Politika
46 feliratkozó
több mint 6 éve
Jughead
5 208
Mi van, ha az ellenzék azért nem képviseltette magát mindenhol, hogy utána a gyanús esetekre (amelyek az embereket ismerve azért várhatók voltak, kontroll nélkül) rá foghassa, hogy csalás, így pedig a kudarc elemzése helyett tudnak valamibe kapaszkodni?
több mint 6 éve
VárgyáCommon sense.Választás napján is ugyanaz az országban élünk, mint akkor, amikor népszavazási kezdeményezést akadályoznak meg sikeresen gyilkosságért elítélt kopasz fradistákkal.Abban az országban, ahol én élek nem is történt ilyen.
peterk2005
Melyik kopasz fradistára gondolsz, aki melyik népszavazást akadályozta meg?
Vagy csak a szokásos félinformációk és csúsztatás?
Sobri Jóska
peterk2005
"Exoricizamus te, omnis immundus spiritus, omnis satanica potestans, omnis incursio infernalis adversarii, omnis legio, omnis congre gatio, et secta diabolica. Perditions venenum propigare. Vade,satana, inventor et magister omnis fallaciae, hostis humanae salutis. Humiliare sub potenti manu dei, contremisce et effuge, invokato a nobis sancto et terribili nomine, quem inferi termunt. Ab insidiis diaboli, libera nos, domine. Ut facias libertate servire, te fecias libertate servire, te rogamus, audi nos. Te rogamus audi. Dominicos sanctae ecclesiae. Terrogamus audi nos."
Ez majd távol tartja, mint egyszeri migránst a disznóól.
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 6 éve
Fölösleges, mert abba fog belekötni, hogy a konkrét faszit ott konkrétan nem videózták le. Az mindegy, hogy száz másik helyen ugyenezekkel a fazonokkal viszont készültek rólük közös videók. Többek között a Fidesz székházban is. Jóska csak Juhász Péterről tudja azonnal, az első hír hallatán elhinni, hogy megverte az asszonyt. Ezeket a kopaszokat nem fogja tudni összerakni több videóból. Ez túl bonyolult. 😉ebbe mondjuk szerintem ne menj bele, mert erről videofelvétel is vanVálasztás napján is ugyanaz az országban élünk, mint akkor, amikor népszavazási kezdeményezést akadályoznak meg sikeresen gyilkosságért elítélt kopasz fradistákkal.Abban az országban, ahol én élek nem is történt ilyen.
peterk2005
Sobri Jóska
slowmotion
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
Lássuk.ebbe mondjuk szerintem ne menj bele, mert erről videofelvétel is vanVálasztás napján is ugyanaz az országban élünk, mint akkor, amikor népszavazási kezdeményezést akadályoznak meg sikeresen gyilkosságért elítélt kopasz fradistákkal.Abban az országban, ahol én élek nem is történt ilyen.
peterk2005
Sobri Jóska
slowmotion
Elég egy név, aki szerinted az ottlévők közül gyilkosságért volt elítélve.
több mint 6 éve
ebbe mondjuk szerintem ne menj bele, mert erről videofelvétel is vanVálasztás napján is ugyanaz az országban élünk, mint akkor, amikor népszavazási kezdeményezést akadályoznak meg sikeresen gyilkosságért elítélt kopasz fradistákkal.Abban az országban, ahol én élek nem is történt ilyen.
peterk2005
Sobri Jóska
több mint 6 éve
Common sense.Választás napján is ugyanaz az országban élünk, mint akkor, amikor népszavazási kezdeményezést akadályoznak meg sikeresen gyilkosságért elítélt kopasz fradistákkal.Abban az országban, ahol én élek nem is történt ilyen.
peterk2005
Sobri Jóska
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
Választás napján is ugyanaz az országban élünk, mint akkor, amikor népszavazási kezdeményezést akadályoznak meg sikeresen gyilkosságért elítélt kopasz fradistákkal.Abban az országban, ahol én élek nem is történt ilyen.
