Politika

64 feliratkozó

több mint 12 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 721 — Lucas Scott
mondjuk a kép ettől még igaz is lehetne, mert tény, hogy Kötéllaca a nevezett szervezet munkatársa volt, sőt, más ilyet is lehetne gyártani.slowmotion
Közszereplőként 25 éve ott van az önéletrajzában, de tényleg frappánsabb képpel illusztrálva 😊atapapa
ja ha ott van az önéletrajzában akkor az már mindjárt más... én kérek elnézést...csebi
Elnézéskérés elfogadva 😛
A mondatom félig arra az erőltetett poénodra volt válasz, hogy ezt is az index hamisította, 25 éve köztudomású tény nem szorul "leleplezésre".
BTW korábban már írtam, hogy Kövér munkahelyének jellegét mutatja az a tény, hogy a szerv jogutódja a jelenlegi MTA Politikatudományi Intézete. Csak hát a pártállamban a tudományos tevékenységet is jórészt az állampárt dominálta. Kövér akkor még nem volt annyira finnyás, hogy ez zavarja.
Az persze tipikus, hogy a fidesz alapítói közül az MSZMP-vel talán legjobban érintett személy kommunistázik a leghangosabban, nyilván azért, mert neki van a kérdésben a legközvetlenebb tapasztalata 😀 .atapapa
és innentől kezdve teszi ezt az egészet hiteltelenné... sajnos azt sem mondhatjuk, hogy egyedül neki van ilyen-olyan múltbéli kapcsolata...
tegyük fel, ha Gyurcsány beleírja az önéletrajzába, hogy hazudtam éjjel-nappal, akkor számít valamit? nem
amúgy meg épp ezért mert neki amúgy nem csak kapcsolata volt, hanem tag volt, kellene leginkább csöndben maradni...

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 12 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 395 — #neverpunt
mondjuk a kép ettől még igaz is lehetne, mert tény, hogy Kötéllaca a nevezett szervezet munkatársa volt, sőt, más ilyet is lehetne gyártani.slowmotion
Közszereplőként 25 éve ott van az önéletrajzában, de tényleg frappánsabb képpel illusztrálva 😊atapapa
ja ha ott van az önéletrajzában akkor az már mindjárt más... én kérek elnézést...csebi
Elnézéskérés elfogadva 😛
A mondatom félig arra az erőltetett poénodra volt válasz, hogy ezt is az index hamisította, 25 éve köztudomású tény nem szorul "leleplezésre".
BTW korábban már írtam, hogy Kövér munkahelyének jellegét mutatja az a tény, hogy a szerv jogutódja a jelenlegi MTA Politikatudományi Intézete. Csak hát a pártállamban a tudományos tevékenységet is jórészt az állampárt dominálta. Kövér akkor még nem volt annyira finnyás, hogy ez zavarja.
Az persze tipikus, hogy a fidesz alapítói közül az MSZMP-vel talán legjobban érintett személy kommunistázik a leghangosabban, nyilván azért, mert neki van a kérdésben a legközvetlenebb tapasztalata 😀 .

több mint 12 éve
Kövér Laci múltjának csak azért van/ lehet jelentősége, mert orrba-szájba kommunistázik állandóan.

"Ki is a demokrata? Én, aki szerint a nép szabad döntésén múlik az ország iránya, aztán négy év múlva lehet korrigálni, vagy az, aki a nép iránti bizalmatlanságában egy szűk grémiumtól várja, hogy a csillagok állásából, belekből és madárcsontokból olvassa ki, alkotmányosságisten mit üzen a földi halandóknak?"

Plusz, egy oltári nagy paraszt. (mégha van is abban valami amit mond)zinedine5
nekem nem azzal van a bajom, hogy vki megfordul a damaszkuszi úton, hanem hogy egyrészt miért tették (pénzért, hatalomért) másrészt utána hogyan viselkedtek... azokra köpködnek a legjobban, akikkel még előtte együtt meneteltek Damaszkusz felé, ez a nem mind1 hogyan lesz valaki Saulusból Laculus...

