USA és a világ
32 feliratkozó
több mint 3 éve
Az elso bekezdesedet meg erteni sem ertem. Ugy tunik mintha az ukranok tulerosodesetol tartanal. Ne tedd.noHa a túlerősődést úgy érted, hogy attól tartok, hogy visszaszerzik a területeiket vagy megtámadják az oroszokat, akkor ettől nem tartok. Sőt, kívánom nekik, hogy mihamarabb szerezzék vissza. Egyszerűen azért, mert ez a helyes.
Amitől tartok az az, hogy azok a régiók amikért most harcolnak, azok elveszett területek abban az értelemben, hogy belátható időn belül konszoldálhatók legyenek. És talán az egyetlen megoldás az lehetne, ha valami békefenntartói felügyelet alá kerülne a következő 1-2 évtizedre. Erre csak ukrán győzelem esetén van esély, ezért is ezt szeretném. De ismétlem, csak úgy, ha az ukránok nem kapnak egyből teljes szabad kezet ott.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Az oroszok a sajat nepukkel sokkal kisebb bajban lesznek mint a legtobb orszag.Tulfegyverezni nem tudjak az ukranokat mert sajnos a technika fogy is es ha gyoznenek totalisan az oroszok felett akkor is teljesen fuggoek a nyugattol ezeknek a karbantartasarol alkatresz ellatasban, loszerben, penzben, ua, gyogyszer, gazdasag es meg negymillio kisindokbol.noKatonailag nem vagyok már ebben biztos. A február úgy indult, hogy én sem hittel, hogy az oroszok meglépik az elképzelhetetlent és lerohannak így egy ekkora országot. Aztán azt is hittem, hogy ha már megteszik, akkor max pár hét a történet. Abszolút katonai fölény, hiszen az ukránok nem csak jóval kisebbek, de szegényebbek is és katonailag szovjet-orosz a technikájuk, azaz "hazai". Tudják mik a gyengéi. Szóval pár hét, egy új bábállamfő és lesz egy új Belorusszia. Aztán a HIMARS-okról is azt hittem, hogy nudli, újságban mutogatni lehet majd, de csak felmosórongy a kiáradt folyó ellen. Hát enyhén szólva egyik se jött be. Úgyhogy én már nem gondolom, hogy a nyugati potenciál ne tudná totálisan kicsinálni az orosz hagyományos haderőt. Látva a történteket, jóval nagyobb a technikai különbség mint akár a 2. VH idején, pedig a németeknek kezdetben nagy fölényük volt. Hát most a nyugati fölény nagyobbnak tűnik.
A háború utáni szakaszban egyetértünk, az így se meg úgy se lesz / lenne egyszerű.
Ez a haboru kb minden orszagnak borzaszto, egy par tud belole pozitivat is kihozni katonailag/politikailag/gazdasagilag jovobe tekintve ami enyhiti a negativ dolgokat. Ebbol oroszorszag ami ugye a kulcs viszont hiaba fog "szenvedni" akik dontenek azoknak az mindegy hogy az orszag milyen jovokeppel zarja ezt a tortenetet. Es mivel meg mindig ugy latom hogy lezarni is nehezen tudja ezert maradt neki az elore.Majd meglátjuk. Én úgy gondolom, hogy azért ez az oroszország nem a negyvenes évek sztálini országa. Putyin ural mindent, biztos a pozíciója, de ehhez azért szerintem ma már kell, hogy az oroszok többsége egyelőre annyit érez a háborúból, hogy nincs mc donalds meg minden megdrágult. Az egyelőre hangsúlyos, majd meglátjuk, hogy hosszú távon is igaz lesz-e. MIndenesetre szerintem nem véletlen a "special operation". Okkal nincs általános mozgósítás, és szerintem ebben fontos szerepet játszik az, hogy lehet, hogy azt már nem vennék jó néven a pógárok (ill. a hatalom környékén azok, akiknek ez nem tetszik).
no
peterk2005 udvari bolond
Az elso bekezdesedet meg erteni sem ertem. Ugy tunik mintha az ukranok tulerosodesetol tartanal. Ne tedd. Nem ezert nem adnak hanem mert nem tudnak. Kepzeld ugy hogy a helyorseg minimuma mindig marad es az esetleges efeletti szam mehet kalandozni vagy barmi.
Ha az oroszok ellen irod az megint szamszakilag nem kivitelezheto, ezert a felpumpalt termeles utan ahogy azok jonnek be ugy fog kapni ukrajna is a cserebol. A katonai technologiai potencial az meg egy elmeleti beszelgetes. Erre irtam hogy latod mit er el 16 Himars es ha lenne 160 akkor mi lenne, de az a usa keszletenek a 30%-a. Direkt vettem kette az usat a nyugattol mert nekik erdekuk az elhuzasa a haborunak mert jol jarnak vele, de a nyugatnak nincs lehetosege sem de meg az usa sem fog adni ennyit. Talan ha kina ellen harcolnanak.
több mint 3 éve
Ja, ez az én első reakcióm a sztorira. Csak ugye akkor hogyan lesz valaha is egy olyan ország belőlük ahol nem 19. században ragadt birodalmi eszmék (fantazmagóriák) irányítanak?Úgyhogy megy a felek kifárasztása. Az oroszoké, hogy úgy elgyengüljenek, hogy jó ideig ne kelljen tőlük tartani,Jó ideig? A mi generációknak már meg kell tartani ezt a gazdasági blokádot velük szemben akkor is, ha putyesz murdálásával végződik a sztori. Hogy mégha elkezdenének újra nagyhatalmi almokat szövögetni semmi esélyük ne legyen rá.
