OFF topik
31 feliratkozó
több mint 12 éve
Én röviden úgy gondolom:Minden szenvedélybetegség, függőség halálos.
Mindenkinek szíve joga függőnek lenni, azt csinál az életével amit csak akar.
Ha viszont ez kihat másokéra, ráadásul a családéra, akkor az elítélendő.
Legyen szó drogosról, alkoholistáról, hegymászóról, szerencsejátékosról, sportolóról, stb.
Viszont egy szenvedélybeteg vastagon szarik mások véleményére, ítéletére.
Megy a saját szenvedélye után, belső vágyai kielégítése az elsődleges prioritás számára.
És viseli is a következményeit.
A környezete meg issza a levét.
Én örülök, hogy a szüleim nem voltak szenvedélybetegek.
több mint 12 éve
hvg.hu/itthon/20130523_Csaladi_napkozi_ovodaEgyszerűen nem értem, hogy a családi napközi miért nem alkalmas arra, hogy megfelelő nevelést biztosítson az oda járó gyerekeknek?
Az a baj, hogy kis létszámban, nagyobb odafigyelés mellett pallérozódnak?
több mint 12 éve
"Azt mondta a beszélő hegyek, elvitték az álmait túl,Addig tegye kockára az életét, amíg csak saját magáért kell felelősséget vállalnia!Nyilván tökéletesen alkalmazkodott az új lába a random napi teendőkhöz is. Végtelenül megrendített az eset, ismertem Zsoltot személyesen is, ahogy a tavaly elhunyt Horváth Tibit is. Nem egyszer voltak nálunk grillezni, amiket azért is szerettem, mert olyan áhítattal tudtak beszélni az expedícióikról, hogy tényleg át tudtam érezni, hogy miért csinálják.
Kapott már egy figyelmeztetést az élettől, amikor a lába sérült, már az akkori döntését sem értettem. Pontos infót nem tudok, hogy mennyire felelt volna meg az a láb a mindennapi életben, de ő kijelentette, hogy mászni akar és ehhez műláb kell!catattack
Ha nagyon le akarom egyszerűsíteni, akkor számukra ezek a nyolcezres hegyek olyanok voltak, mint számunkra egy-egy vasárnap este ősszel. Ezt a szenvedélyt pedig kurvanehéz feladni, legyen bármilyen is a családi körülményed. Persze hátrahagyta a családját, de a felesége eléggé tudta, hogy mit vállal be vele, és szerintem ő is és Zsolt is érezték valahol mindig, hogy ennek a történetnek ez lesz a vége.shawnka
Túllenne már mindenen, csak még kérnek tőle, Azok a hegyek
Azt mondta, nincs már ereje, elvitték az álmait túl,
Túszul vették kóbor lelkét, halált kérne, bizonyos, Azon a helyen
Hé, jobb ha nem beszélsz, jönnek majd, ahogy jő az éj,
A szavuk, mint a kés épp a szívig ér,
Te csak egy indián,
Te csak egy indián"
R.I.P.

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 12 éve
chvs
86
tavalyi interjú Mécs Lászlóval, Erőss korábbi társával, akivel aztán összekülönböztek, minden benne vanez meg a válasz(elvileg)
hvg.hu/sport.extrem/20120612_Mecs_Laszlo_interjujjncaa
több mint 12 éve
Addig tegye kockára az életét, amíg csak saját magáért kell felelősséget vállalnia!Nyilván tökéletesen alkalmazkodott az új lába a random napi teendőkhöz is. Végtelenül megrendített az eset, ismertem Zsoltot személyesen is, ahogy a tavaly elhunyt Horváth Tibit is. Nem egyszer voltak nálunk grillezni, amiket azért is szerettem, mert olyan áhítattal tudtak beszélni az expedícióikról, hogy tényleg át tudtam érezni, hogy miért csinálják.
