A háború művészete
6 feliratkozó
8 napja
Pont ezt mondom én is, azért is tettem közkinccsé.Azè gyanúsBiztos nem az volt, sőt ez valami zulu belháború közepe volt, ahol jó lavíroztakMinden lehet, de amiket utánaolvastam az alapján ez a hivatalos verzió.
sutianap
Persze Németh Balázs óta tudjuk, hogy nincsenek tények, meg a történelmet a győztesek írják, de abból kiindulva, hogy nem voltunk ott, ahogy a történelem többi csatájánál sem, így vagy mindenben kételkedünk, vagy ami megalapozottnak tűnik, azt elfogadjuk. Na ebben a koordinátarendszerben nem találtam ilyen nulla áldozatos győzelmet ilyen nagyságrendbeli csatánál.
Őszentsége Sobri Jóska
sutianap
8 napja
Azè gyanúsBiztos nem az volt, sőt ez valami zulu belháború közepe volt, ahol jó lavíroztakMinden lehet, de amiket utánaolvastam az alapján ez a hivatalos verzió.
sutianap
Persze Németh Balázs óta tudjuk, hogy nincsenek tények, meg a történelmet a győztesek írják, de abból kiindulva, hogy nem voltunk ott, ahogy a történelem többi csatájánál sem, így vagy mindenben kételkedünk, vagy ami megalapozottnak tűnik, azt elfogadjuk. Na ebben a koordinátarendszerben nem találtam ilyen nulla áldozatos győzelmet ilyen nagyságrendbeli csatánál.
Őszentsége Sobri Jóska

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
8 napja
Biztos nem az volt, sőt ez valami zulu belháború közepe volt, ahol jó lavíroztakMinden lehet, de amiket utánaolvastam az alapján ez a hivatalos verzió.
sutianap
8 napja
Biztos nem az volt, sőt ez valami zulu belháború közepe volt, ahol jó lavíroztakIgen, sok brutalis győzelem van teljesen egyenlőtlen eloszlás mellett is, de olyat, ahol dokumentáltan nulla halálos áldozat van az egyik oldalon, miközben egy valódi klasszik szárazföldi csata zajlik (és nem bombázás, hajócsata vagy összeesküvés, puccs) én még nem találtam. Ez az első.Rorke's Drift is hasonló volt, ezek a zuluk nem voltak valami nagy pengék 😁Igen, többek közt ezért is tettem közkinccsé.Az egész csata menetét rendkívül szórakoztató elolvasni.A 3000 lehet túlzás, de a nulla saját halottat nehéz lenne beadni, ha valakinek meghalt a fia, lánya, apja, anyja. Meg sajtó se nagyon volt a szavannán.Szoktam wikipédián kalandozni, elindulok valakitől, és egy rakás szócikken haladva kikötök valami érdekesebbnél, így találtam a Blood River-i csatára, a részletek a wikin, én csak kiemelném a haderők/veszteségek részét, nem is tudom láttam e ilyet valaha, ahol ténylegesen megütközött két szárazföldi sereg, és ennyire aránytalan módon jöttek ki a csatából.A búroknak jó volt a sajtója.
hu.wikipedia.org/wiki/Ncome-menti_csata
Őszentsége Sobri Jóska
szaba
Nekem az a fura, hogy azt gondolnám, hogyha többezer lándzsát lóbáló akár full képzetlen harcos ráront egy szekérerődre, ahonnan lőnek kifele, akkor már csak véletlenül is legyaknak valakit a lőfegyveresek közül, még ha végül a nagy veszteségeik miatt el is szaladnak. De itt csak 3 sebesült volt.
Őszentsége Sobri Jóska
szaba
Egy kis fénycsóva a történelem sötét sarkaira.
