USA és a világ
amerikai konzi szakértők elkezdték pedzegetni, hogy a magyar és török nato tagságot fel kell függeszteni, ha tovább baszakodunk a finn-svéd témával.2 out, 2 in.
Amadeus von Dollárbaloldal
NATO szempontból jó csere lenne.
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
Lehet a MIG29 jobban manőverez, de az F16 50km-ről kilövi a gecibe 😂. Közelharc kb a Topgunban volt utoljára, a valóságban talán Vietnámban, de inkább Koreában.Hát... ha összetalálkozik egy Mig-29 / Su-27 aminek a pilótája évek óta repüli a típust, jópár gyakorlattal, éleslövészettel a háta mögött vs egy pár hónap alatt kiképzett ukr F-16 pilóta, te melyik mögött szeretnél inkább ülni?Most olvastam épp hogy Biden azt mondta, biztosítanak minden alkatrészt, karbantartást is, és már a katonák is ki vannak képezve rá.Van egy csomó Mig-29 szanaszét a világban (szlovákoknál pl) miért nem azok mennek? Arra vannak tapasztalt pilótáik az ukránoknak. Meg képzett szerelők, nagy halom pótalkatrész, meg minden ami kell az üzemeltetéshez. Behoznak egy teljesen új típust, amihez semmi nincs?tavaly óta képzik az ukránokat F-16ra. Menni fognak azok is.Caesarokat, Archereket is fognak kapni + Mardereket, Bradley-ket, AMX-10-et a tankok védelmére.Nem tudom, nem értem ezt megintAn overview of tank supplies to Ukraine right now:
— NOËL 🇪🇺 🇺🇦 (@NOELreports) January 25, 2023
Confirmed:
🇬🇧14 Challenger 2
🇵🇱14 Leopard 2A4
🇩🇪14 Leopard 2A6
Awaiting full confirmation:
🇵🇹4 Leopard 2A6
🇪🇸 20-53 Leopard 2A4
🇺🇸30 Abrams M1
🇳🇴8 Leopard 2A4
🇫🇮 14 Leopard 2A4/6
Discussing:
🇳🇱18 Leopard 2A6
🇩🇰6 Leopard 2A5/7
Zsellértelkes Vrij
Ok, kapnak 100 tankot... Supply chain? Logistics? Maintenance? Crew?
Az oroszok tüzérségi és technikailag légi fölényben vannak, mit fognak a tankokkal csinálni?
sapka
a nyugati tankokra vélhetően már a bejelentés előtt elkezdték kiképezni az ukránokat, így volt a HIMARS-okkal is. minden bizonnyal tavaszra hadrendbe állhatnak.
gondolom a vadászgépek lesznek a következőek, amiket kapni fognak. azokra nyilván tovább tart a kiképzés.
deyell
Jan
Mikey
(egyik mögött se nyilván, mert 1 személyes gépek, de azért érted a problémát)
A háború művészete topikba, beteszek majd egy videót, erről a légiharc témáról.
Jan
Dogfight nem lesz Ukrajnában sem.
