TV, rádió

18 feliratkozó

több mint 15 éve
Dub New Orleans Saints 1 019
Én eléggé primitívnek érzem, hogy azt véled, hogy ha valaki örömét leli, mondjuk egy másik férfiban, az téged megaláz. Elhiszed, hogy kurvára nem rád gondol közben? Nem vesz el tőled semmit, ő viszont kap valamit. Önző hozzáállás.
Azt, hogy szerinted ki kurva, már leírtad, akkor se akceptáltam, dehát ezt gondolod, elfogadom.
Egyébként érdemes lenne elgondolkoznod, hogy valójában miért is zavarna, ha egy nő, a te szavaiddal élve, félrekúrna.
Én sok férjes nővel szexeltem, egyik se vett el a férjétől semmit, sőt, azáltal, amit tőlem kapott, jobban tudta érezni magát a házasságában.
Volt olyan nő, akivel kb. fél évig találkozgattunk, amikor megismertem eléggé maga alatt volt, fél év alatt összeszedte magát, a házasságát, és még mindig boldogan élnek. Az a férj, például hálás lehet nekem, hogy amit ő elbaszott a nejénél önbecsülésben, nőiességben, nemtörődésben, figyelmetlenségben, azt én helyreállítottam benne, és élvezheti tovább a gyümölcseit, és most nem hétvégi apukaként kell üzemelnie.Sobri Jóska
Nem probléma, érezze jól magát, csak akkor szóljon, hogy végeztünk egymással. Én megyek jobbra, ő balra, ennyi. Ha valakit én szeretek, és elvileg ő is engem, akkor velem érezze jól magát és ne mással. Ha már másnál keres efféle örömöket, akkor egészen biztosan nem szeret. És ha arra céloztál, igen, valahol a saját kudarcomként élném meg a dolgot. Ennél jobban már csak az bántana, ha az általad felvázolt verzióban lépne félre, pusztán szórakozásból. Szórakozzon mással, akik ezt elfogadhatónak tartják. Az én önbecsülésemet rendkívüli módon zavarná, valószínűleg sosem lennék képes lenyelni ilyesmit. És szerintem az emberek többsége sem, legalábbis remélem. Bár néha komolyan kezdem azt érezni, hogy rossz korba születtem, és egy 80-100 évvel korábban kellett volna erre a világra érkeznem. Érdekes módon, valahogy akkor még nem volt ekkora divatja az efféle földi szabadosságoknak, akkor még jelentett valamit az, hogy becsület, hűség. De mondhatnám akár az Isten, haza, család jelszót is. Ma is ezeknek kéne az alapelveknek lenni, és akkor talán egy jobb helyen élnénk, de hát ez már egy más világ.
több mint 15 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
Alek plusz pont, Rocky fan 😊JayB
Gunn nagyobb király azért

több mint 15 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 069 — #NoStress
Hát én nem tudom, én nem bírnám elviselni, ha félrekúrna az, akit elvileg szeretek. Iszonyat megalázónak érezném, persze ez visszafele, rám is igaz. Nekem anno volt olyan barátnőm, akiről tudtam hogy elég nagy ismeretségi köre és jó pár barátja volt előttem, ezért inkább meg is mondtam neki, hogy ha megtudom, hogy félrelép, őt fogom pofánvágni. Ez lehet, hogy primitívség, de aki ilyen formán megaláz, az számomra többé nem nő, hanem csak egy kurva.
Sobri Jóska: Neked érdekes látásmódod van, én mindenesetre nem hinném, hogy az ember egy állati ösztönlény lenne. Különösen érdekesnek találom a sig-edben lévő Bibliai idézet mellé ezt a felfogásmódot, de ez már nem az én dolgom.Dub
Én eléggé primitívnek érzem, hogy azt véled, hogy ha valaki örömét leli, mondjuk egy másik férfiban, az téged megaláz. Elhiszed, hogy kurvára nem rád gondol közben? Nem vesz el tőled semmit, ő viszont kap valamit. Önző hozzáállás.
Azt, hogy szerinted ki kurva, már leírtad, akkor se akceptáltam, dehát ezt gondolod, elfogadom.
Egyébként érdemes lenne elgondolkoznod, hogy valójában miért is zavarna, ha egy nő, a te szavaiddal élve, félrekúrna.
Én sok férjes nővel szexeltem, egyik se vett el a férjétől semmit, sőt, azáltal, amit tőlem kapott, jobban tudta érezni magát a házasságában.
Volt olyan nő, akivel kb. fél évig találkozgattunk, amikor megismertem eléggé maga alatt volt, fél év alatt összeszedte magát, a házasságát, és még mindig boldogan élnek. Az a férj, például hálás lehet nekem, hogy amit ő elbaszott a nejénél önbecsülésben, nőiességben, nemtörődésben, figyelmetlenségben, azt én helyreállítottam benne, és élvezheti tovább a gyümölcseit, és most nem hétvégi apukaként kell üzemelnie.

