Pittsburgh Steelers
74 feliratkozó
több mint 11 éve
persze háromvót, de a második éve a 99 he 😉 de mondjuk arról mit tehet Héli, hogy örökölt egy csokor futót, akik onematchwonder kategóriásak, húzza Bellt hozza Hólingot ozt tessék, arrúl tehet, hogy ő se hozott klasszik Powat vagy FB-t, bízzuk a D-re, öljük az órát. Ha nagy szegénység lesz úgyis előkerül a trickplaybox, mást nem tehet. Az ILB szerintem nem lesz vészes, de lássuk. Még azt hozzávarrnám, hogy tavaly nagyon rágyúrtunk a passzellenre, lehet futrinkák ellen szenved a D, nameg tavaly is kicsaptunk a Titántól, a M'soota se lesz díszmenet.
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 11 éve
az 99be vót utoljára, két év permanens mentes, én várnék a helyedbe a temetéssel, mer egy steelerzombi ultraveszélyesAz akkor 3 volt (98-00). De nézd, sok minden megtörténhet. Van még 15 meccs, nehéz lenne azt mondani, hogy eldőlt. 😊 Viszont a tavalyi évet nemcsak alátámasztotta, még überelte is a mostani nyitómeccs, tehát racionálisan nézve nem valószínű a PO. Viszont ennyire talán kár előre rohanni.
sutianap
Ez egy távoli látkép. A közeljövőt, azaz a Bengals-meccset nézve viszont talán a lehető legjobb dolog történt ezzel a nagyon kínos vereséggel és teljesítménnyel. Merthogy azt is tartom, hogy a meccsek fejben dőlnek el. 😊 Ilyen mentális helyzetben 2 verzió van. Vagy apátia, görcsösség, frusztráció, akkor csúnya zakó lesz, vagy iszonyatosan feltüzelve megyünk ki a pályára (lásd magyar válogatott 😀) és ez a plusz erő (ami a vereség nélkül biztos nem lenne meg), akár győzelmet is érhet. Bízzunk az utóbbiban. 😊
The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 11 éve
az 99be vót utoljára, két év permanens mentes, én várnék a helyedbe a temetéssel, mer egy steelerzombi ultraveszélyesAki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 11 éve
Wiz óta csúszunk a lejtőn ;(sutianapEbben a kategóriában - legfeljebb.
Én 2011-ig bajnokesélyes csapatot láttam a pályán akármelyik egységre pillantottam. És éltek is a lehetőséggel, akármelyik egységre is gondolok. Most PO-mentes évet látok.
The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 11 éve
Wiz óta csúszunk a lejtőn ;(
több mint 11 éve
off rank pts/yard OSRSAkkor ha jól értelmezem ebben is visszaestünk méghozzá jelentősen, ugye? 😊
2004 11/16 3,4
2005 9/15 3,8
2006 12/7 3
2007 9/17 0,9
2008 20/22 1,6
2009 12/17 1
2010 12/14 2,5
2011 21/12 -0,8
2012 22/21 -2,8
smartfootball.com/chase-stuart/the-simple-rating-system-bringing-order-kinda-to-chaossutianap
több mint 11 éve
BB-vel bőven lehet SB-t nyerni, csak hagyni kéne, hogy BB legyen.SoldadosErre a BB rövidítésre nem tudom miért Belichick ugrott be, és jókat bólogattam magamban. Aztán rájöttem, hogy a vasas topicban vagyok, és elbizonytalanodtam. 😀
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 11 éve
Bár csak látnálak hídba, én mind a kettőnek nagyon örülnék. 😀labyEgyébként csak hogy még egy vitát generáljak, a közös meccsnézésen Andrástól elhangzott egy mondat amit én tavaly is így gondoltam. BigBen-el több sb-t nem fogunk nyerni és ez nem feltétlenül/csak Haley hibája.Erre direkt nem is reagáltam ott. 😛 BB-vel bőven lehet SB-t nyerni, csak hagyni kéne, hogy BB legyen. És lemegyek hídba, ha QB-draft egyáltalán csak szóba kerülne.Soldados
Én nagyon örülnék hogyha a következő drafton ha lesz megfelelő irányító akkor akár az 1. körbe QB jönne, függetlenül a többi lyukas poszttól.
Ezzel nem feltétlenül azt akarom mondani hogy jövőre már ne BB legyen a kezdő.laby
több mint 11 éve
Bár csak látnálak hídba, én mind a kettőnek nagyon örülnék. 😀Egyébként csak hogy még egy vitát generáljak, a közös meccsnézésen Andrástól elhangzott egy mondat amit én tavaly is így gondoltam. BigBen-el több sb-t nem fogunk nyerni és ez nem feltétlenül/csak Haley hibája.Erre direkt nem is reagáltam ott. 😛 BB-vel bőven lehet SB-t nyerni, csak hagyni kéne, hogy BB legyen. És lemegyek hídba, ha QB-draft egyáltalán csak szóba kerülne.Soldados
Én nagyon örülnék hogyha a következő drafton ha lesz megfelelő irányító akkor akár az 1. körbe QB jönne, függetlenül a többi lyukas poszttól.
