Soccer
41 feliratkozó
több mint 4 éve
Nagyon nem tetszik az a kameraállás, ahonnan a büntetőket mutatják.Először az isztambuli Pool-Milan meccsen láttam ilyet, azóta sajnos nagyon népszerű.
több mint 4 éve
Utoljára a holland - costa ricai VB-negyeddöntőn láttam ilyet, hogy lecserélik a kapust a büntetőpárbaj előtt.
több mint 4 éve
amúgy tényleg ennek a szuperkupának kb semmi értelmeegy edzőmeccs feelingje van, nem rangja
több mint 4 éve
Rüdiger egy paraszt
Draft

2001-2003-2004-2014-2016-2018
több mint 4 éve
The Eiffel Tower vs the Pisa Tower

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Nézzük a jó oldalát, így Ennyivel kevesebb sansza van legalább a barmoknak botrányt csapni. 😊
több mint 4 éve
A szeptemberi vb-selejtező meccseken nem lehetnek sehol vendégszurkolók (közös uefa/fifa döntés).

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Még a tegnapi meccs margójára...A tegnapi meccs erről szólt, de Stöger is elismerte, hogy ennél azért többet akartuk birtokolni a labdát, csak a Slavia durván ránk jött. Az első félidő még csak-csak (Tökmag persze megint kihagyta a nagy helyzetét), de a második már nagyon nyomasztó volt. Az utolsó percekben pedig egyértelmű, hogy nem a támadásvezetés volt a cél emberhátrányban, hanem az, hogy valahogy húzzuk ki és jussunk tovább. Ott felesleges szépséget és felépített támadásokat elvárni, kizárólag az eredmény volt a fontos.
Persze, hogy x y csapat ellen jól játszott a Slavia, mert az nem állt be bekkelni, lehetett kontrázni. Annyira vannak jó focisták, hogy végigvigyék a kontrákat. Már évek óta mondjuk, hogy a magyar válogatott erősebb ellenfél ellen sokkal jobban játszik (ha bírja szuflával) mint egy gyöngébbel. Mikor Andorra meg Luxemburg meg ilyen csapatok ellen kell okosan, pontosan játszani, ott megáll a tudomány. Én nem bánom, ha a Fradi is bekkel, de basszus, azért az menjen már, hogy lekontrázzuk az ellenfelet 5 percenként, ne kivagdossuk ész nélkül a labdát mint 30 éve. Azt elismerem, hogy nem az egész 2 meccset láttam, szóval ha a Fradi ezt tudta csinálni a 2 meccsen többször is akkor oké, de az általam tegnap nézett 5 perc (emberhátrány ide vagy oda) az valami borzasztó volt.
Megjegyzem a tesóm is itt nézte és a hangoskodása alapján nem tetszett neki sem, nem egyszer üvöltött, hogy vazze 5 méterre nem képes odapasszolni a labdát és ilyenek.
NB2
Az első meccsben azért ott volt a veszély minden kontránkban, a visszavágóra ebből kevesebb jutott, ez tény.

több mint 4 éve
Még a tegnapi meccs margójára...azért a fradi idehaza elég könnyen elbírt a gyengébb csapatokkal teljesen más játékstílussal. Nekik épp ez a gondjuk szerintem, hogy a magyar válogatottal ellentétben nekik nem nagyon fekszik a kontrajáték, mert a bajnokságban nagyon nem ezt kell játszaniuk.
Persze, hogy x y csapat ellen jól játszott a Slavia, mert az nem állt be bekkelni, lehetett kontrázni. Annyira vannak jó focisták, hogy végigvigyék a kontrákat. Már évek óta mondjuk, hogy a magyar válogatott erősebb ellenfél ellen sokkal jobban játszik (ha bírja szuflával) mint egy gyöngébbel. Mikor Andorra meg Luxemburg meg ilyen csapatok ellen kell okosan, pontosan játszani, ott megáll a tudomány. Én nem bánom, ha a Fradi is bekkel, de basszus, azért az menjen már, hogy lekontrázzuk az ellenfelet 5 percenként, ne kivagdossuk ész nélkül a labdát mint 30 éve. Azt elismerem, hogy nem az egész 2 meccset láttam, szóval ha a Fradi ezt tudta csinálni a 2 meccsen többször is akkor oké, de az általam tegnap nézett 5 perc (emberhátrány ide vagy oda) az valami borzasztó volt.
Megjegyzem a tesóm is itt nézte és a hangoskodása alapján nem tetszett neki sem, nem egyszer üvöltött, hogy vazze 5 méterre nem képes odapasszolni a labdát és ilyenek.
