Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 13 éve
Minden leírt sztori, egyedi eset azt bizonyítja, hogy a büntetéstől való félelem szinte sosem működik ittasan. Hiszen ez közös az ittasan vezetőkben, hogy elötte ittak. És aki iszik, az nem gondolkodik olyan összeszedetten, mint aki józan. És lehet, hogy már józanul is felelőtlen volt.Szóval a nagyobb, súlyosabb, hosszabb, letöltendő büntetésnek az égvilágon semmi értelme nincs.
Semmit nem enyhít a megtörtént káron, semmit nem előz meg, nem csökkenti a megtörténés valószínűségét, tehát ez a "súlyosabb büntetést" vonal szerintem teljesen hibás.
Pl. erőszakos bűncselekményeknél pont fordítva gondolom, ott igenis pont a társadalom érdekében ki kell venni az erőszaktevőt, a bűnözőt a társadalomból. De ez a szlovák nő, vagy Stohlbuci nem bűnöző. Csak felelőtlen, buta emberek. Ez meg nem változik meg ha börtönbe zárjuk.
Ez is egy olyan probléma amit nagyon nehéz megoldani, de az biztos nem megoldás, hogy vérbosszúért, Hammurapiért hörgünk.
Én szégyellném magam, ha a civilizáció az elmúlt párezer évben nem tudna felmutatni előrelépést ezügyben, és többezer éves erkölcsi elvek, törvények, szabályok aktualizálhatóak lennének és nem születnének civilizáltabb, okosabb, előremutatóbb, hasznosabb megoldások.
Mert sajnos az ilyen emberek hozzászoktak ahhoz, hogy ami pénzen, vagy a tekintélyük latba vetésével elérhető, az az övék. Eképpen a szabadság is. Kifizetne egy valag pénzt, de neki ez nem biztos hogy elrettentő... Megtörtént. Na és? Megint megteszem. Legfeljebb fizetek még...És ez így is van.
apeszos
Lehet moralizálni, hogy jó e ez, de mindig voltak ilyen emberek, amióta világ a világ, akikre vagy sehogy, vagy máshogy vonatkozott a törvény, mivel gazdaságilag befolyásolták világukat.
Nem hiszem egyébiránt, hogy ez a liba valaha fog még vezetni. Nem tiltás miatt, hanem belső nyomorúsága által.
Lehet neked sosincs lelkiismeretfurdalásod, bűntudatod, de az emberek nagy százalékának van.
És hidd el, akinek van, azt sosem tudnád annyira megbüntetni, mint ő bünteti magát, hogy örökké ezen zizeg az agya, örökké ezek a képek jönnek vissza, örökké szembesíti saját magát ezzel.
Ismerek pár embert akik elszenvedtek traumákat.
Nem okoztak, elszenvedtek.
Még ők is évekig a foglyai a vélt hibáiknak, hogy ők mit rontottak el, ők mit csináltak rosszul, bűntudat gyötri őket, őrlődnek, agyalnak, bűnhődnek más bűnéért.
Akkor képzeld el, hogy aki -nem szándékoltan, mert gonosz ember, hanem így, akaratlanul, felelőtlenül- az okozója egy ilyen dolognak az mit élhet át.
Sosem szeretném megtapasztalni.
több mint 13 éve
A jogsi elvétel sem mindenkinek elrettentő, ahogy a pénzbüntetés sem. Ismerek olyan illetőt, aki rendszeresen alkoholos állapotban vezet/ett, holott a jogsija egyben a megélhetésének kulcsa is volt, ugyanis kamionozott. Mikor elvették ittas vezetésért a jogsiját, pát hónapra, ugyanúgy nyomta a kamionnal a melót. Viszont nagyon rábaszott, mert okozott egy balesetet. Elbambult és megtolt egy álló kocsisort. Összetört pár autó, de szerencsére sérülés nem történt. Ő viszont töbszörösen is rábaszott, mert bár volt a kamionnak biztosítása, a biztosító nem fizetett, mert olyan személy vezette a járművet, akinek nem volt érvényes vezetői engedélye. Az okozott kárt neki kell megtérítenie! Ha másból nem, ebből talán megtanulja, hogy ne vezessen ittasan, ha egyszer visszakapja a jogsiját.
