Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 13 éve
index.hu/belfold/2012/09/20/uldoztebosszubol_uldozhette_aldozatait_a_szlovak_milliardosno_a_kamionos_vallomasa_alapjan/Kötél, vagy két golyó fejbe
Hát ezt már tényleg kibaszottul nem hiszem el...jjncaa
több mint 13 éve
index.hu/belfold/2012/09/20/uldoztebosszubol_uldozhette_aldozatait_a_szlovak_milliardosno_a_kamionos_vallomasa_alapjan/Hát ezt már tényleg kibaszottul nem hiszem el...

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Megállt, mert én már a zebrán majdnem felénél voltam, de ha mondjuk lassítok, inkább belegyőrsított volna, hogy még előttem átmenjen.
több mint 13 éve
Amúgy ja. Kb olyan ez, mintha elsőbbsége lenne és nem engednék ki. Kíváncsi lennék akkor milyen hisztit csinálna.Mondjuk nekem volt egyszer egy vicces sztorim ezzel, mikor körforgalom kijáratánál jön a hülyegyerek, viszonylag nagy lendülettel (szvsz tuti friss jogsi) én meg majdnem leléptem. Csúnyán ránézek, már emeltem volna a kezem, erre intett egyet hogy bocsánatot kér... 😀
több mint 13 éve
pl. elsősegély meg nem adásáért... GRAFIMindezt a nyakadon átmenés és igazolvány felmutatása után? Azért ez többet is megérne mint 30ezer... Vagy lehet, hogy elsőbbséget akartál írni? 😉

