Politika
64 feliratkozó
több mint 4 éve
Illetve továbbra is ő fújhatja a passzátszelet az ellenzéki oldalon, a Momentumot megjelenése után pár évvel nullára fogja darálni.Lényegében.Az átlag fidesz szavazó mit fog fel a kartellezésből?...hogy ebből is a Gyurcsány jön ki jól...
Hanni
Sobri Jóska
Gyurcsány.
Korrupció.
Amadeus
Gyurcsány az ellenzék Orbánja.
több mint 4 éve
Lényegében.Az átlag fidesz szavazó mit fog fel a kartellezésből?...hogy ebből is a Gyurcsány jön ki jól...
Hanni
Sobri Jóska
Gyurcsány.
Korrupció.
több mint 4 éve
Fut már a Facebookon a kampány és nem túl bonyolult 😊 van vagy 9 szó.De felmerülhet, de azért érthető h miért lennének fenntartások abban h a GVH objektív független eljárást folytat le 😉Az gondolom fel sem merülhet, hogy….esetleg….tényleg kartelleztek 😊 megdöbbentő lenne és elképzelhetetlen.Nyilván a GVH ha kell kihozza a bowl.hu és a fuzovelkifele egyesülésebol a kartellezést, de good luck ezt hogyan találod a választóknál.Háááát, a Cseh Katka botrányban a kartellgyanú beüthet, simán kinézem a GVH-ból, hogy kihozzák kartellre. Azt meg már csak tálalni kell a fidesz-szavazóknak. A Momentumnak ugye a fedhetetlenség volt a brandje, na ezt egy kartell derékba törné.Cseh Katka sztorija is jónak néz ki.Eléggé nem érte meg a Pegazus ha ennyi van a tarsolyban …
Amadeus
csebi
Amadeus
csebi
MC12
Igazából arra akartam reflektálni h ennél egyszerűbb kommunikációs paneles történet kellene.
csebi
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Az átlag fidesz szavazó mit fog fel a kartellezésből?...hogy ebből is a Gyurcsány jön ki jól...
Hanni
több mint 4 éve
Az átlag fidesz szavazó mit fog fel a kartellezésből?
több mint 4 éve
A Momentumnak nem ez üt be, nekik elég bajuk van a Fegyőr miatt is.Háááát, a Cseh Katka botrányban a kartellgyanú beüthet, simán kinézem a GVH-ból, hogy kihozzák kartellre. Azt meg már csak tálalni kell a fidesz-szavazóknak. A Momentumnak ugye a fedhetetlenség volt a brandje, na ezt egy kartell derékba törné.Cseh Katka sztorija is jónak néz ki.Eléggé nem érte meg a Pegazus ha ennyi van a tarsolyban …
Amadeus
csebi
Amadeus
Teljesen mindegy, hogy tényleg karteleztek-e (valószínűleg nem, legalábbis nem sok értelme van, elnézve a cégeket). Én azt gyanítom, hogy valamelyik "tagvállalat" vezetőt megkenték/megfenyegették/akármi, és egy-két héten belül jön a Nagy Beismerés, hogy a Katka vette rá őket a valamire. Nagyon erre utalnak az általam hallott történetek.
