Politika
64 feliratkozó
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
NEM rendszer-döntésről volt szó 2006.10.23-án. CSAK véleménnyilvánításról. NEM balhét keresett senki, Ha megengedsz egy személyes megjegyzést: TE nem értesz a jobboldali gondolkodásról semmmit. SEMMIT. Az Astoria elég messze volt a Kossuth-tértől, ma sincs közel. Mégis összeolvadt két tömeg. "Aki rendszert akar dönteni az meg ne sírjon, ha szembe találja magát a rendszerrel."Régebben elég volt kimenni egy Fradi-Dózsára és lehetett ebben része az embernek. De ha mondjuk nem akartál benne részt venni, akkor nem mentél a balhé közelébe és nézhetted távolról a rohamot. Ez a lehetőség szerintem 10.23-án is megvolt. Aki rendszert akar dönteni az meg ne sírjon, ha szembe találja magát a rendszerrel.Ugyanígy, vagy még jobban frusztráló volt megélni 2006. 10. 23-at. Tudja itt bárki, milyen élőben megélni egy lovas rendőrös kardlapozás látványát? Milyen megélni a könnygáz szagát? Csak mert szimpatizánsként kimegy egy rendezvényre?Hogyne tudnánk, én minden este megnézem a Gyurcsány filmet. Kétszer. Tök hitelesen visszaadja. Meg vettem könnygáz illatú dezodort, azzal szoktam körbefújni a lakást, hogy autentikus legyen.
Fungus
somoskovig
Klaci79
Úgyamúgy végiggondoltad ezt? Úgy igazán?
több mint 4 éve
Régebben elég volt kimenni egy Fradi-Dózsára és lehetett ebben része az embernek. De ha mondjuk nem akartál benne részt venni, akkor nem mentél a balhé közelébe és nézhetted távolról a rohamot. Ez a lehetőség szerintem 10.23-án is megvolt. Aki rendszert akar dönteni az meg ne sírjon, ha szembe találja magát a rendszerrel.Ugyanígy, vagy még jobban frusztráló volt megélni 2006. 10. 23-at. Tudja itt bárki, milyen élőben megélni egy lovas rendőrös kardlapozás látványát? Milyen megélni a könnygáz szagát? Csak mert szimpatizánsként kimegy egy rendezvényre?Hogyne tudnánk, én minden este megnézem a Gyurcsány filmet. Kétszer. Tök hitelesen visszaadja. Meg vettem könnygáz illatú dezodort, azzal szoktam körbefújni a lakást, hogy autentikus legyen.
Fungus
somoskovig
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
PS hidd el Süti, nekem jobban beégett a memómba, mint itt sokaknak......gugligondolom demokráciáról beszélünk. Vagy nem ?Hírek 1 percben a kézilabda meccs félidejében a sportcsatornán, hol máshol:Jó a felütés a végén, de amúgy pont ez a lényege az egész vitának. Ha az orbán-rendszert csak forradalommal lehet leváltani, akkor ahhoz nagy társadalmi támogatás kell, mert különben az nem forradalom lesz hanem polgárháború. Viszont az a szép a demokráciában, ha megvan a nagy többség, akkor nem kell forradalom mert lehet 2/3os törvényeket hozni. A mostani rendszerben nem kell őrült nagy szavazatfölény ehhez. 2/3-nyi tuti nem. Szóval a feladat adott. Ha nem jön össze csak szűk többség, akkor el kell fogadni ez egy ügyvezető kormány lesz, aki ettől még működhet baromi jól, minden eszköze meglesz kommunikálni, hogyan akadályozzák a Fidesz megmaradt nyúlványai, csak el kell fogadni hogy a forradalom elmarad.
Új sorozatot indít a közmédia határvédelem címmel. Minden hétköznap reggel helyszíni beszámoló a déli határkerítésnél. Mint. Egy. Kibaszott. Falat. Kenyér.
Aztán szabályos legyen ám, ahogy szétzavarják a médiatanácsot, meg ahogyan kibasszák Polt Pétert, nehogy hiba legyen benne! Még a végén megharagszik a Budaházy, aztán elfoglalja az Erzsébet hidat.
csipkelli
Ezért veszélyes erre felhúzni a kampányt, mert minden kormány népszerűsége leesik az első pár évében és ha elmaradnak a beígért akasztások, akkor elég magas hegyet kell majd megmászni ahhoz, hogy ne legyen gigantikus bukta ez a project 2026-ra. Azt továbbra is tartom, ha precedenst teremtünk a 2/3 meghekkeléséhez, akkor Lázár János miniszterelnök úr 2030-ban első intézkedésével bevezeti az első éjszaka jogát, mert talált három jogászt akik nem is értik ez hogyan veszett ki az évszázadok során.
andree
A kandeláberezős, IFA-platózós politikusok, s ennek tapsikolók számára: a jakobinus mentalitás a történelem szennytelepére vezet.