NB2
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
Szerbiában a Vajdaságban már a yugo kosárlabdától a fociig szurkoltak, és szerették is a csapatokat. Mondjuk tele volt világsztárral mindkettő, de pl a klub csapatokat is sokan szerették.Hát mondjuk én is Jugoplastika és Metaloplastikán nőttem fel, szóval bizony én is máshogy viszonyultam a jugókhoz.
ozibozi
több mint 4 éve
Még a tegnapi meccs margójára...Persze, hogy x y csapat ellen jól játszott a Slavia, mert az nem állt be bekkelni, lehetett kontrázni. Annyira vannak jó focisták, hogy végigvigyék a kontrákat. Már évek óta mondjuk, hogy a magyar válogatott erősebb ellenfél ellen sokkal jobban játszik (ha bírja szuflával) mint egy gyöngébbel. Mikor Andorra meg Luxemburg meg ilyen csapatok ellen kell okosan, pontosan játszani, ott megáll a tudomány. Én nem bánom, ha a Fradi is bekkel, de basszus, azért az menjen már, hogy lekontrázzuk az ellenfelet 5 percenként, ne kivagdossuk ész nélkül a labdát mint 30 éve. Azt elismerem, hogy nem az egész 2 meccset láttam, szóval ha a Fradi ezt tudta csinálni a 2 meccsen többször is akkor oké, de az általam tegnap nézett 5 perc (emberhátrány ide vagy oda) az valami borzasztó volt.
több mint 4 éve
Szerbiában a Vajdaságban már a yugo kosárlabdától a fociig szurkoltak, és szerették is a csapatokat. Mondjuk tele volt világsztárral mindkettő, de pl a klub csapatokat is sokan szerették.
több mint 4 éve
Mikor 2009-ben kiszoptunk a románoktól barátságos meccsen pont otthon voltunk tesómmal Erdélyben, másnap már jöttek a helyi nagyokosok (akik amúgy egy szót se tudnak románul), hogy "na mivan kikaptak a magyarok?". Mondom miért te nem magyar vagy? Erre annyi volt a válasz, hogy a "buletinbe az van hogy román".Szerintem is az, nem értettem mikor találkoztam a jelenséggel. De ez van.Mélymagyaroknak’ felfoghatatlan dolog pl, hogy szlovák, szerb oda szakadt fiatalok a magyar csapat mellett simán drukkolnakEz elég nagy hülyeségnek hangzik
szlovák vagy szerb csapatoknak,
válogatottnak. Simán árulásnak
fogják fel.
.
ozibozi
davemayer
ozibozi
Rá pár évre meg az összes azzal pózolt facebookon hogy milyen jó hogy megkapták a magyar állampolgárságot 😀
Mondjuk nekem sohasem volt bajom a románokkal/román csapatokkal, nem is értem hogy miért kéme őket zsigerből utálnunk, legyen az bármilyen sportesemény is, de ahogy tapasztalom az emberek nagy részénél még ez a helyzet.
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
Szerintem is az, nem értettem mikor találkoztam a jelenséggel. De ez van.Mélymagyaroknak’ felfoghatatlan dolog pl, hogy szlovák, szerb oda szakadt fiatalok a magyar csapat mellett simán drukkolnakEz elég nagy hülyeségnek hangzik
fogják fel.
.
ozibozi
davemayer
több mint 4 éve
Mert az is mármint más kávéház. Mák volt (nem Mak) de ez is kell. Rendesen felkészültek belőlünk nem úgy mint a Celtic tavaly és komolyan vettük nem úgy mint a Dinamo. Itt bpn olyan le támadást toltak h csak néztem, jók voltak, szemre is tetszett a pressingjuk, remelem egyszer eljutunk mi is ide. Prágában meg úgy daraltak mint állat, voltak helyzeteik h csak na, csak nekem tűnt úgy h Civic össze vissza szaladgál de az emberével biztosan nincsen a tizenhatoson belül?Àlljálljállj 😊 az első meccs előtt a csapból is az ömlött - meg a fórumból - hogy a Slavia más kávéház, ez nem a macedón 18. itt aztán meg lesz mutatva az európai értelmében vett futball és a fradika kiszopik. Most hogy továbbjutott, a Slavia már nem is top klub, sőt! Tulajdonképpen kötelező volt a továbbjutás nincs itt semmi látnivaló 😊Labdarúgó mérkőzésnek indult...az odavágót is.Te is, mit néztél? A slavia sokkal jobb csapat, ezért édes a győzelem.Az utolsó 5 percet láttam, fradisták nem tudtak 2-t egymáshoz passzolni. Ha nem ennyire töketlenek a csehek, akkor az alatt az 5 perc alatt lehetett volna 3-0! Az öröm mellett egy picit a düh is volt, mert ez nagyon kevés volt!Ugyanezt írtam a meccs alatt....meg is kaptam a magamét 😀
Jó a bekkelés, de onnan kéne 3-4-5 gyors passzal tudni kontrát is vezetni, mégha emberhátrányban is vagy!
