Politika
66 feliratkozó
több mint 4 éve
Amúgy a kertek alatt az MSZP megint jól jön ki a szar alkukbol h tovább élnek. 18 körzetet vittek de abból 6 elvileg biztis. Párbeszéd meg nyilván kihasználta Kari Geri indulását mert 7 körzetből 5 biztos. Viszont a jobbik 19re húz lapot mert hiába vittek 29 körzetet abból csak 3 biztos és rengeteg a billegő náluk. DK meg a legnagyobb nem fideszes frakció lesz …Szerk. Ja és a momentum lazán lehet h kisebb frakcióval fog szerepelni mint a párbeszéd …
Szerkesztette: csebi
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Most jó lenni nyugdíjasnak.😊
több mint 4 éve
Bocs hogy beleszólok.....De ez az ellenzéknek mondott Hiteltelen szarházi banda tehet róla, hogy:Tessék, itt egy zsák krumpli, szurkolj a Steelersnek! 😊
- Fideszre szavazok
- Nem megyek szavazni
Elárulom, a 2 variáció.....
Sajnos ma nem látok olyan pártot, aki jobb alternatívát kínál a kormánynál. Ésigaz, hogy szétlopják az országot, de csurrantanak is!
lásd Pesten ugyanez, csak még szívatnak is!!!
Könnyebb lenyelni a szart, ha vizet is adnak hozzá!
meme
több mint 4 éve
Bocs hogy beleszólok.....De ez az ellenzéknek mondott Hiteltelen szarházi banda tehet róla, hogy:Mondjuk úgy nehéz alternatívát adni neked, ha a rendszer haszonélvezője vagy 😊
- Fideszre szavazok
- Nem megyek szavazni
Sajnos ma nem látok olyan pártot, aki jobb alternatívát kínál a kormánynál. Ésigaz, hogy szétlopják az országot, de csurrantanak is!
meme
touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 4 éve
Soproni polgármesterkedését tényleg érdemes összehasonlítani azzal, amit Niedermüller művel a szomszédos VII. kerületben. Ég és föld.Soproni érdekes. Bohócnak indult, de neki spec jót tett a polgármesterkedés. Rajta kívül Donáth Anna, Orosz Anna, akikre azt lehet mondani, hogy van közük ahhoz, amit csinálnak. Hajnal Miki mutat életjeleket.Soproni Tamás, Orosz Anna és szerintem Tompos Márton sem bohóc.mondj egy momentumost aki nem egy bohoc. csak egyet😃 az osszes az. Egyszeruen nem lehet komolyan venni oket.Engem pont, hogy nem. Egy kis pöcsnek tartom. Van ilyen.😊Én Tompost nagyon karmolom, ezt nem tagadom. Elsőrangú kommunikátornak tartom, engem eddig meggyőzött a szerepléseivel.Donáth Anna, Orosz Anna, Soproni Tamás,Pontosítottam.Tompos Márton,Hajnal Miklós mind komolyabb intellektus, mint Fegyőr.
empty taxi
nagylaza
empty taxi
nagylaza
Kenny
Sobri Jóska
Fekete-Győr viszont menthetetlen.
Amadeus
Tompos viszont olyan rinyálást produkált a Facsén az előválasztási veresége után, hogy meggyőzött arról: egy igazi pöcs.
Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 4 éve
valójában egyedül a bandi lóg ki lefelé, maga a szervezet és a politikusok nagy része többre hivatott...azt kéne megtanulniuk h ezt kihozzák magukból(háttérbe tolják a fegyőrt)Soproni érdekes. Bohócnak indult, de neki spec jót tett a polgármesterkedés. Rajta kívül Donáth Anna, Orosz Anna, akikre azt lehet mondani, hogy van közük ahhoz, amit csinálnak. Hajnal Miki mutat életjeleket.Soproni Tamás, Orosz Anna és szerintem Tompos Márton sem bohóc.mondj egy momentumost aki nem egy bohoc. csak egyet😃 az osszes az. Egyszeruen nem lehet komolyan venni oket.Engem pont, hogy nem. Egy kis pöcsnek tartom. Van ilyen.😊Én Tompost nagyon karmolom, ezt nem tagadom. Elsőrangú kommunikátornak tartom, engem eddig meggyőzött a szerepléseivel.Donáth Anna, Orosz Anna, Soproni Tamás,Pontosítottam.Tompos Márton,Hajnal Miklós mind komolyabb intellektus, mint Fegyőr.
empty taxi
nagylaza
empty taxi
nagylaza
Kenny
Sobri Jóska
Amadeus
több mint 4 éve
Bocs hogy beleszólok.....Hat ezt a boduletes faszsagot valoban jobb lett volna, ha magadban tartod.