Zsebi, Pilla, Szuszi, Pizsi, Pulcsi, Bolka, Bendegúz, Tihamér, Lolka és Pacsi
Hát... ha összetalálkozik egy Mig-29 / Su-27 aminek a pilótája évek óta repüli a típust, jópár gyakorlattal, éleslövészettel a háta mögött vs egy pár hónap alatt kiképzett ukr F-16 pilóta, te melyik mögött szeretnél inkább ülni?Most olvastam épp hogy Biden azt mondta, biztosítanak minden alkatrészt, karbantartást is, és már a katonák is ki vannak képezve rá.Van egy csomó Mig-29 szanaszét a világban (szlovákoknál pl) miért nem azok mennek? Arra vannak tapasztalt pilótáik az ukránoknak. Meg képzett szerelők, nagy halom pótalkatrész, meg minden ami kell az üzemeltetéshez. Behoznak egy teljesen új típust, amihez semmi nincs?tavaly óta képzik az ukránokat F-16ra. Menni fognak azok is.Caesarokat, Archereket is fognak kapni + Mardereket, Bradley-ket, AMX-10-et a tankok védelmére.Nem tudom, nem értem ezt megintAn overview of tank supplies to Ukraine right now:
Confirmed:
🇬🇧14 Challenger 2
🇵🇱14 Leopard 2A4
🇩🇪14 Leopard 2A6
🇵🇹4 Leopard 2A6
🇪🇸 20-53 Leopard 2A4
🇺🇸30 Abrams M1
🇳🇴8 Leopard 2A4
🇫🇮 14 Leopard 2A4/6
Discussing:
🇳🇱18 Leopard 2A6
🇩🇰6 Leopard 2A5/7
Zsellértelkes Vrij
Az oroszok tüzérségi és technikailag légi fölényben vannak, mit fognak a tankokkal csinálni?
sapka
a nyugati tankokra vélhetően már a bejelentés előtt elkezdték kiképezni az ukránokat, így volt a HIMARS-okkal is. minden bizonnyal tavaszra hadrendbe állhatnak.
gondolom a vadászgépek lesznek a következőek, amiket kapni fognak. azokra nyilván tovább tart a kiképzés.
deyell
Jan
Mikey
(egyik mögött se nyilván, mert 1 személyes gépek, de azért érted a problémát)
A háború művészete topikba, beteszek majd egy videót, erről a légiharc témáról.
Hungary has for some time felt like two different worlds running in tandem.
On Sunday night, those two worlds collided, and only one was real.
P.Kirby BBC 2026.04.13.
rtl.hu/hazon-kivul/2023/01/25/ukrajna-katonak-gyujtes-haboru-fegyir-sandormeg ott van az a Magyar kódnevű faszi, aki csomó videót csinált a háborúról. ő szerintem ismertebb mint Fegyir.
Zsellértelkes Vrij
built for this shit
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
Most olvastam épp hogy Biden azt mondta, biztosítanak minden alkatrészt, karbantartást is, és már a katonák is ki vannak képezve rá.Van egy csomó Mig-29 szanaszét a világban (szlovákoknál pl) miért nem azok mennek? Arra vannak tapasztalt pilótáik az ukránoknak. Meg képzett szerelők, nagy halom pótalkatrész, meg minden ami kell az üzemeltetéshez. Behoznak egy teljesen új típust, amihez semmi nincs?tavaly óta képzik az ukránokat F-16ra. Menni fognak azok is.Caesarokat, Archereket is fognak kapni + Mardereket, Bradley-ket, AMX-10-et a tankok védelmére.Nem tudom, nem értem ezt megintAn overview of tank supplies to Ukraine right now:
Confirmed:
🇬🇧14 Challenger 2
🇵🇱14 Leopard 2A4
🇩🇪14 Leopard 2A6
🇵🇹4 Leopard 2A6
🇪🇸 20-53 Leopard 2A4
🇺🇸30 Abrams M1
🇳🇴8 Leopard 2A4
🇫🇮 14 Leopard 2A4/6
Discussing:
🇳🇱18 Leopard 2A6
🇩🇰6 Leopard 2A5/7
Zsellértelkes Vrij
sapka
deyell
Jan
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
