Pittsburgh Steelers
73 feliratkozó
több mint 13 éve
A PO-ra meg annyit, hogy az O ponttermése jelenleg is 23, ez BA alatt sem volt jobb - mindezt eddig nem létező futás mellett -, a védelem viszont kap meccsenként 23 pontot, 4+ yard/futást, 90 yardot/meccs, míg korábban 14 pont, 3 yard/futás, volt 2010-ben 63 yard/meccs... érdekes, hogy 1 évre rá 100 is volt... Szóval érdekes adatok ezek, az O midnent összevetve eredményességben nem marad el az eddigiekhez képest, csak máshogy hozza össze a pontokat (eddig, és azért mindig más schedule, szóval mindig nem lehet ezt ilyen vegytisztán kielemezni...), míg a D összességében romlott 9 pontot/meccs.haszi, ez a kulcs. Semmit nem lépett előre az O összességében. Van, amiben ugyan fejlődött, másban pedig visszafejlődött, és van, amiben brutálisan visszaesett. Ráadásul olyan erényt nem kihasználni, mint Wallace gyorsasága, az számomra bűn.
kishaszi
Eközben nézem a Colts O-ját és tetszik... Mert a kerethez van igazítva, s mindezt egy rookie QB-val... Nem véletlen vitte a Ravens-es Pagano azonnal az általa divriválisként jól ismertz BA-t, és nem véletlen lett azonnal HC PŐagano betegsége után. Kiváló szakembernek gondolom. Mert nem egyfajta sémában gondolkodik, mint a legtöbb edző, hanem a kerethez igazítja, hogy milyen sémát alkalmaz.
De a lényeg, hogy semmiféle javulást nem hozott az O (nem szerzünk több pontot), és eddig tartott a schedule könnyű része... És én azt nem tudom megbocsátani, hogy Wallace-ból és BB-ből is pont az X-faktorát, a különlegességét öljük ki.

The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 13 éve
A futásunk kulcsa Mendenhall, ő simán tud hozni 2y/attempet ha nincs formában, a töppiekkel kapcsolatban pedig sajna elmondható, hogy a 20cipelés/meccs átlagot iszonyatos alacsony jarddal fogják lehozni, egy-egy beugrós helyettes szerepnél lehet parádézni, de sajnos csak ennyi. Tehát amit most szopogatunk az a Parker ügy kihatása, Mendy pedig szedi a sérüléseket, plussz a forma nélküli meccsek, tehát megin jöhet elő a Csífpalánta köhögése a fullbekkről mega powaránról mer kurvára igaza van, tehát námbervan futópikk.

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
De: amiben egyetértek Soldi, hogy nagyon hiányzik a futás, nélküle nincs miről beszélni, ebben igazad van!Bár én nekem nem hiányzik a run-run-pass 2 okból: egyrészt nem csak óraölésre használtuk, mint ahogy írtad, hanem nagyon sokszor alkalmaztuk, ötlettelenül, kiismerhetően. Ezen dobott néha az, hogy MMoore kapott 3rd-ra passzt, aztán ezt is kiismerték, mindenki tudta mire készüljön, és gondolom nem értették BA-ék mért nem megy.
A másik, hogy dögunalmas is volt a rrp, sőt, harmadik ok pedig az, hogy 7..9 pont különbségnél már azonnal átálltunk erre a hülye szisztémára, és erre rá is faragtunk sokszor.
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 13 éve
Most sok mindenben nem értek egyet haszi. Pl az egy szem Timmon mellett ott van Foote, aki eddig igen jó, majd minden meccsen benne érzem leginkább a big play lehetőségét, ahogy most is jött a sack fumble-nél.Hmm. A big playek hiányoznak valóban, legalábbis BA többet próbált, de az INT és INT-veszély is nagyobb arányú volt.
De amiben szöges ellentétet gondolok, az a futójáték. Igenis Haley hibája. Tavaly volt, tavaly előtt volt, most nincs, a keret nem változott, sőt szélesebb lett futók tárháza. Ha ide tenném az ötmeccsés futóstatisztikánkat, akkor teljesen egyértelmű, hogy ilyen rush O-val tök mindegy mennyit passzolsz, középszerű O-d van, sőt inkább rosszabb. Ha nem változik drasztikusan év végéig a helyzet, nem kezdjük el kihasználni a mélységi elkapónkat, nem lesz futójátékunk, én nagyon remélem, hogy Haleyt elzavarják. Nálam mondjuk már most bizalomvesztés van. Kb annyira volt jó a megjelenése, hogy BB karrierévet tol majd, mert ugye futásra várhatnahogy haladunk előre, mert az úgysem történik meg.
