Politika

69 feliratkozó

több mint 9 éve
Coolearie San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 5 469 — . . .
Szerintem az is gáz, hogy le sem volt zárva az a rész amin gyalogoltak az emberek. Egy ilyen szintű eseményeknél illene lezárni az utat és majd az autók kerülnek.
több mint 9 éve
Lecsó Denver Broncos 3 382
Milyen mindenki? Tedd fel magadnak a nagy kérdést, majd válaszolj is rá. Aztán leülhetsz mert zéró ráhatásod van ezekre a dolgokra. Ez így csak sok ezer km-ről történő műmájerkodás. Európának vannak felelős vezetői akik évek óta basznak csinálni a lózungon kívül bármit is azért, hogy fél évente ne azzal legyen tele az európai sajtó, hogy százasával hullanak az ártatlan civilek. Gondolom egy gyászoló apát a fia temetésén meglehet vígasztalni azzal, hogy nézz magadba, miről mondanál le...nem akarom megtudni, hogy milyen magvas gondolatok születnének itt ha pestet is megdurrantanák egyszer pláne ha személyes hozzátartozó/barát is érintett lenne. Gondolom, hogy gondolkozzunk...a gyerek sírjánál.
peach
Megértem az indulataidat, és hidd el, nekem sem tetszik és dühít az, ami történik.
De mindennek van valami oka. A szélsőségek terjedésének szerinted mi az oka? Te meg ezt a kérdést tedd fel magadnak. Hogy értsd egy kicsit mire utaltam, felteszek én is egy kérdést: hol volt a felháborodás, amikor két hete Bagdadban 300 ember halt meg egyetlen merényletben? Leszarjuk, mert az Bagdad... Nem láttam Iraki zászlós profilképek tömegét...
Ezeket a gyászoló apákat meg a gyerek sírja dolgokat meg nyugodtan kihagyhatod, mert enélkül a demagógia nélkül is érvelhetsz valami mellett...

Szerkesztette: Lecsó
több mint 9 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 788 — zászló zászló szív
Ehh, nem értem magamat, hogy miért megyek bele...

Borzasztóan megviselt a mai eset is, előtte Bataclan is, nincs is túl jó kedvem egész nap, emberileg kimondottan rosszul érintett. És biztos hogy ezzel Hollande, Merkel, és a többi felelős vezető (sic!) is így van. De ők is tudják, ahogy én is, hogy ez ténylegesen semmit nem jelent Európa jövője szempontjából. Mert ha elfogadjuk a tényt, hogy egy ember "lemondása", cselekedete, akármi vajmi keveset jelent, akkor azt a tényt is el kell fogadni, hogy a nagykép szempontjából egy ember halála is vajmi keveset jelent, főleg hogy az egy passzív dolog.

Kegyetlen dolog ez, de ettől nem lesz kevésbé igaz. Ha személyesen érintett lennék, bizonyára én is tombolnék, de ettől továbbra sem gondolnám, hogy pont az én hozzátartozóm/ismerősöm halála miatt jönne el a nagy nemzeti/európai/akármi halál.

Lehet-e változtatni? Igen. Vannak sikeres példák a történelemben, ahol kvázi egy ember igyekezete változtatta meg a társadalmi berendezkedést. Ajánlom a témában Charles Duhigg: A szokás hatalma című könyv utolsó fejezetét a társadalmi szokásokról (Rosa Parks története). De ebben igaza van Lecsónak: ezt egyén szintjén kell elkezdeni, és lassanként lehet haladni vele. A halál passzív, sosem fog megváltoztatni semmit. Az emberek erre adott reakciója teszi meg ezt, de általában érzelmileg közelítik meg a kérdést az emberek, és nyilván erre a kormányzat is rájátszik (5 napos gyász, stb.)

