USA és a világ
32 feliratkozó
több mint 3 éve
Viszont a haboru sosem a "a fektelen vagy celzott pusztitasrol" szol ( es pont ezert mikor ezt latod akkor felhaborodik az ember ), az az eredmenye, eszkoze stb. Odaig szep es jo hogy nem kellene elkezdeni, de ha valaki elkezdi mindegy milyen okbol akkor onnantol a megoldasod mi is? Gondolom es remelem nem a "tartsuk oda a masik orcankat is"Nyilván az önvédelmi célú honvédő háborút én is megértem, nem vagyok a "tartsuk oda a másik arcunkat is" híve.
no
Szerkesztette: Kampman
több mint 3 éve
meanwhilewww.bbc.com/news/world-africa-63098217
burkina fasoban rendezkednek
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Erre felve irok. A mondanivalodban a haboru general "rossz", ezzel egyet tudok erteni.Bár gondolom ezekkel pontosan tisztában vagy, csak mindig kell egy kis odamondás ha van rá lehetőség.Ha nem is Sobris módon, de valóban motivál egy kicsit az is, hogy megtörjem az echo chambert, ami az utóbbi 10 évben azért masszívan leereszkedett a politika topikra, meg az utóbbi 1-2 évben ide is.
Klaci79
Nyilván az atombomba ledobásának érveit én is hallottam már milliószor, ettől még tartom, hogy egy vesztes országnak ezt sosem nézték volna el.
De különben meg a háború (akár polgárháború) amúgy is a féktelen vagy célzott pusztításról szól. Írtam ezt már akkor is, amikor még Aszad állítólagos szíriai vegyi támadásaival kapcsolatban tett úgy az egész nyugati mainstream, mintha erkölcsileg rosszabb lett volna, mint egy random szőnyegbombázás, városok kiéheztetése, vagy akár maga Hiroshima.
A háború természetéből adódóan a legbarbárabb dolog, amire az emberiség valaha képes volt, vagy lesz, hacsak a bolygót nem tudjuk majd kipusztítani valahogy. Ideológiailag vagy a törzsi logika alapján persze mindent meg lehet magyarázni, miért volt szükséges, miért volt elkerülhetetlen, csak provokáltak minket, megelőző csapás volt, ha mi nem dobjuk le a bombát, többen halnak meg.
Kampman
Viszont a haboru sosem a "a fektelen vagy celzott pusztitasrol" szol ( es pont ezert mikor ezt latod akkor felhaborodik az ember ), az az eredmenye, eszkoze stb. Odaig szep es jo hogy nem kellene elkezdeni, de ha valaki elkezdi mindegy milyen okbol akkor onnantol a megoldasod mi is? Gondolom es remelem nem a "tartsuk oda a masik orcankat is"
A gond inkabb hogy amiert a haborut elkezdik ami csak ennek eleresenek az eszkoze.
Ez assadnal a csalad hatalmanak a megtartasarol szolt, es utana meg a nagypalyasok a sajat erdekeik szerint szoltak bele. Mi lett volna itt a megoldasod? A nepet hagyod szenvedni alatta vagy polgarhaboru?
Amikor meg nem is polgarhaborurol beszelunk akkor meg...
több mint 3 éve
Mindegy mit tudtak meg mit nem rola es milyen melysegben, de azt tudtak hogy el fogjak pusztitani a varost ugy ahogy van.Rosszul fogalmaztam, elnézést. A radioaktivitás tényét természetesen ismerték, az egészségügyi kockázatait ismerték akkoriban sokkal kevésbé. (Még olyan elképzelések is voltak, hogy az atombomba képes lehet a teljes légkört elégetni.) Lényeg a lényeg, hogy jóval kevesebb tudás birtokában dobták le akkor azokat a bombákat, mint amennyit ma tudunk róla. Emiatt sokkal nagyobb gonosztettnek gondolom, ha ma valaki atomot használna, mint hetven éve. (Akkor is az volt, hiába indokolják katonai stratégiai okok. Civil lakosságra tömegpusztító fegyvert dobni az genocídium / népirtás. Úgy is kellene kezelni. Remélem a világ úgy is fogja, ha netán előfordulna.)Akkoriban pl. még az sem (vagy éppen csak elkezdték) ismerték, hogy az atom bomba sugároz.Ez mondjuk szerintem szint biztosan nem igaz. 😊
peterk2005 udvari bolond
undisputedly
peterk2005 udvari bolond
Ez nem gonosztettnek volt szanva, csak egy moralis alapdilemma es annak a vegkifejletenek a megiteleset latjak az emberek ketfelekeppen.