peterk2005 udvari bolond
Nemes samu09

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Úgyhogy megy a felek kifárasztása. Az oroszoké, hogy úgy elgyengüljenek, hogy jó ideig ne kelljen tőlük tartani,Jó ideig? A mi generációknak már meg kell tartani ezt a gazdasági blokádot velük szemben akkor is, ha putyesz murdálásával végződik a sztori. Hogy mégha elkezdenének újra nagyhatalmi almokat szövögetni semmi esélyük ne legyen rá.
peterk2005 udvari bolond
több mint 3 éve
Tulfegyverezni nem tudjak az ukranokat mert sajnos a technika fogy is es ha gyoznenek totalisan az oroszok felett akkor is teljesen fuggoek a nyugattol ezeknek a karbantartasarol alkatresz ellatasban, loszerben, penzben, ua, gyogyszer, gazdasag es meg negymillio kisindokbol.noKatonailag nem vagyok már ebben biztos. A február úgy indult, hogy én sem hittel, hogy az oroszok meglépik az elképzelhetetlent és lerohannak így egy ekkora országot. Aztán azt is hittem, hogy ha már megteszik, akkor max pár hét a történet. Abszolút katonai fölény, hiszen az ukránok nem csak jóval kisebbek, de szegényebbek is és katonailag szovjet-orosz a technikájuk, azaz "hazai". Tudják mik a gyengéi. Szóval pár hét, egy új bábállamfő és lesz egy új Belorusszia. Aztán a HIMARS-okról is azt hittem, hogy nudli, újságban mutogatni lehet majd, de csak felmosórongy a kiáradt folyó ellen. Hát enyhén szólva egyik se jött be. Úgyhogy én már nem gondolom, hogy a nyugati potenciál ne tudná totálisan kicsinálni az orosz hagyományos haderőt. Látva a történteket, jóval nagyobb a technikai különbség mint akár a 2. VH idején, pedig a németeknek kezdetben nagy fölényük volt. Hát most a nyugati fölény nagyobbnak tűnik.
A háború utáni szakaszban egyetértünk, az így se meg úgy se lesz / lenne egyszerű.
Ez a haboru kb minden orszagnak borzaszto, egy par tud belole pozitivat is kihozni katonailag/politikailag/gazdasagilag jovobe tekintve ami enyhiti a negativ dolgokat. Ebbol oroszorszag ami ugye a kulcs viszont hiaba fog "szenvedni" akik dontenek azoknak az mindegy hogy az orszag milyen jovokeppel zarja ezt a tortenetet. Es mivel meg mindig ugy latom hogy lezarni is nehezen tudja ezert maradt neki az elore.Majd meglátjuk. Én úgy gondolom, hogy azért ez az oroszország nem a negyvenes évek sztálini országa. Putyin ural mindent, biztos a pozíciója, de ehhez azért szerintem ma már kell, hogy az oroszok többsége egyelőre annyit érez a háborúból, hogy nincs mc donalds meg minden megdrágult. Az egyelőre hangsúlyos, majd meglátjuk, hogy hosszú távon is igaz lesz-e. MIndenesetre szerintem nem véletlen a "special operation". Okkal nincs általános mozgósítás, és szerintem ebben fontos szerepet játszik az, hogy lehet, hogy azt már nem vennék jó néven a pógárok (ill. a hatalom környékén azok, akiknek ez nem tetszik).
no

több mint 3 éve
Hát ja. Ezek is ugyanolyan valid szempontok."A nyugati világ támogatása továbbra is töretlen Ukrajna felé, a mértéke ugyanakkor elégtelen. Az utánpótlás problémára már van valamiféle megoldás, a britek által elindított kiképzési programhoz féltucat ország csatlakozott. A héten egy Koppenhágában tartott donor konferencián másfél milliárd euró jött össze támogatásként, ami első ránézésre nem is tűnik rossznak, de jobban belegondolva, az USA legutóbbi két csomagjának összértéke ennél nagyobb volt. Szintén több ország jelezte, hogy elkezdik megszervezni és fejleszteni az ukrán hadsereg ellátását célzó ipari hátteret, de ez sem fog egyik napról a másikra menni. Összességében elmondható, hogy a támogatások mértékében nagyságrendet kellene ugrani. A jelenlegi intenzitás csak a frontvonalak fenntartására elég, az viszont világosan látszik, hogy az orosz hadsereg képtelen lenne fenntartani az inváziót a sokkal fejlettebb nyugati eszközökkel szemben, ha szállítás mennyiségében eggyel hátrébb kerülne a tizedesvessző."Nem gondolnám, hogy ettől félnének, legalábbis nem csak ez az egy dolog van benne és valószínű ezzel Zelenszkij is tisztában van.
