Politika

46 feliratkozó

több mint 6 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 25 478 — Keep pounding
Értem amit írsz, és igazat is adok, de egy némethszilárdokkal teli fideszt leváltani egy némethsziládokkal teli ellenzékre nem akkora buli.... Az, ha végre elkotródna a fidesz, az rohadt jó lenne, de kéne a helyükre valaki. Na és itt jön a nagy gond. Én olyat nem szeretnék, ami már volt, mert engem az elmúlt 20 évből semelyik politikai oldal nem győzött meg arról, hogy velük érdemes volna folytatni. Tehát kéne vmi új, aki még nem lopta szét az országot, hátha picit más irányba indulna el a közélet. Tudom, naív vagyok, az újak is lopnának, de hátha nem két talicskával hordanák ki a haveroknak a pénzt, hanem csak eggyel. És sztem azok, akik a jobbik/lmp/momentum hármasra adták le a voksukat, szintén így gondolkodnak.

Öcsémmel is jókat vitatkozunk, hogy ki volt fő fasz, jobbik, fletó, lmp, szocik stb..., de sztem ami biztos, hogy csak olyan arcokkal lehet leváltani a fideszt, akik még nem égtek ronggyá a közvélemény előtt. És ugye az lmp basztatásánál azért az kimarad a képből, ha ők faszán összeállnak a dk-val sok szavazójukat bukhatják, mert aki rájuk szavaz az az ellenzéket is lecserélné, nem csak a kormányt. És ugyanez a jobbiknál is megvan. Tehát ha lett volna teljes összefogás, talán nincs kétharmad, ellenben a tuti zakó miatt lett volna két újabb párt, aminek a szavazói azt mondják, minek szavazzunk ezekre, ők is összeállnak fűvel fával a korábbi ígéretek ellenére. Így persze lehet azt mondani, hogy az lmp és a jobbik jottányit nem lépett előre négy év alatt, ami valahol igaz is, de legalább nem álltak össze fletóékkal. Jön majd az EU-s választás meg az önkormányzati, kíváncsi vagyok lesz e valami változás, vagy marad minden a régiben.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 6 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
Mondjuk a kinti szavazatok jól mutatják, mire lenne igény. És a kormányváltó opcióhoz köze nincs sem az mszpnek, sem a dknak.
gabokocka
Az a probléma, hogy a kinti szavazatok sosem fognak itthon választást nyerni. Egy éles helyzetben esetleg 1-2%-ot eldönthetnek, de alapvető hatásuk nincs.

A helyzet az, hogy a "21. századi" pártok, lehetnek akármilyen népszerűek itt a köreinkben, képtelenek megszólítani a szavazókat nagy számban. Az összes "új" pártnak - beleértve Momentum, LMP, a különböző mozgalmakból kicsírázott kisebb pártokat is - nincs összesen annyi támogatása sem, mint amennyi a saját min elnökjelöltjét kicsináló és kölcsön jelölttel induló MSZP-nek. Mert nyilván nem a Párbeszédre szavazott 13%. És nem azért nincs elég támogatottságuk, mert nincs sajtójuk, vagy nem volt elég idejük. Az LMP 8 éve képtelen elmozdulni a 6-7%-ról. Pedig nincs rosszabb sajtója az ellenzéken belül, mint bármelyik másik pártnak. Ott vannak a hírműsorokban, a HírTV, ATV meghívja a politikusaikat, beszámol az akcióikról. Egyszerűen nem sikerül területet, támogatást nyerni ezzel a politikai stratégiával.