Kapott már egy figyelmeztetést az élettől, amikor a lába sérült, már az akkori döntését sem értettem. Pontos infót nem tudok, hogy mennyire felelt volna meg az a láb a mindennapi életben, de ő kijelentette, hogy mászni akar és ehhez műláb kell!catattack
Ha nagyon le akarom egyszerűsíteni, akkor számukra ezek a nyolcezres hegyek olyanok voltak, mint számunkra egy-egy vasárnap este ősszel. Ezt a szenvedélyt pedig kurvanehéz feladni, legyen bármilyen is a családi körülményed. Persze hátrahagyta a családját, de a felesége eléggé tudta, hogy mit vállal be vele, és szerintem ő is és Zsolt is érezték valahol mindig, hogy ennek a történetnek ez lesz a vége.
több mint 12 éve
tavalyi interjú Mécs Lászlóval, Erőss korábbi társával, akivel aztán összekülönböztek, minden benne vanhvg.hu/sport.extrem/20120612_Mecs_Laszlo_interju

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
ne keverjük a szezont a fazonnal.senkinek nem kötelező veszélyes szakmát választani, ennyi erővel az afganisztáni katonák is önző férgek, mert mi az hogy családot alapítanak... elképesztő milyen reakciókat vált ki az emberek többségéből, hogy egy extrém sportoló, aki az álmait élte meghalt. Képzeljétek nem mindenkinek a töménytelen sorozatnézés, gyúrás, foci stb a hobbija, hanem vannak autóversenyző, ejtőernyős és még kismillió veszélyes hobbit űző emberek, akiknek jelentős része családos, így teljes az életük, nagy részük tisztában van a veszélyekkel, és a családjaik is(jó 4 éves gyerek nem biztos...).Azért ez így eléggé sarkítás. Az, hogy valaki veszélyes szakmát vagy hobbit űz, miért kellene kizárnia azt, hogy családot alapítson? Ennyi erővel a villanyszerelő se alapítson családot, mert a 220 veszélyes. A villanyszerelő tudja ezt, a felesége tudja ezt, attól még nem úgy áll neki az ember a szakmájának/hobbijának, hogy "minek alapítsak családot, hisz úgyis meghalok".Nem sarkítás ez, maximum kicsit hevesre sikeredett, de ettől függetlenül egyet értek vele. Szerintem nem muszájból csinálta, nem a mindennapi betevőt szerezte ezzel, sőt...
Ja, hogy mindenki meghal?dcsicsak
Egy önző idióta, csak magára gondolt...catattack
Az, hogy ez hobbi vagy munka szinte mindegy, mert a legtöbb veszélyes szakmát űző biztosan el tudna helyezkedni máshol is, csak nekik ez az életük.
Ettől még persze szülői felelősségük van, én is elítélem valamennyire, de ezek a reakciók amiket olvastam, főleg az nso kommentek, bár ott a szellemi szint elég alacsony, de azért hogy ne legyen egy "nyugodjon békében" komment,egy sportóló halálának híre alatt, miközben ő jó hírét keltette a magyaroknak, az azért durva. Mondom nem hősként kell tisztelni, amiért nehéz helyzetbe hozta a családját, az eddigi teljesítményéért igenis kijár neki annyi tisztelet, hogy ne egy alkoholistával egy lapon említsék(szerintem több is, de ez a minimum).chvs
1. Afganisztánba aki kiment (de mondhatnám Koszovót is) az nem azért ment ki, mert ő a faszagyerek, hanem mert a többszörösét fizetik a katonai alapilletménynek. ezt egy köztisztviselő példájára vetítve úgy értheted meg, hogy nem csak tizenharmadik havi illetményt kapott, hanem tizennegyediket, tizenötödiket, és egészen így úgy a harmincadik havi körülig. fél éves turnus alatt megkeresel annyit, mint egyébként másfél-két év alatt, az akkor megéri?
2. főleg úgy, hogy ahova magyarok kimentek, oda elsődlegesen támogató funkcióra mentek, nem pedig harcoló alakulatnak. hányan haltak meg x turnus alatt? ketten vagy hárman? hány száz, vagy ezer katonából? ha mondjuk egy kétszáz fős turnust úgy helyeznének ki, hogy abból negyven-hatvan fő meghal, szerinted mennyien jelentkeznének önként?
3. ja, a katonákat ezért megfizették. keményen. olyat nem tudok, hogy valaki beírhatja-e foglalkozásnak azt, hogy 'hivatásos hegymászó', de hogy a 'hivatásos katona' az létező kategória, az tuti. E.Zs. vajon mennyit kapott az expedíciójaiért?
4. hány villanyszerelőről hallottál, akit halálos áramütés ért? ha van itthon mondjuk tízezer ilyen, akkor nappnta kb. ötről kellene hallani, nem? a 220 volt akkor veszélyes, ha hülye vagy a témához, és úgy nyúlsz hozzá.