több mint 15 éve
Sobri: De igen, volt csalás. Az ő értékrendjében volt. Csalás =/= hazugság. És lehet azt mondani, hogy az az övé, a tiedben nem volt, de egy kapcsolatban vagy közös az értékrend (legalábbis ezen a téren), vagy nincs kapcsolat, és az egyik kihasználja a másikat. És egyáltalán nem arról van szó, hogy te mindig mindenkinek mondj el mindent. Azért nem egy noname vizsgáztatót versz át, hanem életed egyik legfontosabb emberét. Hatalmas a különbség. Már csak azért is, mert barátnő esetében neki valószínű igen szar érzés lesz, és stb... míg a vizsgáztatóban nem okoz különösebb érzelmi reakciót az, hogy csalsz-e vagy sem. De még ha okozna sem lenne ugyanaz, mivel ő egy X ember a világban, a másik meg akit elvileg kb. a legjobban szeretsz.

Egyébként pedig olyan szinten nem lehet szétválasztani az érzelmeket, és a szexet, hogy te már nem is csalod meg, mert érzelmileg semmi volt a másikkal. Azért nem arról van szó, hogy a szokásos Borsodi helyett ma letolsz egy Sopronit.

Végül pedig még annyit, hogy én elhiszem, hogy téged megnyugtat a tudat, hogy habár szanaszét csaltad a barátnődet, ő nem tudott róla, és a másikakat te nem szeretted, tehát kb. ugyanaz mintha elmentél volna biliárdozni, továbbá lehet, hogy megnyugtat, hogy a Gizi meg Joli is ezt csinálja a baráti körödben, de ettől még nem lesz mindjárt meg nem történt dolog, mert ettől még ugyanúgy átverted akit elvileg szerettél.fetomy
Sok kapcsolatom volt, amiben nem volt közös az értékrend, mégis volt kapcsolat. Volt szeretet, jó szex, jó programok, lelki, fizikai segítség, stb. Akkor ez mi?
Egy barátnő az nem mindig életem legfontosabb embere, nem mindig az, akit legjobban szeretek. De ezen felesleges vitázni, mondjuk azt, te Gombiként állsz jelenleg a dologhoz,és elragadnak az érzéseid, én meg Alekoszként, és egy fasz vagyok, hogy jól tudom érezni magam valakivel akkor is, ha nem vagyok halálosan beleszerelmesedve, vagy meglátom benne a szeretnivalót mmkk. 😀 De ettől még mindketten lehetünk jó emberek.
Az érzelmeket nem kell szétválasztani, mert nincs mit. Őszintén, te ne álszentkedj nekem, ne mondd, hogy még sosem szopattál le egy csajt, amiben annyi érzelem -se- volt, mint egy sajtburgerben. Egy sima szopatás, oszt kész. Nem gerjeszt halálos érzelmeket, se pro, se kontra.
Engem nem a tudat nyugtat meg, hanem inkább nem izgat fel egy érzelmek nélküli szex, nem misztifikálom túl, azt nem érzem csalásnak, de ezt már írtam. Én úgy gondolom, hogy nekem az agyam használja a testemet, ezért vannak ezek a prioritások. Nem a testemnek rendelem alá az érzelmeimet, vágyaimat, gondolataimat, stb.
Az meg, hogy baráti körömben ki mit csinál ezügyben sosem volt mérvadó, elhiheted, inkább arra nézve ad támpontot az, hogy nőkkel is szoktam ezügyben diskurálni, hogy jól gondolom, miszerint egy nő el tudja dönteni mit akar, nem lenézendő, lekezelendő, hanem kvázi ugyanaz, mint a pasi, ha vágyakról, szórakozásról, stb van szó. Mégha ugyebár az elmúlt 2000 év próbálta azt súlykolni, hogy ez nem így van.

