Autó- és motorsportok

20 feliratkozó

több mint 14 éve
JéBé Green Bay Packers 7 706
"A Kanadai Nagydíj után a Ferrarit éles bírálatok érték, mondván, hogy eltaktikázták magukat és ezzel elajándékozták a győzelmet és megsemmisítették a bajnoki esélyeket is. A Scuderia csapatvezetője, Stefano Domenicali szerint ezúttal nem jogos a kritika.
A kritikán csak nevetni tudok, hiszen a verseny győztese is hasonló stratégián volt, mint mi. Ha nem történnek az incidensek, akkor mi is nyerhettünk volna. Monaco után Kanadában is versenyképes volt az autó, ami bizakodásra ad okot" – tette hozzá Domenicali."

Ezt a faszt.
több mint 14 éve
Egyébként mér a várom azt a szabályt amelyik kimondja hogy a DRS rendszert ki kell kapcsolni ha az előzni kívánt autó első légterelőszárnyának csúcspontja 1.5 méterrrel hátrébb helyezkeidk el mint az előző autó hátsó légterelőjének csúcsa. Továbbra is szánalmas szabálynak tartom ezt.
több mint 14 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
Tök jó, hogy Massa már pont nincs rajta :/

Egyébként jó volt újranézni. Főleg, mert megfigyelhettem, hogy a DRS mennyire jó dolog. .....fetomy
DRS. Valaki, aki ért hozzá, vagy jobban ismeri a szabálykönyvet, meg tudná mondani meddig lehet használni? Az egész előzési zónában, vagy kizárólag előzéshez? Értem alatta, hogyha megelőz egy autót, akkor zárni kellene, vagy nyitva lehet a zóna végéig? Mert Webber elég durván nyitva hagyta Schumi előzésekor, csak a sikánban zárta be. (Video 4:43-tól)apeszos
Elvileg én úgy tudom h a féktávig nyitva lehet.empty taxi
Hát elvileg bármeddig nyitva lehet, csak a fék megnyomására rögtön záródik is le magától. Szóval Webber azért zárta le későn, mert ez a RB hihetetlen sebességgel, ezáltal nagyon későn fékezve tud átmenni ezen a sikánon is.

több mint 14 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
Leírás DRS ügyben.

http://ppf1.blog.hu/2011/03/21/hasznalati_utasitas_az_aktiv_hatsoszarnyhozcatattack
"Az Ön autójának leírásában szerepel, hogy ellátták-e KERS-szel. Amennyiben elbizonytalanodna, kérdezze versenymérnökét."Hát ez nagyon nagy 😀
több mint 14 éve
catattack 3 520
Leírás DRS ügyben.

http://ppf1.blog.hu/2011/03/21/hasznalati_utasitas_az_aktiv_hatsoszarnyhoz
több mint 14 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 063 — Lájkold a zsűrit!
Az utolsó hat kör... 😀apeszos

Egyébként jó volt újranézni. Főleg, mert megfigyelhettem, hogy a DRS mennyire jó dolog. .....fetomy
DRS. Valaki, aki ért hozzá, vagy jobban ismeri a szabálykönyvet, meg tudná mondani meddig lehet használni? Az egész előzési zónában, vagy kizárólag előzéshez? Értem alatta, hogyha megelőz egy autót, akkor zárni kellene, vagy nyitva lehet a zóna végéig? Mert Webber elég durván nyitva hagyta Schumi előzésekor, csak a sikánban zárta be. (Video 4:43-tól)apeszos
Elvileg én úgy tudom h a féktávig nyitva lehet.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 14 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat

DRS. Valaki, aki ért hozzá, vagy jobban ismeri a szabálykönyvet, meg tudná mondani meddig lehet használni? Az egész előzési zónában, vagy kizárólag előzéshez? Értem alatta, hogyha megelőz egy autót, akkor zárni kellene, vagy nyitva lehet a zóna végéig? Mert Webber elég durván nyitva hagyta Schumi előzésekor, csak a sikánban zárta be. (Video 4:43-tól)
több mint 14 éve
Wyatt New England Patriots 26 306
Fetomynak szeretettel:
http://www.youtube.com/watch?v=x9MtWs2aJFA
Ráadásul gyulás 😀

több mint 14 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 83 327 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Köszi. És ráadásul nem is "Gyulás" verzió. Sajnos már ott tartunk hogy még Christian Danneréknek is tud örülni már az ember.....
több mint 14 éve

Egyébként jó volt újranézni. Főleg, mert megfigyelhettem, hogy a DRS mennyire jó dolog. A hosszú egyenes elején Button épphogy 1 mp-en belül volt, valami 0.969 ha jól rémlik. A célegyenes előtti sikánnál már a 0.6 alját verdeste. Miközben semmi nem történt, csak mindketten tökig nyomták a pedált. De érdekes volt az is, hogy Webber gyorsabban előzte meg MS-t, mint én közúton egy gyalogost, de 2 körrel később a befutónál MS ott volt Webber valagában...