Még egyszer a Pegasushoz: a magyar félnek itt nagyon kevés beleszólása volt, hogy ki fog-e robbanni, ez egy nemzetközi botrány, itt kispályás a magyar ellenzék, de Direkt36 sem dönthette el, hogy mikor jelenjen meg az ügy. Itt nem osztottak igazán lapot, hogy mikor jelenleg meg a cikk vagy mikor sem. De azért szép dolog, hogy bárki kinézi a magyar ellenzékből, hogy egy akkora sztorit tud koordinálni 😀
Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 4 éve
De felmerülhet, de azért érthető h miért lennének fenntartások abban h a GVH objektív független eljárást folytat le 😉Az gondolom fel sem merülhet, hogy….esetleg….tényleg kartelleztek 😊 megdöbbentő lenne és elképzelhetetlen.Nyilván a GVH ha kell kihozza a bowl.hu és a fuzovelkifele egyesülésebol a kartellezést, de good luck ezt hogyan találod a választóknál.Háááát, a Cseh Katka botrányban a kartellgyanú beüthet, simán kinézem a GVH-ból, hogy kihozzák kartellre. Azt meg már csak tálalni kell a fidesz-szavazóknak. A Momentumnak ugye a fedhetetlenség volt a brandje, na ezt egy kartell derékba törné.Cseh Katka sztorija is jónak néz ki.Eléggé nem érte meg a Pegazus ha ennyi van a tarsolyban …
Amadeus
csebi
Amadeus
csebi
MC12
Igazából arra akartam reflektálni h ennél egyszerűbb kommunikációs paneles történet kellene.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Az gondolom fel sem merülhet, hogy….esetleg….tényleg kartelleztek 😊 megdöbbentő lenne és elképzelhetetlen.Nyilván a GVH ha kell kihozza a bowl.hu és a fuzovelkifele egyesülésebol a kartellezést, de good luck ezt hogyan találod a választóknál.Háááát, a Cseh Katka botrányban a kartellgyanú beüthet, simán kinézem a GVH-ból, hogy kihozzák kartellre. Azt meg már csak tálalni kell a fidesz-szavazóknak. A Momentumnak ugye a fedhetetlenség volt a brandje, na ezt egy kartell derékba törné.Cseh Katka sztorija is jónak néz ki.Eléggé nem érte meg a Pegazus ha ennyi van a tarsolyban …
Amadeus
csebi
Amadeus
csebi
több mint 4 éve
Nyilván a GVH ha kell kihozza a bowl.hu és a fuzovelkifele egyesülésebol a kartellezést, de good luck ezt hogyan találod a választóknál.Háááát, a Cseh Katka botrányban a kartellgyanú beüthet, simán kinézem a GVH-ból, hogy kihozzák kartellre. Azt meg már csak tálalni kell a fidesz-szavazóknak. A Momentumnak ugye a fedhetetlenség volt a brandje, na ezt egy kartell derékba törné.Cseh Katka sztorija is jónak néz ki.Eléggé nem érte meg a Pegazus ha ennyi van a tarsolyban …
Amadeus
csebi
Amadeus
Szerkesztette: csebi
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Háááát, a Cseh Katka botrányban a kartellgyanú beüthet, simán kinézem a GVH-ból, hogy kihozzák kartellre. Azt meg már csak tálalni kell a fidesz-szavazóknak. A Momentumnak ugye a fedhetetlenség volt a brandje, na ezt egy kartell derékba törné.Cseh Katka sztorija is jónak néz ki.Eléggé nem érte meg a Pegazus ha ennyi van a tarsolyban …
Amadeus
csebi
több mint 4 éve
Cseh Katka sztorija is jónak néz ki.Eléggé nem érte meg a Pegazus ha ennyi van a tarsolyban …
Amadeus
több mint 4 éve
Cseh Katka sztorija is jónak néz ki.
több mint 4 éve
Maria Terezia nem volt olyan jo a nepessegcsereben mint Vityaek.Szetbasszak az amugy is a beka segge alatt levo (felso)oktatast, a meglevo kepzett munkaero jelentos resze megelhetesi es egyeb okokbol szo szerint kulfoldre menekul, hogy utana kulfoldi munkaerovel potoljak oket.
Persze kozte azt nem mondjak el, h azert van szukseg kepzett kulfoldi munkaerore, mert a magyar a fentiek miatt alkalmatlan...Konyorgom egy kurva nyelvvizsga se kell a diplomahoz, arrol meg ne is beszeljunk milyen szinten van az itthoni egyetemi/foiskolai oktatas...
Van benne logika, mert aki elmegy/elment magyar az valszeg nem rajuk szavazna (szavazott volna), aki jon helyere keleti munkavallalo meg nem szavazhat... (vagy arra akire mondjak)
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 4 éve
hvg.hu/gazdasag/20210723_szijjarto_optorzs_fejlesztes_diplomaMiért eddig nem jöttek sőt egyenesen hozta őket OV?
Most akkor jönnek a migránsok?