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 13 éve
Csávókám jön a kis VW Polojával, telefon a fülére ragasztva. Megyek/mennék át a zebrán. Nagy kegyesen lefékez. Megjegyeztem neki, hogy zebra van, erre még beugat, hogy örüljek, hogy nem ment át a nyakamon. O.oEzt most nem vágom, megállt vagy nem? Vagy nem megfelelő stílusban állt meg? 😀
Olyan jó lenne ilyenkor elővenni egy rendőrigazolványt, a képébe nyomni, belevigyorogni az arcába és pár perc múlva átadni neki egy 30.000Ft-os csekket pl. elsősegély meg nem adásáért, telefonásáért, stb.... Legközelebb biztos eszébe jutna mire való a zebra, és nem neki állna még feljebb. GRAFI
.png)
GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
több mint 13 éve
Csávókám jön a kis VW Polojával, telefon a fülére ragasztva. Megyek/mennék át a zebrán. Nagy kegyesen lefékez. Megjegyeztem neki, hogy zebra van, erre még beugat, hogy örüljek, hogy nem ment át a nyakamon. O.oOlyan jó lenne ilyenkor elővenni egy rendőrigazolványt, a képébe nyomni, belevigyorogni az arcába és pár perc múlva átadni neki egy 30.000Ft-os csekket pl. elsősegély meg nem adásáért, telefonásáért, stb.... Legközelebb biztos eszébe jutna mire való a zebra, és nem neki állna még feljebb.
több mint 13 éve
Mindig is utáltam h a reklámok azt sulykolják az emberbe, h úgy vegye a fájdalomcsillapítót mint a cukrot, hát tessék:Az hagyján, de állítólag erősen köze van az infarktuson átesett betegek 3-5 éven belüli elhalálozásához.
index.hu/tudomany/egeszseg/2012/09/17/hallaskarosodast_okozhat_a_fajdalomcsillapito/Black_Adder
több mint 13 éve
Mindig is utáltam h a reklámok azt sulykolják az emberbe, h úgy vegye a fájdalomcsillapítót mint a cukrot, hát tessék:index.hu/tudomany/egeszseg/2012/09/17/hallaskarosodast_okozhat_a_fajdalomcsillapito/
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now
Nothing is more permanent than a temporary solution
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
The world is made of 2 types of people. Those who can extrapolate from incomplete data
több mint 13 éve
Nem, székes főváros de többet nem árulok el 😛 Grafi te meg le sem tagadhatod egy bizonyos Csank Jani városához való kötődésedet 😉Csak hogy irigykedjek, nálunk minden negyed órában megszólal a harang és ugye minden egész órakkor plusz még annyiszor amennyi az idő. Mondjuk amikor a gyerekkel éjszaka a vállamon kellett sétálgatnom, hogy aludjon, nagyon sokat jelentett, és hozzá lehet szokni. Mondjuk nekem amúgy is éppen mást jelent a templomi harangszó mint jó néhányotoknak az itt lévők közül (most ezt csupán tényközlésből írom és nem bántásból vagy másért)dandeKővágóörs esetleg? Ott nyaraltam, nekem nagyon bejött, hogy tudtam hány óra van és ráadásul éjszaka sem volt zavaró.kittli
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Vajon Diósgyőrben dudálnak még a gyárakban műszakváltáskor (6, 14, 22 órakor)? Vagy már gyár sincs?Atarisztem már nincs aktív gyár része a DAM-nak, szal nem hiszem. a mi közelünkben tejgyár van, volt is duda az említett időpontokban, de pár éve megszüntették lakossági panaszokra hivatkozva.
több mint 13 éve
Én gyerekkoromben reggel hatkor a katonai harsonák hangjára ébredtem nyaranta (télen csukva volt az ablak), ugyanis egy laktanya közelében laktunk. A DCM bányája ugyan nincs közel, de ott meg a robbantások zaja olyan erős volt, hogy sokszor az ablakok megrezdültek tőle. Minden nap fél 2kor robbantottak.
több mint 13 éve
Csak hogy irigykedjek, nálunk minden negyed órában megszólal a harang és ugye minden egész órakkor plusz még annyiszor amennyi az idő. Mondjuk amikor a gyerekkel éjszaka a vállamon kellett sétálgatnom, hogy aludjon, nagyon sokat jelentett, és hozzá lehet szokni. Mondjuk nekem amúgy is éppen mást jelent a templomi harangszó mint jó néhányotoknak az itt lévők közül (most ezt csupán tényközlésből írom és nem bántásból vagy másért)dandeKővágóörs esetleg? Ott nyaraltam, nekem nagyon bejött, hogy tudtam hány óra van és ráadásul éjszaka sem volt zavaró.
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 13 éve
Vajon Diósgyőrben dudálnak még a gyárakban műszakváltáskor (6, 14, 22 órakor)? Vagy már gyár sincs?AtariNem csak Diósgyőrben volt olyan. Nálunk a MÉV-nél is volt. De megszűnt...
több mint 13 éve
Vajon Diósgyőrben dudálnak még a gyárakban műszakváltáskor (6, 14, 22 órakor)? Vagy már gyár sincs?
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 13 éve
Csak hogy irigykedjek, nálunk minden negyed órában megszólal a harang és ugye minden egész órakkor plusz még annyiszor amennyi az idő. Mondjuk amikor a gyerekkel éjszaka a vállamon kellett sétálgatnom, hogy aludjon, nagyon sokat jelentett, és hozzá lehet szokni. Mondjuk nekem amúgy is éppen mást jelent a templomi harangszó mint jó néhányotoknak az itt lévők közül (most ezt csupán tényközlésből írom és nem bántásból vagy másért)
több mint 13 éve
Ezt pontosan tudtam.délben a Nándorfehérvári magyar diadal emlékére harangoznak világszerte a katolikus templomokbantévedés 😊 www.urbanlegends.hu/2005/09/hunyadi-es-a-deli-harangszo/Szobi22
Black_Adder
A győzelem híre azonban a pápát sem hagyta érintetlenül. III. Calixtus augusztus 6-án értesült a diadalról, és ezt követően maga is új értelmezést adott korábban kiadott bullájának. „Minthogy Isten győzelemre segítette a keresztények fegyvereit, a déli harangszó alatt elmondott imák egyben a hálaadás imái legyenek”
Egyszóval gyakorlatilag a Nándorfehérvári diadalnak szól. Csak elfelejtettem, h itt nem lehet vmit egy sorban leírni, kisregényt kell költeni hozzá, h ne tudjanak belekötni..
Tehát először nem a Nándorfehérvári diadal miatt lett elrendelve, de utána meg lett változtatva értelme...
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
The world is made of 2 types of people. Those who can extrapolate from incomplete data
több mint 13 éve
délben a Nándorfehérvári magyar diadal emlékére harangoznak világszerte a katolikus templomokbantévedés 😊 www.urbanlegends.hu/2005/09/hunyadi-es-a-deli-harangszo/
Black_Adder
több mint 13 éve
Nálunk a "szomszédban" van egy templom. Fél évig újították fel, reggeltől estig (gyakran 10óra után is). Örültünk, hogy kész erre ma reggel 7kor (amikor a dolgozó ember aludna ugye végre) 5 percig nyomatták a harangozást full hangerővel. Plusz ajándékként minden este 8kor is megkapjuk ezt, csak tudnám mi a ráknak kell este 8kor harangozni?BazzaniBocs, de ha Vásárhelyen járok, akkor honnan tudnám, mikor van nyolc óra? 😊
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 13 éve
Én falurú gyüttem, ott minden órában elharangozták az óraszámot és félkor is mindig 1-et kongattak. Ez van sajnos-nem sajnos az egyház a leginkább hagyománytisztelő dolog, valószínűleg jó sokáig nem fog ez megváltozni, de szvsz nem is kell, még ha idegesítő is "kívülről". Kellenek ilyen dolgok szerintem.Egyébként meg te meg menj be szentmise közben és kezdj el üvöltözni a templomban, majd amikor mindenki néz rád mint egy sátánista tömeggyilkosra kb. akkor kérdezd meg a papot, hogy "Ugye milyen szar, bazdmeg!?"
több mint 13 éve
A hajnali harangszó sok helyen erős ellenállást, tiltakozást, perlekedést vált ki a templom környékén lakók körében, így némely templomban elmarad. Nem csodálom. Vasárnap reggel 7kor...
több mint 13 éve
délben a Nándorfehérvári magyar diadal emlékére harangoznak világszerte a katolikus templomokbanmisekor azért, h a hívek tudják kezdődik a mise
hajnalban azt hiszem talán azért, h a dolgos emberek felébredjenek. Ez nyilván abból az időből származik, amikor egyrészt még nem volt ébresztőóra, mobiltelefon, stb, másrészt az embereknek még hajnalban kellett kelniük, mondjuk kaszálni vagy mittoménmitcsinálni. Ez egy hagyomány ami fent maradt a régi időkből. Nálunk 5kor harangoznak.
Este 8kor nem tudom, biztos azért harangoznak mert a pap egyedül él, és nagyon magányos. Biztos arra számít h valaki át megy megkérdezni, h minek, és akkor végre van társasága...
több mint 13 éve
www.magyarharangok.hu/szokasok.htmltössék üdvözölik a mezőre indulókat, a randalírozó nyugdíjasokra meg ki kell hívni a tekkent

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
Engem marhára nem zavarna ha délben harangoznának, meg misekor.Ez eddig is megvolt. De ez a reggel hetes meg este nyolcas harangozás elég dühítő. Főleg, hogy sok a kisbabás a lépcsőházban, akiknél nyolckor már altatják a picit.
Mi most rááltunk a félkilences altatásra.