Ezzel nem feltétlenül azt akarom mondani hogy jövőre már ne BB legyen a kezdő.laby
több mint 11 éve
BigBen kiégett, hozzuk ide Tebowt! 😀Egyébként csak hogy még egy vitát generáljak, a közös meccsnézésen Andrástól elhangzott egy mondat amit én tavaly is így gondoltam. BigBen-el több sb-t nem fogunk nyerni és ez nem feltétlenül/csak Haley hibája.Erre direkt nem is reagáltam ott. 😛 BB-vel bőven lehet SB-t nyerni, csak hagyni kéne, hogy BB legyen. És lemegyek hídba, ha QB-draft egyáltalán csak szóba kerülne.Soldados
több mint 11 éve
off rank pts/yard OSRS 2004 11/16 3,4
2005 9/15 3,8
2006 12/7 3
2007 9/17 0,9
2008 20/22 1,6
2009 12/17 1
2010 12/14 2,5
2011 21/12 -0,8
2012 22/21 -2,8
smartfootball.com/chase-stuart/the-simple-rating-system-bringing-order-kinda-to-chaos
több mint 11 éve
Na de cicákok:állítólag Beachum lesz a kezdő center és Vince Williams a kezdő ILB. Inkább nem értékelném a helyzetet. 😀 😀
több mint 11 éve
Egyébként csak hogy még egy vitát generáljak, a közös meccsnézésen Andrástól elhangzott egy mondat amit én tavaly is így gondoltam. BigBen-el több sb-t nem fogunk nyerni és ez nem feltétlenül/csak Haley hibája.Erre direkt nem is reagáltam ott. 😛 BB-vel bőven lehet SB-t nyerni, csak hagyni kéne, hogy BB legyen. És lemegyek hídba, ha QB-draft egyáltalán csak szóba kerülne.
több mint 11 éve
PókerVili min 200kari 4,7 4,4 vs 4,1 3,8sutianapFast Willie-t nézed, vagy a futójátékot? Sztem utóbbi fontosabb. 😉 Másrészt egy villámléptű futó hamarabb kerül kiöregedőbe, ahogy lassul. 😉
több mint 11 éve
Most akkor BB-szintű franchise QB-val, a liga egyik legjobb WR-állományával játszunk rush heavy-t? no nem.Azt hiszem hasonló terjedelembem és is tudnék írni az Arians O hiányosságairól, illetve személyesen BA hibás döntéseiről, de nem gondolom hogy ez bárhová is vezetne...Úgy utálom ezt a run-run-pass nem kreatív dumát... Arians 100x kreatívabb, mint Haley. Kiismerhetetlen felállások (trips), screen passzok, deep passzok, gadget playek, end aroundok, személyre szabott playek. Ebből most mi van? (költői kérdés...) Amikor előnyben vagyunk, akkor persze, hogy sok futást hívott, épp ezt csinálta velünk tegnap a Titans is. Azért hívott futást, hogy ölje az órát, ez a dolga. Olyan van, hogy ez nem jön be, nem sikerül megvalósítani, de előnyben igenis több futást kell hívni, hogy öljük az órát.SoldadosJan
Arians tudott pass heavy Offense-t működtetni, tudott balanced Offense-t működtetni (mert ezt kérték tőle), de pályája során csinált rush heavy O-t is (nem NFL-ben). Ő tud személyre playt írni. Amikor Dixon kezdett a Ravens ellen, volt is belőle egy kb 40 yd-os futott TD-je. Vagy a GB elleni SB-n kétpontosra hívott egy option playt BB-vel. (WTF!!??) Na ezek az igazán zseniális, váratlan húzások. 2010 div round a Ravens ellen. 3. és 25, bevállaltuk a deep passzt és megcsináltuk. Most 3. és 11 és screent kapunk. Anyád - legalábbis gondoltam magamban. 😀
Hát nem fura, hogy Tomlin meg akarta tartani, de Rooney-ék elküldték, s rögtön lecsapott rá a Ravens DC-ből lett Colts HC? Pedig Pagano a saját bőrén tapasztalhatta, hogy Arians milyen OC. Aztán csinált egy rookie QB-val egy elég komoly, playmaker O-t, rögtön kapta is a HC-ajánlatokat. Most meg néztem a Cards-ot és egy igen pofás kis Offense-t láttam, pedig tavaly az egy siralmas egység volt minden tekintetben, akár a passzolást, akár a futást nézem. Most meg odaraktak kb 400 yardot, majdnem 25 pontot egy nem rossz csapatnak. (Mi mennyit is csináltunk a tavalyi év legrosszabb D-je ellen...?)