Abban sem értek egyet, hogy a keret nem alkalmas PO-ra. Ez a keret nem bajnokesélyes, de simán PO-szintű, ahogy tavaly is az volt. A csapat elbaszott stratégia felépítése ennyit számít. A játékfilozófia ezúttal messze nem a keret összetételéhez igazított, s ennek ez az eredménye.Soldados
Ugyanekkor: a 3rd down passing sokkal jobb, mivel ligaelsők vagyunk eddig! Korábban is volt sok nagy 3rd down Wardnak, Sandersnek..., de most sokkal eredményesebb. BB jó volt régen ebben szintén, bár volt olyan év is, amikor emlékeim szerint 80 alatti volt a 3rd down QBR-je, idén tegnapig 150 körül volt a 3rd down QBR...
BA alatt Miller ki lett szép lassan herélve. Jelenleg ismét van TE játékunk, és megy a passz TE-nek, RB-nek, WR-eknek...
Szerintem még nagyon az elején vagyunk, hogy átfogóan elmondhassuk, hogy 2 párizsival több van a kosárban, de 45 dekával kevesebb sonka...
A PO-ra meg annyit, hogy az O ponttermése jelenleg is 23, ez BA alatt sem volt jobb - mindezt eddig nem létező futás mellett -, a védelem viszont kap meccsenként 23 pontot, 4+ yard/futást, 90 yardot/meccs, míg korábban 14 pont, 3 yard/futás, volt 2010-ben 63 yard/meccs... érdekes, hogy 1 évre rá 100 is volt... Szóval érdekes adatok ezek, az O midnent összevetve eredményességben nem marad el az eddigiekhez képest, csak máshogy hozza össze a pontokat (eddig, és azért mindig más schedule, szóval mindig nem lehet ezt ilyen vegytisztán kielemezni...), míg a D összességében romlott 9 pontot/meccs.
Mindezt úgy, hogy idén a labdabirtoklásunk elég jónak mondható volt, vagyis az O hagyott pihenőidőt a D-nek...
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 13 éve
Nem kellene temetni a csapatot, szerintem még a csoport elsőség is összejöhet.Össze fog rázódni ez a csapat a szezon második felére.
A Jégember győz, nem beszél.
több mint 13 éve
Most sok mindenben nem értek egyet haszi. Pl az egy szem Timmon mellett ott van Foote, aki eddig igen jó, majd minden meccsen benne érzem leginkább a big play lehetőségét, ahogy most is jött a sack fumble-nél.De amiben szöges ellentétet gondolok, az a futójáték. Igenis Haley hibája. Tavaly volt, tavaly előtt volt, most nincs, a keret nem változott, sőt szélesebb lett futók tárháza. Ha ide tenném az ötmeccsés futóstatisztikánkat, akkor teljesen egyértelmű, hogy ilyen rush O-val tök mindegy mennyit passzolsz, középszerű O-d van, sőt inkább rosszabb. Ha nem változik drasztikusan év végéig a helyzet, nem kezdjük el kihasználni a mélységi elkapónkat, nem lesz futójátékunk, én nagyon remélem, hogy Haleyt elzavarják. Nálam mondjuk már most bizalomvesztés van. Kb annyira volt jó a megjelenése, hogy BB karrierévet tol majd, mert ugye futásra várhatnahogy haladunk előre, mert az úgysem történik meg.
Abban sem értek egyet, hogy a keret nem alkalmas PO-ra. Ez a keret nem bajnokesélyes, de simán PO-szintű, ahogy tavaly is az volt. A csapat elbaszott stratégia felépítése ennyit számít. A játékfilozófia ezúttal messze nem a keret összetételéhez igazított, s ennek ez az eredménye.

The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 13 éve
Nektek szerintem összvissz 1 problémátok van: Hogy vannak 1st és 2nd downok is. Ha csak 3rd downok lennének, minden meccset lazán hoznázok. 😊 Tomlinnak szerintem csak annyit kéne csinálnia, hogy eldobja az 1st és 2dn down playbookot, és végig 3rd down üzemmódban mentek. 😀

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 13 éve
Amit nem értettem a FG kísérlet előtt, BB simán futhatott volna 4-5 yardot, pályán marad, Titans minusz 1 időkérés, rövidebb FG. A 1st down nem lett volna meg, de összességében sokkal jobb helyzetben kerültetek volna. Ehelyett jött egy igen esélytelen passzkísérlet. Tomlin megvédve az előtte levő FG után én is rúgtam volna.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 13 éve
A mai teljesítményünk után már annak is örülhetünk ha pozitív mérleggel zárjuk az idényt.A PO szereplés felejtős.
