Soccer
41 feliratkozó
több mint 13 éve
Sebii
3 582
Jöhet az oltás, de van benne valami:http://www.youtube.com/watch?v=pWe_lwegpHk&feature=player_embedded#at=11
több mint 13 éve
Ne haragudj Stez én akkor sem értek veled egyet. Benzema jelenleg az elsőszámú csatárunk lehet. Ugyanis érzésem szerint jobb mint Higuain, és Adebayor. Más csatárunk meg nincs.Mellesleg a Lyonból a Realba lépni nem olyan hatalmas előrelépés szerintem mint ahogy azt te gondolod. Szvsz. Sima top10es csapat Európában.
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 13 éve
Mikey
18 953
Na igen. 😊
több mint 13 éve
főleg nekünk Bengals fanoknak nehéz ilyet mondani 😊ne a játékosok miatt szeresd a klubot, hanem a szellemisége miattgabtsiÉletemben először most hallok/olvasok MU fantől ilyet. Ezt is megéltem.
(Ez most nem kötözködés akar lenni, komolyan így van.)Mikey
ami nem hajlik, az törik!
több mint 13 éve
Mikey
18 953
ne a játékosok miatt szeresd a klubot, hanem a szellemisége miattgabtsiÉletemben először most hallok/olvasok MU fantől ilyet. Ezt is megéltem.
(Ez most nem kötözködés akar lenni, komolyan így van.)
több mint 13 éve
emlékszem, úgy készültem (mint talán most a barcasok) elképzelni nem tudtam, hogy gond lehet a döntőben, tükörsima győzelemre számítottam az első 10 perc után meg aztán főleg. gabtsiHát én is esélyesebbnek tartom magunkat, de csak nagyon kevéssel. Villa és Pedro gyakorlatilag offon van az elmúlt három hónapban. Villának minden meccsén volt átlagban 1-2 ziccere és abból 1, azaz 1 gólt szerzett... Mondjuk én Pedrot alapból nem tartottam soha sem jó játékosnak, ezért is örülnék, ha tényleg jönne nyáron Rossi a Villarealból.
több mint 13 éve
abszte belül, carrick előtt, ahol most giggs játszik. én letenném a hajamat ha sneijder összejönne.ami nem hajlik, az törik!
több mint 13 éve
tüsi91
11 023
Ok Gabtsi, de én magát a pozícióját nem látom. 4-4-2 belső esetleg, bár oda szűknek érzem, esetleg tényleg bal oldal. Minden esetre szvsz rendszeridegen.
több mint 13 éve
Akik tanakodnak v. reménykednek, hogy ki nyeri a döntőt, nincs értelme. Meg kell nézni a bwin reklámot a BL döntővel kapcsolatosan és kiderül kire kell tippelni ill. ki fog nyerni. 😛
Az életben nem az tragédia, ha valaki nem éri el a célját. A tragédia az, ha valakinek nincs célja.
több mint 13 éve
Ki kell vágni Nanit a baloldalról, Sneijder meg mehet a kezdőbe, de persze középre osztogatni. 😛ne a játékosok miatt szeresd a klubot, hanem a szellemisége miatt 😊 ebbe pedig hernandez ha latin ha nem, maximálisan beleillik.nono. Nekem tudod mi a bajom? Az, hogy maga a klub kezdi elveszteni a szellemiségét...
én pl gary neville-t utáltam, de tényleg szívből, pedig róla mondják h megtestesítője a klubnak.
nyáron kell egy kapus, meg sneijder 'oszt jónapot.gabtsi
Gary-s dolog magánügy, én például a hozzá hasonló fickókat szeretem, Keane, Robson, bár csak pár felvételen láttam játszani, de Nobby Stiles is hasonló figura lehetett.
Kapusban egyetértek, bár nem de Geaban, kár, hogy az én szavam semmit sem ér, de ami a legjobban fáj, hogy még a véleményemet se kérték ki, pedig óriási szaktekintély vagyok. 😊.
