Politika
46 feliratkozó
több mint 6 éve
Nem lepődnék, ha így lenne.A valószínűségek alapján nem lehet senkit se semmiért elítélni, ahhoz azért több kell.meglepődnél, hogy ez a gyakorlatban mennyire nincs így.
Sobri Jóska
deyell
több mint 6 éve
deyell
11 702
A valószínűségek alapján nem lehet senkit se semmiért elítélni, ahhoz azért több kell.meglepődnél, hogy ez a gyakorlatban mennyire nincs így.
Sobri Jóska
choose life
több mint 6 éve
Tipikus jogászkodás.ezt le lehetne akár vállvonással is rázni, de akkor kb az egész elméleted bukna meg. mert ez Btk. 350.§. és nem csak az van, hogy ennyi kevés helyen történhetett ez, hanem csak a számadatok alapján ezeken a helyeken tűnik erősen valószínűnek. többi helyen lehet volt annyi eszük, hogy hagyták legalább néhány érvényest.444.hu/2018/04/10/van-olyan-szavazokor-ahol-csak-a-fidesz-listaja-kapott-ervenyes-szavazatotÉs még azt se szabad kihagyni a számításból (11.000 szavazókörről beszélünk!), hogy egy kis vidéki szavazókörben egy lelkes fidesznyik, ahol nulla ellenzéki delegált volt, egyszerűen úgy dönt, hogy mind a 200 leadott ellenzéki szavazólapot összeikszelgeti és ezzel érvényteleníti lelkes önszorgalomból.
petey
Sobri Jóska
csebi
Tudod mi a baj a Btk.-val?
Hogy kell egy vizsgálat, akár feljelentés miatt, de hivatalból is, majd egy vád, majd egy ítélet.
Ezekhez meg ott van az államaparátus, hogy érvényt szerezzen a Btk.-nak.
Ha akar.
De miért akarna végső soron az állam ellenében?
A valószínűségek alapján nem lehet senkit se semmiért elítélni, ahhoz azért több kell.
Bizonyítékok.
Elővelük! 😊
több mint 6 éve
dawyd728
3 850
Ha Soros is müködött, nem kell ide GYF....m.hvg.hu/itthon/20180409_Feltoroltek_a_DKval_a_padlot_mutatjuk_a_szamokat
Látom mindenki rühelli, de továbbra is ugy vélem nagyon alullövitek GYF "brandjét", föleg vidéken (munkából nem fogom megcsinálni, d pl egy MSZP Vs DK a vidéken erdekes osszehasonlitas lenne) vagy lasd hol vannak pl az Együtthöz képest..
Igor
több mint 6 éve
www.youtube.com/watch?v=SEcWlgvd33ILehet vele próbálkozni (én is most kezdem majd el)
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 6 éve
Ha Soros is müködött, nem kell ide GYF....Látom mindenki rühelli, de továbbra is ugy vélem nagyon alullövitek GYF "brandjét", föleg vidéken (munkából nem fogom megcsinálni, d pl egy MSZP Vs DK a vidéken erdekes osszehasonlitas lenne) vagy lasd hol vannak pl az Együtthöz képest..
Szerkesztette: Igor
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 6 éve
ezt le lehetne akár vállvonással is rázni, de akkor kb az egész elméleted bukna meg. mert ez Btk. 350.§. és nem csak az van, hogy ennyi kevés helyen történhetett ez, hanem csak a számadatok alapján ezeken a helyeken tűnik erősen valószínűnek. többi helyen lehet volt annyi eszük, hogy hagyták legalább néhány érvényest.444.hu/2018/04/10/van-olyan-szavazokor-ahol-csak-a-fidesz-listaja-kapott-ervenyes-szavazatotÉs még azt se szabad kihagyni a számításból (11.000 szavazókörről beszélünk!), hogy egy kis vidéki szavazókörben egy lelkes fidesznyik, ahol nulla ellenzéki delegált volt, egyszerűen úgy dönt, hogy mind a 200 leadott ellenzéki szavazólapot összeikszelgeti és ezzel érvényteleníti lelkes önszorgalomból.
petey
Sobri Jóska
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 6 éve
Klaci79
22 221
Jóska, bocs...de ennél azért többet vártam tőled 😉444.hu/2018/04/10/van-olyan-szavazokor-ahol-csak-a-fidesz-listaja-kapott-ervenyes-szavazatotMost egy darabig ez lesz, mint téma.
petey
Mert hát mégis, mi más?
