Sorozatok

32 feliratkozó

több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 228 — NFL bracket champion '26
Cowboy Bebop 7. részig:
Nem tudok mit mondani, nagyon adja.
A sztori az adott, azzal nincs probléma és a színészek is passzolnak szerintem.
Ezernyi módon el lehetett volna rontani, de tökéletesen ragadták meg az anime hangulatát.
Nem is értem, hogy a kritikusoknak mi a bajuk vele.

Fun Fact: Felmentem 9gag-re megnézni az ottani véleményeket...többség szerint szar, mert nem olyan/ugyanaz mint az anime és hogy a karakterek bőrszíne és nemi identitása más mint az animében... pl. Jet Black fekete, Spike ázsiai és Faye leszbikus...

Azt eddig is tudtam, hogy a 9gag és közönsége az elmúlt 7-10 évben egyre gyatrább lett, de hogy ennyire...
Bár, ahogy átpörgetem a posztok többségét, nem csodálkozom, zéró kreativitás van már csak az oldalon.
Régebben volt jó pár érdekes, sírva röhögős kép vagy valami, de manapság ugyanazok pörögnek vagy a régieket veszik elő vagy mindegyik csak üvölt, hogy elnyomja a woke meg cancel culture.
Solymi
ez nem csak itt probléma
nekem most az eternals során volt egy vitám mert elvileg azért lett szar mert megváltoztatták a karakterek nemét

az tény hogy holywood most túlkompenzál a fél évszázados whitewashingért
de ha nem öncélú akkor engem nem zavar
Negritis
Megnéztem most a Rotten oldalát is, kritikák nagy része az egy-két szavason túl annyiban kimerül, hogy más a bőrszín, kor, Faye ruhája(!), merthogy nincs fanservice (amúgy vmilyen szinten behozták a ruhát) és különben is, plusz Vicious nem olyan mint az animében (wtf?), nem követi le az eredetit és nem hozza vissza hangulatát és az egész mittudoménmit.
Mikor szerintem meg pont azt adja vissza nagyon jó, ráadásul még mélyítik is a karaktereket.
Szerintem az egyik legcoolabb sorozat lett amit bárkinek szívesen ajánlanék.

Ezen a bőrszín/nem dolgon gondolkodtam sokat, de ha nincs a sztori szempontjából jelentősége, akkor szerintem sincs jelentősége. Persze, manapság mindenki próbál túlkompenzálni vagy legalábbis a saját kínálatában megfelelően vagy egyenlő (sztem ez a kulccsszó) mértékben szerepeltetni a különböző rasszokat, nemeket.

Sokan azzal példálóznak, hogy az alkotó is fehérnek rajzolta/álmodta meg őket, stb.
Az amerikai képregényeknél, filmeknél, stb. azért elég nagymértékben meghatározta ezt a diszkrimináció meg az, hogy senki se akarta magát elásni azzal, hogy fekete karaktert szerepeltet egy kiadványban/filmben, max. akkor ha hírverést akart magának.
Kvázi 66-ban volt elsőnek fekete szuperhős Black Panther személyében (wiki adatok).
Annak nem néztem utána, hogy a filmeknél/sorozatoknál mikor volt az, amikor egy fekete színész vitte el a hátán teljes egészében és nem csak side-kickként vagy vicces főszereplőként.
De amúgy ugyanez igaz lehetne ott a latino közösségre is.

Japánoknál sztem ugyanúgy megvan/meglehet ez a diszkrimináció, de lehet, hogy az animékben ennek inkább technikai okai lehetnek vagy ki tudja...
Vicces amúgy, hogy milyen karaktereket írnak le feketének vagy nem-ázsiainak, jó részéről nem is gondoltam volna, bár nemtom ezek a listák mennyire pontosak.

fictionhorizon.com/best-black-anime-characters/
 myotakuworld.com/black-anime-characters/

Szóval szerintem ez inkább csak azért fura, mert nem így szocializálódtunk és vannak olyanok akiknek nehéz vagy egyáltalán nem akarják elfogadni, hogyha egy adott karakter bőrszíne/neme/identitása más és még ha csak amiatt is, hogy "színesítse" a művet és nem az öncélúság miatt.

