TV, rádió
19 feliratkozó
több mint 13 éve
Én is egyetértek veletek, de jó lenne, ha nem így lenne, ahogy van, és újra 18 éves akarok lenni. 😊+ ezer. Tökéletesen egyetértek ebben a témában veled, csak idegesít mindig az egyperces plusz várás. 😀F.SchleckHidd el, ha a barátnőd tudja, hogy zavar téged, ha mással szexelne, és van elég agya is, akkor nem fogja neked elmondani, amikor majd mással szexel, és ha okos, akkor meg se fogod sehonnan tudni. Vagyis formálisan számodra meg se történik a dolog. Sobri JóskaAzért örülök, hogy a többség nem úgy áll ehhez a dologhoz, mint Te 😛 Én egy ilyen világban már teljesen eltorzultam volna.fetomy
több mint 13 éve
Mit nem csaltál meg? Hacsak nem egyeztetek meg abban, hogy mással is mehet a szex, akkor igenis megcsaltad. ....fetomySzerintem nem volt benne semmi csalás. Csak szex volt. Az a csalás, ha mondjuk azt hazudom, hogy a haverommal biliárdoztunk, holott másképp kaptam kézbe a dákót. De jelen esetben, és esetekben nem csaltam, egyszerűen csak nem mondtam el, mint ahogy azóta se mondok el mindig mindent mindenkinek. Én se vagyok hazug ember, de hülye sem, hogy direkt megnehezítsem a saját életem, és elszomorítsak másokat.
Próbáld ezt úgy felfogni, hogy átmész egy vizsgán, amire nem igazán tanulsz, 40 tételből jól tudsz 5-öt, 35-öt meg kajakra nem, amit húzol, azt elmondod frankón, és amikor a vizsgáztató mondja, hogy "szép volt, ötös", akkor nem kezdesz el kiabálni, hogy hééé, 35-öt nem is tudok, szóval nem akarok csalni, buktasson csak meg. Erkölcsileg biztos ez lenne a helyes, de attól, hogy nem ezt csinálod, még nem vagy szemét, aljas, csaló szarházi, csak nem vagy teljesen hülye.
(Amikor ismerkedési fázisban vagyok, és elmondom, hogy nem vagyok monogám, sose voltam, akkor vagy nem hitték el, hogy úgyis csak arcoskodok, vagy szinte mind úgy állt hozzá, hogy majd most mellette úgyis az leszek. Most ábrándítsam ki szegénykét? Vegyem el egy illúzióját? És ha tényleg az leszek, pont most? Nem tudhatom, annyira határozottan állítja, lehet, hogy igaza van. 😊 )
Amúgy lehet, hogy az ember természetével ellentétes, hogy monogám legyen, de azért egész sokaknak sikerül.fetomyTermészetük ellenére, ja. 😊
több mint 13 éve
+ ezer. Tökéletesen egyetértek ebben a témában veled, csak idegesít mindig az egyperces plusz várás. 😀Hidd el, ha a barátnőd tudja, hogy zavar téged, ha mással szexelne, és van elég agya is, akkor nem fogja neked elmondani, amikor majd mással szexel, és ha okos, akkor meg se fogod sehonnan tudni. Vagyis formálisan számodra meg se történik a dolog. Sobri JóskaAzért örülök, hogy a többség nem úgy áll ehhez a dologhoz, mint Te 😛 Én egy ilyen világban már teljesen eltorzultam volna.fetomy
több mint 13 éve
Hidd el, ha a barátnőd tudja, hogy zavar téged, ha mással szexelne, és van elég agya is, akkor nem fogja neked elmondani, amikor majd mással szexel, és ha okos, akkor meg se fogod sehonnan tudni. Vagyis formálisan számodra meg se történik a dolog. Sobri JóskaAzért örülök, hogy a többség nem úgy áll ehhez a dologhoz, mint Te 😛 Én egy ilyen világban már teljesen eltorzultam volna.