Indítványozni fogom a FIA felé, hogy úgy kéne, hogy 5 mp alatt lehessen bekapcsolni a DRSt, és ha 1 mp-en belülre kerül a hátsó, akkor rá kell szólni az előtte haladóra, hogy engedje el. Tök biztonságos, és hát az előzés élményéből se von le, mert most is pontosan úgy néz ki egy előzés, mintha lekörözés lenne.

Egyébként márcsak ezért is felesleges azon vitázni, hogy ki mennyire jó pilóta, hiszen ez ma már úgysem számít. Csak az autó és technika. Ha netán valami érdemi megmérettetés jönne, azt majd kiiktatják, nehogy véletlenül szükség legyen vezetői képességekre. Nem kell esőmenőnek lenni, nem kell tudni védekezni és nem kell tudni előzni.
Kábé elértük a régi ilyen körpályás, 1 sínpáron két autós távirányítós versenyzés szintjét.
több mint 14 éve
Azért sem Vettel, sem Hamilton "korai" nyerő verdáját nem írnám a szerencse számlájára. Előbbi a Red Bull, utóbbi a McLaren "project player-e". Már fiatalabb koruktól szárnyaik alatt fejlődnek, fejlesztik őket. Ez egy tudatos, kemény munka volt mind csapat, mind pilóta szinten...nem pedig szerencse.clbass
Hamilton esetében adom, de Vettel ős-BMW-s nevelés...empty taxi
f-3-ban már a redbull-nál volt, aztán megint BMW, aztán Torrorosso...azért volt egy kis köze a red bull-hoz isclbass
f3-ban az ART csapatnál volt ami csőfrancia, kis Todt volt az egyik alapító, ma is ő az egyik főnök. Pusztán szponzor volt annál a csapatnál az RB, tulajdonláshoz SEMMI köze nem volt.
előtte meg formula BMW-ben versenyzett...

Madden hates me.
több mint 14 éve
clbass New Orleans Saints 3 163 — Saints fan
Azért sem Vettel, sem Hamilton "korai" nyerő verdáját nem írnám a szerencse számlájára. Előbbi a Red Bull, utóbbi a McLaren "project player-e". Már fiatalabb koruktól szárnyaik alatt fejlődnek, fejlesztik őket. Ez egy tudatos, kemény munka volt mind csapat, mind pilóta szinten...nem pedig szerencse.clbass
Hamilton esetében adom, de Vettel ős-BMW-s nevelés...empty taxi
f-3-ban már a redbull-nál volt, aztán megint BMW, aztán Torrorosso...azért volt egy kis köze a red bull-hoz is
több mint 14 éve
Hamilton esetében adom, de Vettel ős-BMW-s nevelés...

Madden hates me.
több mint 14 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Az utolsó hat kör... 😀
több mint 14 éve
Még szerecsne hogyha valaki lemaradt valamiről megnézheti az RTL hiradó összefoglalójában. Mint megtudtuk Alonso a hideg inter gumik miatt csúszott ki Button győzelme meg még lassan 24 órával a hivatalos végeredmény után sem biztos mert ő lökte ki Hamilton és Massát. Hoppá. De azért az összefoglaló felében megnézhettük Rihannát!
több mint 14 éve
Azért sem Vettel, sem Hamilton "korai" nyerő verdáját nem írnám a szerencse számlájára. Előbbi a Red Bull, utóbbi a McLaren "project player-e". Már fiatalabb koruktól szárnyaik alatt fejlődnek, fejlesztik őket. Ez egy tudatos, kemény munka volt mind csapat, mind pilóta szinten...nem pedig szerencse.
több mint 14 éve
Keano Atlanta Falcons Virginia Tech Hokies 1 059 — Falcons Fan
meghívós sajna...és persze, hogy a F1-et nem lehet újranézni a retek klubon keresztül... 😕