Dehát az anime fanok nagy része egyébként is fura szerzet... 😉 😛
Solymi
A Távol-Keleten is létezik a rasszizmus, turistaként imádnak, de pl. dolgozni nem vesznek fel ha jelentkezik sárga is az adott pozira.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 485 — The Mathematician
wheel of time-t nézte valaki?
Negritis
Én, eddig jó, még ha van néha teljesen értelmetlen változtatás is.
ender1112
nem olvastam a könyvet, és nemtom fogom-e
de köszi ha végeztem az arcadia verse-zel akkor az a kövi

a 3Below part 1 teljesen jó, nyilván gyerekeknek készült és ez érződik de Del Toro nyoma érződik

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 680 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
Negritis
Én, eddig jó, még ha van néha teljesen értelmetlen változtatás is.
több mint 4 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 978
Cowboy Bebop 7. részig:
Ezernyi módon el lehetett volna rontani, de tökéletesen ragadták meg az anime hangulatát.

Fun Fact: Felmentem 9gag-re megnézni az ottani véleményeket...többség szerint szar, mert nem olyan/ugyanaz mint az anime és hogy a karakterek bőrszíne és nemi identitása más mint az animében... pl. Jet Black fekete, Spike ázsiai és Faye leszbikus...

Azt eddig is tudtam, hogy a 9gag és közönsége az elmúlt 7-10 évben egyre gyatrább lett, de hogy ennyire...
Bár, ahogy átpörgetem a posztok többségét, nem csodálkozom, zéró kreativitás van már csak az oldalon.
Régebben volt jó pár érdekes, sírva röhögős kép vagy valami, de manapság ugyanazok pörögnek vagy a régieket veszik elő vagy mindegyik csak üvölt, hogy elnyomja a woke meg cancel culture.
Solymi
ez nem csak itt probléma
nekem most az eternals során volt egy vitám mert elvileg azért lett szar mert megváltoztatták a karakterek nemét

Negritis
Megnéztem most a Rotten oldalát is, kritikák nagy része az egy-két szavason túl annyiban kimerül, hogy más a bőrszín, kor, Faye ruhája(!), merthogy nincs fanservice (amúgy vmilyen szinten behozták a ruhát) és különben is, plusz Vicious nem olyan mint az animében (wtf?), nem követi le az eredetit és nem hozza vissza hangulatát és az egész mittudoménmit.
Mikor szerintem meg pont azt adja vissza nagyon jó, ráadásul még mélyítik is a karaktereket.
Szerintem az egyik legcoolabb sorozat lett amit bárkinek szívesen ajánlanék.

Ezen a bőrszín/nem dolgon gondolkodtam sokat, de ha nincs a sztori szempontjából jelentősége, akkor szerintem sincs jelentősége. Persze, manapság mindenki próbál túlkompenzálni vagy legalábbis a saját kínálatában megfelelően vagy egyenlő (sztem ez a kulccsszó) mértékben szerepeltetni a különböző rasszokat, nemeket.

Sokan azzal példálóznak, hogy az alkotó is fehérnek rajzolta/álmodta meg őket, stb.
Az amerikai képregényeknél, filmeknél, stb. azért elég nagymértékben meghatározta ezt a diszkrimináció meg az, hogy senki se akarta magát elásni azzal, hogy fekete karaktert szerepeltet egy kiadványban/filmben, max. akkor ha hírverést akart magának.
Kvázi 66-ban volt elsőnek fekete szuperhős Black Panther személyében (wiki adatok).
Annak nem néztem utána, hogy a filmeknél/sorozatoknál mikor volt az, amikor egy fekete színész vitte el a hátán teljes egészében és nem csak side-kickként vagy vicces főszereplőként.
De amúgy ugyanez igaz lehetne ott a latino közösségre is.