Jah még valami: szpíker azt mondja elfáradt a Fradi! Mondom mivan???? Vazze csütörtök óta nem játszottak meccset, augusztusban talán férjen már bele 5 nap alatt 2 meccs!
NB2
Klaci79
Charlie Firpo
Én nem hiszem el, hogy neked ez tetszett. Nem hiszem el, hogy úgy beszélsz erről a Slaviaról, mintha a Barca lett volna. Egy jó csapat, tavaly szép eredményekkel és erős kerettel. És? 21 kapurálövésből 4 találta el a kaput. Két meccsen nem tudtak semmit mutatni, hogy megérdemeljék a továbbjutást. Tőlük kellene összeszarni magunkat? Ne sértődjél meg, ha valaki elégedetlen egy ilyen játékkal, mert nem egy európai topklub volt az ellenfél.
Klaci79
MC12
Nekem annyira nem volt kötelező h hatalmas meglepetés és siker ez. De attól még tényleg ti hergeltetetek bele magatokat ebbe a dumaba most Dave-vel. Legközelebb legalább adjatok időt a karogoknak is 😉
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Mélymagyaroknak’ felfoghatatlan dolog pl, hogy szlovák, szerb oda szakadt fiatalok a magyar csapat mellett simán drukkolnakEz elég nagy hülyeségnek hangzik
fogják fel.
.
ozibozi
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Mélymagyaroknak’ felfoghatatlan dolog pl, hogy szlovák, szerb oda szakadt fiatalok a magyar csapat mellett simán drukkolnakszlovák vagy szerb csapatoknak,
fogják fel.
.
több mint 4 éve
A new 💎 in Paris !
— Paris Saint-Germain (@PSG_inside) August 10, 2021
PSGxMESSI ❤️💙 pic.twitter.com/2JpYSRtpCy
több mint 4 éve
Igen, mert már magaddal viszed azt amit a közösség által tanultál, beléd ivódott. Veled már nem tudnak mit csinálni, de keresik folyamatosan azt akiben ez nem alakult ki egyáltalán vagy nem elég erősen.Én nem közösségben vagyok magyar, hanem egyedül is. Magamban is, nélküled is, veletek is.Mivel a mítoszok valósággá válnak, ezáltal tud az ember nagy közösségekbe szerveződni.Ez nem mítosz, ez a valóság.Azt hittem olvastál Hararit, hogy a sapiens kognitív forradalmában mennyire fontos az identitás, a valóságban biológiailag nem létező dolgokba vetett hite (pénzbe, istenbe, igazságba, hierarchiába, rendbe, relációkba, stb.), vagyis a mítoszok.Hát nem tudom, szerintem azért az szomorú, ha valaki csak attól érzi magát közösségbe tartozónak, mert magyar. Nekem az utolsók között lenne ez egy olyan sorban, hogy milyen közösség tagja vagyok és hogy hogyan azonosítom magam.Nem feltétlen soccer, de érdekel hátha tudja valaki ennek a belső okát. Ma a meccs közben gondolkodtam ezen: mi a francért szurkoltam én a Fradinak annyira, hogy izgultam? Egyik játékost se ismerem, arcról se ismerem őket, a nevét se tudom mindnek, de akkor miért nekik és miért nem a Slavianak szurkoltam, akikkel ugyanígy állok?Azért jó mert úgy érzed valamilyen közösségnek a része vagy. Ezért akarják szétverni, mert aki úgy erzi nem tartozik sehova az a legjobban manipulálható.