Fungus
kövér
köteles
tedd memoba...
sutianap
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
ugyanmár süti....hagyjuk a f.xba....huszonixéves történet, lényegéből kiforgatott.....úgyamúgy meg tényleg.......gugligondolom demokráciáról beszélünk. Vagy nem ?Hírek 1 percben a kézilabda meccs félidejében a sportcsatornán, hol máshol:Jó a felütés a végén, de amúgy pont ez a lényege az egész vitának. Ha az orbán-rendszert csak forradalommal lehet leváltani, akkor ahhoz nagy társadalmi támogatás kell, mert különben az nem forradalom lesz hanem polgárháború. Viszont az a szép a demokráciában, ha megvan a nagy többség, akkor nem kell forradalom mert lehet 2/3os törvényeket hozni. A mostani rendszerben nem kell őrült nagy szavazatfölény ehhez. 2/3-nyi tuti nem. Szóval a feladat adott. Ha nem jön össze csak szűk többség, akkor el kell fogadni ez egy ügyvezető kormány lesz, aki ettől még működhet baromi jól, minden eszköze meglesz kommunikálni, hogyan akadályozzák a Fidesz megmaradt nyúlványai, csak el kell fogadni hogy a forradalom elmarad.
Új sorozatot indít a közmédia határvédelem címmel. Minden hétköznap reggel helyszíni beszámoló a déli határkerítésnél. Mint. Egy. Kibaszott. Falat. Kenyér.
Aztán szabályos legyen ám, ahogy szétzavarják a médiatanácsot, meg ahogyan kibasszák Polt Pétert, nehogy hiba legyen benne! Még a végén megharagszik a Budaházy, aztán elfoglalja az Erzsébet hidat.
csipkelli
Ezért veszélyes erre felhúzni a kampányt, mert minden kormány népszerűsége leesik az első pár évében és ha elmaradnak a beígért akasztások, akkor elég magas hegyet kell majd megmászni ahhoz, hogy ne legyen gigantikus bukta ez a project 2026-ra. Azt továbbra is tartom, ha precedenst teremtünk a 2/3 meghekkeléséhez, akkor Lázár János miniszterelnök úr 2030-ban első intézkedésével bevezeti az első éjszaka jogát, mert talált három jogászt akik nem is értik ez hogyan veszett ki az évszázadok során.
andree
A kandeláberezős, IFA-platózós politikusok, s ennek tapsikolók számára: a jakobinus mentalitás a történelem szennytelepére vezet.
Fungus
kövér
köteles
tedd memoba...
sutianap
sejtem, rá akarod húzni a titkosszolgálati beszédet is.....értelmezted is a tartalmát?
több mint 4 éve
gugligondolom demokráciáról beszélünk. Vagy nem ?Hírek 1 percben a kézilabda meccs félidejében a sportcsatornán, hol máshol:Jó a felütés a végén, de amúgy pont ez a lényege az egész vitának. Ha az orbán-rendszert csak forradalommal lehet leváltani, akkor ahhoz nagy társadalmi támogatás kell, mert különben az nem forradalom lesz hanem polgárháború. Viszont az a szép a demokráciában, ha megvan a nagy többség, akkor nem kell forradalom mert lehet 2/3os törvényeket hozni. A mostani rendszerben nem kell őrült nagy szavazatfölény ehhez. 2/3-nyi tuti nem. Szóval a feladat adott. Ha nem jön össze csak szűk többség, akkor el kell fogadni ez egy ügyvezető kormány lesz, aki ettől még működhet baromi jól, minden eszköze meglesz kommunikálni, hogyan akadályozzák a Fidesz megmaradt nyúlványai, csak el kell fogadni hogy a forradalom elmarad.
