NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

Pittsburgh Steelers

74 feliratkozó

több mint 7 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers 15 410
Én felhasználhatónak és érdekesnek tartom a playelemzésen alapuló statokat, de nem tulajdonítok nekik túlzott szerepet. Azért sem, mert nem tudom megítélni - nyilván a titkos módszerek miatt - hogy hogyan készülnek, mennyire mélyen vonnak górcső alá egy adott játékot.

Annyit tudok a PFF-ről, hogy a hibást keresik egy-egy play-ben, de ettől nem leszek okosabb. Egyrészt többen is hibázhatnak egyszerre (OL/TE blokk, QB vár), másrészt nem ismerhetik az előzetes edzői utasításokat v gameplan-t. Azt sem tudom, hogy nézik-e az elemzésnél pl. a meccs lefolyását, v. az adott play jelentőségét a meccsen belül, stb.

Csapategységek vagy egy komplett csapat megítélésben szerintem nem is segítenek ezek a módszerek, maximum - bizonyos szegmensekben - azt képesek kimutatni, hogy egy csapategységen belül ki teljesít alul vagy felül a többihez képest, vagy - ha nagyobb trendet nézel - milyen játékelemben (pl.: runblokk, rundef) hogyan teljesít valaki.

A mi csapatunkat nézve - érzésre - egyáltalán nem tartom MÉG elitnek egyik csapatrészt sem. Ez nem zárja ki, hogy bármelyik v. mindkettő az legyen, mert a potenciál ott lapul mindben és életjelek már vannak.

Pl. a D, ha elit lett volna eddig, akkor nem szenvedtünk volna egy teljesen egysíkúan játszó Bears O ellen, ahol kb. csak Howardot kellett kordában tartani, ami nem sikerült és ki is kaptunk. Ugyanígy visszahoztunk a meccsbe egy gyatra és kiismerhető Ravens O-t. 2008-ban sztem még pontot sem raktak volna fel az elit D-nknek.

Az O ugyancsak nem TOP5 még nálam. Egyrészt a szezonnyitón is nehezen ment egy fejlődő, de csiszolatlan Browns D ellen, másrészt a Bears meccset kétszer sem zárta le a támadósor, pedig a Chicago sec-ben nem elit CB-k és safetyk voltak. Egyedül a Ravens ellen nyújtották a tudásuk javát, a Vikings elleni meccsen pedig kb. a közepes teljesítmény is elég volt (ott a jó gameplan nagyot segített). Ez a hektikusság nem egy kiemelkedő támadóalakzat ismérve, de lesz még sokkal jobb. Az okokat már korábban többen-többször leírtuk (pl: Bell holdout, Ben visszaesése, hülye Haley 😊
több mint 7 éve
Big B Pittsburgh Steelers 62
Ezzel a nagy statisztikázással más gond is van.

Több meccsen is van garbage time, amikor akár a győztes fél enged nagyobb futásokat, csak, hogy ölje az időt, és ilyenkor az ellenfél statja nagyot javulhat, akár a yard/carry, de ez nem valós mutató.

Illetve Churchill után szabadon, én csak annak a statisztikának hiszek, amit saját magam hamisítottam.
Ha nem csak a nyers adatokat nézzük, hanem elkezdjük elemezni különböző statisztikai módszerekkel a számokat, akkor más képet is festhet egy-egy csapat.
Simán le lehetne hagyni a kiugróan magas, vagy alacsony számokat, hogy megkapjunk egy korrekt átlagot, eloszlásokat nézegetni, vagy súlyozni bizonyos mutatókat.

nem hiszem, hogy az egyszerű meccs statisztikák ennyire cizelláltak lennének, de el tudom képzelni, hogy kiterjedtebb elemzéseknél azért használnak ilyen módszereket a csapatok saját maguknál.