Őszentsége Sobri Jóska
De volt sok hasonló, apró csapat elpicsázza a sokkal nagyobb sereget, pl:
Hodów (1694): 400 lengyel huszár visszavert több tízezer (legalább százszoros túlerőben lévő) krími tatárt
Myeongnyang (1597): 13 koreai hajó veszteség nélkül szétverte a tízszer annyi hajóból álló japán flottát
Salsu River (612): párezer koreai elpusztította a 305ezer fős kínai sereget, 2.700-an élték csak túl
Belgrád elfoglalása (1941) egy hét fős, lőszerből nagyjából kifogyott német egység által
warr_b
Őszentsége Sobri Jóska

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
8 napja
Igen, sok brutalis győzelem van teljesen egyenlőtlen eloszlás mellett is, de olyat, ahol dokumentáltan nulla halálos áldozat van az egyik oldalon, miközben egy valódi klasszik szárazföldi csata zajlik (és nem bombázás, hajócsata vagy összeesküvés, puccs) én még nem találtam. Ez az első.Rorke's Drift is hasonló volt, ezek a zuluk nem voltak valami nagy pengék 😁Igen, többek közt ezért is tettem közkinccsé.Az egész csata menetét rendkívül szórakoztató elolvasni.A 3000 lehet túlzás, de a nulla saját halottat nehéz lenne beadni, ha valakinek meghalt a fia, lánya, apja, anyja. Meg sajtó se nagyon volt a szavannán.Szoktam wikipédián kalandozni, elindulok valakitől, és egy rakás szócikken haladva kikötök valami érdekesebbnél, így találtam a Blood River-i csatára, a részletek a wikin, én csak kiemelném a haderők/veszteségek részét, nem is tudom láttam e ilyet valaha, ahol ténylegesen megütközött két szárazföldi sereg, és ennyire aránytalan módon jöttek ki a csatából.A búroknak jó volt a sajtója.
Őszentsége Sobri Jóska
szaba
Nekem az a fura, hogy azt gondolnám, hogyha többezer lándzsát lóbáló akár full képzetlen harcos ráront egy szekérerődre, ahonnan lőnek kifele, akkor már csak véletlenül is legyaknak valakit a lőfegyveresek közül, még ha végül a nagy veszteségeik miatt el is szaladnak. De itt csak 3 sebesült volt.
Őszentsége Sobri Jóska
szaba
Őszentsége Sobri Jóska
Hodów (1694): 400 lengyel huszár visszavert több tízezer (legalább százszoros túlerőben lévő) krími tatárt
Myeongnyang (1597): 13 koreai hajó veszteség nélkül szétverte a tízszer annyi hajóból álló japán flottát
Salsu River (612): párezer koreai elpusztította a 305ezer fős kínai sereget, 2.700-an élték csak túl
Belgrád elfoglalása (1941) egy hét fős, lőszerből nagyjából kifogyott német egység által
warr_b
8 napja
Rorke's Drift is hasonló volt, ezek a zuluk nem voltak valami nagy pengék 😁Igen, többek közt ezért is tettem közkinccsé.Az egész csata menetét rendkívül szórakoztató elolvasni.A 3000 lehet túlzás, de a nulla saját halottat nehéz lenne beadni, ha valakinek meghalt a fia, lánya, apja, anyja. Meg sajtó se nagyon volt a szavannán.Szoktam wikipédián kalandozni, elindulok valakitől, és egy rakás szócikken haladva kikötök valami érdekesebbnél, így találtam a Blood River-i csatára, a részletek a wikin, én csak kiemelném a haderők/veszteségek részét, nem is tudom láttam e ilyet valaha, ahol ténylegesen megütközött két szárazföldi sereg, és ennyire aránytalan módon jöttek ki a csatából.A búroknak jó volt a sajtója.
