USA és a világ
31 feliratkozó
több mint 3 éve
És melyik nagyobb horderejü?Palesztina, Szíria, Afganisztán."A mi általunk utalt pénzből finanszírozott háborúban"Felsorolnád?
Az... még a végén kitaláljátok hogy az egész háború a konzervatív jobboldal, de főleg Orbán ötlete volt és csak azért utazott Moszkvába a háború előtt hogy zöld utat adjon az orbánpincsinek.
Amúgy csak hogy idevágó legyek: azt tudod/tudjátok hogy az oroszok az inflációnak és az árrobbanásnak köszönhetően már most (illetve hetekkel ezelőtt...) megszerezték a tavalyi teljes bevételüket? Szűk 5 hónap alatt. Szerintetek most, hogy Putyin lemondhat az európai olajbevételek 60%-ról ellehetetlenül a háború? 100-nál sem.
A képmutatást meg szerintem ne említsük mert volt itt az elmúlt udőszakban jópár konfliktus amire magasan szart mindenki, még talán nagyobb horderejűek is ennél...
davemayer
vpi
De ha orosz akkor csecsen, grúz pl.
Ezeket az európai közvélemèny (amiben mi is, én is benne vagyok többek között) nagyjából leszarta, plàne ha a mostani szituációhoz hasonlítod.
Ezért is jogos az a kritika, ami azt firtatja hogy hol volt ez a fajta hozzáállás eddig. Persze mindenki tudja miért történt ez a múltban úgy ahogy és most mièrt van így, de erről inkább megy a hallgatás - na ezért képmutatás.
davemayer
több mint 3 éve
"Az Orsted megerősítette, hogy megkapta a Gazprom export-értesítését, és megjegyezték, hogy Oroszországból nem vezet gázvezeték Dániába, így Oroszország nem lesz képes közvetlenül megszakítani a Dániába irányuló szállítást."hvg.hu/gazdasag/20220531_orosz_gazszallitas_leall_gazprom_orsted_shell"Szerdától nem szállít gázt a Gazprom a dán Orstednek, és a Shell Europe-nak sem. Az ok, hogy nem akarnak rubelben fizetni a gázért. Az Orsted jelezte, hozzájuk nem is vezet orosz gázvezeték, a szükséges gázt meg majd megveszik az Európai piacon."
empty taxi
Hatalmas trollok ezek a vikingek 😀
Amadeus
több mint 3 éve
hvg.hu/gazdasag/20220531_orosz_gazszallitas_leall_gazprom_orsted_shell"Szerdától nem szállít gázt a Gazprom a dán Orstednek, és a Shell Europe-nak sem. Az ok, hogy nem akarnak rubelben fizetni a gázért. Az Orsted jelezte, hozzájuk nem is vezet orosz gázvezeték, a szükséges gázt meg majd megveszik az Európai piacon."
empty taxi
Hatalmas trollok ezek a vikingek 😀
több mint 3 éve
Russians will now continue with their frantic frontal attacks on Lysychansk and attempts to cross the river between the twin cities. Their attempts to strike the Ukrainian rear and surround the garrison have been unsuccessful. So they go frontal at any price, why not.

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
Mondom hogy forinttal fizetek, engem nem erdekel a lira euro arfolyam 😊Betervezve?! Nem késő az? Mi már ki is fizettük 40%-át 😊A törököknél 60%. Annál mindenképp jobban állunk ¯\_(ツ)_/¯Be is van tervezve a török út nyáron.
Gyurma Pappa
Forinttal fogok fizetni 😊
gabokocka
Amikor utoljára voltunk 7-8 líra volt egy EUR. Most valami 16-18. Kiváncsi leszek a kinti árakra lírában.
Klaci79
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 3 éve
Betervezve?! Nem késő az? Mi már ki is fizettük 40%-át 😊A törököknél 60%. Annál mindenképp jobban állunk ¯\_(ツ)_/¯Be is van tervezve a török út nyáron.