Az influencerek képtelenek belátni, hogy mennyire vakon voltak az elmúlt hónapokban, években.
Képtelenek elfogadni és értelmezni, hogy ők mennek szembe az autópályán, nem az a rengeteg traktor és piros zsiguli aki szembe jön.
A valódi magyarázat az ilyen anomáliákra persze végtelenül egyszerű:
Kb. 11.000 szavazókör volt, mindegyikben jópár hajnal 3-4-kor kelt emberrel, akiknek nem főfoglalkozása a szavazatszámlálás.
Este 20 óra felé, amikor a jegyzőkönyvek rubrikáiba írják a számokat óhatatlanul lesz néhány, aki elbassza, rossz cellába írja.
Ha mondjuk 1% hibázik, az már elég jó arány.
De az azt is jelenti, hogy lesz 110 szavazókör, ahol bizony összekeverednek a dolgok, és a 150 MSZP szavazat mondjuk a KÖSSSZ párt rubrikájába kerül, vagy effélék.
És még azt se szabad kihagyni a számításból (11.000 szavazókörről beszélünk!), hogy egy kis vidéki szavazókörben egy lelkes fidesznyik, ahol nulla ellenzéki delegált volt, egyszerűen úgy dönt, hogy mind a 200 leadott ellenzéki szavazólapot összeikszelgeti és ezzel érvényteleníti lelkes önszorgalomból.
Ami viszont biztos: ha lehet a szoftverrel csalni, akkor szükségtelen a jegyzőkönyvek központi utasításra történő meghamisítása, ráadásul ilyen kevés helyen.
Privát pletyka: Én azt hallottam (persze bizonyíthatatlan), hogy azért kellett ennyit várni, azért húzták ennyi ideig, mert a DK az istennek se ment 5% fölé, azt meg nagyon nem szerették volna, ha Feri nincs bent, és ezt kellett összebindzsizni nagynehezen, javítva az arányokon.
Nézd meg Gyurcsány 20 óra környéki szétesettségét, és a 23 órás nyilatkozatát.
Sobri Jóska
több mint 6 éve
Amadeus the Young
32 900
bent van a mumus a parlamentben. Tudod ahogy tartja a mondást, ha ragadozót akarsz elkapni, akkor keresd a prédát. GYF a Fidesz egyik legkeményebb bástyája.Ez a Gyurcsány dolog miért? Jó lesz Orbánéknak?444.hu/2018/04/10/van-olyan-szavazokor-ahol-csak-a-fidesz-listaja-kapott-ervenyes-szavazatotMost egy darabig ez lesz, mint téma.
petey
Mert hát mégis, mi más?
Az influencerek képtelenek belátni, hogy mennyire vakon voltak az elmúlt hónapokban, években.
Képtelenek elfogadni és értelmezni, hogy ők mennek szembe az autópályán, nem az a rengeteg traktor és piros zsiguli aki szembe jön.
Kb. 11.000 szavazókör volt, mindegyikben jópár hajnal 3-4-kor kelt emberrel, akiknek nem főfoglalkozása a szavazatszámlálás.
Este 20 óra felé, amikor a jegyzőkönyvek rubrikáiba írják a számokat óhatatlanul lesz néhány, aki elbassza, rossz cellába írja.
De az azt is jelenti, hogy lesz 110 szavazókör, ahol bizony összekeverednek a dolgok, és a 150 MSZP szavazat mondjuk a KÖSSSZ párt rubrikájába kerül, vagy effélék.