csipkelli
andree
Fungus
kövér
köteles
tedd memoba...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
gondolom demokráciáról beszélünk. Vagy nem ?Hírek 1 percben a kézilabda meccs félidejében a sportcsatornán, hol máshol:Jó a felütés a végén, de amúgy pont ez a lényege az egész vitának. Ha az orbán-rendszert csak forradalommal lehet leváltani, akkor ahhoz nagy társadalmi támogatás kell, mert különben az nem forradalom lesz hanem polgárháború. Viszont az a szép a demokráciában, ha megvan a nagy többség, akkor nem kell forradalom mert lehet 2/3os törvényeket hozni. A mostani rendszerben nem kell őrült nagy szavazatfölény ehhez. 2/3-nyi tuti nem. Szóval a feladat adott. Ha nem jön össze csak szűk többség, akkor el kell fogadni ez egy ügyvezető kormány lesz, aki ettől még működhet baromi jól, minden eszköze meglesz kommunikálni, hogyan akadályozzák a Fidesz megmaradt nyúlványai, csak el kell fogadni hogy a forradalom elmarad.
csipkelli
andree
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
tetszik a terelés.....Na látod Péter, itt kezdődik el a határvonal, ami a politikust mássá teszi. Nem jobbá, csak mássá, de egy politikustól megengedhetetlen egy ilyen mondat. Sztem.Hát ezért az egy mondatért kár volt beidézni önmagadat, ahogy beidézel engem, hogy a válaszodban ismét engem idézz idézőjelben .... csak azért, hogy az idézés idézésében idézőjelben ismét tőlem idézz.
Fungus
peterk2005
több mint 4 éve
Na látod Péter, itt kezdődik el a határvonal, ami a politikust mássá teszi. Nem jobbá, csak mássá, de egy politikustól megengedhetetlen egy ilyen mondat. Sztem.Hát ezért az egy mondatért kár volt beidézni önmagadat, ahogy beidézel engem, hogy a válaszodban ismét engem idézz idézőjelben .... csak azért, hogy az idézés idézésében idézőjelben ismét tőlem idézz.
Fungus

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Hírek 1 percben a kézilabda meccs félidejében a sportcsatornán, hol máshol:Jó a felütés a végén, de amúgy pont ez a lényege az egész vitának. Ha az orbán-rendszert csak forradalommal lehet leváltani, akkor ahhoz nagy társadalmi támogatás kell, mert különben az nem forradalom lesz hanem polgárháború. Viszont az a szép a demokráciában, ha megvan a nagy többség, akkor nem kell forradalom mert lehet 2/3os törvényeket hozni. A mostani rendszerben nem kell őrült nagy szavazatfölény ehhez. 2/3-nyi tuti nem. Szóval a feladat adott. Ha nem jön össze csak szűk többség, akkor el kell fogadni ez egy ügyvezető kormány lesz, aki ettől még működhet baromi jól, minden eszköze meglesz kommunikálni, hogyan akadályozzák a Fidesz megmaradt nyúlványai, csak el kell fogadni hogy a forradalom elmarad.
csipkelli
több mint 4 éve
csipkelli
4 010
Hírek 1 percben a kézilabda meccs félidejében a sportcsatornán, hol máshol:Új sorozatot indít a közmédia határvédelem címmel. Minden hétköznap reggel helyszíni beszámoló a déli határkerítésnél. Mint. Egy. Kibaszott. Falat. Kenyér.
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
😀😀 legalább van humoréUgyanígy, vagy még jobban frusztráló volt megélni 2006. 10. 23-at. Tudja itt bárki, milyen élőben megélni egy lovas rendőrös kardlapozás látványát? Milyen megélni a könnygáz szagát? Csak mert szimpatizánsként kimegy egy rendezvényre?Hogyne tudnánk, én minden este megnézem a Gyurcsány filmet. Kétszer. Tök hitelesen visszaadja. Meg vettem könnygáz illatú dezodort, azzal szoktam körbefújni a lakást, hogy autentikus legyen.