Jön a hét szűk esztendő.(?)
több mint 13 éve
Amit én mindig szok mondani, márha félreértés is van belüle, az nem az hogy sok INTet dob, hanem, hogy minden meccsen van egy nagy homály. Érts NAGY, mint a mellékelt ábra mutatja. Zsuzsit is ki köllött rakni a kirakatba azt tessék. Kéne egy futó, de ...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
Közepes offense, közepes defense középcsapata a mienk, de...Szerintem a D közepes alatti.
De Tomlin hogy lehet akkora ökör, hogy ötvennégy yardról rugat FG-t, ahelyett hogy nekimentünk volna negyedikre... (BB-vel, Brownnal, Wallace-szal, Millerrel... Mondom, az idei évre, mintha az amúgy benne lévő X-faktort irtottuk volna ki a csapatból) Továbbá meg kell állapítani (öt meccs után azért már meg lehet ezt tenni), hogy az offense semilyen problémájára nem jelentett gyógyírt Haley... És akkor még finoman fogalmaztam... Szar RZ, a korábbinál szarabb futójáték, és valamivel jobb passzjáték, de meccsenként legfeljebb egy deep passzal... Totálisan érthetetlen BB-Wallace párossal...
Ami még feltűnő:
- Harrison qrva gyenge futás ellen, pedig korábban ez is nagy erőssége volt.
- Clark qrva jó
- Ike idén ismét a szarabbik énjét hozza.
Napi egyetlen pozitvum:
- BB franchise rekordja.
Amit az első meccs után mondtam, azt most is tartom: ez egy 8-8-as szezon. És ami nagyon szomorú ebben, hogy nem a játékosállomány miatt, mert az, ha nem is bajnokesélyes, de abszolút PO-szintű lenne, hanem az idei évre teljesen át- és elszabott stratégia miatt.Soldados
Néha 1-1 nagy play, utána homály. Ike legrosszabb idényét mutatja, tavaly ezek szerint véletlen volt.
Kornerbekjeink gyakorlatilag nincsenek. Passrush szinte nincs.
O: nem értek veled egyet, nagyon vártam Haleyt, de azt reálisan ki gondolta, hogy innentől 450 yardot fogunk passzolni, meccsenkénti 4 60 yardos passzal??? Kb. ez nincs meg.
Tomlin közepes, és akkor jószívű vagyok. nagyon látszik, hogy a Chin által összerakott csapatot el tudták menedzselni, de azután meg is állt a tudomány. Az állomány mostani része már MT keze munkája, és súlyos fogyaték minden téren. Nincs Farrior, és ha az egy szem Timmons se lenne, akkor vége lett volna már az első meccs után.
Clark pozitív.
Futójáték eltűnt, de ez mondjuk kurvára nem Haley hibája, mert a futóink ugyanazok...
Más: nanyjába a karmának. 2008 óta az a sérülés-hullám, pechsorozat ami meccseken belül és hosszú távon is kíséri a csapatot, az hihetetlen. Ezek után, ha vki mákosnak hív minket az nyugodt szívvel fogom elküldeni a kurva anyjába.
--- Örültem, hogy vége a meccsnek, és annak is h kikaptunk. Ezzel a kerettel PO-zni, lehetne kurva nagy mákok sorozatával, de mi a francnak?
5 meccs után elmondható, hogy a D Steelers szemmel soha nem látott mélységbe került. 5 yarddal futnak ellenünk, passzvédekezés nincs korner részről, se széfti részről. Max tekköl kecs után. Az meg nem klács.
több mint 13 éve
Tele vagytok negatív kisugárzásokkal miközben van egy csomó apró pozitívum.Ott lesz, Ott lesz.
Koloncra nem dobtak zászlót, (dobtak annál többet Ike-ra) Zsuzsám beállította egyéni rekordját, (nem tudta megdönteni) Legu jól helyettesítette Puncit, (jövő héten lesz 5 falember?) a Vörös nagyot játszott. (amíg le nem sérült)
"Gondold erősen, hogy ott lesz a híd, és akkor biztosan ott lesz! Ez egy álomszép vasúti híd, ami biztosan ott lesz."
kittli
több mint 13 éve
Tele vagytok negatív kisugárzásokkal miközben van egy csomó apró pozitívum.Koloncra nem dobtak zászlót, (dobtak annál többet Ike-ra) Zsuzsám beállította egyéni rekordját, (nem tudta megdönteni) Legu jól helyettesítette Puncit, (jövő héten lesz 5 falember?) a Vörös nagyot játszott. (amíg le nem sérült)
"Gondold erősen, hogy ott lesz a híd, és akkor biztosan ott lesz! Ez egy álomszép vasúti híd, ami biztosan ott lesz."