De ha nem bánod kötekedek, bár azt hiszem erről már vitáztunk. Én nem látom továbbra sem Sneijder helyét úgy Isten igazából.tüsi91
De én azt sem hinném, hogy a MÚ-ba menne a nyáron.
több mint 13 éve
De ha nem bánod kötekedek, bár azt hiszem erről már vitáztunk. Én nem látom továbbra sem Sneijder helyét úgy Isten igazából.tüsi91mert még van giggs és scholes. de ha ők nincsenek, akkor én nem látom a keretben azt aki átlátja a pályát és a játékot és oda is tudja tenni, és ha kell befejezni is odaér a 16oshoz.
Pocs: jól mondod (de ehhez azért hozzátenném a 2008as elődöntőket, bár az még más két csapat volt, de az elv működött), csak az a bajom, hogy az a 10 perc (és tényleg kegyetlen tempós 10 perc volt) kurva kevés. emlékszem, úgy készültem (mint talán most a barcasok) elképzelni nem tudtam, hogy gond lehet a döntőben, tükörsima győzelemre számítottam az első 10 perc után meg aztán főleg. aztán csak ültem ott és lestem mint hal a szatyorból és kerestem hogy melyik katalán köcsögbe lehetne belekötni a holdurvarban 😊
több mint 13 éve
A United már 2 éve megmutatta egyszer, hogy lehet normális módon megölni a Barca játékát, bár csak 10 percig sikerült, mert utána a bekapott gól megzavarta őket (és idén az Espanyol is elég jól csinálta ezt, bár az csak egy bajnoki volt, ráadásul több hiányzóval). 3 emberrel mindig zavarták már a védőket, kirúgásoknál is mellettük álltak, így azokat sem tudta már Valdés kigurítani, hanem rúgdosta föl a labdákat, amiket természetesen elvesztettek a törpéink. Szerintem most is valami ilyesmit kéne megpróbálnia a Unitednek, bár 2 éve hiányzott a két szélsővédő, ami nehezítette a helyzetet és Busquets is pont abban fejlődött sokat, hogy jobban be tud segíteni a védelemnek a labdakihozatalba.
több mint 13 éve
tüsi91
11 023
ne a játékosok miatt szeresd a klubot, hanem a szellemisége miatt 😊 ebbe pedig hernandez ha latin ha nem, maximálisan beleillik.nono. Nekem tudod mi a bajom? Az, hogy maga a klub kezdi elveszteni a szellemiségét...
én pl gary neville-t utáltam, de tényleg szívből, pedig róla mondják h megtestesítője a klubnak.
nyáron kell egy kapus, meg sneijder 'oszt jónapot.gabtsi
Gary-s dolog magánügy, én például a hozzá hasonló fickókat szeretem, Keane, Robson, bár csak pár felvételen láttam játszani, de Nobby Stiles is hasonló figura lehetett.
Kapusban egyetértek, bár nem de Geaban, kár, hogy az én szavam semmit sem ér, de ami a legjobban fáj, hogy még a véleményemet se kérték ki, pedig óriási szaktekintély vagyok. 😊.
De ha nem bánod kötekedek, bár azt hiszem erről már vitáztunk. Én nem látom továbbra sem Sneijder helyét úgy Isten igazából.
több mint 13 éve
Tök jó, hogy magyar résztvevője is lesz a BL döntőnek. Gratulálok neki és a többi segítőjének is. Puhl-i magasságokig fog emelkedni Kassai is?
Az életben nem az tragédia, ha valaki nem éri el a célját. A tragédia az, ha valakinek nincs célja.
több mint 13 éve
ne a játékosok miatt szeresd a klubot, hanem a szellemisége miatt 😊 ebbe pedig hernandez ha latin ha nem, maximálisan beleillik. én pl gary neville-t utáltam, de tényleg szívből, pedig róla mondják h megtestesítője a klubnak.
nyáron kell egy kapus, meg sneijder 'oszt jónapot.
több mint 13 éve
tüsi91
11 023
Ok Hernandezes dologgal egyetértek, de hadd legyek annyira kritikus, hogy legalább azt elvárjam, hogy 10ből 5 felpasszolt labdát normálisan tegyen vissza. 😊. Csak itt sztem az a bökkenő, hogy ezt nem 23 évesen tanulják. Nekem félre ne értsd nem az a gondom vele, hogy nem szervezi a játékot ilyesmi, hanem az, hogy alap dolgokban amiket 15-16 évesen tanulnak gyenge.Berbatovot meg nem tartom tipikus centernek, igazából ő egy kispályás, homokfociba etalon király emberke. De. Amit írtál, hogy mik az előnyei, abból sokat nyert ez a csapat is. Persze nem egy kontrára játszó csapatban van az ő helye, de ha nekünk kell támadni, az ő meglátásai aranyat érnek. Tudom rengeteg hibája van, sok olyan is amit rákennek. A másik herótom, hogy ha Berba elvaxol vmit, egyből jön a sav, míg Hernandeznél semmi. Csak egyszer nehogy neki is a Madrid legyen az álma.