több mint 15 éve
Dub New Orleans Saints 1 019
Hát én nem tudom, én nem bírnám elviselni, ha félrekúrna az, akit elvileg szeretek. Iszonyat megalázónak érezném, persze ez visszafele, rám is igaz. Nekem anno volt olyan barátnőm, akiről tudtam hogy elég nagy ismeretségi köre és jó pár barátja volt előttem, ezért inkább meg is mondtam neki, hogy ha megtudom, hogy félrelép, őt fogom pofánvágni. Ez lehet, hogy primitívség, de aki ilyen formán megaláz, az számomra többé nem nő, hanem csak egy kurva.
Sobri Jóska: Neked érdekes látásmódod van, én mindenesetre nem hinném, hogy az ember egy állati ösztönlény lenne. Különösen érdekesnek találom a sig-edben lévő Bibliai idézet mellé ezt a felfogásmódot, de ez már nem az én dolgom.
több mint 15 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
Zsoca: Hol? A bordélyházban biztos, bár nem tudom, hogy a Madam is az-e, vagy csak kvázi strici, de lényegtelen. Gratulálok a hozzászólásodhoz...

Schleck: Ó köszi, ritkán találkozom ilyennel.. 😀 😊

Sobri: De igen, volt csalás. Az ő értékrendjében volt. Csalás =/= hazugság. És lehet azt mondani, hogy az az övé, a tiedben nem volt, de egy kapcsolatban vagy közös az értékrend (legalábbis ezen a téren), vagy nincs kapcsolat, és az egyik kihasználja a másikat. És egyáltalán nem arról van szó, hogy te mindig mindenkinek mondj el mindent. Azért nem egy noname vizsgáztatót versz át, hanem életed egyik legfontosabb emberét. Hatalmas a különbség. Már csak azért is, mert barátnő esetében neki valószínű igen szar érzés lesz, és stb... míg a vizsgáztatóban nem okoz különösebb érzelmi reakciót az, hogy csalsz-e vagy sem. De még ha okozna sem lenne ugyanaz, mivel ő egy X ember a világban, a másik meg akit elvileg kb. a legjobban szeretsz.

Egyébként pedig olyan szinten nem lehet szétválasztani az érzelmeket, és a szexet, hogy te már nem is csalod meg, mert érzelmileg semmi volt a másikkal. Azért nem arról van szó, hogy a szokásos Borsodi helyett ma letolsz egy Sopronit.

Végül pedig még annyit, hogy én elhiszem, hogy téged megnyugtat a tudat, hogy habár szanaszét csaltad a barátnődet, ő nem tudott róla, és a másikakat te nem szeretted, tehát kb. ugyanaz mintha elmentél volna biliárdozni, továbbá lehet, hogy megnyugtat, hogy a Gizi meg Joli is ezt csinálja a baráti körödben, de ettől még nem lesz mindjárt meg nem történt dolog, mert ettől még ugyanúgy átverted akit elvileg szerettél.
több mint 15 éve
catattack 3 520
Alek plusz pont, Rocky fan 😊JayB
A tékozló fiú hazatért!
több mint 15 éve
valahol az összes nő egy kurva.
a mai világban igen ritka, hogy egy pár huzamosabb idő után ne inogna meg(vagy akár tettlegességig jutna). lehet akárki a világ leghűségesebb embere, az érzelmek csak úgy jönnek. főleg egy szociális életre alapuló világban. nem kell itt az álszent, szentimentalista süket duma. 😀Zsoca
A feleségem pedig pont olyan, akiről nem tudnám elképzelni soha! Volt olyan akiért nem tettem volna tűzbe a kezem, de ő nem olyan. Hála istennek!catattack
Ha eltudtad volna képzelni, nem vetted volna nőül. Most már csak reménykedj, hogy ne kelljen benne, akarom mondani magadban csalatkoznod. 😊

több mint 15 éve
JéBé Green Bay Packers 7 876
Alek plusz pont, Rocky fan 😊
több mint 15 éve
catattack 3 520
a mai világban igen ritka, hogy egy pár huzamosabb idő után ne inogna meg(vagy akár tettlegességig jutna). lehet akárki a világ leghűségesebb embere, az érzelmek csak úgy jönnek. főleg egy szociális életre alapuló világban. nem kell itt az álszent, szentimentalista süket duma. 😀Zsoca
A feleségem pedig pont olyan, akiről nem tudnám elképzelni soha! Volt olyan akiért nem tettem volna tűzbe a kezem, de ő nem olyan. Hála istennek!
több mint 15 éve
Mit nem csaltál meg? Hacsak nem egyeztetek meg abban, hogy mással is mehet a szex, akkor igenis megcsaltad. ....fetomy
Szerintem nem volt benne semmi csalás.Sobri Jóska
Most pedig önző vagy! 😊
Az akkori barátnőd nézeteire is kíváncsi lennék. 😀catattack
Mivel nem tudja, hogy bármi is történt, ezügyben mit tudna mondani?
Mondjuk téged "megcsaltak" jan. 21-én este. Te erről nem tudsz. Akkor a nézeteid ezügyben érdekesek? 😊

