Kansas City Chiefs

28 feliratkozó

több mint 9 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 803 — SuperLOL
Unalmamban elmélkedek.
Azt mondotta Bob Sutton DC, hogy lesz mód rá, mikor mindhárom pass rusher a pályán lesz egyszerre. Ugyanis Dee Ford remekel edzéseken, főként pass rushban.
Elgondolkoztam ezen, mert nem először mondja. Elsőre nem igazán elképzelhető, mert nincs szükség és lehetőség 3 pass rush pozícióra, kivéve pár könnyített súlyú DL formációt. (Mikor más csapatok extra LBt küldenek harmadiknak, annak oka inkább az, hogy nem elég jó blitzer az LDE. Én arról beszélek mikor elit mindkét szélső, és mégis felmegy egy harmadik).
Sutton ráadásul base felállás elleni játékról is beszélt, nem sub és 3rd&long szituról. Erre találtam talán megfejtést. Jöjjön.

Bob Sutton Rex Ryan tanítványa (is), akinek az apja, Buddy Ryan megoldotta ezt a kérdést, méghozzá úgy, hogy megalkotta minden idők egyik legjobb védelmét. Az u.n. Bear 46 defenset. Ennek lényege a mérhetetlen agresszív letámadás. 2 DT (egyik NT), egy DE, aki futás ellen jó főként (tipikus 3-4es DE), és három pass rusher OLB (egyik igazából 4-3as DE/OLB hibrid). Mögöttük pusztán egy SS és egy MLB áll.
FS fedez, a két CB emberezik. Látható, hogy a front 8 ember, nem 7. A kulcs ott van, hogy SS+MLB kivételével mindenki rohamoz a LOSról. Ennek köszönhetően a passzokat nagyon gyorsan kell eldobni, jön a nyomás, ami óriási. Nem lehet ennyi embert blokkolni. Külön előnye, hogy a futást is megöli kívül és belül. Ez utóbbi kevéssé ismert, sokan hiszik, hogy ez passz elleni védelem, pedig nem. Mikor a Bear 46 csúcson volt, legtöbb csapat nem igazán próbált ellene futni, mert qrva nehéz, nincs lyuk, és mindenhonnan túl hamar érkeznek a védők, (pl G) húzásra ne is gondoljon senki.

Miért nem játsszák akkor ezt a csapatok? Azért mert van egy nagy hátránya. Túl sok elit védő kell bele. Egyszerűen nem lehet összehozni. Több hibrid vagy ritka ember kell (mint Hali DE/OLB, igazi Nose, nem csak nagydarab DT).
Illetve ha nyomás nincs meg, a felhígult secondaryt könnyű szétpasszolni. Ráadásul a nagy játékok esélye is megnő. Külön gond, hogy nem lehet elosztani az elit játékosokat, mert a 3 pass rusher például mindenképp meg kell legyen. És legalább kettő elit, de harmadik sem lehet átlagos. Márpedig legtöbb csapat örül, ha egy elit pass rushere van, nemhogy kettő, pláne három. És akkor kell még egy elit NT, egy elit SS és egy kiváló MLB, mert a hátsó páros mindenben jó kell legyen a tökéletes működéhez. Nem mindenben átlagos, mindenben jó. Ezt nem lehet összeigazolni.

Vagy mégis? Vegyük sorra.
Kell egy elit NT = Poe
Kell 3 elit pass rusher, vagy legalább 2.5 = Hali+Houston, és Ford is ebben kiváló.
Kell egy elit SS = Berry.
Kell egy elit MLB = Derrick Johnson.
A többi (2) poszton is van jó játékos, de ők inkább csak tömik a lyukat, DeVito, Walker, Bailey (Catapano) mind tökéletesek erre a szerepre. Ők nem elit játékosok (DeVito futás ellen az), de erre a kettőre pont nem is kell.