Aztán tovább mentem: az olimpián miért a magyaroknak szurkoltam, hogy alakult ez ki? Miért szurkoltam egy Hosszú Katinkának, akit ki nem állhatok olyan versenyzőkkel szemben, akik nekem semlegesek, vagy akár szimpatikusak is. Miért szurkoltam az EB-n a magyar válogatottnak ahelyett, hogy az amúgy általam jobban ismert (nem vagyok nagy soccer fan, szóval a magyar focisták közül csak párat ismerek úgy igazán) külföldi sztárok által alkotott csapatoknak szurkoltam volna (vagy korábban is szurkoltam a válogatottnak, holott pl. Dzsudzsák féle antipatikus emberek is voltak benne, míg mondjuk az ellenfélnél nem volt senkivel se bajom, szóval normál esetben ők voltak a szimpatikusak).
Mikor és hogy nevelik ezt belénk? És miért jó, hogy ez belénk van nevelve?
Jughead
davemayer
A nemzeti öntudat erősítése pedig szerintem pont a manipuláció melegágya, ha mar ez a topic, akkor elég megnézni egy Magyarország-Szlovákia/Románia meccset, ahol a szurkolók utálják egymást csak azért mert a másik szlovák/román/magyar. Bár én kérdeztem, de én pont a másik oldalra gondoltam volna, hogy a “magyarságot” (aminek része az, hogy az egyébként én is szurkolok pl. a Fradinak) azért nevelik belénk, hogy könnyebben tudjanak manipulálni minket. 😊
Jughead
A haza, a nemzet, a magyarság is ilyen mítosz.
Sobri Jóska
Charlie Firpo
Sobri Jóska
Charlie Firpo
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Én nem közösségben vagyok magyar, hanem egyedül is. Magamban is, nélküled is, veletek is.Mivel a mítoszok valósággá válnak, ezáltal tud az ember nagy közösségekbe szerveződni.Ez nem mítosz, ez a valóság.Azt hittem olvastál Hararit, hogy a sapiens kognitív forradalmában mennyire fontos az identitás, a valóságban biológiailag nem létező dolgokba vetett hite (pénzbe, istenbe, igazságba, hierarchiába, rendbe, relációkba, stb.), vagyis a mítoszok.Hát nem tudom, szerintem azért az szomorú, ha valaki csak attól érzi magát közösségbe tartozónak, mert magyar. Nekem az utolsók között lenne ez egy olyan sorban, hogy milyen közösség tagja vagyok és hogy hogyan azonosítom magam.Nem feltétlen soccer, de érdekel hátha tudja valaki ennek a belső okát. Ma a meccs közben gondolkodtam ezen: mi a francért szurkoltam én a Fradinak annyira, hogy izgultam? Egyik játékost se ismerem, arcról se ismerem őket, a nevét se tudom mindnek, de akkor miért nekik és miért nem a Slavianak szurkoltam, akikkel ugyanígy állok?Azért jó mert úgy érzed valamilyen közösségnek a része vagy. Ezért akarják szétverni, mert aki úgy erzi nem tartozik sehova az a legjobban manipulálható.
Aztán tovább mentem: az olimpián miért a magyaroknak szurkoltam, hogy alakult ez ki? Miért szurkoltam egy Hosszú Katinkának, akit ki nem állhatok olyan versenyzőkkel szemben, akik nekem semlegesek, vagy akár szimpatikusak is. Miért szurkoltam az EB-n a magyar válogatottnak ahelyett, hogy az amúgy általam jobban ismert (nem vagyok nagy soccer fan, szóval a magyar focisták közül csak párat ismerek úgy igazán) külföldi sztárok által alkotott csapatoknak szurkoltam volna (vagy korábban is szurkoltam a válogatottnak, holott pl. Dzsudzsák féle antipatikus emberek is voltak benne, míg mondjuk az ellenfélnél nem volt senkivel se bajom, szóval normál esetben ők voltak a szimpatikusak).