több mint 13 éve
Mit nem csaltál meg? Hacsak nem egyeztetek meg abban, hogy mással is mehet a szex, akkor igenis megcsaltad. Mert ha neked olyan speciális értékrended, definíciód van egy kapcsolatról, amit kevesen, de legalábbis általában véve nem osztanak, akkor neked kell jelezni, hogy te így gondolod. Ezért mondom, hogy ha tisztázva van, hogy mit lehet, akkor nyilván leszarom, tőlem aztán kefélhet hullával is az ember -persze attól már azért felfordul a gyomrom-, de ha az egyik fél azt hiszi, hogy a kapcsolatban lelkileg, érzelmileg és testileg is hűségesek vagyunk, akkor a minimum, hogy szólunk neki, hogy bocsi. Nem a társadalom miatt, nem azért, mert fújfúj partnerváltás, vagy akármi, hanem azért, mert ez nem fair a másikkal szemben. Egyébként személy szerint semmiben nem tudok hazudni. Nem is nagyon szoktam, csak elenyésző mértékben, mert engem nem nyugtat meg az, hogy valakinek hazudok, vagy eltitkolok előle valamit. Még sokkal kisebb dologban sem. Mindezzel közel sem azt mondom, hogy még csak meg sem fordulna a fejemben és fújfúj, hanem azt, hogy nem lennék képes megtenni. De az is lehet, hogy azért gondolom így, mert a szex maga nem ad akkora pluszt, amiért én bevállaljak egy jó adag idegbajt a titkolózás/hazugság miatt, vagy amiért én bevállaljam, hogy ne éljek kapcsolatban (nekem pl. ez kifejezetten fontos, még ha időnként nehéz is, főleg távkapcsolatban, de akkor is kell a stabilitás), stb... Pontosabban nem is a szex nem ad ekkora pluszt, hanem a szex valaki mással.Amúgy lehet, hogy az ember természetével ellentétes, hogy monogám legyen, de azért egész sokaknak sikerül.
több mint 13 éve
És Sobri az akkori barátnőd megtudta, hogy lefeküdtél azzal a csajjal? Mert az mind szép és jó, hogy neked nem jelentett a szex semmit és nem érezted magad rosszul miatta. De a barátnődnek lehet, hogy rosszul esett, bántotta volna a dolog. Könnyen lehet, hogy nem ezt elismerem mert vannak ilyen emberek. Igazából én is csak magamból tudok ki indulni. Engem nagyon bántana ha a barátnőm más pasival szexelne. És elárulva érezném magam.FViktor93Dehogy tudta meg. Mint írtam, nem volt mit megtudnia. Számomra nem volt súlya a dolognak, de mivel számára bizonyára lett volna, teljes butaság lett volna megosztani vele ezt az infót, semmi értelme, haszna nem lett volna, SŐT!
Ahogy írod, biztos bántotta volna. Én meg már akkor sem arra utaztam, hogy bántsam azt, akivel együtt vagyok.
Hidd el, ha a barátnőd tudja, hogy zavar téged, ha mással szexelne, és van elég agya is, akkor nem fogja neked elmondani, amikor majd mással szexel, és ha okos, akkor meg se fogod sehonnan tudni. Vagyis formálisan számodra meg se történik a dolog. (Amikor még gimis voltam, és bőszen hangoztattam, hogy az én csajom ne legyen mással, ne "csaljon meg", akkor engem se "csaltak meg" soha. Legalábbis nem tudtam róla. 😊 A nők azért tudják "használni a pasikat", nem akarnak felesleges bonyodalmakat a nyakukba venni, amíg tudják kontrollálni a dolgokat.).)
Ha egyébként nem így lenne, vagyis, hogy mindenki mindenkinek mindent az orrára kötne, akkor ez a világ már nem működne egy jó ideje, még ennyire se.
több mint 13 éve
FViktor93
2 173
És Sobri az akkori barátnőd megtudta, hogy lefeküdtél azzal a csajjal? Mert az mind szép és jó, hogy neked nem jelentett a szex semmit és nem érezted magad rosszul miatta. De a barátnődnek lehet, hogy rosszul esett, bántotta volna a dolog. Könnyen lehet, hogy nem ezt elismerem mert vannak ilyen emberek. Igazából én is csak magamból tudok ki indulni. Engem nagyon bántana ha a barátnőm más pasival szexelne. És elárulva érezném magam.