Csak saját gondolat, de úgy érzem a nyugat olyan nagyon nem is töri magát azért, hogy azt a támogatást megadja az ukránoknak, ami ahhoz kellene, hogy simán kipucolják az oroszokat. Van benne szerintem hideg kalkuláció is, ami szemét dolog, de közben meg néha jobb, mint "igazságot osztani". Arra gondolok, hogy ha visszájára is elsülhet ha "túlfegyverzik" az ukránokat. Az is egy a diktatúra és fertő időszakából kikapaszkodásban levő ország, nem lehet 100%-ban biztosra venni, hogy ha nyeregbe kerülnek, akkor is olyan kezes bárányok maradnak-e. mint szükségben. Úgy értem, hogy nem kezdenek-e el utána ők pogromokat a visszafoglalt területeken az ott élő oroszok ellen, mondván, hogy árulók, támogatták az ellenséget. Persze a fegyveres aktív szeparatistákat kapják el - ők jogilag is felelősségre vonhatóak hiszen a saját országuk kormánya ellen léptek fel fegyverrel -, de amennyire borzasztó, hogy halnak a civilek a háborúzásban ugyanolyan borzasztó lenne, ha egy magát nyeregben érző "elszabadult bosszúálló" győztes ukrán hatalom pogromjaitól halnának. Úgyhogy megy a felek kifárasztása. Az oroszoké, hogy úgy elgyengüljenek, hogy jó ideig ne kelljen tőlük tartani, és az ukránoké is, hogy ha egyszer (HA) esetleg vissza is szereznék/kapnák a volt területeiket, akkor annyira szükségük legyen azok helyreállításában / működésbe állításában is a nyugatra, mint a visszaserzésében. Így kontroll alatt lehetne tartani amit ott majd zajlik.
Csak agyalok persze.
peterk2005 udvari bolond
Gondolom azért adagolják lassabban a fegyvereket, hogy egyrészt ne csökkentsék hirtelen az oroszok lehetőségeit, ezáltal azok ne zárják el a gázt és az olajat, azzal a címszóval, hogy nincsen veszteni valójuk illetve h minél hamarabb döntésre kényszerítsék az EU-t.
Aztán valóban lehet, hogy ilyen nem történne, mert Putyinék tényleg ennyire elszámították magukat.
Másrészt Zelenszkij ázsiója nagyot nőtt, de ahogy több jelentésben is jelezték, a háború előtti helyközi (?) választásokon, a nagyobb városokban nem igazán volt fölényben, sőt.
Ennek most van is következménye és nem véletlenül hőbörög némelyik városvezető, hogy csökkentik a jogköreiket, de persze ott ahol kb. kiskirályok voltak és demokratizálni kellene, nem is csoda.
Szóval valóban, szép és jó dolog lenne, hogyha az ukránok gyorsan győzedelmeskednének, de az is látszik, hogy még nincs meg az átláthatóság és kontroll a szervezetek felett és amíg ezt nem építik ki és nem lesz elfogadható az EU és a NATO számára, addig nem küldenek a szükségesnél több fegyvert.
Meg ugye azt is biztosítani kellene egy ukrán győzelem után, hogy valóban maradnak az elindult úton az EU és a demokrácia felé és nem fordulnak olyanba mint a törökök, szerbek, magyarok, hogy csak pár példát említsünk, hogy ha pl. Zelenszkij bukna a következő vagy az utáni választáson.
Ott meg a sikerét meg neki is a pozícióját a Nyugat fogja tudni bebetonozni a segélyekkel, de ehhez meg majd tenni is kell mindenkinek, neki is.
Lúdas Solymi
Ha belegondolsz, felületesen nézve tök egyszerű sztori ez: nyomjuk nekik, hadd verjék le az agresszor Szergejéket. Közben meg egyáltalán nem egyszerű.

több mint 3 éve
"A nyugati világ támogatása továbbra is töretlen Ukrajna felé, a mértéke ugyanakkor elégtelen. Az utánpótlás problémára már van valamiféle megoldás, a britek által elindított kiképzési programhoz féltucat ország csatlakozott. A héten egy Koppenhágában tartott donor konferencián másfél milliárd euró jött össze támogatásként, ami első ránézésre nem is tűnik rossznak, de jobban belegondolva, az USA legutóbbi két csomagjának összértéke ennél nagyobb volt. Szintén több ország jelezte, hogy elkezdik megszervezni és fejleszteni az ukrán hadsereg ellátását célzó ipari hátteret, de ez sem fog egyik napról a másikra menni. Összességében elmondható, hogy a támogatások mértékében nagyságrendet kellene ugrani. A jelenlegi intenzitás csak a frontvonalak fenntartására elég, az viszont világosan látszik, hogy az orosz hadsereg képtelen lenne fenntartani az inváziót a sokkal fejlettebb nyugati eszközökkel szemben, ha szállítás mennyiségében eggyel hátrébb kerülne a tizedesvessző."Egyszeru matek ez is. Persze az ember szeret belegondolni az aranyparokkal es gyonyoru dolgok jonnek ki. Ilyen itt a siman kipucolni az oroszokat.
