Filmek

40 feliratkozó

több mint 10 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 181 — #NoStress
Plázamozizó vagy olyan helyekre is szoktál járni, mint a Puskin vagy a Művész? 😊 mert előbbiek kínálata alapból erősen szűrt (vagyis inkább Hollywood-centrikus), kis költségvetésű európai filmeket akkor se tűznek műsorra, ha elhalmozták díjakkalbaggio
Nekem a mozi szórakozás, kikapcsolódás.
Nem azért járok moziba, hogy elgondolkodjak, átérezzek, okosodjak, fejlődjek.
Pusztán azért, hogy kikapcsolódjak. Ezt nem teszi lehetővé, ha más "nyomorát", nyűglődését, elbaszott életét nézem. Én nem tanulságot akarok, csak nyugodt, szórakoztató pár órát. (Ugye ez az életkorunkból adódó következmény.)
Kb 2003-ig ami film bejött, mi megnéztük. Művészben, Toldiban, Cirko-Gejzírben, a Mátra filmklubjában, tök mindegy.
Én arra jutottam, hogy felnőtt fejjel nem az ilyen helyeken tobzódó, okoskodós, megmondós, megfejtős, sokszor lehangoló, nyomasztó filmek szórakoztatnak, hanem a hollywoodiak. (Watchmen, Unforgiven, Gran Torino, Alien3, Die Hard, Heat, True Grit, Taken, stb.) Vagy a Család kicsi kincse, Everything is Illuminated szerű határeset filmek.
Szóval már Művész moziba nem járok, alapvetően a kis költségvetésű európai filmek nem érdekelnek, de ettől még ha valamiről olvasok, és az alapján megtetszik, akkor persze megnézem.

Nekem meg ott figyel a listan 2 szemelyes kedvencem. Es bar en se lattam a filmek harmadanal tobbet, a dijazottakbol nem keves jutott el valamilyen oscarjelolesig (ha ez a teny segit egyaltalan a "helyen kezelesben" )atapapa
Ja, az Oldboy és Az élet szép nekem is nagy kedvencek, de ezek a kivételek.
Az Oscar jelölés meg pont annyit ér mint a vesztes AFC-döntő. 😉

több mint 10 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 261 — #neverpunt
A Saul fiát nem láttam, csak az ilyen díjakról és a hyperól jut eszembe:
Az utóbbi 20 évben ezek a filmek kapták meg ezt a díjat:

Én -sokat mozizó, filmező emberként- ezen filmekből kettőt láttam, négyről hallottam, és a rendezők több, mint a feléről azt se tudom kicsodák, semmit nem tudok hozzájuk kötni az égegyadta világon, pláne Jarmusch óta (kivéve ugye a Coen fivérek).
Szerintem érdemes eképp a helyén kezelni a díjat.Sobri Jóska
Nekem meg ott figyel a listan 2 szemelyes kedvencem. Es bar en se lattam a filmek harmadanal tobbet, a dijazottakbol nem keves jutott el valamilyen oscarjelolesig (ha ez a teny segit egyaltalan a "helyen kezelesben" )

több mint 10 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 342 — no es importante
Plázamozizó vagy olyan helyekre is szoktál járni, mint a Puskin vagy a Művész? 😊 mert előbbiek kínálata alapból erősen szűrt (vagyis inkább Hollywood-centrikus), kis költségvetésű európai filmeket akkor se tűznek műsorra, ha elhalmozták díjakkal

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 023 — Axel Foley
Igor!
erre még azon idősebb generációk tagjai is befognak ülni a moziba, akik amúgy már nem járnak, de annó a hetvenes években ott izgultak soloékért. mert a messzi-messzi galaxis újra hívja őket... ( de szép lett a vége 😀 )peach
Én és jópár barátom (akik szintén nem járnak moziba 5-10 éve) már megbeszéltük, hogy ezt moziban kell megnézni.
Szerintem rengetegen lesznek ugyanígy.
Én is azt gondolom, hogy ez mindent vinni fog nézettségben/bevételben.

több mint 10 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 181 — #NoStress
A Saul fiát nem láttam, csak az ilyen díjakról és a hyperól jut eszembe:
Az utóbbi 20 évben ezek a filmek kapták meg ezt a díjat:

Én -sokat mozizó, filmező emberként- ezen filmekből kettőt láttam, négyről hallottam, és a rendezők több, mint a feléről azt se tudom kicsodák, semmit nem tudok hozzájuk kötni az égegyadta világon, pláne Jarmusch óta (kivéve ugye a Coen fivérek).
Szerintem érdemes eképp a helyén kezelni a díjat.

több mint 10 éve
Szamár Atlanta Falcons 219 — Falcons fan
ez nekünk mit jelent?shawnka
Leginkább presztízs.
több mint 10 éve
shawnka Buffalo Bills Ohio State Buckeyes 15 584 — Tyrone Creek
nah megvoilt az ultron nem mondom hogy év filmje, de végre volt karaktere a "boss"nakNegritis
Vicces mert a legnagyobb bajom a filmmel, hogy a kivágott részek miatt nem volt igazán karaktere.Toca
három és fél órából csináltattak Whedonnal kettőt. Thor medencés bulija helyett pont jó lett volna még Ultron alapozása, mert az elszabadulása után nagyon gyorsan öltött testet és karaktert.

