Filmek
40 feliratkozó
több mint 10 éve
| kit mi zavar, engem pl. sokkal jobban idegesített, hogy a srác ilyen könnyedén elhitte az AI kamuját... nem mondom, hogy én biztosra vettem elsőre, hogy hazudik, de értelmes, gondolkodó lényeknél talán a kétkedés az első és legfontosabb dolog, ahogy már Descartes is megmondta (főleg hogy ez a "jó ember" az első nap mindjárt át is b@szta főnökét, igazán korrekt - általában persze ez a naivitásba oltott hiszékenység a jellemző, de szakmabelinél csak magasabb szintet várnék) |...még az is lehet, hogy szándékos rendezői elképzelés volt, de az emberek gyakran gépiesebben cselekedtek, mint maga az AIbaggioÉs az AI sokkal emberibb módon viselkedett mint az emberek, | hisz' csak azért akarta megismerni a srácot, hogy utána jól átb*szhassa a fejét a céljának elérése érdekében. |
A filmmel nekem csak annyi problémám volt, hogy a témában semmi újat nem mutatott. Bár ez lehet inkább az én problémám, mert elég sok AI-val foglalkozó filmet láttam. 😊
| És bár tudom hogy a lényeg nem az volt, de amikor három mondatban elintézték a mesterséges agy bemutatását, hogy miből van és hogyan működik, akkor azért felmerült bennem a kérdés, hogy "izé, ennyi?" |
szerk.: p.s.: és rohadjak meg, miután láttam a filmet, két napig úgy járkáltam az utcán, hogy néztem az embereket és közben azon merengtem, vajon melyikük lehet robot. 😀 | Hatásos volt a végső kép, amikor az utcán állt Ava és végülis pont úgy nézett ki mint bárki más... | Mikey

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
...még az is lehet, hogy szándékos rendezői elképzelés volt, de az emberek gyakran gépiesebben cselekedtek, mint maga az AIbaggioÉs az AI sokkal emberibb módon viselkedett mint az emberek, | hisz' csak azért akarta megismerni a srácot, hogy utána jól átb*szhassa a fejét a céljának elérése érdekében. |
A filmmel nekem csak annyi problémám volt, hogy a témában semmi újat nem mutatott. Bár ez lehet inkább az én problémám, mert elég sok AI-val foglalkozó filmet láttam. 😊
| És bár tudom hogy a lényeg nem az volt, de amikor három mondatban elintézték a mesterséges agy bemutatását, hogy miből van és hogyan működik, akkor azért felmerült bennem a kérdés, hogy "izé, ennyi?" |
szerk.: p.s.: és rohadjak meg, miután láttam a filmet, két napig úgy járkáltam az utcán, hogy néztem az embereket és közben azon merengtem, vajon melyikük lehet robot. 😀 | Hatásos volt a végső kép, amikor az utcán állt Ava és végülis pont úgy nézett ki mint bárki más... |
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 10 éve
Csak egyszeri említés szintjén került eddig szóba, és mivel már beszerezhető 1080p-ben is az ismert forrásoktól, ennél azért több szót érdemelNem mondom, hogy nem volt hiányérzetem az Ex Machina láttán, de egy igényes film jó színészekkel a mesterséges intelligencia határairól (pláne férfi-női kapcsolatban, a Her-hez hasonlóan) gondolom sokak tetszését elnyeri majd. Többet írni róla elég spoileres lenne, noha a cselekmény lassan bontakozik csak ki, a feszültség viszont végig tapintható. A nyolcas pontszám mondjuk inkább a témának szólhat, még az is lehet, hogy szándékos rendezői elképzelés volt, de az emberek gyakran gépiesebben cselekedtek, mint maga az AI

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
...a "szakmabeliek" A napfény ízére (1999) azt mondták még túl közeli a Schindler listájához (1993)meg Az élet széphez (1997) ... rá pár évre A zongorista(2002) már jókor jött... évtizedenként díjazandó sanszos téma, főleg ha a film is jó...Ahhoz kepest, hogy hany lett jelolve... 88 ota ugyebar egy se.Csak érdekességképen: az elmúlt 20-30 évben hány felsztárolt magyar film kapott Oscart?az elmúlt 20-30 évben hány felsztárolt magyar film volt?slowmotion
Azért egy Oscarhoz önmagában kevés, hogy egy film jó, illetve pozitívan diszkriminálható.Sobri Jóska
Szoval mar az is nagyon nagy szo lenne..
De mondjuk a Kontroll, Sorstalansag, Taxidermia vagy A torinoi lo emlekeim szerintem elegge hypolt film volt.Igor
több mint 10 éve
'71.Még mindig csodálkozom, hogy nem használod ki az alkalmat az "egyszavas filmkritikák" blog elindítására. Érzem, hogy lenne benne potenciál.