Illetve kell egy DC, aki szereti blitzeket, nem fél agresszívnek lenni. Aki látta tavaly Bob Sutton védelmét, annak e felől nincs kétsége, ő pont ilyen. Elég visszaemlékezni mondjuk azokra a játékokra, mikor 7-8-9 védő nem a LOShoz közel állt (mint a Bear 46), hanem konkrétan LOSon állt fel. Persze nem rohamoztak mind legtöbbször, de 5-6-7-8 védő igen, csak mindig más elosztásban. Ehhez jöttek a S+CB blitzek. Egy FS hátul zónázott magányosan (na mondjuk, azt pont baszhattuk néha, de mindegy. Nem viccből rúgták ki). Végül a CBk egyébként is embereznek sokat.

A képhez pár megjegyzés. Többféleképpen is lehet variálni, de ez a verzió áll legközelebb ahhoz a 3-4hez amit a Chiefs játszik:

Egyrészt a Nose és a DT megcserélhető. Ha a DT elég jó run stopper. Ezért mondtam, hogy az kell legyen, DeVito az. (Épp ezért mehet center ellen is, ahogy az ábrán.) Az elmélet szerint ők ketten, vagy csak a DT van 2 gapen.
A guard elleni DE egy DT/DE hibrid. Itt lép a képbe Bailey/Catapano vagy Walker. Az RDE (hibrid DE/OLB az ideális, mint Hali vagy Von Miller, nem sok alkalmas ember van itt sem, kulcsposzt) Hali, mert ő 4-3as DE mai napig, 270+ font súlyú. Végül a SS és az MLB akkor megcserélhető, ha az SS félig ILB, vagyis kis súlyú de jól ütköző játékos, de tudnia kell jól blitzelni is, és fogni kell tudni egy TEt is. Berrynek találták ki. Vagyis nem kell az elmélethez ragaszkodni, mindegy DJ és ő miképp osszák fel a területet.

Még egyszer. Ez csak az én agyszüleményem. Mégis lehet megjátssza Sutton Death. Sok hasonló e-nélkül is szokott lenni. Más igazából logikus megoldás is van, de ez lenne a legütősebb.
Az igazi az lenne, ha találnák egy kiváló DTt is bele. Akkor lenne tökéletes. Viszont egyrészt Bailey+Walker és Catapano mind közel járnak ehhez, másrészt egy poszton nem múlhat. Tökéletes nincs. És ők sem rosszak, csak a többiekhez képest, akik a felsorolt posztokra születtek.


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 9 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 803 — SuperLOL
Viszont Berry, akinek tegnap kiugrott az egyik ujja, ma játékra jelentkezett.


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 9 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 803 — SuperLOL
S. McGrath sérülései miatt visszavonul. Ő volt az a TE, aki Moeaki, Kelce, Fasano sérülése után (vagyis negyedik héttől) kezdő TE lett. Eredetileg blokkoló csereember lett volna, de meglepően jól kapott el. Nem volt egy sztár, de mindent megtett mindig, ami tőle tellett. Ezért és a hosszú szakálla miatt lett kedvenc a szurkolók körében.
Kár érte, de jobb Tight Endre van szükség igazából. Elvben D. Harris játszik csereposzton mostantól. Illetve Brock szokott beugrani ha muszáj (most a helyén asszem Gordon van, de tök mindegy a kettő). Hoztak egy friss fiatalt is, Adam Schiltz személyében. Bár inkább legyen az, hogy Kelce és Fasano nem sérülnek meg. Természetesen Kelce ma is megsérült.


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 9 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 803 — SuperLOL
gsn:
Jamaal Charles új szerződése, amivel holtversenyben a hatodik legjobban fizetett RB lett az NFL-ben éves átlag alapján. Az első évben esedékes 2,95 milliós roster bónusz egy összegben járt július 26-án, a további évek roster bónusza viszont mérkőzésenként jár 62.500 dolláros részletekben. Csak az első év kifizetései garantáltak. A valós capben foglalt hely a korábbi szerződés miatt 2014-ben és 2015-ben 1 333 333 dollárral még növelendő a feltüntetetthez képest a még ki nem vezetett aláírási bónusz részletek miatt.