Amadeus
több mint 4 éve
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
hvg.hu/gazdasag/20210723_szijjarto_optorzs_fejlesztes_diplomaMost akkor jönnek a migránsok?
több mint 4 éve
Amúgy tegnapelőtt végre közvélemény kutatással elértek (vagyis az asszonyt de épp nalam volt telefonja). Utóbbi két hónapban ez a második volt előtte soha. Az előzőnél vszeg rossz választ adtam egy kerdesre ezért megszakították technikai hibára hivatkozással és fel sem ajánlottak h vissza hívnak, itt éppen nem volt jó és egy óra múlva újra kerestek.Jó kérdések voltak, volt politika, aktualitás és szak kérdés is (fogyasztó védelem). Jól kivehető volt, hogy mit akarnak Roganek szondazni. Ami feltűnően nem tetszett h egy főre jutó átlag jövedelemben 3 opció volt 50-75ezer , 75-100, 100ezer felett. Ez alapján elek a gyanúperrel h inkább a szegényebb réteget akarjak felmérni h van-e különbség a nagyon szegények, és a kevésbé szegények között. Mi működik egyiknél, mi nem a másiknál.
Ha esetleg lesz erről sajtóhír, összefoglaló akkor linkelem.
Szerkesztette: csebi
több mint 4 éve
Zizek is megmondta, "Don't act! Just think"Mindazonáltal amíg ebben nincs változás, addig nekem marad az értelmiségi tépelődés a néplélek rejtelmein és a Gucci.Hasonlókat érzek én is, jól megfogalmaztad. 😊 Gucci nélkül. 😀
Amadeus
Vrij6
Addig is itt a jobb Gucci Gang, szép napot <3
www.youtube.com/watch?v=2eUDm2_ZSwc&ab_channel=JoynerLucas

több mint 4 éve
Hasonlókat érzek én is, jól megfogalmaztad. 😊 Gucci nélkül. 😀Valahol fásultság és fáradtság, ami abból fakad, hogy önjelölt értelmiségiként végletekig hiszek abban, hogy az értelmiségi státusz rám ró egyfajta felelősséget a társadalom felé. Ezt a gondolatot egyébkét Karácsony András ültette el a fejemben még az egyetemi éveim alatt (rögtön elsőben), miszerint az értelmiségi lét alapja, hogy felelősséget vállalsz a társadalmi életben, próbálod előrébb vinni a dolgokat közösségi szinten.Erről beszélek 10 éve.Nem dugom, csak jelenleg tehetetlennek érzem magam.Mindezektől függetlenül én ma is Gucciban dolgozom.Szóval homokba dugod a fejed. Végulis pár napja alaposan kibeszéltük ezt a dolgot. 😊
Személy szerint teljesen megcsömörlöttem a magyar közélettől, komplett sárga ház lett az ország en bloc. Jobb- és baloldal egyaránt. Nem nagyon látom a kiutat, de kezdek oda jutni, hogy már nem is érdekel.
Kurva jó pénzt lehet keresni abból, hogy egy rakás hülyével élünk együtt.
Cinikus lennék és fásult?
Igen, lényegében ez maradt.
Amadeus
peterk2005
Amadeus
Hogy mindenki törődjön a saját boldogságával, boldogulásával, mert ez nem tehetetlenség, hanem ez van azon akciórádiuszon belül ahol valós cselekvési potenciálod van.
Ha ebből valaki ki akar nyulkálni, akkor belül nem tudja kimaxolni a boldogságot.
Ezt jelenti, hogy a politika csak akkor hat ki az életedre, ha hagyod.
És ha hagyod, akkor először fejben hagyod, ott dől le az első védvonalad.
És ez nem cinizmus vagy fásultság, hanem fatalizmus és ráció.
Sobri Jóska
Mostanra jutottam el oda, hogy eszköztelenül állok, elfáradva, hiszen ami a kezemben van eszköz azt már megpróbáltam. Próbáltam racionálisan, szeliden, (pszeudo)tudományos nyelven és szándékosan provokatív, obszcén, konfliktust és ezáltal vitát generáló módon. Nem működött semmi, ami lehet egyfajta személyes kudarc (pl. téves helyzetfelismerés) és lehet egy fajta hiba a befogadó közegben, értsd a jelenlegi többségi társadalomban nincs igény az értelmiségi hangokra és vezetésre (végső soron az alt-right előretörése erről szól).
Nem látom azt, hogy 2021 Magyarországán mit tudok tenni ami jobbá teszi ezt az országot. Hogy mivel tudnék hozzájárulni ahhoz, hogy az egyik oldal ne buzizzon és hogy a másik oldal ne egy koncepciós perben és letartóztatásokban lássa az ország jövőjét, hogy az átlag szavazó - csak az a pár száz, akihez én eljutok a közösségi térben - az ne indulatból, egyszerűen szavazzon, hanem struktúráltan gondolkodjon és felelősen döntsön (amúgy tök mindegy, hogy ki mellett dönt). Utóbbi valszeg egy túlzó elvárás és mint ilyen téves helyzet felismerés, amivel magamnak generálom a feszkót.