A mai tudassal sem "gonoszabb" lenne. A "problema sem az lenne" vele ha hasznalnak. Az appeasement-nek vege es itt nagyon nehez lenne a valasz es itt egy pelda hogy katonai szemmel nezve hogy nez ki-" torzsfonok valasztas ugy tortenik hogy aki feladja a jatekot az veszit vagy aki folytatja az nyer. A jatek pedig hogy tuzes vasat nyomsz a testere a masiknak. Tudja minden jatekos ha odanyomja az ellenfelehez akkor jonni fog a valasz, hisz az nem faj es a masik a "fajdalomtol" feladhatja de ugye ez egy orokos korforgas. Tehat a dontes ott szuletik hogy nem nyomja hozza a vasat, viszont itt bele lehet kezdeni es kozben is abbahagyni. Az atommal ez nem fog menni.
Kb a legjobb eset itt ha a "normalis konvencionalis" hadseregek pufolik egymast es a hatorszagban az emberek elerik hogy legyen vege.
De itt is ha Nyugat feladja akkor mi lenne a lepes es a ruszkiknal is hogy a kovetkezo hatalom vajon milyen iranyba menne.
több mint 3 éve
az állítólagos..Bár gondolom ezekkel pontosan tisztában vagy, csak mindig kell egy kis odamondás ha van rá lehetőség.Ha nem is Sobris módon, de valóban motivál egy kicsit az is, hogy megtörjem az echo chambert, ami az utóbbi 10 évben azért masszívan leereszkedett a politika topikra, meg az utóbbi 1-2 évben ide is.
Klaci79
Nyilván az atombomba ledobásának érveit én is hallottam már milliószor, ettől még tartom, hogy egy vesztes országnak ezt sosem nézték volna el.
De különben meg a háború (akár polgárháború) amúgy is a féktelen vagy célzott pusztításról szól. Írtam ezt már akkor is, amikor még Aszad állítólagos szíriai vegyi támadásaival kapcsolatban tett úgy az egész nyugati mainstream, mintha erkölcsileg rosszabb lett volna, mint egy random szőnyegbombázás, városok kiéheztetése, vagy akár maga Hiroshima.
A háború természetéből adódóan a legbarbárabb dolog, amire az emberiség valaha képes volt, vagy lesz, hacsak a bolygót nem tudjuk majd kipusztítani valahogy. Ideológiailag vagy a törzsi logika alapján persze mindent meg lehet magyarázni, miért volt szükséges, miért volt elkerülhetetlen, csak provokáltak minket, megelőző csapás volt, ha mi nem dobjuk le a bombát, többen halnak meg.
Kampman
nézegessed, simogassad
assad+putin
mindent lehet

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
First, it is another demonstration of Putin’s inability to align his desired political outcomes with the capacity of his military. This has been a characteristic of the war from day one. The Russian military is incapable of achieving what Putin has directed it to do.

több mint 3 éve
Rosszul fogalmaztam, elnézést. A radioaktivitás tényét természetesen ismerték, az egészségügyi kockázatait ismerték akkoriban sokkal kevésbé. (Még olyan elképzelések is voltak, hogy az atombomba képes lehet a teljes légkört elégetni.) Lényeg a lényeg, hogy jóval kevesebb tudás birtokában dobták le akkor azokat a bombákat, mint amennyit ma tudunk róla. Emiatt sokkal nagyobb gonosztettnek gondolom, ha ma valaki atomot használna, mint hetven éve. (Akkor is az volt, hiába indokolják katonai stratégiai okok. Civil lakosságra tömegpusztító fegyvert dobni az genocídium / népirtás. Úgy is kellene kezelni. Remélem a világ úgy is fogja, ha netán előfordulna.)Akkoriban pl. még az sem (vagy éppen csak elkezdték) ismerték, hogy az atom bomba sugároz.Ez mondjuk szerintem szint biztosan nem igaz. 😊
peterk2005 udvari bolond
undisputedly
peterk2005 udvari bolond
több mint 3 éve
Nem szeretem a moderációt, de szerintem az elmúlt 15-20 postot nem ártana törölni, mert a fórumra nézve szégyen. 😕

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Rosszul fogalmaztam, elnézést. A radioaktivitás tényét természetesen ismerték, az egészségügyi kockázatait ismerték akkoriban sokkal kevésbé. (Még olyan elképzelések is voltak, hogy az atombomba képes lehet a teljes légkört elégetni.) Lényeg a lényeg, hogy jóval kevesebb tudás birtokában dobták le akkor azokat a bombákat, mint amennyit ma tudunk róla. Emiatt sokkal nagyobb gonosztettnek gondolom, ha ma valaki atomot használna, mint hetven éve. (Akkor is az volt, hiába indokolják katonai stratégiai okok. Civil lakosságra tömegpusztító fegyvert dobni az genocídium / népirtás. Úgy is kellene kezelni. Remélem a világ úgy is fogja, ha netán előfordulna.)Akkoriban pl. még az sem (vagy éppen csak elkezdték) ismerték, hogy az atom bomba sugároz.Ez mondjuk szerintem szint biztosan nem igaz. 😊
peterk2005 udvari bolond
undisputedly

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Túlkompenzál valamiért.Be ne szarjunk csí..r..á.. k!Mi a baj?
