Politika

70 feliratkozó

több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 827 — The only discipline that lasts, is self discipline
Tehát hazudni, hazudozni bármiről, valótlanságot állítani az nem erkölcsi kategória, hanem a posztmodern egyik alapvetése? Ühüm:

www.youtube.com/watch?v=Vsa-PMfP2KM
Solymi
Igen.
Sőt, még akkor is az, ha nem vagy hajlandó tudomásul venni, és mint a kisiskolás szajkózod, hogy "tanárnéniii, a pisti hazudiiiik!".

| Én bent voltam a Pecsában, amikor az Auróra először játszott Pesten (előzenekar az akkor noname Tankcsapda, akiket ledobáltak a színpadról). Te is? 😉 |
Sobri Jóska
Kezdesz te is unalmassá válni Jóska ezekkel a mindenki hazudik, ez a norma mantrákkal. Nem ez a norma. Ez az abnorma. Amit egyébként te is annak nevezel, ha passzol a narratívádba - mondjuk covid szkepticizmus vagy chip a vakcinában -, aztán ugyanazzal a lendülettel pökhendien lekisiskolázod a másikat, ha nem arra mondja ki, hogy nem normális amire te is hajlandó vagy, hanem valami másra, ami egyébként szintúgy nem norma és nem is normális.

Szóval hagyjuk ezt. Tudod, tudom, tudjuk, hogy a világ tele van hazugsággal. De attól még nem ez működteti a világot, és akinek nem tetszik, annak nem kell verset / regényt írnia vagy filmet készíteni róla, hogy ezt kimondja. Kimondható ez egy egyszerű fórum egyszerű topicjában egyszerű szavakkal is.
peterk2005
Ahogy az ellenkezője is, és én pont azt az ellenkezőt gondolom, és egyikünk sincs abban a helyzetben, hogy igazságot tegyen, hogy mi a norma vagy az abnorma, csak véleményeket írogatunk egymásnak.
Nem egy független ítész vagy, hanem te is része vagy a "narratívák háborújának", neked is véleményed van és nem igazad, mégis meg akarod mondani, hogy én miről és mit írjak. Ejnye.
Unalmasnak persze érezheted, de a véleményem leírásakor nem az a szempont, hogy téged szórakoztasson. Ez van.
Sobri Jóska
Írtam egy véleményt. Te reagáltál rá. Én meg reagáltam arra, amit reagáltál. Akarsz te lenni az utolsó aki mond még valamit?

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 779 — Víí veeer dö cseempjönsz.
A boldogság bennem áraMOL:  444.hu/2022/03/21/a-mol-a-kormany-felkerese-ellenere-sem-veszi-at-a-bezart-benzinkutakat

empty taxi
Nocsak, a kisgömböc nem lesz boldog, hogy nem úgy táncolnak, ahogy ő fütyül 😀
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 21 457
A boldogság bennem áraMOL:  444.hu/2022/03/21/a-mol-a-kormany-felkerese-ellenere-sem-veszi-at-a-bezart-benzinkutakat

empty taxi
Mivel Molnár snincs elég ember a jelenlegiek üzemeltetésére sem.
A régi alkalmazottakat nem tudnák hivatalosan alkalmazni, mert erre sem gondoltak mikor kitalalálták.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 864 — #NoStress
Tehát hazudni, hazudozni bármiről, valótlanságot állítani az nem erkölcsi kategória, hanem a posztmodern egyik alapvetése? Ühüm:

Solymi
Igen.
Sőt, még akkor is az, ha nem vagy hajlandó tudomásul venni, és mint a kisiskolás szajkózod, hogy "tanárnéniii, a pisti hazudiiiik!".

| Én bent voltam a Pecsában, amikor az Auróra először játszott Pesten (előzenekar az akkor noname Tankcsapda, akiket ledobáltak a színpadról). Te is? 😉 |
Sobri Jóska
Kezdesz te is unalmassá válni Jóska ezekkel a mindenki hazudik, ez a norma mantrákkal. Nem ez a norma. Ez az abnorma. Amit egyébként te is annak nevezel, ha passzol a narratívádba - mondjuk covid szkepticizmus vagy chip a vakcinában -, aztán ugyanazzal a lendülettel pökhendien lekisiskolázod a másikat, ha nem arra mondja ki, hogy nem normális amire te is hajlandó vagy, hanem valami másra, ami egyébként szintúgy nem norma és nem is normális.