És még azt se szabad kihagyni a számításból (11.000 szavazókörről beszélünk!), hogy egy kis vidéki szavazókörben egy lelkes fidesznyik, ahol nulla ellenzéki delegált volt, egyszerűen úgy dönt, hogy mind a 200 leadott ellenzéki szavazólapot összeikszelgeti és ezzel érvényteleníti lelkes önszorgalomból.
Ami viszont biztos: ha lehet a szoftverrel csalni, akkor szükségtelen a jegyzőkönyvek központi utasításra történő meghamisítása, ráadásul ilyen kevés helyen.
Privát pletyka: Én azt hallottam (persze bizonyíthatatlan), hogy azért kellett ennyit várni, azért húzták ennyi ideig, mert a DK az istennek se ment 5% fölé, azt meg nagyon nem szerették volna, ha Feri nincs bent, és ezt kellett összebindzsizni nagynehezen, javítva az arányokon.
Sobri Jóska
PEEtör
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 6 éve
PEEtör
1 758
Ez a Gyurcsány dolog miért? Jó lesz Orbánéknak?444.hu/2018/04/10/van-olyan-szavazokor-ahol-csak-a-fidesz-listaja-kapott-ervenyes-szavazatotMost egy darabig ez lesz, mint téma.
petey
Mert hát mégis, mi más?
Sobri Jóska
több mint 6 éve
444.hu/2018/04/10/van-olyan-szavazokor-ahol-csak-a-fidesz-listaja-kapott-ervenyes-szavazatotMost egy darabig ez lesz, mint téma.
petey
Mert hát mégis, mi más?
több mint 6 éve
PEEtör
1 758
pletykarovat:Ez a pletyka nélkül is kikövetkeztethető volt, ezt nem leszólásból írom. Simicska bármilyen atomot dobhatott volna, lófasz sem érdekli a népet, pláne a szavazóit. Ha esetleg olyat dobott volna, ami mégis sebezhette volna Orbánt, ő sem maradt volna életben. Ez is csak egy olyan téveszme volt, mint a választás maga. Meg most a választás utáni, majd 4 év múlva, meg majd 8 év múlva dolgok.
"Tudom, hogy ilyenkor mindenkinek van egy jól értesült infója. Az enyém.
Hívom a csajomat. Egy belvárosi szépségszalont visz.
– Mai hírek eddig érdekelnek?
– Tudom.
– Hogy hogy? Te munka közben nem olvasol híreket.
– Itt ül benn nálam Simicska egyik ügyvédje hajfestékkel a haján.
– Te nem is a hírekben hallottad?
– Nem.
– Ő mit mond?
– Simicska megállapodott a Viktorral. Kap egy csomó pénzt, elhúzhatja az irháját. Cserébe Viktor azt kérte, hogy Nemzet, Lánchíd rádió bezár, a Hír Tv lebutít és a hangvételéből visszavesz.
Ha ez a sztori, akkor mi nagyon el voltunk tévedve itt az atommal, meg úgy bármi mással. Is."
Amadeus
több mint 6 éve
Én egy Schiffer-Vona összeborulást vízionálok, valami Magyar Nemzeti Néppárt konstellációban.Az a baj, egy újabb párt csak tovább szeletelné az ellenzéket, mivel a régieket tuti életben tartaná a fidesz. De igen, azoknak az arcoknak kéne összeállni, akik nem vállalhatatlanok, és alkotni egy pártot/pártszövetséget, amivel le lehetne váltani a kormányt.
Amúgy meg a vidék önjelölt prófétája most egy ideig Márki-Zay lesz, amíg nem csinál magából teljesen hülyét, ugyanis a városvezetői mandátuma másfél évre szól, 2019 őszén kipöckölik, de ahogy elnézem, rákapott a politika ízére, és ha már ráharapott, akkor nem engedi.
Majd várja őt is a Néppárt.