Gyurma Pappa
gabokocka
Amikor utoljára voltunk 7-8 líra volt egy EUR. Most valami 16-18. Kiváncsi leszek a kinti árakra lírában.
több mint 3 éve
hvg.hu/gazdasag/20220531_orosz_gazszallitas_leall_gazprom_orsted_shell

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
amúgy vmit kellett kezdeni, főleg a hatalmas kiköltekezés miatt. gondolom, ha tudták volna, hogy jön a háború meg a szerencsétlen mondatok akkor eszükbe nem jut ez az osztogatás, de hát már ítélt dolog volt ez akkor.Az még bent sincs az árakban igazán. Meg a 42% körüli ipari infláció sem ment még át fogyasztói árakba. Erre b*szták rá most a 800 milliárdos #nemmegszorítást, ezzel sikerült végleg megágyazni annak, hogy még év végén is 10% felett legyünk.Tessék. Az eurozóna 7,4%-os inflációjának a fele jön az energiaárakból.Mire jó a gyengülő forint...
Mindeközben idehaza:
www.mnb.hu/letoltes/inflacios-alapmutato-aktualis-havi-ertekeles.pdf
Az élelmiszerek inflációja 16,8 százalékkal emelkedett, a termékkörön belül a feldolgozott és feldolgozatlan élelmiszerek árindexe egyaránt nőtt. Márciushoz képest az élelmiszerek árai 3,9 százalékkal nőttek, ami az elmúlt évek áprilisaival összehasonlítva három-négyszeres emelkedést jelent.
somoskovig
empty taxi
somoskovig
legnagyobb probléma, amit írtam korábban is, hogy ad1: nem elég, ad2: hosszútávon meg főleg nem megoldás a problémákra a strukturális gondok miatt is. (erre amúgy az EUs pénzek is csak gyógyír lesz rövidtávon, nem megoldás).
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 3 éve
Az még bent sincs az árakban igazán. Meg a 42% körüli ipari infláció sem ment még át fogyasztói árakba. Erre b*szták rá most a 800 milliárdos #nemmegszorítást, ezzel sikerült végleg megágyazni annak, hogy még év végén is 10% felett legyünk.Tessék. Az eurozóna 7,4%-os inflációjának a fele jön az energiaárakból.Mire jó a gyengülő forint...
Mindeközben idehaza:
Az élelmiszerek inflációja 16,8 százalékkal emelkedett, a termékkörön belül a feldolgozott és feldolgozatlan élelmiszerek árindexe egyaránt nőtt. Márciushoz képest az élelmiszerek árai 3,9 százalékkal nőttek, ami az elmúlt évek áprilisaival összehasonlítva három-négyszeres emelkedést jelent.
somoskovig
empty taxi
több mint 3 éve
Mondjuk az se ártana, ha itt a kozmetikázott de így is rekordmagas infláció és euró árfolyam közben nem kapaszkodna két kézzel az egész NER az összelopott közpénzekbe.Hogy harcoljon az ellen az infláció ellen ami világjelenség? Vagy szted az reális hogy a magyar gazdaságot meg lehet menteni ezen hatásoktól? Máshol is brutál drágulás van, ezt a saját bőrömön is tapasztalom.Mi ennek a pár országnak a helyzete?Teljesen úgy állítod be mintha ő kötözködött volna Brüsszellel illetve mintha ott keresett volna konfliktust ahol eleve nem is volt.Miközben az EU ünnepli, hogy az agresszort büntetjük, a nagyvonalúság nagymestere a rezsiharc újabb csatáját nyerte meg.Ezekben a vetozos huzasokban szerintem semmi zsenialis nincs. Persze, eleri amit akar, de a masik felnek sincs sok valasztasa.