Szóval hagyjuk ezt. Tudod, tudom, tudjuk, hogy a világ tele van hazugsággal. De attól még nem ez működteti a világot, és akinek nem tetszik, annak nem kell verset / regényt írnia vagy filmet készíteni róla, hogy ezt kimondja. Kimondható ez egy egyszerű fórum egyszerű topicjában egyszerű szavakkal is.
peterk2005
Ahogy az ellenkezője is, és én pont azt az ellenkezőt gondolom, és egyikünk sincs abban a helyzetben, hogy igazságot tegyen, hogy mi a norma vagy az abnorma, csak véleményeket írogatunk egymásnak.
Nem egy független ítész vagy, hanem te is része vagy a "narratívák háborújának", neked is véleményed van és nem igazad, mégis meg akarod mondani, hogy én miről és mit írjak. Ejnye.
Unalmasnak persze érezheted, de a véleményem leírásakor nem az a szempont, hogy téged szórakoztasson. Ez van.

több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 291 — NFL bracket champion '26

Szerkesztette: empty taxi

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 827 — The only discipline that lasts, is self discipline

Solymi
Igen.

Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve

Solymi
Igen.

több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 291 — NFL bracket champion '26
 444.hu/2022/03/19/titkos-megallapodasrol-ukrajna-felosztasarol-irnak-lengyelorszagban

Mondjuk ez tényleg sok mindent megmagyarázna..
Szesze
Biztos felületesen olvastam el és elkerülte a figyelmemet.
De mit csinálnánk mi azzal az 1 millió ukránnal aki Kárpátalján él?
kittli
Kitelepítjük, mint a svábokat a Rákosi-érában, elvégre Magyarország előre megy, nem hátra!

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 9 235
Egyáltalán, az, hogy valaki nem szimpatikus / akár egyenesen tahó / még nem validálja azt, hogy kamu vádakkal lejáratható, azt meg sem említem, hogy esetleg elítélhető legyen. Ha a faszi csalt, akkor bilincs rá és rács mögé. Ha nem, akkor ez ugyanolyan gennyes dolog, mintha Teréz Anyát járatnák le.
peterk2005
A "lejáratás" nem erkölcsi kategória, hanem pusztán technikai, megvalósíthatósági, vagyis bárki lejáratható, ez a posztmodern egyik alapvetése. Pontosabban az, hogy bármiről/bárkiről bármilyen állítás megtehető, mégpedig azért, mert megváltozott a sorrend, előbb állítunk valamit, aztán az vagy valósággá válik emiatt vagy nem.
Ez a totális tech-/internet-/médiakorszak velejárója, legyen szó fakenewsokról, kamu haditudósításokról, lejáratásokról, de akár deep fake technikáról vagy CGI-ról. nem tudhatod, hogy amit látsz az miképp valós.
Godzilla sincs, de mégis van, és csak annyival másabb a megjelenítése, mint egy kamu híré, hogy előtte van cím utána meg stáblista.
De pl. egy Jurassic World kamu híradós képei ha nem a filmben jelenítődnek meg, akkor nem tudod eldönteni, hogy amit látsz, az tényleg van, és csak onnan tudod, ha van előtte, eleve egy helyes prekoncepciód, hogy dínók márpedig nincsenek, így mondjuk Toronto utcáin vagy egy csendes-óceáni szigeten se tudnak randalírozni.
De ha ilyen nincs, akkor bármi valósággá nevezhető 2022-ben. Ez van...
Sobri Jóska

több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 711
A lengyel-magyar barátságnak egy időre kampó úgyfest.
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 500 — Lucas Scott
 444.hu/2022/03/19/titkos-megallapodasrol-ukrajna-felosztasarol-irnak-lengyelorszagban