Szóval, ha az ellenzék valamit is akar magával kezdeni, akkor nincs mese, át kell gondolni a statégiát és nézőpontokat. A pártoknak és a szavazóknak is. Ez egy kölcsönös folyamat lesz, a pártoknak és a szavazóiknak el-vissza kölcsönösen kell meggyőzni egymást az együttműködés fontosságáról. Ha a Fidesz legitim tud maradni egy hadseregnyi Németh Szilárdhoz hasonló arccal a fedélzeten, akkor tudomásul kell venni, hogy ha bármit is akar az ellenzék, akkor a pártoknak és a választóiknak is el kell fogadni, hogy lesznek, vannak Németh Szilárdok ezen az oldalon is. Egyelőre ennek pont az ellenkezője történik. A pártok is egymásra mutogatnak, és a választóik is. Mindenki.

Röhej. Mi magunk vagyunk a saját magunk legnagyobb ellenségei. Én ebbe beleértem magamat is, és azt szeretném, hogy az ellenzéki értelmiség is értse bele magát, mert nem mindenről a pártok tehetnek. Ha olyan a közélet, hogy az ellenzéki sajtó tartalom felét az teszi ki, hogy egymás és saját alkalmatlanságán csámcsog, az nem lesz versenyképes kommunikáció a Fidesz ellen. Mert a Fidesz legitimitását nem csak az adja, hogy 24 órában migránsoznak, de az is, hogy nincs önmarcangolás. Mindenki egy felé beszél, az ellenzéket a porba gyalázza, de saját magáról csak sikerpropagandát közöl.

Képzeljétek el mi lett volna a választási eredmény, ha az M1, az Origo, a TV2 ugyanazt csinálja, mint az ATV, HírTV, 444: A tartalom / idő felében azt elemzi, hogy mért gyengék, miért hülyék a Fidesz politikusok. Hány Fidesz szavazat veszett volna el emiatt? Lehet, hogy 30%-uk sem lenne.

Egyszerűen tudomásul kell venni, hogy a politika ma egy piaci termék. Úgy kell eladni, mint a szappant vagy telefont. Az Apple nem állhat ki úgy egy új termékkel, hogy kedves vásárló hidd el, hogy ez jobb teló mint a Samsung, de amúgy tele van hibával. És a reklámok felében a hibákon búsong. Ennek semmi köze ahhoz, hogy a cég belső folyamataiban fel kell ismerni és kezelni kell a hibákat. Természetesen fel kell. És azonosítani is tudni kell a nem működő fogaskerekeket és azokat lecserélni. De nem a médiában, nem a választópolgár orra előtt. Ott az iPhone-nak tökéletesnek kell látszania, különben a kutya meg nem veszi a tudatos pár százalékon kívül.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 263 — Steelers fan
Nem szexelek Fideszessel
ozibozi
Írmagjuk se maradjon?
több mint 6 éve
 index.hu/belfold/2018/04/11/londonbol_uzenik_rajtuk_nem_mulott_a_ketharmad_ha_toluk_fugg_a_fidesz_be_se_jut_a_parlamentbe/

Mondjuk qrva nagy meglepetés nem ért, talán annyi, hogy a jobbik az első.

Közben Kunhalmi lehet az mszp új elnöke, aki szerint megújulás kell és közös lista kellett volna gyurcsánnyal. WTF?
gabokocka
Feri szép lassan fel fogja zabálni a baloldalt. Lesznek ők még egy párt.
Amadeus
Mondjuk a kinti szavazatok jól mutatják, mire lenne igény. És a kormányváltó opcióhoz köze nincs sem az mszpnek, sem a dknak.

több mint 6 éve
dawyd728 3 850

A blame game nem áll meg. Célkeresztben továbbra is az LMP. Teddy b+ csak egyszer az életben tartanál önvizsgálatot.
több mint 6 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 32 901
 index.hu/belfold/2018/04/11/londonbol_uzenik_rajtuk_nem_mulott_a_ketharmad_ha_toluk_fugg_a_fidesz_be_se_jut_a_parlamentbe/

Közben Kunhalmi lehet az mszp új elnöke, aki szerint megújulás kell és közös lista kellett volna gyurcsánnyal. WTF?
gabokocka
Feri szép lassan fel fogja zabálni a baloldalt. Lesznek ők még egy párt.

