Politika

64 feliratkozó

több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 331 — beers & Packers
Rózsa már sokszor állt a kirúgás szélén amihez adott egy magas labdát.
(...) azért mert OV kitett egy fotót az FB-jára vagy akárhova, az nem jelentni azt, hogy egy bármilyen újságíró felhasználhatja bármilyen kontextusú cikkehez.
(...) mélyen irónikus, hogy az a Múosz tüntette ki nemrég, aki nagy dirrel-durral jelentette be pár éve, hogy komoly etikai vétség kiskorúakat úgy szerepeletni a print médiában, hogy ahhoz a szülő nem járult hozzá.
MC12
Mennyire sokszor? Csak azért kérdezem, mert mindössze egy évig volt a lap főszerkesztője.
Valóban: lehetett olvasni arról, hogy az Orbán család fotója csak hivatkozási alap volt, nem a tényleges ok, akkor viszont árulkodó, hogy ezt használták fel ürügyként vele szemben.
Kérdés, hogy kontextusából kiragadott tálalás-e a kormány családpolitikájáról szóló összeállításhoz a kormányfő családjának fotóját betenni illusztrációként. Szerintem se túl ízléses, de azzal is egyetértek, hogy nem ért kirúgást. Mindenki döntse el maga:
 hvg.hu/kkv/20200902_168ora_foszerkeszto_rozsa_peter_orban_foto
Nem tudom, melyik MÚOSZ-állásfoglalásra gondolsz.
Adalék a Partizántól:
 m.facebook.com/partizanpolitika/posts/2767926563535236?locale2=es_LA

Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 400
 444.hu/2021/05/29/orban-a-brit-ujsagiroknak-jojjenek-el-nezzek-meg-nalunk-a-sajto-szabad

Csak kíváncsiságból, össze tudunk szedni tucatnyi olyan sajtóterméket, amit kaphatunk az újságosnál és nem kormánypárt? Mert OVi szerint nálunk van ilyen, nem tudom mire gondol, mert tuti igazat mond, ugyanis nem első alkalommal hallom ezt tőle. Csak olyan, amiben van politika, mert főzős magazin nem ér 😊
Klaci79
HVG, Mancs, 168 óra, Népszava, magyar hang, pesti hírlap, hetek, jelen, hócipő, élet és irodalom így hirtelen különösebb gondolkodás nélkül 10.
MC12
168 Óra, Pesti Hírlap = EMIH. (Annyiban árnyalom, hogy az EMIH már nem tulajdonosként vesz részt benne, hanem átadta addigi üzlettársának, Milkovics Pálnak.) Hetek = Hitgyüli. Egyik sem abba a kategóriába tartozik, amelyik - OV kijelentését idézve - "támadja a kormányt". A Pesti Hírlapot amúgy nem újságosnál lehet megvenni: ingyenes terjesztésű lap.
nagylaza
A 168 órát továbbra is ide sorolom, nem is értem miért akarod kivenni. Tartalmàt tekintve kevés cikk nem a kormány szidásáról szól. Pesti hírlap oké. Heteket lejjebb revideáltam.
MC12
Ha egy főszerkesztőt (168 Óra, Rózsa Péter) egyik pillanatról a másikra pusztán azért kirúgnak, mert a lapjában megjelent egy máskülönben publikus fotó az Orbán családról, akkor nem az a benyomásunk erősödik, hogy a kormányt szabadon támadó/bíráló sajtóorgánumról van szó.
Egyébként elég zavaros a helyzet a 168 Óra körül. Megnéztem az (online) impresszumot, még mindig benne van a Brit Média (tehát az EMIH). Pedig tavaly ősszel bejelentették, hogy kiszállnak.
Köves Slomó azt mondta, hogy a „folytatáshoz egy olyan szakmai befektetőt kerestünk, aki komoly szakmai vízióval a további fenntartható működés lehetőségét tudja biztosítani. Őt a Pesti Hírlap tulajdonosa, Milkovics Pál személyében találtuk meg. Átadtuk számára az irányítási jogokat, és a folyamat végén a tulajdonosi jogokat is átadjuk.”
 24.hu/belfold/2020/09/30/emih-koves-slomoek-168-ora-klub-radio/
Úgy látszik, hogy a „folyamat” még nem ért a végére...
nagylaza
Rózsa már sokszor állt a kirúgás szélén amihez adott egy magas labdát. Egyébként az a fotó, még ha kirúgást nem is ért, de valóban izléstelen a kontextus miatt. Ráhel és Gáspár közszerepelők így a szerepeltetésük valid. De a másik három gyerek nem az. Nem találsz a nevükhöz köthetően különösebben semmit. Szóval ott nem áll meg a kontextus, Rózsa szimplán "hazug és álságos családpolitikázni" akart egyet, amihez szerinte passzolt a fotó.