Fungus
somoskovig
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
"Én csak laikus választóként fogok szavazni, és rábízom a többit a politikára. A Fidesszel szimpatizáló laikusok véleménye meg nem érdekel, mert ebben a kérdésben hiteltelen. 😊 Sajnálom, de ezt gondolom. Aki eltűrte, netán tapsolt is az elmúlt 11-12 év jogállamot leépítő lépéseinek, az ne most kezdjen finnyáskodni. Illetve finnyáskodhat, ha akar, de nem érdekel.""A joghoz értők kifogásait el is fogadom. Ők szakmai alapon gondolják amit gondolnak, ezt tiszteletben tartom. Én - laikusként - ugyan azt gondolom, hogy időnként túl mereven, elefántcsont toronyból nézik a problémát, de ez az én laikus véleményem. Én nem is fogok feles törvényről szavazni. Én csak laikus választóként fogok szavazni, és rábízom a többit a politikára. A Fidesszel szimpatizáló laikusok véleménye meg nem érdekel, mert ebben a kérdésben hiteltelen. 😊 Sajnálom, de ezt gondolom. Aki eltűrte, netán tapsolt is az elmúlt 11-12 év jogállamot leépítő lépéseinek, az ne most kezdjen finnyáskodni. Illetve finnyáskodhat, ha akar, de nem érdekel."Szerinted szómágia, szerintem meg nem az. Szerintem éppen ez a különbség a hack és az alkotmány buzerálás között. Mindkettő szürke zóna, egyik sem "tiszta kéz". De a jogállami működés érdekében egyiket el tudom viselni, a másik viszont már Duna jege.Szómágia, lassan lassan a Fideszhez mérhető ez a kommunikációs trükközés - ügyes, nagyon ügyes 😊 a legfőbb ügyész az alkotmány szerint csak nagyon szélsőséges esetben, 2/3-al lehet leváltani. Ha neked nincs ilyen többséged, de leváltod akkor te az alkotmányt buzerálod.MC12Nézd, kérdés.MC12Nem erre kerestem idézetet - ha nem akarnának 2/3-os törvényeket/kinevezetteket buzerálni, akkor nem létezne ez a téma sem -, hanem arra, hogy ezen törekvésen belül az alkotmányt akarják felesen buzerálni. Mert erről beszéltek, írtak itt többen. Az, hogy nem fogadják el az alkotmányt legitimnek, még nem ezt jelenti. (Én sem fogadom el legitimnek, mert a legitimitás nem azt jelenti, hogy volt elég feltartott kéz a parlamentben hogy papíron átmehessen. De attól, hogy illegitim, még nem megyek ki a Duna jegére és szavaztatok meg kézfenntartással egy ugyanúgy illegitimet.)
dönti el?MC12Először is, igen, nekem tetszene, ha a felsoroltakat elzavarnák valamilyen hackeléssel. Valami legalább minimálisan jogállaminak látszó hackeléssel, hogy ne legyen anarchia belőle. Beleértve az AB-t is, mert - nem. ebben nem változik a véleményem 2 naponta - egy sóhivatal, csak azt nem csinálja, ami a dolga lenne (az alkotmányosság, jogállamiság felügyelete és védelme). A pár nappal ezelőtti beszélgetésünk nem erről szólt, hanem arról, hogy az AB mennyire fontos tényező a vissza hackelésben. Szerintem kevésbé az, mint Polt, vagy az adóhivatal, vagy a Közt. Elnök, ezért nem érzem úgy, hogy rögtön márciusban szükség lenne nekik menni. A Közt Elnöknek viszont szükség lenne neki menni, ha olyant választanak - mert nem fogja a Fidesz megvárni vele áprilist, az kurvaisten. Viszont a Közt. Elnök kihackelését meg nem fogadnám el, az már túl sok lenne a hackből, szóval itt patt van. Marad a szar egy ideig. Szóval ja. A szomszéd kutyáját esetleg hajlandó vagyok lelőni, de a szomszédot már nem.
Vannak következő.MC12Az én jogállam felfogásom olyan, hogy egy jogállam akkor legitim, ha jogszerű is és etikus is. Az etikusság nem valami Teréz Anyai önzetlen önfeladást jelent, hanem azt, hogy nem szelidítjük gerrimanderingnek, ha a jog (jogállam) betűjét kihasználva seggbe kúrják a jog (jogállam) szellemét.
Ha 4 év múlva jön egy új politikai erő - vagy jön vissza a fidesz -, és azt mondja, hogy az MZP által kinevezett legfőbb ügyész egy politikai kinevezett, aki mást se csinált csak az MZP féle rendszer hátát védte, közben furkósbotként működve politikai alapon civilek, vállalkozók, közéleti szereplők sorát vegzálta, és mint ilyen egy ott hagyott akna lenne ha maradna, ééééés ...... és ez az állításuk igaz is lesz, akkor támogatni fogom az elmozdítását. Hackelős módszerekkel is.