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 12 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 428 — Ajmo Vatreni
Kövér Laci múltjának csak azért van/ lehet jelentősége, mert orrba-szájba kommunistázik állandóan.

"Ki is a demokrata? Én, aki szerint a nép szabad döntésén múlik az ország iránya, aztán négy év múlva lehet korrigálni, vagy az, aki a nép iránti bizalmatlanságában egy szűk grémiumtól várja, hogy a csillagok állásából, belekből és madárcsontokból olvassa ki, alkotmányosságisten mit üzen a földi halandóknak?"

Plusz, egy oltári nagy paraszt. (mégha van is abban valami amit mond)
több mint 12 éve
ja ha ott van az önéletrajzában akkor az már mindjárt más... én kérek elnézést...

több mint 12 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 282 — Cowboys fan
 www.vg.hu/vallalatok/energia/vinne-a-gazprom-a-gonyui-eromuvet-400453

мы не будем стать колонией!!!!!!!!!444444444четыре44четыре!!!Amadeus91
ez szép és jó, de attól még kilóra meg tudnának minket venni, ha akarnak...
több mint 12 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 526
 www.vg.hu/vallalatok/energia/vinne-a-gazprom-a-gonyui-eromuvet-400453

мы не будем стать колонией!!!!!!!!!444444444четыре44четыре!!!
több mint 12 éve
Közszereplőként 25 éve ott van az önéletrajzában, de tényleg frappánsabb képpel illusztrálva 😊

több mint 12 éve
 magyarnarancs.hu/belpol/vissza-fog-hullani-a-fejere-interju-kis-janossal-az-orban-rezsimrol-es-az-ellenzek-lehetosegeirol-84151
több mint 12 éve
Hétvégi belépésre nem jogosít:
Dzsokijuing
földije Felencnek? hoppácska.Amadeus91
index hamisítvány...csebi
egészen pontosan nem index, csak az az alatt futó egyik blog.
nézzétek a pecsétet, ott van elrejtve minden.slowmotion
Na, ezt én sem szúrtam ki.Dzsokijuing
én is csak azért, mert hébe-hóba olvastam (amikor még nem állt Heti Hetes-pályára az orgánum), aztán ez egy ilyen trollmágnes poszt volt.
mondjuk a kép ettől még igaz is lehetne, mert tény, hogy Kötéllaca a nevezett szervezet munkatársa volt, sőt, más ilyet is lehetne gyártani.
több mint 12 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 262 — Saturday Night Lights
Dzsokijuing
nézzétek a pecsétet, ott van elrejtve minden.slowmotion
Na, ezt én sem szúrtam ki.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 12 éve
Dzsokijuing
nézzétek a pecsétet, ott van elrejtve minden.
több mint 12 éve
Dzsokijuing
Ugyanabba a gimibe jártak, sőt amikor Kövér 1988 novemberében a frissen alakult Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke lett, a másik MISZOT alelnök éppen Fletó lett.

Korábbi adalék, hogy amikor Gyurcsány Pestre került kollégistának az Apáczaiba, a szobatársa Schlecht Csaba volt (Kaya Ibrahim és Josip Tot csendestársa). Kicsi ország.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
Dzsokijuing
index hamisítvány...

több mint 12 éve
Dzsokijuing
földije Felencnek? hoppácska.
több mint 12 éve

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
Elnézést, az adósságszolgálat terheire igaz amit írtam. (kamat+tőke együtt. Ez utóbbi a magasabb árfolyam miatt magasabb.)
peterk2005
A magasabb tőkét nem teljesen fair ideszámítani, mivel a 2008-2009-ben felvett gigantikus IMF-hitelek refinanszírozása 2011-ben kezdődött, ami jelentősen megdobta a tőketörlesztést.
Emellett a fenti táblázat csak az államháztartás kamatkiadásait tartalmazza, az önkormányzati szektorét nem.
peterk2005
Az államháztartásnak része az önkormányzati szektor is 😉 Az igaz, hogy ez a tábla csak a központi költségvetés kamatkiadásait tartalmazza, okkal.
Az önkormányzatok az adósságaikat maguk menedzselik, azon az adósságon nem segített volna egy esetleges alacsonyabb kamatú IMF-hitel sem.
Ha majd az állam átvállalja a hiteleik egy részét, akkor érdemes számolni ezt is, bár az átvállalt összeg a központi költségvetés adósságállományának legfeljebb 2-3%-a lesz, ezen a hitelhalmazon az IMF néhány milliárdot segítene csak.