Nagy nap a mai, mert van még 4 bármi.
Legyen orosz.
Be ne szarjunk,
Még egy doboz gyufát!!!
Nektek.
Nekünk meg van 4 új mezőnk aki hazatért.
Jön a többi is aki akar!
Ennyi.😉
ozibozi
Nemes samu09
Viszont tökéletesen bemutatja, hogy ezt a félbarbár ruszki söpredéket miért kell kitakarítani Európa szebbik feléből.
több mint 3 éve
1. Csak az arca nagy mint legtobb honfitarsanakÉn azt nem értem, ha már az orosz sorozasok lehetővé teszik hogy tegyen valamit az oroszokert, akkor miért nem rohant eddig jelentkezni aztán Ukrajnába? Ehelyett itt szórakozik, mikor a honfitársait halomra lövik.Nincs olyan szerencsénk, hogy be lenne.Van baj!Be ne szarjunk csí..r..á.. k!Mi a baj?
Legyen orosz.
Be ne szarjunk,
Még egy doboz gyufát!!!
Nektek.
Jön a többi is aki akar!
Ennyi.😉
ozibozi
Nemes samu09
(De lehet, csak be van b@szva....)
zemanla
Meg annyira sincs, hogy az ilyen félkegyelműre dobáljanak gránátot az ukrán drónok.
Hanni
Nemes samu09
2. Alkalmatlan
3. A ketto egyutt
több mint 3 éve
Én azt nem értem, ha már az orosz sorozasok lehetővé teszik hogy tegyen valamit az oroszokert, akkor miért nem rohant eddig jelentkezni aztán Ukrajnába? Ehelyett itt szórakozik, mikor a honfitársait halomra lövik.Nincs olyan szerencsénk, hogy be lenne.Van baj!Be ne szarjunk csí..r..á.. k!Mi a baj?
Legyen orosz.
Be ne szarjunk,
Még egy doboz gyufát!!!
Nektek.
Jön a többi is aki akar!
Ennyi.😉
ozibozi
Nemes samu09
zemanla
Meg annyira sincs, hogy az ilyen félkegyelműre dobáljanak gránátot az ukrán drónok.
Hanni
több mint 3 éve
Nincs olyan szerencsénk, hogy be lenne.Van baj!Be ne szarjunk csí..r..á.. k!Mi a baj?
Legyen orosz.
Be ne szarjunk,
Még egy doboz gyufát!!!
Nektek.
Jön a többi is aki akar!
Ennyi.😉
ozibozi
Nemes samu09
zemanla
több mint 3 éve
Nem volt még ilyenre példa...who knows? Összesen két ilyen eset volt és remélem nem is lesz több, úgyhogy lehet feltételezéseket gyártani, de nem jutunk vele előrébb.Bár gondolom ezekkel pontosan tisztában vagy, csak mindig kell egy kis odamondás ha van rá lehetőség.Ha nem is Sobris módon, de valóban motivál egy kicsit az is, hogy megtörjem az echo chambert, ami az utóbbi 10 évben azért masszívan leereszkedett a politika topikra, meg az utóbbi 1-2 évben ide is.
Klaci79
Kampman
Az én életem során nem találkoztam random szőnyegbombázásokkal vagy kiéheztetésekkel sem, legalábbis azon az oldalon nem, amihez vallom, hogy jelen pillanatban Magyarország is tartozik....még.
Ettől még persze minden háború borzalmas és értelmetlen, de erről jó lenne a támadó feleket első körben meggyőzni és nem a védekezőt.
Nyilván Amerika Vietnámjáról vagy Nicaraguájáról is ez a véleményem.
Ugyanakkor a te logikád ott hibás, hogy ha valaki megtámad engem, akkor igenis bármikron megvédem magam és nem fogom azt mondani, hogy a háború rossz és csúnya dolog, lécci-lécci te is hagyd abba, mert sokan meghalnak.