Meskó Zoli könyvében is van egy olyan rész, hogy ő akkor tudott jó statokat produkálni, amikor a csapatának rosszul ment, hiszen többször kellett punt-olnia messzebbről, és jobb eredményeket tudott elérni.
több mint 7 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 22 221
Már nem azért, de láttad a többi csapat minden mérkőzését is, hogy ennyire nem hiszel ennek a listának? Mert ha láttad, akkor értem amit mondasz, de ha nem akkor hagyjuk ezeket a statisztikákat azoknak akik látták talán 😊
Mondjuk nem statisztikát kell nyerni, hanem SB-t 😉
Klaci79
Minden csapatnak láttam már meccsét. Idén szerencsére rengeteg meccset tudtam nézni, fordulónként legalább ötöt, de volt, hogy 7-8-at és továbbiakba is belesasoltam, ha izgalmasnak tűnt a végjáték. Aki azt mondja, hogy TOP3 a Def-ünk, azt körberöhögöm. Legalább 5 jobbat láttam. Az a védelem nem is lehet TOP3-as, amelyik ellen 4,6-os yd/carryvel futnak. Miközben mi még nem is találkoztunk igazán ütős O-val. De ugyanez igaz az O-ra is. Négy meccsből egyetlen kimagasló teljesítményünk sem volt, kettő kifejezetten szar volt, miközben egyetlen elit D-vel sem játszottunk. Ez lenne a TOP7? Ugyan...

Mellesleg ezek a statok nem arra alapszanak, hogy a készítője minden meccset látott, hanem egyesével ítéli meg a playeket - a la PFF. Aztán a végén rettenetes torz dolgok jönnek ki. Hány és hány olyan eset volt, hogy a PFF szerint überkirály volt vki, mi meg fogtunk a fejünket, hogy mekkora szar volt az adott játékos. Pont ez a bajom, nincs viszonyrendszer. A yd/carry az ugyanazt jelenti mind a 32 csapatnál. Egy forduló után nem érdemes nézni, de négynél már igen. Bevallom az outsiders nem tuom mi alapján számol, de számomra máris hiteltelenné vált a Def 3. és az Off 7. helyünkkel, ami köszönőviszonyban sincs a valósággal.
Soldados
Amúgy szerintem sincs, de ezen háborogni olyan vicces. Ha úgyse hiszek neki, miért tiltakozol kézzel-lábbal? Nekünk meg nem volt komoly ellenfél, de nyilván más ilyen csapat is van. Vagy ha nézel meccset, akkor mit tudsz mondani (csak költői) a Texans-ra? Szarrá veri a Jax, aztán meg ők a titans-t! Erre rahuzza a stat, hogy közepes teljesítmény, pedig egyszer szar egyszer nagyon jó. De mégis igaza van a statnak azok számára, akik nem tudnak 7-8 meccset megnézni hetente. 😂 Bolond világban élünk Soldi 😂
Klaci79
Öööö. Nem olyan bonyolult ez. Ki is irányított, amikor a JAX agyonverte: Tom Savage! 😊 Azóta valami Watson nevű csávó, aki teljesen más dimenzió. Ha pedig egy csapat egyszer nagyon jó, egyszer nagyon rossz, akkor az összességében közepes, ezt nagyon is jól mutatja a statisztika.

De ahogy mondtam, 4 meccsnél már érdemes bizonyos statokat nézni (nem, nem a PFF-re gondolok), 8-tól pedig már nagyon jól beárazza a csapatokat. Team statokra gondolok, yd/play, yd/pass attempt, yd/carry, TO-ratio, big play, 3rd down hatékonyság, red zone hatékonyság, QB-rating - ezek mind támadó és védő oldalon.

Amúgy nem új keletű, mindig mondtam, hogy számomra hiteltelen a PFF, teljesen torz képet fest. De itt a fórumon is megfigyelhető, hogy egyesek imádják, jobban hisznek a PFF-nek, mint a saját szemének és benyomásainak, mások pedig megvetik. Az egyik mindig hozza a PFF-statokat, a másik pedig jelzi, hogy azért ezt erős fenntartásokkal kezeli és miért nem tartja helyesnek. 😊
Soldados
Akár pff, akár más stat, mindegyik sántít valamennyire. Baromira nem mindegy, hogy milyen sorsolásod van, mert a végén akkor is 16 meccsed lesz. Van amit szeretek bennük és van amit sokkal kevésbé. Például nekem furcsa, ha top5 O-ról beszélnek rólunk, de aztán megnéztem 1-2 olyan csapat meccsét, amit elénk soroltam volna és már nem volt olyan vészes. De a lényeg úgyis a W és a stat csak sokadik ebben a sorban. Bár látod, hogy az a stat Chicagoba szopni járunk, tökéletesen működik 😀
több mint 7 éve
Soldados Pittsburgh Steelers Penn State Nittany Lions 12 174 — Defense wins the Championship!
Már nem azért, de láttad a többi csapat minden mérkőzését is, hogy ennyire nem hiszel ennek a listának? Mert ha láttad, akkor értem amit mondasz, de ha nem akkor hagyjuk ezeket a statisztikákat azoknak akik látták talán 😊
Klaci79
Minden csapatnak láttam már meccsét. Idén szerencsére rengeteg meccset tudtam nézni, fordulónként legalább ötöt, de volt, hogy 7-8-at és továbbiakba is belesasoltam, ha izgalmasnak tűnt a végjáték. Aki azt mondja, hogy TOP3 a Def-ünk, azt körberöhögöm. Legalább 5 jobbat láttam. Az a védelem nem is lehet TOP3-as, amelyik ellen 4,6-os yd/carryvel futnak. Miközben mi még nem is találkoztunk igazán ütős O-val. De ugyanez igaz az O-ra is. Négy meccsből egyetlen kimagasló teljesítményünk sem volt, kettő kifejezetten szar volt, miközben egyetlen elit D-vel sem játszottunk. Ez lenne a TOP7? Ugyan...