A legdurvább prognosztizált veszteséget komolyabban vehető forrásból én a nem éppen Orbán-barát Vértestől hallottam, 200 milliárdot jósolt idénre tavaly, a másik GKI-s Petschnig nemrég a friss adatok birtokában 50-80 milliárdról beszélt.

több mint 12 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 569 — The only discipline that lasts, is self discipline
Én biztos vagyok benne, hogy nagyon durva minuszban vagyunk. Csak a kamatszolgálat vagy évi 400 milliárddal több, mint 2010-ben, lényegében ugyanannyi adósság után.
peterk2005
Ezt honnan vetted?atapapa
Elnézést, az adósságszolgálat terheire igaz amit írtam. (kamat+tőke együtt. Ez utóbbi a magasabb árfolyam miatt magasabb.)

Emellett a fenti táblázat csak az államháztartás kamatkiadásait tartalmazza, az önkormányzati szektorét nem. A fenti 400 milliárdot egyébként nem emlékszem már, hogy hol olvastam, de nem szoktam "vadregényes" helyeket olvasgatni. 😊 (Porfolio, üzleti hetilapok, folyóiratok amiket olvasok, szóval valahonnan innen jött.) Ja, és ha jól emlékszem, ez 2012-es adat, amit a cikk úgy jellemzett, hogy egy viszonylagosan nyugodt pénzügyi évről van szó. 2013-at bizonytalanabbnak ítélte, az MNB elnökváltás és más válsághatások miatt. Tavaly nyáron egyébként maga az 2013-as ktv terv is még vagy 1350 milliárd kamatteherrel számolt, ami 150 milliárddal magasabb, mint a 2012-es év végi adat volt. (ez a szám tehét csak kamat). Valószínűleg nem lesz ennyi, a kedvezőbb kibocsájtások miatt, bár márciusban erre még bátor dolog jósolni. Az önkormányzati adósság-átvállalás is bonyolítja majd a számolást.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 12 éve
ez gondolom költői volt
csebi
Olyasmi, arra szerettem volna utalni, hogy ilyen-olyan motiváció mentén mennyire rugalmas (aktivista) tud lenni az AB, ha akar (vagy más akarja 😊)
Én szívesen megnéztem volna egy csörtét úgy, hogy az AB nem nyúl bele a Btk-ba, így viszont megint lesz indoka Orbánnak egy újabb alkotmányozásra 😛

több mint 12 éve
Mert ebben az utóbbi időszak EJEB döntései egy picikét sem játszottak szerepet...csebi
Vélhetően nem 😉
A kérdés inkább az, hogy egy indokolást miért nem fogad el az AB, ha egy panaszos teszi, és miért fogadja el, ha az EJEB mondja.atapapa
ez gondolom költői volt
annak ellenére, hogy úgymond nincsen kötelező jogi eleme egy EJEB döntésnek, azért mégsem árt odafigyelni arra, és úgymond harmonizálni a jogrendszert, aztán majd ha szemléletváltás lesz Strasbourg-ban (mert már az évtizedek alatt előfordult többször is ), akkor majd újra alakítani...

bár épp az önkényuralmi jelképeknél nem értek egyet az EJEB-bel de ez már más kérdés...

több mint 12 éve
Mert ebben az utóbbi időszak EJEB döntései egy picikét sem játszottak szerepet...csebi
Vélhetően nem 😉
A kérdés inkább az, hogy egy indokolást miért nem fogad el az AB, ha egy panaszos teszi, és miért fogadja el, ha az EJEB mondja.

