Soccer
41 feliratkozó
több mint 3 éve
Mondjuk én olyan nagy különbséget nem látok a City, PSG féle fehérgalléros bűnözés és a Barca féle cigánykodas között. A módszerek mások, de ugyan úgy a trukkozes és a szabályok kijatszasa a lényeg.pont leírta Stez hogy mi a különbség köztük (a realt se hagyd ki amúgy ...)
Azon a pár meccsen amin bajnokit nézek sokkal jobb ha azon egy combos, Barca, Matrac vagy Sevilla van mint egy középszerű hazafi csapat. Hidegen hagy az utánpótlás vagy a saját nevelésű játékosok aránya, a könyvelés vagy az xg arány, csak jó meccset akarok látni
FLZOLI
nem mind1 hogy hogyan bánsz a játékosaiddal és mire hergeled a szurkolókat
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
A Barcelona a "több mint egy klub" címszó alatt:- felhergeli az érvényes szerződéssel rendelkező játékost, h addig hisztizzen, míg olcsóbban hozzájuk nem igazolhat (pl.: Fabregas, Song, Aubameyang, Villa, Coutinho, Griezmann)
- az eszetlen pénzköltés után a saját olyan játékosai ellen folytat médiakampányt, akik nem hajlandóak nagyobb áldozatot hozni (Bartomeu híres ál-twitter hadjárata még Piqué-ék ellen, Laporta mostani mocskossága DeJong kapcsán)
- példátlan módon eladja a jövőjét (reklám és tv jogok) évtizedre előre, úgy, hogy bizonyos, h rövid időn belül újra akarja majd tárgyalni a feltételeket, hiszen akkor már nem nekik fog kedvezni a deal (sírás-rívás)
- ez a sírás-rívás attitűd gyakran átragad az öltözőre és aztán a pályán is megy az önsajnálat, meg a színészkedés, de ez csak egy mellékszál, ez részben a szép új világ terméke
Az első háromban azért nagyjából balkáni és maffiacsapatok szoktak élen járni, nem top eu klubok.
(Steaua elnök, aki kettészakítja a klubot, kitagadja az ultráit, fenyegeti az ellenelnök által igazoltakat. A Partizannál voltak szintén hasonló történések.
Meg a Moggi-féle Juventus és a Moratti-féle Inter engedett meg maffiamódszereket magának, mind a bírókkal, mind a játékosokkal szemben. Mindent az aranyért.
Nyilván az arabok is bejöttek a képbe, leginkább a PSG-nél, ott is hasonló a folyamat, de eddig talán még ők sem süllyedtek.
A különbség, h a balkáni csapatokat, meg az anyagi csődbe sodródó Rangers-t pillanatok alatt kibaszták a ligából, a Barca meg büntetlen marad)
Szóval tényleg egyedi a klub.
[Nekem a Messi-éra végéig nem volt különösebb bajom a klubbal, mégha lerabolta is a kedvenc csapatomat, többször is. De ez a mostani 2-3 év vmi hányinger.]
Szerkesztette: Willie Parker
több mint 3 éve
Mondjuk én olyan nagy különbséget nem látok a City, PSG féle fehérgalléros bűnözés és a Barca féle cigánykodas között. A módszerek mások, de ugyan úgy a trukkozes és a szabályok kijatszasa a lényeg.Azon a pár meccsen amin bajnokit nézek sokkal jobb ha azon egy combos, Barca, Matrac vagy Sevilla van mint egy középszerű hazafi csapat. Hidegen hagy az utánpótlás vagy a saját nevelésű játékosok aránya, a könyvelés vagy az xg arány, csak jó meccset akarok látni
több mint 3 éve
Te dande…Nem tudom hol olvastam, de a Barca lóg valamelyik francia csapatnak nem kevés pénzzel egy játékos miatt.
Na most az a csapat, financiális gondok miatt bajban van..
Ez korrekt?
Tiszta vicc hogy ezt pénzügyi cumit is megússzák, aztán meg kipécéznek maguknak 1-2 játékost, hogy vigyék el a balhét.
Persze, sóval nem kellene behinteni a várost, de a másodosztály nyugodtan mehetne, tetszik, nem tetszik.
több mint 3 éve
Haters gona hate úgy látom megy az èlvezkedès nagyon kell majd mosni a lepedőt....komolyan mint akinek attól lesz tökéletes èlete, hogy a Barca hogy van bajba....ennyi kárörvendő embert....mintha a Real nem lett volna bajba mèg pár ève ès nem vagyok biztos benne, hogy Perez papa olyan tiszta módszerekkel ès eszközökkel tennè, ami tesz....Ez nem haters gonna hate, es no offense, de az egesz posztod egy gyulolkodo frocsoges, amit te visszatamadasnak szansz csolatassal, hogy a te szeretett, bezzeg tok becsuletes klubodat minden ok nelkul tamadjak a szemet emberek.