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 9 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 803 — SuperLOL
Houston szerződését eddig nem lehetett újratárgyalni, idén lehet először. Minden szakértői, rajongói, edzői, volt vagy aktív játékos vélemény szerint amit olvastam és láttam, a liga egyik legjobb pass rushere. Tudja jól, ez mit ér. Ráadásul a csapat fiatal. Akár komoly sikerek is jöhetnek, részt akar belőle. Sztárként, sztárfizetéssel.
Kapott elég elismerést Houston. Pénzt akar, ahogy mindenki más kap. Teljesen logikus. Neki is van asszony otthon. És az bizony rágja a fülét, ha pénzről van szó. Főleg ha a férfi által megkereshető pénzről (mert saját melóhelyükön kussolnak ám. Neked mondja, hogy legyél bátor, menj neki a vezetőségnek. Már amelyik egyáltalán dolgozik. Mert neked döbbenet ha nincs melód,nála érthető ha nem talál évekig. A "miből fogunk élni" jelentése: keress pénzt mindenáron, többet mint tavaly.)

Neki ez az élete. Minden ilyen döntése komolyan befolyásolja azt. Nem érdeklik a szokások, elméletek, álszenteskedés, hogy ki mindenki lenne megértő vagy türelmes, ha elbukhatna vagy megkaphatna akár jövőre dollármilliókat a helyében. Mert nincsenek a helyében. Legyenek ott, és dönthetnek.
A csapatnak van majd' 10 millió elkölthető pénze idén. Költse el. Ha pedig jövőre nem akarnak rá költeni, mondják meg. Nyilván mindenkit nem tudnak megtartani. Houston maradni akar, de elsősorban a pénzét akarja. Teljesen igaza van. Csak azért nem akar apróért játszani, hogy jövőre elengedjék, és a Chiefsnek milyen jó bolt volt ez évekig.
Tavaly megsérült, ha megint, és akár nem játszhat évekig vagy többet egyáltalán, de a Chiefs majd büszkén gondol rá, az nem segít rajta semmit. Akkor kevesebb pénzt kap, vagy semmit. A pénzen túl tehát arról van szó, a Chiefs ezzel fejezze ki, szükségük van rá, nem csak ő kockáztat innentől.


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 597 — The only discipline that lasts, is self discipline
Egyébként én megértem Justin Houstont is. A liga egyik legjobb pass rushere. Nála ez nem duma, mert ugye minden második csapatban van egy "egyik legjobb", ő tényleg az. Ehhez képest keresnek nála gyengébbek sokszorosan több pénzt. Eddig kétszer közel fél mill$ dolcsit kapott, idénre járna másfél mill$ nagyjából.
Erre hoznak egy rookiet, aki szintén többet kap sokkal, egy perc játék nélkül.ulpianus
Én nem látok bele egy NFL játékos lelkivilágába, de az ő holdoutját nem igazán értem. Jó, persze, nem lehet jó látni, hogy másokhoz képest nulla pénzért hoz kiváló teljesítményt, mások meg a semmiért is többszörösét teszik el, de elvileg egy NFL játékos hozzá kell, hogy legyen szokva ehhez. A főiskolai karrierjük alatt is végig így játszottak, tök ingyen, azért a reményért, hogy majd egyszer jön a payday. Most is tudja, hogy eljön az ő ideje is, ha így játszik, és már nincs is messze.

Graham és Beast Mode holdoutját például teljesen megértettem. Graham sztoriját mindenki ismeri. Beast Mode-nál meg ugye az a gond, hogy már nem fiatal és ott van mögötte a két utód, miközben hiába keresett elég jól, ahhoz képest amit teljesített, és a franchise egyik arca volt, mégsem olyan sok az a pénz. És a szerződése is olyan, hogy a végét nem is biztos - sőt esélyes - hogy nem kapja majd meg.

Houstonnak viszont nem kéne mást tennie, mint lenyomni egy számára simán lenyomható korrekt évet, és a következő évtől a legrosszabb scenario szerint is egy egy éves 10 millás opció lenne számára. (A 10 millát csak tippelem, de ha Von Miller ötödik éves opciója lesz 9.5 milla, akkor a franchise tag jó eséllyel 10 milla fölött lesz.)

Az egyedüli ok a sérüléstől való félelem lehet, de egy ilyen korú játékosnál még egy sérülés sem igazán akadály, elviszik azzal együtt is, max 1-2 millióval kevesebbért. Ennél egy komoly holdout nagyobb kockázat így kívülről nézve (belülről biztos megvan az oka, amit nem látok).