Én is elfogadom, hogy a béke a legjobb, de amíg valaki nem hajlandó rá, lesz majd olyan is aki visszalő. Vagy szívesen meghallgatnám, hogy mit kellett volna csinálni az amcsiknak japánnal, vagy az ukránoknak az oroszokkal. Mondjuk túl sok reményem nincs gyakorlatban is működő válaszokra, de a békét én is pártolnám.
több mint 3 éve
Mert szerinted ezt bárki is elfogadja az oroszokon kívül?Most dőlt el, de látom nem érted.Be ne szarjunk csí..r..á.. k!Mert ugye elhiszed, hogy ez a 4 új mező ott marad?
Legyen orosz.
Be ne szarjunk,
Még egy doboz gyufát!!!
Nektek.
Jön a többi is aki akar!
Ennyi.😉
ozibozi
Ha meg annyira a hazádnak gondolod, akkor miért nem takarodsz hazafele?
Komolyan, az ilyen embereket páros lábbal kellene kibaszni az EU-ból, nem vagy te idevaló.
Lúdas Solymi
ozibozi
Ez meg lett mondva korábban, hogy senkit se fog érdekelni egy kamu, totálisan elcsalt népszavazás.
A kedves vezetőd most bassza tönkre jó időre Oroszország jövőjét, de ahogy az egyik nagy okos mondta, szenvedni úgy tudtok mint senki más. Hát most fogtok.
De örülj csak nyugodtan, troll.
több mint 3 éve
Most dőlt el, de látom nem érted.Be ne szarjunk csí..r..á.. k!Mert ugye elhiszed, hogy ez a 4 új mező ott marad?
Legyen orosz.
Be ne szarjunk,
Még egy doboz gyufát!!!
Nektek.
Jön a többi is aki akar!
Ennyi.😉
ozibozi
Komolyan, az ilyen embereket páros lábbal kellene kibaszni az EU-ból, nem vagy te idevaló.
Lúdas Solymi
Amikor elveszik játékból a magyarországnyi kis területed, majd váratlanul seggbe qrnak.
Van ilyen Bonywm meg gomédenzbenz.
Ez a dolog eldőlt ma, csak az idő a kérdés.
Eés hogy milyen áron😎
Ne kerüljön többe mint amit rászánunk.
Nincs garancia.
Szerkesztette: ozibozi
több mint 3 éve
Van baj!Be ne szarjunk csí..r..á.. k!Mi a baj?
Legyen orosz.
Be ne szarjunk,
Még egy doboz gyufát!!!
Nektek.
Jön a többi is aki akar!
Ennyi.😉
ozibozi
Nemes samu09

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 3 éve
Be ne szarjunk csí..r..á.. k!Mert ugye elhiszed, hogy ez a 4 új mező ott marad?
Legyen orosz.
Be ne szarjunk,
Még egy doboz gyufát!!!
Nektek.
Jön a többi is aki akar!
Ennyi.😉
ozibozi
Szerkesztette: Lúdas Solymi
több mint 3 éve
Be ne szarjunk csí..r..á.. k!Mi a baj?
Legyen orosz.
Be ne szarjunk,
Még egy doboz gyufát!!!
Nektek.
Jön a többi is aki akar!
Ennyi.😉
ozibozi
több mint 3 éve
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Bár gondolom ezekkel pontosan tisztában vagy, csak mindig kell egy kis odamondás ha van rá lehetőség.Ha nem is Sobris módon, de valóban motivál egy kicsit az is, hogy megtörjem az echo chambert, ami az utóbbi 10 évben azért masszívan leereszkedett a politika topikra, meg az utóbbi 1-2 évben ide is.
Klaci79
több mint 3 éve
Ne offolj kérlek 😉The AFU 🇺🇦 is storming #Lyman as we speak, from 4 directions. Main area of attacks is NORTH/NORTHWEST. The reports of offensive activities were from 1,5 hour ago.
— NOËL 🇺🇦 (@NOELreports) September 30, 2022
Confirmed by several 🇷🇺 reporters and other sources.
Godspeed, heroes 👍🇺🇦🔥 pic.twitter.com/mn40J9hkRG
Zsellértelkes Vrij
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
lyman=falaise
több mint 3 éve
444.hu/2022/09/30/tizezrek-unnepeltek-moszkvaban-az-annexiotPutler mikor megy az elfoglalt területeken meglátogatni a katonákat meg a lakosságot, úgy mint Zelenszkij?
Viheti az asztalát is, ha akarja.