peterk2005
De nagyjából arról beszél itt mindenki, aki nem ért ezzel egyet, amit te most levezettél. Hogy itt emberek kénye, kedve, napi fejfájása és éppen hogy érzi magát, az dönti el, hogy akkor ma Köz.Elnököt mondatjuk le vagy az AB-t. És a hatályos jog lényegtelen. Ha MzP úgy gondolja, akkor a Közt.Elnököt is lemondatja meg az MNB-ét is, mert neki veled ellentétben lesz ehhez hatalma - tőled. És fogja mondani, hogy neki bizony peterk adta ezt a felhatalmást, hiszen ő megmondta a választások előtt, hogy mindenféle szerinte korrupt és elfogult fideszes kádert le fognak váltani. MC12Tudom, hogy erről beszél az, aki nem ért velem egyet. A joghoz értők kifogásait el is fogadom. Ők szakmai alapon gondolják amit gondolnak, ezt tiszteletben tartom. Én - laikusként - ugyan azt gondolom, hogy időnként túl mereven, elefántcsont toronyból nézik a problémát, de ez az én laikus véleményem. Én nem is fogok feles törvényről szavazni. Én csak laikus választóként fogok szavazni, és rábízom a többit a politikára. A Fidesszel szimpatizáló laikusok véleménye meg nem érdekel, mert ebben a kérdésben hiteltelen. 😊 Sajnálom, de ezt gondolom. Aki eltűrte, netán tapsolt is az elmúlt 11-12 év jogállamot leépítő lépéseinek, az ne most kezdjen finnyáskodni. Illetve finnyáskodhat, ha akar, de nem érdekel. Annyit tudok csak megígérni, hogy én a) azt nem fogom eltűrni, hogy tényleg kényük-kedvük szerint csinálják, b) csak olyan ügyekben fogom eltűrnii, ami a jogállam (vissza)-erősítését szolgálja.
És azt ki dönti el, hogy igaz-e? Lesz áprilisban úgy 3 millió ember, aki szerint Polt nem követett el semmi olyat, amit te állítasz, egy rendes, jól dolgozó tisztességes főügyész. És lesz 3 millió aki szerint az ugy utolsó korrupt szar.MC12Nem lesz 3 millió ilyen ember. Fidesz szimpatizánsból van/lehet 3 millió, de olyan Fidesz szimpatizánsból aki szerint Polt egy rendes, jól dolgozó tisztességes főügyész, olyan Fideszesből töredék annyi sincs. A lelke mélyén a Fideszesek nagy többsége is pontosan tudja - te is tudod -, hogy Polt milyen főügyész. Ha bevallja, ha vállalja, ha nem, a lelke mélyén tudja. Az a kevés vak/elborult, aki meg az orráig sem lát, az így járt. Azoknak a véleményével sem foglalkozom, akik szerint Gyurcsány egy remek ember, aki mindent jól csinált, csak a körülmények áldozata lett. Vannak ilyen emberek is. Mindenkinek a véleményét nem lehet figyelembe venni.
peterk2005
Csak én érzek némi diszkrepanciát?
Minden komolyságot megtartva: Milyen jogállamiságot leépítő lépésekről van szó? Tetszik, vagy nem: 2/3-ad van a Parlamentben. A hatalomhoz vezető út megvan. Dolgozni kell érte. A hatalom hiánya frusztráló lehet. Ugyanígy, vagy még jobban frusztráló volt megélni 2006. 10. 23-at. Tudja itt bárki, milyen élőben megélni egy lovas rendőrös kardlapozás látványát? Milyen megélni a könnygáz szagát? Csak mert szimpatizánsként kimegy egy rendezvényre?
Fungus
Na látod Péter, itt kezdődik el a határvonal, ami a politikust mássá teszi. Nem jobbá, csak mássá, de egy politikustól megengedhetetlen egy ilyen mondat. Sztem.
több mint 4 éve
Ugyanígy, vagy még jobban frusztráló volt megélni 2006. 10. 23-at. Tudja itt bárki, milyen élőben megélni egy lovas rendőrös kardlapozás látványát? Milyen megélni a könnygáz szagát? Csak mert szimpatizánsként kimegy egy rendezvényre?Hogyne tudnánk, én minden este megnézem a Gyurcsány filmet. Kétszer. Tök hitelesen visszaadja. Meg vettem könnygáz illatú dezodort, azzal szoktam körbefújni a lakást, hogy autentikus legyen.