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 6 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
Földesiné Ollé Tímea, érdi VB sztori kering
sutianap
A kézzel töltött jegyzőkönyv a választást követő 3 napban megtekinthető a HVI irodán (polgármesteri hivatalban).
Az a kérdés, hogy a kitöltött jegyzőkönyv, és a rögzítés között van-e eltérés.

Ha nincs, akkor csak a bizottság hibázhatott/manipulálhatott. (Mondjuk, a jegyzőkönyv kitöltésénél azt diktálják, hogy jobbik 66, a kitöltő meg egy sorral feljebb beírja a 66-ot a NetPártnak. A tömeges érvénytelen meg úgy jön össze, hogy egy tollal a bizottsági tag behúz 1-2 ikszet a jobbikos szavazatok mellé. Nagy ész kell ahhoz, hogy 2-3 szavazatot se hagyjon a jobbiknál. A számlálást azzal kellene kezdeni, hogy el kell pakolni az összes tollat. Akit csaláson kapnak, azt lehetőség van kizárni a további szavazatszámlálásból és azonnal elköszönni tőle.)

Ha van eltérés a jegyzőkönyv és a gépi rögzítés bizonylata (ki kell nyomtatni a rögzítést követően) között, akkor a gépi rögzítő hibázott (2* kell rögzíteni, utána pedig legalább 2 helyen ellenőrzik).

Ha a gépi rögzítés bizonylata okés, de eltér a választási honlaptól, na, az arra bizonyíték, hogy a központ belenyúlt. (Ha én lennék a fideszes ügynök az NVI-ben, ekkora nyerésnél nem tökölnék ilyennel, mert nagy munka és könnyű lebukni.)

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 6 éve

több mint 6 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 36 400 — Lájkold a zsűrit!
Már bocsánat, nekem egy lényegi kérdésem van? Ki a tököm akadályozta az ellenzéket abban, hogy minden szavazatszámlálásnál legyen legalább egy emberük? Nem tudom van e ennek bármi törvényi korlátozása, de úgy sejtem nincsen. Ha igen, akkor nem szóltam.
dande
Például az, hogy 11 ezer választókörzetbe kellene találni embert. Egy kisebb pártnak nincs ennyi tagja, aktivistája összesen. De a nagyobb pártoknál sincs egyébként. A Fidesz a létszám és a körzetek száma alapján 30-40 ezer embert ültetett be vasárnap bizottságokba. Ennyi aktivistájuk - aki be is ültethető ilyen bizottságba, mert annak is van feltétele - még nekik sincs. Az itteni "fideszesek" pl. mind önkormányzati dolgozók - adminisztrátor, ügyintéző, stb. - voltak. Egyetlen egy fidesz tag sem volt közöttük. A jegyző, aki a folyosókon sétált, na ő viszont az... (Mondom, én itt nálunk nem feltételezek visszaélést, csak a helyzetet írom le. Helyezd át ezt a helyzetet egy "olyanabb" környékre.)
peterk2005
Tehát ha kicsi a település, nincs ellenzéki szavazatszámláló, akkor az a csalás melegágya (vagy maga a csalás) ? Az önkormányzati dolgozó, aki akármilyen pártállású (jobbos körzetekben is van balos, mily meglepő) kirugatja magát, ráadásul büntetőeljárás is indul ellene, így a közférából röpül, el is ítélik, mindez azért, mert a választáson erre van esély??? Jól értem, hogy nem értem?
Charlie Firpo
Még el is hinném, ha nem lett volna már olyan anno, hogy minisztériumi vezető a saját beosztottjainak a kopogtatócéduláit gyűjtötte be...