Ha egy olyan fotót tesz ki, amin OV, Ráhel, Gáspár van meg a b. nej, azt mondom oké, azzal nincs gondom. Mindannyian tettek azért, hogy ott legyenek. De a maradék 3 gyereket belekeverni az szimpla gátlástalan bolsi-tempó.

És nem, azért mert OV kitett egy fotót az FB-jára vagy akárhova, az nem jelentni azt, hogy egy bármilyen újságíró felhasználhatja bármilyen kontextusú cikkehez. Főleg úgy, hogy a képen legalább egy de inkább két gyerek még kiskorú. És ezt Rózsa is tudta, szóval ha más nem, akkor az általa is fennen hangoztatott újságírói elvek miatt nem szabadott volna felhasználnia a képet. Egyébként mélyen irónikus, hogy az a Múosz tüntette ki nemrég, aki nagy dirrel-durral jelentette be pár éve, hogy komoly etikai vétség kiskorúakat úgy szerepeletni a print médiában, hogy ahhoz a szülő nem járult hozzá. Ennyit a szakmáról.

Gyerekeket felhasználni a politikában vagy a politikai újságírásban oldalt függetlenül kurva gáz. Igaz ez Orbán hetenkénti unokás posztjára meg Jakab szintén hetekénti "családi boldogság" fotójára is.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 422 — Ajmo Vatreni
Magyarországon a sajtóval, médiával nem az a baj, hogy ne jelenhetne meg valami. Ezt pontosan tudja ez a cinikus pojáca is, de a nem kellően felkészült kérdezők (és nem mindenki Gulyás Marci) ezzel a "stílussal" nem tudnak mit kezdeni.
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 707 — Lucas Scott
A KSH adatai szerint év első 11 hetét nézve (március 21-ig) Magyarországon 15 százalékos emelkedés volt tapasztalható a halálozási adatokban.
csebi
Igen? És? Mi a kontextus? Egy világjárvány amiben milliók haltak meg nálunk is többlet halálozást okozott? Ez azért nem olyan megdöbbentő. Lehetett volna kevesen? Lehetseges. Lehetett volna több? Lehetséges.

Vagy mit szeretnél ezzel mondani? 😊
MC12
Márcus 31-re ez az adat 17 százalékra kúszott fel. És utána jött a legmagasabb mortalitást hozó április, Plusz május első fele.

A kontextus? Sobri hetek óta kétnaponta linkelgeti a 2020-as ÉVES halálozási adatokat mutató táblázatot, hogy lám nem is voltunk rosszak. Ahol ugye mi kimaradtunk az első hullámból. Nos, 2021-ben nem maradtunk ki már a buli feléből. A 2020-at - amiben két hullám is volt - picivel 20% fölötti többlet halálozással "nyerte" a "nyertes". Ezt mi április közepére verjük. És még lesz egy fél hónap április, plusz fél hónap május is, erős adatokkal. Szóval a 2021-es ÉVES táblázatot nem fogja két naponta linkelgetni. Időnként elég ennyi kontextus is. 😊
peterk2005
Lehet, csak Jóska nem ebben a topicban tette ezt, ezért nem értettem, hogy jön ide mert előtte volt szó a belorusz balhéról, a neolib. gazdaságkritikáról, meg a kerületi médiáról 😊
MC12
Telorol voltam épp rossz topikba linkeltem sorry.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
a Nobuban köttetett az a paktum a hörcsögnél /mikor még élt/
a tóni meg sanyibácsi között, amivel kivégezték a Klubrádiót az ATV-t kötelezték az ellenzéki szereplők szánalmas részének kötelező szerepeltetésére és bevonták 8,5 milliárdért a slomós zsidókat.
ozibozi
Nincs itt semmi látnivaló:
 magyarnarancs.hu/belpol/kozos-ismeroseink-hosszabb-ideje-szorgalmaztak-nemeth-sandor-a-vajna-ebedrol-102018
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 20 966
a Nobuban köttetett az a paktum a hörcsögnél /mikor még élt/
a tóni meg sanyibácsi között, amivel kivégezték a Klubrádiót az ATV-t kötelezték az ellenzéki szereplők szánalmas részének kötelező szerepeltetésére és bevonták 8,5 milliárdért a slomós zsidókat.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
 444.hu/2021/05/29/orban-a-brit-ujsagiroknak-jojjenek-el-nezzek-meg-nalunk-a-sajto-szabad