Őszentsége Sobri Jóska
szaba
Őszentsége Sobri Jóska
szaba
Őszentsége Sobri Jóska
Szerkesztette: warr_b

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
8 napja
Igen, többek közt ezért is tettem közkinccsé.Az egész csata menetét rendkívül szórakoztató elolvasni.A 3000 lehet túlzás, de a nulla saját halottat nehéz lenne beadni, ha valakinek meghalt a fia, lánya, apja, anyja. Meg sajtó se nagyon volt a szavannán.Szoktam wikipédián kalandozni, elindulok valakitől, és egy rakás szócikken haladva kikötök valami érdekesebbnél, így találtam a Blood River-i csatára, a részletek a wikin, én csak kiemelném a haderők/veszteségek részét, nem is tudom láttam e ilyet valaha, ahol ténylegesen megütközött két szárazföldi sereg, és ennyire aránytalan módon jöttek ki a csatából.A búroknak jó volt a sajtója.
Őszentsége Sobri Jóska
szaba
Őszentsége Sobri Jóska
szaba
8 napja
Az egész csata menetét rendkívül szórakoztató elolvasni.A 3000 lehet túlzás, de a nulla saját halottat nehéz lenne beadni, ha valakinek meghalt a fia, lánya, apja, anyja. Meg sajtó se nagyon volt a szavannán.Szoktam wikipédián kalandozni, elindulok valakitől, és egy rakás szócikken haladva kikötök valami érdekesebbnél, így találtam a Blood River-i csatára, a részletek a wikin, én csak kiemelném a haderők/veszteségek részét, nem is tudom láttam e ilyet valaha, ahol ténylegesen megütközött két szárazföldi sereg, és ennyire aránytalan módon jöttek ki a csatából.A búroknak jó volt a sajtója.
Őszentsége Sobri Jóska
szaba
Őszentsége Sobri Jóska
8 napja
A 3000 lehet túlzás, de a nulla saját halottat nehéz lenne beadni, ha valakinek meghalt a fia, lánya, apja, anyja. Meg sajtó se nagyon volt a szavannán.Szoktam wikipédián kalandozni, elindulok valakitől, és egy rakás szócikken haladva kikötök valami érdekesebbnél, így találtam a Blood River-i csatára, a részletek a wikin, én csak kiemelném a haderők/veszteségek részét, nem is tudom láttam e ilyet valaha, ahol ténylegesen megütközött két szárazföldi sereg, és ennyire aránytalan módon jöttek ki a csatából.A búroknak jó volt a sajtója.
Őszentsége Sobri Jóska
szaba
8 napja
Szoktam wikipédián kalandozni, elindulok valakitől, és egy rakás szócikken haladva kikötök valami érdekesebbnél, így találtam a Blood River-i csatára, a részletek a wikin, én csak kiemelném a haderők/veszteségek részét, nem is tudom láttam e ilyet valaha, ahol ténylegesen megütközött két szárazföldi sereg, és ennyire aránytalan módon jöttek ki a csatából.A búroknak jó volt a sajtója.
Őszentsége Sobri Jóska
8 napja
Szoktam wikipédián kalandozni, elindulok valakitől, és egy rakás szócikken haladva kikötök valami érdekesebbnél, így találtam a Blood River-i csatára, a részletek a wikin, én csak kiemelném a haderők/veszteségek részét, nem is tudom láttam e ilyet valaha, ahol ténylegesen megütközött két szárazföldi sereg, és ennyire aránytalan módon jöttek ki a csatából.hu.wikipedia.org/wiki/Ncome-menti_csata
2 hónapja
en.defence-ua.com/industries/after_50_years_ufo_encounters_uss_nimitz_begins_final_voyage_to_scrapyard-16742.html

5 hónapja
Persze, Peron oke, de mentek Chilebe, Braziliaba, egyeb del-amerikai orszagokba is, ugyhogy nem csak Argentina tudtak sokan elmenekulni, ugyhogy feltetelezem, hogy nemileg melyebb kapcsolatok is voltak ott, nem csak egyetlen hellyel.Vagy inkább az volt, hogy Peron erősen szimpatizált a náci Németországgal, és tárt karokkal fogadta a kamerádokat.Valamelyik doksiban pár éve orvosok mondták hogy olyan betegségei voltak, és életvitele, hogy nagyon komoly folyamatos kezelések kellettek volna hogy egyáltalán még éljen sok évet ami bujkálásban csöppet bonyolult lett volna.Ezek kozul tudtommal sok urban legend volt, amikre kovetkeztettek 30-40-50 evvel kesobb orvosi leirasokbol, meg korabbi beszamolokbol, hogy xy ilyen tuneteket tapasztalt, z olyanokat. Irtak skizofreniat, Parkinson-kort, belproblemakat, azt is, hogy drogfuggo volt, etc.