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 6 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 020
A szombati tüntetésre megy a jobbik is. Remélem ott lesz a teljes baloldal is és sikerül összeverekdni 😀
Imádom ezt az országot.
gabokocka
A Jobbik megy, de a Fradis kopaszok és ultrák (akik nagy magyarok) erre most speciel nem fognak elmenni gondolom 😀
De most amúgy akkor nagymagyar és nagymagyar között is van különbség vagy ők ilyenkor csak egyszerű katonák? "Tudod, hogy van ez Józsikám, valamiből nekem is meg kell élni"?
több mint 6 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 340 — capitaine du château de Vienne 1487
valami lesz
Földesiné Ollé Tímea, érdi VB sztori kering
-ez vagy hivatalból lesz eljárás
-vagy személyiségi jogokkal visszaélés, ha fake

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 6 éve
r.baggio Washington Commanders Army Black Knights 62 431 — no es importante
Na, közben végighallgattam Puzsér választás értékelését. Ma (tegnap?) egész normálisan nyomta. 😊
peterk2005
Mert ott volt mellette FAM 😊

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 6 éve
Cowboykarcsi90 Dallas Cowboys 3 226 — …the quickest draw, the toughest motherfucker in these lands
A választások másnapján erős forgalom növekedést érzékeltek a kivándorlási témájú (külföldi munka, letelepedés, stb.) oldalak. Ezzel kapcsolatban megkérdezték az egyik cég vezetőjét:

"Azt, hogy milyen eltérő okokból dönthetnek magyarok a külföldre költözés mellett, pompásan illusztrálják a Tucanoprod alapítójának tapasztalatai. Zákonyi, aki saját magát "nemzetközi migrációs, adózási, banki, cégalapítási és outsourcing tanácsadó"-ként mutatja be, elmesélte, hogy a hozzá 2017-ben tanácsért forduló magyar ügyfelek nagyjából fele a tervezett migráció okai között a migránsveszélyt is megemlítette.

További furcsaság, hogy ezen emberek jelentős része Brazíliába menne, ami az egész Föld egyik legnagyobb bevándorlóországa, tele feketékkel és arabokkal."

A magyar furfang. Ha a migráns idejön, akkor kicselezzük, és mi meg oda megyünk. 😊
peterk2005
Brazíliába... szóval egy olyan országból, ahol azzal riogatnak, hogy HA nem figyelnek a bevándorlásra, akkor leHETnek no-go zónák elmenne egy olyanba, ami tele van no-go zónával.

gondolom a favelákról meg azt hiszik, hogy az a fuvola, csak valami helyi dialektusban.
slowmotion
Brazilia! Formás picsák | én most a női hátsókra célzok, de kinek mi az ingere ugye | szamba, és ott a gurulos foci is müködőképes. Azon csodálkozok, hogy már nem évekkel ezelőtt indultak el.

The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!
több mint 6 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 340 — capitaine du château de Vienne 1487
a választási rendszerek és eredmények elfogadásával kapcsolatban kérem keresse fel a us election recounts fedőnevű google keresés találatokat

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 6 éve
slowmotion Dallas Cowboys 24 633 — Cowboys fan
A választások másnapján erős forgalom növekedést érzékeltek a kivándorlási témájú (külföldi munka, letelepedés, stb.) oldalak. Ezzel kapcsolatban megkérdezték az egyik cég vezetőjét:

"Azt, hogy milyen eltérő okokból dönthetnek magyarok a külföldre költözés mellett, pompásan illusztrálják a Tucanoprod alapítójának tapasztalatai. Zákonyi, aki saját magát "nemzetközi migrációs, adózási, banki, cégalapítási és outsourcing tanácsadó"-ként mutatja be, elmesélte, hogy a hozzá 2017-ben tanácsért forduló magyar ügyfelek nagyjából fele a tervezett migráció okai között a migránsveszélyt is megemlítette.

További furcsaság, hogy ezen emberek jelentős része Brazíliába menne, ami az egész Föld egyik legnagyobb bevándorlóországa, tele feketékkel és arabokkal."