több mint 13 éve
(....)Sobri JóskaIrigyellek a hidegvéredért. Én nem vagyok az a fajta, aki akkor ajvékol, ha vele/családtagjaival történnek ilyen dolgok, minden más esetben tanúbizonyságot tesz mérhetetlen megértéséről. Nem feltétlenül rád értettem, mert a megoldásaid elgondolkodtatóak, mindenképpen megfontolásra érdemesek lennének magasabb helyeken. A szegényebb rétegeknél működhetne is. De a szabadságvesztést megtartanám. Kísérje csak felügyelő dolgozni a börtönből. Mert sajnos az ilyen emberek hozzászoktak ahhoz, hogy ami pénzen, vagy a tekintélyük latba vetésével elérhető, az az övék. Eképpen a szabadság is. Kifizetne egy valag pénzt, de neki ez nem biztos hogy elrettentő... Megtörtént. Na és? Megint megteszem. Legfeljebb fizetek még...
több mint 13 éve
És át lehet írni az "5 sört a favágóknak" viccet is. 😀Elrettentés? Nem értek egyet Sobrival, de tapasztalatom szerint az ittas vezetőket ez nem rettenti el. Sofőr ismerősöm (semmi máshoz nem ért) képes piásan kocsiba ülni. Ha nem csinál semmit csak elkapják akkor is a családja jövőjével játszik. Másik ismerősöm fél évig sofőrt alkalmazott maga mellé mert elvették ittas vezetésért a jogsiját. Mikor visszakapta este a kocsmában megünnepelte és részegen hazavezetett. kittlilátom nem tecc érteni, minden ittas vezetés egy ujjacska... 😉onnatól van elrettentés
sutianap
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 13 éve
Elrettentés? Nem értek egyet Sobrival, de tapasztalatom szerint az ittas vezetőket ez nem rettenti el. Sofőr ismerősöm (semmi máshoz nem ért) képes piásan kocsiba ülni. Ha nem csinál semmit csak elkapják akkor is a családja jövőjével játszik. Másik ismerősöm fél évig sofőrt alkalmazott maga mellé mert elvették ittas vezetésért a jogsiját. Mikor visszakapta este a kocsmában megünnepelte és részegen hazavezetett. kittlilátom nem tecc érteni, minden ittas vezetés egy ujjacska... 😉onnatól van elrettentés

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
Elrettentés? Nem értek egyet Sobrival, de tapasztalatom szerint az ittas vezetőket ez nem rettenti el. Sofőr ismerősöm (semmi máshoz nem ért) képes piásan kocsiba ülni. Ha nem csinál semmit csak elkapják akkor is a családja jövőjével játszik. Másik ismerősöm fél évig sofőrt alkalmazott maga mellé mert elvették ittas vezetésért a jogsiját. Mikor visszakapta este a kocsmában megünnepelte és részegen hazavezetett.
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 13 éve
Nem veszed figyelembe az elrettentés pszichológiai momentumát a büntetéskiszabásakor, ami Hamurabbi szerint leginkább érzékeltethetően mutatja be a társadalomnak, hogy ilyet bizony nem csinálunk, véletlenül se, sőt olyan helyzetbe sem akarunk kerülni, hogy azt a látszatot keltsük, mintha ilyet csináltunk volna.

több mint 13 éve
Valahogy ezekben a vitákban egy pacifista virágsziromtépkedőtől sem hallom az áldozatok jogait, vagy hogy mennyire voltak ők a társadalom hasznos tagjai. Az elkövetőnek vannak gyerekei? Érdekes, mikor vodkázott nem gondolt rájuk. Most baj van, elő kell venni őket. Az áldozatok hozzátartozói biztos ép lelkűek maradnak. Vagy inkább szó se essék róluk. Az olyan snassz... Ha valaki autóba ül, legyen tisztában azzal, hogy időzített bombába ült. És ha hibázik, milyen következményekkel jár. apeszosNézőpont kérdése.
Én pragmatikusan gondolkozó ember vagyok, nem érzelemvezérelt. Tudom, hogy sok átjárás épp ezért nincs is köztünk.
Én úgy látom ezt, hogy annak van értelme, haszna, ha azt nézzük, hogy ha már megelőzni nem sikerült valamit, akkor ha megtörtént a baj, mi a leghasznosabb folytatás. Mi a hatékony kárenyhítés, problémamenedzsment.
A tény, hogy XY károsan viselkedett.
A vélemény, hogy mi legyen a folytatás.
Szerinted a bosszú, a visszavágás, az ő személye a fontos.