ozibozi
Nem tudni, mi valos es mi kitalacio. Azt tudni, hogy rengeteg gyogyszert szedett, de azokat szerintem a bujkalas mellett is be lehetett szerezni, mert sokan Del-Amerikaba menekultek, gondolom, azert kommunikaltak, meg valami modon kapcsolatba tudtak kerulni, ilyen modon beszerezni azt, amit kell. Valami ismerosi halozatuk gondolom volt, hogy ennyien ki tudtak jutni ugyanazokon az utvonalakon es orszagokba.
Stez
slowmotion
5 hónapja
O.D.E.S.S.A.
5 hónapja
Vagy inkább az volt, hogy Peron erősen szimpatizált a náci Németországgal, és tárt karokkal fogadta a kamerádokat.Valamelyik doksiban pár éve orvosok mondták hogy olyan betegségei voltak, és életvitele, hogy nagyon komoly folyamatos kezelések kellettek volna hogy egyáltalán még éljen sok évet ami bujkálásban csöppet bonyolult lett volna.Ezek kozul tudtommal sok urban legend volt, amikre kovetkeztettek 30-40-50 evvel kesobb orvosi leirasokbol, meg korabbi beszamolokbol, hogy xy ilyen tuneteket tapasztalt, z olyanokat. Irtak skizofreniat, Parkinson-kort, belproblemakat, azt is, hogy drogfuggo volt, etc.
ozibozi
Nem tudni, mi valos es mi kitalacio. Azt tudni, hogy rengeteg gyogyszert szedett, de azokat szerintem a bujkalas mellett is be lehetett szerezni, mert sokan Del-Amerikaba menekultek, gondolom, azert kommunikaltak, meg valami modon kapcsolatba tudtak kerulni, ilyen modon beszerezni azt, amit kell. Valami ismerosi halozatuk gondolom volt, hogy ennyien ki tudtak jutni ugyanazokon az utvonalakon es orszagokba.
Stez
5 hónapja
Sose derül ki, de van a témában egy nagyon jó regény. Akár így is történhetett volna:moly.hu/konyvek/joseph-heywood-hozd-el-nekem-hitlert
5 hónapja
Valamelyik doksiban pár éve orvosok mondták hogy olyan betegségei voltak, és életvitele, hogy nagyon komoly folyamatos kezelések kellettek volna hogy egyáltalán még éljen sok évet ami bujkálásban csöppet bonyolult lett volna.Ezek kozul tudtommal sok urban legend volt, amikre kovetkeztettek 30-40-50 evvel kesobb orvosi leirasokbol, meg korabbi beszamolokbol, hogy xy ilyen tuneteket tapasztalt, z olyanokat. Irtak skizofreniat, Parkinson-kort, belproblemakat, azt is, hogy drogfuggo volt, etc.
ozibozi
Szerkesztette: Stez
5 hónapja
Valamelyik doksiban pár éve orvosok mondták hogy olyan betegségei voltak, és életvitele, hogy nagyon komoly folyamatos kezelések kellettek volna hogy egyáltalán még éljen sok évet ami bujkálásban csöppet bonyolult lett volna.