Arra meg vègkèpp nem emlékszem hogy olyan nagyon azon kárörvendtem/tünk volna, hogy szr helyzetben vannak...mèg ha a pályán volt baj, akkor se....
De hajrá, hintsèk be sóval az egèsz várost.... legyen mindenki boldog vele...
(Egyébként nem, nem gondolom, hogy helyes lenne amit csinálnak, èn is jobban örültem volna ha másként vèszeljük át ezt a helyzetet (bár innen kívülről marhára nem tudjuk mi a valóság) de ez a "tipikus" képmutató kárörvendő hozzáállas igen is zavar. Akkor is zavarna ha mondjuk az Arsenalról lenne szó vagy mondjuk a Boysról)
Peace 😊🤪💪💪
dande2
Nem. Tetszik vagy sem, amit irtam a Barcarol, azok tenyek voltak, es tetszik vagy sem neked, de oltari nagy kocsogseg jonehany eleme annak, ami ott folyik. Hogy a Barcelona hogyan igazol, ha papiron nem tehetne? Leszarom. Ez engem nem erdekel, nem folytatok melyelemzest Laporta zsebeben. Az sem erdekel, hogy a Barcelona honnan szerzi a penzet. Ezert nem is fikazom egyebkent a klubot.
Amiert en fikazom (es teljesen joggal), az az, hogy a koros space-hiany miatt olyan kocsog dolgokig megy el Laporta, hogy azt probalja ellehetetleniteni, akit kurva dragan hoztak nem reg, maradni szeretne es ervenyes szerzodese van. Erre az elnok konkretan lejaratja a szerencsetlen gyereket, meg fenyegetozik, hogy igenis engedjen a fizetesebol, mert ha nem, akkor huzhat a faszba. Es miutan a sajat elnoke igy banik a gyerekkel, atvettek a szurkolok is ezt a patkany mentalitast es kifutyulik meg uvoltoznek annak, aki az egvilagon semmi rosszat sem tett, egy bune van, hogy maradni szeretne ott, ahova alairt par eve hosszu tavra.
Mint ahogy Braithwaite-et is kikezdte a klub, a szurkolok. Sosem volt egy sztar, de amikor palyara lepett, mindent megprobalt, sosem baszott a jatekba, nem egy kocsog ember, nem balhes, semmi problema sincsen vele.
Most meg besetal a palyara egy Joan Gamper-kupan, es 50 ezer ember futyuli, azert, mert ervenyes szerzodese van es totalisan joggal, ertheto modon koszoni szepen, de nem akar 50-70 szazalekkal kevesebb penzt keresni csak azert, hogy jatszhasson helyette Lewandowski vagy barki mas, aki meg kiszoritja a csapatbol. Jo szar ember, megerdemli az utalatot. Ja, nem. Kicsit sem.
Es igenis tetszik vagy sem, de ezek ocsmany dolgok es ezekrol Laporta tehet. Tok erdekes, hogy De Jongot kikezdi a media es Laporta, sok szurkolo, Braithwaite-et is, mikozben azt a szarhazi Dembelet, aki egy teljes even at kocsogolt a klubbal, fel eve ujjongva tapsoljak, holott a csavo evek ota alig jatszik, az elmult honapokban pedig szepen ramutatott, hogy leszarja a Barcelonat, leszarja a klub anyagi helyzetet, tojik a szurkolokra, ot csak a penz erdekli. Ja, meg hogy edzes helyett playstationozhessen. Es ez a csavo most istentve van, csak mert Xavi visszakonyorogte a keretbe par honapja es volt kb. ot darab jo meccse. Oriasi. megerdemli a tiszteletet.
Mindekozben Laporta Pique es Busquets fizeteset 3-4 even belul harmadszorra vagta meg nem kis mertekben, plusz rament arra a Depayra is, akit raadasul mar o kunyerbalt a Barcahoz tavaly, es aki feltucat klubhoz mehetett volna, ahol tobbet keresne jelenleg is. Most pedig ez a csavo van olyan jo arc, hogy felajanlotta a Barcelonanak, hajlando szerzodest bontani a klubbal es nem kell kifizetniuk a teljes jarandosagat, viszont akkor teszi ezt meg, ha jelentkezik erte valami elcsapat, ahonnan megfelelo ajanlatot kap. Pedig egyebkent Depay is fasza jatekos, en nem birom, de hogy tavaly ne tett volna meg mindent a csapatert, azt sem mondhatnam. Es akkor ot is kisakkozzak.
