továbbá a lakosság 30 százalékának romlott az anyagi helyzete az elmúlt 12 évben. ENNEK ELLENÉRE INKÁBB ORBÁN VIKTORRÓL, SEMMINT MÁRKI-ZAY PÉTERTŐL ÉS AZ ELLENZÉKRŐL GONDOLJÁK, HOGY ANYAGILAG JÓL JÁRNÁNAK VELE”
De van még pár érdekesebb dolog teljes cikk az index főoldalán. (Valamiert nem tudom beilleszteni telefonról)
MC12
Telefonról most nem megyek végig rajta, de az pont, hogy amerikai módszertan, már lerakta a hajam...
A 21 Kutatóközpont szerint az Index cikke nem kész kutatási eredményeket mutat be, és nem használható választási előrejelzésként
Az ellenzéki felmérés egyik készítője, a 21 Kutatóközpont a cikk megjelenése után az alábbi közleményt adta ki: „Az Index által közzétett prezentációra ráírtuk, hogy ”választási előrejelzésnek nem használhatóak az adatok„. Nem pártpreferencia-kutatást végeztünk, nem ez volt a felmérés célja. Pártpreferencia-megoszlás tekintetében mi is azokat a felméréseket tartjuk mérvadónak, amelyek azzal a céllal készültek. A prezentációból önkényesen kiragadott adatok nem számítanak kész kutatási eredménynek, azokat a továbbiakban nem kívánjuk kommentálni.”
Így érthető
Gyurma Pappa
MC12
A válság kommunikáció hagy maga után kívánnivalót, na. De ettől még szakmailag ez a kivonat még felettébb szar.
De érdekes a hír életútja, ezt jól látod
Gyurma Pappa
Az már csak vezetés-szervezési oldalról érdekes, hogy MzP plusz a pártelnökök azt állítják nem tudtak semmit de semmit erről az egészről. Na most akkor milyen döntési struktúra van a kampány stábban ahol több millió forintos kutatást úgy lehet megrendelni, hogy ezt egyetlen vezető sem láttamozza és hagyja jóvá? Ha nem tudták az is baj, ha tudták de letagadják, hát, az se a legokosabb. A kríziskommunikátorok idehaza egyébént ha nem a legnépszerűrebbeket hivod fel (Bőhm) azért nem olyan drágák, ennek a tanulmánynak talán a tizede maximum. (Sose értettem, hogy a magyar cégek miért nem hívják őket ha baj van, nyugaton ez tök szokásos)
több mint 4 éve
Ezt most én magyarázzam meg? 😂Ezt én értem, de akkor a 21-től a Fidesz rendelte? 😊 mert MzP azt mondta tegnap, hogy a kutatás elkészítése és kiszivárogtatása a Fidesz érdeke - miközben az ellenzéki kampány-főnökség rendelte meg és a 444-en szivárgott ki, egy hagyományosan a Jobbikhoz sorolt kutatócég (Iránytű) készítette, bevonva egy inkább a baloldalhoz sorolt elemző központtal (21) 😊Az index - ki más - “megszerezte” a kutatási anyagot. Vannak benne érdekes - mondjuk nekem nem túl meglepő - dolgok:Hát, nem csoda hogy ezt senki nem akarta a nevére venni. Ilyen szétesett, széttartó, semmit mondó kutatást nagyon régen láttam. Ha ez igazi, akkor gyorsan ki kell rúgni mindenkit.
“AZ ELLENZÉKI SZAVAZÓK EGY JELENTŐS RÉSZE VALÓJÁBAN NEM AKAR KORMÁNYVÁLTÁST ÉS A KÖZÖS LISTÁN VÁRHATÓAN NEM VOKSOLNÁNAK AZ ELLENZÉKRE.
Ennek egy lehetséges okaként a kutatás azt jelölte meg, hogy sokan úgy érzik, nem járnának anyagilag jól vele. A bizonytalanok között ugyanakkor az ellenzék tartaléka nagyobb, mint a kormánypártoké, 50 százalékuk ugyanis kormányváltást akar, s csak 30 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy nem.“
“AMI A MINISZTERELNÖK-JELÖLTEK SZEMÉLYES TULAJDONSÁGAIT ILLETI, MÁRKI-ZAY PÉTERT HITELESEBB, TISZTAKEZŰBB POLITIKUSNAK TARTJÁK, AKI KEVÉSBÉ CSAK A KIVÁLTSÁGOSOKAT KÉPVISELI, UGYANAKKOR ORBÁN VIKTORRÓL ÚGY GONDOLJÁK, HOGY SOKAT DOLGOZIK, KOMPETENS, ÉS HOGY „ANYAGILAG JÓL JÁRNAK VELE”
“A lakosság anyagi helyzetére vonatkozóan a felmérés arra a megállapításra jutott, hogy a teljes népesség majdnem felét érzékenyen érinti az infláció és a kórházi várólisták. Az érintettek 40 százaléka ennek felelőseként a kormányt jelölte meg, továbbá a lakosság 30 százalékának romlott az anyagi helyzete az elmúlt 12 évben. ENNEK ELLENÉRE INKÁBB ORBÁN VIKTORRÓL, SEMMINT MÁRKI-ZAY PÉTERTŐL ÉS AZ ELLENZÉKRŐL GONDOLJÁK, HOGY ANYAGILAG JÓL JÁRNÁNAK VELE”
De van még pár érdekesebb dolog teljes cikk az index főoldalán. (Valamiert nem tudom beilleszteni telefonról)
MC12
Telefonról most nem megyek végig rajta, de az pont, hogy amerikai módszertan, már lerakta a hajam...
A 21 Kutatóközpont szerint az Index cikke nem kész kutatási eredményeket mutat be, és nem használható választási előrejelzésként
Az ellenzéki felmérés egyik készítője, a 21 Kutatóközpont a cikk megjelenése után az alábbi közleményt adta ki: „Az Index által közzétett prezentációra ráírtuk, hogy ”választási előrejelzésnek nem használhatóak az adatok„. Nem pártpreferencia-kutatást végeztünk, nem ez volt a felmérés célja. Pártpreferencia-megoszlás tekintetében mi is azokat a felméréseket tartjuk mérvadónak, amelyek azzal a céllal készültek. A prezentációból önkényesen kiragadott adatok nem számítanak kész kutatási eredménynek, azokat a továbbiakban nem kívánjuk kommentálni.”
Így érthető
Gyurma Pappa
MC12
A válság kommunikáció hagy maga után kívánnivalót, na. De ettől még szakmailag ez a kivonat még felettébb szar.
De érdekes a hír életútja, ezt jól látod

több mint 4 éve
Ezt én értem, de akkor a 21-től a Fidesz rendelte? 😊 mert MzP azt mondta tegnap, hogy a kutatás elkészítése és kiszivárogtatása a Fidesz érdeke - miközben az ellenzéki kampány-főnökség rendelte meg és a 444-en szivárgott ki, egy hagyományosan a Jobbikhoz sorolt kutatócég (Iránytű) készítette, bevonva egy inkább a baloldalhoz sorolt elemző központtal (21) 😊Az index - ki más - “megszerezte” a kutatási anyagot. Vannak benne érdekes - mondjuk nekem nem túl meglepő - dolgok:Hát, nem csoda hogy ezt senki nem akarta a nevére venni. Ilyen szétesett, széttartó, semmit mondó kutatást nagyon régen láttam. Ha ez igazi, akkor gyorsan ki kell rúgni mindenkit.
MC12
Így érthető
Gyurma Pappa