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 803 — SuperLOL
Dustin Colquitt punter, vagyis nyilván van egy kis beütése:


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 9 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 803 — SuperLOL
Sanders Commings, David van Dyke, Joe McKnight is újra edzettek. Mindenki felvette a védőfelszerelést, még több szurkoló érkezett, tele lett a parkoló. ÉS ami legfontosabb, a bírók is kezdenek formába lendülni. 😊


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 9 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 803 — SuperLOL


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 9 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 803 — SuperLOL
Sanders Commings lesérült megint. Meghúzódott a térde vagy mi. Egy napot bírt ki (másfelet).

Sean Smith továbbra is büntiben van, a második csapattal edz. Így Marcus Cooper mellett Ron Parker a másik kezdő CB. Parker gyors (valami 4.35öt tud, ha jól emlékszem), jó felépítésű CB. 2011 óta próbálkozik az NFLben. Alacsony osztályban játszott egyetemen, nem tudott gyorsan váltani. Ráadásul egyetemen safety volt (SS).
Tavaly került ide, főleg STbe. Egyedül akkor volt kezdőjátékos, mikor utolsó regular meccsen a Bolts ellen nem játszott az első sor. Igaz kikaptunk hosszabbításban egy FGal, viszont az a Chargers kezdősora volt. Jól fel lehetett mérni mit is tud NFL szinten pár srác. Parkernek ott 1 IT 6 PD a főbb számai, ami kiváló.
Lehet többet látjuk safetyként, ha Commings nem tud egészséges maradni. Illetve mivel a rookie CB P. Gaines is sérült, CBként is komolyan számolhatunk vele. Láthatóan őt tartják a legjobb cserének az edzők.


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 9 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 803 — SuperLOL
Justin Houston részt vett az edzésen. Én nem lepődtem meg. Ez nem jelenti, hogy később nem fog sztrájkolni. Muszáj volt neki felbukkanni.


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 9 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 803 — SuperLOL
Egyébként én megértem Justin Houstont is. A liga egyik legjobb pass rushere. Nála ez nem duma, mert ugye minden második csapatban van egy "egyik legjobb", ő tényleg az. Ehhez képest keresnek nála gyengébbek sokszorosan több pénzt. Eddig kétszer közel fél mill$ dolcsit kapott, idénre járna másfél mill$ nagyjából.

Erre hoznak egy rookiet, aki szintén többet kap sokkal, egy perc játék nélkül.


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 9 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 803 — SuperLOL
Egyrészt Jamaallal is tárgyaltak egy ideje, csak ő addig nem akart kihagyni edzést, mert közel volt a megállapodás. Végül is közel lehettek az álláspontok, mert egyik nap bejelentette, a hold out lehetőségét, másnap aláírt. Csak azért volt poén, mert amikor hivatlos lett, rá percekre aláírt. Ezért mondta, hogy "nem is volt holdout, csak kifogyott a benzin a kocsimból edzésre menet, és lemerült az aksi a telefonomban" 😀