Csak saját gondolat, de úgy érzem a nyugat olyan nagyon nem is töri magát azért, hogy azt a támogatást megadja az ukránoknak, ami ahhoz kellene, hogy simán kipucolják az oroszokat. Van benne szerintem hideg kalkuláció is, ami szemét dolog, de közben meg néha jobb, mint "igazságot osztani". Arra gondolok, hogy ha visszájára is elsülhet ha "túlfegyverzik" az ukránokat. Az is egy a diktatúra és fertő időszakából kikapaszkodásban levő ország, nem lehet 100%-ban biztosra venni, hogy ha nyeregbe kerülnek, akkor is olyan kezes bárányok maradnak-e. mint szükségben. Úgy értem, hogy nem kezdenek-e el utána ők pogromokat a visszafoglalt területeken az ott élő oroszok ellen, mondván, hogy árulók, támogatták az ellenséget. Persze a fegyveres aktív szeparatistákat kapják el - ők jogilag is felelősségre vonhatóak hiszen a saját országuk kormánya ellen léptek fel fegyverrel -, de amennyire borzasztó, hogy halnak a civilek a háborúzásban ugyanolyan borzasztó lenne, ha egy magát nyeregben érző "elszabadult bosszúálló" győztes ukrán hatalom pogromjaitól halnának. Úgyhogy megy a felek kifárasztása. Az oroszoké, hogy úgy elgyengüljenek, hogy jó ideig ne kelljen tőlük tartani, és az ukránoké is, hogy ha egyszer (HA) esetleg vissza is szereznék/kapnák a volt területeiket, akkor annyira szükségük legyen azok helyreállításában / működésbe állításában is a nyugatra, mint a visszaserzésében. Így kontroll alatt lehetne tartani amit ott majd zajlik.
Csak agyalok persze.
peterk2005 udvari bolond
Igen, jo fegyverek a nyugatiak es jobbak mint az oroszok, de talan osszesen nincs annyi europanak ami eleg lenne ehhez az allitashoz. Hiaba egy nyugati fegyver feler 3 vagy 4 orosszal mert meg akkor is talan mennyisegi folenyben lennenek es a tulero elereserol meg nem is beszeltunk. Persze nem tudom a szamokat sem hogy mennyivel jobbak sem hogy mennyi van europanak, de azt igen hogy mindent biztosan nem adnanak oda, sot max az "X" szazaleka mehet. Latszik hogy europa is finoman elkezdett fegyverkezni es az "elavultabbakat" passzoljak kozvetve vagy kozvetlenul ukrajnaban. A tizenvalahany francia-brit fegyvert mar csak max egy par fogja kovetni a sajatbol.
Tulfegyverezni nem tudjak az ukranokat mert sajnos a technika fogy is es ha gyoznenek totalisan az oroszok felett akkor is teljesen fuggoek a nyugattol ezeknek a karbantartasarol alkatresz ellatasban, loszerben, penzben, ua, gyogyszer, gazdasag es meg negymillio kisindokbol. Persze neha a kutya is beleharap a gazdaja kezebe, de jelen esetben egy 3 hetes palotapincsi harapasarol beszelunk.
A kifarasztas viszont europanak is rossz es meg nincs tel, de mar a vilag minden tajan erzodik.
A hideg kalkulacio europa reszerol megvan az orosz agresszio megallitasara, de ennyi. Persze sok egyeb maszlagos dologbol is, de azok nem "hideg kalkulacio ala esnek".
Az usa reszerol viszont ez tenylegesen egy hideg kalkulacio es o tudna annyit segiteni ami inkabb billentene a merleget, de o az egyik nyertese a dolognak tobbfele okbol a nagyoktol az aprokig. Neki nem csak egy erosodo es agresszivabb oroszok gyengulese, de a timid europa felrazasa katonailag, kina elleni fellepesben ( apro de fontos dolgokban ), europa gazdasagi ertelemben gyengulese sem ellenere valo de ez is mint minden egy kenyes egyensuly, gazdasagilag erosodik es a pozicioja meg inkabb.
Az usanak nem rossz ellenben europanak es a vilagnak a haboru elhuzodasa es mivel a segitseg is toluk jon ez a legkenyesebb egyensulyi jatek hogy orosz se omoljon teljesen ossze, de gyenguljon ameddig csak ez el nem jon.
De azert meg itt is megjegyeznem hogy csak a Himars-nal maradva kb a 3%-t adtak oda es kerik kb a 20%-t. Ez kb a tizedesvesszo eltolodas amirol a cikkben szo van. Meg naluk sem erzem hogy odaadnak ezt a szazalekot egy alapvetoen nem is a foellenseguk ellen.
Ez a haboru kb minden orszagnak borzaszto, egy par tud belole pozitivat is kihozni katonailag/politikailag/gazdasagilag jovobe tekintve ami enyhiti a negativ dolgokat. Ebbol oroszorszag ami ugye a kulcs viszont hiaba fog "szenvedni" akik dontenek azoknak az mindegy hogy az orszag milyen jovokeppel zarja ezt a tortenetet. Es mivel meg mindig ugy latom hogy lezarni is nehezen tudja ezert maradt neki az elore.
több mint 3 éve
"A nyugati világ támogatása továbbra is töretlen Ukrajna felé, a mértéke ugyanakkor elégtelen. Az utánpótlás problémára már van valamiféle megoldás, a britek által elindított kiképzési programhoz féltucat ország csatlakozott. A héten egy Koppenhágában tartott donor konferencián másfél milliárd euró jött össze támogatásként, ami első ránézésre nem is tűnik rossznak, de jobban belegondolva, az USA legutóbbi két csomagjának összértéke ennél nagyobb volt. Szintén több ország jelezte, hogy elkezdik megszervezni és fejleszteni az ukrán hadsereg ellátását célzó ipari hátteret, de ez sem fog egyik napról a másikra menni. Összességében elmondható, hogy a támogatások mértékében nagyságrendet kellene ugrani. A jelenlegi intenzitás csak a frontvonalak fenntartására elég, az viszont világosan látszik, hogy az orosz hadsereg képtelen lenne fenntartani az inváziót a sokkal fejlettebb nyugati eszközökkel szemben, ha szállítás mennyiségében eggyel hátrébb kerülne a tizedesvessző."Nem gondolnám, hogy ettől félnének, legalábbis nem csak ez az egy dolog van benne és valószínű ezzel Zelenszkij is tisztában van.