több mint 9 éve
peach Atlanta Falcons 15 874 — a new hope (again)
Szerintem Gyurma csak Kapman "öngyilkosos" kommentjére reagált. Nyilván azért a közösségi médiák terjedésével a publicitás is egyenes arányban nő. Ma már az az első önvédelmi reakció, hogy előveszem a telefonomat és felveszem mások halálát, szenvedését ahelyett, hogy kezet nyújtanék. Szánalmas..Borzasztóan elítélek mindenféle erőszakos cselekményt de minden nagyhatalomnak tudnia kell, hogy "ki, mint vet, úgy arat"..
gordon
Azért óvatosabban fogalmaznék.
A nagyhatalmak mi vagyunk. Te is és én is. Ne tegyünk úgy, mintha a mi igényeinket és vágyainkat kiszolgáló politika vagy gazdaság az valami felettünk álló, tőlünk független valami lenne. A világ fejlettebb felében élők évtizedekig élvezték a világ másik felének kizsákmányolását. Most is ezt szopjuk. Lehetne ez ellen tenni, csak azért áldozni kellene. Mindenki tegye fel magának a kérdést, hogy mennyit vagyunk hajlandóak fizetni, vagy engedni az életszínvonalunkból azért, hogy ez megváltozzon... Mert ha tovább folytatódik az, ami most van, akkor ez csak rosszabb lesz.
Lecsó
Milyen mindenki? Tedd fel magadnak a nagy kérdést, majd válaszolj is rá. Aztán leülhetsz mert zéró ráhatásod van ezekre a dolgokra. Ez így csak sok ezer km-ről történő műmájerkodás. Európának vannak felelős vezetői akik évek óta basznak csinálni a lózungon kívül bármit is azért, hogy fél évente ne azzal legyen tele az európai sajtó, hogy százasával hullanak az ártatlan civilek. Gondolom egy gyászoló apát a fia temetésén meglehet vígasztalni azzal, hogy nézz magadba, miről mondanál le...nem akarom megtudni, hogy milyen magvas gondolatok születnének itt ha pestet is megdurrantanák egyszer pláne ha személyes hozzátartozó/barát is érintett lenne. Gondolom, hogy gondolkozzunk...a gyerek sírjánál.

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 9 éve
Szerintem Gyurma csak Kapman "öngyilkosos" kommentjére reagált. Nyilván azért a közösségi médiák terjedésével a publicitás is egyenes arányban nő. Ma már az az első önvédelmi reakció, hogy előveszem a telefonomat és felveszem mások halálát, szenvedését ahelyett, hogy kezet nyújtanék. Szánalmas..Borzasztóan elítélek mindenféle erőszakos cselekményt de minden nagyhatalomnak tudnia kell, hogy "ki, mint vet, úgy arat"..
gordon
Azért óvatosabban fogalmaznék.
A nagyhatalmak mi vagyunk. Te is és én is. Ne tegyünk úgy, mintha a mi igényeinket és vágyainkat kiszolgáló politika vagy gazdaság az valami felettünk álló, tőlünk független valami lenne. A világ fejlettebb felében élők évtizedekig élvezték a világ másik felének kizsákmányolását. Most is ezt szopjuk. Lehetne ez ellen tenni, csak azért áldozni kellene. Mindenki tegye fel magának a kérdést, hogy mennyit vagyunk hajlandóak fizetni, vagy engedni az életszínvonalunkból azért, hogy ez megváltozzon... Mert ha tovább folytatódik az, ami most van, akkor ez csak rosszabb lesz.
több mint 9 éve
Nagy siker lenne most a statisztikával villogni Nizzában...
"500 millióan vagyunk, ez a majd 100 ember belefér..."
NB2
lényegre törő éleslátásod megint lenyűgözött

minden felesleges halált megsiratok, de erről eddig nem volt szó, csak arról, hogy ez Európa halála vagy sem...

több mint 9 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 597 — JAFL Tampa GM
NB2
több mint 9 éve
NB2 New England Patriots 28 467 — nabege2@yahoo.com
több mint 9 éve
Igazad van, a primitív nem a legjobb jelző.
Azt akartam érzékeltetni, hogy öncélú és nem a lényegre fókuszáló.
több mint 9 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 790 — #NoStress
Párizs, Köln, Brüsszel, Nizza, s utánok több is jön talán