meme
több mint 4 éve
Bocs hogy beleszólok.....De ez az ellenzéknek mondott Hiteltelen szarházi banda tehet róla, hogy:- Fideszre szavazok
- Nem megyek szavazni
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot...
több mint 4 éve
Soproni érdekes. Bohócnak indult, de neki spec jót tett a polgármesterkedés. Rajta kívül Donáth Anna, Orosz Anna, akikre azt lehet mondani, hogy van közük ahhoz, amit csinálnak. Hajnal Miki mutat életjeleket.Soproni Tamás, Orosz Anna és szerintem Tompos Márton sem bohóc.mondj egy momentumost aki nem egy bohoc. csak egyet😃 az osszes az. Egyszeruen nem lehet komolyan venni oket.Engem pont, hogy nem. Egy kis pöcsnek tartom. Van ilyen.😊Én Tompost nagyon karmolom, ezt nem tagadom. Elsőrangú kommunikátornak tartom, engem eddig meggyőzött a szerepléseivel.Donáth Anna, Orosz Anna, Soproni Tamás,Pontosítottam.Tompos Márton,Hajnal Miklós mind komolyabb intellektus, mint Fegyőr.
empty taxi
nagylaza
empty taxi
nagylaza
Kenny
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Őt nem ismerem, de már mondtunk négyet. 😊Nyilván elfogult vagyok, de a Nemes Balázs sem az.Soproni Tamás, Orosz Anna és szerintem Tompos Márton sem bohóc.mondj egy momentumost aki nem egy bohoc. csak egyet😃 az osszes az. Egyszeruen nem lehet komolyan venni oket.Engem pont, hogy nem. Egy kis pöcsnek tartom. Van ilyen.😊Én Tompost nagyon karmolom, ezt nem tagadom. Elsőrangú kommunikátornak tartom, engem eddig meggyőzött a szerepléseivel.Donáth Anna, Orosz Anna, Soproni Tamás,Pontosítottam.Tompos Márton,Hajnal Miklós mind komolyabb intellektus, mint Fegyőr.
empty taxi
nagylaza
empty taxi
nagylaza
Kenny
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
Nyilván elfogult vagyok, de a Nemes Balázs sem az.Soproni Tamás, Orosz Anna és szerintem Tompos Márton sem bohóc.mondj egy momentumost aki nem egy bohoc. csak egyet😃 az osszes az. Egyszeruen nem lehet komolyan venni oket.Engem pont, hogy nem. Egy kis pöcsnek tartom. Van ilyen.😊Én Tompost nagyon karmolom, ezt nem tagadom. Elsőrangú kommunikátornak tartom, engem eddig meggyőzött a szerepléseivel.Donáth Anna, Orosz Anna, Soproni Tamás,Pontosítottam.Tompos Márton,Hajnal Miklós mind komolyabb intellektus, mint Fegyőr.
empty taxi
nagylaza
empty taxi
nagylaza
Kenny
Sobri Jóska

több mint 4 éve
Soproni Tamás, Orosz Anna és szerintem Tompos Márton sem bohóc.mondj egy momentumost aki nem egy bohoc. csak egyet😃 az osszes az. Egyszeruen nem lehet komolyan venni oket.Engem pont, hogy nem. Egy kis pöcsnek tartom. Van ilyen.😊Én Tompost nagyon karmolom, ezt nem tagadom. Elsőrangú kommunikátornak tartom, engem eddig meggyőzött a szerepléseivel.Donáth Anna, Orosz Anna, Soproni Tamás,Pontosítottam.Tompos Márton,Hajnal Miklós mind komolyabb intellektus, mint Fegyőr.
empty taxi
nagylaza
empty taxi
nagylaza
Kenny
több mint 4 éve
Ez nem általánosítás, ez egy elemzést követő konklúzió, erre jutottam, mint össztársadalmi eredő.5.pár éve Jóska még hangosan csattogva kikeltél mindenféle általánositás ellen, erre ilyeneket olvasok tőled 😕
Ez az előválasztás valójában azt demonstrálta, hogy a magyar emberek igaziból nem akarnak változást.
Sobri Jóska
a mai magyar társadalom politikailag iszonyúan szegmentált, kellene hozzá valamiféle komoly kutatás arra hogy pontosan milyen szegmensek vannak: demográfia/jövedelem/háztartásbeliek/urbanizáció/stb.
...és ebből pontosan kijöhetne, hogy a társadalom egy része/szegmense nagyon is akar változást, viszont egy másik része meg nem..., vagy fél tőle. Egy megint másik részének pedig beállt a képbe Feri... a negyedik meg már rég külföldön van...
Ahogy abba se lehetünk biztosak hogy a fiatalok többsége tényleg Momentum szavazó e, vagy melyik szegmensben lévő fiatalok, addig abban sem, hogy a magyar társadalom mit akar.