Igen...Mondjuk az hogy az oroszok légi fölényben vannak az nagyon erős túlzás. Az egyik - mondjuk szerintem fájóan a legkevesebbet emlegetett - aspektusa az eddigi orosz kudarcnak az pont a légierejük meglepő súlytalansága. És ez gyakorlatilag a háború eleje óta így van.Nem tudom, nem értem ezt megintAn overview of tank supplies to Ukraine right now:
Confirmed:
🇬🇧14 Challenger 2
🇵🇱14 Leopard 2A4
🇩🇪14 Leopard 2A6
🇵🇹4 Leopard 2A6
🇪🇸 20-53 Leopard 2A4
🇺🇸30 Abrams M1
🇳🇴8 Leopard 2A4
🇫🇮 14 Leopard 2A4/6
Discussing:
🇳🇱18 Leopard 2A6
🇩🇰6 Leopard 2A5/7
Zsellértelkes Vrij
sapka
Cowboykarcsi90
Ezért írtam hogy technikailag/formálisan/papíron
Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
PÉNZVan egy csomó Mig-29 szanaszét a világban (szlovákoknál pl) miért nem azok mennek? Arra vannak tapasztalt pilótáik az ukránoknak. Meg képzett szerelők, nagy halom pótalkatrész, meg minden ami kell az üzemeltetéshez. Behoznak egy teljesen új típust, amihez semmi nincs?tavaly óta képzik az ukránokat F-16ra. Menni fognak azok is.Caesarokat, Archereket is fognak kapni + Mardereket, Bradley-ket, AMX-10-et a tankok védelmére.Nem tudom, nem értem ezt megintAn overview of tank supplies to Ukraine right now:
Confirmed:
🇬🇧14 Challenger 2
🇵🇱14 Leopard 2A4
🇩🇪14 Leopard 2A6
🇵🇹4 Leopard 2A6
🇪🇸 20-53 Leopard 2A4
🇺🇸30 Abrams M1
🇳🇴8 Leopard 2A4
🇫🇮 14 Leopard 2A4/6
Discussing:
🇳🇱18 Leopard 2A6
🇩🇰6 Leopard 2A5/7
Zsellértelkes Vrij
sapka
deyell
Jan
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
Van egy csomó Mig-29 szanaszét a világban (szlovákoknál pl) miért nem azok mennek? Arra vannak tapasztalt pilótáik az ukránoknak. Meg képzett szerelők, nagy halom pótalkatrész, meg minden ami kell az üzemeltetéshez. Behoznak egy teljesen új típust, amihez semmi nincs?tavaly óta képzik az ukránokat F-16ra. Menni fognak azok is.Caesarokat, Archereket is fognak kapni + Mardereket, Bradley-ket, AMX-10-et a tankok védelmére.Nem tudom, nem értem ezt megintAn overview of tank supplies to Ukraine right now:
Confirmed:
🇬🇧14 Challenger 2
🇵🇱14 Leopard 2A4
🇩🇪14 Leopard 2A6
🇵🇹4 Leopard 2A6
🇪🇸 20-53 Leopard 2A4
🇺🇸30 Abrams M1
🇳🇴8 Leopard 2A4
🇫🇮 14 Leopard 2A4/6
Discussing:
🇳🇱18 Leopard 2A6
🇩🇰6 Leopard 2A5/7
Zsellértelkes Vrij
sapka
deyell
Szerkesztette: Jan
Hungary has for some time felt like two different worlds running in tandem.
On Sunday night, those two worlds collided, and only one was real.
P.Kirby BBC 2026.04.13.
Mondjuk az hogy az oroszok légi fölényben vannak az nagyon erős túlzás. Az egyik - mondjuk szerintem fájóan a legkevesebbet emlegetett - aspektusa az eddigi orosz kudarcnak az pont a légierejük meglepő súlytalansága. És ez gyakorlatilag a háború eleje óta így van.Nem tudom, nem értem ezt megintAn overview of tank supplies to Ukraine right now:
Confirmed:
🇬🇧14 Challenger 2
🇵🇱14 Leopard 2A4
🇩🇪14 Leopard 2A6
🇵🇹4 Leopard 2A6
🇪🇸 20-53 Leopard 2A4
🇺🇸30 Abrams M1
🇳🇴8 Leopard 2A4
🇫🇮 14 Leopard 2A4/6
Discussing:
🇳🇱18 Leopard 2A6
🇩🇰6 Leopard 2A5/7
Zsellértelkes Vrij
sapka
The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!