Mellesleg ezek a statok nem arra alapszanak, hogy a készítője minden meccset látott, hanem egyesével ítéli meg a playeket - a la PFF. Aztán a végén rettenetes torz dolgok jönnek ki. Hány és hány olyan eset volt, hogy a PFF szerint überkirály volt vki, mi meg fogtunk a fejünket, hogy mekkora szar volt az adott játékos. Pont ez a bajom, nincs viszonyrendszer. A yd/carry az ugyanazt jelenti mind a 32 csapatnál. Egy forduló után nem érdemes nézni, de négynél már igen. Bevallom az outsiders nem tuom mi alapján számol, de számomra máris hiteltelenné vált a Def 3. és az Off 7. helyünkkel, ami köszönőviszonyban sincs a valósággal.
Soldados
Amúgy szerintem sincs, de ezen háborogni olyan vicces. Ha úgyse hiszek neki, miért tiltakozol kézzel-lábbal? Nekünk meg nem volt komoly ellenfél, de nyilván más ilyen csapat is van. Vagy ha nézel meccset, akkor mit tudsz mondani (csak költői) a Texans-ra? Szarrá veri a Jax, aztán meg ők a titans-t! Erre rahuzza a stat, hogy közepes teljesítmény, pedig egyszer szar egyszer nagyon jó. De mégis igaza van a statnak azok számára, akik nem tudnak 7-8 meccset megnézni hetente. 😂 Bolond világban élünk Soldi 😂
Klaci79
Öööö. Nem olyan bonyolult ez. Ki is irányított, amikor a JAX agyonverte: Tom Savage! 😊 Azóta valami Watson nevű csávó, aki teljesen más dimenzió. Ha pedig egy csapat egyszer nagyon jó, egyszer nagyon rossz, akkor az összességében közepes, ezt nagyon is jól mutatja a statisztika.

De ahogy mondtam, 4 meccsnél már érdemes bizonyos statokat nézni (nem, nem a PFF-re gondolok), 8-tól pedig már nagyon jól beárazza a csapatokat. Team statokra gondolok, yd/play, yd/pass attempt, yd/carry, TO-ratio, big play, 3rd down hatékonyság, red zone hatékonyság, QB-rating - ezek mind támadó és védő oldalon.

Amúgy nem új keletű, mindig mondtam, hogy számomra hiteltelen a PFF, teljesen torz képet fest. De itt a fórumon is megfigyelhető, hogy egyesek imádják, jobban hisznek a PFF-nek, mint a saját szemének és benyomásainak, mások pedig megvetik. Az egyik mindig hozza a PFF-statokat, a másik pedig jelzi, hogy azért ezt erős fenntartásokkal kezeli és miért nem tartja helyesnek. 😊

Szerkesztette: Soldados

The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 7 éve
Klaci79

Soldados
több mint 7 éve
Soldados Pittsburgh Steelers Penn State Nittany Lions 12 174 — Defense wins the Championship!
Klaci79

The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 7 éve
Megtörhetetlenek? Ne viccelődjünk már. Konkrétan 4-ből egy (Ravens) igazán jó meccsük volt, csak a gyenge schedule miatt ez is elég volt.