A magyar furfang. Ha a migráns idejön, akkor kicselezzük, és mi meg oda megyünk. 😊
peterk2005
Brazíliába... szóval egy olyan országból, ahol azzal riogatnak, hogy HA nem figyelnek a bevándorlásra, akkor leHETnek no-go zónák elmenne egy olyanba, ami tele van no-go zónával.

gondolom a favelákról meg azt hiszik, hogy az a fuvola, csak valami helyi dialektusban.
több mint 6 éve
A szombati tüntetésre megy a jobbik is. Remélem ott lesz a teljes baloldal is és sikerül összeverekdni 😀
Imádom ezt az országot.

több mint 6 éve
mustaine Tampa Bay Buccaneers Middle Tennessee Blue Raiders 10 191 — Chalk Dawk fan
Már bocsánat, nekem egy lényegi kérdésem van? Ki a tököm akadályozta az ellenzéket abban, hogy minden szavazatszámlálásnál legyen legalább egy emberük? Nem tudom van e ennek bármi törvényi korlátozása, de úgy sejtem nincsen. Ha igen, akkor nem szóltam.
dande
Néha például saját maguk. Szóval én nem feltétlenül hiszek még mindig az olyan konteókban, hogy a fidesz álellenzéket üzemeltet maga ellen (mellett?), de van olyan ismerősöm, aki a Párbeszéd nevű "párttal" szimpatizál, jelentkezett is náluk, hogy szívesen segítene biztosként. Ez hónapokkal azelőtt történt, hogy jelenteni kellett volna a szavazóbiztosokat, majd egy sablon válaszlevelet kapott, hogy köszönik szépen az érdeklődést, majd jelentkeznek telefonon. Senki nem hívta fel. Az MSZP-Párbeszéd 10000+ szavazókörből ha jól tudom, 698-ba tudott (akart?) embert küldeni.

Szerkesztette: mustaine

több mint 6 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
Jughead Dallas Cowboys 5 208
Mi van, ha az ellenzék azért nem képviseltette magát mindenhol, hogy utána a gyanús esetekre (amelyek az embereket ismerve azért várhatók voltak, kontroll nélkül) rá foghassa, hogy csalás, így pedig a kudarc elemzése helyett tudnak valamibe kapaszkodni?
Jughead
Sőt, az is lehet, hogy azért nem képviseltették magukat, mert pereputtyostul az egész banda levonult a déli határhoz ollóval a kezében, hogy amíg az ország a választásokra figyel, suttyomban lebontsák a kerítést. És, hogy ők mutyizták meg azt is, hogy 19 óra helyett 22 órakor legyen eredményhirdetés, hogy több idejük legyen.
peterk2005
Ez is ugyanolyan logikusan hangzik, mint az enyém. És ugyanannyira is gondoltuk komolyan, de ezek szerint nem jött át. 😊 A sok értelmetlen találgatás ra reagáltam, meg arra, hogy miért nem voltak ott mindenhol... Azért mert nem és ennyi. Ezzel vállalták azt is, hogy elcsalnak pár szavazatot, de az már nem az ő bajuk, hogy úgy tűnik ezt se sikerült jól csinálni. 😀
több mint 6 éve
Na, közben végighallgattam Puzsér választás értékelését. Ma (tegnap?) egész normálisan nyomta. 😊

több mint 6 éve
ozibozi New York Giants 17 160
Nem szexelek Fideszessel
több mint 6 éve
Mi van, ha az ellenzék azért nem képviseltette magát mindenhol, hogy utána a gyanús esetekre (amelyek az embereket ismerve azért várhatók voltak, kontroll nélkül) rá foghassa, hogy csalás, így pedig a kudarc elemzése helyett tudnak valamibe kapaszkodni?
Jughead
Sőt, az is lehet, hogy azért nem képviseltették magukat, mert pereputtyostul az egész banda levonult a déli határhoz ollóval a kezében, hogy amíg az ország a választásokra figyel, suttyomban lebontsák a kerítést. És, hogy ők mutyizták meg azt is, hogy 19 óra helyett 22 órakor legyen eredményhirdetés, hogy több idejük legyen.

