NFL csevegő
82 feliratkozó
több mint 8 éve
Megértettem tomi hsz-ét, el tudom fogadni, h mellkashoz be kell húzni labdát szerinte. A szabálykönyvben erről sajnos nem esik szó a tucking the ball away-nél. Ugye tuck rule csak QB-nál van a szabályoknál emlìtve.Gyula (és más sem) nem azt mondja, hogy rosszABB lesz, hanem ugyan olyan rossz lesz, csak nem az elkapást fogjuk körzővel vagy vonalzóval mérni, hanem azt, hogy mikor lehet kiütni a labdát és mikor nem, ez miért fumble, a másik miért nem
Ennyiben hiányosnak tartom a rulebook-ot, h egyáltalán nem definiálja az elkapásnál a labda biztosítását ahhoz, futóvá válhass.
A témát csak Pari hsz-e és a TT miatt vetettem fel újra. Egyébként nem ezért veszítettünk ellenetek, mielőtt ezt gondolnád, ahhoz sajnos túl régóta követem a rivalryt.
Egyszerűen jó lenne megérteni egy ilyen fontos részelemét a játéknak, és szetetném, ha mondjuk a SB ne egy ilyen hülyeségen dőljön el, h utána hónapokig menjen -akár itt- a parttalan vita. Akárkik is lesznek az érintett csapatok és bárki győzzöm.
Nonszensz, h ezt évek óta nem tudják megoldani egy ilyen jól szervezett ligában.
És Gyulának nincs igaza abban, h bárhogy szabályozzák, csak rosszabb lesz.
Mondják pl. h az elkapónak kelljen kettőt lépnie v. egy testcselt bemutatnia a labda megfogása után, h a futószabályok alá essen, aztán kész! Nincs vita, ha ezt nem tette meg.
De ha megszólítottál, akkor visszakérdezek a James esettől függetlenül. Szerinted milyen mozdulat kell a futóvá váláshoz?😉
Fast Willie
((persze Sanyi nagy okosan TT-ben bemondta, hogy majd év végén úgy is kezdenek ezzel valamit, aham, oké hány éve is tetszik nézni az NFL-t???))
számomra egyértelmű mikor válik futóvá egy elkapó, amikor pályán belül megtesz két lépést az elkapott labdával (a folyamat közben természetesen végig kontrollálja a labdát), de nem tudom ez a kérdéskör miért pont James esetnél merül fel, amikor ő még a szabály szerinti elkapást sem hajtotta végre
kapja el rendesen a labdát, a földre érkezés közben is tartsa meg utána lehet vizsgálgatni mikor lesz futó és mikor nem
az megint más kérdés, hogy melyik bíró ezt(vagy a catch rule-t) hogy alkalmazza, ahogy a gurulósban sokkal leegyszerűsített szabályokkal sem minden sárga/piros/tizenegyes megítélése egyértelmű (sőt vannak egymásnak totálisan ellentmondó ítéletek), így itt is fogsz találni kirívó esetet pl ezt
www.youtube.com/watch?v=tPUJykKrQ8A

"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 8 éve
Kell a mozgástér a sporiknak, hogy megoldják a kényesebb meccseket!
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 8 éve
Megértettem tomi hsz-ét, el tudom fogadni, h mellkashoz be kell húzni labdát szerinte. A szabálykönyvben erről sajnos nem esik szó a tucking the ball away-nél. Ugye tuck rule csak QB-nál van a szabályoknál emlìtve.Ennyiben hiányosnak tartom a rulebook-ot, h egyáltalán nem definiálja az elkapásnál a labda biztosítását ahhoz, futóvá válhass.
A témát csak Pari hsz-e és a TT miatt vetettem fel újra. Egyébként nem ezért veszítettünk ellenetek, mielőtt ezt gondolnád, ahhoz sajnos túl régóta követem a rivalryt.
Egyszerűen jó lenne megérteni egy ilyen fontos részelemét a játéknak, és szetetném, ha mondjuk a SB ne egy ilyen hülyeségen dőljön el, h utána hónapokig menjen -akár itt- a parttalan vita. Akárkik is lesznek az érintett csapatok és bárki győzzöm.
Nonszensz, h ezt évek óta nem tudják megoldani egy ilyen jól szervezett ligában.