több mint 13 éve
Most úgy tűnik, mintha szerinted engem fenyegetne ez a veszély, pedig nagy tévedés.Azt hiszem van köztünk, és a témában állástfoglalók között egy nagy szakadék, ami kb 10-15 évet jelent.Megnézném azt a jelenetet, amikor ezt az 5-6 éves kisírt szemű gyermekednek mesélnéd, aki azt kérdezgeti, hogy az ő szeretett anyukáját miért nem szereted már!catattack
Nem, nem csak szexre alapuló kapcsolatokra gondolok, de mint írtam rengeteg pasit, nőt ismerek, akik boldog házasságban élnek, mondjuk 10-15 éve, de még aktívak, mondjuk 40 évesek, és bár szeretik a férjük/feleségük, és eszükbe nem jutna elválni, nem tulajdonítanak akkora jelentőséget a szexnek, mint a fiatalok, és tudják, hogy az csak szex.
Vagyis hülyék lennének borítani, csak azért, mert apu megfarkalna egy 20 éves kiscsajt, vagy mert anyu tol néha egy kollegával.
Ha majd ugyanazt a csajt toljátok 5-10 éve, akkor lehet erről érdemben állást foglalni. Persze addig is, csak lesz egy kis hézag, mint írtam a meglátásaink között. 😊Sobri Jóska
Egyrészt nem tervezem a szaporodást, se a házasságot, vagyis ilyen helyzetbe való kerülésem esélye minimális.
Az ilyen szituk azokat a felelőtlen hülyéket fenyegetik, akik elöbb készítenek gyereket, minthogy megbizonyosodnának saját maguk "hűségéről", valamint annyira agyhalottak, hogy ha már így áll a dolog, akkor nem tudják menedzselni a projektet.
Valamint félrekúrás, mássalszex nélkül is válnak el emberek az egész világon mindenütt, mivel, mint írtam ellentétes az emberi természettel, hogy ugyanazzal az emberrel fekszel, kelsz évtizedeken keresztül.
több mint 13 éve
Nem, van pár kivétel, de elenyésző ezrelékben.Az mondjuk igaz hogy az emberen kívül egy élőlény sincs ami monogám életmódot folytatna, valszeg ez lenne a normális de a társadalom már telljesen megváltoztatta ezt.JayBEz biztos?F.Schleck
több mint 13 éve
IGaz, az ismereteimet kb. a táncoló talpakra alapozom, de a pingvin nem ilyen? 😀én nemtudok egyet se de hallgatlakJayBAz mondjuk igaz hogy az emberen kívül egy élőlény sincs ami monogám életmódot folytatna, valszeg ez lenne a normális de a társadalom már telljesen megváltoztatta ezt.JayBEz biztos?F.Schleck
több mint 13 éve
smit.Igen. Ezt hívják az elmúlt 2 évezred zsidó-keresztény kultúrkörének. Nem igazán lett volna előnyös azokban az évszázadokban, ha a rabszolgák, akarom mondani hívők, szanaszéjjel kefélnek mindenfelé, kontrollálhatatlanul, megzavarta volna erősen azt a társadalmi berendezkedést, ami egy, az emberi természettől teljesen idegen viselkedésre való kényszerítésben (Dolgozz a górénak - király, földesúr, apát, egyremegy - , ne törődj magaddal mert majd a halálod után jobb lesz. Ilyet épeszű ember magától sosem fogadna el.) teremtette meg a saját gazdasági előnyeit. Kábé néhány kétezer évvel ezelött élt gazdasági ideológus miatt számít ma értéknek a család, a hűség, és devianciának a szexualitás önmagáért való élvezete, a partnerek gyakori váltogatása, stb.