Azért örülök, hogy a többség nem úgy áll ehhez a dologhoz, mint Te 😛 fetomy
Hidd el, én is. Jobb így, hogy kisebb a konkurencia. 😊

több mint 15 éve
catattack 3 520
Alekosz épp taglalja, hogyha mindig lenne bent alkohol, akkor nem rúgna be mindennap. Lázárlászló kétkedve figyelte, mire Alekosz megjegyezte: A sört meg a bort ne vedd alkoholnak! 😂
több mint 15 éve
catattack 3 520
Mit nem csaltál meg? Hacsak nem egyeztetek meg abban, hogy mással is mehet a szex, akkor igenis megcsaltad. ....fetomy
Szerintem nem volt benne semmi csalás.Sobri Jóska
Most pedig önző vagy! 😊
Az akkori barátnőd nézeteire is kíváncsi lennék. 😀
több mint 15 éve
Zsoca Atlanta Falcons 769 — next time, maybe...
a mai világban igen ritka, hogy egy pár huzamosabb idő után ne inogna meg(vagy akár tettlegességig jutna). lehet akárki a világ leghűségesebb embere, az érzelmek csak úgy jönnek. főleg egy szociális életre alapuló világban. nem kell itt az álszent, szentimentalista süket duma. 😀

több mint 15 éve
Hidd el, ha a barátnőd tudja, hogy zavar téged, ha mással szexelne, és van elég agya is, akkor nem fogja neked elmondani, amikor majd mással szexel, és ha okos, akkor meg se fogod sehonnan tudni. Vagyis formálisan számodra meg se történik a dolog. Sobri Jóska
Azért örülök, hogy a többség nem úgy áll ehhez a dologhoz, mint Te 😛 Én egy ilyen világban már teljesen eltorzultam volna.fetomy
+ ezer. Tökéletesen egyetértek ebben a témában veled, csak idegesít mindig az egyperces plusz várás. 😀F.Schleck
Én is egyetértek veletek, de jó lenne, ha nem így lenne, ahogy van, és újra 18 éves akarok lenni. 😊

több mint 15 éve
Szerintem nem volt benne semmi csalás. Csak szex volt. Az a csalás, ha mondjuk azt hazudom, hogy a haverommal biliárdoztunk, holott másképp kaptam kézbe a dákót. De jelen esetben, és esetekben nem csaltam, egyszerűen csak nem mondtam el, mint ahogy azóta se mondok el mindig mindent mindenkinek. Én se vagyok hazug ember, de hülye sem, hogy direkt megnehezítsem a saját életem, és elszomorítsak másokat.
Próbáld ezt úgy felfogni, hogy átmész egy vizsgán, amire nem igazán tanulsz, 40 tételből jól tudsz 5-öt, 35-öt meg kajakra nem, amit húzol, azt elmondod frankón, és amikor a vizsgáztató mondja, hogy "szép volt, ötös", akkor nem kezdesz el kiabálni, hogy hééé, 35-öt nem is tudok, szóval nem akarok csalni, buktasson csak meg. Erkölcsileg biztos ez lenne a helyes, de attól, hogy nem ezt csinálod, még nem vagy szemét, aljas, csaló szarházi, csak nem vagy teljesen hülye.
(Amikor ismerkedési fázisban vagyok, és elmondom, hogy nem vagyok monogám, sose voltam, akkor vagy nem hitték el, hogy úgyis csak arcoskodok, vagy szinte mind úgy állt hozzá, hogy majd most mellette úgyis az leszek. Most ábrándítsam ki szegénykét? Vegyem el egy illúzióját? És ha tényleg az leszek, pont most? Nem tudhatom, annyira határozottan állítja, lehet, hogy igaza van. 😊 )
Amúgy lehet, hogy az ember természetével ellentétes, hogy monogám legyen, de azért egész sokaknak sikerül.fetomy
Természetük ellenére, ja. 😊