Fungus
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
"A joghoz értők kifogásait el is fogadom. Ők szakmai alapon gondolják amit gondolnak, ezt tiszteletben tartom. Én - laikusként - ugyan azt gondolom, hogy időnként túl mereven, elefántcsont toronyból nézik a problémát, de ez az én laikus véleményem. Én nem is fogok feles törvényről szavazni. Én csak laikus választóként fogok szavazni, és rábízom a többit a politikára. A Fidesszel szimpatizáló laikusok véleménye meg nem érdekel, mert ebben a kérdésben hiteltelen. 😊 Sajnálom, de ezt gondolom. Aki eltűrte, netán tapsolt is az elmúlt 11-12 év jogállamot leépítő lépéseinek, az ne most kezdjen finnyáskodni. Illetve finnyáskodhat, ha akar, de nem érdekel."Szerinted szómágia, szerintem meg nem az. Szerintem éppen ez a különbség a hack és az alkotmány buzerálás között. Mindkettő szürke zóna, egyik sem "tiszta kéz". De a jogállami működés érdekében egyiket el tudom viselni, a másik viszont már Duna jege.Szómágia, lassan lassan a Fideszhez mérhető ez a kommunikációs trükközés - ügyes, nagyon ügyes 😊 a legfőbb ügyész az alkotmány szerint csak nagyon szélsőséges esetben, 2/3-al lehet leváltani. Ha neked nincs ilyen többséged, de leváltod akkor te az alkotmányt buzerálod.MC12Nézd, kérdés.MC12Nem erre kerestem idézetet - ha nem akarnának 2/3-os törvényeket/kinevezetteket buzerálni, akkor nem létezne ez a téma sem -, hanem arra, hogy ezen törekvésen belül az alkotmányt akarják felesen buzerálni. Mert erről beszéltek, írtak itt többen. Az, hogy nem fogadják el az alkotmányt legitimnek, még nem ezt jelenti. (Én sem fogadom el legitimnek, mert a legitimitás nem azt jelenti, hogy volt elég feltartott kéz a parlamentben hogy papíron átmehessen. De attól, hogy illegitim, még nem megyek ki a Duna jegére és szavaztatok meg kézfenntartással egy ugyanúgy illegitimet.)
dönti el?MC12Először is, igen, nekem tetszene, ha a felsoroltakat elzavarnák valamilyen hackeléssel. Valami legalább minimálisan jogállaminak látszó hackeléssel, hogy ne legyen anarchia belőle. Beleértve az AB-t is, mert - nem. ebben nem változik a véleményem 2 naponta - egy sóhivatal, csak azt nem csinálja, ami a dolga lenne (az alkotmányosság, jogállamiság felügyelete és védelme). A pár nappal ezelőtti beszélgetésünk nem erről szólt, hanem arról, hogy az AB mennyire fontos tényező a vissza hackelésben. Szerintem kevésbé az, mint Polt, vagy az adóhivatal, vagy a Közt. Elnök, ezért nem érzem úgy, hogy rögtön márciusban szükség lenne nekik menni. A Közt Elnöknek viszont szükség lenne neki menni, ha olyant választanak - mert nem fogja a Fidesz megvárni vele áprilist, az kurvaisten. Viszont a Közt. Elnök kihackelését meg nem fogadnám el, az már túl sok lenne a hackből, szóval itt patt van. Marad a szar egy ideig. Szóval ja. A szomszéd kutyáját esetleg hajlandó vagyok lelőni, de a szomszédot már nem.
Vannak következő.MC12Az én jogállam felfogásom olyan, hogy egy jogállam akkor legitim, ha jogszerű is és etikus is. Az etikusság nem valami Teréz Anyai önzetlen önfeladást jelent, hanem azt, hogy nem szelidítjük gerrimanderingnek, ha a jog (jogállam) betűjét kihasználva seggbe kúrják a jog (jogállam) szellemét.
Ha 4 év múlva jön egy új politikai erő - vagy jön vissza a fidesz -, és azt mondja, hogy az MZP által kinevezett legfőbb ügyész egy politikai kinevezett, aki mást se csinált csak az MZP féle rendszer hátát védte, közben furkósbotként működve politikai alapon civilek, vállalkozók, közéleti szereplők sorát vegzálta, és mint ilyen egy ott hagyott akna lenne ha maradna, ééééés ...... és ez az állításuk igaz is lesz, akkor támogatni fogom az elmozdítását. Hackelős módszerekkel is.