+1: vissza az afganisztáni témához: a gyerekkori szomszédom hivatásos katona, évente egyszer-kétszer összefutunk. kiment, a pénzből családot alapítottak. a hazajövetelhez kivezényelték még egy váltásra. nehogy azt hidd, hogy önként és dalolva ment így, hogy volt egy cca egy éves kölke...
több mint 12 éve
a Margit-híd budai hídfőjénél is ott virított az arca, épp a könyvét a reklámozták (megítélésén amúgy elég sokat rontott az is, hogy nem egy társa halt meg vele közös expedíción...)a 2. bekezdéssel egyetértek kb, bár számomra akik minimálbérből és kilátástalanságból vállalnak gyereket az jóval durvább, csak feltételezem, de gondolom ha ilyen költséges sportot űzött ilyen szinten, akkor a családja anyagi biztonsága megvan.azt nem vitatom, hogy önző. De szerintem ezek a gyűlölködő kommentek(itt nem olvastam ilyet, de baromi sok helyről hallom, pedig csak bele olvasgattam egy-két hír alá) részben az ilyen extrém sportolók, vagy más sikeres emberekkel szembeni irigység táplálja, és most végre mindenki megfogalmazhat egy jogos kritikát a családja miatt, és másról sem lehet hallani csak, arról, hogy mekkora szemét volt. Ez már a ló túlsó oldala véleményem szerint, bár olyan %-ban jönnek az ilyen kommentek, hogy lehet, hogy az én értékrendemmel van a baj, de akkor is szánalmasnak tartom, hogy egy sportembert aki komoly dolgokat vitt véghez, ennyire egyértelműen elítél a közvélemény.chvsa hegymászásnak nagy problémája, hogy nem közvetíti a tévé a csúcstámadásokat, nyilván ha HD-ben követhetnénk valamelyik sportcsatornán az expedíciókat, akkor más lenne a megítélésük, de addig ők ezt csak és kizárólag magukért csinálják
én próbálok adni sokszor a velem nem egyező véleményekre is, viszont itt nem tudok mást mondani, hogy érthetetlen, miért alapít valaki családot (vagy legalábbis miért akar gyereket nevelni), aki magának él... mindenki azt csinál az életével, amit akar, de ha valaki másért is felelős vagy, akkor ez nem így megy, ennyijjncaa
1. bekezdés: egyrészt egy szűk körben nyilván megkapja az elismerést, másrészt azért a sajtó beszél róla, tehát tágabb körökhöz is eljut a teljesítménye, tv-s szereplések stb, én pl láttam valami óriásplakátot amin ő volt, talán Columbia, ebből feltételezem, hogy komoly szponzorai voltak, tehát valószínűleg anyagi bevétele is volt neki a hegymászásból, haláláig pedig egyértelműen egy elismert sportember volt, ezek mind olyan dolgok amik a családjának is jók.chvs

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
chvs
86
a 2. bekezdéssel egyetértek kb, bár számomra akik minimálbérből és kilátástalanságból vállalnak gyereket az jóval durvább, csak feltételezem, de gondolom ha ilyen költséges sportot űzött ilyen szinten, akkor a családja anyagi biztonsága megvan.azt nem vitatom, hogy önző. De szerintem ezek a gyűlölködő kommentek(itt nem olvastam ilyet, de baromi sok helyről hallom, pedig csak bele olvasgattam egy-két hír alá) részben az ilyen extrém sportolók, vagy más sikeres emberekkel szembeni irigység táplálja, és most végre mindenki megfogalmazhat egy jogos kritikát a családja miatt, és másról sem lehet hallani csak, arról, hogy mekkora szemét volt. Ez már a ló túlsó oldala véleményem szerint, bár olyan %-ban jönnek az ilyen kommentek, hogy lehet, hogy az én értékrendemmel van a baj, de akkor is szánalmasnak tartom, hogy egy sportembert aki komoly dolgokat vitt véghez, ennyire egyértelműen elítél a közvélemény.chvsa hegymászásnak nagy problémája, hogy nem közvetíti a tévé a csúcstámadásokat, nyilván ha HD-ben követhetnénk valamelyik sportcsatornán az expedíciókat, akkor más lenne a megítélésük, de addig ők ezt csak és kizárólag magukért csinálják
én próbálok adni sokszor a velem nem egyező véleményekre is, viszont itt nem tudok mást mondani, hogy érthetetlen, miért alapít valaki családot (vagy legalábbis miért akar gyereket nevelni), aki magának él... mindenki azt csinál az életével, amit akar, de ha valaki másért is felelős vagy, akkor ez nem így megy, ennyijjncaa
1. bekezdés: egyrészt egy szűk körben nyilván megkapja az elismerést, másrészt azért a sajtó beszél róla, tehát tágabb körökhöz is eljut a teljesítménye, tv-s szereplések stb, én pl láttam valami óriásplakátot amin ő volt, talán Columbia, ebből feltételezem, hogy komoly szponzorai voltak, tehát valószínűleg anyagi bevétele is volt neki a hegymászásból, haláláig pedig egyértelműen egy elismert sportember volt, ezek mind olyan dolgok amik a családjának is jók.