Es ezek azok a dolgok, amik nalam valalalhatatlanok, hogy ervenyes szerzodessel rendelkezo, nem szar playakat kisakkoznak, fenyegetnek es kenyszeritik oket a tavozasra. Es igen, ezek szarhazi huzasok. Akar tetszik neked, akar nem.
Es ez nem a Barcelona ellen szol, azt meg vegkepp leszarom, hogy a Real mit csinalt es hany eve. Barki csinal ilyeneket, amiket leirtam, az nalam tre. Akkor sem fogadnam el, ha a Milannal menne igy.
Az engem tovabbra sem erdekel, hogy kiket es mennyiert igazol a klub es mibol fizeti ki oket. De amit muvel a vezetoseg egyes jatekosaival, az szemet dolog.
több mint 3 éve
Na ez már èrtelmesebb beszélgetés nem NsO színvonal 😉🤪
több mint 3 éve
Ami miatt kifejezetten szomorú hogy ennyi pénzt dobnak ki feleslegesen. Lewa nem az volt, kellett egy igazi csatár. De nézzük kik jöttek sok pénzért/nincsenek beregisztrálva.Védelem : Christensen, Koundé, Sergi Roberto, Marcos Alonso (?)
Araujoról ódákat zengettek a tavalyi szezon alatt, itt van a fiatal Eric García aki EB-n válogatott volt. Piquében van egy év hogy jövőre essen meg a tranzíció, ha Umtitit eladnák Christensen bőven elég lett volna mert a Chelseanek nem kell utalni. Sergi Roberto nem Barca szintű játékos, rég el kellett volna engedni a kezét. Egyébként meg Jordi Albat lehet rotálni egy fiatallal.
Középpálya : Kessié
Jó játékos, azt mondom oké. De megvannak középen nélküle is.
Támadók : Lewa, Raphinha, Dembele
Lewa oké, Dembele marad az sem gáz, de Raphinha minek jött 50 millióért azt nem értem, főleg hogy télen vették meg Ferran Torrest. És a telített ST pozícióról nem adnak el semmit.
És ezzel együtt hiába jöttek jó játékosok, de egyeltalán nem érzem azt hogyha kiveszünk közülük hármat Lewandowski kívül, hogy ne lenne meg a BL-indulás és a csoportkörből a továbbjutás. Miközben olyan stockpiling indult el, hogy az elképzelhetetlen. Lewa+1 játékoson kívül a többiekkel megvétele bölcsebb lett volna először eladni a sok felesleges játékost. Lehet valakiről lemaradnak, de nem hiszem hogy ne tudtak volna mást találni.
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 3 éve
Haters gona hate úgy látom megy az èlvezkedès nagyon kell majd mosni a lepedőt....komolyan mint akinek attól lesz tökéletes èlete, hogy a Barca hogy van bajba....ennyi kárörvendő embert....mintha a Real nem lett volna bajba mèg pár ève ès nem vagyok biztos benne, hogy Perez papa olyan tiszta módszerekkel ès eszközökkel tennè, ami tesz....21 éve Real szurkoló vagyok, világ életembe azt hallgattam, hogy mi a Real Madrid és mi a Barcelona ebbe ne is menjünk bele, 2-6 okról ne beszéljünk most.
Arra meg vègkèpp nem emlékszem hogy olyan nagyon azon kárörvendtem/tünk volna, hogy szr helyzetben vannak...mèg ha a pályán volt baj, akkor se....
(Egyébként nem, nem gondolom, hogy helyes lenne amit csinálnak, èn is jobban örültem volna ha másként vèszeljük át ezt a helyzetet (bár innen kívülről marhára nem tudjuk mi a valóság) de ez a "tipikus" képmutató kárörvendő hozzáállas igen is zavar. Akkor is zavarna ha mondjuk az Arsenalról lenne szó vagy mondjuk a Boysról)
Peace 😊🤪💪💪
dande2
Viszont amit a Barca a 0-4 után csinált, a hülye beszólásaikkal az azóta tartó dumáikkal, hát ne haragudj meg ha az ember sok jót nem kíván a Barcelonának.