Az tény, hogy később, télen kell kurva jónak lenni, de ettől még nem lesz igaz, hogy most jó az Offense. Ez költői túlzásnak is sok volt. 😊
Soldados
 www.footballoutsiders.com/stats/teameff
sutianap
Ezért utálom a pff-et is. Totális tévút. Én a szememnek hiszek. A 4 meccs alapján közepesnél nehéz lenne jobbnak nevezni az Offense-t. 😉 Ezen lista szerint 7., és van itt olyan ember, aki szerint 4 meccs alapján benne vagyunk a liga első negyedében az O-t tekintve? Nem hinném... Vagy a hetedik hely szinonimája a törhetetlen? 😊 Mindenesetre ez a törhetetlen, csodálatos Offense akkorát betlizett Chicagóban, hogy nehéz feledni, pedig kapott short fieldet a hajrában, hogy eldöntse a meccset, hát nem sikerült. Beletört a bicskánk. 😉

De a D TOP3 se igaz.
Soldados

Már megint túl egyértelmű favoritok leszünk. Igaz ezzel otthon nem szokott probléma lenni és Big Ben talán legjobb hónapja az október. Tavaly is emlékszem a KC ellen például mit művelt 😊
több mint 7 éve
Jól állunk viszont sérült fronton. Ugyan nem edzett a szokásos pihenőnapját töltő Big Ben mellett Davis, Tuitt és Foster, de vélhetően ez csak elővigyázatosság. Limitált volt Dupree, JJ és Shazier, de vélhetően velük sem lesz gond. És éppen azok nyomtak full edzést, akik miatt aggódhattunk, azaz Gilbert, Mitchell és Harrison.

Ergó könnyen lehet, hogy full egészséges csapattal várhatjuk az 5. meccset.

több mint 7 éve
Megtörhetetlenek? Ne viccelődjünk már. Konkrétan 4-ből egy (Ravens) igazán jó meccsük volt, csak a gyenge schedule miatt ez is elég volt.

Az tény, hogy később, télen kell kurva jónak lenni, de ettől még nem lesz igaz, hogy most jó az Offense. Ez költői túlzásnak is sok volt. 😊
Soldados
sutianap
Ezért utálom a pff-et is. Totális tévút. Én a szememnek hiszek. A 4 meccs alapján közepesnél nehéz lenne jobbnak nevezni az Offense-t. 😉 Ezen lista szerint 7., és van itt olyan ember, aki szerint 4 meccs alapján benne vagyunk a liga első negyedében az O-t tekintve? Nem hinném... Vagy a hetedik hely szinonimája a törhetetlen? 😊 Mindenesetre ez a törhetetlen, csodálatos Offense akkorát betlizett Chicagóban, hogy nehéz feledni, pedig kapott short fieldet a hajrában, hogy eldöntse a meccset, hát nem sikerült. Beletört a bicskánk. 😉

De a D TOP3 se igaz.

Szerkesztette: Soldados

több mint 7 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 347 — capitaine du château de Vienne 1487

Soldados

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 7 éve

több mint 7 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 347 — capitaine du château de Vienne 1487
ehune, főműsoridő
 444.hu/2017/10/04/a-kifent-acel-szaga-tolakodott-joe-flacco-orrlyukaba
sutianap
"Pittscburgh"

eddig olvastam 😊
xtaki
Nagy kár, mert van benne ilyen is:
"Todd Haley támadókoordinátor fiai idén megtörhetetlenek."
True story.
laby
Akkor kötekedjünk
- milyen gyakori a perfect season?
- hányszor fordult elő?
- mennyit is számít a tabellán az NFC-s ellenfél?
- tényleg az az elvárás egy NFL csapattal szemben, hogy ha domináns, akkor sose kapjon ki?
- egy POra kascingató csapatnak a szezon elején kell eldurrogtatni a puskaporát?

több mint 7 éve
Azért ez nem semmi...persze tudjuk milyen AB, de jó látni is, hogy mennyire elit
több mint 7 éve
Heyward lett a hét legjobb védője az AFC-ben. 😊

több mint 7 éve
xtaki Pittsburgh Steelers 3 443
ehune, főműsoridő
sutianap
"Pittscburgh"

eddig olvastam 😊
xtaki
True story.
laby
igen
4-0-val vezetjuk a diviziot...oh, wait.
több mint 7 éve
laby Pittsburgh Steelers 1 161 — A megye legjobb puntere!
ehune, főműsoridő
sutianap
"Pittscburgh"

eddig olvastam 😊
xtaki
True story.

több mint 7 éve
ehune, főműsoridő
sutianap
"Pittscburgh"

eddig olvastam 😊
xtaki
az a Király volt..