Annyiban tévedsz, hogy te politikaként azonosítod ezt. Azt mondod, hogy a politika hat az életünkre. Az igazság az, hogy a mindenkori politikai irányvonaltól függetlenül is van egy avitt, alapvetően jellegzetesen magyar mentalitás itthon, jellemzően a közszférában. Az a megfoghatatlan, fortélyos lelki világ, amiről Ady, Móricz és Mikszáth is írtak. A rokonok, az ugar és a disznófejű nagyurak. Ez több, mint politika, ez néplélek, ami olyan erős, hogy a totális berendezkedések - Szálasi, Rákosi, bizonyos tekintetben amúgy Orbán is -sem tudták feloldani, ami egy olyan jelenség amit egyszerre tartok groteszk módon érdekesnek és egyben rémisztőnek.
Akárhogy is a helyzet az, hogy bizonyos mértékig valóban ki lehet zárni, de a 100%-os kizárásban nem hiszek.
Mindazonáltal amíg ebben nincs változás, addig nekem marad az értelmiségi tépelődés a néplélek rejtelmein és a Gucci.
Amadeus
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Valahol fásultság és fáradtság, ami abból fakad, hogy önjelölt értelmiségiként végletekig hiszek abban, hogy az értelmiségi státusz rám ró egyfajta felelősséget a társadalom felé. Ezt a gondolatot egyébkét Karácsony András ültette el a fejemben még az egyetemi éveim alatt (rögtön elsőben), miszerint az értelmiségi lét alapja, hogy felelősséget vállalsz a társadalmi életben, próbálod előrébb vinni a dolgokat közösségi szinten.Erről beszélek 10 éve.Nem dugom, csak jelenleg tehetetlennek érzem magam.Mindezektől függetlenül én ma is Gucciban dolgozom.Szóval homokba dugod a fejed. Végulis pár napja alaposan kibeszéltük ezt a dolgot. 😊
Személy szerint teljesen megcsömörlöttem a magyar közélettől, komplett sárga ház lett az ország en bloc. Jobb- és baloldal egyaránt. Nem nagyon látom a kiutat, de kezdek oda jutni, hogy már nem is érdekel.
Kurva jó pénzt lehet keresni abból, hogy egy rakás hülyével élünk együtt.
Cinikus lennék és fásult?
Igen, lényegében ez maradt.
Amadeus
peterk2005
Amadeus
Hogy mindenki törődjön a saját boldogságával, boldogulásával, mert ez nem tehetetlenség, hanem ez van azon akciórádiuszon belül ahol valós cselekvési potenciálod van.
Ha ebből valaki ki akar nyulkálni, akkor belül nem tudja kimaxolni a boldogságot.
Ezt jelenti, hogy a politika csak akkor hat ki az életedre, ha hagyod.
És ha hagyod, akkor először fejben hagyod, ott dől le az első védvonalad.
És ez nem cinizmus vagy fásultság, hanem fatalizmus és ráció.
Sobri Jóska
Mostanra jutottam el oda, hogy eszköztelenül állok, elfáradva, hiszen ami a kezemben van eszköz azt már megpróbáltam. Próbáltam racionálisan, szeliden, (pszeudo)tudományos nyelven és szándékosan provokatív, obszcén, konfliktust és ezáltal vitát generáló módon. Nem működött semmi, ami lehet egyfajta személyes kudarc (pl. téves helyzetfelismerés) és lehet egy fajta hiba a befogadó közegben, értsd a jelenlegi többségi társadalomban nincs igény az értelmiségi hangokra és vezetésre (végső soron az alt-right előretörése erről szól).
Nem látom azt, hogy 2021 Magyarországán mit tudok tenni ami jobbá teszi ezt az országot. Hogy mivel tudnék hozzájárulni ahhoz, hogy az egyik oldal ne buzizzon és hogy a másik oldal ne egy koncepciós perben és letartóztatásokban lássa az ország jövőjét, hogy az átlag szavazó - csak az a pár száz, akihez én eljutok a közösségi térben - az ne indulatból, egyszerűen szavazzon, hanem struktúráltan gondolkodjon és felelősen döntsön (amúgy tök mindegy, hogy ki mellett dönt). Utóbbi valszeg egy túlzó elvárás és mint ilyen téves helyzet felismerés, amivel magamnak generálom a feszkót.