állítólag 3 hónap múlva BD-n megkapjuk a teljes rendezői változatot, bízom benne, hogy egy teljesen új filmet is.

Amúgy simán bejött az első rész és a Winter Soldier mögé a 3. helyre.
több mint 10 éve
Toca Minnesota Vikings 20 124 — Vikings fan
nah megvoilt az ultron nem mondom hogy év filmje, de végre volt karaktere a "boss"nakNegritis
Vicces mert a legnagyobb bajom a filmmel, hogy a kivágott részek miatt nem volt igazán karaktere.
több mint 10 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
Érdekes párhuzam, hogy a Benigni féle Az élet szép is ezt a díjat kapta meg. Meg egyebek között pl. az Oldboy is. Nem semmi elismerés egy magyar filmenk.Schleck
minden szépségversenyen a második helyezett az igazi győztes, ez köztudott 😊baggio
Összehasonlítva a kapott kritikákat, ebben itt is lehet valami. 😊
 www.metacritic.com/movie/dheepan/critic-reviews
 www.metacritic.com/movie/son-of-saul/critic-reviews

több mint 10 éve
Érdekes párhuzam, hogy a Benigni féle Az élet szép is ezt a díjat kapta meg. Meg egyebek között pl. az Oldboy is. Nem semmi elismerés egy magyar filmenk.Schleck
minden szépségversenyen a második helyezett az igazi győztes, ez köztudott 😊

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
Érdekes párhuzam, hogy a Benigni féle Az élet szép is ezt a díjat kapta meg. Meg egyebek között pl. az Oldboy is. Nem semmi elismerés egy magyar filmenk.

több mint 10 éve
mármint hogy érted ezt a kérdést? jó reklám, több filmforgalmazó, nagyobb bevétel
11250 euró amúgy a pénzdíj

---
több mint 10 éve
shawnka Buffalo Bills Ohio State Buckeyes 15 584 — Tyrone Creek
ez nekünk mit jelent?
több mint 10 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 83 638 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
a saul fia nyerte a zsűri nagydíját cannesbanDexxter Tailor
Óriási gratula Nemes Jeles Lászlónak és stábjának! Remélem ez egy nagy ívű pályafutás kezdete!
több mint 10 éve
Löfli Tampa Bay Buccaneers Indiana Hoosiers 22 815 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra
a saul fia nyerte a zsűri nagydíját cannesban

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
több mint 10 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 54 109 — The Mathematician
ez ilyen, a last minute we are the faszacsávók feeling kell bele
mert ettől lesz "szuperhős" jellege a dolognak

ez olyan mint hogy minden bomba hatástalanítás pont 1 másodpercnél sikerül a filmeken sose időben

nekem nem volt bajom az egésszel, gyengébb volt mint az első aláírom de komolyabb is volt a hangvétele, valamint máshol volt a hangsúly (ami mondjuk szintén jó volt)
az első arról szólt hogy ezek emberek akik valójában a legfaszábbak a világon
itt meg kiderült hogy ezek fasza csávók akik valójában mégis csak emberek

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 10 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 529 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
nekem pont a "boss" karaktere nem tetszett. Loki simán elvitte a főgonoszt, imádták is a népek. Nekem nagyon nem jött be ez a második rész. Jó volt, de az első sokkal jobb szvsz. Haverom azzal magyarázta, hogy ez csak "átvezető" rész az 1es és a 3as között. Ha ez még igaz is lenne, akkor sem indokolt a minőség romlása... Nagyon nagyon várták az emberek, és szerintem azért sokan "csalódtak" benne. Nem azt mondom, hogy rossz a film, de az első magasan verte nálam (lehet az újdonság miatt, hogy sok fasza főhős 1 helyen, aztán másodjára már nem ütött ennyire). + volt pár jelenet, ami nekem már túlságosan is szuperhősös, szinte már rajzfilmes volt... | pl amikor abban a kör alakú szobában verekedett az összes hős, már az ikrekkel kiegészülve a sok száz robot ellen, körbe-körbe forgatva a kamerát | (bár nyilván ez a film lényege, nekem annyira mégsem tetszett).