Szerintem nem XY-ra kell fókuszálni.
Az áladozatok ahogy te is írod múlt idő, ezen nem lehet változtatni. Sajnálatos, de ez van.
Az áldozatok hozzátartozói már biztos, hogy sérülnek. Ezt esetleg lehet enyhíteni. (erre írtam a komoly kártérítést)
Az elkövető rokonait büntetni teljesen haszontalan, értelmetlen.
Az elkövető bűnössége evidens, csak a büntetésen vitázunk.
Kirekeszteni a társadalomból haszontalan. (ahogy a megkorbácsolásnak, megkínzásnak, elzárásnak, kivégzésnek sincs semmi primér haszna, csak annyi, hogy ő többet nem követi ezt el, de ezt összeségében hasznosabban is el lehet érni.)
Kártérítésre, társadalmi munkára, prevencióra kötelezni hasznos.
Nagyjából ez a lényeg.
(És most egy ittas vezetésről beszélünk, és annak következményeiről, nem másfajta bűncselekményről.)
És az nem vitatott tény, hogy ebben a konkrét esetben ez egy igazi hülye, felelőtlen picsa lehetett, akinek a lelkén 4 (sőt több) ember élete, életének megnyomorítása szárad innentől.
Ő már így éli le az életét. Ha csak minimálisan elfogadsz pszichológiai alapvetéseket akkor belátod, hogy annál jobban úgysem tudod megbüntetni, ahogy ő bünteti saját magát.
Viszont ha például az én szüleim, gyerekeim lennének az áldozatok, én azt szeretném, hogy ilyen ne történhessen meg többet, mással, és jobban örülnék kártérítésnek, prevenciónak, mintsem, hogy ezt a buta libát lógni lássam. Vagy 10 évig börtönben. Mondhatni ez a része hidegen hagyna, hiszen ez nem enyhíti a gyászomat. De még az is lehet, hogy azt mondanám, leszarok minden kártérítést, akasszák fel. Mert az érzelmeim, a fájdalmam ezt mondatnák velem. De attól még ez nem lenne egy hasznos érzés, ez az objektív igazság.
több mint 13 éve
Stohl András kérdezteti, hogy a nőnek ez hányadik volt? :/AtariRezešová kérdezteti, hogy Stohlnak hány embert sikerült kinyírni?
több mint 13 éve
Stohl András kérdezteti, hogy a nőnek ez hányadik volt? :/
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 13 éve
Valahogy ezekben a vitákban egy pacifista virágsziromtépkedőtől sem hallom az áldozatok jogait, vagy hogy mennyire voltak ők a társadalom hasznos tagjai. Az elkövetőnek vannak gyerekei? Érdekes, mikor vodkázott nem gondolt rájuk. Most baj van, elő kell venni őket. Az áldozatok hozzátartozói biztos ép lelkűek maradnak. Vagy inkább szó se essék róluk. Az olyan snassz... Ha valaki autóba ül, legyen tisztában azzal, hogy időzített bombába ült. És ha hibázik, milyen következményekkel jár. apeszosEz a vérdíj rendszer, szerintem jogos, hogy nem az elkövető szempontjait kell figyelmbevenni hanem a vérbosszút, azt megválthatja. No már én is kezdek meg Hamurabbisodni.

több mint 13 éve
Valahogy ezekben a vitákban egy pacifista virágsziromtépkedőtől sem hallom az áldozatok jogait, vagy hogy mennyire voltak ők a társadalom hasznos tagjai. Az elkövetőnek vannak gyerekei? Érdekes, mikor vodkázott nem gondolt rájuk. Most baj van, elő kell venni őket. Az áldozatok hozzátartozói biztos ép lelkűek maradnak. Vagy inkább szó se essék róluk. Az olyan snassz... Ha valaki autóba ül, legyen tisztában azzal, hogy időzített bombába ült. És ha hibázik, milyen következményekkel jár.