Japánoknál sztem ugyanúgy megvan/meglehet ez a diszkrimináció, de lehet, hogy az animékben ennek inkább technikai okai lehetnek vagy ki tudja...
Vicces amúgy, hogy milyen karaktereket írnak le feketének vagy nem-ázsiainak, jó részéről nem is gondoltam volna, bár nemtom ezek a listák mennyire pontosak.

fictionhorizon.com/best-black-anime-characters/
 myotakuworld.com/black-anime-characters/

Szóval szerintem ez inkább csak azért fura, mert nem így szocializálódtunk és vannak olyanok akiknek nehéz vagy egyáltalán nem akarják elfogadni, hogyha egy adott karakter bőrszíne/neme/identitása más és még ha csak amiatt is, hogy "színesítse" a művet és nem az öncélúság miatt.

Dehát az anime fanok nagy része egyébként is fura szerzet... 😉 😛

Szerkesztette: Lúdas Solymi
több mint 4 éve
Cowboy Bebop 7. részig:

Solymi
ez nem csak itt probléma

több mint 4 éve
faye valentine castingot továbbra sem értem, ettől eltekintve eddig tetszik a live action CB
briareos
Sztoriban ez más vagy ez egy sima ctrl c+ctrl v az animéből?
Greengo
Az első rész az kicsit copypaste, de az az egyik legerősebb rész az animében, szóval nem baj, hogy átemelték, pilotnak tökéletes.
A többit nem tudom.

A Faye Valentine castinggal nekem eddig nincs bajom, habár az animében szexisebb, dehát melyik animében nem azok a csajok, szal itt inkább a stílusára mentek rá, az meg nekem ok.
Solymi
Cowboy Bebop 7. részig:

Szerkesztette: Lúdas Solymi
több mint 4 éve
faye valentine castingot továbbra sem értem, ettől eltekintve eddig tetszik a live action CB
briareos
Greengo
Az első rész az kicsit copypaste, de az az egyik legerősebb rész az animében, szóval nem baj, hogy átemelték, pilotnak tökéletes.
A többit nem tudom.

A Faye Valentine castinggal nekem eddig nincs bajom, habár az animében szexisebb, dehát melyik animében nem azok a csajok, szal itt inkább a stílusára mentek rá, az meg nekem ok.
több mint 4 éve
Greengo Philadelphia Eagles Alabama Crimson Tide 9 310 — Eagles fan
briareos

E-A-G-L-E-S EAGLES !
több mint 4 éve

több mint 4 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life

több mint 4 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 873 — Apu ökölbeszorított keze
The night off

Nekem tetszett valamiért.
Érdekes volt a karakterek jellemválltozásai motivaciojuk. A vége egy kicsit el lett nagyolva sajna

több mint 4 éve
steelwolf Pittsburgh Steelers 10 568 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
több mint 4 éve
Gorcsev Pittsburgh Steelers 522
Az S03E07-ig bírtam. Addig baromira jó a sztori, de amikor negyedjére kezdték el ugyanazt, na akkor azt mondtam hogy menjenek a fenébe mér. Pedig Victoria Pedretti nagyot alakít.
Mikey
Azt a 3 részt szerintem már érdemes beletenni. Amennyire emlékszem nem csalódást keltő és az évad végén ki is tudsz szállni, ha a folytatást már nem néznéd.