több mint 7 éve
xtaki Pittsburgh Steelers 3 443
ehune, főműsoridő
sutianap
"Pittscburgh"

eddig olvastam 😊
több mint 7 éve
ehune, főműsoridő

több mint 7 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 79 849 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
A két legtöbbet sackelő csapat, de most nem lesz könnyű egyiknek se...
 pbs.twimg.com/media/DLPwmH1U8AAdOtQ.jpg:large
Klaci79
Ja az agyonszidott O-Falunk pass rush ellen eddig a szezon kellemes meglepetése a 4 meccsen 3 engedett sackkel(pl. a Texans(!) és a Ravens se tudta Bortlest levinni). A run block viszont már nem megy annyira nálunk idén (se), ami különösen problémás, mert ez egy elméletben run-first csapat...

Szerkesztette: iktriad
több mint 7 éve
Collapo Baltimore Ravens Iowa Hawkeyes 3 293 — "Nevermore."
A vasárnap margójára, jobbak voltatok, grat.

Alissa
You can't stop playing defense the way defense has always been created to play. - (Ray Lewis, retired 2013)
Ring #1 - January 28, 2001 at Raymond James Stadium in Tampa, Florida - Super Bowl XXXV
Ring #2 - February 03, 2013 at Mercedes-Benz Superdome in New Orleans, Louisiana - Super Bowl XLVII

NFL - Not For Ladies!
több mint 7 éve
A két legtöbbet sackelő csapat, de most nem lesz könnyű egyiknek se...
több mint 7 éve
polamalu Pittsburgh Steelers 4 660 — 毎日何かを学ぶ
Ez a Brown hiszti nagyon pörög most. Megertem, de akkor amikor nem nyertünk, de csak ő volt keresve akkor nem hisztizett, hogy a többieket miert nem. Vihar a biliben. Frusztrált, mert erzi, hogy sokkal több lehetne ebben. Ez még jól is elsülhet......
több mint 7 éve
Szerintem kurvára nem kellene azzal foglalkozni, hogy mi lesz jövőre vagy azután Bell-el. 12 alapszakasz és remélhetőleg 4 PO meccs van hátra. Aztán majd kiderül mi lesz ha tetszik ha nem. Addig sem kell hülye cikkeket olvasni.
És őszintén szólva leszarom, hogy érdekli vagy nem érdekli a csapat (ezt úgyis csak ő és a csapat tudja), csak nyerje meg a SB-t. Majd utána foglalkozom a lelki világával és a pénztárcájával.
A játéka egyszerűen lenyűgöző annak aki szereti a focit. És még tuti nincs csúcsformában, ahogyan az OL sem. Aztán jövőre úgyis lesz bőven kérdés, de szerencsére csak jövőre.
Klaci79
Én inkább csak 3 PO-meccsben reménykedek. 😉 Bell pedig valszeg elintézte a sorsát már az értelmetlen holdouttal, nem hinném, hogy sok kérdés maradt a FO-ban.

Annyiban viszont egyetértek, hogy szarok rá mekkora önző f.szkalap, nyerjük meg vele az SB-t és minden idők legboldogabb szakításának leszünk szemtanúi. Boldog lesz a csapat, mert bajnok, boldog lesz Bell a nagy dellával Clevelandben és boldogok leszünk mi is, mert bajnokcsapatunk van és nincs benne a Steelers-szemlélettel összeegyeztethetetlen játékos. 😊 Csak nyerjük már meg végre a hetediket!

több mint 7 éve
tenorx Pittsburgh Steelers 13 378 — Wrath of Khan
Szerintem kurvára nem kellene azzal foglalkozni, hogy mi lesz jövőre vagy azután Bell-el. 12 alapszakasz és remélhetőleg 4 PO meccs van hátra. Aztán majd kiderül mi lesz ha tetszik ha nem. Addig sem kell hülye cikkeket olvasni.
És őszintén szólva leszarom, hogy érdekli vagy nem érdekli a csapat (ezt úgyis csak ő és a csapat tudja), csak nyerje meg a SB-t. Majd utána foglalkozom a lelki világával és a pénztárcájával.
A játéka egyszerűen lenyűgöző annak aki szereti a focit. És még tuti nincs csúcsformában, ahogyan az OL sem. Aztán jövőre úgyis lesz bőven kérdés, de szerencsére csak jövőre.
Klaci79
Soha nem egy rossz dolog nem csak a közeljövőbe nézni )