Biztos mindenkiben van egy "állat", akinek nem szent semmi és senki, de a többség próbálja ezt elfojtani, mert valamikor valaki kitalálta, hogy ez bűnös erkölcstelen gondolat!catattack
több mint 13 éve
catattack
3 520
Asszem a delfin.én nemtudok egyet se de hallgatlakJayBAz mondjuk igaz hogy az emberen kívül egy élőlény sincs ami monogám életmódot folytatna, valszeg ez lenne a normális de a társadalom már telljesen megváltoztatta ezt.JayBEz biztos?F.Schleck
több mint 13 éve
JéBé
7 035
én nemtudok egyet se de hallgatlakAz mondjuk igaz hogy az emberen kívül egy élőlény sincs ami monogám életmódot folytatna, valszeg ez lenne a normális de a társadalom már telljesen megváltoztatta ezt.JayBEz biztos?F.Schleck
több mint 13 éve
catattack
3 520
Azt hiszem van köztünk, és a témában állástfoglalók között egy nagy szakadék, ami kb 10-15 évet jelent.Megnézném azt a jelenetet, amikor ezt az 5-6 éves kisírt szemű gyermekednek mesélnéd, aki azt kérdezgeti, hogy az ő szeretett anyukáját miért nem szereted már!
Nem, nem csak szexre alapuló kapcsolatokra gondolok, de mint írtam rengeteg pasit, nőt ismerek, akik boldog házasságban élnek, mondjuk 10-15 éve, de még aktívak, mondjuk 40 évesek, és bár szeretik a férjük/feleségük, és eszükbe nem jutna elválni, nem tulajdonítanak akkora jelentőséget a szexnek, mint a fiatalok, és tudják, hogy az csak szex.
Vagyis hülyék lennének borítani, csak azért, mert apu megfarkalna egy 20 éves kiscsajt, vagy mert anyu tol néha egy kollegával.
Ha majd ugyanazt a csajt toljátok 5-10 éve, akkor lehet erről érdemben állást foglalni. Persze addig is, csak lesz egy kis hézag, mint írtam a meglátásaink között. 😊Sobri Jóska
több mint 13 éve
A szex és a szerelem két külön világ. Mindegyik van a másik nélkül. Ellenben ha szerelmes vagyok a másikba, szeretem, mint embert is, ráadásul a lelkiismeretem is köszöni jól van, akkor nem tudom megtenni vele ezt. Az meg már csak a bónusz, hogy olyan barátnőm legyen, akit szexuálisan is kívánok, és akkor azért a kísértés jóval kisebb a félrejárásra.fetomyEzt egyébként én is így hittem sokáig, egészen addig, amíg egyik kapcsolatom nem tarott hirtelen tovább, mint 2-3 hónap. És amikor ez megtörtént, mondjuk 16 évvel ezelött, és minden fasza volt, jó szex, szerelem, stb. és ez így ment már majd egy éve, akkor elmentünk egy haverommal egy házibuliba, ahol senkit se ismertünk. És egy kurva nagymellű csaj, aki nem volt túl okos, és akinek bejöttem (lehet ez a 2 dolog összefügg 😊 ), rámmozdult, én meg éltem a lehetőséggel (irreális nagy mellei voltak, na), majd hazamentem, és semmi nem történt. Nem szakadt rám az ég, nem nőtt szarvam, se nem éreztem kénkő szagot.
Másnap mikor találkoztam a barátnőmmel ugyanúgy szerettem, sőt, szerelmes voltam belé, jó volt vele a szex, bár nem volt irreálisan nagy melle, de nagyon tetszetős volt neki, és minden ment tovább, mintha mi sem történt volna.
Én speciel ekkor jöttem rá úgy istenigazából, hogy misem történt.
Nem kellett hazudnom, mert nem kérdezte, hogy tegnap keféltem e egy irreálisan nagymellű lánnyal, vagy bárki mással. Be se kellett vallanom, mert nem volt mit, hiszen csak szexeltem, semmi érzelmi része nem volt a dolognak, attól eltekintve, hogy mondtam pár elvárt, kedves szót a cél érdekében.
A barátnőmet nem rövidítettem meg semmivel, nem csaltam meg, nem csaptam be, semmi se történt, kvázi, mintha kivertem volna, annyira érintett meg a dolog lelkiekben.
Azt se tudom hogy hívták azt a nagymellű lányt, se, hogy hova járt, se, hogy hány éves volt, de hogy most nem tudom, az biztos.