Arians úgy épít O-t, hogy hagyja, Ben Ben legyen, Santonio Santonio legyen, Wallace Wallace legyen, az erényeiket domborítja, ezért mindenki komfortosan érzi magát a rendszerben, ezáltal mindenki szerette őt és bízott benne. Ez így van normálisan felépítve, így tud működni. Ezek a dolgok szoros összefüggésbe vannak egymással. Mert a komfortzónán belül 2 rossz play, vagy 2 rosszabb meccs után is megvan a kellő önbizalom, magabiztosság, mert tudják, következőre megcsinálja. Ez most megvan? Nincs. BB-nek lesz jó meccse ebben a rendszerben is, mert jó játékos. De ettől még ebben a rendszerben kívül van a komfortzónáján, mert nem adhatja önmagát. És amikor a komfortzónán kívül van valaki, azt nagyon könnyű kizökkenteni, s utána sokkal nehezebb visszatalálni. Ezt láthattuk a Titans meccsen és tavaly év végén is. Egy hiba nem a tüzet és elszántságot fokozta (ahogy normál esetben kéne), hanem a fejcsoválás ment és csak nőtt a frusztráció. Ilyen az ember a komfortzónáján kívül.
De a lényeg: én nem rúgtam volna ki Arians-t, de ha már ezt tették, örültem Haleynek. Viszont nem vált be. Ami a legnagyobb baj, hogy ezt 1 év után nem ismerték fel. Ahogy mondtam, nem az a baj, hogy rossz döntés született, hanem az, hogy ezt nem láttuk be, és tovább rgaszkodunk hozzá, ahelyett, hogy kijavítottuk volna. Így rámegy még egy évünk... 😕Soldados
Csak arra reagálnék, ami szerinted fő erőssége volt; a személyre szabott játék, komfortzónán belüli tevékenység.
Anno te is egyetértettél azzal az általánosan elfogadott nézettel, hogy az OL (nem egyszeri, hanem több éves) értékelhetetlen szereplése főleg annak köszönhető, hogy BA futásblokkoló OL emberekkel akart pass heavy o-t játszatni. Ez pont nem az amit írsz, az egyéni képességek alapján személyre szabott feladat leosztása!
De az is mutatja BA teljesítményét, ha megnézzük hogy milyen szintű volt az O amikor átvette, és milyen amikor átadta. Utolsó szezonjában az előző 10 év legkevesebb pontját írták fel.Jan
Másrészt 2011 pontszegény terméséhez akkor is mindig hozzátettem, hogy minden idők legkevesebb labdaszerzése is hozzájárult. BA alatt a leggyengébben teljesítő O kétségkívül a 2008-as volt, csakhogy akkor a D jelentősen hozájárult a pontterméshez saját maga is, illetve a sok TO által biztosított kiváló mezőnypozíciókkal. Ez 2011-ben egyenlő volt a nullával.
TH-t ki kellett volna rúgni, mert minden csak rosszabb lett. Egyetlen dolgot se tud senki említeni, amiben előreléptünk volna, viszont amiben romlottunk, abból többet is. Ez a probléma, ezért érthetetlen TH megtartása.
több mint 11 éve
OK, Soldi, ha így gondolod...Téma tényleg off.
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 11 éve
Az a baj, hogy Te nem érted, amit én írok. 😊 Én ilyet sosem írtam, hogy BA az egyedüli letéteményese azoknak a sikereknek. De vele sikerült, TH-val nem, mert utóbbival rosszabb lett az O. ennyi. Ettől még a sikerekhez ugyanúgy kellett a D és még sok minden más. BB X-faktoráról pedig annyit, hogy az egyrészt az ő adottsága, másrészt volt egy rendszer, amiben ez kijött, és most van egy rendszer, amiben nem tud kijönni.Soldi, nem érted, másról beszélsz, és szemmel láthatóan megy továbbra is a mantra, hogy BA mennyivel jobb, mint Haley. NEM EZ A TÉMA. Az másokat ugyanúgy nem érdekel, hogy te egyedüliként szembe vezetsz az úton ,de te meg vagy szentül győződve arról, hogy mindenki őrült rajtad kívül.NE terelj.1. az én emlékeim nem szépülnek, mert alapvetően szépek. azon nincs mit szépülni. az egy győztes típusú kreatív, playmaker O volt, amit BA üzemeltetett. Én így láttam akkor is, és most is. Azt is tartom, hogy azzal a fallal sokkal többet nem is lehetett volna abból kihozni, ezt akkor is mondtam, most is tartom. Továbbá én olyan ember vagyok, hogy az számomra nem meggyőző erő, hogy mi a Steelers-topik vagy bárki más általános véleménye, én a szememnek hiszek. Lásd Gay esete. Itt mindenki fikázza, mert volt egy szörnyű éve 2009-ben, azóta pedig bőven átlagon felüli teljesítményt nyújt. Épp ezért nem érdekel a közhangulat, ő jól játszik, akárki akármit mond. BA is kiváló OC volt nálunk, bárki bármit is mond erről. És ezt épp TH bénázása mutatja meg igazán. Az egy a körülményekhez képest jó Offense volt. Olyan, amelytől 14 pontos hátrányban is félhettek a riválisok és féltek is, mert számtalanszor megcsináltuk a fordítást a GW-drive-ot. Ma senki nem fél az O-nktól, nincs is miért. Az hogy volt akkor is bénázás az igaz. de hol nincs? Az az O mégis tudott annyit, hogy SB-esélyesek voltunk és kétszer be is mentünk a SB-be, és bizony igencsak faszás Offense teljesítménnyel. De megnézhetjük a PO-kieséseinket is. Mindegyiken megvolt a 25 pont. A 2009-es non-PO szezon is a védelmen ment el inkább, akkor valami 5-6 meccset buktunk a 4. negyedben.