Logikailag szerintem ez az egyetlen járható út, az összes nem (teljesen) lejáratódott politikus otthagyja a lejáratódott pártját, és megpróbál egy szögegyszerű, nem jobb, nem bal ellenzéki pártot gründolni, az ellenzéki oldalon mindenkit kipusztítani, és egy váltópárti rendszerben reménykedni, ahol egyetlen ellenzéki erő áll szembe a kormánypárttal, saját orbánviktorral, saját hatékony témákkal, "vagy mi vagy ők"-attitűddel, begyűjtve az összes protest-szavazatot legközelebb.
Egy széttördelt, Fidesz által átszőtt, csak a saját egyéni érdekeivel törődő ellenzék képtelen összeállni, és érdemben beleszólni választásokba.
Sobri Jóska
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 6 éve
Én egy Schiffer-Vona összeborulást vízionálok, valami Magyar Nemzeti Néppárt konstellációban.Kíváncsian várom a következő hetekben, hónapokban, hogy ki lesz az, aki vállára veszi az ellenzéki politizálást, aki már idén azon fog pörögni, hogy megszólítsa a VIDÉKI szavazókat, aki tényleg rászánja magát, hogy oda akar baszni, de nem ilyen Juhász féle módon. gyanítom várhatok egy darabig, mert jelenleg az ellenzék saját magát gyilkolja, és ha esetleg tényleg lesz ilyen ember, arra meg durván rá fog menni az agitprop sajtóosztály...kell hogy legyen ilyen ember.Nem tudom, honnan lenne várható a csoda
petey
- Jobbik: Vona out, jönnek a radikálisok, csodás lesz, hatalmi harc indul.
- Mszp: az egész elnökség lemondott, jön a marakodás a koncon, de biztos marad egy két régi káder, nehogy megújuljanak.
- LMP: ott se tudják ki van kivel, egymást feljelentgetik, mehetnek a belső harcok, érdemi politizálás nulla. Amíg ez az egyet jobbra egyet balra tántorgás megy, nem lesz semmi.
- DK: .....
Van még a Momentum, de ők csak Pesten aktívak. Ugye hétvégén már lesz is tüntetés a Kossuth téren, de nem itt kéne hőbörögni, hanem járni az országot és felnyitni az emberek szemét. De marad nekünk a magyar valóság.
Mondjuk én Fekete-Győr helyében biztos felvenném a kapcsolatot Vonával, nyilván nem nagydobra verve, hogy gyere keblemre cimbora, de közösen csak tudnának valamit tenni vidéken. Aztán ha a Novák Előd félék révén 2-3 év múlva a szélsőséges vonal megteszi a hatását, a jobbik visszazuhan 5-10% közé, esetleg alá, rájönnek, hogy zsákutca a dolog, Vona újra előkerülhet, mint megmentő és vissza lehet építeni egy 20% körüli jobbközép pártot kitakarítva onnan a szélsőséget. Addig a momentum/lmp, akárki megerősödhetne Pesten, valami csoda folytán a szocik elzavarnák a régi komcsikat és jönne egy új generáció, akkor ez a három-négy párt esetleg csinálhatna valamit közösen. De ez nagyon durva dream scenario.
No meg addig a Kutyapárt négy év alatt elkölt közel félmilliárdot a közterületek megújítására, állami pénzből 😊
gabokocka
Amúgy meg a vidék önjelölt prófétája most egy ideig Márki-Zay lesz, amíg nem csinál magából teljesen hülyét, ugyanis a városvezetői mandátuma másfél évre szól, 2019 őszén kipöckölik, de ahogy elnézem, rákapott a politika ízére, és ha már ráharapott, akkor nem engedi.
Majd várja őt is a Néppárt.