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 10 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 54 109 — The Mathematician
nah megvoilt az ultron nem mondom hogy év filmje, de végre volt karaktere a "boss"nak

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 10 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 079 — Lájkold a zsűrit!
Tarantino filmek rangsora soundtrack alapján:
 decider.com/2015/05/22/quentin-tarantino-movie-soundtracks/?utm_campaign=SocialFlow&utm_source=DeciderTwitter&utm_medium=SocialFlow

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 10 éve
dugo93 Indianapolis Colts 4 498
Ex machina: Tetszett, jó volt, deee valahogy mégis hiányérzetem maradt. Mintha egy kicsivel többet is ki lehetett volna ebből hozni. Viszont maga a sztori mindenképp érdekes.
| Az nekem egyáltalán nem volt egy feltűnő dolog, hogy Ava átveri a srácot. Ő tesztelni ment oda, neki az is hatalmas dolog volt, hogy egyáltalán létrejött ilyesfajta dolog. Egyáltalán nem volt arról szó, hogy ez egy tökéletesen működő rendszer. Sőt valószínűbb volt, hogy vannak hibái. Az ő helyében én sem számítottam volna erre. |

Összegezve egy 7,5-8 pontot simán adnék neki.

több mint 10 éve
Kenny Atlanta Falcons 11 365 — Omar's Coming Yo!
Az új Avengers legjobb része kb az end credits scene.
Nekem nagyon nem jött be.

több mint 10 éve
peach Atlanta Falcons 15 612 — a new hope (again)
Sajnos will smith már elég régen csinált olyat, hogy elvigyen a hátán egy filmet. Pláne jó filmet... 😕

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 10 éve
Stez SMU Mustangs 46 842 — Whoops, looks like something went wrong.
Megnéztem a Focust.
Nagyon szeretem Will Smith-t, de szerintem nagyon gyenge film lett. Jól indult, a közepére viszont belassult, és valahogy nem nagyon lehetett érezni, mit is akarnak kihozni az egészből. A végére meg persze beraktak egy csattanót, amire szerintem csak a hülye nem számított, és igazából még csak nem is volt benne semmi extra sem szerintem.

De egyébként nekem már alapból az eleje is kicsit erőltetett volt. Szöszkénk ahogy a Wall Streetben, itt is kitűnt a csöcseivel, Smith viszont mellette nem hogy nem tudta elvinni a filmet, de még el is süllyedt a többiekkel.

több mint 10 éve
Stez SMU Mustangs 46 842 — Whoops, looks like something went wrong.
Mondjuk az óriási volt, amikor | emberünk bepánikolt, nem tudta, mi micsoda, és a saját csuklóját is felvágta, csak hogy megbizonyosodjon magáról. Az viszont, hogy az AI-nak mi is a célja, kb. ott ki is derült, amikor a faszi megnézte a számítógépen az előző AI-k tesztelését, az egész a szabadulásról szólt. |

több mint 10 éve
Mikey Cincinnati Bengals 20 577
| kit mi zavar, engem pl. sokkal jobban idegesített, hogy a srác ilyen könnyedén elhitte az AI kamuját... nem mondom, hogy én biztosra vettem elsőre, hogy hazudik, de értelmes, gondolkodó lényeknél talán a kétkedés az első és legfontosabb dolog, ahogy már Descartes is megmondta (főleg hogy ez a "jó ember" az első nap mindjárt át is b@szta főnökét, igazán korrekt - általában persze ez a naivitásba oltott hiszékenység a jellemző, de szakmabelinél csak magasabb szintet várnék) | baggio
| A srác jellemrajzából kiindulva (egy szóval felületesen: szeretethiányos) az lett volna a meglepő, ha nem dől be az AI-nak, hiszen az pont azt mondta neki, amit hallani akart. Szakmabeliség ide vagy oda, az érzéseire hatott és ezért nyert ügye volt.
De ugye a legjobban ütő időpontban el is árulja a főnöke, hogy direkt lett ő választva, mert őt könnyű átverni azokkal a módszerekkel, amiket az AI használt.
Szóval ha úgy vesszük, végül is a főnöke is átb*szta.
Naiv volt a srác és hiszékeny? Meglehet, de hát ha azt hallja az ember amit hallani akar, pláne egy neki tetsző illetőtől, akkor bármit elhisz. Ilyen az emberi lélek.
Végeredményben ez az a film, ami a tökéletes valóságot mutatja be: mindenki átb*sz mindenkit, és semmi sem az, aminek látszik.
|

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May