1. Azt mondtam, hogy az idő megszépíti az emlékeket BA-val kapcsolatban. AZt senki nem vitatta, hogy csípted mindig, mert én is így voltam vele, de én kritikus is voltam vele, amikor egyértelmű balfaszkodást tapasztaltam az O terén, már pedig abból igen kurva sok volt a regnálása alatt. Ezt lehet vitatni, csak nincs értelme, mert nem véletlenül volt hangos folyamatosan a Steelers tábor a meccskövetőkben folyamatosan.
2. Nem én kevertem ide a Cardsot, hanem te hasonlítgatod folyamatosan az almát a körtével. Arians mit csinált máshol. Nem releváns, mert nem ugyanazzal az anyagokkal kell dolgozni. Mindössze ebben az összevetésben citáltam a Cards és TH teljesítményét. Vagyis a BA mit csinált a Coltsnál akkor releváns, ha azt is nézzük, hogy TH mit csinált a Cardsnál, illetve fordítva: ha az nem mérvadó, hogy TH mit csinált a Cardsnál, akkor ne hivatkozzunk arra se kettejük megítélésében, hogy BA mit csinált a Coltsnál. Csak az egyik nem megy.
Az ucsó bekezdésed nagyjából kezd igazolódni látszik - bár ezt továbbra is pellengérre teszi BB tavalyi best-of szezonja on pace to the injury....pontig. -, de ezt most az egész összevetés halmazra értem, részemről. (Szóval nem csak ezt állítod, épp azokba kötök bele, amit még ezeken felül állítasz😊)
Peace.kishaszi
2. BA itteni alacsony reputációjának cáfolatára hoztam példának azt hogy fura módon a korábbi Ravens DC azonnal lecsapott rá és olyannyira élt is a bizalommal, hogy azonnal vitték HC-nak, ahol az első meccsén máris látható eredmények vannak. Eközben mi szánkózunk lefele a lejtőn, pedig nem hiszem, hogy a Coltsnál, vagy most a Cardsnál jobb lenne az alapanyag...
+1: BB-nek sokáig nagy szezonja volt, de az O akkor sem működött. Nem volt futójátékunk és nulla vertikális veszélyt jelentettünk, miközben nálunk volt a liga leggyorsabb WR-e. Illetve hiányzott BB játékából az X-faktor ebben a rendszerben. ezeket akkor is mondtam. Márpedig tudtommal nem az a cél, hogy BB MVP legyen, vagy Miller career évet nyomjon, hanem az, hogy az O jó, vagy jobb legyen, mint korábban. Az pedig sztem vitán felül áll, hogy nem jobb lett, hanem rosszabb. A védelem ugyanúgy karcol, mégse voltunk PO-ban és idén már előzetesen sem tartottak minket PO-esélyes csapatnak, s ez csak igazolódott egy gyenge csapat ellen.Soldados
Az, hogy sikeres volt a csapat, az annál sokkal összetettebb dolog, mint egyedüliként BA személye. 25x legalább. Te meg továbbra is úgy adod elő megint költői stílusban, mintha ő lett volna az egyetlen letéteményese a sikereknek. Azon felül továbbra is szemet hunysz, hogy nem lépett előre az O 5 év után sem. Ha valamiben igen, akkor másban meg romlott (TE-játék). Sosem tudott szintet lépni az O sem BB, sem a fasza elkapó gárda ellenére. Reménykedni lehetett, de megrekedtünk a 20-23 pont környékén ugyanúgy átlagban.
X-faktor: nem lehet játszatni Bennel élete végig a Houdinit, mert laposra van már verve a feje. Ezt kb. egyedül Te nem vagy képes belátni a Steelers kámpeniben. Illetve lehet, de akkor a gyereke akár apa nélkül is felnőhet, az évek során majdnem olyan vehemneciával lehetett tapasztalni ezt az egyébként nyilván szélsőséges, de fekete esetet, mint a Harry Potter sorozat cselekményét.
Arról nem beszélve, hogy már megint jössz a nem PO-val, de abban benne volt az is, hogy Ben megsérült, de mindegy...
BA alacsony reputáció vs. állás: megint egy hülye hasonlítás, BA nem azért lett kirúgva, meg volt itt kevésbé népszerű, mert szar volt, hanem mert sok év után se volt előrelépés, sokszor sablonos játék stb. Érdekes, hogy az általad annyira tisztelt Steelers FO is így látta. Ráadásul az a bizonyos annyiszor emlegetett X-faktor sem BA eredménye, mert azok a nevükből adódóan is BB kreativitását - vagy nevezzük akárminek dicsérték, nem pedig BA által zseniálisan megrajzolt O-formációit. Amik rendre kihúztak minket a szarból.
Az a baj, hogy egy dolgot nem értesz: azért kellett váltani, mert ha akkor nem tesszük meg, akkor Big Ben karrierje végéig lehetett volna itt Arians, és sose lépünk tovább (nem volt így Fast Willievel, se később úgy, hogy bitnag jók elkapók voltak).