Nemrossz.JC6
több mint 10 éve
Ahhoz kepest, hogy hany lett jelolve... 88 ota ugyebar egy se.Csak érdekességképen: az elmúlt 20-30 évben hány felsztárolt magyar film kapott Oscart?az elmúlt 20-30 évben hány felsztárolt magyar film volt?slowmotion
Azért egy Oscarhoz önmagában kevés, hogy egy film jó, illetve pozitívan diszkriminálható.Sobri Jóska
Szoval mar az is nagyon nagy szo lenne..
De mondjuk a Kontroll, Sorstalansag, Taxidermia vagy A torinoi lo emlekeim szerintem elegge hypolt film volt.
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 10 éve
Törölt felhasználó
'71.Nemrossz.
több mint 10 éve
Csak érdekességképen: az elmúlt 20-30 évben hány felsztárolt magyar film kapott Oscart?az elmúlt 20-30 évben hány felsztárolt magyar film volt?
több mint 10 éve
Messze nem is kell menni: milyen sajtója volt a Sorstalanságnak?hvg.hu/kultura/20050217nemetkritikak
Különösen vicces olvasni olyan magyarázatokat, hogy "ezt nem lehet filmre vinni" a Saul fia árnyékában, ahol legjobban talán a vizuális ábrázolást emelik ki

---
több mint 10 éve
Csak érdekességképen: az elmúlt 20-30 évben hány felsztárolt magyar film kapott Oscart?félek azt mondani, hogy Oszkáréknál erős a pozitív diszkrimináció, ezért csak hasonlóan érzékeny pontra tapintó fimmel szemben maradhat alul... de azért így gondolom.slowmotionEgyre csúszik lejjebb az odds-a is. Most már holtversenyben a 4. legesélyesebb a fődíjra.SchleckA Saul fia nagyon pozitív kritikákat kap Cannes-ban. Benne van a pakliban valami komolyabb díj is.Schleckazt szerintem borítékolhatjuk, hogy a következő Oscaron ott lesz a legjobb idegen nyelvű filmek jelöltjei között
elég ígéretes, amiket írnak rólabaggio
Azért egy Oscarhoz önmagában kevés, hogy egy film jó, illetve pozitívan diszkriminálható.
több mint 10 éve
félek azt mondani, hogy Oszkáréknál erős a pozitív diszkrimináció, ezért csak hasonlóan érzékeny pontra tapintó fimmel szemben maradhat alul... de azért így gondolom.Egyre csúszik lejjebb az odds-a is. Most már holtversenyben a 4. legesélyesebb a fődíjra.SchleckA Saul fia nagyon pozitív kritikákat kap Cannes-ban. Benne van a pakliban valami komolyabb díj is.Schleckazt szerintem borítékolhatjuk, hogy a következő Oscaron ott lesz a legjobb idegen nyelvű filmek jelöltjei között
több mint 10 éve
Egyre csúszik lejjebb az odds-a is. Most már holtversenyben a 4. legesélyesebb a fődíjra.A Saul fia nagyon pozitív kritikákat kap Cannes-ban. Benne van a pakliban valami komolyabb díj is.Schleckazt szerintem borítékolhatjuk, hogy a következő Oscaron ott lesz a legjobb idegen nyelvű filmek jelöltjei között
több mint 10 éve
Ha már cannes, eddig is úgy terveztem, hogy az új mad maxet muszáj moziban néznem, de a kritikái után egyenesen kötelező lesz...
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 10 éve
az elmúlt pár napba végignéztem az Alien filmeketPedig a 3. is remek darab,van benne végig feszültség én imádtam ahogy szinte érezted a nyakadban a lény lihegését ahogy rohan utánad...
az első 2nek van hangulata és tetszett is
a 3.ban agyf#szt kaptam a cgi lénytől
a 4. meg úgy ahogy van katasztrófa
ezeket figyelembe véve a Prometheus egész korrekt film valahol a 2-3 között félútona színvonallal
valamint megnéztem a legújabb Transzformerszt ami nem lett volna rossz ha nincs tele kreténséggel és elbaszott castinggal és karakterekkel
de legalább látványos
Robotzsaru és Hercules van most tervbe de nem tudom nekiálljak-e 😀Negritis
több mint 10 éve
YoungZeeZee
9 410
Nem lattam a filmet es igazabol nem is tudom mi ez az ugy,de ha az ember nyitott szemmel jar a vilagban kb.semmin nem lepodik meg.
több mint 10 éve
Paranoias azert nem lettem, es pont ez a lenyeg hogy nem szabad atesni habzo szajjal a masik oldalra sem.. (pont Snowdent latva /megnezve ugye. hogy o mit es hogyan magyarazott sajat szemszogebol)IgorOk, kicsit hatásvadász volt a hszem az a része. 😀 De azért elég durva dolgokról volt benne szó. Ha csak a fele úgy van, ahogy ES állítja, már akkor is elég ijesztő a dolog.