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 13 éve
Tomlin nem először csinál baromságot idén.Most derül ki igazán milyen edző, amikor építenie kell valamit.
"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítő haragomban, hogy megtudják, hogy én vagyok az Úr, ha bosszúmat állom rajtok."
több mint 13 éve
Mééé volt idén vagy akár tavaly RZ O??? Talán még időnként idén mintha új szabályok szerint közelről gólra játszunk. Az valóban vicces, hogy két szélvésszel szinte nincs fly route és passz. Pedig most még a fal is megadja az időt, mert mire szorul a hurok Mike, AB, és E is a saját 20-ról már a másik térfél közepén jár.Szerintem idén kuka az egész, örüljünk apróságoknak. Pl. zöldebb a fű a Heinzen, vagy a Ketchupos kijelzőnk egyedi, esetleg, hogy.......
Áááá szar az egész el vagyok keseredve pedig nem számítottam idén kitörő szezonra, de ennyire szarra sem gondoltam.
több mint 13 éve
Közepes offense, közepes defense középcsapata a mienk, de...De Tomlin hogy lehet akkora ökör, hogy ötvennégy yardról rugat FG-t, ahelyett hogy nekimentünk volna negyedikre... (BB-vel, Brownnal, Wallace-szal, Millerrel... Mondom, az idei évre, mintha az amúgy benne lévő X-faktort irtottuk volna ki a csapatból) Továbbá meg kell állapítani (öt meccs után azért már meg lehet ezt tenni), hogy az offense semilyen problémájára nem jelentett gyógyírt Haley... És akkor még finoman fogalmaztam... Szar RZ, a korábbinál szarabb futójáték, és valamivel jobb passzjáték, de meccsenként legfeljebb egy deep passzal... Totálisan érthetetlen BB-Wallace párossal...
Ami még feltűnő:
- Harrison qrva gyenge futás ellen, pedig korábban ez is nagy erőssége volt.
- Clark qrva jó
- Ike idén ismét a szarabbik énjét hozza.
Napi egyetlen pozitvum:
- BB franchise rekordja.
Amit az első meccs után mondtam, azt most is tartom: ez egy 8-8-as szezon. És ami nagyon szomorú ebben, hogy nem a játékosállomány miatt, mert az, ha nem is bajnokesélyes, de abszolút PO-szintű lenne, hanem az idei évre teljesen át- és elszabott stratégia miatt.

több mint 13 éve
Hamar vége lett a szezonnak.
"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítő haragomban, hogy megtudják, hogy én vagyok az Úr, ha bosszúmat állom rajtok."
több mint 13 éve
Igor, Igor, Igor...Azért az nem mindegy, hogy egy meccset szorzol fel tizenhattal, vagy négyet néggyel... 😉 Másrészt A meccsenkénti 3-4 sackes (amiből amúgy sem mind az ő sara) átlagára legalább meccsenkénti 3-4 menekülésből, "extending the playből" dobott kulcs 1st downja van. Akár a legnagyobb meccseken, így pl a Jets elleni főcsop döntőn is. Ezzel abszolút ellensúlyozni tudja a túl hosszan tartja a labdát "hibát". Az ő adottságaival, fizikai felépítésével ezt megteheti, egy PM nyilván ne tegye, mert ő meg erre lenne alkalmatlan.
BB amúgy kb négyezerötszáz yardos szezont fog produkálni plusz-mínusz 100 yarddal sztem.

több mint 13 éve
Teljesen tiszta, szabályszerű megmozdulás volt, ahhoz képest sok a büntetés. Ahhoz képest nem, hogy a szándék egyértelműen Cushing kinyírására irányult.