Szesze
kittli
Pedig olyan szépen rezonál a március 15-i Orbán-beszéd nekem leginkább tetsző, de méltatlanul alulértékelt mondatára:
"Legyen előbb erőnk és aztán legyen igazunk, és ne fordítva."

youtu.be/OWbwo0RvTos

14:08-nál.
Sobri Jóska
Ez egy alapvető igazság mert hat tudjuk mi jár annak akinek igaza van …

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Egyáltalán, az, hogy valaki nem szimpatikus / akár egyenesen tahó / még nem validálja azt, hogy kamu vádakkal lejáratható, azt meg sem említem, hogy esetleg elítélhető legyen. Ha a faszi csalt, akkor bilincs rá és rács mögé. Ha nem, akkor ez ugyanolyan gennyes dolog, mintha Teréz Anyát járatnák le.
peterk2005
A "lejáratás" nem erkölcsi kategória, hanem pusztán technikai, megvalósíthatósági, vagyis bárki lejáratható, ez a posztmodern egyik alapvetése. Pontosabban az, hogy bármiről/bárkiről bármilyen állítás megtehető, mégpedig azért, mert megváltozott a sorrend, előbb állítunk valamit, aztán az vagy valósággá válik emiatt vagy nem.
Ez a totális tech-/internet-/médiakorszak velejárója, legyen szó fakenewsokról, kamu haditudósításokról, lejáratásokról, de akár deep fake technikáról vagy CGI-ról. nem tudhatod, hogy amit látsz az miképp valós.
Godzilla sincs, de mégis van, és csak annyival másabb a megjelenítése, mint egy kamu híré, hogy előtte van cím utána meg stáblista.
De pl. egy Jurassic World kamu híradós képei ha nem a filmben jelenítődnek meg, akkor nem tudod eldönteni, hogy amit látsz, az tényleg van, és csak onnan tudod, ha van előtte, eleve egy helyes prekoncepciód, hogy dínók márpedig nincsenek, így mondjuk Toronto utcáin vagy egy csendes-óceáni szigeten se tudnak randalírozni.
De ha ilyen nincs, akkor bármi valósággá nevezhető 2022-ben. Ez van...

több mint 4 éve

több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 24 062
Önélzetes latol ez a Horváth Csaba… 😊

telex.hu/belfold/2022/03/19/horvath-csaba-belugyminiszterium-regalmazas
somoskovig
Mondjuk ez az úgy kísértetiesen kezd emlékeztetni a Nokia dobozos ügyre. Aztán ha a választások után kiderül, hogy full kamu volt ez is, már senkit nem érdekel, hogy Horváth tisztázza e magát, mert a választás előtti besározták a rendőrség asszisztálásával.
Engem nem zavarna ha az ilyen Horváth féle politikusok nem lennének az ellenzékben, de lehet pont nem ilyen ügyek miatt, amiből tudom hogy a kormánypárti tolvajok közelébe sincsenek értékét tekintve, ha egyáltalán igazak lesznek a vádak.
több mint 4 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 468 — Chiefs GM
Önélzetes latol ez a Horváth Csaba… 😊