Csak agyalok persze.
peterk2005 udvari bolond
Gondolom azért adagolják lassabban a fegyvereket, hogy egyrészt ne csökkentsék hirtelen az oroszok lehetőségeit, ezáltal azok ne zárják el a gázt és az olajat, azzal a címszóval, hogy nincsen veszteni valójuk illetve h minél hamarabb döntésre kényszerítsék az EU-t.
Aztán valóban lehet, hogy ilyen nem történne, mert Putyinék tényleg ennyire elszámították magukat.
Másrészt Zelenszkij ázsiója nagyot nőtt, de ahogy több jelentésben is jelezték, a háború előtti helyközi (?) választásokon, a nagyobb városokban nem igazán volt fölényben, sőt.
Ennek most van is következménye és nem véletlenül hőbörög némelyik városvezető, hogy csökkentik a jogköreiket, de persze ott ahol kb. kiskirályok voltak és demokratizálni kellene, nem is csoda.
Szóval valóban, szép és jó dolog lenne, hogyha az ukránok gyorsan győzedelmeskednének, de az is látszik, hogy még nincs meg az átláthatóság és kontroll a szervezetek felett és amíg ezt nem építik ki és nem lesz elfogadható az EU és a NATO számára, addig nem küldenek a szükségesnél több fegyvert.
Meg ugye azt is biztosítani kellene egy ukrán győzelem után, hogy valóban maradnak az elindult úton az EU és a demokrácia felé és nem fordulnak olyanba mint a törökök, szerbek, magyarok, hogy csak pár példát említsünk, hogy ha pl. Zelenszkij bukna a következő vagy az utáni választáson.
Ott meg a sikerét meg neki is a pozícióját a Nyugat fogja tudni bebetonozni a segélyekkel, de ehhez meg majd tenni is kell mindenkinek, neki is.
több mint 3 éve
módosítás:kilőtték az ukránok a Wagner egyik ukrajnai bázisát. A Wagnert vezető ruszki oligarchát azóta nem lehet elérni.a legszebb, hogy valaki telegrammon nyomott fotóriportot a popsanai bázisról, és két ház alapján azonosították pontosan - köszi hüjék!
Amadeus
Gróf de sutianap
EGYFASZT!
Sergei Sreda úgy fényképezett, hogy a cím/házszám rajt vót a fotón...
béna ukránok nem taláták vóna meg guglimepszen, de így a táblával faszavót

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
"A nyugati világ támogatása továbbra is töretlen Ukrajna felé, a mértéke ugyanakkor elégtelen. Az utánpótlás problémára már van valamiféle megoldás, a britek által elindított kiképzési programhoz féltucat ország csatlakozott. A héten egy Koppenhágában tartott donor konferencián másfél milliárd euró jött össze támogatásként, ami első ránézésre nem is tűnik rossznak, de jobban belegondolva, az USA legutóbbi két csomagjának összértéke ennél nagyobb volt. Szintén több ország jelezte, hogy elkezdik megszervezni és fejleszteni az ukrán hadsereg ellátását célzó ipari hátteret, de ez sem fog egyik napról a másikra menni. Összességében elmondható, hogy a támogatások mértékében nagyságrendet kellene ugrani. A jelenlegi intenzitás csak a frontvonalak fenntartására elég, az viszont világosan látszik, hogy az orosz hadsereg képtelen lenne fenntartani az inváziót a sokkal fejlettebb nyugati eszközökkel szemben, ha szállítás mennyiségében eggyel hátrébb kerülne a tizedesvessző."Csak saját gondolat, de úgy érzem a nyugat olyan nagyon nem is töri magát azért, hogy azt a támogatást megadja az ukránoknak, ami ahhoz kellene, hogy simán kipucolják az oroszokat. Van benne szerintem hideg kalkuláció is, ami szemét dolog, de közben meg néha jobb, mint "igazságot osztani". Arra gondolok, hogy ha visszájára is elsülhet ha "túlfegyverzik" az ukránokat. Az is egy a diktatúra és fertő időszakából kikapaszkodásban levő ország, nem lehet 100%-ban biztosra venni, hogy ha nyeregbe kerülnek, akkor is olyan kezes bárányok maradnak-e. mint szükségben. Úgy értem, hogy nem kezdenek-e el utána ők pogromokat a visszafoglalt területeken az ott élő oroszok ellen, mondván, hogy árulók, támogatták az ellenséget. Persze a fegyveres aktív szeparatistákat kapják el - ők jogilag is felelősségre vonhatóak hiszen a saját országuk kormánya ellen léptek fel fegyverrel -, de amennyire borzasztó, hogy halnak a civilek a háborúzásban ugyanolyan borzasztó lenne, ha egy magát nyeregben érző "elszabadult bosszúálló" győztes ukrán hatalom pogromjaitól halnának. Úgyhogy megy a felek kifárasztása. Az oroszoké, hogy úgy elgyengüljenek, hogy jó ideig ne kelljen tőlük tartani, és az ukránoké is, hogy ha egyszer (HA) esetleg vissza is szereznék/kapnák a volt területeiket, akkor annyira szükségük legyen azok helyreállításában / működésbe állításában is a nyugatra, mint a visszaserzésében. Így kontroll alatt lehetne tartani amit ott majd zajlik.