Logikailag szerintem ez az egyetlen járható út, az összes nem (teljesen) lejáratódott politikus otthagyja a lejáratódott pártját, és megpróbál egy szögegyszerű, nem jobb, nem bal ellenzéki pártot gründolni, az ellenzéki oldalon mindenkit kipusztítani, és egy váltópárti rendszerben reménykedni, ahol egyetlen ellenzéki erő áll szembe a kormánypárttal, saját orbánviktorral, saját hatékony témákkal, "vagy mi vagy ők"-attitűddel, begyűjtve az összes protest-szavazatot legközelebb.
Egy széttördelt, Fidesz által átszőtt, csak a saját egyéni érdekeivel törődő ellenzék képtelen összeállni, és érdemben beleszólni választásokba.
több mint 6 éve
Sajnos logikusabb ezt meg a Lánchidat bezárni (kisebb reach / írott média amúgy is hanyatlik), mint a HirTV-t (nagyon kíváncsi vagyok az túléli-e/mennyi ideig...)RIP Magyar Nemzet.sosem járattam a nemzetet, nem is olvastam sok dolgot onnan őszintén bevallva, de ez is egy sötét nap lesz a sajtószabadságban. 80 éve létező napilapról van szó. annak ellenére, hogy az ott vallott értékekkel nem értettem egyet soha attól még kellene, hogy legyen egy ilyen napilap.
Amadeus
csebi
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 6 éve
Amadeus the Young
32 900
pletykarovat: "Tudom, hogy ilyenkor mindenkinek van egy jól értesült infója. Az enyém.
Hívom a csajomat. Egy belvárosi szépségszalont visz.
– Mai hírek eddig érdekelnek?
– Tudom.
– Hogy hogy? Te munka közben nem olvasol híreket.
– Itt ül benn nálam Simicska egyik ügyvédje hajfestékkel a haján.
– Te nem is a hírekben hallottad?
– Nem.
– Ő mit mond?
– Simicska megállapodott a Viktorral. Kap egy csomó pénzt, elhúzhatja az irháját. Cserébe Viktor azt kérte, hogy Nemzet, Lánchíd rádió bezár, a Hír Tv lebutít és a hangvételéből visszavesz.
Ha ez a sztori, akkor mi nagyon el voltunk tévedve itt az atommal, meg úgy bármi mással. Is."
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 6 éve
Kíváncsian várom a következő hetekben, hónapokban, hogy ki lesz az, aki vállára veszi az ellenzéki politizálást, aki már idén azon fog pörögni, hogy megszólítsa a VIDÉKI szavazókat, aki tényleg rászánja magát, hogy oda akar baszni, de nem ilyen Juhász féle módon. gyanítom várhatok egy darabig, mert jelenleg az ellenzék saját magát gyilkolja, és ha esetleg tényleg lesz ilyen ember, arra meg durván rá fog menni az agitprop sajtóosztály...kell hogy legyen ilyen ember.Nem tudom, honnan lenne várható a csoda
petey
- Jobbik: Vona out, jönnek a radikálisok, csodás lesz, hatalmi harc indul.
- Mszp: az egész elnökség lemondott, jön a marakodás a koncon, de biztos marad egy két régi káder, nehogy megújuljanak.
- LMP: ott se tudják ki van kivel, egymást feljelentgetik, mehetnek a belső harcok, érdemi politizálás nulla. Amíg ez az egyet jobbra egyet balra tántorgás megy, nem lesz semmi.
- DK: .....
Van még a Momentum, de ők csak Pesten aktívak. Ugye hétvégén már lesz is tüntetés a Kossuth téren, de nem itt kéne hőbörögni, hanem járni az országot és felnyitni az emberek szemét. De marad nekünk a magyar valóság.
Mondjuk én Fekete-Győr helyében biztos felvenném a kapcsolatot Vonával, nyilván nem nagydobra verve, hogy gyere keblemre cimbora, de közösen csak tudnának valamit tenni vidéken. Aztán ha a Novák Előd félék révén 2-3 év múlva a szélsőséges vonal megteszi a hatását, a jobbik visszazuhan 5-10% közé, esetleg alá, rájönnek, hogy zsákutca a dolog, Vona újra előkerülhet, mint megmentő és vissza lehet építeni egy 20% körüli jobbközép pártot kitakarítva onnan a szélsőséget. Addig a momentum/lmp, akárki megerősödhetne Pesten, valami csoda folytán a szocik elzavarnák a régi komcsikat és jönne egy új generáció, akkor ez a három-négy párt esetleg csinálhatna valamit közösen. De ez nagyon durva dream scenario.