Tudom, az elmúlt 30 év legzseniálisabb politikusa… de a legelvtelenebb szarházi, hazaáruló oroszbuzi is.
vpi
Meg nem csak mi voltunk az egyetlenek akiknek igy most jo, csak ugye OV-nak az a lenyeg h itthon lassak h o guoz Brusszel elleneben is.
Mikozben ezeket a megegyezeseket lehetett volna csendben is csinalni.
Csak epp az nem eleg zajos h eljusson a valasztopolgarokig.
Solymi
Várható volt hogy az EU engedni fog (mindent azért igy sem engedett), de azért első körben ha megtehette volna brüsszel nem veszi figyelembe ennek a pár országnak a helyzetét, érdekét.
Persze ezt is úgy kell beállítani mintha oroszbuziságból tette amit tett 🤣
Kiváncsi leszek lesz-e valaha olyan megmozdulása amit elismertek, vagy csak legalább nem kommentáljátok.
Amúgy ebben a vétó belengetésben mint érdekérvényesítés semmi extra nincs, nem is kellene róla beszélni csak gondoltam felhívom a figyelmet annak a hibájára ahogy ezt is láttatni szeretnétek.
davemayer
Mi ennek a pár országnak az érdeke?
Mi a mi kis Vikink érdeke?
Egyezik az ország érdekével?
Védi a nagy rezsiharcot... Nehogy véletlenül többet kelljen fizetni a gázért. Ez nagyon hangzatos dolog.
Kérdem én, az infláció ellen miért nem folytat harcot? Az nem probléma, hogy a boltba kétszer annyit fizetsz ugyan azért mint októberbe?
Mi ez ha nem képmutatás?
Tarsi
Néha tényleg nem tudom mit vártok.
Egyébként a hsz-em nem erről szólt, ha megnézed, de mind1.
davemayer
Vagy legalább a retardáltakat takarékra tennék
több mint 3 éve
Tessék. Az eurozóna 7,4%-os inflációjának a fele jön az energiaárakból.Mire jó a gyengülő forint...
Mindeközben idehaza:
somoskovig

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
Persze. Meg ezt a 800 milliárdot sem fogjak lenyelni a cégek, de a parasztok úgyse értik…amúgy ebben az a legjobb, hogy a rezsicsökkentés miatt lényegében két helyen is kifizetjük az energiaárak miatti inflaciót lényegében.www.portfolio.hu/gazdasag/20220518/magyarorszagon-brutalisan-nonek-az-arak-az-eu-elmezonyetol-nagyon-messze-vagyunk-545483És máshol?Hogy harcoljon az ellen az infláció ellen ami világjelenség? Vagy szted az reális hogy a magyar gazdaságot meg lehet menteni ezen hatásoktól? Máshol is brutál drágulás van, ezt a saját bőrömön is tapasztalom.Jelenleg 1000 milliárdba kerül éves szinten a rezsicsökkentés a költségvetésnek, így van itthon 10% infláció. Németországban szabad energiaárakkal van 5-6%. Same, same, but not the same…
davemayer
somoskovig
davemayer
Tessék. Az eurozóna 7,4%-os inflációjának a fele jön az energiaárakból.