Csak agyalok persze.

több mint 3 éve
Gyorsan levették a képet, de már késő volt, addigra eljutott az ukránokhozElég durva lenne, hogyha valóban ott volt a fazon és nem ellenőrizték, hogy mit posztol az emberke.kilőtték az ukránok a Wagner egyik ukrajnai bázisát. A Wagnert vezető ruszki oligarchát azóta nem lehet elérni.a legszebb, hogy valaki telegrammon nyomott fotóriportot a popsanai bázisról, és két ház alapján azonosították pontosan - köszi hüjék!
Amadeus
Gróf de sutianap
Azért eltelt pár nap a posztolás és a belövés között, szóval ha a zsoldoscsapatnak volt ideje, akkor addigra a lényegesebb dolgokat már elpakolták.
Ha meg nem, akkor az rohadt nagy nyereség lenne az ukránoknak.
Lúdas Solymi
több mint 3 éve
Elég durva lenne, hogyha valóban ott volt a fazon és nem ellenőrizték, hogy mit posztol az emberke.kilőtték az ukránok a Wagner egyik ukrajnai bázisát. A Wagnert vezető ruszki oligarchát azóta nem lehet elérni.a legszebb, hogy valaki telegrammon nyomott fotóriportot a popsanai bázisról, és két ház alapján azonosították pontosan - köszi hüjék!
Amadeus
Gróf de sutianap
Azért eltelt pár nap a posztolás és a belövés között, szóval ha a zsoldoscsapatnak volt ideje, akkor addigra a lényegesebb dolgokat már elpakolták.
Ha meg nem, akkor az rohadt nagy nyereség lenne az ukránoknak.
több mint 3 éve
Az én hatvannégy vármegyém nem a te hatvannégy vármegyéd, ha oroszisvagyok és te is oroszisvagy.Mercenaries of the self-proclaimed "#Luhansk People's Republic" declared that they won't fight on the territory of the self-proclaimed "#Donetsk People's Republic". pic.twitter.com/U80kcB3fMx
— NEXTA (@nexta_tv) August 15, 2022
Zsellértelkes Vrij

több mint 3 éve
Map of 19 HIMARS and M270 Strikes on August 12 and August 13 🇺🇦Bridges Crossing Dnipro River (x2), Nova Kakhovka (x2), Melitopol, Velyka Blahovischenka, Tokmak, Nyzhni Sirohozy, Liubymivka, Chkalove, Around Donetsk City (x4), Chaplynka, and Four Other Villages in Kherson Oblast
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Mercenaries of the self-proclaimed "#Luhansk People's Republic" declared that they won't fight on the territory of the self-proclaimed "#Donetsk People's Republic". pic.twitter.com/U80kcB3fMx
— NEXTA (@nexta_tv) August 15, 2022
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
kilőtték az ukránok a Wagner egyik ukrajnai bázisát. A Wagnert vezető ruszki oligarchát azóta nem lehet elérni.a legszebb, hogy valaki telegrammon nyomott fotóriportot a popsanai bázisról, és két ház alapján azonosították pontosan - köszi hüjék!
Amadeus

több mint 3 éve
kilőtték az ukránok a Wagner egyik ukrajnai bázisát. A Wagnert vezető ruszki oligarchát azóta nem lehet elérni.Tarkón lőtte magát miközben egy lavina elsodorta miután lezuhant a siklóernyőzés közben? Véletlen természetesen...
Amadeus

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 3 éve
kilőtték az ukránok a Wagner egyik ukrajnai bázisát. A Wagnert vezető ruszki oligarchát azóta nem lehet elérni.