És azóta is boldogan élek, míg meg nem halok. 😊
több mint 13 éve
Az mondjuk igaz hogy az emberen kívül egy élőlény sincs ami monogám életmódot folytatna, valszeg ez lenne a normális de a társadalom már telljesen megváltoztatta ezt.JayBEz biztos?
több mint 13 éve
Te egy kisebbséghez tartozol, de hidd el, hogy a többséget bántaná ez a helyzet! Az tényleg undorító, hogy felesküdnek mindenre és ahol tudják ott csalják a másikat. Ennél a te verziód jobb, mert nem ígérsz meg ilyesmit.Szerintem nagyobb esetben vannak olyan indokok, hogy az ember belegondol, hogy őt hogyan érintené, és az olyan indokok, hogy nem bántom a másikat. És lehet, hogy amit nem tud nem fáj, de ezért van a lelkiismeret, hogy tudjam, ez nem helyes. Mert ha tisztán mondja az ember, hogy nem esküdik hűséget, akkor okés, de ha hűséget esküszik (nem templomi keretek között, hanem általában), akkor nem fair a másikkal szemben, mert akkor csúnyán átvágunk valakit, akit elvileg szeretünk. Gondoljunk csak bele, milyen szar lenne már, ha megvesszük a kedvenc Coca Colánkat, aztán kiderül, mikor jóízűen, a nyári forróságban belekortyolnánk a hideg cuccba, hogy igazából langyos feketekávé van benne. 😛
Biztos mindenkiben van egy "állat", akinek nem szent semmi és senki, de a többség próbálja ezt elfojtani, mert valamikor valaki kitalálta, hogy ez bűnös erkölcstelen gondolat!catattack
Ennek -jobb esetben- szerintem semmi köze valláshoz, társadalomhoz, stb... csakis a saját egyéni lelkiismeretemhez.
több mint 13 éve
JéBé
7 035
Az mondjuk igaz hogy az emberen kívül egy élőlény sincs ami monogám életmódot folytatna, valszeg ez lenne a normális de a társadalom már telljesen megváltoztatta ezt.
több mint 13 éve
catattack
3 520
Én az elmúlt 20 évben kb. mindig más után raktam be. Valahogy azóta nem volt dolgom szűzlánnyal. Ebben semmi idegesítő nincs, hidd el.Te egy kisebbséghez tartozol, de hidd el, hogy a többséget bántaná ez a helyzet! Az tényleg undorító, hogy felesküdnek mindenre és ahol tudják ott csalják a másikat. Ennél a te verziód jobb, mert nem ígérsz meg ilyesmit.
Az meg, ha valakivel szexelek, de ő mással is, nem csak azt jelentheti, hogy nem tudom normálisan megbaszni (bár kétségkívül jelentheti ezt is elméletben), például csak azért nem várom el egy nőtől se, hogy ne szexeljen a férjével, mert jól érezzük magunkat egymással.
Nekem nincsen ilyen tulajdonosi szemléletem a nőkkel kapcsolatban, soha nem is volt. De megértem ha valakinek meg van, csak annak nehezebb az élete meglátásaim szerint.Sobri Jóska
Biztos mindenkiben van egy "állat", akinek nem szent semmi és senki, de a többség próbálja ezt elfojtani, mert valamikor valaki kitalálta, hogy ez bűnös erkölcstelen gondolat!
több mint 13 éve
Most akkor te csak a szexre alapuló kapcsolatokra gondolsz?mert ott még talán,de házasságnál vicces lenne.Két ember azért megy egymáshoz (ha jól tudom),mert szerelmesek egymásba és,ha az ember szereti a másikat akkor nem dug félre,mert etikai normákat is sért mindamellett,hogy egy normális ember ilyet nem tesz a szerelmével,legalábbis egy átlag embernél így müködik,szerintem...Azt hiszem van köztünk, és a témában állástfoglalók között egy nagy szakadék, ami kb 10-15 évet jelent.
Aki meg szereti a változatosságot az ne házassodjon,csak dugjon,probléma megoldva.Newman
Sőt, 10 év elteltével a világ legjob pasija/nője is kurva unalmassá válik.
(Ha csak a bulvárt nézed, még egy Madonna vagy Pamela Anderson mellett se horgonyoznak le a pasik, hanem kis megpihenés után kefélnek tovább mindenfelé. Ez az emberi alaptermészet. Az ember nem monogám. De az tény, hogy a zsidó-keresztény kulturkör 2000 éve megtette hatását, tagadhatatlan.)