És Gyulának nincs igaza abban, h bárhogy szabályozzák, csak rosszabb lesz.
Mondják pl. h az elkapónak kelljen kettőt lépnie v. egy testcselt bemutatnia a labda megfogása után, h a futószabályok alá essen, aztán kész! Nincs vita, ha ezt nem tette meg.
De ha megszólítottál, akkor visszakérdezek a James esettől függetlenül. Szerinted milyen mozdulat kell a futóvá váláshoz?😉
több mint 8 éve
kicsit túl lett fújva ez a sztori, ha tomi-tomi ezen hsz-ből nem sikerült megértened, akkor nem hiszem, hogy lesz olyan érv amivel meg lehetne téged győzni egyébként Gyula azt is mondta, hogy lehet változtatni ezen a szabályon, de akkor ugyan olyan hibás lesz csak más miatt lesz a felháborodás (pl több indokolatlan fumble)

"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 8 éve
Gyula az előbb magyarázta a Trash Talkban. Sajnos nem lettem okosabb.Józan paraszti ésszel felfoghatatlan pl. h miért nem kontrollálsz és miért nem birtokolsz vmit, amivel érdemi mozdulatot végzel, ahhoz, h befejezett legyen egy elkapás?
Tehát két kézzel fogod a bőrt körözöl vele 3x a CB feje körül, majd a goal line-on áthaladsz, nem elég. Tartsd meg a vonal után is.
Ha futóként 20 yardon keresztül zsonglőrködsz a forró krumplival, de a GL előtt 1mm-rel pont ráfogsz, akkor meg TD. LOGIKUS
több mint 8 éve
Akkor ide is az ágrajzotÉs itt a lényeg, a "was he able to became a runner - by Dez" -re adandó válasz, mert ha igen, akkor nem kell vizsgálni a kontrollt, csak azt hogy labda átjutott e a gólvonal síkján - de ha nem lett futó, márpedig a Dez rule alapján nem (ami megint egy fura ágrajzért kiált), akkor kell vizsgálni a kontrollt.
Wyatt
Nem annyira bonyolult ez, de adott esetben 5 kérdést/választ is meg kell vizsgálni egy elkapásnál, és akár mind az 5 válasz lehet véleményes.
Pari
Pont az a lényeg, h senki nem tudja, h mikor válik futóvá az elkapó. Hányat lépjen, hova húzza be a labdát- James esetnél kitűnt, h nem elég, ha lekapja a polcról-, milyen mozdulatot végezzen a possession közben/után, Endzone felé forduljon-e etc.
A többi része nagyjából tisztázható
több mint 8 éve
"Ez a szép a fociban."Akkor ide is az ágrajzotÉs itt a lényeg, a "was he able to became a runner - by Dez" -re adandó válasz, mert ha igen, akkor nem kell vizsgálni a kontrollt, csak azt hogy labda átjutott e a gólvonal síkján - de ha nem lett futó, márpedig a Dez rule alapján nem (ami megint egy fura ágrajzért kiált), akkor kell vizsgálni a kontrollt.
Wyatt
Nem annyira bonyolult ez, de adott esetben 5 kérdést/választ is meg kell vizsgálni egy elkapásnál, és akár mind az 5 válasz lehet véleményes.
Pari
több mint 8 éve
Akkor ide is az ágrajzotÉs itt a lényeg, a "was he able to became a runner - by Dez" -re adandó válasz, mert ha igen, akkor nem kell vizsgálni a kontrollt, csak azt hogy labda átjutott e a gólvonal síkján - de ha nem lett futó, márpedig a Dez rule alapján nem (ami megint egy fura ágrajzért kiált), akkor kell vizsgálni a kontrollt.