több mint 3 éve
m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02MWQNj1xUXffcrWrR9KyiansszyPeYnXnTdD8LS3bt8PfEKeRBGjq7H9okspXQye8l&id=228879733853325
több mint 3 éve
remélem luhanszki önkèntesek, hogy érezzék a törődéstCsak az embereket. A command centert állítólag már hátraköltöztették. A katona maradhat.The Russian Federation will probably soon not be able to defend itself against counterattacks of the Armed Forces of Ukraine in the Kherson region, - ISW.ja, saccra 25k embert hagynak ott
▪️Because of the damage to the critical bridges for the occupiers, they cannot support large-scale mechanized operations
Zsellértelkes Vrij
Gróf de sutianap
peterk2005 udvari bolond
több mint 3 éve
Csak az embereket. A command centert állítólag már hátraköltöztették. A katona maradhat.The Russian Federation will probably soon not be able to defend itself against counterattacks of the Armed Forces of Ukraine in the Kherson region, - ISW.ja, saccra 25k embert hagynak ott
▪️Because of the damage to the critical bridges for the occupiers, they cannot support large-scale mechanized operations
Zsellértelkes Vrij
Gróf de sutianap

több mint 3 éve
The Russian Federation will probably soon not be able to defend itself against counterattacks of the Armed Forces of Ukraine in the Kherson region, - ISW.ja, saccra 25k embert hagynak ott
Zsellértelkes Vrij

több mint 3 éve
The Russian Federation will probably soon not be able to defend itself against counterattacks of the Armed Forces of Ukraine in the Kherson region, - ISW.▪️Because of the damage to the critical bridges for the occupiers, they cannot support large-scale mechanized operations
több mint 3 éve
Az még csak hagyján, hogy a propaganda melegágya, de olyan szintű nemzetbiztonsági kockázat, amire szavak nincsenek. Mondjuk nálunk mar nemzetbiztonság sincs lassan, szoval jogos, nincs mit felteni...mEz? Ez Azerbajdzsán hanem Kazahsztán, és nem olaj, hanem gáz. Minden más stimmel. 😀 😀 😀444.hu/2022/07/18/az-eu-megduplazza-a-gazszallitast-azerbajdzsanbolKik? Tényleg nem tudom, hogy mire gondolsz? Von Der Leyen mit csinált? Mit mosakodott?Gyorsan változó világrend gyorsan változó elveket követel, nekem ezzel nincs bajom. Azzal van bajom - noha inkább csak szórakoztat - hogy akik tegnap mocskos azeri baltásgyilkosoztak, azok ma reális és józan politikának gondolják, hogy Európa az egyik diktátort a másikra cserélje. Elég sok cikk volt - még a magyar sajtóban Is - pár hete az EU - azeri meg az EU - egyéb ‘sztánok közeledéséről és itt a fórumon is ment az örömködés, hogy na, jól megszopatjuk a Putyint az azeri gázzal. Hirtelen mindenki kazah, azeri meg mindenféle “sztán barát lett 😊Januárban még behívták az oroszokat, hogy segítsenek eltakarítani a lázadozó belső ellenzéket. Elég gyorsan megfordult számukra a világ rendje. 😊444.hu/2022/08/12/kazahsztan-az-azeriek-segitsegevel-kerulne-ki-az-orosz-olajvezetekeketÉn azt nem tudom, hogy nácik-e, de egészen a háború kirobbanásáig az EP, a Bizottság, a jogvédő szervezetek és minden rendes européer szerint ezek az országok mocskos, rohadt utolsó diktatúrák voltak, ahol üldözik a sajtót, lábbal tapossák az emberi jogokat, bezáratják és esetenként kivégzik az ellenzékieket. Most meg a von der Leyennel fotózkodnak és épül szépül a barátság Európával stb., valaki tegyen irányba, hogyha rendes européer szeretnék lenni, akkor most illik már hallgatni az ottani dolgokról, vagy csak azután kell kussolni, miután olcsón nekünk adták a gázukat? 😊 (Abba bele se merek gondolni, ha esetleg ezek is csak ugyanolyan diktátorok, mint Putyin meg a többi, és hirtelen elzáródik a gáz, akkor milyen gyorsan lesznek újra rohadt diktatúrák 😊 )
Kazahsztán híresen náci ország.
Amadeus
MC12
(A hírhez egyébként hogyan kapcsolódik Von Der Leyen? Ez egy Kaszpi ill. Fekete tengeri sakkjátszma ami jópár éve megy. Az ottani olajországok megpróbálnak kijutni az olajukkal a világpiacra, az oroszok meg megpróbálják elérni, hogy csak rajtuk keresztül / tőlük függve tehessék meg. Ez a mostani is ennek a sakkjátéknak egy újabb lépése.)
peterk2005 udvari bolond
Nekem oké, ha egy diktátort háromra cserélünk a diverzifikáció jelszavával, sőt eddig is ezt kellett volna csinálni, csak szórakoztató, ahogy próbálnak kimosakodni az elmúlt 10 év kommunikációjából.
MC12
peterk2005 udvari bolond
Aztán ezen kiakadt az AI-tól a HRW-on át újságírók határok nélkülig mindenki a nyugati médiában 😊 nem bírták ilyen gyorsan lekövetni az európai poltikai elit színeváltozását. Ez kb akkor volt, amikor a franciák a közel-keleten a németek meg Egyiptomban tárgyaltak energia ügyben, mondván, diverzifikálni kell az európai energiabeszerzéseket. Ugye mind a két hely az emberi jogok fellegvára.
Mondom, nekem ezzel semmi bajom,sőt, igen pragmatikus lépésnek gondolom, de kussolni viszont inkább azoknak kéne, - ha már egyáltalán kell valakinek - , akik évtizedes viszonylatban oktatták a mucsai országok mucsai lakosait emberi jogokból, jogállamiságból, európaiságból meg minden egyébből.
MC12
Nem tudom mi az a HRW, de ha ezen kiakadtak, akkor úgy kell nekik. 😊 Én most fogok kínai klímát szereltetni az irodába, és megveszem a jó minőségű orosz vodkát is. Ettől még utálom a kínai rezsimet, és lógni szeretném látni Putyint. Szóval a világ nem fekete-fehér, és ettől még lehet morális tartása. Csak azt ne kezdjük játszani - tartok attól, hogy erre tettél kísérletet 😊 -, hogy összemossuk azt, hogy a diktatúrákkal is kereskedünk meg azt, hogy benyalunk a diktatúráknak. A vodkát megiszom, az belefér. Főleg, ha nem vodka, hanem mondjuk tej vagy kenyér, ami nekik van, nekünk nincs. De az, hogy a vodkát megiszom vagy a klímát megveszem, meg mondjuk az, hogy kínai egyetemet engedek a fővárosom központjába ami köztudottan a kínai állami propaganda melegágya, na az két nagyon különböző dolog. Nagyon-nagyon különböző.