Ezek az emberek többnyire katalánok, akik most kikezdik egymást ha a szerződésben lévő játékos nem akar elmenni vagy fizetést csökkenteni, rendesen lejárató kampányokat folytatnak.
Az ilyen húzások után még a semleges szurkoló is azt mondja, hogy undorító amit a Barcelona csinál, nem még egy Real szurkoló.
Nem beléd akartam a kést forgatni, mert mint mindenkinek rengeteg Barca vagy Real szurkoló ismerősünk van. Nekem a katalán emberekkel van bajom, meg az ilyen Xavi, Jordi Alba, Piqué, Pedri megnyilvánulásokkal.
Real Madrid & Boston Celtics & Los Angeles Dodgers
We are just the Ravens!
több mint 3 éve
hallgattam a lesen vagyunk podcastet ahol említették hogy ott van az akadémia, de valahogy nem csinálnak pénzt a játékosokból, hanem inkább ingyen mennek elami számomra érthetetlen, pont pár hete beszéltünk arról hogy a pool és a city is milyen faszán megoldja azt hogy képzi a játékosokat, persze nagy része középszerűségre van ítélve
de mégis jó pénzt lehet látni 10-15 millás eladásokból is
pl nálunk az elmútl 4-5 évben
Neco Willért 20m
Harry Wilson 14m
Ryan Kent 7m
nyilván nem nagy pénz ez, de azért igenis számít, és a játékos felé is bíztató hogy oké lehet nálunk nem leszel kezdő, de azért ha itt vagy az akadémián akkor azért van haszna a képzésnek és foglalkozunk veled
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Magam is úgy gondolom az utánpótlásból ezt meg lehetett volna oldani, míg egyenesbe jövünk, elsősorban hátulra lett volna csupán muszáj embert venni. De a "siker muszáj" nagy úr... illetve egy Lewat se lehet minden nap elhozni, mèg ha szakmailag nincs is feltétlenül rá szükség, de a reklám èrtèke elèg nagy.Haters gona hate úgy látom megy az èlvezkedès nagyon kell majd mosni a lepedőt....komolyan mint akinek attól lesz tökéletes èlete, hogy a Barca hogy van bajba....ennyi kárörvendő embert....mintha a Real nem lett volna bajba mèg pár ève ès nem vagyok biztos benne, hogy Perez papa olyan tiszta módszerekkel ès eszközökkel tennè, ami tesz....Már fél éve sem értettük hogy a picsába igazol a barca, mikor messi távozásánál éppen csődbe akart menni, kibaszott felelőtlenül igazoltak, és most megisszák a levét. Holott tiszta ingyen csak fiatalokból is hozták volna ezt az eredményt mint tavaly pl. Aztán meg megy a mindennek a legalja "több mint egy klub" duma. Persze, több, egy maffiaszervezet.
Peace 😊🤪💪💪
dande2
Ettől eltekintve viszont személy szerint örülnék ha Lewát sikerülne regisztrálni, ha bajnokok szeretnénk lenni, legyünk ellene. Kárörvendésre itt én se nagyon emlékszem a "szedd ki bohóc"ozáson kívül, de azt sem tőled, sajnos azért máshol az ismerőseim körében viszont volt rá példa sajna.
A rúgjunk bele a földön fekvő mentalitással én sem értettem egyet soha, mert lesz ez még fordítva is, és akkor kurva szarul tud esni.
Hogy egy nálam pragmatikusabb embert idézzek: "Most kell szerénynek lenni, mert most van mire" Javaslom madridista társaimnak ezt az intelmet!
eaglesmcnabb
Szerkesztette: dande2
több mint 3 éve
Haters gona hate úgy látom megy az èlvezkedès nagyon kell majd mosni a lepedőt....komolyan mint akinek attól lesz tökéletes èlete, hogy a Barca hogy van bajba....ennyi kárörvendő embert....mintha a Real nem lett volna bajba mèg pár ève ès nem vagyok biztos benne, hogy Perez papa olyan tiszta módszerekkel ès eszközökkel tennè, ami tesz....Már fél éve sem értettük hogy a picsába igazol a barca, mikor messi távozásánál éppen csődbe akart menni, kibaszott felelőtlenül igazoltak, és most megisszák a levét. Holott tiszta ingyen csak fiatalokból is hozták volna ezt az eredményt mint tavaly pl. Aztán meg megy a mindennek a legalja "több mint egy klub" duma. Persze, több, egy maffiaszervezet.