Mert ezt pl. egy választás nem adja vissza.
sapka
Sima matek.
Mondjuk pár százalék akar változást, 95+ százalék meg nem, nekik megfelelnek a régi arcok. És ezt a következtetést MZP rendkívül kevés (kb. 100 ezer) ellenzéki szavazatára és a nem ellenzéki választók magas számára alapoztam.
Egy nyugati országban, ahol változást akarnak ott ha felbukkan egy MZP-hez hasonlító antiestablishment figura, akkor az fullra behúz egy ilyen választást, aztán akár az aktuális kormányzatot is is legyőzi, míg nálunk, ahol az emberek alapvetően nem akarnak változást meg kap 100ezer szavazatot.
Nálam ez egyertelműen, általánosítás nélkül levonható logikus konklúzió.
több mint 4 éve
MZP a visszalepessel nyerhet...'26 miatt kéne visszalépnie
Kesobb mondhatja higy o megtette ezt az ellenzekert de az Orban es/vagy Gyurcsany bab Karigeri atbaszta! Most mar valoban nincs mas valasztas mint o....
Mert ha nem lep vissza akkor meg az ellenzekiek kenhetnek ra egy vereseget ha mondjuk Dobrevvel buknak! Szoval neki a visszalepesben nincs igazan kockazat!
Tiszta lappal johet majd es az nem lesz mar masnak...
yooker
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
“Arra a kérdésre, hogy nem lett volna-e jobb még az első forduló ellőtt visszalépni valamelyik jelölt javára, Fekete-Győr azt mondta, hogy sokan győzködték erről, de kíváncsi volt a választók vélemémnyére, meg akarták mutatni az új generációt, és az RTL-Klub nézői előtt ő is meg akarta mutatni magát.“Tudnam ajanlani neki a Hazasodna a Gazdat. Ott mutogassa magat.
Lol
Amadeus
több mint 4 éve
MZP a visszalepessel nyerhet...Kesobb mondhatja higy o megtette ezt az ellenzekert de az Orban es/vagy Gyurcsany bab Karigeri atbaszta! Most mar valoban nincs mas valasztas mint o....
Mert ha nem lep vissza akkor meg az ellenzekiek kenhetnek ra egy vereseget ha mondjuk Dobrevvel buknak! Szoval neki a visszalepesben nincs igazan kockazat!
Tiszta lappal johet majd es az nem lesz mar masnak...
több mint 4 éve
Ahogy abba se lehetünk biztosak hogy a fiatalok többsége tényleg Momentum szavazó e, vagy melyik szegmensben lévő fiatalok, addig abban sem, hogy a magyar társadalom mit akar.A benyomásom (azaz nem tudom bizonyítani adatokkal), hogy a fiatalok (kb. 18-29) a legapolitikusabb korcsoport, biztosan nem Momentum szavazó a többségük.
sapka
több mint 4 éve
“Arra a kérdésre, hogy nem lett volna-e jobb még az első forduló ellőtt visszalépni valamelyik jelölt javára, Fekete-Győr azt mondta, hogy sokan győzködték erről, de kíváncsi volt a választók vélemémnyére, meg akarták mutatni az új generációt, és az RTL-Klub nézői előtt ő is meg akarta mutatni magát.“Vanitatum vanitas
Lol
Amadeus
több mint 4 éve
5.pár éve Jóska még hangosan csattogva kikeltél mindenféle általánositás ellen, erre ilyeneket olvasok tőled 😕
Ez az előválasztás valójában azt demonstrálta, hogy a magyar emberek igaziból nem akarnak változást.
Sobri Jóska
a mai magyar társadalom politikailag iszonyúan szegmentált, kellene hozzá valamiféle komoly kutatás arra hogy pontosan milyen szegmensek vannak: demográfia/jövedelem/háztartásbeliek/urbanizáció/stb.
...és ebből pontosan kijöhetne, hogy a társadalom egy része/szegmense nagyon is akar változást, viszont egy másik része meg nem..., vagy fél tőle. Egy megint másik részének pedig beállt a képbe Feri... a negyedik meg már rég külföldön van...
Ahogy abba se lehetünk biztosak hogy a fiatalok többsége tényleg Momentum szavazó e, vagy melyik szegmensben lévő fiatalok, addig abban sem, hogy a magyar társadalom mit akar.
Szerkesztette: sapka
Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 4 éve
“Arra a kérdésre, hogy nem lett volna-e jobb még az első forduló ellőtt visszalépni valamelyik jelölt javára, Fekete-Győr azt mondta, hogy sokan győzködték erről, de kíváncsi volt a választók vélemémnyére, meg akarták mutatni az új generációt, és az RTL-Klub nézői előtt ő is meg akarta mutatni magát.“Szerintem a Fegyőrnek ki van nyomtatva A2-esben az a kép, amikor áll a lila Nolimpia urnák előtt, és olyan öntelten mosolyog. Na, szerintem ő neki arra áll fel. Már hogy az egoja.