telex.hu/belfold/2022/03/19/horvath-csaba-belugyminiszterium-regalmazas

több mint 4 éve
Miért gáz? Szerinted a románoknak nincs egy fiókban egy terv Románia határainak kitolásáról a Tiszáig? Mondjuk a szlovákok meg szerbek részvételével? Vagy a szerbeknek a jugoszláv területek újbóli megszerzéséről? És a példák a végtelenségig sorolhatóak, főleg - főleg ebben a régióban. És igen, a lengyelekben abszolút megvan - mondjuk “megvolt” ma már inkább - ugyanaz a romantikus elképzelés Lviv és környéke kapcsán, hogy az bizony lengyel föld, mint nekünk Kárpátalja. MC12
Ne viccelj már. Egy NATO tagország a másik NATO tagország kárára területszerzést fontolgasson? Ez nem terv lenne, hanem egy őrültség. Lehet, hogy szélsőséges dilinyósoknak megfordul ilyen a fejükben, de normális emberekében nem. Ha igen, akkor elmegyógyintézetben a helyük, nem politikai pozícióban.
peterk2005
Az 1974-es görög-török háborúban lényegében ez történt, még ha nem is egymás magterületén, hanem Cipruson háborúztak, de mindkét ország azért, hogy ott a másik kárára alakítson egy saját területet.
Kampman
Az inkább volt hasonló helyzet Krímhez vagy Koszovóhoz. De Ukrajnában nem csak oroszok és lengyelek / magyarok élnek, hanem ukránok is. Sőt, ők a többség. De még ha ukránok nem is lennének, Ciprus (és Koszovó) példája mutatja, hogy nem megy az olyan egyszerűen, hogy feldaraboljuk aztán ide-oda csatoljuk. Krízis régiót lehet belőle csinálni feszültséggel, demarkációs vonallal, amin gyakorlatilag mindkét fél inkább csak veszít.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 4 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 32 130
Miért gáz? Szerinted a románoknak nincs egy fiókban egy terv Románia határainak kitolásáról a Tiszáig? Mondjuk a szlovákok meg szerbek részvételével? Vagy a szerbeknek a jugoszláv területek újbóli megszerzéséről? És a példák a végtelenségig sorolhatóak, főleg - főleg ebben a régióban. És igen, a lengyelekben abszolút megvan - mondjuk “megvolt” ma már inkább - ugyanaz a romantikus elképzelés Lviv és környéke kapcsán, hogy az bizony lengyel föld, mint nekünk Kárpátalja. MC12
Ne viccelj már. Egy NATO tagország a másik NATO tagország kárára területszerzést fontolgasson? Ez nem terv lenne, hanem egy őrültség. Lehet, hogy szélsőséges dilinyósoknak megfordul ilyen a fejükben, de normális emberekében nem. Ha igen, akkor elmegyógyintézetben a helyük, nem politikai pozícióban.
peterk2005
Az 1974-es görög-török háborúban lényegében ez történt, még ha nem is egymás magterületén, hanem Cipruson háborúztak, de mindkét ország azért, hogy ott a másik kárára alakítson egy saját területet.

több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 591
És ugyanez igaz arra a tervre is, hogy egy (két) NATO ország azzal az országgal összefog amelyik ellen a NATO létrejött, és erőszakos katonai akcióval közösen feldarabolnak egy harmadik osztágot. peterk2005
Ez így az árulás minősített esete (lenne).

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve

Szesze
kittli
Pedig olyan szépen rezonál a március 15-i Orbán-beszéd nekem leginkább tetsző, de méltatlanul alulértékelt mondatára:
"Legyen előbb erőnk és aztán legyen igazunk, és ne fordítva."

youtu.be/OWbwo0RvTos

14:08-nál.

több mint 4 éve

És ugyanez igaz arra a tervre is, hogy egy (két) NATO ország azzal az országgal összefog amelyik ellen a NATO létrejött, és erőszakos katonai akcióval közösen feldarabolnak egy harmadik osztágot.