Ha majd ugyanazt a csajt toljátok 5-10 éve, akkor lehet erről érdemben állást foglalni. Persze addig is, csak lesz egy kis hézag, mint írtam a meglátásaink között. 😊
több mint 13 éve
Két olyan ember között, akik így gondolkodnak, ez oké, mert az ő dolguk. De abban viszont nagyon nem értek egyet, hogy ha a páromnak/házastársamnak ez nem tetszene, akkor szimplán eltitkolom. Nyilván nehezebb hűségben élni, mintha azt teszel, amit akarsz, de én pl. ahogy nem tudom elviselni, ha félrekúr a barátnőm, ugyanígy én sem tenném meg soha. És nem azért, mert eszembe sem jutna, hanem azért, mert nem tudnék a tükörbe nézni, nem tudnék leélni egy életet hazugságban, és azzal a tudattal sem, hogy ezt tettem a barátnőmmel.A szex és a szerelem két külön világ. Mindegyik van a másik nélkül. Ellenben ha szerelmes vagyok a másikba, szeretem, mint embert is, ráadásul a lelkiismeretem is köszöni jól van, akkor nem tudom megtenni vele ezt. Az meg már csak a bónusz, hogy olyan barátnőm legyen, akit szexuálisan is kívánok, és akkor azért a kísértés jóval kisebb a félrejárásra.
több mint 13 éve
FViktor93
2 173
Most akkor te csak a szexre alapuló kapcsolatokra gondolsz?mert ott még talán,de házasságnál vicces lenne.Két ember azért megy egymáshoz (ha jól tudom),mert szerelmesek egymásba és,ha az ember szereti a másikat akkor nem dug félre,mert etikai normákat is sért mindamellett,hogy egy normális ember ilyet nem tesz a szerelmével,legalábbis egy átlag embernél így müködik,szerintem...Ha csak is kizárólag szex kapcsolat áll fen akkor nincs baj ha mással is dugnak, de amint megjelennek az érzelmek szerintem nem fér bele.
Aki meg szereti a változatosságot az ne házassodjon,csak dugjon,probléma megoldva.Newman
több mint 13 éve
FViktor93
2 173
Maradjunk annyiban Sobri, hogy nagyon messze van egymástól az álláspontunk. Én nem tudnám elviselni ha a barátnőm/nejem mással dugna. De én se tudnám ezt megtenni.
több mint 13 éve
Most akkor te csak a szexre alapuló kapcsolatokra gondolsz?mert ott még talán,de házasságnál vicces lenne.Két ember azért megy egymáshoz (ha jól tudom),mert szerelmesek egymásba és,ha az ember szereti a másikat akkor nem dug félre,mert etikai normákat is sért mindamellett,hogy egy normális ember ilyet nem tesz a szerelmével,legalábbis egy átlag embernél így müködik,szerintem...Aki meg szereti a változatosságot az ne házassodjon,csak dugjon,probléma megoldva.
több mint 13 éve
Én az elmúlt 20 évben kb. mindig más után raktam be. Valahogy azóta nem volt dolgom szűzlánnyal. Ebben semmi idegesítő nincs, hidd el.Nem vagyok a házasodós típus.Ez szerintem nagyon gáz! Én nem tudnám eldönteni, hogy mi idegesítene jobban. Az, hogy nem tudom normálisan megb...ni a csajomat, vagy az, hogy más után kell berakni!catattack
De tőlem mehet, nem vagyok írigy.
(Ismered a viccet, inkább egy jó üzletben 50%-al, mint egy rosszban 100-al.)
Volt olyan barátnőm, aki eljárt kefélni máshoz. Ismertem a srácot, semmi bajom nem volt a dologgal. Csak szex volt.Sobri Jóska
Az meg, ha valakivel szexelek, de ő mással is, nem csak azt jelentheti, hogy nem tudom normálisan megbaszni (bár kétségkívül jelentheti ezt is elméletben), például csak azért nem várom el egy nőtől se, hogy ne szexeljen a férjével, mert jól érezzük magunkat egymással.
Nekem nincsen ilyen tulajdonosi szemléletem a nőkkel kapcsolatban, soha nem is volt. De megértem ha valakinek meg van, csak annak nehezebb az élete meglátásaim szerint.