Peace 😊🤪💪💪
dande2
Ettől eltekintve viszont személy szerint örülnék ha Lewát sikerülne regisztrálni, ha bajnokok szeretnénk lenni, legyünk ellene. Kárörvendésre itt én se nagyon emlékszem a "szedd ki bohóc"ozáson kívül, de azt sem tőled, sajnos azért máshol az ismerőseim körében viszont volt rá példa sajna.
A rúgjunk bele a földön fekvő mentalitással én sem értettem egyet soha, mert lesz ez még fordítva is, és akkor kurva szarul tud esni.
Hogy egy nálam pragmatikusabb embert idézzek: "Most kell szerénynek lenni, mert most van mire" Javaslom madridista társaimnak ezt az intelmet!
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
Haters gona hate úgy látom megy az èlvezkedès nagyon kell majd mosni a lepedőt....komolyan mint akinek attól lesz tökéletes èlete, hogy a Barca hogy van bajba....ennyi kárörvendő embert....mintha a Real nem lett volna bajba mèg pár ève ès nem vagyok biztos benne, hogy Perez papa olyan tiszta módszerekkel ès eszközökkel tennè, ami tesz....Arra meg vègkèpp nem emlékszem hogy olyan nagyon azon kárörvendtem/tünk volna, hogy szr helyzetben vannak...mèg ha a pályán volt baj, akkor se....
Peace 😊🤪💪💪
több mint 3 éve
Úgyis a végén valahogy meglesz az engedély szóval csak PR duma az egész.index.hu/sport/futball/2022/08/12/spanyol-bajnoksag-barcelona-lewandowski-nincs-jatekengedely/Ezt a klubot a Real elnökének aki Perez minden segítsége se tudja megmenteni önmagától.
kapitnono
Jókat nevetek, és ők magukat a Realhoz hasonlítják.
#weareback 😂
KeyG
Ne legyen igazam.
több mint 3 éve
index.hu/sport/futball/2022/08/12/spanyol-bajnoksag-barcelona-lewandowski-nincs-jatekengedely/Ezt a klubot a Real elnökének aki Perez minden segítsége se tudja megmenteni önmagától.
kapitnono
Jókat nevetek, és ők magukat a Realhoz hasonlítják.
#weareback 😂
Real Madrid & Boston Celtics & Los Angeles Dodgers
We are just the Ravens!
több mint 3 éve
index.hu/sport/futball/2022/08/12/spanyol-bajnoksag-barcelona-lewandowski-nincs-jatekengedely/Meg is érdemelnék. Több mint egy klub persze. A játékosok meg le vannak ejtve mikor már nem kellenek. Szép modell, biztos szívesen fognak idemenni a játékosok azok után amiket a mostaniakkal művelnek.
kapitnono

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 3 éve
lol, máltai Hamrun kiejtette a Levszki Szófiát tizikkel, úgy, hogy a 92. percben mentették hosszabbításra a meccset (a 91-ben meg a jónevű Tsunami úgy tűnt, hogy továbblövi a bolgárokat 😀)na megelőztél.. amúgy a Spartans hatalmas tette az volt pár éve mikor megnyerték a bajnokságot. hiába volt COVID korlátozás érvényben akkora ünnepség volt Hamrunban, hogy utána több száz embert kamerák alapján megbüntettek.
Löfli
sajnos a következő kör a Partizán Belgrád lesz így hiába volt ez most hatalmas bravúr, nem hiszem, hogy lesz ebből csoportkör.
sajnos a másik csapat a Hibernians kiesett viszonylag simán pedig őket vártam továbbjutásra.
Gziráról meg már írtam tegnapelőtt.
Szerkesztette: csebi
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
YoungZeeZee
9 546
Volt edzom.Rip Tóth Jokka ☹️😕
warr_b
Qrva kaszás nem akar kijönni Újpestről.
ozibozi
Blsz1ben tolta 50+evesen
több mint 3 éve
Rip Tóth Jokka ☹️

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
Kerkez Milosék is továbbmentek az idegenbeli 0-1 után laza hetest gurítva otthon a skótoknak, Milost 6-0-nál vitték leGyurcsó gólt is lőtt, továbbjutott a Larnaca az EL-ben
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
lol, máltai Hamrun kiejtette a Levszki Szófiát tizikkel, úgy, hogy a 92. percben mentették hosszabbításra a meccset (a 91-ben meg a jónevű Tsunami úgy tűnt, hogy továbblövi a bolgárokat 😀)

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
több mint 3 éve
Kár az első meccsért
több mint 3 éve
Beszarok mennyit fut ez az AsaniJovore elviszi a Vidi.
jobbágy#JC6