tavaly óta képzik az ukránokat F-16ra. Menni fognak azok is.Caesarokat, Archereket is fognak kapni + Mardereket, Bradley-ket, AMX-10-et a tankok védelmére.Nem tudom, nem értem ezt megintAn overview of tank supplies to Ukraine right now:
Confirmed:
🇬🇧14 Challenger 2
🇵🇱14 Leopard 2A4
🇩🇪14 Leopard 2A6
🇵🇹4 Leopard 2A6
🇪🇸 20-53 Leopard 2A4
🇺🇸30 Abrams M1
🇳🇴8 Leopard 2A4
🇫🇮 14 Leopard 2A4/6
Discussing:
🇳🇱18 Leopard 2A6
🇩🇰6 Leopard 2A5/7
Zsellértelkes Vrij
sapka
deyell
Caesarokat, Archereket is fognak kapni + Mardereket, Bradley-ket, AMX-10-et a tankok védelmére.Nem tudom, nem értem ezt megintAn overview of tank supplies to Ukraine right now:
Confirmed:
🇬🇧14 Challenger 2
🇵🇱14 Leopard 2A4
🇩🇪14 Leopard 2A6
🇵🇹4 Leopard 2A6
🇪🇸 20-53 Leopard 2A4
🇺🇸30 Abrams M1
🇳🇴8 Leopard 2A4
🇫🇮 14 Leopard 2A4/6
Discussing:
🇳🇱18 Leopard 2A6
🇩🇰6 Leopard 2A5/7
Zsellértelkes Vrij
sapka
built for this shit
Nem tudom, nem értem ezt megintAn overview of tank supplies to Ukraine right now:
Confirmed:
🇬🇧14 Challenger 2
🇵🇱14 Leopard 2A4
🇩🇪14 Leopard 2A6
🇵🇹4 Leopard 2A6
🇪🇸 20-53 Leopard 2A4
🇺🇸30 Abrams M1
🇳🇴8 Leopard 2A4
🇫🇮 14 Leopard 2A4/6
Discussing:
🇳🇱18 Leopard 2A6
🇩🇰6 Leopard 2A5/7
Zsellértelkes Vrij
Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
An overview of tank supplies to Ukraine right now:
Confirmed:
🇬🇧14 Challenger 2
🇵🇱14 Leopard 2A4
🇩🇪14 Leopard 2A6
🇵🇹4 Leopard 2A6
🇪🇸 20-53 Leopard 2A4
🇺🇸30 Abrams M1
🇳🇴8 Leopard 2A4
🇫🇮 14 Leopard 2A4/6
Discussing:
🇳🇱18 Leopard 2A6
🇩🇰6 Leopard 2A5/7
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
You are right, Sir!mi ez, mandiner?
XD XD
Zsellértelkes Vrij
slowmotion

XD XD
ez egy jó videó amúgy a korrupcióról az orosz hadseregben. nagy része ismert, de jól összefoglalja.Megneztem, tenyleg jol kis osszefoglalo, habar nem tul mely es nem is reszletes, de egy 12 perces video nem is lehet az. Nekem az volt a vicces kontextus, hogy az orosz oligarchak tobb penzt loptak a budgetbol yachtokra, mint amennyit az orosz haditengereszet koltott a hajoepitesre.
deyell
Illetve a vegen is erdekes, hogy a volt bizalmasa allitja, hogy az orosz szimpatizans mozgalmak felepitesevel megbizott oligarchak is elloptak a penzt ukrajnabol, ezert hitte VP, hogy majd tart karokkal varjak, de a penz nem lett elkoltve.
Szerkesztette: undisputedly
built for this shit
Bemutatja, hogy akkora a stressz a lövészárokban, hogy már a neveket is keverik.Két ruszki beszélget a lövészárokban:Előbb még Iván, aztán Igor?
-Iván,valami vadmacska közeleg a domboldalon.
-Nem baj,majd elkapjuk és megerőszakoljuk szokás szerint.
-Igor,szerintem ez minket fog csőre húzni...
Nevet váltott vicc közben?
Kampman