peterk2005
több mint 6 éve
mondjuk az engem módfelett érdekelne, hogy pl egy Jobbikos megbízott mennyire védené foggal-körömmel mondjuk az mszp-dk érdekeitFalun nincs ilyen-olyan megbízott, ezt próbáltam elmondani. Itt függési helyzetek vannak, mert mindenki mindenkit ismer. Ha én bementem volna, és megkértem volna a szavazóbizottságot, hogy menjenek, igyanak meg egy kávét és jöjjenek vissza tíz perc múlva, akkor kimentek volna és megittak volna egy kávét. Pártszínektől függetlenül. Soha az életben nem kértem ilyent, de tudom, hogy megtehetném, mert függenek tőlem. Nem lenne jegyzőkönyv, hogy ilyesmit kértem.
slowmotion
Én nem csalnék sosem, és biztos vagyok benne, hogy itt a barátom (a polgi) sem csalt, és a bizottságban sem tett ilyent senki. Sőt, én azt remélem, hogy országosan is ez a helyzet, nem volt manipuláció. De a helyzet olyan, hogy a manipuláció lehetséges. Csak azon múlik, hogy van-e szándék rá vagy nincs. Őszintén szólva meglep, hogy ezen egyáltalán vitázunk. Az egész alkotmányos, törvényes berendezkedésünk ilyen, a hétköznapokban nap mint nap szembesülünk kivételezéssel, egyesek előnybe hozásával, mások hátrányba kényszerítésével, és nyomás gyakorlással. Mitől lenne a választási rendszer más? Választás napján is ugyanaz az országban élünk, mint akkor, amikor népszavazási kezdeményezést akadályoznak meg sikeresen gyilkosságért elítélt kopasz fradistákkal.
Mi a kérdés? Egészen biztosan nem az, hogy lehet-e manipulálni ilyen viszonyok között, hanem csak az, hogy ténylegesen megtörtént-e. Ezzel kapcsolatban tartom magam a korábbi álláspontomhoz. Amíg kőkemény tények nincsenek (nem mondok bizonyítékot, mert ahhoz ügyészség, rendőrség kellene, az meg nincs), addig Inkább hiszem azt, hogy még nem vagyunk Türkmenisztán. Már csak a saját mentális higiéniám érdekében is. Így kevésbé érzem szarul magam. Ezért is kértem, hogy tud-e valaki arra esetet, hogy a Jobbik v. baloldal előnyére sikerült tévedni. Az megnyugató lenne...
több mint 6 éve
de dokumentálva vanDe már elmúlt.baszki, kérem a nóbeldíjat, sikerült Sobrit jobbikossá tennem!Ennek a példának a vázolásától kezdődően.Ha az enyém lenne, az nem az MSZP vagy a DK érdekeit védené, hanem a történések tisztaságát figyelné.miért, mióta vagy Jobbikos jelölt?
Honnan tudná ki ellen akarnak csalni, amikor látja, hogy valamit matatnak?
Ő engem véd, és ezáltal a törvényességet.
Mobil elő, hív engem, rendőrséget, kamera bekapcsol, rögzít, emberem sipákol, "hülyevagytegézamicsinálsz?!"-t kiált, vagy amit az ügyvéd mondott, hogy mit tegyen ilyen esetben.
Sobri Jóska
slowmotion
Sobri Jóska
achievement unlocked
slowmotion
Sobri Jóska
több mint 6 éve
De már elmúlt.baszki, kérem a nóbeldíjat, sikerült Sobrit jobbikossá tennem!Ennek a példának a vázolásától kezdődően.Ha az enyém lenne, az nem az MSZP vagy a DK érdekeit védené, hanem a történések tisztaságát figyelné.miért, mióta vagy Jobbikos jelölt?
Mobil elő, hív engem, rendőrséget, kamera bekapcsol, rögzít, emberem sipákol, "hülyevagytegézamicsinálsz?!"-t kiált, vagy amit az ügyvéd mondott, hogy mit tegyen ilyen esetben.
Sobri Jóska
slowmotion
Sobri Jóska
achievement unlocked
slowmotion
több mint 6 éve
Nálunk öten voltak bent, amiből az egyik az momentumos volt.Na most ebből következtetve matematikailag kizárt hogy az 5 parlamenti pártnak mindnek lett volna bent embere
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 6 éve
baszki, kérem a nóbeldíjat, sikerült Sobrit jobbikossá tennem!Ennek a példának a vázolásától kezdődően.Ha az enyém lenne, az nem az MSZP vagy a DK érdekeit védené, hanem a történések tisztaságát figyelné.miért, mióta vagy Jobbikos jelölt?