több mint 14 éve
Teracodon este láttam fent 2.5 gigásként, bár, hogy oda kell-e meghívó 😀 Az passz, viszont RTL moston meg lehet nézni neten a műsorokat bármikor 😊

több mint 14 éve
Keano Atlanta Falcons Virginia Tech Hokies 1 059 — Falcons Fan
nem tudjátok valahonnan letölthető a tegnapi futam ? lehetőleg az rtl klubos jó lenne röhögni... 😂

több mint 14 éve
Pont akartam írni, hogy Hamiltonnak még annyit se kellett várnia, mint Vettelnek
Ott még nagyobb volt a hype 😊

több mint 14 éve
Vettel írtó nagy tehetség, írtó jó és írtó gyors. Formula 3-ból (ami szinte gokart ezekhez képest) ült az F1-es BMW-be egy pénteki napon, meg is nyerte a szabadedzést 19 évesen (rekord1: Legfiatalabb f1-es hétvégén pályára lépő)). Első versenyén szintén a BMW-vel pontot szerzett (rekord2: mindenidők legfiatalabb pontszerzője) Később Torro Rossoval is olyan dolgokat csinált amit annál a csapatnál se előtte se utána senki, még fuatomot is nyert (rekord3: legfiatalabb futamgyőztes). Jött a Red Bull éra, első évében amikor komoly autó volt alatta rögtön második lett a pontversenyben széjjel verve a nem kicsit tapasztalt Coulthardot. Utána jött a tavalyi VB cím (rekord4: minden idők legfiatalabb vb győztese), és jön majd az idei is, most 23 éves.

Ügyes srác de RENGETEGET kell még harcolnia, előznie, kivédekeznie ahoz hogy tényleg akkor legenda legyen mint aminek már most beállítják. Minden esélye meg van rá hogy az legyen.JayB
Ez igaz. Én személy szerint nem a tehetségét vitatom, csak ugye piszok mákja volt azzal h ilyen gyorsan top csapathoz került.
Ennek alátámasztására azért bedobnék egy kis színest: 2006-ban Vettel összesítésben a csapattársa mögött lett 2. a formula-3 euroseriesben, a csapattársát Paul di Restának hívták...
Ha csupán az f3-euros eredményeit vizsgáljuk (valljuk be dőreség de jó kiindulási pont) akk Sutilnak v Bueminek akik szintén 2.-ak lettek összesítésben szintén kijárna egy vb-aspiráns verda. Tegyük hozzá h a 2003 óta íródó f3-euroseries győztesei közül jelenleg 2 versenyeznek az f1-ben az említett di Resta mellett egy bizonyos Lewis Hamilton...

Madden hates me.
több mint 14 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 83 327 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
1. Rohadtul örülök, hogy Button nyert, (persze pont ekkor dolgozom, így nem láttam).

2. A Vettel témára annyit, ha más autóba ül (vagy hanyatlik majd a Red Bull) derül ki majd, mit tud igazából. A 90-es évek Williams-es korszaka rémlik fel (tervező Adrian Newey - ismerős?...). Amikor Mansell, Prost, Damon Hill és Villeneuve is világbajnok lett 92 és 97 között(a 4-ből 3szor dominált a Williams, 97 volt az utolsó jó évük, de ott már lehetett látni a hogy leáldozóban van a csillaguk - az a világbajnoki cím szoros is volt). Azokra az autókra mondták, hogy egy majom is világbajnok lenne velük. Pl. 92-ben mikor Mansell és Patrese szétdominálta a gyors pályákat, Sennának (és 1× Bergernek) egy bűn rossz Mclarennel tudott nyerni lassú vagy nehéz pályákon és Schumacher nyert egy -szokásos özönvizes- versenyt Belgiumban (élete 1. gyözelme volt). Na már most Prost és Mansell zsenialitását senki sem vitatja (és mansellnek a 92-es VB cím már jó ideje érett) . Akkor nézzük Hillt és a kanadait. Damon a Williams korszak után nyert 1 versenyt (Jordan '98 Belgium, mekkora futam volt te jó ég- Schumacher akkor akarta megverni Coulthardot a boxban...) és majdnem nyert a bűn rossz Arrowssal 97-ben (Onnan a legendás "Hová tünt Damon Hill?" Paliktól). Összeségében azt lehet mondani, bár nem tartom extra klasszisnak, de átlagon felüli pilóta volt. Villeneuve ezzel szemben soha nem nyert 97 után, mikor a Williams már nagyban hanyatlott (majd aztán elment onnan, de sok vizet nem zavart, max azzal hogy Dannii Minouge-al járt. 😊 ) volt asszem 1-2 harmadik helye, de ennyi. Tehát ő inkább az autó mint maga miatt lett világbajnok. Vettelről is akkor fogjuk megtudni mennyit ér valójában, ha mondjuk egy olyan autóban kell egész évben ülnie mint amiben mondjuk Schumacher és Rosberg most.
több mint 14 éve
Ügyes srác de RENGETEGET kell még harcolnia, előznie, kivédekeznie ahoz hogy tényleg akkor legenda legyen mint aminek már most beállítják. Minden esélye meg van rá hogy az legyen.JayB
Nagyjából ezt akartam én is leírni, mert a legendasághoz nem 1-2-3 éves teljesítmény kell.