peterk2005 udvari bolond
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 3 éve
De, oké.Vodka, kenyér, tej oké, olaj, gáz nem oké?Ez? Ez Azerbajdzsán hanem Kazahsztán, és nem olaj, hanem gáz. Minden más stimmel. 😀 😀 😀444.hu/2022/07/18/az-eu-megduplazza-a-gazszallitast-azerbajdzsanbolKik? Tényleg nem tudom, hogy mire gondolsz? Von Der Leyen mit csinált? Mit mosakodott?Gyorsan változó világrend gyorsan változó elveket követel, nekem ezzel nincs bajom. Azzal van bajom - noha inkább csak szórakoztat - hogy akik tegnap mocskos azeri baltásgyilkosoztak, azok ma reális és józan politikának gondolják, hogy Európa az egyik diktátort a másikra cserélje. Elég sok cikk volt - még a magyar sajtóban Is - pár hete az EU - azeri meg az EU - egyéb ‘sztánok közeledéséről és itt a fórumon is ment az örömködés, hogy na, jól megszopatjuk a Putyint az azeri gázzal. Hirtelen mindenki kazah, azeri meg mindenféle “sztán barát lett 😊Januárban még behívták az oroszokat, hogy segítsenek eltakarítani a lázadozó belső ellenzéket. Elég gyorsan megfordult számukra a világ rendje. 😊444.hu/2022/08/12/kazahsztan-az-azeriek-segitsegevel-kerulne-ki-az-orosz-olajvezetekeketÉn azt nem tudom, hogy nácik-e, de egészen a háború kirobbanásáig az EP, a Bizottság, a jogvédő szervezetek és minden rendes européer szerint ezek az országok mocskos, rohadt utolsó diktatúrák voltak, ahol üldözik a sajtót, lábbal tapossák az emberi jogokat, bezáratják és esetenként kivégzik az ellenzékieket. Most meg a von der Leyennel fotózkodnak és épül szépül a barátság Európával stb., valaki tegyen irányba, hogyha rendes européer szeretnék lenni, akkor most illik már hallgatni az ottani dolgokról, vagy csak azután kell kussolni, miután olcsón nekünk adták a gázukat? 😊 (Abba bele se merek gondolni, ha esetleg ezek is csak ugyanolyan diktátorok, mint Putyin meg a többi, és hirtelen elzáródik a gáz, akkor milyen gyorsan lesznek újra rohadt diktatúrák 😊 )
Kazahsztán híresen náci ország.
Amadeus
MC12
(A hírhez egyébként hogyan kapcsolódik Von Der Leyen? Ez egy Kaszpi ill. Fekete tengeri sakkjátszma ami jópár éve megy. Az ottani olajországok megpróbálnak kijutni az olajukkal a világpiacra, az oroszok meg megpróbálják elérni, hogy csak rajtuk keresztül / tőlük függve tehessék meg. Ez a mostani is ennek a sakkjátéknak egy újabb lépése.)
peterk2005 udvari bolond
Nekem oké, ha egy diktátort háromra cserélünk a diverzifikáció jelszavával, sőt eddig is ezt kellett volna csinálni, csak szórakoztató, ahogy próbálnak kimosakodni az elmúlt 10 év kommunikációjából.
MC12
peterk2005 udvari bolond
Aztán ezen kiakadt az AI-tól a HRW-on át újságírók határok nélkülig mindenki a nyugati médiában 😊 nem bírták ilyen gyorsan lekövetni az európai poltikai elit színeváltozását. Ez kb akkor volt, amikor a franciák a közel-keleten a németek meg Egyiptomban tárgyaltak energia ügyben, mondván, diverzifikálni kell az európai energiabeszerzéseket. Ugye mind a két hely az emberi jogok fellegvára.
Mondom, nekem ezzel semmi bajom,sőt, igen pragmatikus lépésnek gondolom, de kussolni viszont inkább azoknak kéne, - ha már egyáltalán kell valakinek - , akik évtizedes viszonylatban oktatták a mucsai országok mucsai lakosait emberi jogokból, jogállamiságból, európaiságból meg minden egyébből.
MC12
Nem tudom mi az a HRW, de ha ezen kiakadtak, akkor úgy kell nekik. 😊 Én most fogok kínai klímát szereltetni az irodába, és megveszem a jó minőségű orosz vodkát is. Ettől még utálom a kínai rezsimet, és lógni szeretném látni Putyint. Szóval a világ nem fekete-fehér, és ettől még lehet morális tartása. Csak azt ne kezdjük játszani - tartok attól, hogy erre tettél kísérletet 😊 -, hogy összemossuk azt, hogy a diktatúrákkal is kereskedünk meg azt, hogy benyalunk a diktatúráknak. A vodkát megiszom, az belefér. Főleg, ha nem vodka, hanem mondjuk tej vagy kenyér, ami nekik van, nekünk nincs. De az, hogy a vodkát megiszom vagy a klímát megveszem, meg mondjuk az, hogy kínai egyetemet engedek a fővárosom központjába ami köztudottan a kínai állami propaganda melegágya, na az két nagyon különböző dolog. Nagyon-nagyon különböző.
peterk2005 udvari bolond
davemayer