Sobri Jóska
slowmotion
Sobri Jóska
achievement unlocked
több mint 6 éve
Volt egy olyan eset most, hogy jobbikos pólóban ment szavazni a polgár, a fideszes delegált meg véletlenül elfelejtette lepecsételni a szavazólapját.(SzSzB tagon, pártdelegálton se, nem lehet pártra utaló logo/jelvény.)
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 6 éve
Ennek a példának a vázolásától kezdődően.Ha az enyém lenne, az nem az MSZP vagy a DK érdekeit védené, hanem a történések tisztaságát figyelné.miért, mióta vagy Jobbikos jelölt?
Sobri Jóska
slowmotion
több mint 6 éve
Ha az enyém lenne, az nem az MSZP vagy a DK érdekeit védené, hanem a történések tisztaságát figyelné.miért, mióta vagy Jobbikos jelölt?
Sobri Jóska
több mint 6 éve
A szavazáson pedig utólag elárulhatod, hogy kire szavaztál, az a te szuverén döntésed, ld. exit pool.)A profik nem mondják el mire szavaznak, hanem eleve jobbikos tollal mennek be szavazni.
Atari
vérfideszes falubeli nyuggerek arca epicness volt :d
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 6 éve
Nem ülnek be gondolom, de nem is visítanak csalást, amikor éppen kiszavazzák magukat az EU-ból, vagy nyer az ellenfél képviselőjelöltje.Mondhatnám, hogy ilyen egyszerűen nincs.De van Jóska. Sőt le foglak döbbenteni: a demokrácia őshazájában, Angliában is így megy. Ott sem ülnek be a pártok delegáltjai minden egyes szavazókörbe. Ők is mind kibaszott lúzerek gondolom...
Sobri Jóska
peterk2005
Ja, és a Fidesz is looser, aki szintén nem delegált szavazatszámlálót a körzetembe - ha Atari jól idézte a törvényt. Gondolom jól idézte.GYMS-ba minek delegált volna? Tuti győztes vk. volt ott mind.
peterk2005
több mint 6 éve
Ha az enyém lenne, az nem az MSZP vagy a DK érdekeit védené, hanem a történések tisztaságát figyelné.Mindig azzal jössz, hogy matekos vagy, és mindig a matekkal tévedsz el módfelett.mondjuk az engem módfelett érdekelne, hogy pl egy Jobbikos megbízott mennyire védené foggal-körömmel mondjuk az mszp-dk érdekeit
Ha én MSZP-s, DK-s, LMP-s vagy akár Jobbikos országgyűlési képviselőjelölt lennék (kisebb párté nem, mert így legalább van minimális győzelmi esélyem), mondjuk (random választottam) BAZ4-ben, akkor ott van 134 választókör.
Vagyis kell 134 ember, aki számomra őrködik a választás tisztasága felett.
(Minimum) 4 éve készülődöm, hogy képviseljem a körzetet, fórumokat, fogadóórákat, különböző helyi akciókat tartok, szimpatizánsokkal beszélek, fanokat gyűjtök, facebookon posztolok, kommentelek, csetelek, aláírást gyűjtök, piacokra, terekre, rendezvényekre látogatok, stb.
És azt mondod, hogy a térségből nincs 134 szimpatizánsom, akiket egyrészt ismerek, tudom, hogy engem akarnak, másrészt megkérhetek, hogy csüccs a szavazókörbe!?
Mert ha igen, akkor valamit kurva rosszul csinálok, olyannyira, hogy az esélyem arra, hogy megválasszanak, kábé nulla, el se kell induljak.
(És az eszembe se jut, hogy félismerősöknek fizessek napi bért, mondjuk egy tizest, ami 134 embernél még másfélmillió sincs, ami ugyan nem feltétlenül általános, de talán nem is törvénytelen. Lényegtelen, mert ilyet tuti nem csinálnék. 😊
Ahogy aktivistát se kérnék meg, hogy üljön be.