És maximálisan egyetértek az ízléses ábrázolásmódon. Simán lehetett volna ez egy szenzációhajhász valami, ehhez képes Poitras teljesen tárgyilagosan tálalta a témát, ami nagy szó ahhoz képest, hogy ő is nyakig benne volt a dologban. Ez nagyon becsülendő benne.
És én is mindenkinek csak ajánlani tudom a filmet. Most látható pár (főleg art)moziban!
több mint 10 éve
Látta itt valaki a CitizenFourt(az Edward Snowden doksit)? Tegnap volt szerencsém megtekinteni. Huh, hát ha előtte nem voltál paranoiás, utána biztos egy picit az leszel. Le a kalappal Glenn Greenwald meg Laura Poitras előtt. "Szép" új világban élünk...iktriadEn Titanic alatt lattam, foleg Poitras elott le a kalappal, ahogy a portret sikerult felrakniuk, kifejezetten ugyesen/izlesesen, es igy megmutatni ES-t. (Speciel meg egy picit tobb Snowden/kevesebb Greenwald lett volna nekem az idealis.)
De ettol fuggetlenul mindenkepp megnezendo film.
Paranoias azert nem lettem, es pont ez a lenyeg hogy nem szabad atesni habzo szajjal a masik oldalra sem.. (pont Snowdent latva /megnezve ugye, hogy o mit es hogyan magyarazott sajat szemszogebol)
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 10 éve
Látta itt valaki a CitizenFourt(az Edward Snowden doksit)? Tegnap volt szerencsém megtekinteni. Huh, hát ha előtte nem voltál paranoiás, utána biztos egy picit az leszel. Le a kalappal Glenn Greenwald meg Laura Poitras előtt. "Szép" új világban élünk...
több mint 10 éve
A Saul fia nagyon pozitív kritikákat kap Cannes-ban. Benne van a pakliban valami komolyabb díj is.Schleckazt szerintem borítékolhatjuk, hogy a következő Oscaron ott lesz a legjobb idegen nyelvű filmek jelöltjei között
elég ígéretes, amiket írnak róla

---
több mint 10 éve
YoungZeeZee
9 410
Erdekes...nekem az elso resz unalmas volt.A 2. a legjobb sztem.A 3.a masodik legjobb.😀A tobbit kihagytam.Tulhuzzak.
több mint 10 éve
A Saul fia nagyon pozitív kritikákat kap Cannes-ban. Benne van a pakliban valami komolyabb díj is.
több mint 10 éve
nekem a CGI Alien nagyon elrontotta az élménytaz 1-2ben sokkal jobban lehet fosni a lénytől mint a 3ban pedig azért jópár év és technikai minőség van köztük
maga az alapsztori nekem az 1ben jön be leginkább de utána 3 jönne, HA nem lenne ennyire elbaszott CGI benne
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 10 éve
Az Alien3 magasan a legjobb az egész mitológiából.Én is valahogy azt szeretem a legjobban az Alien filmekből. Pedig állítólag Fincher nem büszke rá. Szerintem teljesen rendben van.
Bár Tywin Lannister ott is rábaszik. 😊Sobri Jóska
több mint 10 éve
Az Alien3 magasan a legjobb az egész mitológiából.Bár Tywin Lannister ott is rábaszik. 😊
több mint 10 éve
Pár hete néztem meg őket!Alien,Aliens,Prometheus.az elmúlt pár napba végignéztem az Alien filmeketAlient én is most próbálom újra nyomni. Az első már megvolt, viszont lehet meg is állok kettő után.. 😀dugo1993
az első 2nek van hangulata és tetszett is
a 3.ban agyf#szt kaptam a cgi lénytől
a 4. meg úgy ahogy van katasztrófa
ezeket figyelembe véve a Prometheus egész korrekt film valahol a 2-3 között félútona színvonallal
valamint megnéztem a legújabb Transzformerszt ami nem lett volna rossz ha nincs tele kreténséggel és elbaszott castinggal és karakterekkel
de legalább látványos
Robotzsaru és Hercules van most tervbe de nem tudom nekiálljak-e 😀Negritis
Nálam ennyi a franchise! 😊
A többi gáz.