Csak kíváncsiságból, össze tudunk szedni tucatnyi olyan sajtóterméket, amit kaphatunk az újságosnál és nem kormánypárt? Mert OVi szerint nálunk van ilyen, nem tudom mire gondol, mert tuti igazat mond, ugyanis nem első alkalommal hallom ezt tőle. Csak olyan, amiben van politika, mert főzős magazin nem ér 😊
Klaci79
HVG, Mancs, 168 óra, Népszava, magyar hang, pesti hírlap, hetek, jelen, hócipő, élet és irodalom így hirtelen különösebb gondolkodás nélkül 10.
MC12
168 Óra, Pesti Hírlap = EMIH. (Annyiban árnyalom, hogy az EMIH már nem tulajdonosként vesz részt benne, hanem átadta addigi üzlettársának, Milkovics Pálnak.) Hetek = Hitgyüli. Egyik sem abba a kategóriába tartozik, amelyik - OV kijelentését idézve - "támadja a kormányt". A Pesti Hírlapot amúgy nem újságosnál lehet megvenni: ingyenes terjesztésű lap.
nagylaza
A 168 órát továbbra is ide sorolom, nem is értem miért akarod kivenni. Tartalmàt tekintve kevés cikk nem a kormány szidásáról szól. Pesti hírlap oké. Heteket lejjebb revideáltam.
MC12
Ha egy főszerkesztőt (168 Óra, Rózsa Péter) egyik pillanatról a másikra pusztán azért kirúgnak, mert a lapjában megjelent egy máskülönben publikus fotó az Orbán családról, akkor nem az a benyomásunk erősödik, hogy a kormányt szabadon támadó/bíráló sajtóorgánumról van szó.
Egyébként elég zavaros a helyzet a 168 Óra körül. Megnéztem az (online) impresszumot, még mindig benne van a Brit Média (tehát az EMIH). Pedig tavaly ősszel bejelentették, hogy kiszállnak.
Köves Slomó azt mondta, hogy a „folytatáshoz egy olyan szakmai befektetőt kerestünk, aki komoly szakmai vízióval a további fenntartható működés lehetőségét tudja biztosítani. Őt a Pesti Hírlap tulajdonosa, Milkovics Pál személyében találtuk meg. Átadtuk számára az irányítási jogokat, és a folyamat végén a tulajdonosi jogokat is átadjuk.”
 24.hu/belfold/2020/09/30/emih-koves-slomoek-168-ora-klub-radio/
Úgy látszik, hogy a „folyamat” még nem ért a végére...
több mint 4 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 597 — JAFL Tampa GM
Ez van ha nem az előre megírt kérdéseket kapja.
 m.youtube.com/watch?v=54LZu1l-NNU
több mint 4 éve
A KSH adatai szerint év első 11 hetét nézve (március 21-ig) Magyarországon 15 százalékos emelkedés volt tapasztalható a halálozási adatokban.
csebi
Igen? És? Mi a kontextus? Egy világjárvány amiben milliók haltak meg nálunk is többlet halálozást okozott? Ez azért nem olyan megdöbbentő. Lehetett volna kevesen? Lehetseges. Lehetett volna több? Lehetséges.

MC12
Márcus 31-re ez az adat 17 százalékra kúszott fel. És utána jött a legmagasabb mortalitást hozó április, Plusz május első fele.