több mint 13 éve
Tudom, hogy nemcsak piás sofőrök okoznak balesetet. De ha valaki piásan okozza, akkor nagyon nagy rá a valószínűsége, hogy benne van az alkohol. Ha meg nem játszik benne szerepet és úgy a vétkes valaki, akkor sem szabad azt mondani, hogy nem a pia miatt volt...Igen, én se támogatom az ittas vezetést.Én személy szerint rengeteg társadalmilag hasznos embert ismerek (tanárnő, könyvelő, 50 embert foglalkoztató családi vállalkozás tulajdonosa-vezetője, politikus (na jó, ez lehet kivétel), 3 gyerekes gyógypedagógus, és még sorolhatnám) akiről tudom, hogy vezetett már pár kilométert nem 0% véralkoholszinttel.Ez hiba? LoooL. Ugyanúgy meg lehet csinálni azon a pár km-en is a hülyeséget, ami igen kellemetlen perceket tudna okozni mindenkinek. Csinálhat akármit, azokban a percekben az nem hasznos. Nem véletlenül nem lehet 1 sör után se kocsiba ülni ha 2 km-t vezetsz ha 200-t...Asbee
És ugye a hiba bármikor megeshet.
Sobri Jóska
De ettől még rengetegen eképp cselekednek, és rengeteg ember haza is jut épségben.
A hiba pedig nem az ittasság.
Hanem ami történhet bárkivel vezetés közben.
Olyan embert is ismerek, aki ment éjszaka a Körúton teljesen szabályosan egy nagy dzsippel, és a Király utcából kivágódott egy fisfos autó 4 tinivel, összementek, egyik srác tolókocsiba került, megnyomorodott egy életre, és senki se vezetett piásan, egyszerűen csak a sofőrsrác annyira kezdő volt, nem tudta megmondani miért, de kihajtott, és váltig állította, hogy nem látta jönni a dzsipet, féknyoma se volt. Ismerős meg évekig ezen rágódott, nem vezetett, stb. Hibák mindig vannak, akár elfogadod, akár nem.Sobri Jóska
Szerintem ilyen példákat szinte mindenki tud mondani. Ilyenek sajnos vannak, ezekkel nem is lehet mit csinálni. valószínűleg az autót vezető srác az élet más területein is ennyire felelősen gondolkodik (persze nem akarok előre ítélkezni).
Egyébként ha már balesetek, nem tudom hallottatok-e arról, hogy számos EU-s országnak megvan a közlekedésbiztonsági koncepciója. Sőt ami még fontosabb, az EU-tól pedig van a Fehér Könyv, ami előírja a számokat. 2001-től 2010-ig a cél az volt, hogy 50 %-kal csökkenjen a balesetben bekövetkezett halálesetek száma, a cél pedig a mostani 10 évre is ez. 2050-re el szeretnék érni, hogy egy halálos baleset se következzen be. Nyilván ez nem fog bekövetkezni, de ahol ennyire komolyan veszik a dolgokat, ott jelentős mértékben javulni fog a közlekedés biztonsága.
több mint 13 éve
Igen, én se támogatom az ittas vezetést.Én személy szerint rengeteg társadalmilag hasznos embert ismerek (tanárnő, könyvelő, 50 embert foglalkoztató családi vállalkozás tulajdonosa-vezetője, politikus (na jó, ez lehet kivétel), 3 gyerekes gyógypedagógus, és még sorolhatnám) akiről tudom, hogy vezetett már pár kilométert nem 0% véralkoholszinttel.Ez hiba? LoooL. Ugyanúgy meg lehet csinálni azon a pár km-en is a hülyeséget, ami igen kellemetlen perceket tudna okozni mindenkinek. Csinálhat akármit, azokban a percekben az nem hasznos. Nem véletlenül nem lehet 1 sör után se kocsiba ülni ha 2 km-t vezetsz ha 200-t...Asbee
Sobri Jóska
De ettől még rengetegen eképp cselekednek, és rengeteg ember haza is jut épségben.
A hiba pedig nem az ittasság.
Hanem ami történhet bárkivel vezetés közben.
Olyan embert is ismerek, aki ment éjszaka a Körúton teljesen szabályosan egy nagy dzsippel, és a Király utcából kivágódott egy fisfos autó 4 tinivel, összementek, egyik srác tolókocsiba került, megnyomorodott egy életre, és senki se vezetett piásan, egyszerűen csak a sofőrsrác annyira kezdő volt, nem tudta megmondani miért, de kihajtott, és váltig állította, hogy nem látta jönni a dzsipet, féknyoma se volt. Ismerős meg évekig ezen rágódott, nem vezetett, stb. Hibák mindig vannak, akár elfogadod, akár nem.
több mint 13 éve
Én személy szerint rengeteg társadalmilag hasznos embert ismerek (tanárnő, könyvelő, 50 embert foglalkoztató családi vállalkozás tulajdonosa-vezetője, politikus (na jó, ez lehet kivétel), 3 gyerekes gyógypedagógus, és még sorolhatnám) akiről tudom, hogy vezetett már pár kilométert nem 0% véralkoholszinttel.Ez hiba? LoooL. Ugyanúgy meg lehet csinálni azon a pár km-en is a hülyeséget, ami igen kellemetlen perceket tudna okozni mindenkinek. Csinálhat akármit, azokban a percekben az nem hasznos. Nem véletlenül nem lehet 1 sör után se kocsiba ülni ha 2 km-t vezetsz ha 200-t...