peterk2005
De nagyjából arról beszél itt mindenki, aki nem ért ezzel egyet, amit te most levezettél. Hogy itt emberek kénye, kedve, napi fejfájása és éppen hogy érzi magát, az dönti el, hogy akkor ma Köz.Elnököt mondatjuk le vagy az AB-t. És a hatályos jog lényegtelen. Ha MzP úgy gondolja, akkor a Közt.Elnököt is lemondatja meg az MNB-ét is, mert neki veled ellentétben lesz ehhez hatalma - tőled. És fogja mondani, hogy neki bizony peterk adta ezt a felhatalmást, hiszen ő megmondta a választások előtt, hogy mindenféle szerinte korrupt és elfogult fideszes kádert le fognak váltani. MC12Tudom, hogy erről beszél az, aki nem ért velem egyet. A joghoz értők kifogásait el is fogadom. Ők szakmai alapon gondolják amit gondolnak, ezt tiszteletben tartom. Én - laikusként - ugyan azt gondolom, hogy időnként túl mereven, elefántcsont toronyból nézik a problémát, de ez az én laikus véleményem. Én nem is fogok feles törvényről szavazni. Én csak laikus választóként fogok szavazni, és rábízom a többit a politikára. A Fidesszel szimpatizáló laikusok véleménye meg nem érdekel, mert ebben a kérdésben hiteltelen. 😊 Sajnálom, de ezt gondolom. Aki eltűrte, netán tapsolt is az elmúlt 11-12 év jogállamot leépítő lépéseinek, az ne most kezdjen finnyáskodni. Illetve finnyáskodhat, ha akar, de nem érdekel. Annyit tudok csak megígérni, hogy én a) azt nem fogom eltűrni, hogy tényleg kényük-kedvük szerint csinálják, b) csak olyan ügyekben fogom eltűrnii, ami a jogállam (vissza)-erősítését szolgálja.
És azt ki dönti el, hogy igaz-e? Lesz áprilisban úgy 3 millió ember, aki szerint Polt nem követett el semmi olyat, amit te állítasz, egy rendes, jól dolgozó tisztességes főügyész. És lesz 3 millió aki szerint az ugy utolsó korrupt szar.MC12Nem lesz 3 millió ilyen ember. Fidesz szimpatizánsból van/lehet 3 millió, de olyan Fidesz szimpatizánsból aki szerint Polt egy rendes, jól dolgozó tisztességes főügyész, olyan Fideszesből töredék annyi sincs. A lelke mélyén a Fideszesek nagy többsége is pontosan tudja - te is tudod -, hogy Polt milyen főügyész. Ha bevallja, ha vállalja, ha nem, a lelke mélyén tudja. Az a kevés vak/elborult, aki meg az orráig sem lát, az így járt. Azoknak a véleményével sem foglalkozom, akik szerint Gyurcsány egy remek ember, aki mindent jól csinált, csak a körülmények áldozata lett. Vannak ilyen emberek is. Mindenkinek a véleményét nem lehet figyelembe venni.
peterk2005
Csak én érzek némi diszkrepanciát?
Minden komolyságot megtartva: Milyen jogállamiságot leépítő lépésekről van szó? Tetszik, vagy nem: 2/3-ad van a Parlamentben. A hatalomhoz vezető út megvan. Dolgozni kell érte. A hatalom hiánya frusztráló lehet. Ugyanígy, vagy még jobban frusztráló volt megélni 2006. 10. 23-at. Tudja itt bárki, milyen élőben megélni egy lovas rendőrös kardlapozás látványát? Milyen megélni a könnygáz szagát? Csak mert szimpatizánsként kimegy egy rendezvényre?
több mint 4 éve
Pontosan úgy, ahogy a Fidesz dolgait sem tűröm el. Itt jártatom majd a pofám, és nem szavazok legközelebb rájuk.Annyit tudok csak megígérni, hogy én a) azt nem fogom eltűrni, hogy tényleg kényük-kedvük szerint csinálják, b) csak olyan ügyekben fogom eltűrnii, ami a jogállam (vissza)-erősítését szolgálja.Nahát.
peterk2005
És hogy nem tűröd el?
Mész majd tüntetni vagy aláírsz egy online petíciót?
Sobri Jóska
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Közkeletű sztereotípia, hogy a végrehajtóknál csak a felszámolóké nagyobb szarházi bűnszervezet az országban.Gyönyörű történet ez is 😊“ Végrehajtói bűnszervezet?”
hitelkarosultak.blog.hu/2021/12/03/oriasi_botrany_letartoztattak_a_vegrehajtok_fonoket
warr_b
Hát, ez nem is kérdés… olyan sztorikat tudok 😃
#JC6
Mint minden sztereotípia esetén ebben is van igazság és van ez alól kivétel is természetesen.