több mint 6 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 419 — #NoStress
Választás napján is ugyanaz az országban élünk, mint akkor, amikor népszavazási kezdeményezést akadályoznak meg sikeresen gyilkosságért elítélt kopasz fradistákkal.
peterk2005
Abban az országban, ahol én élek nem is történt ilyen.
Melyik kopasz fradistára gondolsz, aki melyik népszavazást akadályozta meg?
Vagy csak a szokásos félinformációk és csúsztatás?
Sobri Jóska
ebbe mondjuk szerintem ne menj bele, mert erről videofelvétel is van
slowmotion
Fölösleges, mert abba fog belekötni, hogy a konkrét faszit ott konkrétan nem videózták le. Az mindegy, hogy száz másik helyen ugyenezekkel a fazonokkal viszont készültek rólük közös videók. Többek között a Fidesz székházban is. Jóska csak Juhász Péterről tudja azonnal, az első hír hallatán elhinni, hogy megverte az asszonyt. Ezeket a kopaszokat nem fogja tudni összerakni több videóból. Ez túl bonyolult. 😉
peterk2005
igaz.
mondjuk ha kiderülne, hogy az elítélt - mint valami vezérféle - rendelte oda őket, tehát technikailag beleérthető a megakadályozók közé, akkor meg a tobbesszámon problémázna.
slowmotion
Gáz, hogy rámutattam az eredeti állítás
Választás napján is ugyanaz az országban élünk, mint akkor, amikor népszavazási kezdeményezést akadályoznak meg sikeresen gyilkosságért elítélt kopasz fradistákkal.
peterk2005
valótlan voltára?

Bocs.

Végtére is John Lennon meg kínai taxisofőr volt.
Csak nem John Lennon és nem taxisofőr.
A többi végülis stimmel.

több mint 6 éve
slowmotion Dallas Cowboys 24 633 — Cowboys fan
peterk2005
Sobri Jóska
ebbe mondjuk szerintem ne menj bele, mert erről videofelvétel is van
slowmotion
Fölösleges, mert abba fog belekötni, hogy a konkrét faszit ott konkrétan nem videózták le. Az mindegy, hogy száz másik helyen ugyenezekkel a fazonokkal viszont készültek rólük közös videók. Többek között a Fidesz székházban is. Jóska csak Juhász Péterről tudja azonnal, az első hír hallatán elhinni, hogy megverte az asszonyt. Ezeket a kopaszokat nem fogja tudni összerakni több videóból. Ez túl bonyolult. 😉
peterk2005
igaz.
mondjuk ha kiderülne, hogy az elítélt - mint valami vezérféle - rendelte oda őket, tehát technikailag beleérthető a megakadályozók közé, akkor meg a tobbesszámon problémázna.
több mint 6 éve
peterk2005
Sobri Jóska
Common sense.
peterk2005
Várgyá

"Exoricizamus te, omnis immundus spiritus, omnis satanica potestans, omnis incursio infernalis adversarii, omnis legio, omnis congre gatio, et secta diabolica. Perditions venenum propigare. Vade,satana, inventor et magister omnis fallaciae, hostis humanae salutis. Humiliare sub potenti manu dei, contremisce et effuge, invokato a nobis sancto et terribili nomine, quem inferi termunt. Ab insidiis diaboli, libera nos, domine. Ut facias libertate servire, te fecias libertate servire, te rogamus, audi nos. Te rogamus audi. Dominicos sanctae ecclesiae. Terrogamus audi nos."

Ez majd távol tartja, mint egyszeri migránst a disznóól.
sutianap
Az Atya, a Fiú - vagy ha az nincs akkó jó lesz a vej - és a Szentjánoslélek nevében. Ja és Kossuthéban .... vagy ő csak temprorary? nehéz kiigazodni.