Sobri Jóska
több mint 13 éve
Lehet, hogy itt páran a fórumról örültek volna, ha 45-el mész 😀Kár, hogy nem hiszel istenben. Ha hinnél tán nem írnál ily' ostobaságot.
Természetesen nem akarom elpoénkodni, de igenis, nagyon meg kell büntetni a nőt...JC6
Talán fejtsd ki, hogy miért. Ha esetleg megy, akkor érvekkel alátámasztva. Milyen büntetés és mi lesz a haszna?
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Lehet, hogy itt páran a fórumról örültek volna, ha 45-el mész 😀Természetesen nem akarom elpoénkodni, de igenis, nagyon meg kell büntetni a nőt...
több mint 13 éve
Képzeljük el, hogy egy ilyen felelőtlenségből történő baleset/halálokozás esetén az elkövető kap 5 (10-20-30) év letöltendő büntetést.És?
Az áldozatok rokonainak semmit se segít, a társadalomnak semmi haszna, más ugyanúgy beül piásan vezetni, ha bátorrá issza magát, az elkövető élete vagy gallyra megy, vagy nem.
De az ítéletnek az égvilágon semmiféle hasznossága nincs.
A helyes megoldás szerintem a következő lenne:
A bíróság mérlegeli az elkövető hátterét, eddig priuszát, anyagi helyzetét, társadalmi szerepét, munkáját, családi állapotát.
Jelen esetben ezek után örökre eltíltanák az autóvezetéstől (valószínűleg amúgy se fog, de biztos ami biztos), mindhárom áldozat után az örökösöknek fejenként 1 millió euró kártérítés, A negyedik áldozatnak szintén, 8 év hasznos társadalmi munka, napi 8 órában, és 5 millió eurós bírság, melyet egy állami alapítvány kapna, amelyik különböző preventív tevékenységet végez, felvilágosítás, filmek, reklámok, stb.
Amennyiben ezek közül bármelyiknek nem tesz eleget, akkor jön a letöltendő büntetés, mint retorzió.
(A szlovák nőnek egyébként 2 gyereke van. Ha bárhány évre börtönbe kerül azok a gyerekek biztos nem lesznek ép lelkűek.)
Egy ilyen döntésnek lenne társadalmi hasznossága, és nem csak a primér bosszúvágyról szólna.
Persze nem mindenki multimilliomos.
Ha ugyanezt mondjuk egy asztalos teszi, vagy egy sima 19 éves tinilány, akkor értelemszerűen a büntetés anyagi kártérítési részét ehhez igazítaná a bíróság, a társadalmi munkáét szintén a végzettségnek megfelelően.
Ugyanis ne legyünk álszentek.
Én személy szerint rengeteg társadalmilag hasznos embert ismerek (tanárnő, könyvelő, 50 embert foglalkoztató családi vállalkozás tulajdonosa-vezetője, politikus (na jó, ez lehet kivétel), 3 gyerekes gyógypedagógus, és még sorolhatnám) akiről tudom, hogy vezetett már pár kilométert nem 0% véralkoholszinttel.
És ugye a hiba bármikor megeshet. Sőt, pia nélkül is lehet figyelmetlen az ember. Egyszer engem is megtámadott vezetés közben egy darázs, félreálltam, de nem egyszerűen, így ha jön mögöttem valaki, simán belémszállhat, és ott halunk meg mindannyian. (Persze mindig a hátuljövő a hunyó, de attól még...) Sőt, egyszer a mai napig nem tudom mitől (tán odafagyott vízátfolyás) hegyről le megcsúsztam egy kanyarban, átdobódtam a szembesávba, persze fék, a szalagkorlát megfogott, de a felfelésávban jött egy autó, aki szintén fék, és a két kocsi között mikor megálltunk nem volt 3 centi. Ha én 45el megyek 40 helyett, vagy a másik kocsiban kicsit rosszabb a nő reflexe, akkor baleset, halál, minden megeshetett volna.