Mindeközben idehaza:
somoskovig
csebi
több mint 3 éve
amúgy ebben az a legjobb, hogy a rezsicsökkentés miatt lényegében két helyen is kifizetjük az energiaárak miatti inflaciót lényegében.www.portfolio.hu/gazdasag/20220518/magyarorszagon-brutalisan-nonek-az-arak-az-eu-elmezonyetol-nagyon-messze-vagyunk-545483És máshol?Hogy harcoljon az ellen az infláció ellen ami világjelenség? Vagy szted az reális hogy a magyar gazdaságot meg lehet menteni ezen hatásoktól? Máshol is brutál drágulás van, ezt a saját bőrömön is tapasztalom.Jelenleg 1000 milliárdba kerül éves szinten a rezsicsökkentés a költségvetésnek, így van itthon 10% infláció. Németországban szabad energiaárakkal van 5-6%. Same, same, but not the same…
davemayer
somoskovig
davemayer
Mindeközben idehaza:
somoskovig
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 3 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20220518/magyarorszagon-brutalisan-nonek-az-arak-az-eu-elmezonyetol-nagyon-messze-vagyunk-545483És máshol?Hogy harcoljon az ellen az infláció ellen ami világjelenség? Vagy szted az reális hogy a magyar gazdaságot meg lehet menteni ezen hatásoktól? Máshol is brutál drágulás van, ezt a saját bőrömön is tapasztalom.Jelenleg 1000 milliárdba kerül éves szinten a rezsicsökkentés a költségvetésnek, így van itthon 10% infláció. Németországban szabad energiaárakkal van 5-6%. Same, same, but not the same…
davemayer
somoskovig
davemayer
Mindeközben idehaza:
több mint 3 éve
A törököknél 60%. Annál mindenképp jobban állunk ¯\_(ツ)_/¯Be is van tervezve a török út nyáron.
Gyurma Pappa
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 3 éve
A törököknél 60%. Annál mindenképp jobban állunk ¯\_(ツ)_/¯És máshol?Jelenleg 1000 milliárdba kerül éves szinten a rezsicsökkentés a költségvetésnek, így van itthon 10% infláció. Németországban szabad energiaárakkal van 5-6%. Same, same, but not the same…Hogy harcoljon az ellen az infláció ellen ami világjelenség? Vagy szted az reális hogy a magyar gazdaságot meg lehet menteni ezen hatásoktól? Máshol is brutál drágulás van, ezt a saját bőrömön is tapasztalom.Mi ennek a pár országnak a helyzete?Teljesen úgy állítod be mintha ő kötözködött volna Brüsszellel illetve mintha ott keresett volna konfliktust ahol eleve nem is volt.Miközben az EU ünnepli, hogy az agresszort büntetjük, a nagyvonalúság nagymestere a rezsiharc újabb csatáját nyerte meg.Ezekben a vetozos huzasokban szerintem semmi zsenialis nincs. Persze, eleri amit akar, de a masik felnek sincs sok valasztasa.
Tudom, az elmúlt 30 év legzseniálisabb politikusa… de a legelvtelenebb szarházi, hazaáruló oroszbuzi is.
vpi
Meg nem csak mi voltunk az egyetlenek akiknek igy most jo, csak ugye OV-nak az a lenyeg h itthon lassak h o guoz Brusszel elleneben is.
Solymi
Várható volt hogy az EU engedni fog (mindent azért igy sem engedett), de azért első körben ha megtehette volna brüsszel nem veszi figyelembe ennek a pár országnak a helyzetét, érdekét.
Kiváncsi leszek lesz-e valaha olyan megmozdulása amit elismertek, vagy csak legalább nem kommentáljátok.
Amúgy ebben a vétó belengetésben mint érdekérvényesítés semmi extra nincs, nem is kellene róla beszélni csak gondoltam felhívom a figyelmet annak a hibájára ahogy ezt is láttatni szeretnétek.
davemayer
Védi a nagy rezsiharcot... Nehogy véletlenül többet kelljen fizetni a gázért. Ez nagyon hangzatos dolog.
Kérdem én, az infláció ellen miért nem folytat harcot? Az nem probléma, hogy a boltba kétszer annyit fizetsz ugyan azért mint októberbe?
Mi ez ha nem képmutatás?