Lehet, hogy TH ballépés - részemről akár már most el is küldhetnék, tavaly szerintem farok dolog lett volna, de ha te kijelented, hogy az egyre öregebb D-vel is SB esélyesek lettünk volna csupán BA személye miatt, akkor lemegyek hídba. Pedig a te általad leírt dolgokból ez szűrődik le.
//Gay-t meg ne is keverd ide, nem te voltál az egyetlen, aki elismerte, hogy jobb, csak már erre is úgy emlékszel, mint az Egyetlen Onlájn Híró, aki tisztán látta az ő szituációját.-//
Részemről én befejeztem.kishaszi
Részemről is ennyi. A lényeget kellene megragadni: nem BA a lényeg (bár ő továbbra is kiváló OC, amit mindenhol bizonyít, így nálunk is bizonyította, mert volt egy olyan O-ja, amitől mindenki tartott, csak nem azért mert 40 pontot tett a táblára, hanem mert bármikor képes volt fordítani és váratlant húzni, big playt csinálni), hanem az, hogy TH-t el kellett volna zavarni, mert vele romlott az O.
több mint 11 éve
Klemó
5 667
Szerintem ezt szarrá rágtátok/rágtuk...egyébként a sarkított megállapításoktól a hideg ráz, ismerve, hogy mennyire komplex ez a sport.Hiszem, hogy nem csak Hailey a gond, de az is érződik, hogy ő is. Aki azt mondja, hogy 1 évad után egy új filozófiát megtestesítő edzőt ki kell rúgni az bocsánat, de hülyeséget beszél. Az viszont már igaz, hogy idén eredményt kell felmutatni és ha nincs, akkor váltani kell.
Lassan a cicusok elleni meccsre is ráfordulhatnánk...
több mint 11 éve
Az az O tudott meccset nyerni ez nem. Annak az O-nak ugyan voltak gyengeségei, de voltak erősségei is, ennek nincsenek. Se futás, se passz, se RZ, semmi. Nincs miről beszélni. Az akkori O rosszabb fallal is jobb volt, ezen kár vitázni.Igen Soldi, a futás működött open fielden, yardokat. Hozva. Red Zone-ban, goal line szituknál nem. Pontosan ugyanúgy nem ért szar sem, mint a passzolt 400 yard, nulla TD-vel. Te szoktad utóbbit hangoztatni például.kishaszivót valahun egy Fast Willie-z cikk ahol összedobták a Wiz kontra Arians RB használatot, ott szépen látszott a leépülés2011-ben, Arians utolsó évében 4,4-es átlaggal futottunk. Whiz legjobb éveiben (2004, 2005) 4,0-val. Ennyit erről.
killed
JamesJackson, Jamel White, William Green, Parker, Davenport, Carey Davis, Kreider, Moore, Mendenhall, Redman, Dwyer, Brown, Ballard RIPRUN
arról meg Dom szokott értekezni, hogy mennyivel másabb nyelv az Air Coryell meg az Erhardt-Perrkins, errűl brekegett Ben is, hogy RozettaStone, pedig valaminek derengeni köllött vón a valagútvégin, mer Wiz is abba nyomja....sutianap
4,4-es átlagot nem tudom, mikor értünk el utoljára, de nagyon rég. a 2011-es szezon után ezt több helyen meg is írták. Ami viszont abban az évben is gáz volt, hogy goalline szitukban totál hatástalanok voltunk. De maga a futás ezt leszámítva kiválóan működött.Soldados
De amúgy továbbra is nem BA a lényeg, metr ő már a múlt, hanem hogy TH-t nem küldték el, miután kiderült, hogy romlottunk vele. Ez az igazi hiba.
több mint 11 éve
Azt hiszem hasonló terjedelembem és is tudnék írni az Arians O hiányosságairól, illetve személyesen BA hibás döntéseiről, de nem gondolom hogy ez bárhová is vezetne...Úgy utálom ezt a run-run-pass nem kreatív dumát... Arians 100x kreatívabb, mint Haley. Kiismerhetetlen felállások (trips), screen passzok, deep passzok, gadget playek, end aroundok, személyre szabott playek. Ebből most mi van? (költői kérdés...) Amikor előnyben vagyunk, akkor persze, hogy sok futást hívott, épp ezt csinálta velünk tegnap a Titans is. Azért hívott futást, hogy ölje az órát, ez a dolga. Olyan van, hogy ez nem jön be, nem sikerül megvalósítani, de előnyben igenis több futást kell hívni, hogy öljük az órát.SoldadosJan
Arians tudott pass heavy Offense-t működtetni, tudott balanced Offense-t működtetni (mert ezt kérték tőle), de pályája során csinált rush heavy O-t is (nem NFL-ben). Ő tud személyre playt írni. Amikor Dixon kezdett a Ravens ellen, volt is belőle egy kb 40 yd-os futott TD-je. Vagy a GB elleni SB-n kétpontosra hívott egy option playt BB-vel. (WTF!!??) Na ezek az igazán zseniális, váratlan húzások. 2010 div round a Ravens ellen. 3. és 25, bevállaltuk a deep passzt és megcsináltuk. Most 3. és 11 és screent kapunk. Anyád - legalábbis gondoltam magamban. 😀
Hát nem fura, hogy Tomlin meg akarta tartani, de Rooney-ék elküldték, s rögtön lecsapott rá a Ravens DC-ből lett Colts HC? Pedig Pagano a saját bőrén tapasztalhatta, hogy Arians milyen OC. Aztán csinált egy rookie QB-val egy elég komoly, playmaker O-t, rögtön kapta is a HC-ajánlatokat. Most meg néztem a Cards-ot és egy igen pofás kis Offense-t láttam, pedig tavaly az egy siralmas egység volt minden tekintetben, akár a passzolást, akár a futást nézem. Most meg odaraktak kb 400 yardot, majdnem 25 pontot egy nem rossz csapatnak. (Mi mennyit is csináltunk a tavalyi év legrosszabb D-je ellen...?)