több mint 12 éve
catattack
3 520
Addig tegye kockára az életét, amíg csak saját magáért kell felelősséget vállalnia!Kapott már egy figyelmeztetést az élettől, amikor a lába sérült, már az akkori döntését sem értettem. Pontos infót nem tudok, hogy mennyire felelt volna meg az a láb a mindennapi életben, de ő kijelentette, hogy mászni akar és ehhez műláb kell!
több mint 12 éve
azt nem vitatom, hogy önző. De szerintem ezek a gyűlölködő kommentek(itt nem olvastam ilyet, de baromi sok helyről hallom, pedig csak bele olvasgattam egy-két hír alá) részben az ilyen extrém sportolók, vagy más sikeres emberekkel szembeni irigység táplálja, és most végre mindenki megfogalmazhat egy jogos kritikát a családja miatt, és másról sem lehet hallani csak, arról, hogy mekkora szemét volt. Ez már a ló túlsó oldala véleményem szerint, bár olyan %-ban jönnek az ilyen kommentek, hogy lehet, hogy az én értékrendemmel van a baj, de akkor is szánalmasnak tartom, hogy egy sportembert aki komoly dolgokat vitt véghez, ennyire egyértelműen elítél a közvélemény.chvsa hegymászásnak nagy problémája, hogy nem közvetíti a tévé a csúcstámadásokat, nyilván ha HD-ben követhetnénk valamelyik sportcsatornán az expedíciókat, akkor más lenne a megítélésük, de addig ők ezt csak és kizárólag magukért csinálják
én próbálok adni sokszor a velem nem egyező véleményekre is, viszont itt nem tudok mást mondani, hogy érthetetlen, miért alapít valaki családot (vagy legalábbis miért akar gyereket nevelni), aki magának él... mindenki azt csinál az életével, amit akar, de ha valaki másért is felelős vagy, akkor ez nem így megy, ennyi

---
több mint 12 éve
chvs
86
azt nem vitatom, hogy önző. De szerintem ezek a gyűlölködő kommentek(itt nem olvastam ilyet, de baromi sok helyről hallom, pedig csak bele olvasgattam egy-két hír alá) részben az ilyen extrém sportolók, vagy más sikeres emberekkel szembeni irigység táplálja, és most végre mindenki megfogalmazhat egy jogos kritikát a családja miatt, és másról sem lehet hallani csak, arról, hogy mekkora szemét volt. Ez már a ló túlsó oldala véleményem szerint, bár olyan %-ban jönnek az ilyen kommentek, hogy lehet, hogy az én értékrendemmel van a baj, de akkor is szánalmasnak tartom, hogy egy sportembert aki komoly dolgokat vitt véghez, ennyire egyértelműen elítél a közvélemény.
több mint 12 éve
minden negyedik-ötödik Kancsendzöngát megmászóra jut egy haláleset, szerintem ezek után a villanyszerelést elég durva sarkítás felhozni ellenpéldakénta vita nagyját már origón és nso-n lejátszották, szerintem itt kevés hegymászó fórumozik ahhoz, hogy hasonló "színvonalas" eszmecsere kialakuljon 😊Azért ez így eléggé sarkítás. Az, hogy valaki veszélyes szakmát vagy hobbit űz, miért kellene kizárnia azt, hogy családot alapítson? Ennyi erővel a villanyszerelő se alapítson családot, mert a 220 veszélyes. A villanyszerelő tudja ezt, a felesége tudja ezt, attól még nem úgy áll neki az ember a szakmájának/hobbijának, hogy "minek alapítsak családot, hisz úgyis meghalok".
