TV, rádió

18 feliratkozó

több mint 14 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
http://velvet.hu/blogok/gumicukor/2011/07/14/szepsegkiralyno/
Évről évre gyengébbek ezek a magyar szépségkirálynők. Nem tudom elhinni, hogy a "nagy" zsűri hogy tudta ezeket kihozni győztesnek.Schleck
$Höri
Akkor te is rájuk gyanakodsz: http://en.wikipedia.org/wiki/World_Association_of_Ugly_People ?

több mint 14 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
Évről évre gyengébbek ezek a magyar szépségkirálynők. Nem tudom elhinni, hogy a "nagy" zsűri hogy tudta ezeket kihozni győztesnek.Schleck
$

több mint 14 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
Évről évre gyengébbek ezek a magyar szépségkirálynők. Nem tudom elhinni, hogy a "nagy" zsűri hogy tudta ezeket kihozni győztesnek.

több mint 14 éve
A Soundon láttam Éden Krisztát, ahogy a Borudvarban az egyik standban rendületlenül kente és adta el a zsírosdeszkákat! Eddig juttatta az Éden.....? 😛 😀Melehov
en meg vasarnap este jaszkarafaszajeno sztarfocistajaval utaztam haza a menetrendszerinti gyorsvonaton a balatonrol
sot aztan egeszen a jaszaiig egyutt mentunk a delibol 😀Fake
nekem kell egy liváj mez de a viasat merchandising nem kapott rá

több mint 14 éve
Törölt felhasználó
A Soundon láttam Éden Krisztát, ahogy a Borudvarban az egyik standban rendületlenül kente és adta el a zsírosdeszkákat! Eddig juttatta az Éden.....? 😛 😀Melehov
en meg vasarnap este jaszkarafaszajeno sztarfocistajaval utaztam haza a menetrendszerinti gyorsvonaton a balatonrol
sot aztan egeszen a jaszaiig egyutt mentunk a delibol 😀
több mint 14 éve
Melehov Chicago Bears 119
A Soundon láttam Éden Krisztát, ahogy a Borudvarban az egyik standban rendületlenül kente és adta el a zsírosdeszkákat! Eddig juttatta az Éden.....? 😛 😀

"You're never a loser until you quit trying."- Mike Ditka
több mint 14 éve
az aranypart 2 férfiú szereplője Liváj és Mr Nyíregyháza 😀 😀

Ez mindennek a legteteje!

több mint 14 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 146 — Saturday Night Lights
Akkor máshogy is megfogalmazom. Kicsit semgondolom, hogy egy popdalt megcsinálni akár csak a közelében van egy összetett zenei mű megkomponálásának. Tehát ha egy mondatban szerepel Fluor és Mozart neve, akkor azzal nem azt szeretném mondani, hogy Fluor akkora zenei nagyság, mint Mozart. Bár szeretnéd ezt a számba adni azzal, hogy érvelsz amellett, hogy ez nem igaz, én ilyet továbbra sem mondtam, és nem is mondanék, mert hülyeség. Mozart meg akkor nem jó példa, őt nem én hoztamfel egyébként, számomra példa nélkül is nyilvánvaló, hogy az hamvában holt ötlet, hogy azzal érveljünk, hogy "mer ő zeneiskolát végzett". Sőt igazából így belegondolva, előbb respektálom azt, aki zenei tanulmányok nélkül tud a zenei életben megragadni, alkotni, stb... mint aki 5-10-20 évig tanulja, és utána csinál valamit.

Így mégegyszer elmondom, hogy bár a Flór Tamás által írt zene és a Mozart (vagy akárki más) által írt komolyzenei művekhez képest sehol nincsen, azt megállapíthatjuk, hogy a zeneiskola nem mérvadó egy dal, mű stb... sikerességében, szimpatikusságában. (Kivéve, ha valakinél alap kitétel, hogy kell zeneiskolai múlt, hogy meghallgasson egy dalt.)Ha Mozart nem is jó példa, (nem azért nem jó, mert 125 kategóriával fejlebb van, mint Fluor) van rá bizonyára nagyon sok, ráadásul mindenképpen tanulja az ember a zenét irányítani, csak van akimagától, van aki xy-tól, van aki zeneakadémián. Ha szívesen hallgatom a dalát, akkor lesz.rom, hogy az illető melyik kategória.fetomy
OK, fogtam és így már értem (öregedés = nehéz felfogás). Egyébként Fluor Tominál érdekes lesz, hogy innen lesz-e tovább. Nem biztos, hogy nem: Ákosból se nézte ki senki az Induljon a Banzáj-nóta után azt, amit a Bonanzával és amit szólóban csinált azóta.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Nem vagyok benne biztos, de úgy rémlik, hogy a zenét nem is Tomi írja. A lényegen mondjuk ez nem változtat.
több mint 14 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
Akkor máshogy is megfogalmazom. Kicsit semgondolom, hogy egy popdalt megcsinálni akár csak a közelében van egy összetett zenei mű megkomponálásának. Tehát ha egy mondatban szerepel Fluor és Mozart neve, akkor azzal nem azt szeretném mondani, hogy Fluor akkora zenei nagyság, mint Mozart. Bár szeretnéd ezt a számba adni azzal, hogy érvelsz amellett, hogy ez nem igaz, én ilyet továbbra sem mondtam, és nem is mondanék, mert hülyeség. Mozart meg akkor nem jó példa, őt nem én hoztamfel egyébként, számomra példa nélkül is nyilvánvaló, hogy az hamvában holt ötlet, hogy azzal érveljünk, hogy "mer ő zeneiskolát végzett". Sőt igazából így belegondolva, előbb respektálom azt, aki zenei tanulmányok nélkül tud a zenei életben megragadni, alkotni, stb... mint aki 5-10-20 évig tanulja, és utána csinál valamit.