"Aki itt erős akar lenni, az úgy jár mint a vas. (...) addig lesz ütve, amíg meleg." /Rejtő Jenő/
több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 033
Elnézést, hogy nem követem vissza, nem tudom ki nézte meg a You című sorozatot Netflixen, csak annyit szeretnék mondani, hogy ez nagyon, de nagyon beteg 😃
#JC6
A minap kezdtem el nézni, hát ennyire kellemetlenül én még nem éreztem magam egyetlen sorozat nézése közben sem.
Mikey
Az S03E07-ig bírtam. Addig baromira jó a sztori, de amikor negyedjére kezdték el ugyanazt, na akkor azt mondtam hogy menjenek a fenébe mér. Pedig Victoria Pedretti nagyot alakít.
Mikey
Egyébként nézős? Most jutottam el oda a netflixen h fingom sincs mibe kezdjek bele...
peach
Szerintem igen. Kellően morbid, olykor zavarba ejtő a sztori, de mégis nézni akarod. Csak negyedjére már nekem uncsi elkezdeni ugyanazt. De lehet kap még egy esélyt, hátha valamiben másabb lesz.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Az Alapítvány sorozat
Valami eszméletlen ütős lett szerintem
(Nem ismerem a könyvet )
De mint magában sorozat nekem nagyon adja 1 nap alatt le is daráltam.
VvAlekosz
Én a hatodik résznél abbahagytam, kínszenvedés volt, pláne könyvismerőként.
ender1112
Ízlések és pofonok
Nekem nagyon adta
Még most is agyalok rajta random
De mondom nekem lövésem sincs a könyvről lehet ha azt ismerem más a véleményem.De magában nekem nagyon extra volt
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
 www.youtube.com/watch?v=4Ps6nV4wiCE
Greengo
Én már nézem
Eddig tetszik (3rész)
több mint 4 éve
Greengo Philadelphia Eagles Alabama Crimson Tide 9 310 — Eagles fan
 www.youtube.com/watch?v=4Ps6nV4wiCE

E-A-G-L-E-S EAGLES !
több mint 4 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 680 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
Az Alapítvány sorozat
(Nem ismerem a könyvet )
VvAlekosz
Én a hatodik résznél abbahagytam, kínszenvedés volt, pláne könyvismerőként.
több mint 4 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 149
Az Alapítvány sorozat
(Nem ismerem a könyvet )
VvAlekosz
Én a könyvvel voltam így, sztem hatalmas alkotás!
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Az Alapítvány sorozat
(Nem ismerem a könyvet )
több mint 4 éve
twitteren volt pár bejelntés a marveltől:
marvel zombies
the secret invasion
what if season 2
agatha
ironheart
i am groot
spiderman freshman year
echo
ms marvel
x-men '97

a korábban bejelentett
she hulk
moon knight

több mint 4 éve
az Utódlás is rendben van, jól összerakták
ozibozi
Mikor amcsiból Magyarországra utaznak gazdagék csapatépítőre, előtte megkérdezi az egyikük, hogy minek mennek oda?
A válasz: ott vadászat alatt lövöldözhetsz össze-vissza, ha meg eltalálsz valakit nem szól majd senki,
és van vörös bor is. 😊
ozibozi
ha van pénzed itt is ott is azt csinálsz amit akarsz
ha nincs ott se

több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 20 926
ozibozi
Mikor amcsiból Magyarországra utaznak gazdagék csapatépítőre, előtte megkérdezi az egyikük, hogy minek mennek oda?
A válasz: ott vadászat alatt lövöldözhetsz össze-vissza, ha meg eltalálsz valakit nem szól majd senki,
és van vörös bor is. 😊
ozibozi
Amikor egy amerikai sorozatban érvként hozzák fel kishazánk mellett a vörösbort, akkor érzed, hogy a sorozat készítői nem mèlyedtek se az USA se Mo. borkultúrájában 😊 még ha a szép lányokat hozzák fel az oké, de a vörösbor….
MC12
Igen, még Szerencse hogy legalább nem Bukaresteztek.
A vadászaton meg a szabályozatlanságot emelték ki, a bor inkább csak úgy merült fel hogy legalább van, így könnyebben túlélik a csapatépítőt.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 394
ozibozi
és van vörös bor is. 😊
ozibozi
Amikor egy amerikai sorozatban érvként hozzák fel kishazánk mellett a vörösbort, akkor érzed, hogy a sorozat készítői nem mèlyedtek se az USA se Mo. borkultúrájában 😊 még ha a szép lányokat hozzák fel az oké, de a vörösbor….

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 20 926
ozibozi
és van vörös bor is. 😊

Szerkesztette: ozibozi