No meg addig a Kutyapárt négy év alatt elkölt közel félmilliárdot a közterületek megújítására, állami pénzből 😊
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 6 éve
így van. ebbe már nem is akartam belemenni.picit várni akartam mielőtt bármit elemezve kiírok magamból.nem csak az a lényeg hogy az LMP > DK
ellenzéki politikusok, sajtó nagy része próbálja az LMP-re húzni az egészet, pedig jól látható, hol lett meg a 2/3-a a fidesznek, és ez a Karácsony-Gyurcsány paktum volt. már késő visszamenni az időben, de talán túlságosan korai volt, vagy hódmezővásárhely után változtatni kellett volna rajta.
most komolyan az LMP lépjen vissza annak a DK-nak javára7 budapesti helyen miközben a DK 2 darab helyen lépett vissza az LMP javára? azért ezt nem gondolja senki sem komolyan. akár hogy is nézzük az LMP listás szavazatok alapján erősebb párt a DK-nál. hihetetlen taktikai hiba lett volna a részéről, hogy egy nála gyengébb pártot ennyire megerősít. így is több mandátuma van a gyengébb listás eredménye után.
persze hozzáteszem, hogy a DK-ban az fel sem merült, hogy akkor összesen azt a 9 helyet (8 budapesti 1 pest megyei) osszuk fel pl 5 LMP 4 DK hanem csak jött a mantra, hogy ők már több mint 60 helyen visszaléptek muhahha. A Karácsony-Gyurcsány paktum az oka a 2/3-nak.
csebi
hanem hogy a DK elutasítása elég jelentős míg az LMPé elég alacsony (viszonyítás kérdése)
ergo az átszavazás könnyebben megy az LMP javára
Negritis
Szerkesztette: csebi
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 6 éve
Kíváncsian várom a következő hetekben, hónapokban, hogy ki lesz az, aki vállára veszi az ellenzéki politizálást, aki már idén azon fog pörögni, hogy megszólítsa a VIDÉKI szavazókat, aki tényleg rászánja magát, hogy oda akar baszni, de nem ilyen Juhász féle módon. gyanítom várhatok egy darabig, mert jelenleg az ellenzék saját magát gyilkolja, és ha esetleg tényleg lesz ilyen ember, arra meg durván rá fog menni az agitprop sajtóosztály...kell hogy legyen ilyen ember.
Szerkesztette: petey
több mint 6 éve
hol van már az, amikor Orbán arra utasította a híveket, hogy fizessenek elő az MN-re...RIP Magyar Nemzet.sosem járattam a nemzetet, nem is olvastam sok dolgot onnan őszintén bevallva, de ez is egy sötét nap lesz a sajtószabadságban. 80 éve létező napilapról van szó. annak ellenére, hogy az ott vallott értékekkel nem értettem egyet soha attól még kellene, hogy legyen egy ilyen napilap.
Amadeus
csebi
több mint 6 éve
picit várni akartam mielőtt bármit elemezve kiírok magamból.nem csak az a lényeg hogy az LMP > DK
ellenzéki politikusok, sajtó nagy része próbálja az LMP-re húzni az egészet, pedig jól látható, hol lett meg a 2/3-a a fidesznek, és ez a Karácsony-Gyurcsány paktum volt. már késő visszamenni az időben, de talán túlságosan korai volt, vagy hódmezővásárhely után változtatni kellett volna rajta.