Minden esetre nekem is volt a praxis során konfliktusom végrehajtóval, aminek az lett a vége, hogy jeleztem neki, hogy ki fogom kérni az illetékes ügyészek véleményét az eljárásával kapcsolatban. Azóta tudja a kutyafittyet.
Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy kell egy lelki világ a végrehajtói melóhoz és ha ezek az arcok nem lennének, akkor nem működne a végrehajtás idehaza. (sajnos)
több mint 4 éve
ide!Ír rólaAnnyit tudok csak megígérni, hogy én a) azt nem fogom eltűrni, hogy tényleg kényük-kedvük szerint csinálják, b) csak olyan ügyekben fogom eltűrnii, ami a jogállam (vissza)-erősítését szolgálja.Nahát.
peterk2005
És hogy nem tűröd el?
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
Ír rólaAnnyit tudok csak megígérni, hogy én a) azt nem fogom eltűrni, hogy tényleg kényük-kedvük szerint csinálják, b) csak olyan ügyekben fogom eltűrnii, ami a jogállam (vissza)-erősítését szolgálja.Nahát.
peterk2005
És hogy nem tűröd el?
Sobri Jóska

több mint 4 éve
durcásan fog toppantani is egyet a bal lábával.Annyit tudok csak megígérni, hogy én a) azt nem fogom eltűrni, hogy tényleg kényük-kedvük szerint csinálják, b) csak olyan ügyekben fogom eltűrnii, ami a jogállam (vissza)-erősítését szolgálja.Nahát.
peterk2005
És hogy nem tűröd el?
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Annyit tudok csak megígérni, hogy én a) azt nem fogom eltűrni, hogy tényleg kényük-kedvük szerint csinálják, b) csak olyan ügyekben fogom eltűrnii, ami a jogállam (vissza)-erősítését szolgálja.Nahát.
peterk2005
És hogy nem tűröd el?
több mint 4 éve
www.youtube.com/watch?v=xhhDVh5ItKwbocs, ha volt már.
(még nem volt időm meghallgatni, de minél előbb szeretném)
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Amúgy ti mennyi esélyt láttok rá, hogy kitologatják a veszélyhelyzetet a rendkívüli kormányzással és offolják az áprilisi választásokat?Felmeresektol függ
warr_b
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Szerinted szómágia, szerintem meg nem az. Szerintem éppen ez a különbség a hack és az alkotmány buzerálás között. Mindkettő szürke zóna, egyik sem "tiszta kéz". De a jogállami működés érdekében egyiket el tudom viselni, a másik viszont már Duna jege.Szómágia, lassan lassan a Fideszhez mérhető ez a kommunikációs trükközés - ügyes, nagyon ügyes 😊 a legfőbb ügyész az alkotmány szerint csak nagyon szélsőséges esetben, 2/3-al lehet leváltani. Ha neked nincs ilyen többséged, de leváltod akkor te az alkotmányt buzerálod.MC12Nézd, kérdés.MC12Nem erre kerestem idézetet - ha nem akarnának 2/3-os törvényeket/kinevezetteket buzerálni, akkor nem létezne ez a téma sem -, hanem arra, hogy ezen törekvésen belül az alkotmányt akarják felesen buzerálni. Mert erről beszéltek, írtak itt többen. Az, hogy nem fogadják el az alkotmányt legitimnek, még nem ezt jelenti. (Én sem fogadom el legitimnek, mert a legitimitás nem azt jelenti, hogy volt elég feltartott kéz a parlamentben hogy papíron átmehessen. De attól, hogy illegitim, még nem megyek ki a Duna jegére és szavaztatok meg kézfenntartással egy ugyanúgy illegitimet.)
peterk2005
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 4 éve
Gyönyörű történet ez is 😊“ Végrehajtói bűnszervezet?”
hitelkarosultak.blog.hu/2021/12/03/oriasi_botrany_letartoztattak_a_vegrehajtok_fonoket
warr_b
Hát, ez nem is kérdés… olyan sztorikat tudok 😃
több mint 4 éve
Gyönyörű történet ez is 😊hitelkarosultak.blog.hu/2021/12/03/oriasi_botrany_letartoztattak_a_vegrehajtok_fonoket

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"