Annyiban tévedsz, hogy te politikaként azonosítod ezt. Azt mondod, hogy a politika hat az életünkre. Az igazság az, hogy a mindenkori politikai irányvonaltól függetlenül is van egy avitt, alapvetően jellegzetesen magyar mentalitás itthon, jellemzően a közszférában. Az a megfoghatatlan, fortélyos lelki világ, amiről Ady, Móricz és Mikszáth is írtak. A rokonok, az ugar és a disznófejű nagyurak. Ez több, mint politika, ez néplélek, ami olyan erős, hogy a totális berendezkedések - Szálasi, Rákosi, bizonyos tekintetben amúgy Orbán is -sem tudták feloldani, ami egy olyan jelenség amit egyszerre tartok groteszk módon érdekesnek és egyben rémisztőnek.
Akárhogy is a helyzet az, hogy bizonyos mértékig valóban ki lehet zárni, de a 100%-os kizárásban nem hiszek.
Mindazonáltal amíg ebben nincs változás, addig nekem marad az értelmiségi tépelődés a néplélek rejtelmein és a Gucci.
több mint 4 éve
Azt hittem, az oroszok sosem viccelnek... 🤣😄😀“Moszkva szerint Kijev elnyomja a szólásszabadságot, üldözi a másként gondolkodókat, sajtóorgánumokat és internetes platformokat tilt be jogellenesen, üldözi az orosz, ukrán és más nemzetiségű újságírókat, politikusokat és polgárokat.“
telex.hu/kulfold/2021/07/22/oroszorszag-jogsertesek-sorozata-miatt-bepanaszolta-ukrajnat-az-emberi-jogok-europai-birosagan
warr_b
Mekkora trollok 😊
több mint 4 éve
Azt hittem, az oroszok sosem viccelnek... 🤣😄😀telex.hu/kulfold/2021/07/22/oroszorszag-jogsertesek-sorozata-miatt-bepanaszolta-ukrajnat-az-emberi-jogok-europai-birosagan

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Persze, hogy belefér, csak épp nem mindegy, hogy szánt szándékkal ilyeneket gyűjtesz magad köré, hogy egyszerűbb legyen a kézivezérlés vagy éppenséggel bekerül pár homokszem a gépezetbe...Nem Sobri, ezt csak te gondolod így...látod, emiatt nem érted te az idealizmust meg azt, hogy miért támogatják az ellenzéket sokan és miért akarnak változást az emberek.Ebbe a halmazba - véleményem szerint - az ellenzék egy komoly százaléka szintén beletartozik. Biztos vagyok benne, hogy ők is odaférnek a húsosfazék mellé. Annyi a különbség, hogy ők akkor esznek amikor a másik a sóért nyúl...
Azért mert Orbán egy geci és csak a saját zsebét tömi, a körülötte lévő többi talpnyaló meg ugyanúgy gerinctelen féreg és eladják magukat a pénzért meg a hatalom egy szeletéért.
Még az is durva, hogy Szájer beállt mögéjük, mikor simán kiszállhatott volna, de nem...
Vagy nézd meg Varga Juditot...egy szép, okos, értelmes nő és mégis... többsége egyáltalán nem meggyőződésből Fideszes, az a Kövér meg a Petike.
Solymi
clbass
több mint 4 éve
Vagy hippik, ami a legrosszabb az összes közül 😆a múltban élnek szóval konzervatívok 😀Biztos lipsik, és/vagy bölcsészek 😆Trapéz nadrágot tényleg lehet sajnos megint kapni, valahogy 1-2 éve visszaszovárgott a köztudatba, jellemzően kora 20on éves lányokon látni a Westend környéken.sőt az iphone se 2020 az csak 4.7"Ne dramatizáld túl, lovaskocsival közlekedhetsz, ha akarsz. De látom, kezded érteni a problémát 😊Jah, de ezt azért mégse nevezzük már szabad választásnak. Az szabad választás, hogy cigánypecsenyét vagy rakott krumplit szeretnék enni ebédre. Ha 3 napja kóborlok a sivatagban egy korty víz nélkül, majd elém áll a beduin, hogy tessék itt egy liter víz, csak előtte belehugyoztam, az már nem annyira szabad választás nálam 😊Jah. És nem ledes, energiatakarékos lámpát se árulnak már. És manapság keresve se találni trapéz fazonú farmert, hiába nekem az tetszene. És nem lehet kapni 6 coll alatti okostelót se, pedig nekem kicsi a kezem, minden 5 coll fölötti teló számomra már tablet. De a legjobban az akaszt ki, hogy nem lehet lovaskocsival közlekedni.