A kontextus? Sobri hetek óta kétnaponta linkelgeti a 2020-as ÉVES halálozási adatokat mutató táblázatot, hogy lám nem is voltunk rosszak. Ahol ugye mi kimaradtunk az első hullámból. Nos, 2021-ben nem maradtunk ki már a buli feléből. A 2020-at - amiben két hullám is volt - picivel 20% fölötti többlet halálozással "nyerte" a "nyertes". Ezt mi április közepére verjük. És még lesz egy fél hónap április, plusz fél hónap május is, erős adatokkal. Szóval a 2021-es ÉVES táblázatot nem fogja két naponta linkelgetni. Időnként elég ennyi kontextus is. 😊
peterk2005
Lehet, csak Jóska nem ebben a topicban tette ezt, ezért nem értettem, hogy jön ide mert előtte volt szó a belorusz balhéról, a neolib. gazdaságkritikáról, meg a kerületi médiáról 😊

több mint 4 éve

Klaci79
MC12
nagylaza

több mint 4 éve

Klaci79
MC12
Pesti hírlapot nem kapsz újságosnál, de ezek szerint heteket sem sűrűn olvasol, mert köze nincs az ellenzékhez. úgyhogy azért kíváncsi lennék a tucatból maradt 4 újságra. Mit tudhat még Orbán, amit én nem. Nem találok olyan oldalt, ahol jól kiszűrhető lenne a különböző politikai lapok hovatartozása. Nyilván itt csak az újságosnál kapható lapok érdekelnek.
Klaci79
Heteket jó pàr éve olvastam utoljára akkor kőkeményen a baloldalt támogatta, de akkor a nagy fordulásnàl Sanyi bácsi ezeke szerint ezt az amúgy ritka igénytelen és borzasztó minőségű lapot is átfordította 😊 no nem mintha a jobboldalon ettől nőtt volna az olvasható lapok száma.

Holnap amúgy is megyek újságoshoz, majd megnézem, mi van még.

Szerkesztette: MC12

több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 559 — The only discipline that lasts, is self discipline
csebi

MC12

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 916

Klaci79
MC12
Pesti hírlapot nem kapsz újságosnál, de ezek szerint heteket sem sűrűn olvasol, mert köze nincs az ellenzékhez. úgyhogy azért kíváncsi lennék a tucatból maradt 4 újságra. Mit tudhat még Orbán, amit én nem. Nem találok olyan oldalt, ahol jól kiszűrhető lenne a különböző politikai lapok hovatartozása. Nyilván itt csak az újságosnál kapható lapok érdekelnek.
több mint 4 éve

Klaci79
MC12

Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 4 éve
csebi

MC12
Kontextus ott van lentebb, többlet halálozásokrol van szó.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve

Klaci79

több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 916

Csak kíváncsiságból, össze tudunk szedni tucatnyi olyan sajtóterméket, amit kaphatunk az újságosnál és nem kormánypárti? Mert OVi szerint nálunk van ilyen, nem tudom mire gondol, mert tuti igazat mond, ugyanis nem első alkalommal hallom ezt tőle. Csak olyan, amiben van politika, mert főzős magazin nem ér 😊

Szerkesztette: Klaci79
több mint 4 éve
csebi

több mint 4 éve

több mint 4 éve
Lecsó Denver Broncos 3 370
Az a baj, hogy szerintem még nincs trendforduló. A világ még nagyon a "másik" irányba megy.
Ezek a próbálkozások még legfeljebb csak az előző trend "piaci korrekciói". Az embereknek nem az a bajuk, hogy a piaci logika mindent leural, hanem az, hogy ők ebből nem profitálnak.
Ez a frusztráció még csak FOMO, nem fundamentális meggyőződés. 😊
Lecsó
Ez szerintem nem igaz.

A német "kancellár-válság", Biden programja és az érezhető "balratolódás" a politikai közbeszédben (és most nem a genderre meg a társaira gondolok, hanem szigorúan közgazdasági, gazdaságpolitikai vonalra), de a szakmában is, egy erős trend abba az irányba, hogy elmozduljunk a mostani kurzustól. Az Economist briefing pár hónappal ezelőtt már arról szólt, hogy minként kell újragondolni a welfare state-t, folyamatos és erős globalizáció kritika fogalmazódik meg a hagyományos liberális megmondó embereknél is.