sok dolog van, amit nem fogok tudni soha megérteni, ez is azok közé tartozik... hogy miért alapít valaki családot, mikor életveszélyes szakmát vagy hobbit űz (vagy csak magának él, nem bűn az), egyszerűen felháborítójjncaa
és igen, a zsoldoskatonák is önzőek, ahogy már egy pincér is az, ha heti 80-90 óra robotolás mellett még gyereket is akar nevelni, mert a kettő együtt nem megy

---
több mint 12 éve
De ezek mind összehasonlíthatatlanok a hegymászással veszélyesség szempontjából. Csak, hogy egy adatot említsek, az Annapurna csúcsát támadók 1/3-a nem jön le élve a hegyről. Ott halt meg tavaly Erőss társa, ez iszonyú sok. Mintha a monaco-i F1-es verseny indulóinak 1/3-a nem jönne le élve a pályáról.senkinek nem kötelező veszélyes szakmát választani, ennyi erővel az afganisztáni katonák is önző férgek, mert mi az hogy családot alapítanak... elképesztő milyen reakciókat vált ki az emberek többségéből, hogy egy extrém sportoló, aki az álmait élte meghalt. Képzeljétek nem mindenkinek a töménytelen sorozatnézés, gyúrás, foci stb a hobbija, hanem vannak autóversenyző, ejtőernyős és még kismillió veszélyes hobbit űző emberek, akiknek jelentős része családos, így teljes az életük, nagy részük tisztában van a veszélyekkel, és a családjaik is(jó 4 éves gyerek nem biztos...).chvsAzért ez így eléggé sarkítás. Az, hogy valaki veszélyes szakmát vagy hobbit űz, miért kellene kizárnia azt, hogy családot alapítson? Ennyi erővel a villanyszerelő se alapítson családot, mert a 220 veszélyes. A villanyszerelő tudja ezt, a felesége tudja ezt, attól még nem úgy áll neki az ember a szakmájának/hobbijának, hogy "minek alapítsak családot, hisz úgyis meghalok".Nem sarkítás ez, maximum kicsit hevesre sikeredett, de ettől függetlenül egyet értek vele. Szerintem nem muszájból csinálta, nem a mindennapi betevőt szerezte ezzel, sőt...
És kétlem, hogy a többi hegyen sokkal jobb statisztikák lennének, egyszerűen egy valamennyire reális kockázatértékeléssel bíró ember ezt nem vállalná be a családja mellett, legalábbis így látom én.
több mint 12 éve
catattack
3 520
senkinek nem kötelező veszélyes szakmát választani, ennyi erővel az afganisztáni katonák is önző férgek, mert mi az hogy családot alapítanak... elképesztő milyen reakciókat vált ki az emberek többségéből, hogy egy extrém sportoló, aki az álmait élte meghalt. chvsEngem 'oszt hidegen hagy, hogy mi van vele...
Csak nem szívesen lennék ott amikor a gyerekkel közlik, hogy apa az álmait élte!
több mint 12 éve
chvs
86
senkinek nem kötelező veszélyes szakmát választani, ennyi erővel az afganisztáni katonák is önző férgek, mert mi az hogy családot alapítanak... elképesztő milyen reakciókat vált ki az emberek többségéből, hogy egy extrém sportoló, aki az álmait élte meghalt. Képzeljétek nem mindenkinek a töménytelen sorozatnézés, gyúrás, foci stb a hobbija, hanem vannak autóversenyző, ejtőernyős és még kismillió veszélyes hobbit űző emberek, akiknek jelentős része családos, így teljes az életük, nagy részük tisztában van a veszélyekkel, és a családjaik is(jó 4 éves gyerek nem biztos...).Azért ez így eléggé sarkítás. Az, hogy valaki veszélyes szakmát vagy hobbit űz, miért kellene kizárnia azt, hogy családot alapítson? Ennyi erővel a villanyszerelő se alapítson családot, mert a 220 veszélyes. A villanyszerelő tudja ezt, a felesége tudja ezt, attól még nem úgy áll neki az ember a szakmájának/hobbijának, hogy "minek alapítsak családot, hisz úgyis meghalok".Nem sarkítás ez, maximum kicsit hevesre sikeredett, de ettől függetlenül egyet értek vele. Szerintem nem muszájból csinálta, nem a mindennapi betevőt szerezte ezzel, sőt...