több mint 12 éve
na akkor majd Béla bácsi megreformálja itten az AB működését jól.
slowmotion
😀
Ahhoz politikusabbnak és kompromisszumképesebbnek kéne lennie. Amennyire aktivista volt Sólyom, ő legalább annyira originalista és hiába az egyik legfelkészültebb alkotmánybíró, a személye teljesen alkalmatlan egy ilyen kezdeményezés végigviteléhez.
Nehéz dolga is lenne, míg nálunk az alkotmánybíráskodást mindenki az aktivista alkotmánybíráskodással azonosítja, addig az USA-ban már volt legfelsőbb bíróság Warrenék előtt is.
Ott a jogászságban komoly viták folytak (és jelenleg is zajlanak) erről, ám itthon a jogászok úgy szocializálódnak már az egyetemen, hogy az aktivizmust teljesen természetesnek tartják és tudomásom szerint több karon az aktivizmus ellenhajtásairól szinte szó se esik.
de ne várjuk, hogy az AB kevésbé aktív legyen, amikor ők az utolsó fontos, baloldali többségű testület (nem!), aki a Fideszt féken tarthatja.slowmotion
Kérdés, mi volt előbb? Az aktivista bíráskodás vagy a fidesz kényszere, hogy mindent alkotmányba tegyen? Előbbi, pedig a magyar alkotmány nem szorult aktivista bíráskodásra, szemben az amerikaival, ahol 200 éve majdnem állandó alkotmányszöveg (de nem állandó bírósági összetétel) mellett a legfelsőbb bíróság egyszer szigorít, máskor enyhít az abortuszon.
Hozzáteszem a további viták generálásának elkerüléséért, hogy a fidesz egy szöveghűbb alkotmánybíróságon is fennakadt volna már párszor, meg nem is csak azért alkotmányoz, hogy az AB-t megkerülje.

több mint 12 éve
Egy kérdésem van: ez legitimál bármit? Ettől jó a Fidesz alkotmány-felfogása?Gyurma Pappa
Nekem egyszerre van rossz véleményem a fidesz hetente frissített alkotmányáról és a hiperaktivista alkotmánybíróságról (utóbbi tizeniksz éve nem gondolta, hogy alkotmányellenes az önkényuralmi jelkép használatának tilalma, a múlthéten ennek ellenkezőjére jutott, pedig állítólag azóta a szabadságjogokat szűkítő alkotmányunk lett).

atapapa
Mert ebben az utóbbi időszak EJEB döntései egy picikét sem játszottak szerepet...

több mint 12 éve
Kori Baltimore Ravens 1 169
más:
 index.hu/gazdasag/2013/03/25/az_angoloknak_eleguk_lett_belolunk/

attól tartok az angolok egy dominót fognak elindítani.Amadeus91
Szerintem nem sokan mennek az ellátórendszer miatt, aki kimegy dolgozni megy és ha igazán akar talál munkát is. Legalábbis az ismerőseim mind így voltak.Kori
azt azért érzed ugye, hogy nem csak a Te ismerőseid mentek ki? (ok, az én ismerőseim is úgy mentek, hogy már megvolt a munkájuk, amikor kiutaztak, sőt már az adóhatóságnál is regisztráltak előre).
viszont még mindig simán irányulhatott kifelé olyan áramlás, mint amilyet annak idején egy bizonyos népcsoport (kicsit jobban pigmentált) egy bizonyos országba (nem mondom meg, hogy ez az USA északi szomszédja) produkált. és ez csak Magyarországról nézve, de ugye tizedmagunkkal csatlakoztuk, és ebből csak Málta és Ciprus nem tartozott a SEE-CEE régióbaslowmotion
Ez jogos, viszont szerintem nem sok mindenkit érdekel, hogy a "megélhetési" emigrálók kijutnak-e, vagy sem, esetleg mikor küldik őket haza. Az már fontosabb kérdés, hogy továbbra is ki tud-e jutni dolgozni, aki akar, a britek úgy tűnik továbbra is várják a munkára vágyókat, a cikk címe így egy csöppet ferdítés.

több mint 12 éve
ja igen, nem ismerem az új választási törvényt, de azt szeretném, ha a közös listán induló pártok nem alakíthatnának külön-külön frakciókat.
induljanak külön listán, léptessék vissza a jelöltjüket a másik javára, ha kell, de ha kerülni akarják a kockázatot, akkor érjék be kevesebb haszonnal is.