A trend meg volt, a COVID válság felnagyította ezt. Nem mindenki bírja úgy a magányt, mint a Jóska, és ugye nagyon-nagyon sok veszetese vagy relatív veszetese van az elmúlt 30 évnek, akik kezdenek kiábrándulni az identitáspolitikákból, mindkét oldalon.

Saját "oldalamat" nézve: baloldali megmondók már 4 éve is azt mondták, hogy el kell szakadni az identitáspolitikától, vissza kell terelni a baloldalt az égetőbb kérdések felé. Csak akkor legyintett rá a mainstream baloldal, hiszen úgy látszott, hogy a neoliberális világrend teljes foglalkoztatottságot ér el, piaci alapokon, tehát minek ide baloldal károgás. És akkor már jöttek az egyértelmű kérdőjelek (bullshit jobs, hatákonysági problémák, egészségtelen vagyoni koncentráció), de erre megint csak legyintett mindenki, fontosabbak voltak a meleg jogok és a klímaszkeptikusok győzködése az 50 év múlva esedékes kihalásról: amik fontos témák, de okozatok és nem okok. Csak a valódi gyökér ok (a neoliberális rendszer) úgylátszott, hogy inkább erény, mint hátrány. Aztán jött egy válság, amire már egyszerűen lehetetlen volt piaci alapon válaszolni. Megpróbálták, meg lehet nézni a munkanélküli számokat tavalyi USA-ban. Meggyőződésem, hogy az emberiség szerencséje a COVID. Ha nincs, akkkor lehet az első komolyabb ébresztő óra mondjuk Hollandia víz alá kerülése lett volna...
Gyurma Pappa
Igen, tudom. Welfare helyett wellbeing, stb. Ezt értem, de azért még megvárnék ezzel a hurráoptimizmussal mondjuk 2-3 USA elnökválasztást, amiben lesz mondjuk egy republikánus elnök is. Majd ha azt látom az emberek számottevő részénél (értsd akik egy választásban mondjuk számottevőek, és ezért megéri erre politikát építeni), hogy képesek máshogy gondolkodni a világról, mint ahogy a cikk is írta, akkor elkezdek lelkendezni. De meggyőzhető vagyok, és boldogan fogom feladni azonnal az álláspontomat, ha mégis neked lesz igazad.
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 29 065 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 telex.hu/kulfold/2021/05/29/eszak-korea-kenyszermunka-arva-kim-dzsongun-allami-media

Húbazmeg, azért van még ahol tud orbitális böszmeségeket mondani az állami média 😆

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 520
Örkény és Rejtő elég gyenge képzelőerővel bíró non-fikciós írók voltak

m.hvg.hu/cegauto/20210529_Rendorok_kovettek_Czegledy_Csabat_nem_letezo_rendszammal

"A rendőrség kinyomozta, hogy ők használták a hamis rendszámot."
r.baggio
Elképesztő. Egyszerűen elképesztő. Erre szavak nincsenek. Ilyet nem lehet kitalálni.
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 150 — #NoStress
Én dolgoztam kerületi médiumokban.
A helyes hozzáállás az ilyen helyeken, hogy nincs semmi pártpolitika.
A regnáló polgármester, alpolgármester, képviselőtestületi tagok, a kerület országgyűlési képviselője kapnak felületet, hiszen ők a kerület nép által választott, delegált emberei, technikailag a nép maga. És ők is szigorúan párthovatartozás megjelölése nélkül.
Én mindig így csináltam, nem zavarta a polgikat, ogy-i képviselőket. Vagy ha igen, akkoris. Végülis szerződést bonthatnak a tartalomkészítővel bármikor.
De ha nem lenne ilyen határ húzva, akkor bárki mondhatná azt, hogy ő mondjuk az Újbudai Békés Együttélés 2022-es képviselőjelöltje, vagy független jelölt, és onthatná ki magából a faszságait, ha a kerületi médiának ehhez felületet kéne biztosítania.