Arians úgy épít O-t, hogy hagyja, Ben Ben legyen, Santonio Santonio legyen, Wallace Wallace legyen, az erényeiket domborítja, ezért mindenki komfortosan érzi magát a rendszerben, ezáltal mindenki szerette őt és bízott benne. Ez így van normálisan felépítve, így tud működni. Ezek a dolgok szoros összefüggésbe vannak egymással. Mert a komfortzónán belül 2 rossz play, vagy 2 rosszabb meccs után is megvan a kellő önbizalom, magabiztosság, mert tudják, következőre megcsinálja. Ez most megvan? Nincs. BB-nek lesz jó meccse ebben a rendszerben is, mert jó játékos. De ettől még ebben a rendszerben kívül van a komfortzónáján, mert nem adhatja önmagát. És amikor a komfortzónán kívül van valaki, azt nagyon könnyű kizökkenteni, s utána sokkal nehezebb visszatalálni. Ezt láthattuk a Titans meccsen és tavaly év végén is. Egy hiba nem a tüzet és elszántságot fokozta (ahogy normál esetben kéne), hanem a fejcsoválás ment és csak nőtt a frusztráció. Ilyen az ember a komfortzónáján kívül.
De a lényeg: én nem rúgtam volna ki Arians-t, de ha már ezt tették, örültem Haleynek. Viszont nem vált be. Ami a legnagyobb baj, hogy ezt 1 év után nem ismerték fel. Ahogy mondtam, nem az a baj, hogy rossz döntés született, hanem az, hogy ezt nem láttuk be, és tovább rgaszkodunk hozzá, ahelyett, hogy kijavítottuk volna. Így rámegy még egy évünk... 😕Soldados
Csak arra reagálnék, ami szerinted fő erőssége volt; a személyre szabott játék, komfortzónán belüli tevékenység.
Anno te is egyetértettél azzal az általánosan elfogadott nézettel, hogy az OL (nem egyszeri, hanem több éves) értékelhetetlen szereplése főleg annak köszönhető, hogy BA futásblokkoló OL emberekkel akart pass heavy o-t játszatni. Ez pont nem az amit írsz, az egyéni képességek alapján személyre szabott feladat leosztása!
De az is mutatja BA teljesítményét, ha megnézzük hogy milyen szintű volt az O amikor átvette, és milyen amikor átadta. Utolsó szezonjában az előző 10 év legkevesebb pontját írták fel.
több mint 11 éve
Igen Soldi, a futás működött open fielden, yardokat. Hozva. Red Zone-ban, goal line szituknál nem. Pontosan ugyanúgy nem ért szar sem, mint a passzolt 400 yard, nulla TD-vel. Te szoktad utóbbit hangoztatni például.vót valahun egy Fast Willie-z cikk ahol összedobták a Wiz kontra Arians RB használatot, ott szépen látszott a leépülés2011-ben, Arians utolsó évében 4,4-es átlaggal futottunk. Whiz legjobb éveiben (2004, 2005) 4,0-val. Ennyit erről.