Houstonnal is tárgyalnak, és Alexszel is. Houston ha nem fog egyáltalán játszani és edzeni sem, ugrik egy rookie szezonja. Márpedig ő és az ügynöke olvasták a CBA idevágó részeit. Vagyis most így áll. Houston idén játszik kis lóvéért, és utána tagelhetik. Az nagy pénz, de lehet kisebb mint amit akar. Ezzel nyernek két szezont. Hali szerződése is lejár 2015ben, Dee Fordról is kiderül mit tud, és draft is lesz kettő. A csapatnak nem sürgős. Meg akarják tartani, de a Chiefs rostere erős, tudtuk, hogy mindenkit nem lehet megtartani. Ráadásul Jamaal offensere gyakorolt hatása sokkal fontosabb, mint gyakorlatilag bárkié a védelemben vagy bárhol.
Szóval ha Houston nem akar játszani, játszik Ford, és az egész ugrik egy évet. Vagyis jövőre sem kap nagy pénzt. Márpedig neki nincsenek milliói. Nem tudja megoldani két évig, hogy közben folyamatosan vonják le a pénzéből a havi mínuszokat, és a semmiért ugyan, de kemény arc jól megmutatja. Egy milliomos megteheti, de ő nem. Arról nem is beszélve, hogy ha két évig nem játszik, fele pénzt fog kapni utána bárhová megy. Ha menet közben adja fel, akkor értelme sincs elkezdni, ezt nem vezetném le, érthető.
Mindenesetre neki is van lehetősége kihagyni, de edzenie kellene párat mindenképp, majd a pre meccseket kihagyhatja, illetve ha bírja pénzzel, akkor elég 5 meccset játszani, de ott jól. Amit rizikós önmagában is, a sérülés miatt is, a rossz formaidőzítés miatt is a szezon végére hagyni. Van komoly mozgástere, de ésszel kell ezt játszania vagy visszafele sülhet el az egész. Hozzátéve, hogy azért ha olyan a szerződés, akkor tudnak elég helyet keresni rá a sapkában. Ennyire nem állunk rosszul.
Például Hali szerződése is úgy lett megalkotva, hogy 2011ben 1 mill$ base salary, 3 mill$ jutott az aláírásból. Két évig 10 fölötti base, majd két 6 mill$ base (2014-15). Gondolom Hali pénze lehet a cél Houstonnak, bár erről nincs infóm, hogy mit is akar pontosan, vagy mit ajánlottak neki.

Hasonlóan probléma Alex Smith esete, aki viszont rutinosabb vagy okosabb az ügynöke. Pedig neki jövőre jár le a szerződése, nem 2015ben mint az eddig felsorolt összes játékosnak (Jamaalt is beleértve aláírás előttig). Nem kapkod. Mert Alex pontosan tudja, hogy sokat kért, és nem feltétlen ő a kulcs az offenseben. Neki üzentek inkább Jamaal gyors és erős szerződésével. Illetve Charles sokkal reálisabban látta a saját értékét. Nem akart Petersoni összeget. Csak olyan pénzt, amit az elit futók ma kapnának, ha ma írnának alá. És ebbe nem lehetett belekötni a játékát ismerve.


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 9 éve
sapka Washington Commanders 6 581 — sapka
kemény üzenet Houstonnak
lehet őt el is vesztettétek, ha nem fizetitek meg (nagyon)

Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 9 éve
ehh Kansas City Chiefs 1 942 — Chiefs fan
ha ezek után houston nem kezi meg a hold out-t, akkor megeszem a kalapom.és mivel charles szerződésmódosítása megvolt "percek" alatt, kérdés milyen szájíz lesz ha neki nem lesz meg...ha lesz egyáltalán😊
több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 597 — The only discipline that lasts, is self discipline
Szuper, mondjuk a számokat nem pontosan értem, hogy így mennyit keres majd, de a lényeg, hogy ezen gyorsan túl vannak. Sikerüljön is megszolgálnia.dande
Ha jól értem, a hátralevő két évében a jelenlegi szerződésével kb. 4 és 6 milliót vehetett volna még fel különböző formákban (base salary, és bónuszok). Ezt az évi átlag 5-öt "cserélte le" egy 4 éves 28 milliós 7 milla/éves szerződésre (idézőjelben, mert valójában hosszabbított, plusz két év 18 millát ragasztva az eddigihez.)

Ennél több részletet még nem találtam.


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
JSanyo Indianapolis Colts 2 675 — 1/1
mókamaki 😀  twitter.com/jcharles25/status/492061462827778048

több mint 9 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 39 510 — Így remélem megfelelek nektek.....
Szuper, mondjuk a számokat nem pontosan értem, hogy így mennyit keres majd, de a lényeg, hogy ezen gyorsan túl vannak. Sikerüljön is megszolgálnia.
több mint 9 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 803 — SuperLOL
Jamaal Charles hivatalosan is hold(out)ra lépett. A csapat tárgyal vele a fizetésemelésről.