Az a baj, hogy ez a fene nagy globalizmus elaltatta az embereket, mintha megszűnt volna emiatt a nacionalizmus, a revans-politika, az etnikai feszültségek és az ezeket meglovagló politikusi réteg. És ilyenkor csodálkozunk, hogy a politikusok azt adják ami több ezer éve a lényegük, füstös szobákban osztogatják fel egymás között a világot 😊 ezt csinálták az elmúlt évezredekben és ezt fogják csinálni amíg világ a világ.
MC12
Nacionalizmus van. Etnikai feszültségek is vannak. És ezeket meglovagoló politika is van. De ettől még az őrültség az őrültség, és aki őrültséget tervez, az nem nacionalista, nem is etnikai feszülségeket meglovagló politikus, hanem elment az esze.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 4 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 468 — Chiefs GM

Szesze
kittli
Nacitlanitas, ez a varázsszó 😊

több mint 4 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 32 130

Szesze
kittli
A kérdés jogos, de hát a románokat sem nagyon izgatta, hogy mit fognak csinálni 2 millió magyarral, akik 1920-ban az uralmuk alá kerültek. A hódítás olyan, hogy általában a területszerzés az első, a demográfia már részletkérdés.

Bár vannak olyan anekdoták, hogy amikor Hruscsov odaadta a Krímet az ukrán SZSZK-nak, akkor a litván SZSZK-nak is felajánlotta az akkor már a németektől megtisztított és teljesen eloroszosított kalinyingrádi körzetet, amit pont azért nem fogadtak el a litván komcsik, mert teljesen felborította volna az ő etnikai viszonyaikat.

Szerkesztette: Kampman

több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 637 — Cowboys fan

Szesze
kittli
Nem érted te ezt. Ők valójában színmagyarok, csak még nem tudják magukról.

Ettől még mindig a fideszre szavaznak.
Amadeus
és összesen kb 30-35 házba vannak bejelentve. sok jó ember kis helyen is!

Szerkesztette: slowmotion
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 711

Szesze
kittli
Nem érted te ezt. Ők valójában színmagyarok, csak még nem tudják magukról.

Ettől még mindig a fideszre szavaznak.
több mint 4 éve
Cuchulain82 New England Patriots 985

Szesze
”A terv szerint Ukrajna nyugati felébe, a menekültáradattól tartva, a lengyel illetve a magyar hadsereg vonult volna be, békefenntartóként.” - segítek, ez az a rész, ahol hangosan fel kell nevetni.
vpi
ettől még kurva gáz, hogy ez a konteó elhihető rólunk
Amadeus
Miért gáz? Szerinted a románoknak nincs egy fiókban egy terv Románia határainak kitolásáról a Tiszáig? Mondjuk a szlovákok meg szerbek részvételével? Vagy a szerbeknek a jugoszláv területek újbóli megszerzéséről? És a példák a végtelenségig sorolhatóak, főleg - főleg ebben a régióban. És igen, a lengyelekben abszolút megvan - mondjuk “megvolt” ma már inkább - ugyanaz a romantikus elképzelés Lviv és környéke kapcsán, hogy az bizony lengyel föld, mint nekünk Kárpátalja.

Az a baj, hogy ez a fene nagy globalizmus elaltatta az embereket, mintha megszűnt volna emiatt a nacionalizmus, a revans-politika, az etnikai feszültségek és az ezeket meglovagló politikusi réteg. És ilyenkor csodálkozunk, hogy a politikusok azt adják ami több ezer éve a lényegük, füstös szobákban osztogatják fel egymás között a világot 😊 ezt csinálták az elmúlt évezredekben és ezt fogják csinálni amíg világ a világ.
MC12
Ne keverd össze a mkeppen szükséges hadászati terveket, a tényleges kormányzati politikával.
csebi
csak megjegyzés, de egy felelős politikus /Magyarországon ilyet nem láttak több mint 200 éve/ arra is gondolna hogy mit szólna Szlovákia, Románia és Szerbia bármiféle revízióhoz Trianonnal kapcsolatban, mert igencsak kétlem hogy állva tapsolnának ha Magyarország elkezdene bármilyen területet visszaszerezni