És ha a Fidesz ellen mennék mondjuk Jobbikosként, akkor ezekben a választókörökben már nem kéne se MSZP, se DK, se LMP delegált, mert már az én emberem miatt nem ott próbálnának trükközni. De meg is beszélhetném a másik hárommal, hiszen ismerem őket, földijeim, hogy én küldök 70-be, mert engem sokan szeretnek, ők meg küldjenek a maradék 64-be, és szépen megbeszéljük, hogy ki melyikbe. Persze lehet páran nem mennek el, de a terv attól még jobb, mintha nem is lenne.)
Szóval azt gondolod, hogy legitim jelöltje vagyok BAZ4-nek úgy, hogy nincs 134 helyi emberem, aki képvisel egy választáson 16 órán át?
Én kb. 100ezer embert akarok képviselni egyéni jelöltként, négy éven át, de engem nem képvisel 134, egy napon keresztül?
Mondhatnám, hogy ilyen egyszerűen nincs.
De mint látjuk van.
Ami vagy azt jelenti, hogy vidéken az ellenzék cakkumpakk kibaszott lúzer, vagy azt, hogy oltárian töketlen, esetlen teljesen illegitim.
Választhatsz melyik.
Sobri Jóska
slowmotion
több mint 6 éve
Igen, de igyekeztem a probléma megoldásának racionális, életszerű metódusára rávilágítani.Pontosan ezt mondta Atari is csak ő még hozzátette, hogy a tiltás következik a törvény szelleméből. 😃Ja, még:Tiltás sincs, és kötelező közlési kényszer sem.
A törvény szövegében tényleg nincs betű szerinti tiltás 19:00 után a részredmények közléséről, de a tv. szelleméből az a logikus.
Atari
Tehát van, aki eldöntse mikor közöljenek adatokat.
És az, akinek ez módjában állt, így döntött.
Törvényesen.
Sobri Jóska
Jughead
több mint 6 éve
Muhaha bazmeg, ha megmutyizza a Jobbik a DK-val a választási delegáltakat, Krisztina jóasszony, Nézőpont szakértők, Marsi Anikó, Németh Szilárd prof, és egyéb kretén faszszopók a baloldali médiatúlsúlyt kihasználva hetekig a titkos Gyurcsány-Vona paktummal hergelnék a szegény migránsoktól félő állampolgárokat.A eu pénzeket meg közbeszerzéseket igen, ez valami új szabály, vagy arra vonatkozik csak a genteman agree amire éppen mondjuk?
Az nem opció, hogy nem csalom el a választást? Se kicsit, se nagyon.
csipkelli
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 6 éve
Mondhatnám, hogy ilyen egyszerűen nincs.De van Jóska. Sőt le foglak döbbenteni: a demokrácia őshazájában, Angliában is így megy. Ott sem ülnek be a pártok delegáltjai minden egyes szavazókörbe. Ők is mind kibaszott lúzerek gondolom...
Sobri Jóska
Ja, és a Fidesz is looser, aki szintén nem delegált szavazatszámlálót a körzetembe - ha Atari jól idézte a törvényt. Gondolom jól idézte.
több mint 6 éve
csipkelli
4 008
Muhaha bazmeg, ha megmutyizza a Jobbik a DK-val a választási delegáltakat, Krisztina jóasszony, Nézőpont szakértők, Marsi Anikó, Németh Szilárd prof, és egyéb kretén faszszopók a baloldali médiatúlsúlyt kihasználva hetekig a titkos Gyurcsány-Vona paktummal hergelnék a szegény migránsoktól félő állampolgárokat. Az nem opció, hogy nem csalom el a választást? Se kicsit, se nagyon.
több mint 6 éve
Mindig azzal jössz, hogy matekos vagy, és mindig a matekkal tévedsz el módfelett.mondjuk az engem módfelett érdekelne, hogy pl egy Jobbikos megbízott mennyire védené foggal-körömmel mondjuk az mszp-dk érdekeit
Ha én MSZP-s, DK-s, LMP-s vagy akár Jobbikos országgyűlési képviselőjelölt lennék (kisebb párté nem, mert így legalább van minimális győzelmi esélyem), mondjuk (random választottam) BAZ4-ben, akkor ott van 134 választókör.