több mint 15 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
Hidd el, ha a barátnőd tudja, hogy zavar téged, ha mással szexelne, és van elég agya is, akkor nem fogja neked elmondani, amikor majd mással szexel, és ha okos, akkor meg se fogod sehonnan tudni. Vagyis formálisan számodra meg se történik a dolog. Sobri Jóska
Azért örülök, hogy a többség nem úgy áll ehhez a dologhoz, mint Te 😛 Én egy ilyen világban már teljesen eltorzultam volna.fetomy
+ ezer. Tökéletesen egyetértek ebben a témában veled, csak idegesít mindig az egyperces plusz várás. 😀

több mint 15 éve
Azért örülök, hogy a többség nem úgy áll ehhez a dologhoz, mint Te 😛 Én egy ilyen világban már teljesen eltorzultam volna.
több mint 15 éve
Mit nem csaltál meg? Hacsak nem egyeztetek meg abban, hogy mással is mehet a szex, akkor igenis megcsaltad. Mert ha neked olyan speciális értékrended, definíciód van egy kapcsolatról, amit kevesen, de legalábbis általában véve nem osztanak, akkor neked kell jelezni, hogy te így gondolod. Ezért mondom, hogy ha tisztázva van, hogy mit lehet, akkor nyilván leszarom, tőlem aztán kefélhet hullával is az ember -persze attól már azért felfordul a gyomrom-, de ha az egyik fél azt hiszi, hogy a kapcsolatban lelkileg, érzelmileg és testileg is hűségesek vagyunk, akkor a minimum, hogy szólunk neki, hogy bocsi. Nem a társadalom miatt, nem azért, mert fújfúj partnerváltás, vagy akármi, hanem azért, mert ez nem fair a másikkal szemben. Egyébként személy szerint semmiben nem tudok hazudni. Nem is nagyon szoktam, csak elenyésző mértékben, mert engem nem nyugtat meg az, hogy valakinek hazudok, vagy eltitkolok előle valamit. Még sokkal kisebb dologban sem. Mindezzel közel sem azt mondom, hogy még csak meg sem fordulna a fejemben és fújfúj, hanem azt, hogy nem lennék képes megtenni. De az is lehet, hogy azért gondolom így, mert a szex maga nem ad akkora pluszt, amiért én bevállaljak egy jó adag idegbajt a titkolózás/hazugság miatt, vagy amiért én bevállaljam, hogy ne éljek kapcsolatban (nekem pl. ez kifejezetten fontos, még ha időnként nehéz is, főleg távkapcsolatban, de akkor is kell a stabilitás), stb... Pontosabban nem is a szex nem ad ekkora pluszt, hanem a szex valaki mással.

Amúgy lehet, hogy az ember természetével ellentétes, hogy monogám legyen, de azért egész sokaknak sikerül.
több mint 15 éve
És Sobri az akkori barátnőd megtudta, hogy lefeküdtél azzal a csajjal? Mert az mind szép és jó, hogy neked nem jelentett a szex semmit és nem érezted magad rosszul miatta. De a barátnődnek lehet, hogy rosszul esett, bántotta volna a dolog. Könnyen lehet, hogy nem ezt elismerem mert vannak ilyen emberek. Igazából én is csak magamból tudok ki indulni. Engem nagyon bántana ha a barátnőm más pasival szexelne. És elárulva érezném magam.FViktor93
Dehogy tudta meg. Mint írtam, nem volt mit megtudnia. Számomra nem volt súlya a dolognak, de mivel számára bizonyára lett volna, teljes butaság lett volna megosztani vele ezt az infót, semmi értelme, haszna nem lett volna, SŐT!
Ahogy írod, biztos bántotta volna. Én meg már akkor sem arra utaztam, hogy bántsam azt, akivel együtt vagyok.
Hidd el, ha a barátnőd tudja, hogy zavar téged, ha mással szexelne, és van elég agya is, akkor nem fogja neked elmondani, amikor majd mással szexel, és ha okos, akkor meg se fogod sehonnan tudni. Vagyis formálisan számodra meg se történik a dolog. (Amikor még gimis voltam, és bőszen hangoztattam, hogy az én csajom ne legyen mással, ne "csaljon meg", akkor engem se "csaltak meg" soha. Legalábbis nem tudtam róla. 😊 A nők azért tudják "használni a pasikat", nem akarnak felesleges bonyodalmakat a nyakukba venni, amíg tudják kontrollálni a dolgokat.).)
Ha egyébként nem így lenne, vagyis, hogy mindenki mindenkinek mindent az orrára kötne, akkor ez a világ már nem működne egy jó ideje, még ennyire se.