Az, hogy ez hobbi vagy munka szinte mindegy, mert a legtöbb veszélyes szakmát űző biztosan el tudna helyezkedni máshol is, csak nekik ez az életük.
Ettől még persze szülői felelősségük van, én is elítélem valamennyire, de ezek a reakciók amiket olvastam, főleg az nso kommentek, bár ott a szellemi szint elég alacsony, de azért hogy ne legyen egy "nyugodjon békében" komment,egy sportóló halálának híre alatt, miközben ő jó hírét keltette a magyaroknak, az azért durva. Mondom nem hősként kell tisztelni, amiért nehéz helyzetbe hozta a családját, az eddigi teljesítményéért igenis kijár neki annyi tisztelet, hogy ne egy alkoholistával egy lapon említsék(szerintem több is, de ez a minimum).
több mint 12 éve
ilyen mászásoknál extrém magas a halál kockázata!a vita nagyját már origón és nso-n lejátszották, szerintem itt kevés hegymászó fórumozik ahhoz, hogy hasonló "színvonalas" eszmecsere kialakuljon 😊Azért ez így eléggé sarkítás. Az, hogy valaki veszélyes szakmát vagy hobbit űz, miért kellene kizárnia azt, hogy családot alapítson? Ennyi erővel a villanyszerelő se alapítson családot, mert a 220 veszélyes. A villanyszerelő tudja ezt, a felesége tudja ezt, attól még nem úgy áll neki az ember a szakmájának/hobbijának, hogy "minek alapítsak családot, hisz úgyis meghalok".
sok dolog van, amit nem fogok tudni soha megérteni, ez is azok közé tartozik... hogy miért alapít valaki családot, mikor életveszélyes szakmát vagy hobbit űz (vagy csak magának él, nem bűn az), egyszerűen felháborítójjncaa
iitt pl. magasabb mint ha orosz ruletteznél....
több mint 12 éve
Tudom. 😀 Azért írtam ide, hogy ne keveredjen a kettő. 😀Hali!A Kérdések bármiről topicban épp van egy kolléga aki ilyenen töri a fejét 😀dcsicsak
1 hónap múlva ki kell költöznöm a koleszból.
Albiban gondolkodom alapvetően, de ha nem jön össze, akkor lehet nyári szállást igényelni a koleszban.
A kérésem annyi, hogy ha valaki keres albérlőtársat, akkor írhatna PM-t. 😀 Június 22-én kell kiköltöznöm.
Nem baj, baj, ha nem a belváros belsejében van (pénzügyileg is), az elsődleges szempont az, hogy a munkám miatt a 3-as metró vonalán lenne elsősorban jó.
Dánke! 😀Vrijbloed
több mint 12 éve
Hali!A Kérdések bármiről topicban épp van egy kolléga aki ilyenen töri a fejét 😀
1 hónap múlva ki kell költöznöm a koleszból.
Albiban gondolkodom alapvetően, de ha nem jön össze, akkor lehet nyári szállást igényelni a koleszban.
A kérésem annyi, hogy ha valaki keres albérlőtársat, akkor írhatna PM-t. 😀 Június 22-én kell kiköltöznöm.
Nem baj, baj, ha nem a belváros belsejében van (pénzügyileg is), az elsődleges szempont az, hogy a munkám miatt a 3-as metró vonalán lenne elsősorban jó.
Dánke! 😀Vrijbloed
több mint 12 éve
Hali!1 hónap múlva ki kell költöznöm a koleszból.
Dánke! 😀
több mint 12 éve
catattack
3 520
Azért ez így eléggé sarkítás. Az, hogy valaki veszélyes szakmát vagy hobbit űz, miért kellene kizárnia azt, hogy családot alapítson? Ennyi erővel a villanyszerelő se alapítson családot, mert a 220 veszélyes. A villanyszerelő tudja ezt, a felesége tudja ezt, attól még nem úgy áll neki az ember a szakmájának/hobbijának, hogy "minek alapítsak családot, hisz úgyis meghalok".Nem sarkítás ez, maximum kicsit hevesre sikeredett, de ettől függetlenül egyet értek vele. Szerintem nem muszájból csinálta, nem a mindennapi betevőt szerezte ezzel, sőt...