killed
JamesJackson, Jamel White, William Green, Parker, Davenport, Carey Davis, Kreider, Moore, Mendenhall, Redman, Dwyer, Brown, Ballard RIPRUN
arról meg Dom szokott értekezni, hogy mennyivel másabb nyelv az Air Coryell meg az Erhardt-Perrkins, errűl brekegett Ben is, hogy RozettaStone, pedig valaminek derengeni köllött vón a valagútvégin, mer Wiz is abba nyomja....sutianap
4,4-es átlagot nem tudom, mikor értünk el utoljára, de nagyon rég. a 2011-es szezon után ezt több helyen meg is írták. Ami viszont abban az évben is gáz volt, hogy goalline szitukban totál hatástalanok voltunk. De maga a futás ezt leszámítva kiválóan működött.Soldados
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 11 éve
Soldi, nem érted, másról beszélsz, és szemmel láthatóan megy továbbra is a mantra, hogy BA mennyivel jobb, mint Haley. NEM EZ A TÉMA. Az másokat ugyanúgy nem érdekel, hogy te egyedüliként szembe vezetsz az úton ,de te meg vagy szentül győződve arról, hogy mindenki őrült rajtad kívül.NE terelj.1. az én emlékeim nem szépülnek, mert alapvetően szépek. azon nincs mit szépülni. az egy győztes típusú kreatív, playmaker O volt, amit BA üzemeltetett. Én így láttam akkor is, és most is. Azt is tartom, hogy azzal a fallal sokkal többet nem is lehetett volna abból kihozni, ezt akkor is mondtam, most is tartom. Továbbá én olyan ember vagyok, hogy az számomra nem meggyőző erő, hogy mi a Steelers-topik vagy bárki más általános véleménye, én a szememnek hiszek. Lásd Gay esete. Itt mindenki fikázza, mert volt egy szörnyű éve 2009-ben, azóta pedig bőven átlagon felüli teljesítményt nyújt. Épp ezért nem érdekel a közhangulat, ő jól játszik, akárki akármit mond. BA is kiváló OC volt nálunk, bárki bármit is mond erről. És ezt épp TH bénázása mutatja meg igazán. Az egy a körülményekhez képest jó Offense volt. Olyan, amelytől 14 pontos hátrányban is félhettek a riválisok és féltek is, mert számtalanszor megcsináltuk a fordítást a GW-drive-ot. Ma senki nem fél az O-nktól, nincs is miért. Az hogy volt akkor is bénázás az igaz. de hol nincs? Az az O mégis tudott annyit, hogy SB-esélyesek voltunk és kétszer be is mentünk a SB-be, és bizony igencsak faszás Offense teljesítménnyel. De megnézhetjük a PO-kieséseinket is. Mindegyiken megvolt a 25 pont. A 2009-es non-PO szezon is a védelmen ment el inkább, akkor valami 5-6 meccset buktunk a 4. negyedben.
1. Azt mondtam, hogy az idő megszépíti az emlékeket BA-val kapcsolatban. AZt senki nem vitatta, hogy csípted mindig, mert én is így voltam vele, de én kritikus is voltam vele, amikor egyértelmű balfaszkodást tapasztaltam az O terén, már pedig abból igen kurva sok volt a regnálása alatt. Ezt lehet vitatni, csak nincs értelme, mert nem véletlenül volt hangos folyamatosan a Steelers tábor a meccskövetőkben folyamatosan.
2. Nem én kevertem ide a Cardsot, hanem te hasonlítgatod folyamatosan az almát a körtével. Arians mit csinált máshol. Nem releváns, mert nem ugyanazzal az anyagokkal kell dolgozni. Mindössze ebben az összevetésben citáltam a Cards és TH teljesítményét. Vagyis a BA mit csinált a Coltsnál akkor releváns, ha azt is nézzük, hogy TH mit csinált a Cardsnál, illetve fordítva: ha az nem mérvadó, hogy TH mit csinált a Cardsnál, akkor ne hivatkozzunk arra se kettejük megítélésében, hogy BA mit csinált a Coltsnál. Csak az egyik nem megy.
Az ucsó bekezdésed nagyjából kezd igazolódni látszik - bár ezt továbbra is pellengérre teszi BB tavalyi best-of szezonja on pace to the injury....pontig. -, de ezt most az egész összevetés halmazra értem, részemről. (Szóval nem csak ezt állítod, épp azokba kötök bele, amit még ezeken felül állítasz😊)
Peace.kishaszi
2. BA itteni alacsony reputációjának cáfolatára hoztam példának azt hogy fura módon a korábbi Ravens DC azonnal lecsapott rá és olyannyira élt is a bizalommal, hogy azonnal vitték HC-nak, ahol az első meccsén máris látható eredmények vannak. Eközben mi szánkózunk lefele a lejtőn, pedig nem hiszem, hogy a Coltsnál, vagy most a Cardsnál jobb lenne az alapanyag...
+1: BB-nek sokáig nagy szezonja volt, de az O akkor sem működött. Nem volt futójátékunk és nulla vertikális veszélyt jelentettünk, miközben nálunk volt a liga leggyorsabb WR-e. Illetve hiányzott BB játékából az X-faktor ebben a rendszerben. ezeket akkor is mondtam. Márpedig tudtommal nem az a cél, hogy BB MVP legyen, vagy Miller career évet nyomjon, hanem az, hogy az O jó, vagy jobb legyen, mint korábban. Az pedig sztem vitán felül áll, hogy nem jobb lett, hanem rosszabb. A védelem ugyanúgy karcol, mégse voltunk PO-ban és idén már előzetesen sem tartottak minket PO-esélyes csapatnak, s ez csak igazolódott egy gyenge csapat ellen.Soldados
Az, hogy sikeres volt a csapat, az annál sokkal összetettebb dolog, mint egyedüliként BA személye. 25x legalább. Te meg továbbra is úgy adod elő megint költői stílusban, mintha ő lett volna az egyetlen letéteményese a sikereknek. Azon felül továbbra is szemet hunysz, hogy nem lépett előre az O 5 év után sem. Ha valamiben igen, akkor másban meg romlott (TE-játék). Sosem tudott szintet lépni az O sem BB, sem a fasza elkapó gárda ellenére. Reménykedni lehetett, de megrekedtünk a 20-23 pont környékén ugyanúgy átlagban.