Így mégegyszer elmondom, hogy bár a Flór Tamás által írt zene és a Mozart (vagy akárki más) által írt komolyzenei művekhez képest sehol nincsen, azt megállapíthatjuk, hogy a zeneiskola nem mérvadó egy dal, mű stb... sikerességében, szimpatikusságában. (Kivéve, ha valakinél alap kitétel, hogy kell zeneiskolai múlt, hogy meghallgasson egy dalt.)Ha Mozart nem is jó példa, (nem azért nem jó, mert 125 kategóriával fejlebb van, mint Fluor) van rá bizonyára nagyon sok, ráadásul mindenképpen tanulja az ember a zenét irányítani, csak van akimagától, van aki xy-tól, van aki zeneakadémián. Ha szívesen hallgatom a dalát, akkor lesz.rom, hogy az illető melyik kategória.
több mint 14 éve
.Dzsokijuing
Egy dologról szólt a párhuzam. Számít-e a zenében, zenei ízlésben, vagyis döntő tényező-e az, hogy valaki zeneiskolát végzett. Ehhez jött, hogy Mozart sem végzett zeneiskolát, mégis mekkora művész volt. Ebben sehol nincs Fluor, csak olyan mértékben, hogy pusztán az, hogy a Kolinos arc tanulta a zenét, még kicsit sem jelenti azt,hogy többnek kéne szeretni, jobbnak kell lennie, mint Fluort (/nak), aki nem tanulta. fetomy
Mozart kvázi családi zeneiskolát végzett, az apja, Leopold korának elismert zeneszerzője és hegedűse volt. Ez azért óriási különbség Fluorhoz képest, mert egy popdalt minimálisnál is minimálisabb zenei képzettséggel le lehet pötyögni. Ahogyan SP-vel együtt megcsinálták magukat, elismerésre méltó (komolyan), de az alapállításod attól még nem helytálló.

A Kolin már a kezdetektől agyonhájpolt volt, Fluor a nulláról idáig sokkal respektálhatóbb, ebben egyetértünk.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 14 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
.Dzsokijuing
Egy dologról szólt a párhuzam. Számít-e a zenében, zenei ízlésben, vagyis döntő tényező-e az, hogy valaki zeneiskolát végzett. Ehhez jött, hogy Mozart sem végzett zeneiskolát, mégis mekkora művész volt. Ebben sehol nincs Fluor, csak olyan mértékben, hogy pusztán az, hogy a Kolinos arc tanulta a zenét, még kicsit sem jelenti azt,hogy többnek kéne szeretni, jobbnak kell lennie, mint Fluort (/nak), aki nem tanulta. Persze tudom, hogy amikor a lényeg egyértelművé vált, akkor bele kell kötni valami totál lényegtelen elembe, csak az a helyzet, hogy az onnantól erős félrebeszélés, meg némi részgyőzelem-keresés. Ami meg a lényeget nem változtatja, csak ad egy kis jó érzést a belsőnek, hogy igazunk volt abban, amit egyébként is szinte mindenki hasonlóan gondol.
több mint 14 éve
Rajna Tennessee Titans 8 003 — Nega Scott
Viszont a két művész célcsoportja nem ugyanaz, Mozart nem a tömegeknek írt zenét, hanem "az elitnek".Rajna
Ha zenetörténeti tanulmányaimra jól emlékszam, Mozart éppen abban volt nagy újító, hogy nem elitista zenéket írt, hanem olyanokat, amik a köznép számára is érthető és élvezhető volt.Francesco
Ez igaz, csak a köznép alatt itt szerintem nem az átlagparasztot kell érteni, hanem azt, hogy zenéhez amúgy nem igazán értő embereknek is élvezhető volt a munkássága. De a falvakban nem Mozartot dalolásztak.