Jughead
davemayer
A nemzeti öntudat erősítése pedig szerintem pont a manipuláció melegágya, ha mar ez a topic, akkor elég megnézni egy Magyarország-Szlovákia/Románia meccset, ahol a szurkolók utálják egymást csak azért mert a másik szlovák/román/magyar. Bár én kérdeztem, de én pont a másik oldalra gondoltam volna, hogy a “magyarságot” (aminek része az, hogy az egyébként én is szurkolok pl. a Fradinak) azért nevelik belénk, hogy könnyebben tudjanak manipulálni minket. 😊
Jughead
Sobri Jóska
Charlie Firpo
Sobri Jóska
- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 4 éve
Mivel a mítoszok valósággá válnak, ezáltal tud az ember nagy közösségekbe szerveződni.Ez nem mítosz, ez a valóság.Azt hittem olvastál Hararit, hogy a sapiens kognitív forradalmában mennyire fontos az identitás, a valóságban biológiailag nem létező dolgokba vetett hite (pénzbe, istenbe, igazságba, hierarchiába, rendbe, relációkba, stb.), vagyis a mítoszok.Hát nem tudom, szerintem azért az szomorú, ha valaki csak attól érzi magát közösségbe tartozónak, mert magyar. Nekem az utolsók között lenne ez egy olyan sorban, hogy milyen közösség tagja vagyok és hogy hogyan azonosítom magam.Nem feltétlen soccer, de érdekel hátha tudja valaki ennek a belső okát. Ma a meccs közben gondolkodtam ezen: mi a francért szurkoltam én a Fradinak annyira, hogy izgultam? Egyik játékost se ismerem, arcról se ismerem őket, a nevét se tudom mindnek, de akkor miért nekik és miért nem a Slavianak szurkoltam, akikkel ugyanígy állok?Azért jó mert úgy érzed valamilyen közösségnek a része vagy. Ezért akarják szétverni, mert aki úgy erzi nem tartozik sehova az a legjobban manipulálható.
Jughead
davemayer
Jughead
Sobri Jóska
Charlie Firpo
több mint 4 éve
Ez nem mítosz, ez a valóság.Azt hittem olvastál Hararit, hogy a sapiens kognitív forradalmában mennyire fontos az identitás, a valóságban biológiailag nem létező dolgokba vetett hite (pénzbe, istenbe, igazságba, hierarchiába, rendbe, relációkba, stb.), vagyis a mítoszok.Hát nem tudom, szerintem azért az szomorú, ha valaki csak attól érzi magát közösségbe tartozónak, mert magyar. Nekem az utolsók között lenne ez egy olyan sorban, hogy milyen közösség tagja vagyok és hogy hogyan azonosítom magam.Nem feltétlen soccer, de érdekel hátha tudja valaki ennek a belső okát. Ma a meccs közben gondolkodtam ezen: mi a francért szurkoltam én a Fradinak annyira, hogy izgultam? Egyik játékost se ismerem, arcról se ismerem őket, a nevét se tudom mindnek, de akkor miért nekik és miért nem a Slavianak szurkoltam, akikkel ugyanígy állok?Azért jó mert úgy érzed valamilyen közösségnek a része vagy. Ezért akarják szétverni, mert aki úgy erzi nem tartozik sehova az a legjobban manipulálható.
Jughead
davemayer
Jughead
Sobri Jóska
- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 4 éve
Azt hittem olvastál Hararit, hogy a sapiens kognitív forradalmában mennyire fontos az identitás, a valóságban biológiailag nem létező dolgokba vetett hite (pénzbe, istenbe, igazságba, hierarchiába, rendbe, relációkba, stb.), vagyis a mítoszok.Hát nem tudom, szerintem azért az szomorú, ha valaki csak attól érzi magát közösségbe tartozónak, mert magyar. Nekem az utolsók között lenne ez egy olyan sorban, hogy milyen közösség tagja vagyok és hogy hogyan azonosítom magam.Nem feltétlen soccer, de érdekel hátha tudja valaki ennek a belső okát. Ma a meccs közben gondolkodtam ezen: mi a francért szurkoltam én a Fradinak annyira, hogy izgultam? Egyik játékost se ismerem, arcról se ismerem őket, a nevét se tudom mindnek, de akkor miért nekik és miért nem a Slavianak szurkoltam, akikkel ugyanígy állok?Azért jó mert úgy érzed valamilyen közösségnek a része vagy. Ezért akarják szétverni, mert aki úgy erzi nem tartozik sehova az a legjobban manipulálható.
Jughead
davemayer
Jughead
Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska
több mint 4 éve
Hát nem tudom, szerintem azért az szomorú, ha valaki csak attól érzi magát közösségbe tartozónak, mert magyar. Nekem az utolsók között lenne ez egy olyan sorban, hogy milyen közösség tagja vagyok és hogy hogyan azonosítom magam.Nem feltétlen soccer, de érdekel hátha tudja valaki ennek a belső okát. Ma a meccs közben gondolkodtam ezen: mi a francért szurkoltam én a Fradinak annyira, hogy izgultam? Egyik játékost se ismerem, arcról se ismerem őket, a nevét se tudom mindnek, de akkor miért nekik és miért nem a Slavianak szurkoltam, akikkel ugyanígy állok?Azért jó mert úgy érzed valamilyen közösségnek a része vagy. Ezért akarják szétverni, mert aki úgy erzi nem tartozik sehova az a legjobban manipulálható.
Jughead
davemayer