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 9 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 803 — SuperLOL
Folyamatosan BJ Kissel teszi fel a képeket az érkezőkről órák óta. Aki talán érdekes lehet az előzetes ubihírek alapján:
Tamba Haliról hír volt, hogy súlyfeleslege van, de nincs, de van. Kispárnája van zsírpárna helyett:


Anthony Sherman (kiváló FB, kevés reflektorfénnyel), állította, ő bizony keményen gyúr egy ideje:


Végül Poe, aki nem tudni mit cipel. Lehet tippelni:


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 9 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 803 — SuperLOL
Joe Mays (LB) felesége nem akar edzőtáborba menni. Szó szerint akadályt állított a dolog útjába:


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 9 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 803 — SuperLOL
Ex Jet Josh Mauga LBt leigazolta a Chiefs. Illetve ex bronco Ryan Harris OT is elkotyogta twitteren, mostantól Kansas Cityben játszik.


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 9 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 39 510 — Így remélem megfelelek nektek.....
Mondjuk ami azt illeti, ez a pénz amit keres Jaamal, kvalitásait és teljesítését látva valóban aprópénz , főleg nála kutyaütőbbekhez képest. Remélem fogják tudni kezelni a helyzetet mindkét fél jól megegyezik. Ezt nem kéne Reidnek elszúrni, így sem vagyok biztos benne, hogy nem-e engedett már el látszólag pótolható, de mégis sok értékes embert.
több mint 9 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 803 — SuperLOL
Tavalyról is hozhatunk statisztikát Jamaaltól:
12 futott TD megosztott első hely Lynch és közte. Elkapott 7 TD a legtöbb HB poszton. És összesítve ő lett az első (19 TD, minden posztot beleértve).
Futott yardban harmadik lett, 1287 yarddal (Shady és Forte mögött) 5.0ás yardátlaggal, az kiváló. 4.2 az elvárás, 4.5 ami jó. 5.0 vagy több mind kiváló, sokkal több nem is szokott lenni. Jamaalnak votl egyszer 6.4, de az is midnen idők második legjobbja volt (egy tizeddel asszem, mert 6.38 volt és 6.39 a rekord), ennyire ritka. De az 5.0 az nagyon jó (bár csak annak számít aki 1000 yardot meg is fut, nem a felét, negyedét), tavaly Murray lett 5.2, Shady 5.1, Jamaal 5.0.
Tehát akár Reid csak a saját rendszerét nézi, akkor sem találhat kivetnivalót. És a Chiefsnél passzban is Jamaal vezet miden téren.


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 9 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 803 — SuperLOL
Jamaal Charles úgy döntött kiharcol magának egy jobb fizetést. Igaza van. A liga talán legjobb futója, de legalábbis a második legjobb AP mögött. Minden idők legjobb futásátlagával bír, és HB poszton ez a legfontosabb értékmérő. Sok poszt nem mérhető ugyanis számokban, de a futóké kifejezhető a legjobban. És Jamaal jobb ebben mint bárki aki valaha pályára lépett. Emellett a legtöbb passz is felé szállt, blokkolni is tud. Mit akarnak még tőle, hogy megkapja legalább a poszton elitnek tartott társai pénzét? Jelenleg a felét keresi. Nem is beszélve Petersonról, aki annak is a dupláját.
Nem tudom mennyit kér, de tárgyalnak vele. Viszont addig lehet nem fog edzeni. Ő mindig edz magától is. Ezzel nem lesz gond.

27 éves, van még pár jó szezonja. Idei pénze 2.6 millió, jövőre 4.7 lenne. Megvárjuk, hogy lesz-e egyezség. Mert Reid passzbuzi offenséhez igazából nem kell extraklasszis futó. QB kell (nem kell ágyúkarú, IQ kell mobilitás és jó döntések) és WR is kellene még egy. Ebből Alex is komoly pénzt akar. Justin Houston sem edz, bár ő be fog menni. Mert 30 nappal az első meccs előtt ha nem jelenik meg semmilyen edzésen, akkor sokkal rosszabb tárgyalási pozícióba kerül (lásd CBA idevonatkozó részét).
Érdekes lesz, bár Jamaaltól nem sajnálom. De mindenkit nem tudnak megfizetni. Jamaalt nem is kell tageljék, két évig van szerződése. Nyilván ha nem megy edzeni, akkor muszáj vele tárgyalni. Megvárjuk milyen összegre gondol a két fél.


Állat vagyok, ami enni kér...