Egyébként meg MS-nél sokan elfelejtik, hogy a ferrari sem volt jó, mikor odakerült, és abban is szerepe volt, hogy az autó feljavult, nem csak úgy megkapta a segge alá. Mellesleg ettől és a korábbi gyenge autós nagyszerű teljesítményétől függetlenül is megkapta pontosan ugyanazt (leszámítva a fiatal kort), amit most Vettel, úgyhogy ő konkrétan ilyen szempontból nem jó példa.
több mint 14 éve
Vettel írtó nagy tehetség, írtó jó és írtó gyors. Formula 3-ból (ami szinte gokart ezekhez képest) ült az F1-es BMW-be egy pénteki napon, meg is nyerte a szabadedzést 19 évesen (rekord1: Legfiatalabb f1-es hétvégén pályára lépő)). Első versenyén szintén a BMW-vel pontot szerzett (rekord2: mindenidők legfiatalabb pontszerzője) Később Torro Rossoval is olyan dolgokat csinált amit annál a csapatnál se előtte se utána senki, még fuatomot is nyert (rekord3: legfiatalabb futamgyőztes). Jött a Red Bull éra, első évében amikor komoly autó volt alatta rögtön második lett a pontversenyben széjjel verve a nem kicsit tapasztalt Coulthardot. Utána jött a tavalyi VB cím (rekord4: minden idők legfiatalabb vb győztese), és jön majd az idei is, most 23 éves.

Ügyes srác de RENGETEGET kell még harcolnia, előznie, kivédekeznie ahoz hogy tényleg akkor legenda legyen mint aminek már most beállítják. Minden esélye meg van rá hogy az legyen.
több mint 14 éve
Senki nem mondta hogy Vettel szar, csak kurvára elegünk van (mondhatom remélem többes számban) hogy azért mert Vettel alatt a legjobb autó van ő már hihetetlen, szuperjó , nem tud hibázni, annyira istenkirálycsászár hogy már el se tudom képzelni. Ő az új Senna meg olyan jó mint Senna meg annyira hihetetlen hogy lassan ő a legjobb aki valaha élt.
Rendben nyert egy VB-t és amúgy gyors is mert nyilván különben nem nyer. (Domenicalli nélkül nem is nyert volna de ezt hagyjuk törtéenelem 😀 ) De nem szeretem amikor egy VB cím után ,következő évben aláraknak egy űrjárgányt és mekkora isten meg hogy azért nyer mert felszabadult és így nem tud hibázni és oltári közhelyek.

Schumi más tészta Benettonnal verte meg az akkor 5x goyrsabb Williamseket ő 2x VB ként lett Ferraris. Ott majdnem megint megverte az akkor gyorsabb Williamseket és McLarent is elcsípte volna valszeg ha nem töri el a lábát. Jóval többet letett mielőtt aláraktak egy úrjárművet és pont a mostani futamon látszott mennyire is jó pilóta volt és ha kocsit raknak alá most is mennyire jó.Toca
Akkor te nem is Vettelt utálod, hanem a Gyulust 😛 A hyperól sem Vettel tehet.
A hsz második felét meg nem értem. Először nyerjen egy versenyző gyengébb autóval -> kiérdemli az űrhajót -> aztán mert megérdemli még sokszor elverhet mindenkit? Mellesleg, ha lesz időm megpróbálom megkeresni az archivumban Vettel Torro rosso-s győzelme utáni hozzászólásokat