Szerintem helyes az a gyakorlat, hogy a demokratikusan választott népképviselők kapnak megszólalási lehetőséget a betöltött funkciójuk által titulálva, mindenféle párthovatartozás megjelölése nélkül.
Ez nyilván pl. 2010-2014 között sok pesti kerületben egyoldalú volt, de a "3 év múlva polgármesterjelölt" az nem egy valós titulus, és minden pártnak volt kerületi önkormányzati képviselője.
De nonszensz lenne ha én azon pampognék, hogy a Zuglói Focibarát és Orbánrajongói Monotársulás jelöltjeként írok 6000 karaktert és azt tegye közzé a kerületi zuglói lap, de izibe, ne nyomják el az ellenzéket.
Pestszentlőrincen csinálják jól, csak választott népképviselők titulussal, párthovatartozás megjelölése nélkül.
Mivel ott szoci(ból lett dékás) a polgi és szoci az ogy-i képviselő is a Fidesz ott megszopta. Ez van.
Hülyék lennének a saját kritikájukhoz felületet biztosítani.

több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 854 — no es importante
Örkény és Rejtő elég gyenge képzelőerővel bíró non-fikciós írók voltak

m.hvg.hu/cegauto/20210529_Rendorok_kovettek_Czegledy_Csabat_nem_letezo_rendszammal

"A rendőrség kinyomozta, hogy ők használták a hamis rendszámot."

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 549 — I like the Texans, I like who we are
Előrebocsájtom, hogy a laikusabbnál is laikousabb vagyok a témában, de ez a cikk egyáltalán nem válaszolta meg a saját maga által feltett kérdést:

24.hu/kulfold/2021/05/29/feheroroszorszag-ryanair-gep-elterites-protokoll/

Elolvastam, de nekem továbbra se derül ki, hogy a pilóta miért döntött minszk mellett, ha két percre volt a litván határtól és sokkal messzebb a minszki repülőtértől? A vadászgépek csak akkor zárkóztak fel melléjük, amikor bejelentették, hogy repülnek Minszkbe.

Szóval laikusként - és tök jó lenne, ha a szakavatottabbak elmondanák, hogy miért döntöttek máshogy a pilóták - nem értem, hogy:

- A bánatért fordulnak vissza 2 percre egy uniós állam határától minszk-felé? A pilóta nem robotgép, van agya, miért gondolta jobb ötletnek akár egy bombával a fedélzetén hosszabb úton menni - értsd. több ideig kockáztatni az utasok életét - mint a rövidebben - egy diktatúra felé?

- Miért nem hívta (ha nem hívta) fel Vilniust, hogy ez a helyzet, ők mit tudnak, mit tanácsolnak?

- Miért nem hívta fel (ha nem hívta fel) a Ryanair-es főnököt, felettest, akárkit. Gondolom van valaki a központban akit baj esetén hívni kell és lehet, hogy ez van, ti mit mondtok?

Aztán lehet, hogy a cikk nem jól hivatkozik és azért nem találtam választ ezekre, szóval ha van valakinek cikke ami válszt ad a fentebbiekre azt szívesen elolvasom.
MC12
Laci linkelte ide a minszki torony es a gep kozti kommunikacio leiratat.

Azt mondtak a pilotanak hogy Vilnius felett aktivalnak a bombat, es hogy "voros kod" szintu a helyzet, gondolom ezert nem oda ment.
Borbinho
Ah, az más. Mondjuk a cikk felütése akkor is hülyeség, mert ha így volt akkor meg rohadtul nem a pilóta dönt. Az nem döntés, hogy jössz Minszkbe vagy úgy tudjuk, felrobban a géped a vilniusi reptéren. Köszi. Mutass egy pilótát aki máshogy döntött volna.

Ebben az értelemben viszont azt nem értem, hogy a Hungarocontrollos csávó szerint miért lett volna jobb döntés elkísérni a határig és onnan átadni a litván légierőknek? Mit tudott volna tenni a litván légierő ha valós a fenyegetés azon kívül, hogy végig nézik, ahogy felrobban a gép?
MC12
Akár a földön van, akár a levegőben van a gép a biztonság a legfontosabb. Akármennyire is nem hitte el a kapitany a fenyegetést, engedelmeskednie kellett az adott ország légiforgalmi irányításának.
Úgy gondolom, ha tovább megy és leszáll Vilniusban akkor a személyzet komoly büntetést kapott volna mert azzal is veszélyeztették a repülés biztonságát hogy nem engedelmeskedtek az irányításnak. Mindenképp a kapitany dönt de nem fog úgy dönteni ami szembe megy a nemzetközi jogszabályoknak.