több mint 15 éve
FViktor93 New England Patriots 2 173
És Sobri az akkori barátnőd megtudta, hogy lefeküdtél azzal a csajjal? Mert az mind szép és jó, hogy neked nem jelentett a szex semmit és nem érezted magad rosszul miatta. De a barátnődnek lehet, hogy rosszul esett, bántotta volna a dolog. Könnyen lehet, hogy nem ezt elismerem mert vannak ilyen emberek. Igazából én is csak magamból tudok ki indulni. Engem nagyon bántana ha a barátnőm más pasival szexelne. És elárulva érezném magam.
több mint 15 éve
Azt hiszem van köztünk, és a témában állástfoglalók között egy nagy szakadék, ami kb 10-15 évet jelent.
Nem, nem csak szexre alapuló kapcsolatokra gondolok, de mint írtam rengeteg pasit, nőt ismerek, akik boldog házasságban élnek, mondjuk 10-15 éve, de még aktívak, mondjuk 40 évesek, és bár szeretik a férjük/feleségük, és eszükbe nem jutna elválni, nem tulajdonítanak akkora jelentőséget a szexnek, mint a fiatalok, és tudják, hogy az csak szex.
Vagyis hülyék lennének borítani, csak azért, mert apu megfarkalna egy 20 éves kiscsajt, vagy mert anyu tol néha egy kollegával.
Ha majd ugyanazt a csajt toljátok 5-10 éve, akkor lehet erről érdemben állást foglalni. Persze addig is, csak lesz egy kis hézag, mint írtam a meglátásaink között. 😊Sobri Jóska
Megnézném azt a jelenetet, amikor ezt az 5-6 éves kisírt szemű gyermekednek mesélnéd, aki azt kérdezgeti, hogy az ő szeretett anyukáját miért nem szereted már!catattack
Most úgy tűnik, mintha szerinted engem fenyegetne ez a veszély, pedig nagy tévedés.
Egyrészt nem tervezem a szaporodást, se a házasságot, vagyis ilyen helyzetbe való kerülésem esélye minimális.
Az ilyen szituk azokat a felelőtlen hülyéket fenyegetik, akik elöbb készítenek gyereket, minthogy megbizonyosodnának saját maguk "hűségéről", valamint annyira agyhalottak, hogy ha már így áll a dolog, akkor nem tudják menedzselni a projektet.
Valamint félrekúrás, mássalszex nélkül is válnak el emberek az egész világon mindenütt, mivel, mint írtam ellentétes az emberi természettel, hogy ugyanazzal az emberrel fekszel, kelsz évtizedeken keresztül.

több mint 15 éve
Az mondjuk igaz hogy az emberen kívül egy élőlény sincs ami monogám életmódot folytatna, valszeg ez lenne a normális de a társadalom már telljesen megváltoztatta ezt.JayB
Ez biztos?F.Schleck
Nem, van pár kivétel, de elenyésző ezrelékben.

több mint 15 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
Az mondjuk igaz hogy az emberen kívül egy élőlény sincs ami monogám életmódot folytatna, valszeg ez lenne a normális de a társadalom már telljesen megváltoztatta ezt.JayB
Ez biztos?F.Schleck
én nemtudok egyet se de hallgatlakJayB
IGaz, az ismereteimet kb. a táncoló talpakra alapozom, de a pingvin nem ilyen? 😀

több mint 15 éve
smit.
Biztos mindenkiben van egy "állat", akinek nem szent semmi és senki, de a többség próbálja ezt elfojtani, mert valamikor valaki kitalálta, hogy ez bűnös erkölcstelen gondolat!catattack
Igen. Ezt hívják az elmúlt 2 évezred zsidó-keresztény kultúrkörének. Nem igazán lett volna előnyös azokban az évszázadokban, ha a rabszolgák, akarom mondani hívők, szanaszéjjel kefélnek mindenfelé, kontrollálhatatlanul, megzavarta volna erősen azt a társadalmi berendezkedést, ami egy, az emberi természettől teljesen idegen viselkedésre való kényszerítésben (Dolgozz a górénak - király, földesúr, apát, egyremegy - , ne törődj magaddal mert majd a halálod után jobb lesz. Ilyet épeszű ember magától sosem fogadna el.) teremtette meg a saját gazdasági előnyeit. Kábé néhány kétezer évvel ezelött élt gazdasági ideológus miatt számít ma értéknek a család, a hűség, és devianciának a szexualitás önmagáért való élvezete, a partnerek gyakori váltogatása, stb.