Egy önző idióta, csak magára gondolt...
több mint 12 éve
a vita nagyját már origón és nso-n lejátszották, szerintem itt kevés hegymászó fórumozik ahhoz, hogy hasonló "színvonalas" eszmecsere kialakuljon 😊Azért ez így eléggé sarkítás. Az, hogy valaki veszélyes szakmát vagy hobbit űz, miért kellene kizárnia azt, hogy családot alapítson? Ennyi erővel a villanyszerelő se alapítson családot, mert a 220 veszélyes. A villanyszerelő tudja ezt, a felesége tudja ezt, attól még nem úgy áll neki az ember a szakmájának/hobbijának, hogy "minek alapítsak családot, hisz úgyis meghalok".
Ja, hogy mindenki meghal?
több mint 12 éve
Ezzel az egész üggyel nagyon ambivalensek az érzéseim, de összeségében jj-vel értek egyet. Egy családapa így nem viselkedhet. A hamis illuziót ( "na látjátok mozgássárültek mit lehet elérni") amibe sok-sok embert kergetett már eleve elítéltem. Az egész média hype-ot. Szegény feleségét rettegve látni a tátrai balesete után. borzasztó volt. Annak idején már ez megosztotta a társadalmat. Felmerültek az esetleges jövendőbeli mentőakciók, ahol majd emberek fogják kockáztatni érte az életüket (ez be is jött). Ő az én szememben egy végletekig önző ember. A két szegény csünti apa nélkül fog felnőni egy mániákus miatt. Vagy a gyerekvállalás, vagy a megszállottság (hegyek). A kettő nem fér össze. Arról már nem is beszélve, hogy több milliós állami támogatással sikerült kinyírnia magát. Ebből a pénzből sok-sok szegény sorstársának (végtaghiányosok akit autóbaleset, daganat stb (értsd önhibáján kívül) tett nyomorékká), az ő csili-vili műlába árának 100-ad részéért tökéletes protetikai megoldást lehetett volna nyújtani. Olyanoknak, akik jelenleg egy bolti vásárlást is nehezen tudnak megoldani, mert az OEP műláb max a dekubitáláshoz, de nem a járáshoz megfelelő.Őszinte részvét a családjának. Az elmúlt évekért, a rettegésekért, a távol töltött hosszú hónapokért, és végül a szerettük elvesztéséért. Kívánom hogy önzőségének kisgyermekeit érintő káros hatásai a lehető legminimálisabbak legyenek. (Mindenesetre amikor majd gyűjtést szerveznek az árváknak, gondoljunk a többi árvára is).

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 12 éve
a vita nagyját már origón és nso-n lejátszották, szerintem itt kevés hegymászó fórumozik ahhoz, hogy hasonló "színvonalas" eszmecsere kialakuljon 😊Ajjajj meggyújtottad a kanócot 😉Bostona nő is hegymászó, ettől függetlenül ez így akkor sem normálisValami ilyesmi érzésem volt. Talán várta is. A nagyobbik gyereknek a halál fogalmát is elmagyarázta.Matthew99Erőss felesége elég nyugodtan nyilatkozott a Tényeknek. Szerintem fel volt ő erre készülve, sőt...Matthew99Megkönnyebbült?szaba
azzal sincs baj, ha valaki kurvázik, csak ne házasságban és/vagy gyerekkel tegye, de ilyen a fanatizmusjjncaa
sok dolog van, amit nem fogok tudni soha megérteni, ez is azok közé tartozik... hogy miért alapít valaki családot, mikor életveszélyes szakmát vagy hobbit űz (vagy csak magának él, nem bűn az), egyszerűen felháborító

---
több mint 12 éve
Ajjajj meggyújtottad a kanócot 😉a nő is hegymászó, ettől függetlenül ez így akkor sem normálisValami ilyesmi érzésem volt. Talán várta is. A nagyobbik gyereknek a halál fogalmát is elmagyarázta.Matthew99Erőss felesége elég nyugodtan nyilatkozott a Tényeknek. Szerintem fel volt ő erre készülve, sőt...Matthew99Megkönnyebbült?szaba
azzal sincs baj, ha valaki kurvázik, csak ne házasságban és/vagy gyerekkel tegye, de ilyen a fanatizmusjjncaa
Do your job