5 hónapja
Nagyjából mint bin Laden hullájának kidobása a kopterből.Alapbol nem tartom elkepzelhetonek, hogy egy ilyen vezeto, ellenseg eseteben megtalaljak a hullajat, azutan fogjak, elegetik felig es csak ugy elassak random valahol a faszba.Számomra sem tűnik alusisakos, elrugaszkodott dolognak. Egyedül az lenne fura, hogy nem találták meg az izraeli szervek. Vagy csak nem publikus, mire jutottak.index.hu/tudomany/2025/09/27/konteo-robert-baer-hitler-tovabb-elt-berlin-bunker-/Siman lehet, hogy realis, de a valosagot sosem fogjuk megtudni. Amugy engem is erdekel a tema.
Nem tudom ezt hova tegyem, de érdekesnek tartom ezt a Hitler témát.
szaba
Stez
szaba
Stez
5 hónapja
Alapbol nem tartom elkepzelhetonek, hogy egy ilyen vezeto, ellenseg eseteben megtalaljak a hullajat, azutan fogjak, elegetik felig es csak ugy elassak random valahol a faszba.Számomra sem tűnik alusisakos, elrugaszkodott dolognak. Egyedül az lenne fura, hogy nem találták meg az izraeli szervek. Vagy csak nem publikus, mire jutottak.index.hu/tudomany/2025/09/27/konteo-robert-baer-hitler-tovabb-elt-berlin-bunker-/Siman lehet, hogy realis, de a valosagot sosem fogjuk megtudni. Amugy engem is erdekel a tema.
szaba
Stez
szaba
Ezek a 100-200 evre zarolt remek dokumentumok a tortenelem nagy kerdeseirol (UFO, JFK-aktak es hasonlo halott szemelyek koruli rejtelyek), amikre amugy sosem fogjuk megtudni a valaszt es orokre temak lesznek. Csak hat mindig akadnak erdekek, ami miatt nem lehet nyilvanossagra hozni ezeket.Számomra sem tűnik alusisakos, elrugaszkodott dolognak. Egyedül az lenne fura, hogy nem találták meg az izraeli szervek. Vagy csak nem publikus, mire jutottak.index.hu/tudomany/2025/09/27/konteo-robert-baer-hitler-tovabb-elt-berlin-bunker-/Siman lehet, hogy realis, de a valosagot sosem fogjuk megtudni. Amugy engem is erdekel a tema.
szaba
Stez
szaba
Gondolj bele, ebbol is mekkora cirkusz lenne, ha barmilyen orszag szerve tudta volna, hogy egy ilyen figura eletben van, aztan elhallgatja.
5 hónapja
Számomra sem tűnik alusisakos, elrugaszkodott dolognak. Egyedül az lenne fura, hogy nem találták meg az izraeli szervek. Vagy csak nem publikus, mire jutottak.index.hu/tudomany/2025/09/27/konteo-robert-baer-hitler-tovabb-elt-berlin-bunker-/Siman lehet, hogy realis, de a valosagot sosem fogjuk megtudni. Amugy engem is erdekel a tema.
szaba
Stez
5 hónapja
index.hu/tudomany/2025/09/27/konteo-robert-baer-hitler-tovabb-elt-berlin-bunker-/Siman lehet, hogy realis, de a valosagot sosem fogjuk megtudni. Amugy engem is erdekel a tema.
szaba
5 hónapja
index.hu/tudomany/2025/09/27/konteo-robert-baer-hitler-tovabb-elt-berlin-bunker-/Nem tudom ezt hova tegyem, de érdekesnek tartom ezt a Hitler témát.
6 hónapja
www.portfolio.hu/global/20250905/18-evnyi-szenvedes-utan-vegre-elindult-az-elatkozott-harckocsi-sorozatgyartasa-784316#

több mint 1 éve
A repülőtéren találkoztam egy Sun Tzu nevű utassal, akinek elsütöttem egy poént A háború művészetéről, erre ő soha nem is hallott még erről a könyvről... Mélységesen szomorú és csalódott vagyokOFF
r.baggio
Az idegenrendészetisek ma hoztak egy illegális - elvileg - vietnámit, akit Quan Chi-nek hívtak.
Reméltem h nem küld rám egy Green Flaming Skullt.
mortalkombat.fandom.com/wiki/Quan_Chi
ON