Szóval lehet dobálózni azzal, hogy a bűnös bűnhődjön, meg halált a gyilkosnak, stb., de míg egy szándékolt gyilkosságot elkövető embert logikus, hogy kiveszünk a társadalomból, addig egy felelőtlenségből gyilkolónál azt kéne nézni, hogy ne történjen többet ilyen, és miként lehetne enyhíteni a kárt.
több mint 13 éve
Az a baj, hogy ebből az esetből max ő fog tanulni. A többi hasonszőrű, enyémavilágmertgazdagvagyok ugyanúgy fog élni, ahogy eddig és tojik mindenre.( Ezzel nem azt akarom mondani, hogy egy csóró falusi gyerek egy szakadt suzukivel nem tudna hasonló balesetet okoznia szomszéd falu diszkójából haafelé. )
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Szemtanúja voltam hasonló esetnek.Jó 8 éve ott voltam Polgárnál, amikor 5 ember égett benn egy kocsiban. Az elágazó előtt előzött meg minket egy BMW (a rendőrségi jelentés szerint több, mint 180-al) majd beleszállt a kikanyarodó autó hátuljába, ami pörgött párat, majd kigyulladt. 50 méterre voltunk, épp focitornáról jöttünk haza.
Nem tudom ki ült a BMW-ben, de fejes lehetett, mert másnap az volt a hírekben, hogy nem meszelik el, mivel a kikanyarodó autó nem állt meg a STOP táblánál. Eszem megállt...ki látta? Senki...
Bezzeg ők nem hallották annak az 5 embernek a halálsikolyát, ordibálását, amíg szénné nem égtek (csapattársaim kihúzták az egyiket, de másnap belehalt a sérüléseibe...).
Szóval, én semmi jót nem várok ezügyben, amekkora fész ez a nő (ez a család) Szlovákiában, pár nap és elsimítják...
több mint 13 éve
Az elkövető. 
"A Topky.sk nevű szlovák hírportál az egyik magyar televíziós csatorna felvételeire hivatkozva közzétette, hogy Varholíková-Rezešová mellett az autóban vodkásüveg volt, amit a helyszínen rögzített videófelvételeken jól látni. A lap szerint azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a vezetés alatt, vagy a vezetést megelőzően fogyasztott-e alkoholt a multimilliomosnak tartott kassai "Rezeš klán" tagja.
Miként arról portálunkon tegnap hírt adtunk, Eva Varholová-Rezešová annak a tíz éve elhunyt Alexander Rezešnek a lánya, akit a Mečiari éra egyik legbefolyásosabb és leggazdagabb nagyvállalkozójaként tartottak számon."
Egyre inkább kíváncsi leszek a büntire...
több mint 13 éve
Jó ez a nyírbátori riport az RTL Klub-on.A társadalom számára hasznos otthoni munkát végeznek, a riport után nyilván egyből rohantak be a házba dolgozni tovább.
Hétköznap délelőtt épp otthon van a full falu.
Férfiak, nők. Biztos éjszakára mennek dolgozni, vagy hazaszaladtak a riport miatt a melóból. Norvégok természetesen.Bazzani
több mint 13 éve
kíváncsi lennék mi a helyzet ( büntetési tétel)akkor ha az eset ugyanaz , csak az egyikben piás valaki a másikban meg csak sziplán bealszik és úgy történik minden!mennyi a különbség?Az 2-8 év
yooker
Azért autót elvenni necces. Kb. olyannak számít mintha ellopnák tőle. AsbeeAz, necces, de annak lenne elrettentő ereje (elkobozni most is lehet olyan dolgot, amit bűncselekmény elkövetéséhez eszközül használnak, mondjuk pont a tulajdonostól nem).
Ez az 5-10 év nem rettent el, mert ahogy említettem, nem úgy ül a piás a volán mögé, hogy most elütök 3 embert (vagy ha úgy ül be, akkor az már 15 év feletti tétel)
több mint 13 éve
Szerintem meg konkrétan nevetséges, hogy egy adócsaló annyit, vagy akár többet is ül, mint egy gyilkos, aki mondjuk szíven szúr egy embert. Hogy cigány, vagy nem cigány az elkövető, az tökre mindegy.