több mint 13 éve
A dollár mérték függ attól is, hogy hányadik büntije a játékosnak. Harrison ugye "celeb" ebből a szempontból. 😊 Amúgy én szívem szerint hosszú meccsekre eltiltanék minden sérülésveszélyes megmozdulást végrehajtó játékost. Utálom, hogy minden csapattal kapcsolatban a beszélgetés felét azt teszi ki, hogy éppen a roster melyik fele sérült, van PUP, IR, stb. listán, ahelyett, hogy a pályán játszana mind. A sisakkal való operálást pl. úgy ahogy van teljesen betiltanám. A sisak a szememben védőfelszerelés, nem pedig blokkoló/ütköző segédeszköz. Semmilyen formában sem. De az az igazság, hogy ha az én ízlésem uralkodna, akkor lehet, hogy idény közepére nem sérülés, hanem eltiltás miatt hiányozna a pályáról a liga fele, annak meg ugyancsak semmi értelme nem lenne. 😀
Sajnos a kontakt sportokban benne van a sérülés. Ezért nyilván szabályozni/tiltani is kell bizonyos megmozdulást, csak elég nehéz megtalálni az ideális arányt, és amilyen gyors a játék, a játékosoknak sem könnyű ennek az elvileg ideális aránynak megfelelő keménységgel, szabályosan játszani. Ráadásul minden szabállyal vissza is lehet élni, és tudjuk, hogy ha lehet, akkor időnként van aki meg is teszi.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 13 éve
Sziasztok!Inkább olvasom a fórumot, mint csinálom általában. (Félig off-topic is) DE!
Most nagyon-nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre:
Harrison-féle "cheap-shots" 75k büntetés vs. ez: bit.ly/W8A43a
Most mégis melyik a büntetendőbb e "szakmán" belül: olyan sérülés okozása, amely feltehetőleg egy játékos karrierjének teljes megváltozását vonhatja maga után, vagy egy játékos "játék" utáni életminőségének a veszélyeztetése?
Ma éjjel is hajrá Steelers!
több mint 13 éve
Biztos nem láttam annyi meccsét, mint Te. Én arra emlékszem, hogy ebben a topic-ban nagyon sokszor anyáztak, hogy inkább nyelte volna be a sack-et, minthogy eldobta.Az INT % valóban nem túl informatív statisztika (jobban szeretem a TD-INT arányt), azt akartam kiemelni, hogy annak ellenére, hogy egy idénye kiemelkedően szar volt, még így is bőven vállalható INT aránya van. Flacco-nak pedig tényleg nagy erénye, hogy vigyáz a dobásaira.
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
Big Bent nehéz földrevinni, remekül menekül.. és én speciel nem érzem, hogy bolond pék módjára szórná a labdát, amikor sackközeli állapotban van.De épp azért mert azt hiszi, hogy tank, túl sokat vár a zsebben/nézelődik/sokáig tartja a kezében a labdát, ez a sackmágnes = amikor valaki több sacket nyel be mint kéne. Pályafutása első kétharmadára egyértelműen jellemző volt.. mostanra egyébként picit javult ezen a téren.
Szerintem a kettő nem egymásnak ellentmondó dolog 1) nem szabad fölösleges sacket nyelni, tudni kell mikor dobja el a labdát 2) de ha eldobod, akkor okosan/még időben dobd el.. ne túl későn.
Az elsőben nem jó BB, a másodikban igen (mégha nem is dobja el olyan gyakran mint ahogy kéne, amikor eldobja, azzal utána általában nincs gond)
PS: Flacconak egyébként 2.3% az INT aránya 😉 szerintem ez a stat sem ér sokat egyébként.. Rodgers és Delhomme között érzékeled a különbséget, de mondjuk az hogy 2.5% vagy 2.7%, az eléggé mindegy, és nem egy olyan statisztika, aminél jól kijön a görbe két széle szerintem.
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 13 éve
Lassan ott tartunk, hogy az a QB, aki nem dob 4000 yardot egy évadban, az kezdőnek se nagyon nevezheti magát, ezért nem hiszem, hogy a 4500 yard ne jönne össze BB-nek legalább. Flacco más eset, ő korábban is időnként hátradőlt és hagyta, hogy a csapat vigye a hátán, most se nagyon lesz ez másképp a jelek szerint. 😉

több mint 13 éve
Na végre! Az első mondatod a régi, szép időket idézi. 😀A válaszom arra a kérdésre született, hogy mit kéne csinálnia BigBen-nek az MVP címért. Egy szóval nem mondtam, hogy meg is fogja tenni. De jelentős mennyiségűnek nem mondható, ám különleges sör reményében most már állítom, hogy BigBen eléri a 4500 yard-ot.
Flacco meg ... Tök mindegy hogy áll, bármikor képes Jags (szerk. bocs, összekevertem a tavalyit a múlt heti Chiefs meccsel. Lényegét tekintve mindegy.) elleni produkcióra akár évente többször is. Szívesen benne vagyok valami kötésben is.
Döntsük már el BigBen-ről, hogy sackmágnes, vagy az istenért nem megy le térdre, az utolsó utáni pillanatban is inkább eldobja ki tudja hová.
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)