Európa jól halad a saját öngyilkossága felé.
Kampman
Ez már az elején el lett cseszve. Persze lehetne csökkenteni a kockázatot, de még azt sem teszik! Nézd meg mi csak beszélünk róla, de már most jött itt 3 ellenvélemény, pedig semmi rosszat nem írtál. Így meg kb semmi értelme az egésznek. Én tudnék nem PC megoldást, de sajna nem én vagyok olyan pozícióban😊
NB2
Az a megoldás, amire te gondolsz, pont annyira primitív mint a terrorizmus. Gondolod, hogy akkor alkalmas a probléma kezelésére?
Lecsó
Attól, hogy egy megoldás primitív, még lehet hatásos. Pl. ajtókitámasztó faék, képtartó szög a falon, priznic a láz ellen, lelőni egy veszett állatot, stb.
Nem a primitívsége miatt nem a megfelelő az a megoldás amire ti gondoltok, hanem azért, mert egyszerűen nem hatékony, nem a probléma gyökerénél hat, mégcsak tüneti kezelésnek is gyenge.

több mint 9 éve
füligjimmy Chicago Bears 6 970 — I used to be with it, but they changed what it was.

Kampman
Ez már az elején el lett cseszve. Persze lehetne csökkenteni a kockázatot, de még azt sem teszik! Nézd meg mi csak beszélünk róla, de már most jött itt 3 ellenvélemény, pedig semmi rosszat nem írtál. Így meg kb semmi értelme az egésznek. Én tudnék nem PC megoldást, de sajna nem én vagyok olyan pozícióban😊
NB2
Az a megoldás, amire te gondolsz, pont annyira primitív mint a terrorizmus. Gondolod, hogy akkor alkalmas a probléma kezelésére?
Lecsó
Az, hogy senki nem hallott még az ETA, IRA, meg mindenféle arab/ruszki támogatott akkoriban még szélsöbalos terrorszervezetről, az számomra azért meglepő, mert még Brad Pitt is szerepelt ilyen filmben. Akkoriban a hippiket akarták betiltani.

De látom Gyurma Papa két szuperszett között tényeket hozott egy politikai vitába, ejjej, valaki sose tanul

Szerkesztette: füligjimmy

I used to be with it, but then they changed what *it* was. Now what I'm with isn't *it*, and what's *it* seems weird and scary to me. It will happen to you.

- Abe Simpson
több mint 9 éve

Kampman
NB2
több mint 9 éve
Összehasonlításképp

(igen, ezer főben van)

A Boko Haram kb. annyi embert ölt meg két év alatt, mint a 30 év alatti összes EU-s áldozat, főleg azt nézve hogy a 70-es, 80-as években nem is muszlimok robbantgattak. Bár abban is volt vallási töltet, ugye.

több mint 9 éve
Erről beszélek...
több mint 9 éve

hülyeségek helyett

Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 9 éve
Hol, mikor volt az eleje?
több mint 9 éve
NB2 New England Patriots 28 467 — nabege2@yahoo.com

Kampman
több mint 9 éve

Kampman
Európa öngyilkossága? Jól hangzó, amolyan Bayeros hülyeség.
Mond már meg nekem, vagy írd le azt a helyzetet, amikor ez az öngyilkosság beteljesedik szerinted, akkor milyen lesz Európa? Mind meghalunk? Vagy mindenki muzulmán lesz? Vagy mire készüljünk egy megöngyilkolt Európában?

Európa éppen elszenvedi a világpolitikai változások bizonyos következményeit. Mint ahogy elszenvedte a 70-es 80-as években, amikor ugyanígy terrorcselekmények sora történt, vagy a 30-as-40-es években, amikor meg mi magunk kezdtük irtani és pusztítani Európát. Azok a bizonyos nemzetállamok...
Nem lehet megoldani ezt egyetlen lépéssel, ezért is nem oldották még meg. A világnak kell más irányba változnia, hogy a terrorizmus alább hagyjon. Megszűnni soha nem fog sajnos.
több mint 9 éve
Ettemlevest Chicago Bears 1 134 — Bears fan
Nem itt kellene a sarkokra katonákat állítani, hanem szárazföldi hadsereggel bevonulni szíriába. Ott is lennének civil áldozatok sajnos, de így is vannak mert a sajátjukat is ölik az állatok, ill. más az, hogy van egy kalkulálható veszteség mint az, hogy valaki direkt a civileket támadja katonai célpontok helyett
peach
Ez szép és jó, csak nem opció. Nem akarja egyik politikus sem fel tenni a karrierjét egy kockázatos háborúra. Ha olyan egyszerű lenne bevonulni Szíriába, már rég megtette volna a NATO/USA/Izreal/stb.

touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 9 éve
peach Atlanta Falcons 15 874 — a new hope (again)
Nem itt kellene a sarkokra katonákat állítani, hanem szárazföldi hadsereggel bevonulni szíriába. Ott is lennének civil áldozatok sajnos, de így is vannak mert a sajátjukat is ölik az állatok, ill. más az, hogy van egy kalkulálható veszteség mint az, hogy valaki direkt a civileket támadja katonai célpontok helyett

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 9 éve
dankodavid San Francisco 49ers 2 592

Kampman
Volt itt már sok minden, ezt is túléli a kontinens.
Amadeus91
Olyan még nem volt, hogy egy birodalom/államszövetség - nevezzük ahogy akarjuk - egész egyszerűen nem hajlandó megvédeni magát a saját ellenségeitől, noha anyagi lehetőségei képessé tennék rá. Sőt, a kontinens legbefolyásosabb vezetői még ünneplik is azok beáramlását, akik teljesen nyilvánvalóan a sokszor hangoztatott "európai értékek" ellen vannak. Erről Kertész Imre is írt nem sokkal a halála előtt.
Kampman
Oké, szarul van kezelve ez a migráns kérdés, ez tény. Mi lehet a megoldás? Mert nem hiszem, hogy a határok hermetikus lezárásával ezek az események megszűnnének. Nem könnyű az ilyeneket kiszűrni, talán csak totális megfigyeléssel lehet, amitől meg persze mindenki (beleértve én is) ódzkodik. Voltak már terrorszervezetek Európában régebben is, még robbantgattak is. Nem lehet ellenük úgy harcolni, hogy minden sarokra katonát állítasz. Azt mondjuk jó lenne tudni, hogy ezeket a támadásokat különálló, magányos fanatikusok hajtják végre vagy egy-két nagyobb szervezett csoport vezényli az egészet.
Ettemlevest
 mno.hu/velemeny/a-nemzeti-hatarvedelem-abrandja-1302848

Pulvis et umbra sumus.
több mint 9 éve
Ettemlevest Chicago Bears 1 134 — Bears fan

Kampman
Amadeus91
Olyan még nem volt, hogy egy birodalom/államszövetség - nevezzük ahogy akarjuk - egész egyszerűen nem hajlandó megvédeni magát a saját ellenségeitől, noha anyagi lehetőségei képessé tennék rá. Sőt, a kontinens legbefolyásosabb vezetői még ünneplik is azok beáramlását, akik teljesen nyilvánvalóan a sokszor hangoztatott "európai értékek" ellen vannak. Erről Kertész Imre is írt nem sokkal a halála előtt.
Kampman
Oké, szarul van kezelve ez a migráns kérdés, ez tény. Mi lehet a megoldás? Mert nem hiszem, hogy a határok hermetikus lezárásával ezek az események megszűnnének. Nem könnyű az ilyeneket kiszűrni, talán csak totális megfigyeléssel lehet, amitől meg persze mindenki (beleértve én is) ódzkodik. Voltak már terrorszervezetek Európában régebben is, még robbantgattak is. Nem lehet ellenük úgy harcolni, hogy minden sarokra katonát állítasz. Azt mondjuk jó lenne tudni, hogy ezeket a támadásokat különálló, magányos fanatikusok hajtják végre vagy egy-két nagyobb szervezett csoport vezényli az egészet.

Szerkesztette: Ettemlevest

touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 9 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 32 084

Kampman
Amadeus91

több mint 9 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 690

Kampman
több mint 9 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 32 084