Hernandez nem csípésében meg szerepet játszik a latin ellenszenvem. Bár Valenciat akkora Istennek tartom, hogy már megrendeltem Stonehenge-ből a köveket, hogy vmi szobor félét össze üssek neki.
Amúgy kíváncsi vagyok hány olyan embert sikerül szerződtetni nyáron, aki miatt egyre inkább vesztem el azt a klubot, akit megszerettem...
több mint 13 éve
nem durvaságra vagy folyamatos szabálytalanságra gondolok, hanem fizikai kontaktra, loholjunk ott a nyakukon, szívjük el a levegőt vegyük el a kedvüket.Csak nehogy visszaüssön és előjöjjön Kassaiból a magyar halvérűség,aztán minden apró szart lefúj majd...Na akkor lesz piros is...JoeyPorterMeggyőződésem, hogy fizikailag jobbak vagyunk.ez annyira így van h tk én ezt látom az egyetlen esélynek a győzelemre, ha meg tudjuk őket törni fizikailag, semmilyen szinten nem hagyjuk élni őket és ahogy megvan a labda, azonnal 3-4 húzásból építkezni. magunkra semmiképpen nem húznám őket, már a félpályánál fel kell venni őket, nem szabad hagyni hogy 20-40 között adogassanak és beszoruljunk.
tüsi91
jó lenne az elején 3-4 gyors góllal megzavarni őket 😀gabtsi
persze attól se kell megriadni, ha a középpályán fel kell rúgni valakit mielőtt megindulna.
(sorry a sok szövegért, de én úgy áll a picsám a meccsre, hogy a gellérthegy beleremeg!)
több mint 13 éve
S miért nem csípem Hernandezt?egyszer itt volt egy holland fejes a cégünktől, aki nagy Feyenoord szurkoló (akkor még ott volt az európai központunk, ezer éve bérletes, akkor privát box tulaj csóka), és én azonnal Kiprichről kérdeztem elmondta, hogy senki nem értette, hogy ki ez az ember és mit akar, görbe a háta, nem is különösen gyors, és hát hogy néz ki na. de valahogy mindig ott volt ahol kellett, akár egy centiről akár 3 méterről de mindig ott volt és berúgta. és ez kurva nagy érték ugyan tényleg soha nem csinált semmit, de mindig betalált. és megőrült érte mindenki rotterdamban. kicsit sántít a példa, de ugyanezt látom én hernandeznél. nézd meg ott van diego forlán, akivel kapcsolatban kevés embert találsz aki azt mondja h szar (már én sem), mert valójában kurva nagy playa, de nálunk 1.5 évig (!!) nem talált be. egy világklasszis center. aztán jött borsó, aki első évében szórta a gólokat, és egy csatárnál tényleg semmi más nem számít csak az, hogy ha odakerül akkor be tudja ütni v sem. persze hibázik még sokat, de nagyon kezdő még, most jött mexikóból első éve angliában, a BL-ben, egyáltalán ebben a tempóban. és így teljesít. mi lesz ha megszokja ?
Irgalmatlan hype veszi körül, amennyire én emlékszem Rooney a közelébe sem volt ennek, mikor hozzánk került. A legtöbben csak és kizárólag a jót veszik észre. Amit írtál folyamatosan mozgásba van. OK, igaz. De én meg azt veszem észre, hogy oly hihetetlen mértékben elveszik meccseken, hogy néha komolyan olyan érzésem van, hogy az emberhátrányos játékot gyakoroljuk. Én sem vitatom, hogy nagy fogás, de azért annyi tulzó dolog van vele kapcsolatban, hogy elképesztő.