több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Viszont a két művész célcsoportja nem ugyanaz, Mozart nem a tömegeknek írt zenét, hanem "az elitnek".Rajna
Ha zenetörténeti tanulmányaimra jól emlékszam, Mozart éppen abban volt nagy újító, hogy nem elitista zenéket írt, hanem olyanokat, amik a köznép számára is érthető és élvezhető volt.
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Úristen!
Francesco kimerészkedett a magyar foci topikon kívülre! Tudom, Lacrosse is. 😊vadibandi
Hehe, jah, próbálok sokoldalú lenni... vagy legalábbis annak mutatkozni 😛
több mint 14 éve
Hát a "népnek" sztem nem igen volt pénze Varázsfuvolára menni, ez legfeljebb a polgárságig érhetett el, de az még az akkori társadalmi rétegződésben nyilván az elit. Az akkori parasztság meg a mindenfajta obszcén népdalokra partyzott, ahogyan most is ez az "alsóbb réteg" bulizik Fluorra.Rajna
A Forman-filmben (persze itt lehetnek hitelességi kérdések, de csak utánanéztek) szobalányok, lakájok, kocsisok meg hasonló firmák dáridóztak az Éjkirálynő áriája közben, szóval nem a polgárság. De a népdal-Fluor párhuzam megáll, ráadásul a Kesh-feldolgozással abba a Petőfi-hallgató, enyhén sznob rétegbe is bejuttatják a nótát, ahol túl alantas Tomit hallgatni.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 14 éve
Hát a "népnek" sztem nem igen volt pénze Varázsfuvolára menni, ez legfeljebb a polgárságig érhetett el, de az még az akkori társadalmi rétegződésben nyilván az elit. Az akkori parasztság meg a mindenfajta obszcén népdalokra partyzott, ahogyan most is ez az "alsóbb réteg" bulizik Fluorra.

több mint 14 éve
Mozartot ne keverjük ide. Megírni egy nagyzenekari művet és a Mizut, az egy nagy és egy kicsi legó.Dzsokijuing
Az egér is fehér, és a hó is.
Igaz az egyik sokkal nagyobb, és hidegebb, a másik meg szőrösebb, és cincog.
De attól még fehér mindkettő.
Egy példa esetén egy bizonyos dologban hasonlít a két összevetett dolog, nem mindenben.
Pl. Mozart se tanult zenélni, és Fluor se.
Igaz az egyik osztrák, a másik magyar, az egyik halott, a másik él, sok a különbség, de ebben az aspektusukban hasonlítanak.
Ennyiről szól a hasonlat.
Nem a munkásságuk időigényességéről.Sobri Jóska
Viszont a két művész célcsoportja nem ugyanaz, Mozart nem a tömegeknek írt zenét, hanem "az elitnek". Fluort meg pont "az elit" fikázza, ezért szerintem sem jó példa az, hogy ő se végzett iskolát, az ő műfajához ez még tán káros is 😊Rajna
Mondjuk ez sem teljesen igaz, a Varázsfuvola nagy sikerű népopera volt, ha hihetünk a Forman-filmnek.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 14 éve
Mozartot ne keverjük ide. Megírni egy nagyzenekari művet és a Mizut, az egy nagy és egy kicsi legó.Dzsokijuing
Egy példa esetén egy bizonyos dologban hasonlít a két összevetett dolog, nem mindenben.
Igaz az egyik osztrák, a másik magyar, az egyik halott, a másik él, sok a különbség, de ebben az aspektusukban hasonlítanak.
Ez nem időigényesség, hanem a zenei univerzum használatának nagyságrendi különbsége. Hangszerek tömegét harmóniába rendezni és lepötyögni egy popdalt más kategória. Persze a népszerűségükben és az életkorukban van hasonlóság, de ismétlem, a Lajkó Félix-párhuzam jobban megállja a helyét.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 14 éve
Viszont a két művész célcsoportja nem ugyanaz, Mozart nem a tömegeknek írt zenét, hanem "az elitnek". Fluort meg pont "az elit" fikázza, ezért szerintem sem jó példa az, hogy ő se végzett iskolát, az ő műfajához ez még tán káros is 😊

több mint 14 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 048 — #NoStress
Nem a munkásságuk időigényességéről.

több mint 14 éve
Mozartot ne keverjük ide. Megírni egy nagyzenekari művet és a Mizut, az egy nagy és egy kicsi legó.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 14 éve
vadibandi 1 438 — Giants fan
Úristen!
Francesco kimerészkedett a magyar foci topikon kívülre! Tudom, Lacrosse is. 😊

több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Ha megnézzük a ténylegesen populáris zenét játszó előadókat, mind ugyanazt csinálják. Az aktuális zenei irányzatot, a divathullámot lovagolják meg. Mozart is ezt csinálta, Madonna is, Kylie Minogue is és most a mi Fluorunk is. Ha valaki végighallgatja például Madonna teljes zenei munkásságát (két napi hideg élelem), a nemtudomhány év alatt folyamatosan változott a stílusa, mindig ment az adott divat szerint. És az, hogy valaki a zenei munkásságával tud-e újat teremteni, tudja-e formálni a közízlést... na szerintem ez határozza meg a zenei nagyságot.
több mint 14 éve
JéBé Green Bay Packers 7 868
Fluor sem csinál semmi mást mint ami a trend. Nem akkora császár ő hogy ezt maga teremtette meg, max itthon ő hozta divatba. Ütemes electro alap, rá egy fülbemászó dallam és tuti sláger. Nincs ezzel baj, azért mert egyszerű mégnem feltétlen szar is.