most komolyan az LMP lépjen vissza annak a DK-nak javára7 budapesti helyen miközben a DK 2 darab helyen lépett vissza az LMP javára? azért ezt nem gondolja senki sem komolyan. akár hogy is nézzük az LMP listás szavazatok alapján erősebb párt a DK-nál. hihetetlen taktikai hiba lett volna a részéről, hogy egy nála gyengébb pártot ennyire megerősít. így is több mandátuma van a gyengébb listás eredménye után.
persze hozzáteszem, hogy a DK-ban az fel sem merült, hogy akkor összesen azt a 9 helyet (8 budapesti 1 pest megyei) osszuk fel pl 5 LMP 4 DK hanem csak jött a mantra, hogy ők már több mint 60 helyen visszaléptek muhahha. A Karácsony-Gyurcsány paktum az oka a 2/3-nak.
csebi
hanem hogy a DK elutasítása elég jelentős míg az LMPé elég alacsony (viszonyítás kérdése)
ergo az átszavazás könnyebben megy az LMP javára
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 6 éve
RIP Magyar Nemzet.sosem járattam a nemzetet, nem is olvastam sok dolgot onnan őszintén bevallva, de ez is egy sötét nap lesz a sajtószabadságban. 80 éve létező napilapról van szó. annak ellenére, hogy az ott vallott értékekkel nem értettem egyet soha attól még kellene, hogy legyen egy ilyen napilap.
Amadeus
több mint 6 éve
de az arcát hozzátette, ezért vállalni kell a felelősséget. minimum ez egy Karácsony-Molnár-Gyurcsány paktum volt. Karácsony mikor elvállalta a jelöltséget, akkorés ez a Karácsony-Gyurcsány paktum volt.A Karácsony részét kizárnám. Ez egy MSZP (annak egy része) - Gyurcsány paktum lehetett. Karácsony szerintem ha társaságban van még azért is felteszi a kezét, hogy kimehessen a mosdóba. Neki meg mondták mit mondjon és hova álljon, kötve hiszem, hogy bármilyen érdemi döntést rábíztak volna.
Mi sem bizonyítja jobban, mint a választások előtt 1 nappal tett facebook bejegyzése a visszaléptetésekről, amit aztán a maszop meg is cáfolt.
VanillaSky
nem azt mondom, hogy jól csinálta volna ezt így, de amilyen helyzetbe hozták, nem nagyon volt mozgástere, vagy ami lehetett volna az azzal járt volna, hogy DK-nak kb 15 képviselője lenne míg nekik marad a 7-8.picit várni akartam mielőtt bármit elemezve kiírok magamból.Ez azért nem igaz ebben a formában, mert a végeredményen is látszik, hogy az LMP mindenhol csak 3. lett, ergo lett volna esélyesebb/jobb jelőlt náluk. Ráadásul az is tény, hogy az mszp-dk egyeztetéssel ők már rengeteg állami támogatásról lemondtak, nagyon korlátozott lehetőségeik voltak ilyen szempontból, hiszen azt nem tudhatták, hogy a még a mozgósítás is a fidesznek sikerül jobban.
csebi
Szerintem mindenkinek magában kell keresnie a hibát, de hogy az lmp ezt jól csinálta volna az hülyeség
Klaci79
csak arra akartam még pluszban felhívni a figyelmet, hogy azért az MSZP-DK paktum úgy osztotta fel egymás között a körzeteket mintha ők lennének 2 és3. ellenzéki pártok. közben meg 3. és 5. helyen szerepeltek, és azt elvárni a 4. helyen szereplő párttól, hogy saját kárára 4szer annyi helyen lépjen vissza, ahány helyen az 5. helyen lévő párt visszalépett, elég szürreális és politikailag hülye lépés lett volna.
több mint 6 éve
dawyd728
3 850
picit várni akartam mielőtt bármit elemezve kiírok magamból.Erről beszéltem én is tegnap. DK a választások nyertese egy történelmi ellenzéki vereség ellenére. Ezen kéne pörögjön az ellenzéki sajtó, ha már mindenképpen bűnösöket keres az eredmény miatt.
csebi