De hadd kérdezzek vissza. Miért nem csíped Berbatovot? 😊tüsi91
az elmúlt pár hétben beszéltem két emberrel is a MU-tól, és egymástól függetlenül szét szopkodták az embert. főként azért mert a pályán nyújtottnál csak az emberi kvalitásai nagyobbak. abszte a sportnak él, mindene a united, kiválóan megtanult angolul mire érkezett. etc etc etc. nem hallottam embert róla egy szó negatívat mondani. első év 20 gól. és fontos meccseken is!
és akkor Berbatov. abszte egyáltalán semmi de semmi haszna nincs az embernek a mi játékrendszerünkben. sztem olaszországban egy kiváló center lehetne, igazi kelet európai style. nem nagyon szeret futni, de ugyanakkor fineszes, jól lát a pályán és a technikai tudása is megvan. jól lép vissza, jól osztja le az érkezőnek, de egy centernek sztem nem ez az elsődleges dolga. ráadásul a mi támadójátékunkat ő csak lassítja, érdemes megnézni, hogy amint hozzákerül a labda, egyből lelassul a játék, nem folyik tovább érintőben a támadás, mert ő átveszi, körülnéz, megtolja, átgondolja és adja. az agyam eldobom a tv előtt ilyenkor. és olyan sok esetre sem emlékszem amikor ő döntött el fontos meccsen (így hirtelen a pool ellen rúgott egy hármast) de azonkívül ő csak akkor rúg négy gólt ha nyerünk 8-2re. de az, hogy egy csöves, kínkeserves 0:0-nál ő találja meg a győztes gólt, _tényleg_ fontos meccsen ilyenre nem emlékszem. és ez amit itt letett az asztalra 30 millió fontért, az kérlek lófasz, esti fénynél.
több mint 13 éve
JoeyPorter
2 631
Csak nehogy visszaüssön és előjöjjön Kassaiból a magyar halvérűség,aztán minden apró szart lefúj majd...Na akkor lesz piros is...Meggyőződésem, hogy fizikailag jobbak vagyunk.ez annyira így van h tk én ezt látom az egyetlen esélynek a győzelemre, ha meg tudjuk őket törni fizikailag, semmilyen szinten nem hagyjuk élni őket és ahogy megvan a labda, azonnal 3-4 húzásból építkezni. magunkra semmiképpen nem húznám őket, már a félpályánál fel kell venni őket, nem szabad hagyni hogy 20-40 között adogassanak és beszoruljunk.
tüsi91
több mint 13 éve
tüsi91
11 023
igen ez nekem is a kedvenc idézetem egyike 😀. Biztos védekezésből apró gólokkal megzavarni az ellenfelet.Meggyőződésem, hogy fizikailag jobbak vagyunk.ez annyira így van h tk én ezt látom az egyetlen esélynek a győzelemre, ha meg tudjuk őket törni fizikailag, semmilyen szinten nem hagyjuk élni őket és ahogy megvan a labda, azonnal 3-4 húzásból építkezni. magunkra semmiképpen nem húznám őket, már a félpályánál fel kell venni őket, nem szabad hagyni hogy 20-40 között adogassanak és beszoruljunk.
tüsi91
több mint 13 éve
Meggyőződésem, hogy fizikailag jobbak vagyunk.ez annyira így van h tk én ezt látom az egyetlen esélynek a győzelemre, ha meg tudjuk őket törni fizikailag, semmilyen szinten nem hagyjuk élni őket és ahogy megvan a labda, azonnal 3-4 húzásból építkezni. magunkra semmiképpen nem húznám őket, már a félpályánál fel kell venni őket, nem szabad hagyni hogy 20-40 között adogassanak és beszoruljunk.
tüsi91
jó lenne az elején 3-4 gyors góllal megzavarni őket 😀
több mint 13 éve
tüsi91
11 023
Az én általam preferált kezdőben ugye 5 támadószellemű ember van. Viszont olyan emberek, akikben van alázat és a támadóemberekhez képest jó védekező futballjuk. Valencia rengeteget segít hátrafele, míg Park főleg befele védekezésben. Gyakorlatilag belül 3an vagyunk attól függően hol a labda. Ha Valencia felén Park nagyon betolódik (sima 4-4-2es tolódás), ha a bal oldalon, akkor Rooney zár be a 3ba. Ezzel bőven megvagyunk. Carrick ekkor lép mélyebbre. Nyílván óriási mezőnymunkát követel ez meg Parktól és Rooneytól, de nekik mind a fizikai állóképességük, mind az alázatuk megvan hozzá. Itt pedig jön a képbe Giggs, aki a Chelsea ellen megtudta csinálni azt, amit a Keane-Scholes tengelyben Scholes megtudott még a szép időkben. Védekezés, labdaszerzések, s fazonszabás. A másik dolog ami kérdés. Mennyire védekezzünk mélyen? Nagyon magunkra sem szabad húzni a Barcát, nagyon fel se lehet lépni, de mindenképpen fontos az, hogy a kp és védősor közt szüken legyünk, ott minél több ütközést csinálni. Meggyőződésem, hogy fizikailag jobbak vagyunk.