De ugyanez van mondjuk az autók terén is, ha már felhoztad. Legalábbis a tendencia. Gyakorlatilag már alig-alig tudsz sima, szívó benzines motorral autót venni. Ha ehhez még kéziváltót is akarsz, akkor pláne... ezer modellből egy. Aztán ugye egyre több helyről jönnek a hírek, hogy x év múlva ebből a városból, abból az országból kitiltják majd a dízeleket, vagy alles zusammen a belső égésú motoros járműveket. Aztán aki mondjuk nem annyira tehetős, és egy 15-20 éves dízele van, de mondjuk azzal jár melózni, mert szobafestő, villanyszerelő, akármi, akkor az bizony rábaszott, mert nem fogja tudni megvenni a tizenmilliós elektromos vagy hibrid verdát. A szerszámokkal, minden szarral meg mégse feltétlenül pattanhat bringára vagy sétálhat át Újbudáról Rákospalotára...
Szóval véleményem szerint ezek nem valódi választások... Nekem ezzel van problémám.
warr_b
Mennyivel jobb volt a régi szép időkben, a rengeteg fasza választási lehetőséggel, ugye? 😊
peterk2005
warr_b
és egyrészt sajnos lehet venni trapéz nadrágot másrészt tudsz varratni 😀
Negritis
MC12
warr_b
Negritis

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
a múltban élnek szóval konzervatívok 😀Biztos lipsik, és/vagy bölcsészek 😆Trapéz nadrágot tényleg lehet sajnos megint kapni, valahogy 1-2 éve visszaszovárgott a köztudatba, jellemzően kora 20on éves lányokon látni a Westend környéken.sőt az iphone se 2020 az csak 4.7"Ne dramatizáld túl, lovaskocsival közlekedhetsz, ha akarsz. De látom, kezded érteni a problémát 😊Jah, de ezt azért mégse nevezzük már szabad választásnak. Az szabad választás, hogy cigánypecsenyét vagy rakott krumplit szeretnék enni ebédre. Ha 3 napja kóborlok a sivatagban egy korty víz nélkül, majd elém áll a beduin, hogy tessék itt egy liter víz, csak előtte belehugyoztam, az már nem annyira szabad választás nálam 😊Jah. És nem ledes, energiatakarékos lámpát se árulnak már. És manapság keresve se találni trapéz fazonú farmert, hiába nekem az tetszene. És nem lehet kapni 6 coll alatti okostelót se, pedig nekem kicsi a kezem, minden 5 coll fölötti teló számomra már tablet. De a legjobban az akaszt ki, hogy nem lehet lovaskocsival közlekedni.
De ugyanez van mondjuk az autók terén is, ha már felhoztad. Legalábbis a tendencia. Gyakorlatilag már alig-alig tudsz sima, szívó benzines motorral autót venni. Ha ehhez még kéziváltót is akarsz, akkor pláne... ezer modellből egy. Aztán ugye egyre több helyről jönnek a hírek, hogy x év múlva ebből a városból, abból az országból kitiltják majd a dízeleket, vagy alles zusammen a belső égésú motoros járműveket. Aztán aki mondjuk nem annyira tehetős, és egy 15-20 éves dízele van, de mondjuk azzal jár melózni, mert szobafestő, villanyszerelő, akármi, akkor az bizony rábaszott, mert nem fogja tudni megvenni a tizenmilliós elektromos vagy hibrid verdát. A szerszámokkal, minden szarral meg mégse feltétlenül pattanhat bringára vagy sétálhat át Újbudáról Rákospalotára...
Szóval véleményem szerint ezek nem valódi választások... Nekem ezzel van problémám.
warr_b
Mennyivel jobb volt a régi szép időkben, a rengeteg fasza választási lehetőséggel, ugye? 😊
peterk2005
warr_b
és egyrészt sajnos lehet venni trapéz nadrágot másrészt tudsz varratni 😀
Negritis
MC12
warr_b
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!