X-faktor: nem lehet játszatni Bennel élete végig a Houdinit, mert laposra van már verve a feje. Ezt kb. egyedül Te nem vagy képes belátni a Steelers kámpeniben. Illetve lehet, de akkor a gyereke akár apa nélkül is felnőhet, az évek során majdnem olyan vehemneciával lehetett tapasztalni ezt az egyébként nyilván szélsőséges, de fekete esetet, mint a Harry Potter sorozat cselekményét.
Arról nem beszélve, hogy már megint jössz a nem PO-val, de abban benne volt az is, hogy Ben megsérült, de mindegy...
BA alacsony reputáció vs. állás: megint egy hülye hasonlítás, BA nem azért lett kirúgva, meg volt itt kevésbé népszerű, mert szar volt, hanem mert sok év után se volt előrelépés, sokszor sablonos játék stb. Érdekes, hogy az általad annyira tisztelt Steelers FO is így látta. Ráadásul az a bizonyos annyiszor emlegetett X-faktor sem BA eredménye, mert azok a nevükből adódóan is BB kreativitását - vagy nevezzük akárminek dicsérték, nem pedig BA által zseniálisan megrajzolt O-formációit. Amik rendre kihúztak minket a szarból.
Az a baj, hogy egy dolgot nem értesz: azért kellett váltani, mert ha akkor nem tesszük meg, akkor Big Ben karrierje végéig lehetett volna itt Arians, és sose lépünk tovább (nem volt így Fast Willievel, se később úgy, hogy bitnag jók elkapók voltak).
Lehet, hogy TH ballépés - részemről akár már most el is küldhetnék, tavaly szerintem farok dolog lett volna, de ha te kijelented, hogy az egyre öregebb D-vel is SB esélyesek lettünk volna csupán BA személye miatt, akkor lemegyek hídba. Pedig a te általad leírt dolgokból ez szűrődik le.
//Gay-t meg ne is keverd ide, nem te voltál az egyetlen, aki elismerte, hogy jobb, csak már erre is úgy emlékszel, mint az Egyetlen Onlájn Híró, aki tisztán látta az ő szituációját.-//
Részemről én befejeztem.
több mint 11 éve
1 (tavalyit nem számolva) meccs után ennyi oldalon keresztül temetni valakit, nekem kicsit furcsa. Én is úgy látom hogy kabaré volt az 1. meccs és az offense kreatív playei kimerültek az első drive-ba látottakkal. Én is szomorú voltam és kilátástalan. Ennek ellenére azért várjunk már 2-3 meccset mielőtt kimondjuk hogy kuka a szezon.Valószínűleg valóban tré lesz amit látunk, de azért ennyi esélyt adjunk már a csapatunknak hogy nem egy meccs alapján küldünk el mindenkit.
A meccs elején voltak dolgok amik nekem nagyon tetszettek, ez tényleg csak az elején volt. Utána BigBen egy rakás f*s volt. Haley nyakába varrunk mindent, pedig lehetne itt akármekkora zseni hogyha az irányítója és a körülötte lévők úgy teljesítenek és olyan hangulatba játszanak, mint ahogy tették ezt.
Kevés váratlan és jó play volt, lehetne több mély passz és kreativitás ez tény. Én még is megvárnám a következő 2-3 meccset és ha addig is ugyan ezt látjuk akkor egyértelmű a dolog.
Egyébként csak hogy még egy vitát generáljak, a közös meccsnézésen Andrástól elhangzott egy mondat amit én tavaly is így gondoltam. BigBen-el több sb-t nem fogunk nyerni és ez nem feltétlenül/csak Haley hibája.
Ezzel nem feltétlenül azt akarom mondani hogy jövőre már ne BB legyen a kezdő.
több mint 11 éve
Té'leg egy Évi után +1 meccs mennyen valaki levesbe? (kicsit megkavart, hogy most akkor TH mióta van, de asszem egy éve)Egy új szussztémát jáccni azé' nem 5 perc, ráadásul skubizni köll azt is, hogy kutyulódik a csapat is... Vallás nincs, és isten tuggya még kit hajtottatok ki.... annyira azé' nem küvetlek tiktekket... 😀
Szar napja bárkinek lehet, ahogy egy meccsre rossz tik-takk-tika is.
BA vs TH... nem mind1? jöhetne ide Patton tábornok is, hogy vezínyelje a támadást, ha szar a terv ugrik a baba. Tintánok ellen talán ennyi történt... a többi türelemrózsa.
Písz
You can't stop playing defense the way defense has always been created to play. - (Ray Lewis, retired 2013)
Ring #1 - January 28, 2001 at Raymond James Stadium in Tampa, Florida - Super Bowl XXXV
Ring #2 - February 03, 2013 at Mercedes-Benz Superdome in New Orleans, Louisiana - Super Bowl XLVII
NFL - Not For Ladies!
több mint 11 éve
PókerVili min 200kari 4,7 4,4 vs 4,1 3,8