Wyatt
több mint 8 éve
De jót mondott Márk @maximilien , és teljesen jól látja a dolgot Jessy James elkapásánál...hogy lehet előrenyújtani valamit, ha nem kontrollálod alapon...itt ugyanis nem a két lépés elvet kellett ugye követni, nézni, hanem a kontrollt. Nálam is elkapás volt simán, Elkapta, behúzta, eldőlt vele, kinyújtotta a célterület felé...nálam ez simán belefér esésnél a "végig kontrollálta" dologba, mert különben mégis meddig kontrollálja? Vigye haza, és fogja még a zuhany alatt is?! 😀 Nem csak a szabály vérlázítóan hülye, hanem a bírók is néha.Nézz be a Steelers topikba, milyen értekezést generáltam😁
Chargers LT
több mint 8 éve
De jót mondott Márk @maximilien , és teljesen jól látja a dolgot Jessy James elkapásánál...hogy lehet előrenyújtani valamit, ha nem kontrollálod alapon...itt ugyanis nem a két lépés elvet kellett ugye követni, nézni, hanem a kontrollt. Nálam is elkapás volt simán, Elkapta, behúzta, eldőlt vele, kinyújtotta a célterület felé...nálam ez simán belefér esésnél a "végig kontrollálta" dologba, mert különben mégis meddig kontrollálja? Vigye haza, és fogja még a zuhany alatt is?! 😀 Nem csak a szabály vérlázítóan hülye, hanem a bírók is néha.
"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 8 éve
bowl.hu/quo-vadis-blake-bortlesNagyszerű írás, Baggio. Nagy köszönet érte!
baggio
több mint 8 éve

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 8 éve
A gurulós foci valóban kilóg a sorból, de a másik háromban is nagyon gyakoriak az agyrázkódások, sajnos.nem mindegyik hasonlat ül azért igazán , de igen !amelyikben ennyire szóba jöhet ez a betegségazért ez a CTE dolog kezd tényleg eléggé aggasztó lenni ...Meg a gurulós, a jégkorong, a box, a stock car....
brutális számokról hallani és egyre többet beszélnek a játékosok is erről !
amennyiben tényleg ennyire hatalmas a kockázat már akár profi pályafutás nélkül is akkor (teljes joggal sajnos)
simán benne van hogy egyszerűen megszűnik létezni ez a sport akár igen rövid időn belül is....
yooker
gaben
az szintén potenciális veszélyben lehet szerintem
yooker
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 8 éve
nem mindegyik hasonlat ül azért igazán , de igen !amelyikben ennyire szóba jöhet ez a betegségazért ez a CTE dolog kezd tényleg eléggé aggasztó lenni ...Meg a gurulós, a jégkorong, a box, a stock car....
amennyiben tényleg ennyire hatalmas a kockázat már akár profi pályafutás nélkül is akkor (teljes joggal sajnos)
simán benne van hogy egyszerűen megszűnik létezni ez a sport akár igen rövid időn belül is....
yooker
gaben
az szintén potenciális veszélyben lehet szerintem
több mint 8 éve
azért ez a CTE dolog kezd tényleg eléggé aggasztó lenni ...Meg a gurulós, a jégkorong, a box, a stock car....
yooker
több mint 8 éve
azért ez a CTE dolog kezd tényleg eléggé aggasztó lenni ...brutális számokról hallani és egyre többet beszélnek a játékosok is erről !
több mint 8 éve
A tegnapi Pitt-Ne meccs elvett TD-jét valahogy mindenki Dez Bryanthez köti, pedig szerintem Megatrontól többször vettek el ilyet, egyiket pont ellenünk......Valóban vele kezdődött, egy Bears-Lionson, még 2010-ben. Ha azt akkor megadják, ma lehet nem lenne ez az egész faszság.
csi77
több mint 8 éve
Lewis túl magasan lesz! 😊kedden frissítik a listát 😀www.headcoachranking.comLewis túl magasan van!
baggio
Mikey
baggio
több mint 8 éve
kedden frissítik a listát 😀www.headcoachranking.comLewis túl magasan van!
baggio
Mikey

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 8 éve
www.headcoachranking.comLewis túl magasan van!
baggio
több mint 8 éve
A tegnapi Pitt-Ne meccs elvett TD-jét valahogy mindenki Dez Bryanthez köti, pedig szerintem Megatrontól többször vettek el ilyet, egyiket pont ellenünk......
Szerkesztette: csi77
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 8 éve
Tényleg kedves gesztus Halitól, de ezt a tudást Mahomes ellen fogja kamatoztatni az elkövetkező években. Gondolom Reid is értékelte a dolgot. 😀WyattEz kurvanagy!
Bajtársiasság.
gaben
blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 8 éve
WyattEz kurvanagy!
Bajtársiasság.