S hogyan tudunk ebből előre menni? 1. Valencia. Minden téren a legjobb szélsőnk, s bárki játszik bal bekket a Barcában képes verni. Neki, Rooneynak és Hernandeznek kellene 1-1 elleni párharcok tömkelegét nyerni.
Utolsó bekezdés első mondatának pedig nagy respect.
S miért nem csípem Hernandezt?
Irgalmatlan hype veszi körül, amennyire én emlékszem Rooney a közelébe sem volt ennek, mikor hozzánk került. A legtöbben csak és kizárólag a jót veszik észre. Amit írtál folyamatosan mozgásba van. OK, igaz. De én meg azt veszem észre, hogy oly hihetetlen mértékben elveszik meccseken, hogy néha komolyan olyan érzésem van, hogy az emberhátrányos játékot gyakoroljuk. Én sem vitatom, hogy nagy fogás, de azért annyi tulzó dolog van vele kapcsolatban, hogy elképesztő.
De hadd kérdezzek vissza. Miért nem csíped Berbatovot? 😊
több mint 13 éve
jövőre talán jön László Csaba is a PL-be megnyerni eme címet 😛a Fulham egy századponttal előzte meg a Blackpoolt a Fair play táblázaton, így mégis indulhatnak az EL-ben...JJPoénos, hogy az a csapat lett a legsportszerűbb, amelyet Mark Hughes menedzsel.Mikey
több mint 13 éve
Mikey
18 953
a Fulham egy századponttal előzte meg a Blackpoolt a Fair play táblázaton, így mégis indulhatnak az EL-ben...JJPoénos, hogy az a csapat lett a legsportszerűbb, amelyet Mark Hughes menedzsel.
több mint 13 éve
nézzük sorban:- nem gondolom defenzívnek a játékunkat, 4 támadó szellemű játékos (park, giggs, rooney, val) bőven elég kell, hogy legyen. ámbár ha borsó kezd, akkor ez a szám rögtön 5 ami azt jelenti, hogy a középpálya közepén az egyszem carricknek kellene leütközni egy olyan területet ahol xavi, andriska és jászai mari járatják a labdát. erre mondják, hogy fing a gatyában.
- hernandez abszte ász, én nem is értem, hogy miért nem csíped, hihetetlenül jól helyezkedik az ember, és folyamatos mozgásban van ami nagyban megnehezíti az ellene való védekezést. fiatal még, nyilván le fog tisztulni, de első szezonban 20 gólt lőni az több mint kurvajó (főleg nekem aki diego forlán 2.0-t vártam). és hogy megfordítsam az érvedet, én egy olyat se tudok mondani ami miatt berbatovot nemhogy a kezdőben egy bl döntőn, de egy ligakupára utazó keretben látnám.
szóval, az én véleményem szerint a barcat a középpályán (különösen iniestat) kell megfogni, mert ott kel elszívni a levegőt, megakadályozni, hogy felgyorsuljanak és hogy szabad terület legyen. ha ezt meg tudjuk csinálni, akkor imho messi egyedül nem fogja megnyerni a meccset. ehhez pedig kell a bitang középpálya, két rombolóval és akkor giggs meg szabhatja a fazont előre, 3 szélvészgyors ember (+ a padról borsó) igen komoly károkat tud okozni a barca védelemben, leginkább valencia oldalán.
nem a formációtól leszünk defenzívek, hanem attól, hogy mit akarunk a labdával. jobb oldali védő tekinteétben egyetértek, én jos-sal kezdenék, főként mert gond esetén őt bárhova lehet mozgatni.