Lol
Amadeus

több mint 4 éve
“Arra a kérdésre, hogy nem lett volna-e jobb még az első forduló ellőtt visszalépni valamelyik jelölt javára, Fekete-Győr azt mondta, hogy sokan győzködték erről, de kíváncsi volt a választók vélemémnyére, meg akarták mutatni az új generációt, és az RTL-Klub nézői előtt ő is meg akarta mutatni magát.“Lol
több mint 4 éve
Nézd, amikor a Fideszre szavaz valaki, akkor vele együtt szavaz Németh Szilárdokra, Semjén Zsoltokra és túlárazott világkiállításokra, Mészáros Lőrincekre és egyebekre. Nem csak a családi adókedvezmény és a CSOK jön a Fidesszel együtt.Elnézést! Visszaolvasva is félreérthetően fogalmaztam! Amire utalni szerettem volna az az, hogy bár a jelenlegi állás szerint tavasszal eszedbe illenék, hogy jusson Feri, minden bizonnyal majd félrenézel, mert váltani akarsz.Sorry, ezt most nem értem.Pedig pont az lett volna az előválasztás tétje, hogy más választás nem lévén eszedbe jut-e majd Feri?...valószínűleg nem fog 😉Nem rejtettem véka alá a véleményem eddig sem.Dehogy is.
Az, hogy a várt részvételt meghaladva DK győztesnek mondhatja magát számomra két dolgot jelent:
1. Az ellenzéki választók még mindig be vannak szűkülve a Gyurcsány - Orbán ellentétbe
2. Nem változást akarnak, csak nem Orbán-t akarják utálni
clbass
A DK tudott a legjobban mozgósítani egy előválasztásra. Ennyi lehet kiolvasni az adatokból. Minden más az belemagyarázás.
Nagyon egyszerű a képlet: a DK szavazónak nagy részét (mivel azok nyugdíjasok, ráérnek, és fanatikusan szeretik a Ferit) elmentek szavazni a Klárikára. A helyi jelöltek esetében sokkal érdekesebb a helyzet. Én pl. mit tehettem volna: adott volt a Keresztes, aki leszerepelt LMP elnök és adott volt a rutinos, jó politikus Szakács, aki eredetileg MSZP-s volt, de most a DK indította. Más választás nem révén rá szavaztam, mert úgy gondolom, neki nagyobb esélye van legyőzni a Hoppált. De KÖZE nem volt ehhez ahhoz hogy mit gondolok a GYF-OV tandemről. Eszembe sem jutott a Feri.
Gyurma Pappa
clbass
Mondjuk annak általánosságban tényleg nem örülök, ha eszembe jut a Feri.
Gyurma Pappa
A változás illúzióját most el lehetett volna kezdeni, de helyette mindenki azzal érvel, hogy rendben van ez így, mert a DK mozgósít a legjobban.
DK és a DK nem változás!
clbass
Nem mi, ellenzékiek tehetünk arról, hogy a Fidesz így alakította ki a játékteret.

több mint 4 éve
telex.hu/belfold/2021/09/30/harom-feltetelt-szabott-marki-zay-ahhoz-hogy-visszalepjen-karacsony-javaraÉn csak azt nem értem ezt hogy képzeli? Mi lesz ha visszalép, KariGeri meg nyer és egyik feltételt sem teljesíti? Kijelenti, hogy érvénytelen volt az előválasztás? Én egyből a kezébe csapnék, hogy jólvan Petikém, megcsináljuk megmeg na állj félre. Fura.
Mondjuk ha ezek MZP feltételei a visszalépéshez, akkor... főleg az utolsó pont aggàlyos.
dande
több mint 4 éve
mondj egy momentumost aki nem egy bohoc. csak egyet😃 az osszes az. Egyszeruen nem lehet komolyan venni oket.Engem pont, hogy nem. Egy kis pöcsnek tartom. Van ilyen.😊Én Tompost nagyon karmolom, ezt nem tagadom. Elsőrangú kommunikátornak tartom, engem eddig meggyőzött a szerepléseivel.Donáth Anna, Orosz Anna, Soproni Tamás,Pontosítottam.Tompos Márton,Hajnal Miklós mind komolyabb intellektus, mint Fegyőr.
empty taxi
nagylaza
empty taxi
nagylaza
Szerkesztette: Kenny
több mint 4 éve
Egy értelmes lépés lenne, az pedig nem több, mint hogy Klárika visszalép. A két szúnyogcsődör meg ehy cicaharcolná