Tarsi
davemayer
somoskovig
davemayer

több mint 3 éve
És máshol?Jelenleg 1000 milliárdba kerül éves szinten a rezsicsökkentés a költségvetésnek, így van itthon 10% infláció. Németországban szabad energiaárakkal van 5-6%. Same, same, but not the same…Hogy harcoljon az ellen az infláció ellen ami világjelenség? Vagy szted az reális hogy a magyar gazdaságot meg lehet menteni ezen hatásoktól? Máshol is brutál drágulás van, ezt a saját bőrömön is tapasztalom.Mi ennek a pár országnak a helyzete?Teljesen úgy állítod be mintha ő kötözködött volna Brüsszellel illetve mintha ott keresett volna konfliktust ahol eleve nem is volt.Miközben az EU ünnepli, hogy az agresszort büntetjük, a nagyvonalúság nagymestere a rezsiharc újabb csatáját nyerte meg.Ezekben a vetozos huzasokban szerintem semmi zsenialis nincs. Persze, eleri amit akar, de a masik felnek sincs sok valasztasa.
vpi
Solymi
davemayer
Mi ez ha nem képmutatás?
Tarsi
davemayer
somoskovig
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
Jelenleg 1000 milliárdba kerül éves szinten a rezsicsökkentés a költségvetésnek, így van itthon 10% infláció. Németországban szabad energiaárakkal van 5-6%. Same, same, but not the same…Hogy harcoljon az ellen az infláció ellen ami világjelenség? Vagy szted az reális hogy a magyar gazdaságot meg lehet menteni ezen hatásoktól? Máshol is brutál drágulás van, ezt a saját bőrömön is tapasztalom.Mi ennek a pár országnak a helyzete?Teljesen úgy állítod be mintha ő kötözködött volna Brüsszellel illetve mintha ott keresett volna konfliktust ahol eleve nem is volt.Miközben az EU ünnepli, hogy az agresszort büntetjük, a nagyvonalúság nagymestere a rezsiharc újabb csatáját nyerte meg.Ezekben a vetozos huzasokban szerintem semmi zsenialis nincs. Persze, eleri amit akar, de a masik felnek sincs sok valasztasa.
vpi
Solymi
davemayer
Mi ez ha nem képmutatás?
Tarsi
davemayer
több mint 3 éve
Azért nem biztos, hogy azzal van hiba, hogy most felháborodik, szerepet vállal, részt vesz a világ ebben a konfliktusban. Lehet az a baj, hogy a többibe (grúz, csecsen) nem szólt bele.Lehetséges, én csak mint példát a képmutatásra hoztam fel.
zinedine5
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
Azért nem biztos, hogy azzal van hiba, hogy most felháborodik, szerepet vállal, részt vesz a világ ebben a konfliktusban. Lehet az a baj, hogy a többibe (grúz, csecsen) nem szólt bele.
több mint 3 éve
Hogy harcoljon az ellen az infláció ellen ami világjelenség? Vagy szted az reális hogy a magyar gazdaságot meg lehet menteni ezen hatásoktól? Máshol is brutál drágulás van, ezt a saját bőrömön is tapasztalom.Mi ennek a pár országnak a helyzete?Teljesen úgy állítod be mintha ő kötözködött volna Brüsszellel illetve mintha ott keresett volna konfliktust ahol eleve nem is volt.Miközben az EU ünnepli, hogy az agresszort büntetjük, a nagyvonalúság nagymestere a rezsiharc újabb csatáját nyerte meg.Ezekben a vetozos huzasokban szerintem semmi zsenialis nincs. Persze, eleri amit akar, de a masik felnek sincs sok valasztasa.
vpi
Solymi
davemayer
Mi ez ha nem képmutatás?
Tarsi
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
Mi ennek a pár országnak a helyzete?Teljesen úgy állítod be mintha ő kötözködött volna Brüsszellel illetve mintha ott keresett volna konfliktust ahol eleve nem is volt.Miközben az EU ünnepli, hogy az agresszort büntetjük, a nagyvonalúság nagymestere a rezsiharc újabb csatáját nyerte meg.Ezekben a vetozos huzasokban szerintem semmi zsenialis nincs. Persze, eleri amit akar, de a masik felnek sincs sok valasztasa.
vpi
Solymi
davemayer
Mi ez ha nem képmutatás?
Szerkesztette: Tarsi