(Minimum) 4 éve készülődöm, hogy képviseljem a körzetet, fórumokat, fogadóórákat, különböző helyi akciókat tartok, szimpatizánsokkal beszélek, fanokat gyűjtök, facebookon posztolok, kommentelek, csetelek, aláírást gyűjtök, piacokra, terekre, rendezvényekre látogatok, stb.
És azt mondod, hogy a térségből nincs 134 szimpatizánsom, akiket egyrészt ismerek, tudom, hogy engem akarnak, másrészt megkérhetek, hogy csüccs a szavazókörbe!?
Mert ha igen, akkor valamit kurva rosszul csinálok, olyannyira, hogy az esélyem arra, hogy megválasszanak, kábé nulla, el se kell induljak.
(És az eszembe se jut, hogy félismerősöknek fizessek napi bért, mondjuk egy tizest, ami 134 embernél még másfélmillió sincs, ami ugyan nem feltétlenül általános, de talán nem is törvénytelen. Lényegtelen, mert ilyet tuti nem csinálnék. 😊
És ha a Fidesz ellen mennék mondjuk Jobbikosként, akkor ezekben a választókörökben már nem kéne se MSZP, se DK, se LMP delegált, mert már az én emberem miatt nem ott próbálnának trükközni. De meg is beszélhetném a másik hárommal, hiszen ismerem őket, földijeim, hogy én küldök 70-be, mert engem sokan szeretnek, ők meg küldjenek a maradék 64-be, és szépen megbeszéljük, hogy ki melyikbe. Persze lehet páran nem mennek el, de a terv attól még jobb, mintha nem is lenne.)
Szóval azt gondolod, hogy legitim jelöltje vagyok BAZ4-nek úgy, hogy nincs 134 helyi emberem, aki képvisel egy választáson 16 órán át?
Én kb. 100ezer embert akarok képviselni egyéni jelöltként, négy éven át, de engem nem képvisel 134, egy napon keresztül?
De mint látjuk van.
Ami vagy azt jelenti, hogy vidéken az ellenzék cakkumpakk kibaszott lúzer, vagy azt, hogy oltárian töketlen, esetlen teljesen illegitim.
Választhatsz melyik.
Sobri Jóska
több mint 6 éve
malkav
2 468
Bármennyire is fáj ebben igazat kell adnom... 😕Mindig azzal jössz, hogy matekos vagy, és mindig a matekkal tévedsz el módfelett.Azért ez nem pont így megy, nem kell 10000 aktivista. Én is voltam egyszer delegált a szavazatszámláló bizottságban, egyik haverom indult (függetlenként) és megkért hogy üljek be. Beültem, ott voltam, számoltam, dumáltam a többiekkel, nem volt semmi extra. Namost ha valaki elindul egy választáson, és nincs 20-25 ismerőse, haverja, családtagja, stb... akiket be tudna ültetni a fontosabb szavazókörökbe, az elég gáz.Ez a matek hogy is jött ki? 😊 Az országban 11 ezer választókör van. Hogy lehet mindegyikbe küldeni egy biztost úgy, hogy kevesebb kelljen mint 11 ezer? 😊
Jan
(Egyébként, ha a barátod parlamenti választáson indult, akkor neki nem volt elég 20-25 ismerős, mert egy átlagos vidéki körzetben kb. 140-160 szavazókör van. Ha ebből 20-25-be be is ültetett titeket ismerőseit, a maradék 140-ben nem volt képviselője a bizottságban. Ergó az a helyzet, amit mondtam.)
peterk2005
De mint látjuk van.
Választhatsz melyik.
Sobri Jóska
Ugyanakkor a lehetőség megvan a csalásra és szomorú az, hogy az ellenzéknek ebbe kell kapaszkodni... Szomorú ez az ellenzék részéről is és szomorú ez a NER részéről is ..
több mint 6 éve
Jughead
5 208
Pontosan ezt mondta Atari is csak ő még hozzátette, hogy a tiltás következik a törvény szelleméből. 😃Ja, még:Tiltás sincs, és kötelező közlési kényszer sem.
A törvény szövegében tényleg nincs betű szerinti tiltás 19:00 után a részredmények közléséről, de a tv. szelleméből az a logikus.
Atari
Tehát van, aki eldöntse mikor közöljenek adatokat.
És az, akinek ez módjában állt, így döntött.
Törvényesen.
Sobri Jóska